[]

Su içme alışkanlığınız var mı?

Yoksa yalnızca susayınca mı içersiniz?
Şimdiye dek hep ihtiyaç duydukça, susadıkça su içen biriyim. Kış aylarında günde 1 bardakla günü kapattığım günler çoğunluktadır mesela. İlla bu kadar litre almalıyım şeklinde bir bakış açısı içerisinde olmamıştım. Gerçekten de günde belirli miktar su ‘kesinlikle’ içmemiz gerekiyor mu? Öncesinde benim gibi olup sonrasında su içme akışkanlığı kazanan biri varsa günlük yaşamına etki ve değişimleri paylaşabilir mi? Sizin bu alışkanlığı edinmek için kullandığınız yöntemler nelerdir?



 
Idrar rengine göre iciyorum. Baktım ki renk sarı hop artiriyorum. Self kontrol noktam bu.

Bir yöntem olarak buna özel sisem var, hanimin da var.

Bu arada su sadece su değil. Içtiğiniz meyve suyu, kahve/cay (bunlarda tabi idrar yaptırma etkisi de var), bütün içeceklerin içinde su var. Bunlar günlük su almaniza etkisi var, bu sebepten bir bardak su içince olmuyorsunuz.

Ve evet, iyi miktarda su almak aslında bütün bu saçma sapan sağlı şeylerin daha etkili.
Hatta şu üç şeyin hayata etkisi fiyatina göre acayip f/p;
8 saat uyku
Yeterli miktarda su içmek
Günde biraz bile olsa fiziksel aktivite yapmak yürümek bile yeter
  • logisticsmanager  (06.01.24 22:51:22) 
1 bardak çok sıkıntı. sağlığınızda sıkıntı yaratabilir.

uzun süre su içmediğimi hatırlayınca gidip içiyorum. küçükken karnım ağrırdı, "aa bayağıdır su içmiyorum" derdim, su içince geçerdi. saçma gibi geliyor kulağa ama plasebo etkisi olduğunu sanmıyorum. sanırım o zamanlardan kalma bir alışkanlık, aklıma geldikçe içiyorum.
  • kehende  (06.01.24 22:54:13) 
Kardiyoloğuma 'dünyanın çayını, kahvesini içiyorum.' dedim. 'Onlar diüretiktir, onlar sayılmaz, günde en az 2 litre su içeceksin.' dedi.

Masama 2 tane 1 litrelik su şişesi koydum. Akşam yatarken dolduruyorum. Ertesi akşam yatana kadar bitiriyorum artık.
  • Mirket  (06.01.24 23:02:21) 
Her su gördüğümde içiyorum. 1 ila 2 litre arasında değişiyor. Bana yeten de 1.5 litreymiş.


  • nic cage  (06.01.24 23:10:17) 
1 bardak çok az.
Susadıkça içiyorum ve su bardağım genelde yakınımda olur. 500 ml büyük su bardaklarından var. sürekli kalkıp su doldurmana gerek kalmaz.

Eskiden daha çok su içerdim ve bence cildim bu sayede daha iyidi. Sadece suyla ilgili değil ama arada bir sivilce çıkar oldu.

Çantamda hep su taşırım. 1 bardakla günü geçirmenize şaşırdım. Susuzluktan başınız ağrımıyor mu?
  • sevilen progressive türkücü  (06.01.24 23:13:48) 
idrarın rengi şeffafa yakın görmek hoşuma gidiyor (aman yarabbi bu ne demek)

eğer fazla sarı ise ya da çok kahve içtiğin için idrarın kahve kokuyorsa bu kötü, idrarı şeffafta tutmaya çalışıyorum

su içmeyi sevmeyen insan için buna alışmak zor, su içtikçe alışılan bişey

birden 3 bardak su içince şişkinlik yapıyor, bunu sevmiyorum, benim olayım az az içmekmiş, böylece rahatsızlık vermiyor

yaz kış soğuk su içmeyi seviyorum, oda sıcaklığındaki su da hoşuma gitmiyor, kışın balkonda soğumuş su diye bi güzellik var, buzdolabında soğumuş sudan farklı cidden :)


mümkünse şişeden değil cam bardakta içmeyi seviyorum

sen de alışkanlığa çevireceğin şeyleri böyle böyle bulacan kendine göre
  • freebird5406_2  (06.01.24 23:22:17 ~ 23:26:19) 
2 litrelik su şişem var, o mutlaka bitiyor.
+spor günlerinde ekstra 1 litrelik daha götürüyorum, o günler 3 litre olmuş oluyor

  • nolmus yani  (06.01.24 23:22:34) 
@mirket; abi senin doktor çok eskide kalmış o zaman. Onlar tabiki sayılır ve diuretik etkisi hidrasyonundan daha az (araştırınca çıkıyor karşına araştırmalar). Bunları saymiyoruz diyen bir tane de resmi sağlık kaynağı çıkmaz.

Şunu da örnek vereyim; esimin arkadaşı var ve hiçbir şekilde su içmiyor. Birkaç ay bizde yaşadı, kız harbiden hiç su içmedi; kola vb içecekler, cay/kahve. Yaklasik 15 yıldır falan böyle. Eğer cay kahve vs şeyleri diuretik etkisi hidrasyondan fazla olsa şu an ölmüş olurdu. Kesinlikle sağlıklı değil çünkü su ihtiyacını koladan karşılıyor ama gene de su aliminda sayiliyor.
Sadece alkoller sayılmıyor bildiğim.
  • logisticsmanager  (07.01.24 00:04:53) 
gün içinde çok fazla yeşil çay, bitki çayı vs içiyorum. 5 kupa içsem 1 litre su yapıyor zaten. o yüzden gün içinde neredeyse hiç susamıyorum. yine de 2 bardak falan içiyorumdur.


  • sir gawain  (07.01.24 00:47:27 ~ 00:54:18) 
Çok fazla su içiyorum. Normal bir günde 3-3,5 litre suyu kesin içmiş olurum. Yazın bu 4-4,5 litreyi rahat buluyor. Sürekli ama sürekli su şişesi taşıyorum. Tüm bunlara rağmen günde 2-3 kere ancak tuvalete giderim, vücudumun asla bitmeyen bir su ihtiyacı var, içeride yok olup gidiyor bu kadar su...


  • silverleaf  (07.01.24 11:38:47) 
susadıkça iç. bir bardak az. ama bu yöntemi uyguluyorum. diğer içecekler sayılmaz en az 2 litre su içmen gerekir bilgisi de yanlış. doğal olarak kışın daha az su içiyorsun. miktarı artır ve şu kadar içmem lazım diye zorlama kendini


  • paintov  (07.01.24 13:25:43) 
Ben diyet yapana kadar suyu gördüm mü içerdim. Diyette 2.5 litre hedefi konunca ben her gün en az 3 lt içmeye başladım. İçmeyince eksiklik hissettim.


  • mikahakkinen  (07.01.24 15:27:37) 
1 bardak cook az :/
Cok icerim, dikkat de ederim. Ornegin oglene kadar 1 litre, ogleden sonra 1 litre gibi kistaslarim var. Yolda su hep yanimdadir, yatmadan, kalkinca hep icerim.
Degisiklik konusunda cok yorum yapamam birden fazla degisken yuzunden olabilir ama su icmeyince halsiz hissediyorum ve basim agriyor
  • mor oje  (07.01.24 16:02:33) 
Of ben de çok az içiyordum ama hamilelikten dolayı arttırmam gerekti. Şimdi mutfak tezgahında hep bir bardak duruyor ve gidip geldikçe içiyorum.

Çok sık tuvalete çıkmaya başladım, günlük hayatıma tek olumsuz etkisi bu oldu sfsfss. Tuvaletten çıkınca hemen yine su içiyorum ki gidenin yeri dolsun. Bu yöntem de iyi bir hatırlatıcı oldu benim için.
  • uepuey  (07.01.24 16:28:57) 
hem işte hem evde devamlı masamda su matarası var. bittikçe doldururum. günde 3 litreden fazla içerim.


  • my fault  (07.01.24 19:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.