[]

Araç kaza ve tutanak hatası

Merhaba arkadaşlar,

Bu sabah sarkyer civarında sinyal verip şerit değiştiriyordum, aynadan gördüğüm en az 60-70 metre gerideki araç ben şeride %90 girmişken gelip duramadı ve küt diye vurdu. Benim arka çamurluk ve kapıya boyası geçti, biraz da içeri göçtü. Onunsa ön çamurluk vs. parçalandı, üstüne kaldırıma çıktı sağ ön tekeri patladı. Bana göre %100 o suçluydu. O beni suçladı, .sigortayla uğraşmayalım 2-3e hallederim tanıdık ustada sen karşıla sigortan şişmesin dedi. Ben de kabul etmedim ama o sırada ilk ve en büyük hatamı yaptım. Trafik çok işlekti, şu ileri sağa çekelim biri bize vuracak dedi, ben de olay yeri bozulacak dedim ama sonrasında maalesef çektim. Sonrasında tutanağım yeni bitti dedi, bende de yoktu. Araç sahibi yakın onu çağırdım geliyor diyip bekletti. Bir 20 dk bekledik gelen de araç sahibi değil babası çıktı. Her neyse babası aranızda anlaştınız mı vs. dedi yok tutanakla halledicez dedim. Ee araç hareket etmiş olmaz ki dedi, arkadaş söyledi oraya geri çekelim dedim. Nasıl çekicez falan, trafiği durdur geri geri gidicez dedim. Yok önce şu lastiği yenileyip gelelim dedi, öyle saçmalık mı olur diyip bırakmadım. İfade ve çizimi yapıyorduk, çizimde yan yana gidiyormuşuz da ben aniden sağa kırmışım gibi çizmeye çalıştı izin vermeyip çizimi biz aldık. Sonrasında araçları geri alırken yine benim yanıma konumlandı ben kabul etmedim şeritteydim dedim ilerledim ama ikinci hatamı yapıp kötü bir açıyla girdim ve tam şeritte olamadım. Bu çekilen fotoğrafa göre ekspertiz beni suçlu bulur mu? İfadede 60-70 metre geride olduğunu belirtmeyi de atlamışım. Tam bir hata zinciri yani. Fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum, kim ne kadar kusurlu bulunur yorumlarınkza ihtiyacım var bilen arkadaşlardan.

hizliresim.com

hizliresim.com

 
Öncelikle geçmiş olsun.
İfadeler de önemli. Onları da yazarsanız daha iyi olur. Zira imza Atarak o ifadeleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Ayrıca eğer etrafta kamera varsa onları temin etmeye çalışın. Kusur her iki tarafa verilse bile goruntuler ile itiraz edip durumu değiştirebilirsiniz.
  • drmuhendis  (06.01.24 21:21:29) 
@drmuhendis hizliresim.com

İfadeler bu hocam. Kaza bölgesinde eds tabelası vardı, bu görüntüleri alma şansım var mıdır? Biraz baktım İnternette ama tam bir şey bulamadım.
  • furry burns  (06.01.24 22:45:07) 
Elemanlar uyanık davranmış ve kendi lehlerine olacak şekilde yazmışlar. Aniden girdi vesaire falan diye.
İşin tam olarak teknik detayını bilmemekle birlikte daha önce 3 kaza yaşamış birisi olarak şöyle yorumluyorum.
Fotoğraflar ve yorum taksicinin ifadesini doğruluyor maalesef. Yani sanki aniden girmiş gibi duruyorsunuz bu verilere göre.
Bu durumda size 100 karşı tarafa 0 kusur mu verirler yoksa arka taraftan temas olduğu için 50 size 50 ona mı verirler bilemiyorum. Bunu belki konuyu daha iyi bilen birileri yorumlayabilir.
Kamera görüntüleri için o bölgeye en yakın polis karakoluna gidip tam konumu belirterek öncelikle kamera olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Varsa derdinizi anlatıp kamera görüntülerine bakmalarını isteyebilirsiniz (bu yardım edeceği tutan bir polis memuruna denk gelme ihtimali ile alakalı seçenek). Kuvvetle muhtemel görüntüleri size veremeyeceklerini savcılığa gidip dilekçe vermenizi isteyeceklerdir. Savcılıktan ise görüntülerin istenmesi için bir avukat aracılığı ile dilekçe yazıp vermeniz daha iyi olur. Daha sonra savcılık dilekçeyi değerlendirecek, polis karakoluna yazı gönderecek, polis karakolu yazıya cevap verip ilgili görüntüleri savcılığa iletecek ve en sonunda siz alacaksınız.
Bu süreç maalesef biraz zaman alıyor eğer üstüne düşmezseniz. Benim başıma geldi ve görüntüleri alana kadar zaten kusur oranları belirlenip sisteme işlenmişti. Kazada karşı tarafın ifadesi yüzünden yüzde 50 kusurlu gözüktüğüm için arabamın kaskosunu yaptırırken hasarsızlık indirimini kaybetmiştim. Fakat görüntülerle itiraz edip yeni değerlendirme istediğimde kusur oranları güncellendi ve kusur yüzde 100 karşı tarafa verildi. Bunun üzerine ben de kaskoya başvuru yapıp kasko fiyatlandırmamın güncellenmesini istedim. Onlar da güncelleyip bana olması olması gereken hasarsızlık indirimini uygulayıp para iadesi yaptılar.

Eğer kamera varsa iş uzun sürse de peşini bırakmayın.
  • drmuhendis  (07.01.24 00:40:13) 
Taksici senin sol şeritte DURUYORKEN aniden sağa geçerek ona çarptığını yazmış. Aslında senin akan trafikte duruyor olduğunu iddia ediyor. Bir de senin ona sağ ön kapısınıdan çarptığını yazmış. Sen de tutanakta taksicinin senin sağ arka kapına vurduğunu yazmışsın. İki aracın birbirinin sağ kapılarına vurmaları için iki aracın karşılıklı ve yolun solundan gidecek şekilde birbirinin yanından geçerken birinin kapıyı açmış olması gerekir. Saçma sapan bir tutanak bu.


  • cek  (07.01.24 11:17:13 ~ 12:29:12) 
Hocam siz anlaşamamışsınız ki neden tutanak tutturdunuz? Bu tutanak anlaşmalı durumlarda kullanılır. Sizin polis çağırmanız gerekiyordu.

Ve sonuca gelirsek sizin kaza notunuz çok naif kalmış. Oraya açık açık yazmanız gerekiyordu suçum yok, hasarımın karşılanmasını istiyorum diye.
Bu tutanağa göre suçu size verecektir.
  • artci sarsinti  (07.01.24 19:20:20) 
@artci sarsinti Hocam acemilik işte, ilk defa oldu böyle kaza vs. durumu da doğru hareket edemedim. Polisi aramak aklıma geldi ama araçları hareket ettirmiştik ondan olmaz gibi geldi.


  • furry burns  (08.01.24 18:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.