[]

Ani su ısıtıcısısı kaynaklı elektrik kaçağı

Selamlar,

Evde veito marka ani su ısıtıcısı mevcut, cihazın bağlı olduğu musluklardan birini çıplak ayak ile tutarken hafif eletrik hissettim voltmetre ile musluğu ölçüğümde 26 v civarı bir elektrik akımı ölçüm. Bildiğiimiz gibi bu cihazlar 220 v ile çalışıyor, elektrik kaçağı olması durumunda aynı vollta bir akım iletir diye düşünüyorum.

Ancak bu şeklide olması çok garip . Muhtemelen evde kaçak akım röleside yok, bu durumu çözmek için ne yapmak gerekir.

Çok teşekkürler.

 
su ısıtıcısının topraklanması lazım, ayrıca ana sigortaya bir kaçak akım rölesi takılırsa çok iyi olur.

ölçümü nasıl yaptın bilmiyorum ama 220V görmeyebilirsin. bu tamamen musluğun o an toprakla ve nötr ile olan direncine ve ısıtıcıdaki kaçağın hangi noktadan bağlı olduğuna göre değişir. bir de pratikte 26 voltu hissedemezsin. demek ki orada daha yüksek bir voltaj var. voltmetrenin AC voltaj konumunda bir ucu şebekenin toprağına diper ucu musluğa değecek şekilde ölçülmeli. ısıtıcının kademeleri arası geçisinde bu voltaj değişebilir.

bu ani su ısıtıcılar çok fazla akım çekiyor, standart bir elektrik prizinin kapasitesinin üstüne çıkıyor. bu yüzden buatdan su ısıtıcıya uygun kalınlıkta kablo çekilmiş olmalı.

imkan varsa ani su ısıtıcısından kurtulup elektrikli termosifona geçin.
  • orpheus  (07.01.24 01:27:30 ~ 01:32:14) 
güncelleme:

orpheus : teşekkürler, dediğiniz gibi yaptım ve musluğuna gelen kaçak akım 220v çıktı, detaylı araştırdığımda ise su ısıtıcı, direk kablo çekilmediğini prize bağlandığını , ısıtıcı fişinin topraklama hattı temas bağlantısınında bükülüp içerde kalarak, aslında prizle temas etmediğini gördüm, fişi düzeltim , şu an bir kaçak yok.

Ancak yinede , her ihtimalı karşı bu cihazı söktürüp atacağım. bu tip cihazların imalatının yapılması bile insan canına kast etmekten başka hiç bir şey değil. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın , kullanmak büyük risk.
  • Rao  (07.01.24 12:11:06 ~ 08.01.24 12:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.