[]

İzmir'de zeytin ağacı dikecek orman?

Selamlar,

İzmir kökenli Rum sevdiceğe sürpriz yapmak için, ailesi hatırasına birkaç tane zeytin ağacı dikecek bir orman arıyorum.

Böyle bir işe nasıl girişilir, izmir'de bunun için neresi uygundur, izin lazım mıdır, hangi ekipmanlar lazımdır yardımcı olur musunuz?

Çok teşekkür ederim.

 
Şimdi efendim olayın romantizmini bir kenara bırakırsak,
Ormanda zeytin ağacı olmaz. Zeytin ağacı meyve ağacıdır. Meyve ağaçları ıslah edilmiş ağaçlardır, hastalıklara karşı çok duyarlıdır ve bakım gerektirir. Bakım olmadan ya yaşamaz ya da yabanileşirler. Zeytinin yabanisine Delice denir. Delice ağacı bir bölgede bir başına olduğu taktirde ulu bir ağaç haline gelir topluluk halinde ekim yapıldığında ya da doğal yolla yetiştiğinde boyu pek insan boyunu geçmeyen çalı benzeri bir bitki olarak kalır.
Yine de dikeceğim diyorsan sahipsiz boş bir araziye veya bir orman kenarına götür dik. Kimse bir şey demez. Teneke kutuda veya tüpte alacaksın fidanı. O tenekenin boyutunda bir çukur kazacaksın. Kazma kürek lazım. Toprağını dağıtmamaya dikkat ederek teneke veya tüpten çıkarıp o çukura yerleştirip etrafını kapatacak ve sulayacaksın. İşlem bu kadar.

Sahipsiz araziyi nereden bulacağım ben dersen de bir köye git, muhtarını bul. Projeni anlat. Kesin yardımcı olur.
  • Mirket  (06.01.24 14:12:06 ~ 14:16:41) 
İzmirde bornovanın kayadibi çamiçi köylerine gidin ben fidanları aldım bedavaya zeytin agacı dikecegim bana yer gösterin diyin. Köylüler zeytinliklerine kucaklarında götürür sizi
Yok ben kafama göre dikecegim birkaç agaç için tantanaya gerek yok diyorsanız. Atlayın arabaya Urla yolu üzerinde bir sürü fidan satan yer var. Alın ordan birkaç tane fidan. Sonra ordan Karaburun yoluna geçin yol üzerinde bir sürü alan var fidan dikilecek. Hatta Karaburun ilerisinde sazak köyü var. Orası eski terkedilmiş Rum köyüdür. Hiç kimse de yok. Hemen karşısında da sakız adası manzarası var. Mis gibi yer orada her yere dikilir

  • limonlu eksi  (06.01.24 15:19:28 ~ 15:27:54) 
Bir detay vereyim konuyla ilgili.
Bir objenin küçük objeler yanında büyük, büyükler yanında küçük görünmesi gibi bir göz yanılması vardır.

Fidan konusunda bu durum çok aldatıcı olabiliyor.

Fidancıda seçtiğin devasa boyuttaki fidanın yerine dikince otların arasında kaybolan minicik bir şey olduğunu hayretle görüyorsun.

Muhtemelen sen sevdiceğe fotoğraflar yollayacaksın ya, dikim alanında kadraja gidecek büyük ağaç, çalı vs olmamasına, ot olmayan bir bölge olmasına dikkat et. Yoksa emeğin hiç göz doldurmayacaktır.
  • Mirket  (06.01.24 16:39:21) 
Sevdiceğinize verebileceğiniz en güzel hediye zeytin ağacı. Boş bir alana dikerseniz bakımsızlıktan kuruyabilir çünkü İzmir'in sıcağına dayanamaz. Yanlız fidanları ihtiyacı olan bir köylüye hediye ederseniz hem sevdiceğinizi mutlu hem de köylüyü sevindirmiş olursunu fidanlarınız da ağaç olma şansı yakalar.


  • izmirduyuru  (06.01.24 19:52:39) 
Bağışlamak harika bir fikir. Bunu nasıl yapabilirim? Sizce bu bağış için fidanları nereden alabilirim, zeytin fidanının türü cinsi fark eder mi ve mesela kaç fidan almak uygun olur sizce böyle bir durumda?

Hepinize çok teşekkür ederim tekrar.
  • occupy grove street  (06.01.24 22:39:52 ~ 22:43:52) 
Ege bölgesinde her ilçe ya da yazlık yolu üzerinde yol kenarında çiçekçi fidancılar vardır. Onlarda ya da internetten de alabilirsin.
Türü cinsi elbette var da o kadar detayına takılma artık.

www.hepsiburada.com
  • Mirket  (06.01.24 23:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.