[]

anal fistül ihtimalini azaltmak

Yurtdışında yaşıyorum, geçen ay perianal apsem vardı, ben doktora gidemeden patladı. Doktora gittiğimde ise doktor bana antibiyotik vs. verdi, sonrasında bir problem olmadı. Doktor çok İngilizce bilmiyordu, bana genel olarak her şeyi çevirerek anlattı o yüzden soramadım. Şimdi internette okuduğum kadarıyla perianal apse sonrası anal fistül oluşma ihtimali az değilmiş, kendi kendine patladığında ise bu aran çok daha yüksekmiş. Benim anal fistül ihtimalini azaltmak için yapabileceğim bir şey var mı? Bir de okuduğum kadarıyla anal fistül oluştuğunda kronikleşmediyse ilaç tedavisi ile kurtulmak mümkünmüş. Peki bende anal fistül oluşursa direkt fark eder miyim yoksa bu benim sadece kronikleştiğinde fark edebileceğim bir şey mi?




 
marketlerde satılan kuru kayısı içeriğindeki magnezyum kabızlığı önleyeceği için riski azaltabilir, bu ürün buzlukta saklasanız bile yumuşak kalıyor bir de karın kaslarınız güçlüyse daha az ıkınma ve daha az tahrişe yardımcı olabilir, açıkçası plank egzersizi omurgayı da yıpratmayan güzel bir karın kası egzersizi.


  • aslan2  (07.01.24 01:48:57 ~ 01:52:41) 
Fissür, iki boşluk arasında oluşan anormal (olmaması gereken) yeni yoldur. Yani rektum ile cilt arasında anüsten başka yeni bir kanalcığın oluşması demek. dikkatli muayene ile kolayca anlaşılır. Hele hele bir genel cerrahın gözünden kaçacağını düşünemeyiz.
Genel cerraha göründünüz ve dikkatli anal bölge muayenesi yaptıysa rahat olun. Yoksa, genel cerraha görünün.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (07.01.24 09:22:05) 
apse antibiyotik tedavisi ile kuruyup geçmezse çözüm cerrahi olur. ve malesef ekseriyetle medikal tedavilerle bu geçmiyor. kendimden biliyorum. ilk gittiğim doktor aynı şekilde ilaç kullanmamı tavsiye etmişti. kullandım. sonra bir kutu daha yazdı onu da bitirdim ama asla geçmedi. şuan kendin için yapabileceğin bir şey malesef yok. beslenmeye elbette dikkat etmek her zaman önemli ama bunun geçmesine bir çare olmaz beslenme. ancak tekrarlamaması için olabilir. apsenin konumuna göre bile farklı cerrahi seçenekleri oluyor. bu ertelenemeyecek kadar ciddi bir durum. ve kesinlikle bu konuda uzman bir hekime gitmelisiniz. acı eşiği yüksek bir hastalık çünkü. kendin farketmen zor. normalde yoksa ve şuan iç çamaşırında bir akıntı gibi izler lekeler görüyorsan şüphelenebilirsin.


  • ezkaza  (07.01.24 14:13:23 ~ 14:14:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.