[]

Dil okulu (kaç haftalık gitmeli)

İrlanda'ya dil okuluna gidesim var. Anlıyorum ama konuşamıyorumculardanım ben de. Üniversite ikinci sınıfa kadar yazmada da pek problem çekmiyordum; ama ingilizce derslerinin hepsini verdikten sonra okumaktan başka bir şey yapmaz oldum. En azından yazabiliyordum, şimdi o da gitti. Bu durumda kaç haftalık bir eğitim kendimi biraz toparlamama ve daha rahat konuşmama yardımcı olabilir sizce? Tamam çok göreceli bir soru, kişiden kişiye değişir ama "ben de aynı durumdaydım, x hafta çalıştım şöyle oldum" diyebilecek birileri vardır herhalde.




 
yani ben de aynı durumdayım ve 6 aylık gidicem. ama gittiğime değsin istediğim için, biraz da uzaklaşmak için o kadar kalıyorum. belki sana 3 ay yetebilir. seviyelerimizi bilemiyorum :)

edit: ingiltere'ye gidiyorum bu arada.
  • nathanieltroy  (16.12.12 13:05:48 ~ 13:06:07) 
İrlanda ingilizcesinin bizim Türkçenin Lazcası gibi olduğunu duymuştum. Düzgün öğrenmek için bence iyice araştır.


  • Asicanavar  (16.12.12 13:09:42) 
maddiyat çok büyük problem değilse ingilizceyi ingiltere'de öğrenmek ideal olanı.


  • zgrydn  (16.12.12 13:17:31) 
Bilgi düzeyin upper veya advance ise, sadece konuşamamaksa sorun, 2-3 ay yeter. Tabi sosyal olup olmamana göre de değişir.

Tercih şansın varsa İngiltere daha iyi olur senin için.
  • turkishblue  (16.12.12 13:22:05) 
ne kadar uzun gidebiliyorsan o kadar iyi.

bir de irlanda değil ingiltere'yi tavsiye ederim.
  • slackerbitch  (16.12.12 13:23:09) 
niye irlanda değil sebebini de söylerseniz sevinirim.


  • trinitrotoluen  (16.12.12 13:29:34) 
yabancı ülkede dil okulunun en büyük faydalarından biri aksana kulağını alıştırması ve hatta onu kapman. irlandalılar'ın aksanı hem zor anlaşılıyor, hem de pek kapılası değil bence.


  • slackerbitch  (16.12.12 13:58:06) 
irlanda' da ingilizce öğrenmek, karadeniz veya trakya' da türkçe öğrenmek gibi bir şey. o yüzden arkadaşlar ingiltere diyor. bilhassa ben brighton' ı öneririm. mükemmel bir şehir. ayrıca çok temiz ve çok güzel bir ingilizce aksanı var ki brighton' da ingilizlerle çok muhabbetin olmayacaktır genelde senin gibi turistlerle diyalogun olur ve bu iyi bir şey dil için


  • ack3000  (16.12.12 14:09:23) 
peki insanların aksanlı konuşması benim aksanımı çok mu şekillendirir? sonuçta ben ingiltere'de de öğrensem aksanlı konuşacağım bunu. native speaker olma gibi bir amacım yok. grameri farklı değilse ben çok da yanlış bir tercih olmayacağını düşünüyorum. bir de irlanda nın her yerinde mi böyle aksanlı konuşuluyor bu dil? daha düzgün konuşulduğu bir bölge, atıyorum dublin ve çevresi, yok mu?


  • trinitrotoluen  (16.12.12 14:58:36) 
uzun süre kalırsan şekillendirir. o değil de, bence en büyük sorunun anlama güçlüğü olur. beş yıldır ingiltere'de yaşıyorum ve buna rağmen buradaki irlandalı insanlara ağızlarından çıkan lafı 50 kere tekrar ettirmek zorunda kalıyorum bazen.


  • slackerbitch  (16.12.12 15:07:30) 
tamam işte ben irlanda'da kalınca irlandalıları az çok anlayabilir olacağım. ingiliz ya da amerikan ingilizcesini hayli hayli anlarım o halde :D sonuçta şu anda da anlayabiliyorum onları.
fazla kalma gibi bir durum yok. 3-5 ay kalıp dönücem sadece.

  • trinitrotoluen  (16.12.12 15:25:16 ~ 15:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.