Giriş
(1)

altın kelebek nereden izlenir

pokerjoker
altın kelebek ödül töreninin tamamının izlenebileceği bir link falan var mı?
altın kelebek ödül töreninin tamamının izlenebileceği bir link falan var mı?
0
pokerjoker
(04.12.23)
exlibris
(04.12.23)
(3)

Doları nereden bozdurmak gerek?

edaddy
Doları döviz ofislerinden mi yoksa bankadan mı bozdurmalı?
Doları döviz ofislerinden mi yoksa bankadan mı bozdurmalı?
0
edaddy
(04.12.23)
bankalarda makas oldukça yüksek. pratik olsun ama normal banka fiyatlarına göre daha iyi oran alayım derseniz teb fx, uğraşırım dert değil en iyi fiyatı alayım derseniz kapalıçarşı.
0
elvan abeyiylegezse
(04.12.23)
Doları, altını mümkünse, hırsızlık riski yoksa, fiziksel olarak elde tutun. Piyasada genelde daha uygun oluyor.

Brezilyada bu iş 3 katına kadar çıkmış durumda. Bankadaki dolar 300 peso, eldeki dolar 1,000 peso gibi.


.
0
kartallar yuksek ucar
(04.12.23)
Döviz bürosunda. İstanbuldaysanız lalelide
0
Unde bach canim
(04.12.23)
(3)

Kedi Alerjisi

auroraaurora
15 yıldır kedilerle yaşıyorum. Hem kedi, hem köpek epiteline alerjim çıktı. Maalesef uyumaya çalışırken çok rahatsız ediyor. İlaca başladım, ama uykumun ortasında boğulurcasına öksürerek uyanıyorum iki gecedir. Kedilerle yaşayıp alerjisi olanların bu durumla başetmek için yönlemteleri var mı? Doktor
15 yıldır kedilerle yaşıyorum. Hem kedi, hem köpek epiteline alerjim çıktı. Maalesef uyumaya çalışırken çok rahatsız ediyor. İlaca başladım, ama uykumun ortasında boğulurcasına öksürerek uyanıyorum iki gecedir. Kedilerle yaşayıp alerjisi olanların bu durumla başetmek için yönlemteleri var mı? Doktor birlikte uyamayacaksın diyor, ama gündüz zaten işteyim. Bir birlikte uyku keyfimiz var. :(
Hava temizleyici aldım belki faydası olur diye. Ama uykuda yararı olmuyor. Çok üzülüyorum, var mı tavsiyesi olan?
0
auroraaurora
(04.12.23)
Antihistaminikler işe yaramıyorsa aşı tedavisi uygulanabilir belki. Elbette doktorunuza danışın. Kedi köpekte de uygulanabiliyor mu bilmiyorum. Kişiye özel aşı üretiliyor, epeyce de uzun bir tedavi süreci var (3-4 sene) ama kesin çözüm oluyor.
0
orient blue
(04.12.23)
alerji ilaçları hemen etki etmiyor, birde bu alerji atak gibi geliyor. benimde bir ara her gece boğularak uyandığım oldu, ilaç içmeden rahat uyuduğum dönemlerde var. ilaçlara devam kendi bünyen nasıl tepki veriyor zamanla öğreneceksin malesef.

yatak çarşaflarını özellikle yastığını günlük değiştir. odana kaliteli güçlü hava temizleme filtresi almanı tavsiye ederim çok işe yarıyor, temizleyicide odaya sen girmeden en az 2 saat önceden açık olmalı, odanın içindeki akarları bir anda çekemiyor.

odayı havalandırmada şart, gündüz veya eve geldiğin gibi camını açıp havalandır uyuyana kadar, mümkünse kapını kapat gün içinde kedi odaya girmesin(biliyorum bu çok zor)

kafanı yüksek tutmanıda öneririm, birde eğer sürekli öksürerek uyanıyorsan uyku apnesi olabilir, ufak bir nefes cihazı ile sorunsuz uyutuyor(eğer tüm yüz maskesi önerirse doktor kedi alerjeninide havadaki ekarte etmiş olursun) bunun için bir gece yatmalı uyku testleri yapıyorlar veya açık göz doktor bulursan yatırmadan uygun bir model tavsiye eder düşük ayarda
0
eja
(05.12.23)
@Eja Teşekkür ederim. Dün gece sorunsuz uyudum neyse ki ;) Dediğiniz gibi sabırlı olmam gerekiyor.
0
🌸auroraaurora
(05.12.23)
(4)

Günlük fon gelirleri karlılaştırma

Rao
Merhabalar, Ücretsiz kullandığım bir web sitesi vardı, şu an çalışmıyor.Günlük olarak fon gelirlerini karşılaştırabileceğimiz ücretsiz bir platform var mı kullandığınız. Tefas yazacaklar için orada aylık ve haftalık karşılaştırma var, günlük olarak maalesef olmuyor.Teşekkürler.
Merhabalar,

Ücretsiz kullandığım bir web sitesi vardı, şu an çalışmıyor.
Günlük olarak fon gelirlerini karşılaştırabileceğimiz ücretsiz bir platform var mı kullandığınız.
Tefas yazacaklar için orada aylık ve haftalık karşılaştırma var, günlük olarak maalesef olmuyor.

Teşekkürler.
0
Rao
(04.12.23)
tefas’ta tarihi elle girerseniz günlük de çıkıyor.
0
orient blue
(04.12.23)
www.tefas.gov.tr

tefas fon karşılaştırma tabında tarih aralığını manuel girebiliyorsunuz

prnt.sc
0
exlibris
(04.12.23)
çok teşekkür ederim herkese , evet tarih günlük baza çekince göründü sağolun.
0
🌸Rao
(04.12.23)
şu siteyi de ilgilenenler için öneri olarak koyayım.
fonbilimi.com
0
lazpalle
(05.12.23)
(5)

tr'de dolar üzerinden maaş alıyorum. yüzde kaç maaş zammı istemek normal?

mhmtt
şirket merkezi yurtdışında ama sahipleri hep türk bu arada.yıllık maaş zammı dolar enflasyonu üzerinden olsa çok az oluyor.. title değişikliği olmadığını düşünelim yüzde kaç istesem iyi? %30 nasıl olur? şu an güncel net maaşım 3100 dolar bir de
şirket merkezi yurtdışında ama sahipleri hep türk bu arada.
yıllık maaş zammı dolar enflasyonu üzerinden olsa çok az oluyor..
title değişikliği olmadığını düşünelim yüzde kaç istesem iyi? %30 nasıl olur? şu an güncel net maaşım 3100 dolar bir de
0
mhmtt
(04.12.23)
şirkete ceo falan olmadıysan ne %30'u hocam. abd'de ekim sonundaki 12 aylık enflasyon %3.2'ymiş. aralık sonunda benzer bir oranda olacağını düşünürsek %5 zam, kendi adına çok başarılı bir yıl geçirdiğini düşünüyorsan belki %10 zam istenebilir.

edit: kendini muhtemelen türk şirketlerinde tl maaş alan arkadaşlarınla karşılaştırdığın için %30 falan düşündün ama öyle düşünme. tlyle %50-60 zam alacak kişilerin maaşı yıl içinde dolar bazında deli gibi eriyecekken seninki erimeyecek yani onların maaşı gibi zamla aşırı boostlanmaması belki ilk 1-2 ay tadını kaçırsa da sorun değil aslında.
0
semaforo de medianoche
(04.12.23)
dolarda %30 zam mı?
imkansız gibi bir şey terfi-iş değişikliği yoksa
%10 olursa öp alnına koy
0
jelly bear
(04.12.23)
Geçen sene şu an maasiniz 57bin lira.
Su an maasiniz 90 bin lira. Aradaki fark yüzde 55.
1 yıllık enflasyon; yüzde 62.
Aradaki fark yüzde yüzde 5-6. Yüzde 30 demeniz sizin yüzde 100 zam almaniz demek lira üzerinden.

Kısacası kimse size o zammı vermez.
0
logisticsmanager
(04.12.23)
dolar enflasyonu tek basina bir sey ifade etmiyor malesef, kur artiisindan daha berbat bir enflasyon var memlekette. ben de yabanci para ile maas aliyorum hic cekinmiyorum isterken sonucta yasam kalitesi ortada. siz kimseye pek kulak asmayin masraflariniz dahilinde sizi memnun edecek en yuksek rakamdan kapiyi acin hocam.
0
bay b
(04.12.23)
Dostlar %30 aldım zammı. İnanmak başarmanın yarısıdır.
0
🌸mhmtt
(25.01.24)
(2)

Case study mülakatı hakkında

esinikaybetmiscorap.
Merhaba, Case study mülakatına giren var mıdır? Öncesinde sunum hazırlamam için bir kaç gün verilcek sanırım. İngilizce olacak ve çok gerginim. Tavsiyeleriniz nelerdir? İstediğiniz bilgiyi aktarabilirsiniz.Teşekkürler
Merhaba,

Case study mülakatına giren var mıdır? Öncesinde sunum hazırlamam için bir kaç gün verilcek sanırım. İngilizce olacak ve çok gerginim. Tavsiyeleriniz nelerdir? İstediğiniz bilgiyi aktarabilirsiniz.

Teşekkürler
0
esinikaybetmiscorap.
(04.12.23)
ne kadar gerilseniz de mülakat başladığı anda hepsi geçecek. su gibi akıp gidecek. nabzınızı bir tık düşürmek isterseniz birçok insan dideral kullanıyor bu gibi durumlardan 1 saat kadar önce. reçetesiz.
0
brakgn
(04.12.23)
prova
0
mantık
(04.12.23)

Değerli maden sepeti için dağılım oranları

Rao
Ekonomi bilen değerli ekşiciler, Bugün 4 aylık bir vadede değerli madem yatırımı yapmak isteyen bir kişi için kıymetler bazında sepet oranı nasıl olmalıdır. Teşekkürler.
Ekonomi bilen değerli ekşiciler,


Bugün 4 aylık bir vadede değerli madem yatırımı yapmak isteyen bir kişi için kıymetler bazında sepet oranı nasıl olmalıdır.

Teşekkürler.
0
Rao
(04.12.23)
(2)

Steam Deck OLED alinir mi

aguen
Merhaba duyuru, birkac ay once 2. el Steam Deck almistim yenisi cikmayacak denilince :(Aldiktan 2 ay sonra bozuldu, ingilteredeyken degisime verdim replacement gelecek onumuzdeki ay. Bu surecte oled duyuruldu.Gelen 0 kutusu acilmamis deck'i 2. el aldigim fiyata satarsam piyasadaki en ucuz fiyatlarda
Merhaba duyuru, birkac ay once 2. el Steam Deck almistim yenisi cikmayacak denilince :(

Aldiktan 2 ay sonra bozuldu, ingilteredeyken degisime verdim replacement gelecek onumuzdeki ay. Bu surecte oled duyuruldu.

Gelen 0 kutusu acilmamis deck'i 2. el aldigim fiyata satarsam piyasadaki en ucuz fiyatlardan biri olacak kullanilmislara gore bile o yuzden hemen satilir, oyle yapip OLED mi alsam diyorum. Sizce 5000 lira farka deger mi
0
aguen
(04.12.23)
İlk panel ips ise değmeyebilir. Oled daha göz yorucu ama siyahları çok güzel tabii
0
hasmetizm
(04.12.23)
Oled yalnızca ekranın oled olması değil çok daha farklı bi alet. Baya değer ekran hem daha yüksek tazeleme hızına sahip hem oled, pcb ve cpu daha farklı (performans olarak değil de çalışma voltajı ve dolayısı ile ısıntı olarak)

daha az ısı da dolaylı yoldan performans olarak geri dönüyor tabii bize ama.

youtube'da bakın millet valve'in bunları pazarlamamasına hayret ediyor kesinlikle yalnızca oled upgrade değil başka bir alet bu. Niyetiniz varsa alınır çok güzel bi konsol o cihaza. Daha güzel windows'lu daha performanslı falan portable'lar var da hem oyun kur vs uğraştırıyor konsol gibi değiller hem de kuş kadar pil ömürleri var steam deck çok güzel bi denge bence.
0
hedep
(04.12.23)
(3)

ev arkadaşı kira/vergi/sözleşme sorusu

ahm1
sahibi olduğum evin bir odasını kiralayacağım. birisi geçen bana "kişi sana eft olarak parayı 'diğer para transferi' olarak işaretleyip gönderirse bir şey olmaz, sözleşme yapmana gerek yok. arkadaşın sonuçta, gönderebilir para. ama 'kira' diyip gönderirse sözleşme yapman gerekir." dedi ama emin olam
sahibi olduğum evin bir odasını kiralayacağım. birisi geçen bana "kişi sana eft olarak parayı 'diğer para transferi' olarak işaretleyip gönderirse bir şey olmaz, sözleşme yapmana gerek yok. arkadaşın sonuçta, gönderebilir para. ama 'kira' diyip gönderirse sözleşme yapman gerekir." dedi ama emin olamadım doğruluğundan. cezası da büyük. konuyu bilen var mı?

sözleşmesiz olmuyorsa da nasıl yaparım bu kira sözleşmesi işini? ne yapmam lazım?
0
ahm1
(04.12.23)
Kira gelirinde alt limit var, yani senelik kira geliriniz belli bir miktarın altında kalırsa vergiden muaf oluyor. 2022 için 9.5k galiba.
0
ya volna
(04.12.23)
Kirayı elden almayacaksanız, %100 resmi yapın. İmkanınız varsa 4-5 bin TL para verip, avukata hazırlatın sözleşmeyi. İş inada binerse, arkadaşlık, kardeşlik vs. hikaye.

Düzenli para gönderimleri takibe girer, üzerler.

Mart ayında hazır beyandan ödeme yaparsınız. Kabaca 1 - 1,5 kira vergiye gider. Ama kafanız rahat olur.


.
0
kartallar yuksek ucar
(04.12.23)
@ya volna: bir aylık kira yani :)

:/
0
🌸ahm1
(04.12.23)
(3)

eve gelen tebligat "birden fazla işverenden ücret geliri elde edilmesi"

lhunardaien
merhaba, başlıkta bahsettiğim üzere evime tebligat geldi, sanirsam iş değişikliğinde form doldurmadigim için. vergi dairesine gelin diyor. tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini/tavsiyelerini paylaşabilirler mi? teşekkürler
merhaba, başlıkta bahsettiğim üzere evime tebligat geldi, sanirsam iş değişikliğinde form doldurmadigim için.

vergi dairesine gelin diyor. tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini/tavsiyelerini paylaşabilirler mi?

teşekkürler
0
lhunardaien
(04.12.23)
is yerini degistirirken vergi matrahini tasiman gerekiyor, 3-4 yil oncesine kadar problem olmazdi ama yapmaya basladilar. cezasi cok degil ldiye hatirliyorum, vergiyi alirlar baska bir sey olmaz
0
fakyoras
(04.12.23)
Sorun sadece vergi matrahını taşımak değil, vergi matrahını taşısanız bile ikinci işyerinden belli bir miktar üzerinde gelir elde ettiyseniz mutlaka beyan vermek gerekiyor. (2022 için 70bin, 2023 için 150bin)
işin kötü yanı beyan verseniz belki hiç vergi çıkmayacaktı ama şimdi beyan vermediğiniz için ceza gelecek.
yakında bir af bekliyorsanız ödemeyin, diğer türlü yapacak pek bir şey yok.
0
nuisance
(04.12.23)
bana da geldi, 2022 yılı içinde iş değiştirdiğim için. gittim sordum.

1. hazır beyan sistemi var oradan geliri beyan etmen gerekiyor.
2. çalıştığın iş yerlerindeki toplam çalışmana bakman gerekiyor. mesele 1. işyerinde 8 ay çalışmışsın toplam 100 bin gelir elde etmişsin, 2. işyerinde 4 ay çalışmışsın 50 bin gelir elde etmişsiniz. bu durumda 2. işyerini beyan etmen gerekiyor. çünkü vergi daha az çıkar. devlet buna imkan tanıyor.
3. eğitim, bağış sağlık haramlarını belgelendirebiliyorsan, vergiden düşebilirsin, hatta bu harcamalar çok ise devletten üstüne para bile alabilirsin.
4. hazır beyan sistemi karışık ama youtube da videolar var. onlara bakabilirsin.
0
delidir yakalayin
(04.12.23)
(9)

Pasaportu süresi bitmeden yenileyebilir miyim?

ya ben lan neyse
10 yıllık pasaportum olsa, bitişine 1 yıl 5 ay kalsa, yenileme başvurusu yapabilir miyim? 10 yıllık sürenin sıfırlanması için?
10 yıllık pasaportum olsa, bitişine 1 yıl 5 ay kalsa, yenileme başvurusu yapabilir miyim? 10 yıllık sürenin sıfırlanması için?
0
ya ben lan neyse
(03.12.23)
yaparsın
0
jelly bear
(03.12.23)
yenileme olmuyor, yeni pasaport alıyorsunuz, numarası değişiyor yani. Ama pratikte aynı hesaba geliyor. Eski pasaportta geçerli vize varsa pasaportu imha etmeyin, o ülkelere girerken eski ve yeni pasaportu birlikte gösterirsiniz.

Edit; yeni pasaport alınca eskisi iptal olmakla birlikte fiziken sizde kalır.
0
orient blue
(03.12.23)
geçen yıl süresi çok az olmayanlar internetten randevu alamıyordu, ama o dönem kıtlık vardı basım sıkıntısı vardı şimdi düzelmiştir belki. Pasaport randevusu alabiliyorsan yenilersin, randevu vermiyorsa yine gidip şubede konuşup yenilersin(biz öyle yapmıştık)
0
nhk ni youkosu
(04.12.23)
Yenilersin ikiside durur ama nüfus tüm randevuları yıl sonuna kadar kapatmış.
0
mikahakkinen
(04.12.23)
yenileyince ikisi de durmaz. eski pasaportun iptal olur. yıl sonunda harçlar artacağı için çok ciddi yoğunluk oluyor aralık gibi. o yuzden şu an randevu bulmanız çok zor. küçük şehirlerde olabilir belki
0
faberkastelli
(04.12.23)
@faberkastelli geçen cuma yeşil pasaport almaya gittim 2 senesi olan kırmızı pasaportumu kullanabileceğimi söylediler. Arap ülkesi vb. Schengensiz ülkelere giderseniz boşuna sayfa kaybetmeyin dediler 2 pasaportta kullanıma açık.
0
mikahakkinen
(05.12.23)
@mikahakkinen siz yenilememiş, farklı türde bir pasaport almışsınız.
0
faberkastelli
(05.12.23)
@faberkastelli olabilir.
0
mikahakkinen
(06.12.23)
Ben bitmesine bir sene kala yeniden 10 yıllık almıştım. Eskisini de delip geri verdiler.
0
peki madem
(06.12.23)
(1)

Emlak satisi vergi

yazmaya da bilirim bir garantisi yok
Miras olarak babamdan bir ev, kardesim benim ve uvey anneme miras kaldi. Sonrasinda aramizda yaptigimiz konusmayla, bu evin bana paylari satildi. Simdi 5 yil dolmadan evi satarsam gelir vergisi vermeli miyim
Miras olarak babamdan bir ev, kardesim benim ve uvey anneme miras kaldi. Sonrasinda aramizda yaptigimiz konusmayla, bu evin bana paylari satildi. Simdi 5 yil dolmadan evi satarsam gelir vergisi vermeli miyim
0
yazmaya da bilirim bir garantisi yok
(03.12.23)
Size satılan tutarlar önemli, satış ile alış arasındaki fark vergiye tabi olacak kadarsa gelir vergisi ödersiniz.

Tabi tamamına değil, aldığınız 2 hisseden edeceğiniz kara göre hesaplanır.
0
John Bloor
(04.12.23)
(1)

film ismi

redcat
Bi podcastte duydum, öleceği tarih kişiye mesaj olaraj geliyormuş. Hangi filmdir bu? Teşekkürler şimdiden.
Bi podcastte duydum, öleceği tarih kişiye mesaj olaraj geliyormuş. Hangi filmdir bu? Teşekkürler şimdiden.
0
redcat
(03.12.23)
the brand new testament
0
freebird5406_2
(03.12.23)
(1)

Türkiye'de iç istihbarat teşkilatı

Bir ben var benden şurada
Böyle bir teşkilat var mı? Şu nedenle soruyorum birçok ülkede dış istihbarat ve iç istihbarat olarak ayrı ayrı servisler Cia-Fbi Mi5-Mi6 ya da Mossad-Shin Bet gibi, hatta onların altında da spesifik olarak farklı servisler var, gel gelelim Türkiye'de Mit var ama onlar da dış istihbarat teşkilatı ola
Böyle bir teşkilat var mı? Şu nedenle soruyorum birçok ülkede dış istihbarat ve iç istihbarat olarak ayrı ayrı servisler Cia-Fbi Mi5-Mi6 ya da Mossad-Shin Bet gibi, hatta onların altında da spesifik olarak farklı servisler var, gel gelelim Türkiye'de Mit var ama onlar da dış istihbarat teşkilatı olarak konumlandırılmış normalde fakat içeriye de Mit mi bakıyor yoksa ayrı bir teşkilat mı var?
0
Bir ben var benden şurada
(03.12.23)
öyle bir ayrım yok. iç istihbarat mit'in. emniyet, jandarma gibi kurumların da istihbaratı var. ayrıca fbi federal polis, abd de nsa iç istihbarat olabilir
0
paintov
(04.12.23)
(4)

çamurlu bez ayakkabının lekesi nasıl çıkar?

marsli gocmen
beyaz bez ayakkabılar çamura girip lekelendi. normal yıkama metotlarıyla çıkmadı. çamaşır suyu kullansam çıkarır mı yıpratır mı?
beyaz bez ayakkabılar çamura girip lekelendi. normal yıkama metotlarıyla çıkmadı. çamaşır suyu kullansam çıkarır mı yıpratır mı?
0
marsli gocmen
(03.12.23)
makineye attın mı?
0
jelly bear
(03.12.23)
selsil cikartir
0
65 derece
(03.12.23)
@65 derece
selsil diye google'da aratınca silikon çıkıyor
0
🌸marsli gocmen
(03.12.23)
selsil.com
isinizi cok guzel gorur :)
0
65 derece
(04.12.23)
(2)

Bu ay için ehliyet kursuna kayıt olan var mı?

ya ben lan neyse
2023 fiyatıyla mı kayıt oldunuz, 24 mü?
2023 fiyatıyla mı kayıt oldunuz, 24 mü?
0
ya ben lan neyse
(03.12.23)
İş arkadasim kayıt oldu 8k'ya.
0
Amaranta ursula
(03.12.23)
çakal esnaf değilse 2023 fiyatıyla yapar.

çakallar 2024 fiyatıyla kayıt yapıp kendi içinde parayı 2023 fiyatından ayarlar.

ama normalde aralık ayında sonraki senenin fiyatını saplıyorlar. tabi valilik fiyatı belirlediyse.
0
qobel
(03.12.23)
(1)

mac üzerinde izlenen zoom yayınını windows bilgisayara bağlamak

saramago
merhaba,mac üzerinden zoom yayınını izleyen bir kullanıcı, aynı yayını windows kullanan birine izletmek isterse nasıl bir yol kullanmalı ? zoom yayıncısı tarafından bu durum fark edilir mi ?veya aynı soruyu tam tersi olacak şekilde düşünelim. windows üzerinden izlenen zoom yayını mac kullanıcısına n
merhaba,
mac üzerinden zoom yayınını izleyen bir kullanıcı, aynı yayını windows kullanan birine izletmek isterse nasıl bir yol kullanmalı ? zoom yayıncısı tarafından bu durum fark edilir mi ?
veya aynı soruyu tam tersi olacak şekilde düşünelim. windows üzerinden izlenen zoom yayını mac kullanıcısına nasıl aktarılabilir ?
0
saramago
(03.12.23)
teams ya da google meetle ekran paylaş
0
jelly bear
(03.12.23)
(3)

Asus laptopta Ram değişimi garantiyi bozar mı?

emre513
Merhaba, Yeni bir Asus aldım. RAM yükselticem. Vatan Bilgisayar’daki eleman laptopu açıp kapamak garanti dışı bırakır dedi. Lakin pek çok yerde (hatta MSI resmi servisi de) laptopa zarar vermedikçe Ram ekleyebilirsin diyor.Doğrusu nedir?
Merhaba,
Yeni bir Asus aldım. RAM yükselticem. Vatan Bilgisayar’daki eleman laptopu açıp kapamak garanti dışı bırakır dedi. Lakin pek çok yerde (hatta MSI resmi servisi de) laptopa zarar vermedikçe Ram ekleyebilirsin diyor.

Doğrusu nedir?
0
emre513
(03.12.23)
Modele göre değişiyor. Kasayı söküp takmanız gereken bir modelse garanti gidebilir. Bunu asus teknik servisi arayarak öğrenmeniz gerekiyor. Genelde gamer bilgisayarlarında kendiniz ekleyebilecek şekilde tasarlıyorlar.
0
filipis
(03.12.23)
Mobil editi; benim düşük model basit bir asustu ve teknik servis açarsanız garanti gider dedi. Ama kuzenimde gamer modeli vardı(roc) garanti gitmez dediler.
0
filipis
(03.12.23)
eski asus rog laptopumda hdd/ssd kısmı açıktı ama yıllar sonra termal macunu yenilemek istedim, fanı ve boruları sökmek için bir bantı kesip sökmem gerekiyordu. İşte o tip bantlar "işlem yaptıysa anlayalım" diye konuyor. Ram için öyle bir durum yoktur bence ama varsa da anlayabileceğin şekilde tasarlıyorlar genelde.
0
nhk ni youkosu
(03.12.23)
(3)

yapay zeka içeren photoshop versiyonu

tabudeviren
bu versiyonda "arkadaki adamı yok et" veya "saçları sarı yap" gibi komutlar çalışıyor mu?
bu versiyonda "arkadaki adamı yok et" veya "saçları sarı yap" gibi komutlar çalışıyor mu?
0
tabudeviren
(03.12.23)
o bölgeyi seçip "şununla doldur" diyebiliyorsun. Biraz random sonuç veriyor ama çoğu durumda baya iyi oluyor.
0
nhk ni youkosu
(03.12.23)
Lisanslı alırsanız generative fill özelliği geldi Ps 25 versiyonda (Photosop 2024). Adobe firefly kullanıyor hayvan gibi iyi. (AI destekli bahsettiğiniz gibi arkaya orman koy, adamı yok et, esmer kadın ekle vs gibi uç komutları yapabilen)

Lisanssız karanlık yöntemlerle kurmuşsa kuzeniniz mesela :) onda çalışmaz.
Onda content aware fill, remove tool gibi araçlar çalışır onlar da zaten resimde olan detaylarla kaldırmaya yarar. Örneğin deniz kıyısındaki bir kişiyi çok başarılı yokedebilirken, hariçten detay uydurması gereken yerlerde ağır başarısız olur.
0
hedep
(04.12.23)
@hedep

dün lisans aldım, generative fill özelliği var. ama mesela gözleri yeşil yap diyorum, korkunç şeyler çıkartıyor. anlamadım. benim beklediğim daha iyi bir şeylerdi :)
0
🌸tabudeviren
(05.12.23)
(1)

baldurs gate 3 sizce ps5'te mi pc'de mi daha iyi?

semaforo de medianoche
ps5'im yok henüz ama bu aralar almayı düşünmekteyim. bilgisayarımda da yer yok düşük kapasiteli bir ssd almıştım zamanında onun yerine düzgün bir şey almam lazım ama üşeniyorum yeniden windows kurmak falan uğraştıracak. baldurs gate 3 oynamayı da çok istiyorum ve aslında şu an benim için daha kolay
ps5'im yok henüz ama bu aralar almayı düşünmekteyim. bilgisayarımda da yer yok düşük kapasiteli bir ssd almıştım zamanında onun yerine düzgün bir şey almam lazım ama üşeniyorum yeniden windows kurmak falan uğraştıracak. baldurs gate 3 oynamayı da çok istiyorum ve aslında şu an benim için daha kolay olan ps5 siparişi verip onda oynamak (er geç alıcam ps5'i zaten) ama bu oyun bana niyeyse pc oyunuymuş konsolda oynanmazmış gibi geliyor. sırf oyun keyfi olarak öyle bir fark var mı sizce de? bir de oyun keyfi dışında performans konfigürasyon falan açısından da ciddi farklar var mı arada?

not: bilgisayarım çok üst düzey değil rx560 ekran kartı, 16 gb ram, amd ryzen5 3600x
not 2: ps4'üm var onda epey rpg oyunu oynadım witcher 3'ü assassins creed odyssey'i falan. bana pc'de daha kötü geldi o tarz oyunlar ama mesela disco elysium'u pcde oynadım o da ps'te daha az keyif verir gibi geldi.
0
semaforo de medianoche
(03.12.23)
tam benlik soru olmuş. iki platformda da 1'er kez bitirdim. şimdi ps5'te ilk defa bir wizard ile tekrar başladım. pratiklik olarak bilgisayar daha kolay özellikle belli bir el alışkanlığı oturduktan sonra saldırılar vs. tek tıkla çok hızlı ilerliyor.

ps5'te çark sistemi var, envantere girerken de bir skill atarken de bir çark açılıyor aşağıdaki gibi.

cdn.mos.cms.futurecdn.net

ben zaten çok hızlı oynamadığım ve sürekli anlayarak oynamaya çalıştığım için playstation'da rahat ettim. görüntü kalitesi ve akıcılık olarak da ps5'ten daha memnun kalırsınız. bahsettiğiniz pc ile oyunu açabilirsiniz ama çok akıcı olacağını sanmıyorum, özellikle combat başlarında öncelik zarları atılırken kesin donacaktır.
0
a darkness coming
(04.12.23)
(1)

mixer haznesi

1195
philips hr2096 model bir mixerim var ve 2l'lik cam haznesi kırıldı. uygun fiyatta yedek parça bulmakta zorlanıyorum. acaba bunlar universal tipler midir? başka modellerin yedek parçaları uyar mı sizce?parça da şurada: https://de.aliexpress.com/item/1005005578501137.html?spm=a2g0o.productlist.main.19
philips hr2096 model bir mixerim var ve 2l'lik cam haznesi kırıldı.

uygun fiyatta yedek parça bulmakta zorlanıyorum. acaba bunlar universal tipler midir? başka modellerin yedek parçaları uyar mı sizce?


parça da şurada: de.aliexpress.com
0
1195
(03.12.23)
Mixer glas Glas becher für Philips HR2095 HR2093 HR2096 HR2195 HR2196 Mixer Ersatzteile Ersatz.
Diğer HR modellerinin de uyabildiğini anlıyorum buradan.

böyle şeyler için bu tür ev aletlerinin tamirini yapan yerlere sorunuz. Yedek parça olarak bulundurabilirler ya da ikinci el alış veriş siteleri vb. gruplarda aliexpressteki bu parçanın fiyatı kadar, ürünün olduğu gibi kendisini satışa koymuş olabilirler.
0
diyecevaplandı
(03.12.23)
(1)

Çenem tam açılmıyor, ağrıyor

sparkle kiddle
Merhaba,Çenem tam açılmıyor bir tarafında ağrı oluyor. Sabah çok zorluyor. gün içinde azalıyor. Bir anda başladı. Çene cerrahisine mi gitmeliyim. KBB uzmanı öyle dedi ama emin olamadım.Bir de tam kapatamıyorum sanki. lanet.
Merhaba,

Çenem tam açılmıyor bir tarafında ağrı oluyor. Sabah çok zorluyor. gün içinde azalıyor. Bir anda başladı. Çene cerrahisine mi gitmeliyim. KBB uzmanı öyle dedi ama emin olamadım.

Bir de tam kapatamıyorum sanki. lanet.
0
sparkle kiddle
(03.12.23)
Benim çenem çıkmıştı tam tersi yani çenem kapanmıyordu. Acile gittim ortopedist biraz taktı çenemi sonra ertesi gün çene cerrahına git dedi. Çene cerrahına gittim uyurken diş sıkmaktan olur ben bir şey yapamam çene eklemi uzmanına git dedi. O da plak verdi sorun çözüldü ama ön dişlerimi kullanarak ısırmak yasak. Özetle çene eklemi uzmanına gidebilirsiniz bence.
0
zen1th
(03.12.23)

EPS Dosyası Düzenleme

armagan abanuz
Elimde bir eps dosyası var şablon olarak. Eski bir gazete şablonu. Buna girilecek görseller ve haberler var elimde. Bir de gazete adı vs. gibi şablon üzerinde bulunan kısımların bazıları düzeltilecek.Birkaç gün sonra yine benzer bir ihtiyacım daha olacak. Yardımcı olabilecek birisi varsa ücret bekle
Elimde bir eps dosyası var şablon olarak. Eski bir gazete şablonu. Buna girilecek görseller ve haberler var elimde. Bir de gazete adı vs. gibi şablon üzerinde bulunan kısımların bazıları düzeltilecek.

Birkaç gün sonra yine benzer bir ihtiyacım daha olacak. Yardımcı olabilecek birisi varsa ücret beklentisiyle birlikte bana mesaj atabilir mi?
0
armagan abanuz
(03.12.23)
(4)

TC kimlik kartına ehliyet otomatik ekleniyor mu?

10032007
Geçen ay yeni kimlikten çıkarttım orda işlem yapılırken buna ehliyeti de yükleyin gibi bir şey demem gerekiyor muydu yoksa otomatik eklenmiş midir? Ehliyetim yeni tip, 2017'de değiştirmiştim.
Geçen ay yeni kimlikten çıkarttım orda işlem yapılırken buna ehliyeti de yükleyin gibi bir şey demem gerekiyor muydu yoksa otomatik eklenmiş midir? Ehliyetim yeni tip, 2017'de değiştirmiştim.
0
10032007
(03.12.23)
ben eklettirme vb. hiçbir şey yapmadım, 2-3 kere çevirmeye girdim, kimlik kartımı ve eski ehliyetimi uzattım, polis sadece kimliği aldı
0
malheiros
(03.12.23)
Ekleniyor. Makineye ikisini birden takıp bilgileri aktarıyorlar. Ben ehliyet taşımıyorum artık.
0
rodeocu
(03.12.23)
Nüfus müdürlüklerindeki makinelerden yapılıyor sanırım.
0
filipis
(03.12.23)
Otomatik olmuyor, ekstradan söylemeniz lazım. Bir kiosk tarzı cihaz var, görevli oraya kimliğinizi ve ehliyetinizi falan okutup kimliğe ehliyeti tanımlıyor. Benim de ehliyet yeni tip, 2016 sonunda almıştım. Ekstradan bu işlem için gittim.
0
huzurlarinizda huzursuzluk
(04.12.23)
(1)

14 watt led ampül

Lubb
Max 13W yazan abajurun E27 ampul duyuna 14W ampul taksam ev patlar mı?Çok büyük sorun teşkil etmez dimi 1 wattın aramızda lafı geçmez dimi?
Max 13W yazan abajurun E27 ampul duyuna 14W ampul taksam ev patlar mı?

Çok büyük sorun teşkil etmez dimi 1 wattın aramızda lafı geçmez dimi?
0
Lubb
(03.12.23)
kablonun çapına göre kaldırabileceği bi amper var
quoraya aynısı sorulmuş cevap sıkıntı olmaz fark azmış

"Honestly, YES.
at 240V > 13W = 0.054 AMPS / 14W = 0.058 AMPS
at 110V > 13W = 0.12 AMPS / 14W = 0.13 AMPS
at 12V > 13W = 1.08 AMPS / 14W = 1.17 AMPS
At high voltage the current difference between 13W and 14W is completely insignificant."
0
lambırcek
(03.12.23)
(2)

EURO 2024 için Dortmund'da kalacak yer

kadirgali huseyin olmayan adam
Biraz önce grup maç biletleri için başvuru yaptım, Booking'ten de kalacak yer bakayım dedim ama sonuçlar felaket. En uygun seçenek 5 gece için 700 avrodan başlıyor. AirBNB de pek farklı değil.Gidecek olanlar, sizin planınız ne? Nasıl daha ucuza çıkarız buradan?Not: Benim gibi tek gitmeyi düşünen var
Biraz önce grup maç biletleri için başvuru yaptım, Booking'ten de kalacak yer bakayım dedim ama sonuçlar felaket. En uygun seçenek 5 gece için 700 avrodan başlıyor. AirBNB de pek farklı değil.

Gidecek olanlar, sizin planınız ne? Nasıl daha ucuza çıkarız buradan?

Not: Benim gibi tek gitmeyi düşünen varsa eurobuddy olabiliriz.
0
kadirgali huseyin olmayan adam
(03.12.23)
Başvuruyu nereden yaptınız acaba?
0
but that was just a dream
(03.12.23)
o tarihlerde fiyatlar anormal olacak. ben olsam, gurbetci portallarindan birini bulup evinde kalmak. oyle bir gunde eminim bircok gurbetci turk misafirlere kapilarini acar.
0
buenosdias
(04.12.23)
(1)

Epson lazer yazıcı sorunu

Bartebly
Epson L3251 yazıcı da bilgisayardan Wi-Fi aracılığıyla çıktı almaya çalıştığımda kesintisiz sürekli test çıktısı veriyor. Asıl çıktı gelmiyor ve kapatmayana kadar da test çıktı akışı durmuyor. Sebebi ne? Telefondan çıktı aldığımda sorun olmuyor istediğim çıktıyı alabiliyorum.Google ve Youtube'ta her
Epson L3251 yazıcı da bilgisayardan Wi-Fi aracılığıyla çıktı almaya çalıştığımda kesintisiz sürekli test çıktısı veriyor. Asıl çıktı gelmiyor ve kapatmayana kadar da test çıktı akışı durmuyor. Sebebi ne? Telefondan çıktı aldığımda sorun olmuyor istediğim çıktıyı alabiliyorum.

Google ve Youtube'ta her şeye baktık.
Sebebi nedir?
0
Bartebly
(03.12.23)
varsa yazıcı driverlerini güncelleyin, omuyorsa kaldırıp tekrar kurun.
Ayrıca işletim sistemini güncelleyin , oda olmuyorsa yazıcıyı başka bir bilgisayarda kullanıp test edin.
Sorun devam ediyorsa, muhtemelen yazıcı ile ilgili problem vardır, oda cihazın gömülü yazılımı ile ilgili olabilir.
0
Rao
(04.12.23)
(1)

Başkası benim adıma Kargo Gönderebilir mi?

incelikler yüzünden
Ailemden birisi benim adım ile kargo gönderebilir mi? Yani gönderici olarak benim adımın soyadımın yazması gerekiyor? Vekalet verdiğim kişi yapabilir mi ya da ? (Yurtdışına Belge göndermem gerekiyor, ama ben de başka ülkedeyim :/)
Ailemden birisi benim adım ile kargo gönderebilir mi? Yani gönderici olarak benim adımın soyadımın yazması gerekiyor? Vekalet verdiğim kişi yapabilir mi ya da ? (Yurtdışına Belge göndermem gerekiyor, ama ben de başka ülkedeyim :/)
0
incelikler yüzünden
(03.12.23)
kimlik sorma yok zaten. kargo iadelerinde veya yeni kargo göndermelerde sorulduğunu hatırlamıyorum
0
paintov
(04.12.23)
(2)

iphone - mac foto aktarımı

take stay
Merhaba,Icloud kullanmama ve orada yer olmasına rağmen telefonumda hafıza sıkıntısı yaşıyorum. Bu nedenle fotoları sadece bilgisayarda saklamak istiyorum ama telefonda silinince bilgisayarda da siliniyor. Sadece bilgisayarda nasıl saklayabilirim?
Merhaba,
Icloud kullanmama ve orada yer olmasına rağmen telefonumda hafıza sıkıntısı yaşıyorum. Bu nedenle fotoları sadece bilgisayarda saklamak istiyorum ama telefonda silinince bilgisayarda da siliniyor. Sadece bilgisayarda nasıl saklayabilirim?
0
take stay
(03.12.23)
airdropla aktar. ya da macteki fotoğrafla uygulamasında içe aktar yapabilirsin.
0
jelly bear
(03.12.23)
Mac üzerinde Görüntü Yakalama isminde bir uygulama var telefonu kabloyla bağlayınca cihaza aktarabilirsiniz.
0
gelecegin yildizi
(04.12.23)
(3)

Ücretsiz Dali gibi image generator

jadle
Var mıdır tavsiye?
Var mıdır tavsiye?
0
jadle
(03.12.23)
leonardo
0
buenosdias
(03.12.23)
Lensgo
0
black holes in the sky
(03.12.23)
midjourney, mage space
0
pietro crespi
(03.12.23)
(4)

Araçta daha bütük bir janta geçiş mümkün mü?

flo
Alt donanım bir SUV sahibiyim. Aynı modelin üst donanımlarına sahip araçlar çok daha heybetli görünüyor. Özellikle trafikte yanyana gelince daha net belli oluyor. Fabrika çıkışı 16 inç olan bir jantı 18 inç ile değiştirebilir miyiz? Araç cidden bu değişiklikle yükselir mi?Çok teşekkürler.
Alt donanım bir SUV sahibiyim. Aynı modelin üst donanımlarına sahip araçlar çok daha heybetli görünüyor.
Özellikle trafikte yanyana gelince daha net belli oluyor.
Fabrika çıkışı 16 inç olan bir jantı 18 inç ile değiştirebilir miyiz? Araç cidden bu değişiklikle yükselir mi?

Çok teşekkürler.
0
flo
(03.12.23)
Üst modelinde kullanılan jant lastik ölçüsüne geçilebilir, sonuçta tamamen aynı araçlar (eğer yürüyen aksam da tamamen aynı ise ki %99 aynıdır). Az bir miktar yükselecektir araç. Fakat lastik ölçüsü değişince lastik ebadına göre hız göstergesi yanlış ölçüm yapacaktır, serviste muhtemelen yol bilgisayarı verisini güncellemek gerekir doğru hız ölçümü için. Bir de elbette tüketim artar, konfor azalır.
0
orient blue
(03.12.23)
Bijon aralığı aynıdır. Bunun dışında aracın çamurluk boşluğu vs. de aynı olacağı için üst donanımdaki jant takılabilir. Jant çapı büyüyünce lastik yanak kalınlığınız düşer bu da daha pahalı lastik almayı gerektirebilir :)
0
armagan abanuz
(03.12.23)
Buradan hesaplayabilirsiniz

tiresize.com
0
mirty
(03.12.23)
Toplam çapı değiştirmeden mümkün, yani jant büyürken lastik yanağı küçülecek.

@mirty'nin verdiği linkten tires comparison seçeneğini seçin, önce orjinal lastik ölçünüzü yazın, sonra 18 jant ve yakın lastik ölçülerini yazarak değişimleri görün. En yakın değerdeki lastik size uyar.
0
John Bloor
(04.12.23)
(14)

Tuvalet kağıdını peçete gibi kullanmak

Bir ben var benden şurada
Bu sizce ne kadar doğru, böyle bir şey olabilir mi? Birkaç gün önce arkadaşlarla aramızda bu konu üzerine bi konuşma geçti. Mesala yemek yerken kağıt peçete ihtiyacınız olsa ve evde kağıt peçete kalmadığını fark etseniz elinizi ağzınızı kullanılmamış/sıfır bi tuvalet kağıdıyla siler miydiniz? Ben "a
Bu sizce ne kadar doğru, böyle bir şey olabilir mi? Birkaç gün önce arkadaşlarla aramızda bu konu üzerine bi konuşma geçti. Mesala yemek yerken kağıt peçete ihtiyacınız olsa ve evde kağıt peçete kalmadığını fark etseniz elinizi ağzınızı kullanılmamış/sıfır bi tuvalet kağıdıyla siler miydiniz? Ben "abi ben galiba kullanmazdım çünkü bunlar en nihayetinde geri dönüşümlü kağıtlar, yani her ne kadar yıkanıp paklansalar da psikolojik olarak rahatsız olurdum kullanmazdım" dedim, siz ne dersiniz?
0
Bir ben var benden şurada
(03.12.23)
cok lazimsa kullanirim ama onlar cok ince oluyor yaprak yaprak oldugu icin. ekstra bir onyargim yok.

hic mi hasta oldugunuzda yani basiniza tuvalet kagidi rulosu alip burnunuzu silmediniz :)
0
yoggi
(03.12.23)
Sen havlu kağıt ya da selpaklarin geri dönüşümsüz saf selulozdan üretildiğini mi düşünüyorsun ?

Kullanırdım psikolojik olarak rahatsız olacak çok daha büyük şeyler var sıra buna gelmez.
0
Mcfly
(03.12.23)
kullanırım, psikolojik olarak rahatsız olmam
0
freebird5406_2
(03.12.23)
işyerinde asla kullanmam.
evde son seçenek olarak kullanırım.
kağıt mendil + peçete + havlu yoksa son seçenek olarak.
paketten bir tane hiç açılmamış alarak.
0
tabudeviren
(03.12.23)
ben hep kullanıyorum ne var ki bunda. tuvaletten alıp kullanmıyorum tabii, paketinden çıkmış sıfır halini alıp kullanıyorum, o da aynı fabrikadan çıkmış bir şey öbürü de sonuçta.

bu arada aynı bu muhabbet daha yeni izlediğim şu programda rapçi sefo tarafından yapılmıştı: youtu.be
üzerine bu soruyu görmem garip oldu :)
0
kim bilir
(03.12.23)
Teknik olarak anal bölge yüz bölgesinden daha hassas ve olumsuzluklara daha açık bir bölge değil mi? Hele ki hemoroid gibi faktörler iyice hassasiyet yapıyor.

Bu açıdan malzeme farklı olacaksa bile eminim tuvalet kağıdı daha makul bir seçenek olurdu.

Yani ben kullanmam şahsen, aklıma gelmez çünkü. Peçete yoksa gider elimi, ağzımı yıkarım. Zaten peçeteye silince de yemekten sonra yine elimizi ağzımızı yıkamıyor muyuz?

Ama eğer o an biri uzatsa al diye, hiç aklıma gelmez sizin gibi dülünmek. Sorunsuz kullanırım.
0
akhenaten
(03.12.23)
Kullanırım. Evde kağit havlu bitti dün, yenisini kadar açılmamış bir ruloyu kullandım sonra yeni kağit havlu alınca tuvalete koydum tuvalet kağıdını.

Öğrenciyken nezle olunca sınifa tuvalet kağıdı götürüyordum ya selpaktan daha yumuşak oluyordu ahshs herhangi bir tiksinme oluşmuyor bende bu konuda
0
nundu
(03.12.23)
bu duyuruyu okurken masamda duran tuvalet kağıdıyla bakıştık. her türlü kullanırım.
0
scudman1
(03.12.23)
kullanıyoruz zaten, çoğu kişi de kullanıyor. asıl garip olan durum sizinki :)
0
candide
(03.12.23)
Evde peçete, havlu kalmamışsa yeni ruloyu paketten alıp kullanıyorum, nezle olduğumda diğer peçeteler sert geliyor, bir ürün var onu bulamazsam ruloyla dolaşıyorum. Hepsi aynı şartlarda ve benzer malzemeyle üretiliyor duyduğum kadarıyla.
0
take stay
(03.12.23)
Çok sorun edilecek bir şey değil.

Ama uzun süredir görmediğimiz bir arkadaş ailesiyle ziyarete gelir de kendilerine bir şeyler ikram edilirse veya buna benzer davet etme gibi durumlarda her zaman için normal peçete bulundurmak daha iyi.
Yemeğin ortasında,
- ya kusura bakmayın evde normal peçete bitmiş.. diyerek kendilerine tuvalet kağıdını uzatmak uygun olmaz.
0
diyecevaplandı
(03.12.23)
kullanırım tabii ki, hiç düşünmemiştim hatta böyle bir şeyi şu ana kadar.

asıl beni rahatsız eden tam tersi durum. evde tuvalet kağıdı bitince popo silme işini diğer selpak ya da peçetelerle yapmak zulüm gibi geliyor.
0
king lizard
(03.12.23)
eve neredeyse hiç peçete almadım. hep tuvalet kağıdı kullanıyorum. misafir geliyor arada onlara da tuvalet kağıdı uzatıyorum :D
0
glamdr1ng
(03.12.23)
Kullanirim/ kullanıyorum hiç öyle takıntılarım yok.
0
wilhelmwasmuss
(04.12.23)
(3)

Yurtdışı alınan ürünün vergi iadesi

why do we fall sir
Arkadaşlar hollanda’dan aldığım bir apple ürünün vergi iadesini belçika havalimanından alabilir miyim?
Arkadaşlar hollanda’dan aldığım bir apple ürünün vergi iadesini belçika havalimanından alabilir miyim?
0
why do we fall sir
(03.12.23)
mantıken alamıyor olmalısınız.
0
brakgn
(03.12.23)
en son alınabiliyordu. ben amsterdamdan aldığım ürünlerin vergi iadelerini berlin'den almıştım.
0
jimmydarmody
(03.12.23)
taxation-customs.ec.europa.eu

"Do I have to leave the EU straight away from the country where I purchased goods?
No. You can buy VAT-free goods even if you are going to be visiting other EU countries before you finally return home, as long as you actually leave the EU with the goods within the time limit. You have to get your documents stamped by a customs officer at the point of exit of the EU – not necessary in the same EU country where you bought it"

Son cümleye bakarsak evet.
0
logisticsmanager
(03.12.23)
(10)

En begendiginiz erkek ismi

instant crush
Duyduğunuz begendiginiz hosunuza giden isimler hangileri erkek icin?
Duyduğunuz begendiginiz hosunuza giden isimler hangileri erkek icin?
0
instant crush
(03.12.23)
issey miyake
0
freebird5406_2
(03.12.23)
Savaş ve güç temalı isimlerin seksapeli baya yüksek oluyor bence; Savaş, Demir, Kaan, Berk (sadece Berk), Hakan, Ateş, Gökalp, Mete...

Bu temada olmasa da sevdiklerim; Çınar, Deniz, Ege, Orkun, Tolga, Ufuk, Ulaş...

Ama Savaş'ın yeri bende ayrı.
0
akhenaten
(03.12.23)
Ege, deniz, aras, mert
0
mor oje
(03.12.23)
Koray, Yağız, Agâh, Kerem.
0
black holes in the sky
(03.12.23)
Ali
Barış
Tuna
0
Amaranta ursula
(03.12.23)
ahmet, mehmet, kurasaki ichigo.
0
ya ben lan neyse
(03.12.23)
Kadin-erkek farketmez, icinde e gecen isimleri seviyorum. Engin, Ediz gibi isimler kulaga hos geliyor bence. Oglum olsa adini Engin koyarim herhalde.
0
chihirovekohaku
(05.12.23)
T ile baslayan isimleri seviyorum nedense.
Tarik gibi..
0
cooperr
(05.12.23)
mauro icardi
0
sonsuz
(05.12.23)
Burkay
0
melodramaticfool
(06.12.23)

Kimya sorusu - Molekülün gösterimi

Buddrick
https://cdn.kastatic.org/ka-perseus-images/418aa650c9cbe92c4ea3792543312190a8b332b2.pngBurada kesikli çizgi ve kalın çizgi ne anlama geliyor? Niye üçgene benziyor? Teşekkürler.
cdn.kastatic.org

Burada kesikli çizgi ve kalın çizgi ne anlama geliyor? Niye üçgene benziyor? Teşekkürler.
0
Buddrick
(03.12.23)
(2)

Gitar üzerindeki nota hareketlerim ve sorularım

dolantindr
Merhaba. Son zamandır transkripsiyon yapıyorum, şarkıların tablarını çıkarıyorum. Ancak fretboard üzerinde hareketlerim genelde yatay hareketler. Bu tarz çalmak doğru mu bilmiyorum. Dikey olarak çalmaya çalıştığımda da istediğim sesleri alamıyorum. Örnek olarak şunu sormak istiyorum. e|-------------
Merhaba. Son zamandır transkripsiyon yapıyorum, şarkıların tablarını çıkarıyorum. Ancak fretboard üzerinde hareketlerim genelde yatay hareketler. Bu tarz çalmak doğru mu bilmiyorum. Dikey olarak çalmaya çalıştığımda da istediğim sesleri alamıyorum. Örnek olarak şunu sormak istiyorum.

e|---------------------------------------------------------------|
B|---------------------------------------------------------------|
G|-----12---7----------------------------------------------------|
D|---------------------------------------------------------------|
A|---------------------------------------------------------------|
E|---------------------------------------------------------------|

e|---------------------------------------------------------------|
B|---------------------------------------------------------------|
G|----12---------------------------------------------------------|
D|--------12-----------------------------------------------------|
A|---------------------------------------------------------------|
E|---------------------------------------------------------------|

Şimdi buradaki ikinci notaların ikisi de D diye geçiyor, yani re. Yukarıdaki 7 ile aşağıdaki ikinci 12 arasında oktav farkı mı var yani bunu sormak istiyorum. Yukarıdaki yerine 5. pozisyondan çalmak istersem bu sefer melodi tam oturmuyor. 5. poz kullanma fikri de bağlama gibi yatay çalmayayım diye gitarı. Biraz karışık oldu kusura bakmayın.
0
dolantindr
(03.12.23)
Sol telinde 7. fret Re 3 re telinde 12. fret (boş telin oktavı) re 3 yine
bu ikisini de çalınca kulağınıza aynı gelmiyorsa ya gitarda entonasyon sıkıntısı var ya da başka bi problem var aynı nota işte.
Gitar piyanonun aksine aynı notayı farklı pozisyonlardan çalabildiğimiz bir enstruman.

Yatay ve dikey mevzusu ise o şekilde düşünmek yerine biraz scale çalışırsanız aşacağınız bişey zira tahminimce bir ezgi çalıp "e bu böyle de oluyo böyle de oluyor ikisi de aynı" diye düşünüyorsunuz scale mantığından ziyade.

Ha yanlış diye bişey var mı yok da önce temeli kavrayıp sonra kendi uygulamanızı oluşturmanız daha makul.

~Sap ayarı da entonasyon problemine yol açabilir ama ilk bakılması gereken yer köprü entonasyon ayarıdır 12. perdede çok büyük bir sapme varsa.
0
hedep
(03.12.23)
sap ayarınız kaçmış.
0
brakgn
(03.12.23)
(1)

Trade amaçlı gümüş

Rao
Kısa süreli işlemler için gümüş alımlarınızı nereden yapıyorsunuz ? Kripto borsalarında mevcut ama daha önce işlem yapmadım, bu işin doğrusu nasıl olmalı.Teşekkürler.
Kısa süreli işlemler için gümüş alımlarınızı nereden yapıyorsunuz ?

Kripto borsalarında mevcut ama daha önce işlem yapmadım, bu işin doğrusu nasıl olmalı.

Teşekkürler.
0
Rao
(02.12.23)
Gümüşe bulaşmayın hocam çok oynak piyasası var
0
spacevan
(02.12.23)
(3)

Acil bakar mısınız, kedimin patileri normal mi?

mojiziku
Yavrum salı günü düştü, persembe kırıklar için ameliyat oldu, sonrasında çok travmatize olduğu için bandaja almak ya da kafasına yakalık takmak istemedi veterinerimiz. Küçük bir alan yaptik beşik gibi, atlayıp ziplamamasi gerekli, 3 saat önce fark etmediğim bir detay çekti şimdi dikkatimi, sanki dik
Yavrum salı günü düştü, persembe kırıklar için ameliyat oldu, sonrasında çok travmatize olduğu için bandaja almak ya da kafasına yakalık takmak istemedi veterinerimiz. Küçük bir alan yaptik beşik gibi, atlayıp ziplamamasi gerekli, 3 saat önce fark etmediğim bir detay çekti şimdi dikkatimi, sanki dikişler açılmış gibi geldi.
Veterinerim de yanıt vermedi henüz, belki sözlükte vardır anlayan. Partilerin durumu normal mi, dikişleri yırtmış ya da açmış mi?

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
0
mojiziku
(02.12.23)
Gecmis olsun, oncelikle bilgim yok. Sagdaki dikis acilmis gibi geldi ayrica kedileri o sekilde kaldirdiginizda cani yaniyor lutfen yapmayin.
0
ala09
(03.12.23)
Merhaba, veteriner hekimim.
Öncelikle geçmiş olsun, yavrunuzun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.

Evet, dikişiniz açılmış, yavru ısırmış, koparmış olabilir veya harekete bağlı olarak gerginlik nedeniyle açılmış olabilir.

Açılan kısım göründüğü kadarıyla skin closure denen, eğer katmanlar arası bir önem sıralaması yapacaksak en önemsiz katman. (İçte kas, tendon dikişi, üstünde varsa bağ doku, üstünde deri altı, onun üstünde deri içi (sizde buna ihtiyaç duyulmamış), en üstte de skin (deri) dikişi olur. Bu noktada deri dikişinin en büyük fonksiyonu iyileştirmeyi hızlandırıp bölgeyi zararlı etkenlerden korumak, ayrıca bölgenin estetik olarak düzgün görünmesi.

Öncelikle acillik bir durum değil, ama gündüz ilk iş veteriner hekime gidilmesi lazım. Hekiminiz duruma göre tekrar dikmeyebilir de. Ama o görüp karar versin.

Sizin yapacağınız en önemli şey hareketin kısıtlanmasının devam ettirilmesi ve yavrunun bölgeye temasının engellenmesi. 24 saat başında duramayacaksanız en etkili çözüm yakalık. Biraz stres yapar ama dikişlerin iyice açılmasından iyidir.
0
slymene
(03.12.23)
Çok teşekkür ederim yanıtlar için, şimdilik sorun yokmuş.
0
🌸mojiziku
(05.12.23)
(5)

Kaliteli İngilizce-Türkçe Sözlük Tavsiyesi

zen1th
Merhaba,Uzun bir aradan sonra tekrardan İngilizce çalışmaya dönüyorum. İngilizce-İngilizce sözlüğüm var ancak Redhouse dışında İngilizce-Türkçe sözlük arıyorum. Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba?Teşekkürler.
Merhaba,

Uzun bir aradan sonra tekrardan İngilizce çalışmaya dönüyorum. İngilizce-İngilizce sözlüğüm var ancak Redhouse dışında İngilizce-Türkçe sözlük arıyorum. Yardımcı olabilecek olan var mıdır acaba?

Teşekkürler.
0
zen1th
(02.12.23)
tureng.com ?
0
archmage mahmut
(02.12.23)
anlamsiz geliyor
(02.12.23)
İnternet varken basılı sözlüğe hiç gerek yok ya bence. Gereksiz bir nostalji yani. İnternette tureng, google translate, deepl, Merriam Webster falan her işini görür. Hatta herhangi bir sözcüğü Google'a yazsan bile anlamını, örnek cümleyi falan veriyor. Basılı sözlüğün hiç bir ekstra faydası olduğunu düşünmüyorum tam tersi hamallık yani
0
nundu
(03.12.23)
Gereksiz olmasina ek olarak yavaslatir yani, negatif bir sey. Illa bir sey kullanacaksan chatgpt orada duruyor
0
hot potato
(03.12.23)
Online olarak en iyisi

Cambridge dictionary (türkçe
ingilizce)
0
Zetnikov
(04.12.23)
(3)

gaming mouse - dpi

mister green
selamlar arkadaşlar,şu an piyasadaki bütün gaming mouselar 10k ve üzeri dpi ile pazarlanıyor. benim evdeki hem kablolu(steelseries rival 3) hem kablosuz(steelseries aerox3 wireless) mouselarımın da birinin 8500 diğerinin 18k dpi ı var. ben bu markanın steelseries engine uygulamasından dpi ayarı yapa
selamlar arkadaşlar,
şu an piyasadaki bütün gaming mouselar 10k ve üzeri dpi ile pazarlanıyor. benim evdeki hem kablolu(steelseries rival 3) hem kablosuz(steelseries aerox3 wireless) mouselarımın da birinin 8500 diğerinin 18k dpi ı var.

ben bu markanın steelseries engine uygulamasından dpi ayarı yaparken 3200 yapıyorum ama. oynadığım tek oyun lol, onun dışında iş yaparken de ayarı hiç değiştirmiyorum.fazlasında mouse görünmeyecek kadar hızlı oluyor.
bu arada monitörlerimden biri 32 inç 2k, diğeri 34 inç widescreen 4k çözünürlükte.

peki bu aletlerin tavan limitindeki dpi ayarlarını kim kullanıyor? tamamen pazarlama stratejisi mi, yoksa gerçekten kullanılıyor mu?
0
mister green
(02.12.23)
Bence tamamen pazarlama stratejisi. Zaten hemen hemen her markanın benzer uygulaması var, dediğiniz gibi oradan da yükseltilebiliyor. İlla ki kullanan vardır ama ben tamamen pazarlama ve şov olduğunu düşünüyorum.
0
allahkitapwesli
(02.12.23)
zamanında çok araştırmış birisi olarak söyleyeyim tamamen pazarlama taktiği. çok dpi sanki daha performanslı bir şekilde oyun oynanacağını garanti ediyor. 3000 dpi'dan yukarısı über gereksiz. onun yerine mouse'un ergonomisi, kablolu/kablosuz olması, tuşlarının yumuşaklığı/sertliği gibi faktörler bence daha önemli.
0
zen1th
(02.12.23)
Belli değerden yüksek dpi imleç kullanılmayan, mouse hareketine bağlı durumlarda kullanışlı oluyor.

Siz imlece göre düşünmüşsünüz. Ancak sadece mouseu ileri itmeniz gereken bir durum düşünün eğer bunu düşük dpi ile yaparsanız mouse pad bittikçe takır tukur indir kaldır yaparsınız mouseu hem de daha uzun sürer. Ancak 18k dpi ayarına alıp bunu yapmanız çok daha kolaydır.
0
akhenaten
(03.12.23)
(2)

Hm’e eski kıyafetleri verip indirim almak

regina phalange
Birkaç mağzada gördüm ama neye göre indirim veriyorlar onu göremedim. Daha önce bu şekilde inidirm alabilen var mı?
Birkaç mağzada gördüm ama neye göre indirim veriyorlar onu göremedim. Daha önce bu şekilde inidirm alabilen var mı?
0
regina phalange
(02.12.23)
Ben aylardir aliyorum. Hm uygulamadan uye oluyorsun, her kiyafet goturdugunde personele uygulamani aciyorsun o da indirimini yukluyor. Indirim orani fix. Bi orta boy poset dolusu kiyafet goturdugunde indirimi alabilirsin.
0
lina
(03.12.23)
Ayakkabı da götürebiliyor muyuz?
0
🌸regina phalange
(08.12.23)

satılık opel astra

FEYZAEDEMİR
selamlar 2005 model 168.000 km'de 5 senedir severek kullandığımız, çoook özel ve güzel günlerimizin eşlikçisi canımız ailemizin üyesi opel astramız ile vedalaşıyoruz. ilgilenenler için link link;https://shbd.io/s/Cv1MNzeV
selamlar 2005 model 168.000 km'de 5 senedir severek kullandığımız, çoook özel ve güzel günlerimizin eşlikçisi canımız ailemizin üyesi opel astramız ile vedalaşıyoruz. ilgilenenler için link link;

shbd.io
0
FEYZAEDEMİR
(02.12.23)

Euro 2024 Türkiye maçı için biletler

but that was just a dream
Nasıl ve nereden alınabilir?
Nasıl ve nereden alınabilir?
0
but that was just a dream
(02.12.23)
(1)

Euro 2024 biletleri

tchuck
ben geçen aylarda bilet almıştım.round 16'nın 2A 2B maçı berlinde.bu şuanki sisteme göre hangi takımlar olabiliyor?A ve B grubunun ikincilerinin maçı mı? (bu da saçma, 1. ler 2. lerle oynar benim bildiğim) buna bakabileceğimzi bir yer var mı?bir de yeniden bilet başvurusu açmışlar. Tüm F2 maçlarına
ben geçen aylarda bilet almıştım.

round 16'nın 2A 2B maçı berlinde.

bu şuanki sisteme göre hangi takımlar olabiliyor?

A ve B grubunun ikincilerinin maçı mı? (bu da saçma, 1. ler 2. lerle oynar benim bildiğim)

buna bakabileceğimzi bir yer var mı?

bir de yeniden bilet başvurusu açmışlar. Tüm F2 maçlarına başvurdum, F2 türkiye mi demek?
0
tchuck
(02.12.23)
En iyi 4 3. de tur atladığı için grup ikincileri oynuyor evet.

F1 Türkiye oluyor.

Wikiden bakabilirsin
0
nundu
(02.12.23)
(1)

Pasta cila zarar veren bi sey mi ne yaptirayim/yapayim?

ala09
Araba 2008 model mi ne eski bayagi ve siyah. Artik fume gibi gozukuyor en son ne zaman cila atildi bilmiyorum. Cizdirmeden parlatma nasil yapabilirim? Satilan urunlerden alsam mi ama butun araci parlatmak istiyorum. Yaptirsam neye mal olur bu konu hakkinda bilgi veya oneriniz var mi?(kartal bostanci
Araba 2008 model mi ne eski bayagi ve siyah. Artik fume gibi gozukuyor en son ne zaman cila atildi bilmiyorum. Cizdirmeden parlatma nasil yapabilirim? Satilan urunlerden alsam mi ama butun araci parlatmak istiyorum. Yaptirsam neye mal olur bu konu hakkinda bilgi veya oneriniz var mi?(kartal bostanci arasi)

Thx
0
ala09
(02.12.23)
Pasta yapmayi aracin boyasının hafif düzeyde rotuslanmasi gibi düşünebilirsiniz dolayısıyla yanlis ellerde özellikle makinayla yapilirsa yanma/dalgalanma gibi iz bırakabilir. Cila ise üzerine sürülen katman onda sıkıntı yasamazsiniz
0
mirty
(03.12.23)
(1)

Format atılan telefonda yedeklenmemiş fotoları kurtarma

anaphylacticshock
Merhaba, Yetkili serviste telefonuma format atıldı. Yedekleme yapmamıştım. Kurtarabildiğim verileri kurtardım ama format atılmadan önceki son 1 senenin fotoğrafları çıkmıyor maalesef. O tarihten daha eski tarihli fotoğraflar çıkıyor ama son 1 sene yok. Kurtulan fotoğraflar herhalde daha önceden bul
Merhaba,
Yetkili serviste telefonuma format atıldı. Yedekleme yapmamıştım.

Kurtarabildiğim verileri kurtardım ama format atılmadan önceki son 1 senenin fotoğrafları çıkmıyor maalesef.

O tarihten daha eski tarihli fotoğraflar çıkıyor ama son 1 sene yok.

Kurtulan fotoğraflar herhalde daha önceden buluta yüklenmişler, yani bir şekilde yedeklenmişler.

Yedeklenmeyen o son 1 senenin fotoğraflarını nasıl kurtarabilirim? Bir ṣekilde çıkar mı?

Ananemin son fotoları da var o fotoların içinde. Lütfen bilenler, anlayanlar bi yardımcı olsun.
0
anaphylacticshock
(02.12.23)
Selam, direkt veri kurtaran firmalar var onlarda sansinizi denerseniz biraz ucret isteyebilirler ama en garantisi o olur.

Boyle yaparsaniz telefonu gecici olarak kullanmayi birakin, kapatin ki silinen verilerin ustune bir seyler yazilmasin.

PC icin easeus data recovery kullaniyordum, android versiyonu da varmis belki isinize yarayabilir pcde bayagi basariliydi
0
aguen
(02.12.23)
(4)

Kalorifer petegi su akitmaya basladi

floydian
Bi anda petekten islik sesi gelmeye basladi gittim baktim su akiyor ama vana baglanti yerlerinden degil daha ortaya yakin. Neden olabilir bu? Petegin kendisinde bir problem var sanirim degil mi?
Bi anda petekten islik sesi gelmeye basladi gittim baktim su akiyor ama vana baglanti yerlerinden degil daha ortaya yakin. Neden olabilir bu? Petegin kendisinde bir problem var sanirim degil mi?
0
floydian
(02.12.23)
Ha bi de, vanayi kapattim kombiye tekrar su verdim ona ragmen su akmaya devam ediyor
0
🌸floydian
(02.12.23)
basınç yükseldiği için olur genelde ama ortasından akıyor diyorsanız fiziksel bir deforme olmalı. yine de petek üzerinden su boşaltıp basıncı düşürmeyi deneyebilirsiniz.
0
brakgn
(02.12.23)
peteğe giden borunun bağlantı yerlerini ve musluk kısmını kontrol edin genelde o kısımlarda sızma olur
0
Rao
(02.12.23)
Basinc zaten komple gidiyor tekrar su veriyorum ve aninda su sizmaya basliyor tekrar. Petegin kendisinde delik falan var herhalde
0
🌸floydian
(02.12.23)
(6)

Stand-Up Gösterileri (İstanbul)

put it in your appropriate place
Gösterilerinizi takip ettiğiniz kimler var? Ara ara Tuz Biber'i bakıyorum. Biraz çeşitlilik açısından kimleri tavsiye ederseniz?
Gösterilerinizi takip ettiğiniz kimler var? Ara ara Tuz Biber'i bakıyorum. Biraz çeşitlilik açısından kimleri tavsiye ederseniz?
0
put it in your appropriate place
(02.12.23)
pinar fidan kesinlikle izledigim en iyilerden biri.
Ozgur turhan da efsanedir.
ali congun u canli izlemedim ama videolarindan gordugum esprileri cok iyi onun da
0
rentts
(02.12.23)
canlı izlemedim ama yutuba koyanlardan sevdiklerimi atayım belki canı sıkılan izler

hidayet tılı
youtu.be

yavuz günal (bunları sırayla izleyin çünkü ikinci şovdaki esprilerin bazılarını anlamak için birinciyi izlemek gerek)
youtu.be
youtu.be

ismail türküsev
youtu.be

cihan talay da komik ama uzun stand up ını henüz paylaşmadı
0
freebird5406_2
(02.12.23)
Pinar Fidan
Seda Yuz (podcastleri de var Pes diye)
Ali Congun
Ismail Turkusev
Tuna Kalinsaz
Gozde Karakaya
Baturay Ozdemir
Akin Aslan

Cogunu canli izledim hem de birden fazla kez. Simdi yine bilet bakiyorum.
0
mor oje
(02.12.23)
Deniz Alnıtemiz tuzbiber'de de çıkıyor zaten,
Utku ergin,
0
a perfect lie
(02.12.23)
yabancı dil engeli yoksa ve bilet kalmışsa daniel sloss'u şiddetle tavsiye ederim, mart 2024'te geliyor. deniz göktaş'ı da beğeniyorum epey.
0
saveur
(02.12.23)
Aa hakikaten utku da var; tutkum bogusmak da guzel
0
mor oje
(03.12.23)
(4)

Göz çizdirme

huzurlarinizda huzursuzluk
Yakın zamanda tecrübe eden var mıdır? Fiyatlar ne durumda?Tercihen Anadolu yakası, fiyata bağlı olarak Avrupa Yakası da olabilmek üzere hastane/doktor tavsiyelerinize talibim.Best regards,
Yakın zamanda tecrübe eden var mıdır? Fiyatlar ne durumda?

Tercihen Anadolu yakası, fiyata bağlı olarak Avrupa Yakası da olabilmek üzere hastane/doktor tavsiyelerinize talibim.

Best regards,
0
huzurlarinizda huzursuzluk
(02.12.23)
Geçtiğimiz mayıs ayında cizdirdim
Sinan Göker yaptı, acıbadem fulya'da
33.000 TL
0
les yeux blanches
(02.12.23)
@les memnun kaldınız herhalde :) ne kadar sürede iyileşti? O zaman 33 ise simdi 50 yapmışlardır çok değil mi ya :(
0
🌸huzurlarinizda huzursuzluk
(02.12.23)
Evet memnun kaldım, 1 haftada hiç sorun kalmadı.
Zaten ilk gece dahil hiç ağrı sızı olmadi hiç sadece kuruluk ve kaşıntılar oldu.
Popüler ve iyi bir doktor olduğu için yüksek fiyatı muhtemelen ama göz bu yani, herkese emanet edilmez
0
les yeux blanches
(02.12.23)
huzur ben yakın zamanda yaptırmadım ama olduğum dönem operasyon ücreti €1500 idi. ben de sinan göker'e yaptırdım ondan yazayım dedim güncel fiyatı hakkında bir fikir verir diye.
mayıs döneminde de euro 21.5-22 lira arası dersek hala aynı gibi fiyatı. sen 33000 değil de €1500 gibi düşün. 2013 yılında yaptırdım ben bu arada. o dönem istanbul cerrahi hastanesindeydi kendisi.

sinan göker muhtemelen seçebileceğin en pahalı doktor ama en deneyimlisi de o türkiyede. yarı fiyatına hatta daha da altına yapacak doktorlar bulabilirsin, senin tercihin. o dönem aynı hastanede aynı ekipmanlarla yaptığı halde diğer doktorlar yarı fiyatına yapıyordu bu işlemi.

ben wavefrontlu yaptırdım bu arada o da yükseltmişti fiyatı. les nasıl yaptırdı bilemiyorum. gece görüşünün daha iyi olmasını sağlıyor, ışıkların karanlık ortamda dağılmaması parlama yapmaması için.
0
konetsu
(03.12.23)
(4)

solak olma ve ilgili sorunlar

my pink
merhababen sol elimle yazıyorum. bununla ilgili var mı bilmiyorum ama yazı yazmayı hiç sevmiyorum. eskiden biraz daha iyiydi yazım. artık kendi yazdığımı tekrar okumam gerekiyor. üstüne üstlük işyerinde sunumlarda tahtaya yazmam gerekiyor fakat çok sıkılıyorum. güzel yazmak gelmiyor içimden. buna ra
merhaba
ben sol elimle yazıyorum. bununla ilgili var mı bilmiyorum ama yazı yazmayı hiç sevmiyorum. eskiden biraz daha iyiydi yazım. artık kendi yazdığımı tekrar okumam gerekiyor. üstüne üstlük işyerinde sunumlarda tahtaya yazmam gerekiyor fakat çok sıkılıyorum. güzel yazmak gelmiyor içimden.

buna rağmen defter tutkum var. sürekli defter alıyorum. benim için yeni bir plan yeni bir defter demek.

işyeri için güzel defterler aldım. toplantıya gidince ne yazdığımı okuyamıyorum. defterleri ziyan ediyorum gibi geliyor. eski defterlerimde daha güzel nizamlı yazılarım olduğunu görüyorum. artık uğraşsam da pek olmuyor.

bununla ilgili önerebileceğiniz şeyler var mı?
0
my pink
(02.12.23)
özeniyorsun ama olmadı mı olmuyodur :) not defterine güzel yazma zorunluluğu hissetme, steno denen kısa ve hızlı not alma tekniklerine bak, aldığın notları sen anlasan yeter

cornell not alma şablonuna bak, bunun gibi farklı şablonları dene, deneye yanıla kendine göre bir şablon yaratırsın
0
freebird5406_2
(02.12.23)
Solağım, istedim mi güzel yazıyorum hatta o zamanlarda yazımı görenler kız defteri/notu sanıyordu :)

Üniversiteden sonra pek kağıt kalemle işim olmuyor dijital not tutuyorum ama uzun zaman sonra elime kalem alınca bariz kötü yazıyorum daha sonra iyileşiyor.

Sık ve dikkat ederek yazarsanız güzel yazarsınız büyük bir şey değil.
0
chicha_v2
(02.12.23)
yazı yazmak ince motor ile ilgili bir konu ve sürekli kalem kullanmak gerekiyor, yazmayınca bir süre sonra motor yetenekleri zayıfladığı için haliyle kötü yazmaya sebep oluyor.

Bende solağım, yıllardır 10 parmak klavye kullandığımdan kalemi unuttum haliyle yazım çok kötü yani bu durum gayet normal bir durum, özellikle uzun süre yazmayalar için.
0
Rao
(02.12.23)
bana sol elle guzel yazmaya calismak nafile gibi geliyor. her halukarda asiri kasmak gerekiyor. sag elle yazmak gibi dogal bir salinim olmuyor hicbir zaman.

bosver bence zorlamaya gerek yok.
0
bohr atom modeli
(03.12.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.