[]

Metro ve metrobüs gişelerindeki güvenliğin yetkileri

Bu elemanların kimlik(paso) kontrolü yapmaya yetkisi var mı? ben bu heriflere paso mu göstermek zorunda mıyım? şu memlekette önüne gelenin kimlik göreyim demesinden gına geldi artık.

Bu soru mühim, çünkü ona göre muamale yapacağım artık. kanunla belirlenmiş böyle bir kontrol yetkileri var mı? yoksa yetkili bir abiye benziyor diye mi millet gösterip duruyor? beline cop takan adam olmuş ulan. elimde kalıcak bir gün bir tanesi.


 
yetkisi var mı diye soruyorsan "evet, var".
öğrenci pasosu kullananların sayısı o kadar fazla ki "oha lan" dersin.

  • Sherlock Holmes  (20.05.13 12:08:40) 
sorunun şemalini değiştirmek istemiyorum ama, ben öğrenci pasosu kullanan sayısına değil, toplu taşıma fiyatlarına oha diyorum. insanların kaçak, göçek, öğrenci pasosu kullanması vesair her türlü legal olmayan yolu da destekliyorum. bu kimlik kontrolü yetkisiyle ilgili biraz detay alırsam çok sevinirim. nerede belirtilmiş bu yetkileri? diyelim ki direndim ve göstermedim, özel güvenlik beni esir mi alacak? yada pasoları gasp etme/el koyma hakları mı var? kim ki onlar?


  • fucking machine in my head  (20.05.13 12:14:16) 
oradaki görevlilerin pasona bakma yetkisi var. bir de öğrenci basıyorsan ama tipin pek öğrenci gibi değilse bakma ihtimali daha da artar. neyse senin sorduğun bunun hukuksal boyutuydu, evet bu hakkı var.


  • ack3000  (20.05.13 12:15:16) 
benim akbilim öğrenci akbili geçende hatununki bende benimki hatunda kalmış yani kar zarar yok iett ve benim açımdan ama dedim zaten işe geç kaldık çektim gittim oda seslenmedi bile :D

ama harbi tam akbilde çok para gidiyo 1,95 ne metrobüste ne kadar basıyodu tam.
  • lord  (20.05.13 12:46:08) 
Evet yetkisi olması lazım. Genelde de kibar insanlar oluyorlar, hiç öyle kıllık yapanına rastlamadım. Polislerdense o dayıları tercih ederim yani.


  • roket adam  (20.05.13 14:35:37) 
Zaten kimlik kontrolü yapmaları gerekiyor, kişiye özel kartların başkasının tarafından kullanıldığı göz önüne alındığını düşünürsek. Hatta bir yazı gördüm geçen metroda, üst arama yetkileri de var, öyle yazıyordu yani. Bunun üstüne metrobüs girişinde tam bu olaylık bir durum gördüm. Bir adamın üzerini aramak istediler. Adam da ısrar hayır arayamazsınız dedi. Baktım biraz, ama geçirmediler adamı. Artık silah falan olduğunu düşünüyorlardı sanırım üzerinde.


  • awareim  (20.05.13 14:49:32 ~ 14:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.