[]

Kitap Listeleme

Kütüphanemdeki kitap sayısı bini geçtiği için hem yeni kitap alımında sorun yaşamamak hem de elimin altında ne var ne yok hakim olmak için kitapları excelde listelemeye başladım fakat pek istediğim gibi olmadı. 10-15 yıl önce Office'in FrontPage programında amatör siteler tasarlardım.
Şimdi yine o tarzda kitaplar için bir şey düşünüyorum. Ana listede kitapların tamamını görebileceğim; tür, alan, yayınevi, yazar gibi özelliklere göre filtreleyebileceğim; aynı zamanda da her kitabın ayrı sayfasında içerik, kitabın özellikleri, özellikle de akademik olarak çıkardığım notları ve fişleri girip daha sonrasında konusuna göre bu fişleri de genelde aratabileceğim bir sistem yapmak istiyorum.
Bunu hazır şablonlar üzerinden koddan ziyade sürükle bırak tarzı bir şekilde yapmama imkan verecek bir program var mıdır?


 
ben de listeyeleyebileceğim bir uygulama arıyordum, sizinki çok detaylı olacak ama BenimKütüphanem adlı uygulama yardımcı olabilir. direkt barkod okutup listeye ekleyebiliyorsunuz. sonra da excelle dönüştürebiliyor. ama uygulama sadece androidde var, iosta bulamadım.
burayı takip edeceğim, daha kullanışlı bir uygulama varsa onu indirip dener, tecrübelerimi yazarım.

  • MtKrt  (07.01.24 16:07:13) 
goodreads bu iş için uygun gibi geldi bana. birden çok listeye ekleyebiliyorsunuz kitaplarınızı.


  • unalub  (07.01.24 18:11:22) 
nocodb

github.com
  • arakaali  (08.01.24 07:32:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.