[]

yakın çevremde komplo teorilerine inanan biri var

diyor ki mesela şu anki şarkılar 440 hertz, bu hertz de 432 olması lazım. yoksa insanlara dopamin salgılatıyor ve şiddete meylettiriyor.
bill gates türkiyeden tarla aldı sebebi art niyetli.
rockafeller ailesi silah ticareti yapmak için şiddeti arttırıyor.
gibi gibi bir çok safsataya inanıyor. bu cahilliği nasıl yenebilirim

 
İnsanları kandırmak kandırıldığını ikna etmekten daha kolay bu sebeple uğraşma derim he de geç.


  • basond  (06.01.24 21:40:18) 
yakın çevrem :d he deyip geçebilsek keşke herkesi :d


  • gizemli dede  (06.01.24 21:44:48) 
Benim kayinvalide. Çok iyi insan, eskiden bu kadar değilmiş covid sonrası komple koptu.
Chemtrail, covid kısır yapacak, fransa seçimleri sonrası komple kapatacaklar evden cikamayacagiz, covid asisi öldürüyor nüfus kontrolu için, trumpu big pharma ofisten aldi, Amerikan seçimleri calindi vs vs. Bunun bir üstü de hanımın en yakın arkadaşının babası; lizard people teorisine inanıyor adam. Beterin de beteri var yani.

Yapacak bir şey yok. Konuşmaya başlayınca biraz gülüp geçiyoruz, eğer laf anlatabilecegim bir konuysa (global trade, ekonomi gibi şeylerde beni dinliyor. Misal geçen brics ileride çok güçlü olacak iste lokal para kullanacaklar şu bu dedi. Anlattim yani ab degilki bu belli bir kültürü paylasan, tarihi paylasan ülkeler olsun diye. Tek ortak noktalari bati karşıtlığı olan devletler bundan daha ilerisini yapamaz diye anlattim. Ona ok dedi çünkü harbiden çoğu konuda bilgisi nerede komplocu arkadaşları varsa onlarin dedikleri. Harbiden araştırdığı yok yani).

Yani sizin de net bilgili olduğunuz konularda belki sizi dinler, geri kalaninda he demek lazimharbiden. Maalesef hanim annesini çok severken şimdi kafayı yemiş diye bakıyor.
  • logisticsmanager  (06.01.24 22:44:30) 
Ne olsaydi bunlara inanmayi birakirdin, bu iddialarinin aksi nasil kanitlanabilir tarzi sorular sorun. Bunlara cevap veremiyor ancak inanmaya hala devam ediyorsa yapacak bir sey yok. Argumantasyonla ikna edemezsiniz, bazi insanlarin mizaci boyle seylere inanmaya daha yatkin oluyor. İnanmayi birakmalarinin tek yolu da rasyonel akil yurutme falan degil de inanmaya devam etmenin bir sekilde islerine gelmemeye baslamasi oluyor genelde.


  • aloha snackbar 3  (06.01.24 23:39:06) 
tartışma beklenen etkiyi vermeyebilir. hatta olumsuz etki de yaratabilir. gerçeklik algısı bozulduysa mümkün olan en kısa zamanda uzmanlara yönlendirin.


  • alispaint  (07.01.24 04:58:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.