[]

Ev satıp ev almak

Nelere dikkat etmek gerekir. Bir tane evim var içinde oturuyorum, uzun vadede küçük oldugu için zaten çıkmayı düşünüyorum başından beri. Şimdi tesadüfen bir ev buldum daha gezmedim haftaici arayacağım. Hatta ev bana da yürüme mesafesinde ve bir gayrimenkul şirketi tarafından satılıyor (emlakçı gibi) içinde de tahliye taahhütnameli kiracı varmış. Evlerin fiyatları birbirine denk değil. Aradaki farkı kredi cekebilirim. Mesela bu satın almak istediğim eve aracılık yapan şirkete diyebilir miyim benim evimi de siz satın, ben bu evi alayım. Sonuçta evi satan adam beklemek istemez parasını hemen ister, ben hemen satabilir miyim meçhul. Oluru var mıdır bunun.




 
Kendi evine ona cazip gelecek bir fiyat belirleyip takas da teklif edebilirsin ev sahibine.

Hatta fiyatın cazip olursa emlakçı da alabilir evini.

Ancak bence o tahliye taahhütnamesine fazla bel bağlayıp da taşınma işlerini o tarihe göre yapma. Kiracı imza benim değil der, zor şartlarda imzaladım, çıkamam der. Açıkta kalırsın mahkeme işleriyle uğraşırken.
  • Mirket  (06.01.24 22:17:31) 
takas +

tahliye taahhütü dediğiniz şeye adam "sözüm sözdür" diyerek de uyabilir, sizin bunu mahkemeye vermeniz de gerekebilir. ilk celsede boşalt kararı çıkar. bu memlekette herkes her karara uymuyor malum. kararı cebren uygulatabilirsiniz ama bunun masraflarını siz çekiyorsunuz. üstüne eşyaları yediemin deposuna koydurup kirasını da siz ödüyorsunuz.

bu nedenle evi şirkete boşalttırın. öyle alın.
  • phonex  (06.01.24 23:25:27) 
tahliye taahhütnameli kiracı olayına hiç güvenmeyin derim. Benim akrabam gitti evini sattı. İçinde kiracı olan bir evi aldı. Düşüncesi evi satınca yeni aldıgı eve geçmekti. Kiracı sonradan ben düzenimi buraya kurdum çat diye çıkamam istediginiz yasal hakkınızı kullanın dedi ve 2 sene oldu hala oturuyor. Benim akraba mecburen kiraya çıktı. Evi varken kiracıyı çıkaramadıgından kirada oturuyor. İş arkadaşım da benzer durumda ama iş arkadaşım en son bıktı. Tamam kirayı şu kadar yap yeter diyip anlaşmak zorunda kaldı. Kanunlar kiracılardan yana bilginize. Size tavsiyem içinde kiracı olan daireyi almayın


  • limonlu eksi  (07.01.24 11:23:58 ~ 11:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.