[]

Veteriner Masrafı

Hiç uzatmadan konuya gireyim ve kısaca anlatayım.

Sokak kedisini veterinere götürdüm. Her zaman gittiğim kaliteli bir vet. Gittiğim gün güzel bir miktar çeşitli tahliller için para verdim. Operasyon olma ihtimali çok yüksek, olursa 25-30 bin civarı dediler.

3-4 gündür laboratuara gönderdikleri tahlil sonucunu bekliyoruz. Duruma göre operasyon şekillenecek ve ona göre işlem yapılacak. Ciddi ciddi artık bu seviyelerde mi ücretler? 25-30 nedir arkadaşlar! Elbette indirim isteyeceğim ve sokak kedisi olduğu için indirim yaparlar ama normal mi bu fiyatlar ya? Mecburen yaptıracağım, nasıl bırakayım o halde sokağa o kediyi.. Ben mi çulsuzum da sadece bana çok geliyor acaba?

 
belediyeye götürün isterseniz

sokaklar hasta hayvanlarla dolu para dayanmaz ona. belediye kendi tedavi ettirebilir
  • jelly bear  (07.01.24 22:31:57) 
Ankara Veteriner Fakültesi'nden randevu alıp, 700km'den arabanızla kediyi getirip, Ankara'da iyi kötü bir otelde birkaç gün kalıp, sonra da kediyi alıp arabanızla geri dönseniz 30k'dan daha ucuza gelir.


  • malheiros  (07.01.24 22:33:45) 
yapılan tahlil ve işlem/operasyona göre değişir. mesela izmir vho fiyat politikası 2024 için şöyle yayınlandı izmvho.com.tr buna göre bi kıyasla istersen.


  • e mice  (07.01.24 22:35:36 ~ 22:37:38) 
İstanbul’da iseniz ibbyi arayıp kediye veteriner hizmeti sağlayabilirsiniz. Ben daha önce yapmıştım sokak kedisine. Kediyi alıp tedavi ediyorlar, sonra aldıkları sokağa bırakıyorlar. Üsteki yazarın dediği gibi, yoksa sokak kedilerine para dayanmaz.


  • substituent  (07.01.24 22:46:21) 
Ya normalde bu kadar istemiyordu. Çok sokak kedisi götürdüm. Bu sefer anlamadım nasıl bir operasyonmus da 25-30 tutuyor:d orta kulak iltihabı olabilir diyorlar. Çift taraflı bir işlem mi ne yapılabilirmis neymiş. Daha kesin bir şey de yok. Tahlil sonuçlarını bekliyoruz.

Belediye'ye ne yalan söyleyeyim bu kedi için gidersek güvenmiyorum açıkçası. Kedi kafasi yan yan yürüyordu. Kediye yapılacak işlemi bilirler bilmezler vs güvenemiyorum iste. Ha ama diğer tür şeyler için elbet belediyeyi düşüneceğim. Ayrıca kendime yakın diğer kaliteli vet'lere bakinacagim.
  • panda yuva yapmis sogut dalina  (07.01.24 22:54:17 ~ 22:57:43) 
25-30 biraz yüksek bir rakam. yapacakları operasyon neymiş bunu bir öğrenip diğer veterinerlerden fiyat alabilirsiniz. istanbul anadolu yakasında sokak hayvanlarına epey indirimli bakan veterinerler var. yakınsanız oraya transfer edin.


  • orpheus  (08.01.24 01:36:49 ~ 01:37:53) 
Geçen hafta iş yerinin oralarda baktığımız bir kedi kanlı ishal oldu veterinere götürdük, kendi veterinerimiz zaten. Kanlı ishal ve corona pozitif çıktı, muhtemelen FİP'ti ama daha ileri tetkikler yapılmadı ileri derecede kanlı ishal olduğu için.
FİP tedavisi için minimum 50-60bin harcarım diyorsanız tedavi deneyebiliriz ama zaten kanlı ishal de olduğu için iyileşme şansı %5 falan dedi.
Yani FİP tedavisinin 50-60bin olduğu noktada tek operasyon için 25-30bin biraz fazla sanki. Tabi yapılacak şeyi de öğrenmek lazım. Belki haftalarca veterinerde kalacak, sürekli antibiyotik, serum vs alacak, artı operasyon masrafları derken 25-30ları bulabilir anlamında demiş de olabilirler.
  • pianeta  (08.01.24 09:56:20) 
Bilemiyorum ben de kedim için veterinere 5 günde 15k verdim. Kan tahlili, röntgen gibi operasyon olmayan işlemler yapıldı yine iyileşmedi. Başka veterinere götürdüm o işlemlerin hiçbirine gerek yoktu dedi, elle muayene etti ve 1 günde verdiği serumlarla iyileştirdi kedimi :D bu durumlar için de ist üniversitesinin vet fakultesini önermişti. Bence operasyon öncesi emin olmak için bir üniversiteye bir götürün.


  • jazzabel  (08.01.24 14:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.