[]

Araba Alacağım ama Bilgim Sıfır

Merhaba dostlar, yönlendirmenize ihtiyacım var.
Arabadan anlayan birisi değilim.

Öncelikle durumum şu:
Nakit 900.000 TL param var ve sıfır araç almak istiyorum.
Almak istediğim araçların fiyatı 1.2-2.0 milyon arasında.
Aylık ödeyebileceğim maksimum kredi taksiti 50.000 TL.

Endişelerim/sorularım:
- Taşıt kredilerine düzenleme gelir mi? Beklemeli miyim? Şu anki kredi koşulları ile en fazla 1.2 milyonluk bir araç alabilirim gibi görünüyor.
- Araç satın alma süreci nasıl işliyor? Dolandırılmak en büyük korkum. Araç satın alma işlemlerinde neye dikkat etmeliyim. Peşinat vs. alıyorlar mı? Ödeme işlemleri nasıl gerçekleşiyor?
- Bayide araç bakarken nelere dikkat etmeliyim? Test sürüşü vs. yaptırılıyor mu? Tek tek tüm donanımlara bakmalı mıyım? Pakette vaat edilen ile mevcut özelliklerin örtüşmemesi gibi bir durum söz konusu olur mu?
- Varsa başka tavsiyeleriniz....

Şimdiden çok teşekkürler.

 
başka tavsiyelerimiz :

Arabadan anlamayan ya da bu konularda daha işin başında olan en azından "bu işlerde bilgili bir tanıdıkla beraber" 3-4 yıllık temiz bir şeye bakmalı. Hafif çizilmeleri de görmezden gelin.
Fiyatlar düşme eğilimi gösteriyor zaten.
  • diyecevaplandı  (07.01.24 23:33:24) 
- krediler ile ilgili bir gelişme beklemiyorum. eylül ayında m şimşek, konut kredi kampanyalarımız olacak demiş, taşıt konusu gelince baya olumsuz konuşmuştu. ki olumlu konuştuğu konutta da tık yok. ama senin bayileri gezmen lazım, bayiler de taksit vs olsun yardımcı olurlar.
- valla iyi bir bayiye gitseniz dolandırma gibi bişeyi, büyük konuşmamak lazım ama yine de, beklemem ben. temiz çalışan çok bayi var merak etmeyin bence.
- test sürüşü olsun, saatlerce konuşma araç ile ilgili sohbet vs hepsi olur.

ayrıca üstte yazılan pazarlık ve fiyat konuları doğru. aralıkta nasıl oldu çok şaşırdım ama 160k civarı sıfır araç satıldı. korkunç yüksek rakam. ocak şubatta bir anda 70-80'e düşmesi hiç birinin işine gelmez, hiç biri tok satıcı değil artık, o sayede gerçi aralık rekor ayı oldu. dolar 2 aydır artmasına rağmen 2 aydır aynı fiyata satış yapan marka modeller var. pazarlığı yapın ama daha ötesi, kredi sorun, taksit sorun. mesela skoda 200k kadar 12 ay taksit yapıyor (faizsiz kredi). peynir ekmek gibi satan egea, corolla clio vs değilse baktığınız bunlarda baya yardımcı olup ilgilenirler
  • avatar is back  (08.01.24 00:35:05) 
Elinizdeki nakite göre her bayii size kolaylık sağlar. Elinizdeki parayı söylediğinizde zaten hemen size yardımcı olurlar. Hemen anlaşmayın, pazarlığı kesinlikle bilen biriyle yapın. Kredilerle alakalı bir beklenti yok ama firmaların bankalara göre daha uygun kredileri var. Araçları tek tek test edin, marka modeli belirleyin paketlerine en son yoğunlaşıp kararınızı verin. İkinci elde düşme eğilimi var. Büyük güvenilir galeriler krediye kadar size ayarlıyor. Tabii ki her galeriye güvenmeyin.


  • mikahakkinen  (08.01.24 04:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.