Giriş
(1)

ankara-konya trende koltuk seçememe

bellbane
resimde görünen koltuklardan 3a, 3b, 3c, 3d'den birini seçmeye çalışırken bu koltuk kadın yolcularımız için ayrılmıştır diyor, erkek seçimi yaparak bu koltukları alamıyorum. sebebi ne ki? koltukların yanı boş, karşısı da boş.
resimde görünen koltuklardan 3a, 3b, 3c, 3d'den birini seçmeye çalışırken bu koltuk kadın yolcularımız için ayrılmıştır diyor, erkek seçimi yaparak bu koltukları alamıyorum. sebebi ne ki? koltukların yanı boş, karşısı da boş.
0
bellbane
(17.05.17)
Ozaman kendi cinsiyetinizi kadın yapıp sonra tekrar bilet seçin
0
megalomaniac
(18.05.17)
(3)

Duyuru Modları

zirrealist
sizin de cevaplarınızı editlediiği oldu mu? bir küfür sözcüğünün bazı harflerini *** koyarak değiştirdikleri oldu mu? dün bi şey yazmıştım. baktım ki bu akşam editlenmiş. yapan ben değilim. yeni mi çıktı bu?
sizin de cevaplarınızı editlediiği oldu mu? bir küfür sözcüğünün bazı harflerini *** koyarak değiştirdikleri oldu mu? dün bi şey yazmıştım. baktım ki bu akşam editlenmiş. yapan ben değilim. yeni mi çıktı bu?
0
zirrealist
(17.05.17)
Bu aslında bayağı eski bir uygulama. Ben ilk mod olduğumda, bakıyorduk ki üç paragraf cevap ve arada bir kelime ortaya küfürlü. Normalde silmemiz gerekiyordu ama şahsa söylenmemiş bir kelimelik küfür yüzünden de tüm cevabı silmek istemiyorduk. O yüzden tek kelimeyi asterisk ile sansürlüyorduk. Zaman varsa kullanıcıya bildiriyorduk ve çok ispiyon varsa bazen haber veremediğimiz oluyordu hararetli siyasi tartışmaşı dönemlerde. Sonra, bir gün sanırım der meister sanırım "Benimkini editlemeyin, lafımı geri yurmuş gibi oluyorum ama aslında yutmuyorum" tarzı bir şey söylemişti sanırım. Onun üzerine toplanıp bayağı saatler alan bir tartışma yaptık ve sonra "Bir kullanıcılara soralım ve ona göre karar verelim" dedik. Kaymak da duyuruyu açıp sormuştu. 20 küsur cevapta ne faşistliğimiz kaldı, ne hakla lafına müdahele ettiğimiz kaldı. Konudan haberi olmayan ve tek kelimesi sansürlenmemiş insanlar bile kızdılar. "Silinmesi gereken şeyde sadece tek kelime sansürleyip cevabı koruyoruz" dedim ama bu istenmeyen bir şeymiş, o gün kah duyuru aracılığı ile kah özel nesaj ile linç yolu ile anladık. Duyuru'dan nefret ettiğim tek gündür, ki daha öncesinde tehdit ve bana kişisel küfür bile vardı. O günden beri aktif olduğumda küfrün k'sını görsem, ister yüzlerce sayfa bilimsel baş eser yazılmış olsun, "Allah belanızı versin" diyerek (gerçekten bela okuyarak) siliyorum. krem peynir, baba jo ve ron dennis o dönemlerde yoktular ve anlaşmaya varmadığımız bir iki sayılı konudan biri küfür editlemesi. Bana denk gelseydi silerdim muhtemelen ama editleme yeni bir uygulama değil.
0
aychovsky
(17.05.17)
ben oto sansür uyguluyorum ama önceleri çok nadir oluyordu takmıyordum. yani d@$h@q yerine billür demek gibi falan.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.05.17)
valla çok güzel olmuş. hoşuma gitti. komple silmek yerine böyle editlemek güzel olmuş da sonuçta yine orada yazdığın kelime anlaşılıyo. çok da sansür yok ortada. enteresan geldi.

aychovsky sen bakma onlara. komple yazıyı silmek yerine böyle değiştirmek bence çok daha mantıklı. çoğu kez yazdığımı silmemle alakalı salakça mesajlar aldım burada. halbuki hiçbirini ben silmedim. silemem, silersem şerefsizim. silemem. hahah

her önüne gelene foşik diyenlere, her küfür edene takarsak çomolokko. adam öldürmek zorunda kalırız. boşver yani. benim cevaplara denk gelirsen krem peynir'in yaptığı gibi editlersen sevinirim.

tabii bu söylediklerim birini hedef alarak edilen küfürler, aileye edilen küfürler hariç. bi de hak edenler hariç. örneğin tacizci müdür hakkında açılan duyuruda müdüre edilen seks işçisi oğlu küfrü gibi.

bu arada teşekkür ederim krem peynir.
0
🌸zirrealist
(18.05.17)
(3)

Banka subesi seciminin onemi nedir?

no christ requires
ornegin ykb bebek subesinde actiriyorum ama aslinda bagcilarda yasiyorum, bunun ne gibi bir avantaj dezavantaji oluyor? x subesiyle y subesi arasinda potansiyel farklar neler olabiliyor?
ornegin ykb bebek subesinde actiriyorum ama aslinda bagcilarda yasiyorum, bunun ne gibi bir avantaj dezavantaji oluyor?

x subesiyle y subesi arasinda potansiyel farklar neler olabiliyor?
0
no christ requires
(17.05.17)
bağcılarda oturuyorsan ana şubenin bağcılar olması mantıklı çünkü sadece ana şubeden yapılabilen işlemler var. ulaşımın, iletişim kolay olması bakımından. onun haricinde her işlem artık int bankacılığından yapılabiliyor zaten. bunların dışında hiçbir avantajı ya da dezavantajı yok.
0
sorularimicinfeykhesap
(17.05.17)
fark 1- şubeden havale yapmak istediğiniz zaman farklı şubeler arasında ücret olur, aynı şubede olmaz.
0
blue eyes white dragon
(17.05.17)
farklı şubeden yapılan işlem masrafı doğar.
ama istersen hem bebekte hem de bağcılarda hesap açtırabilirsin.
bir müşteri numaran var, buna bağlı istediğin kadar hesap olur.

ama avantajı yok
0
neo
(18.05.17)
(4)

Yurtdisinda yasayip da turkiyede banka hesabi actiran var mi?

no christ requires
ikametgah gerekiyir diyorlar, ikametim turkiyede degil. banka heaabi actirmak istiyorum tr'de (turk vatandasiyim). nasil aciyoruz?
ikametgah gerekiyir diyorlar, ikametim turkiyede degil. banka heaabi actirmak istiyorum tr'de (turk vatandasiyim). nasil aciyoruz?
0
no christ requires
(17.05.17)
hiç hesap açtırırken ikamet vermedim- öyle bir şey mi var?. TC no varsa (türksen vardır) ailenin adresini yaz geç adres olarak da olur bence.
TCsi olmayanı bile geçeci bir yabancı no ile açıyorlar.
0
niye ama
(17.05.17)
ikametgahım yurtdışı. enpara hesabı açtırmıştım. durumumu anlatınca bir sıkıntı çıkmadı.
0
burya
(17.05.17)
Ben de Enpara actim, yatirimimi bankanizda degerlendirmek istiyorum dedim sikinti olmadi.
0
crown
(18.05.17)
Kuveytturk hesabim var, adres olarak yurt disi verdim. Sorunsuz actilar. Yillik hesap isletim ucreti tarzi cakalliklari da yok bu arada.
0
elcucu
(18.05.17)
(2)

Final Four seyretmek için (Anadolu Yakası - Bagdat Caddesi/Atasehir)

zaugnakhaldun
merhabalar,Final Four'ı seyretmeyi planlıyoruz Cuma günü; ancak yere kadar veremedik maalesef. - Bira + Sigara falan içebileceğimiz, sports bar veya benzeri olabilecek- Bagdat Caddesi üzerinde veya Ataşehir tarafında olanbir yer arıyoruz. En güzel seçim olarak "Oleary's" var Ataşehir'de; ancak onlar
merhabalar,

Final Four'ı seyretmeyi planlıyoruz Cuma günü; ancak yere kadar veremedik maalesef.

- Bira + Sigara falan içebileceğimiz, sports bar veya benzeri olabilecek
- Bagdat Caddesi üzerinde veya Ataşehir tarafında olan

bir yer arıyoruz. En güzel seçim olarak "Oleary's" var Ataşehir'de; ancak onlar da rezervasyon almadıkları için sıkıntı olabilir

Var mıdır acaba güzel alternatifler?
0
zaugnakhaldun
(17.05.17)
Batı Ataşehir'de Local'i ve Bulvar 216'daki İngiliz tarzı pub'ları önerebilirim.
0
lynyrd skynyrd
(17.05.17)
Caddede barlar sokaginda yerfistigi var. fena degil
0
duyurumvar
(18.05.17)
(1)

güney marmara+ kuzey ege turu

syozkn
yarın istanbuldan çıkıyoruz. aracımız var. PERŞEMBE: istanbuldan çıktık körfezin güneyine geçtik, gölcük, karamürsel yalova ufaktan göz attık belki bursa merkeze de girdik, ardından gece mudanya'da kalalım dedik. CUMA: ertesi sabah mudanya'dan hareket belki manyas kuş cennetine de uğrayarak çanakkal
yarın istanbuldan çıkıyoruz. aracımız var.

PERŞEMBE: istanbuldan çıktık körfezin güneyine geçtik, gölcük, karamürsel yalova ufaktan göz attık belki bursa merkeze de girdik, ardından gece mudanya'da kalalım dedik.


CUMA: ertesi sabah mudanya'dan hareket belki manyas kuş cennetine de uğrayarak çanakkale'ye kendimizi attık. ufaktan bir gelibolu gezisi, belki orada kalacağız, belki de bozcaadaya geçiş orada kalacağız.

CUMARTESİ: ertesi gün adadan çıkıp edremit/akçay taraflarına ilerleriz diye düşünüyoruz. akçay'da gece kalsak diyoruz sararsa.


pazar: yola çıkış istanbula dönüş.


ne diyorsunuz? neler eksik? ne yapmalıyız? tamamen harita üzerinden çizdik kafamıza göre bir rota? şu eksik kalmış, şu saçma, şunu görmeden gelmeyin, kalacak yerinizi orası değil de burası yapın gibi her türlü öneriye açığız.


şimdiden teşekkürler
0
syozkn
(17.05.17)
perşembe :kocaeli'de zaman kaybetmeyin direkt bursa'ya geçin camileri,hanları falan dolaşın.

cuma :bursa'da cumalızık-gölyazı falan var turistik yerler ancak pas geçin derim pek birşey kaybetmezsiniz, uzak gelmezse tirilye'ye gidin daha güzel bir yer.

cumartesi:manyas kuş cennetinin bir numarası yok,göl kenarında kuşları izleyeceğim dersen öyle birşey yok kuleden dürbünle uzaktan bakıyorsun ondan da ben pek birşey anlamamıştım.
direkt akçaya geçin çevrede ki şelaleri falan gezin,ayarlayabilirseniz kaz dağlarına giden bir tura katılın olmadı çanakkale'ye doğru yol alın ,assos behramkale'yi görün,çanakkale'ye giderken bir truva'ya uğrayın.

pazar: gelibolu yarımadayı gezin.
0
sealth
(18.05.17)
(1)

Camper Pelotas Ayakkabı

lynyrd skynyrd
Camper'ın '' Pelotas'' modelini ilkbahar-yaz sezonu için kullanmak uygun mudur? Ne dersiniz?
Camper'ın '' Pelotas'' modelini ilkbahar-yaz sezonu için kullanmak uygun mudur? Ne dersiniz?
0
lynyrd skynyrd
(17.05.17)
pelotas light deseydin hayatimda giydigim en hafif, adeta hic hissetmedigim tek ayakkabi derdim ve evet super giyilir hem de derdim.

bence pelotas light i bir dusun.
0
no christ requires
(17.05.17)
(2)

Kayıp kimliği telefonla iptal ettirebilir miyiz

Vse budet horosho
Nüfus müdürlüğünü arasam öyle işlem yaparlar mı? İlla bi yerlere gitmek gerekir mi? Yadımcı olabilir misiiz
Nüfus müdürlüğünü arasam öyle işlem yaparlar mı? İlla bi yerlere gitmek gerekir mi? Yadımcı olabilir misiiz
0
Vse budet horosho
(17.05.17)
Kayıp kimlik iptali diye bir sey yok bildigim kadariyla.cipliyse bilmiyorum. Kullanilmasindan korkuyorsaniz belki gazete ilani faydali olabilir.
0
delicevat
(17.05.17)
bankalari arayip durumu soyleyin. is bankasi direk kimlikle yapilacak islemleri yasakliyor. diger bankalar da o tarihten itibaren biri kimlikle bir sey yaparsa sizi sorumlu tutmuyor.
0
fakyoras
(17.05.17)
(3)

İhracat yapmak hk?

tchuck
arkadaşlar selam aklımda bir süredir bir şey var. prosedürlerini öğrendikten sonra 6 ay içinde belki geçirmeyi düşünebilirim bu fikrimi hayata.www.mutlugunsusleri.com adresini belki biliyorsunuzdur eskdien burada çok yardım isterdim.şimdi bu işi ben araplara da satmak istiyorum.yurtdışı anlaşmalı ka
arkadaşlar selam aklımda bir süredir bir şey var. prosedürlerini öğrendikten sonra 6 ay içinde belki geçirmeyi düşünebilirim bu fikrimi hayata.

www.mutlugunsusleri.com adresini belki biliyorsunuzdur eskdien burada çok yardım isterdim.

şimdi bu işi ben araplara da satmak istiyorum.
yurtdışı anlaşmalı kargo firma var (ups). ürünleri gönderebiliyorum yani. hiç yabancı dil sitem ve reklamım olmamasına rağmen de tek tük soruyorlar. gönderemiyoruz şuan.

merak ettiğim şey şu;

ben yarın yurtdışına satış yapmaya karar versem bu işin proesedürleri neler olur? firmamın ihracat ruhastı alması için vs. neye ihtiyacım vardır?

yani baya genel olarak bu işin prosedürler, maliyetleri hkkında bilgi verir misiniz.
örneğin bizde 30 dolar gümrük sınırı var, arap ülkelerinde de bu tür gümrük sınırlamaları var mı bireysel satın alan kişiler için?
0
tchuck
(17.05.17)
öncelik şirket olarak ticaret odası veya esnaf ve sanatkarlar odasına ardından ihracatçılar birliğine üye olmanız gerekir.

alttaki linkleri incelemelisiniz. ülkeler arası gümrük anlaşmaları hakkında da bir gümrük müşavirliğine danışmanızda fayda var.

www.itkib.org.tr

www.tim.org.tr

www.ekonomi.gov.tr
0
mutlu yillar sana
(18.05.17)
bahsetmis olduğunuz kargo firmasinin, mikro ihracat servisi de vardir. onlarla da görüşebilirsiniz.

dhl'de su sekilde bilgiler var mesela ; gumruk.dhl.com.tr
0
for the record
(18.05.17)
tchcuk
bir urununu alirim

once sahis ya da ltd firmanı aciyorsun
gumruk firması buluyorsun vekalet veriyorsun
sonra onlara ihracatcı birlikleri kaydını yaptiriyorsun
artik ihracat yapabilirsin

simdi tek tuk gondereceksen ve ucuz malzeme ise
aramex.com bura ile gorus buradan numune olarak ortadoguya ucuz gonderebilirsin fiyat 1 usd dersin invoice ta free of charge sample dersin.

ama adetli gondereceksen yani tutar yuksekse ya da kg yuksekse
hava nakliye firmalarına paket boyutu ve agirligi vererek fiyat sorarsın anlasirsin
gumrukcun de beyanname acar yurtdısına cikartirsin
adam da orada ceker.
0
kingcyrax
(18.05.17)
(1)

almanca a2 kursu için ismek ?

foseptik çukuru
merhabaüniversitede bu dönem birincisiden sonra german 2'yi de verdim. a1.2'ye denk imiş. sonrası için ismek'in bu fatihteki şubesinde almanca 2 almayı düşünüyorum. ortam, eğitim nasıldır ? ayrıca seviye olarak ileri miyim geri miyim bilmiyorum ? german 2'de dativlere kadar falan gelmiştik.
merhaba

üniversitede bu dönem birincisiden sonra german 2'yi de verdim. a1.2'ye denk imiş. sonrası için ismek'in bu fatihteki şubesinde almanca 2 almayı düşünüyorum. ortam, eğitim nasıldır ? ayrıca seviye olarak ileri miyim geri miyim bilmiyorum ? german 2'de dativlere kadar falan gelmiştik.
0
foseptik çukuru
(17.05.17)
Bence temel iyi bir kursta alınmalı.
0
a man alone
(17.05.17)
(2)

Bu hangi balık?

aychovsky
Çocukken biri bize bir buçuk metrelik bir akvaryum satmıştı içinde 5 balık ile. Balıkları ciklet balığı diye almıştık ama ciklet balığına benzeselerde onun büyüğüydü. Böyle neredeyse ızgaralık balık büyüklüğünde balıktı. Bir de internetten ciklet balığı resimlerine bakıyorum, onlar küçük gibi, betta
Çocukken biri bize bir buçuk metrelik bir akvaryum satmıştı içinde 5 balık ile. Balıkları ciklet balığı diye almıştık ama ciklet balığına benzeselerde onun büyüğüydü. Böyle neredeyse ızgaralık balık büyüklüğünde balıktı. Bir de internetten ciklet balığı resimlerine bakıyorum, onlar küçük gibi, betta ya da Japon balığına benziyorlar gibi ve güzeller. Bizdekiler bildiğin dere balığı, deniz balığı tipli ama onlara göre gri pullu değil de, az daha beyaz/pembe pullu gibiydi. Bir de aşırı tipsizlerdi. Yine ciklet midir? Yoksa bize somon momon mu kakaladılar?
0
aychovsky
(17.05.17)
papağan balığı
0
grid
(17.05.17)
Papağam balığına baktım, bayağı pembe, turuncu renkli bir şey gibi. En renksizi bile biraz renkli. Bunlar iyice dere balığı tipli balıklar ama pul rengi geiden çok beyaza yakın.
0
🌸aychovsky
(17.05.17)
(8)

düğün fotoğrafları için

gmzo
hazırlandıktan sonra yakın arkadaş ve kardeşlerle birlikte güzel bir yere gidip kendimiz halletsek bu işi nasıl olur ki? profesyonel makine var, çağ itibariyle herkesin gözü az çok bu işlere yatkın artık. kasıntı olmaz, daha eğlenceli olur gibi geldi ama bilemedim. ne dersiniz?
hazırlandıktan sonra yakın arkadaş ve kardeşlerle birlikte güzel bir yere gidip kendimiz halletsek bu işi nasıl olur ki? profesyonel makine var, çağ itibariyle herkesin gözü az çok bu işlere yatkın artık. kasıntı olmaz, daha eğlenceli olur gibi geldi ama bilemedim. ne dersiniz?
0
gmzo
(17.05.17)
olur tabi, konuyla ilgili tutorial izleyin, bir iki de deneme çekimi yapın gelin ve damada göstermelik "bak beyle olacak" diye. biraz da postta renk rötuş yapıldı mıydı oldu.

not: fotoğraf asistanlığıspor

önemli edit: makinenin varlığı yetmez, lensin doğru kullanımı çok daha önemli
0
foseptik çukuru
(17.05.17)
@foseptik çukuru, gelin benim zaten :) photoshop da kullanıyorum. bir tek anneler mırın kırın edecek, onu düşünüyorum.
0
🌸gmzo
(17.05.17)
bence çok daha iyi olur. gördüğüm kadarıyla abartılı fiyatlar alıyor fotografçılar. o parayı çok daha farklı şeyler için kullanırsınız. zaten yatkınlığınız da varmış, sorun olmaz.
0
sorularimicinfeykhesap
(17.05.17)
eheh mutluluklar dilerim, o halde anneleri ikna etmek lazım sanki :)
0
foseptik çukuru
(17.05.17)
en mantıklısı bence, diğer türlü çoluk çocuğa dünya kadar para vermenize hiç gerek yok. hem de fotoğrafçı kaprisi çekmek var ucunda
0
gazozailacatmauzmani
(17.05.17)
Bravo. Bence harika olur. Yilda bir kez belki bakacaginiz fotograflara da binlerce lira da bayilmamis olursunuz. Kiz kardesim de aynisini yapti, cok da guzel fotograflar cikti ortaya. Sizi yilin gelini seciyorum. Tebrikler simdiden.
0
veritaslibertas
(17.05.17)
Mantıklı olabilir, sadece çekecek insanların gerçekten iyi çekeceğinden emin olun. Bir arkadaşım bu şekilde yaptı, çok basit duruyordu resimler. İlkokul müsameresinde gibiydi. Başka bir arkadaşımınki güzeldi.
0
fraise
(17.05.17)
çevrenizde fotoğrafçılık okuyan ya da ilgilenen gençler varsa ufak bir para karşılığı onlardan rica edin, hem onlar iş öğrenir, para kazanır, hem fotoğraflarınız güzel olur. Dilerseniz siz de çekerseniz. Birkaç soruşturmayla bulunur böyle birileri.
0
kaset
(18.05.17)
(3)

sultançiftliği nasıl bir yerdir? yaşanılır mı? (istanbul - sultançiftliği)

seksli harf
iş gereği muhtemelen 2-4 hafta içerisinde taşınmam gerekecek. elimde 2 seçenek var biri göktürk diğeri sultançiftliği. göktürk iyi, güzel yerlerinde kiralar aşırı derece de pahalı bu sebeple göktürk'ten ev kiralama taraftarı değilim. evi sadece hafta içi akşamları yatmaya kullanıcam. haftasonlarımın
iş gereği muhtemelen 2-4 hafta içerisinde taşınmam gerekecek. elimde 2 seçenek var biri göktürk diğeri sultançiftliği. göktürk iyi, güzel yerlerinde kiralar aşırı derece de pahalı bu sebeple göktürk'ten ev kiralama taraftarı değilim.

evi sadece hafta içi akşamları yatmaya kullanıcam. haftasonlarımın büyük kısmı evde geçmeyecek.
0
seksli harf
(17.05.17)
araç yok. sadece göktürk ve sultançiftliğinden tutma şansım var. göktürk de gereksiz pahalı arkadaş.
0
🌸seksli harf
(17.05.17)
şimdi şöyle servis sadece göktürk ve sultançiftliğine var. aslında sultançiftliğine de yok da şoförlerden biri sultan çiftliğinde oturuyor o sebeple sultançiftliğine de taşınabilirim. he.. ekstra olarak kemerburgaz'a da taşınabilirim. oradan da geçiyor servis. yani 3 seçenek var: kemerburgaz, göktürk, sultançiftliği

eve çıkarsam araç alamam. normalde avcılarda oturuyorum. eve çıkmak yerine araç alayım diye düşündüm. akşam o e5'in trafiğini hiç çekemem o yüzden araba almaktan vazgeçip taşınmaya karar verdim.

sahibinden'den kemerburgaz'a baktım göktürk'ten pahalı orada. bu emlak balonu patlasın artık! :):)
0
🌸seksli harf
(17.05.17)
Sultan çiftligi hic çekilecek bir yer değil.Sadece bir kere araştırma için gitmiştim, arkama bakmadan kaçmak istedim. İstanbul'da 1) esenyurt'un iç tarafları (ki avcılar'daysaniz nasıl bir yer olduğunu bilirsiniz) 2)sultan çiftliği bence. Üzerine para verseniz yine oturmam buralarda.
0
fraise
(17.05.17)
(6)

sevgilim olmuyor artık bıktım

qazedcsrfvtyhngujmkol
kızlar hep bi süreç istiyor sürece girince de kendileri kaçıyor benim tek istediğimin sevişip koklaşacağım bir kadın. sevişmekten kasıt cinsel ilişki değil. ama bu bile olmuyor çekingenim ama çok tipsiz olduğumu düşünmüyorum. artık bıktım yahu hiçbi çaba harcayacak durumda değilim. bi ara dedim trip
kızlar hep bi süreç istiyor sürece girince de kendileri kaçıyor benim tek istediğimin sevişip koklaşacağım bir kadın. sevişmekten kasıt cinsel ilişki değil. ama bu bile olmuyor çekingenim ama çok tipsiz olduğumu düşünmüyorum. artık bıktım yahu hiçbi çaba harcayacak durumda değilim. bi ara dedim trip çekeceğime parasını verir gideririm ihtiyacı ama aradığım farklıymış. daha çok romantik bir cinsellik arıyorum demek ki. ama ne yazık ki kızların derdi ezip tozma bende de o yok. psikolojik destek alsam bambaşka olabilir miyim bilmiyorum önceki duyurlarımda sorunlarımdan bahsettim.

eksiduyu.ru

yıllardır böyleyim bu benim kaderim mi öyleyse kaybetmeye mahkumum sanırım. bana uygun kız bulurum sanardım ama olmuyor benim değişmem lazım onu da başarabilir miyim bilmiyorum.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
onceki duyuruya baktımda destek alman sart , yazdığın şeyler çok uç noktalar

sevgili bulsan bile önceki duyuruyla baglastırınca 2 hafta da kacıyordur.
0
bnmzz
(18.05.17)
önce kendindeki problemleri çöz ondan sonra sevgili arayışına gir bence.
0
elorelia
(18.05.17)
Önceki duyurunu da işin içine katarak söylüyorum, kızları korkutuyor olmalısın. Destek almalısın acilen.
0
teoridefeminist pratiktegeysa
(18.05.17)
Herkes söylemiş ama ben de söyleyeyim. Psikolojik destek alıp kendine çözüm bulamadan kimseyi bulabileceğini sanmam, ha diyelim ki buldun o zaman da bu psikolojiyle karşındakini de delirtebilirsin. Etme
0
lcha
(18.05.17)
Eski duyurunuz için EMDR terapisini düşünebilirsiniz.
0
inawen
(18.05.17)
ilacın burada hocam
www.franciskurkdjian.com
0
dedim dedim de kime dedim
(18.05.17)
(7)

Rüyalarınız Gerçek Oluyor mu?

arockm
Merhaba rüyaların tersi çıkar derler. Peki durum ne tersi düzü bir şey çıkıyor mu? Yoksa gördüğünüzle kalıyor musunuz?
Merhaba rüyaların tersi çıkar derler. Peki durum ne tersi düzü bir şey çıkıyor mu? Yoksa gördüğünüzle kalıyor musunuz?
0
arockm
(17.05.17)
Lisede gizliden sevdiğim kızla aynı üniversitede okuduğumuzu rüyamda görmüştüm tercih zamanlarındayken. İkimiz çok alakasız yerleri yazmamıza rağmen nasıl olduysa aynı şehre düştük ünide. Rüya tuttu yani
0
prens zuko
(17.05.17)
'rüyaların tersi çıkar' olayını şöyle açıklıyor gustav jung: günlük hayatımızda dengesizleştiğimiz zaman içgüdülerimiz, beynimiz rüyalarımızda bizi dengelemeye çalışır. yani rüyamızda gördüğümüz şeyin aksi yönde aşırı gitmiş olabiliriz. bunu tabi kendi kendimize fark etmemiz biraz güç olur. ama dikkatli bir şekilde rüyalar analiz edilirse gerçek hayata dair bu tarz çıkarımlar yapılabilir.

(bkz: carl gustav jung)

not: ayrıca bütün rüyalar anlamlı değildir. yani yeri geliyor yarı uyuklarken duyduğumuz bir ses, havanın sıcaklığı, elimize çarpan rüzgar rüyamıza yön verebiliyor.
0
idexo
(17.05.17)
Rüyalarım gerçekleşseydi dünya salvador dali tablosu gibi olurdu. Hayır gerçek çıkmıyor ama bazen sembolojiler tutuyor.bir ara hep balık görürdüm sonunda beklemedimiz bir para geldi ve ev aldık 3 yıldır balık görmuyorum.balık para derler bu arada.
0
delicevat
(17.05.17)
Rüyayı gorende değil yoranda derler.ben hep iyi şeyler olacak diye yorumlarım.ama 2 gün önce gördüğüm rüyanın çıkması isterim :D
0
brnbrs
(17.05.17)
o sözü korkunç rüyalar görenleri avutmak için uydurmuşlar.
rüyanın ne tersi ne düzü çıkar.
ama örneğin gece uyuyamadın, yataktan kalkıp bastın çizi'yi, bastın zeytini, tekrar yattın.
uykunda dil damak yapışmış, rüyanda lıkır lıkır su içiyorsun.
uyandın, kalktın, su içtin.
işte rüyan gerçek oldu.
0
filteria
(17.05.17)
bugün rüyamda gördüğüm arkadaşı 4-5 sene tekrar okulda gördüm. hiç iletişimimiz falan da kalmamıştı. nasıl oldu ben de anlamadım.
0
doxanikee
(17.05.17)
@cureforlove +1

ama bir rüyam birebir çıkmıştı. kazandığım üniversite. hayırlı olmadı o ayrı.

bir defasında da kaybettiğim bir şeyi bulmak için, bir kayıp bulma rüyası gibi bir şey vardı onu okuyup uyumuştum ve rüyamda tam yerini gördüm. sabah kalkıp, elimle koymuş gibi aldım. ki aslında elimle koymuştum. unutmuştum sadece tamamen.
0
runagain
(18.05.17)
(2)

steam üzerinden terraria hediye edebilecek var mı?

osmaniye osmanlarindir
Herkese merhaba, ya bu Terraria 16 Mayıs'ta indirime girer diye bekliyordum ama girmedi. Yaz indirimlerine de daha 1 aydan fazla var. Hediye edebilecek varsa gerçekten çok makbule geçer. (Korsan aramıyorum.)
Herkese merhaba, ya bu Terraria 16 Mayıs'ta indirime girer diye bekliyordum ama girmedi. Yaz indirimlerine de daha 1 aydan fazla var. Hediye edebilecek varsa gerçekten çok makbule geçer.

(Korsan aramıyorum.)
0
osmaniye osmanlarindir
(17.05.17)
steam id?
0
passion rules the game
(17.05.17)
steamID STEAM_0:0:35063629
steamID3 [U:1:70127258]
steamID64 76561198030392986

Jutsurai
0
🌸osmaniye osmanlarindir
(17.05.17)
(2)

Cocuklarda korku

füt
Yegenim 1.5 yasinda. Gecen kis yan daireye tadilat yapilmasindan sonra en ufak matkap, civi sesinden inanilmaz derecede korkuyor. ama suan evde sifon cekilse aglamaya basliyor. Cok zor oyalayip unutturuyoruz. Cocuklar boyle korkulari nasil unutup normal gibi dusunurler? Sizin yasadiginiz hir deneyim
Yegenim 1.5 yasinda. Gecen kis yan daireye tadilat yapilmasindan sonra en ufak matkap, civi sesinden inanilmaz derecede korkuyor. ama suan evde sifon cekilse aglamaya basliyor. Cok zor oyalayip unutturuyoruz. Cocuklar boyle korkulari nasil unutup normal gibi dusunurler? Sizin yasadiginiz hir deneyim var mi?
0
füt
(17.05.17)
Genelde zamanla unutuyorlar.sifonu göźünün önünde çekin bak birşey olmuyor gibi telkinler eşligınde. O da bassın bir kaç kere. Sifonla oynamasına izin verin bir süre.
0
delicevat
(17.05.17)
Hic umursamamak bence en iyi cozum. Sen pispisladikca, aman korkacak diye ozenip kizdikca o daha da korkar. Sifon mu cekildi, matkap mi calisti hic kilinin bile kipirdamamasi gerekiyor.
0
beriberi
(17.05.17)
(1)

yemeksepeti 20/10 kod

taha1907
olan var mı ?
olan var mı ?
0
taha1907
(17.05.17)
donanımhaber çek-kupon satışa bakın yardımcı olacaklardır.
0
protrek
(17.05.17)
(4)

Bu bas gitar alınır mı?

Vexq
Merhabalar,Bas gitar çalmaya başlamak istiyorum sıfırdan. Sizce bu nasıl bir tercih olur? Çok mu eski bu model? Fiyatı 425 tl olarak düşünün. Ayrıca neredeyse bir senedir satılmamasın sebebi ne olabilir?https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-muzik-muzik-aletleri-cok-temiz-ibane
Merhabalar,
Bas gitar çalmaya başlamak istiyorum sıfırdan. Sizce bu nasıl bir tercih olur? Çok mu eski bu model? Fiyatı 425 tl olarak düşünün.
Ayrıca neredeyse bir senedir satılmamasın sebebi ne olabilir?

www.sahibinden.com
0
Vexq
(17.05.17)
eskilik(eski modellik) mühim değil. gitar alırken:

öncelikle rahat mı değil mi?
sonra fiyat/kalite = bütçeye uygun mu?
sonra sağlam ve düzgün mü?
en son da gitar çirkin mi?

fiyat ve kalite düştükçe rahatlık ve tatmin düşecektir. sağlam, problemsiz olduğunu anlamak için bir bilenin kontrol etmesi lazım. çirkinlik ve rahatlık en nihayetinde kişiden kişiye değişir. imkanlarınızı buna göre değerlendirip en mantıklı seçimi yaparsanız orta ve uzun vadede rahat edersiniz.

gitar almış olmak için almayın,
fiyatı ucuz diye de gitar almayın,
gerçekten bunu öğrenip çalmaya karar verdiğinizden emin olun,
kendinizden emin olduktan sonra bütçenizi ortalama bir gitara göre ayarlayın(1000 ila 2500 lira arası)

iş gitarla da bitmiyor: sesli çalma imkanı varsa bir amfi, yoksa prosesör vs de almanız gerekecek...

özetle: ihtiyaçlarınıza uygun bir gitar seçin: telefon alırken önce uyduruk çin malından mı başlıyorsunuz? bu da öyle. rahat ve size uygun olmalı.
0
idexo
(17.05.17)
Zuhal müzik sitesinde 640 tlye satılıyor.oldukça ucuz fiyatı var.bu tonuyla ve konforuyla ilgili olumsuz olabilecek çağrışım yapıyor. Öte yandan başlangıç olarak alınıp hevese ve ihtiyaca göre sonra değiştirmek icin uygun.bas eğer ekstra hevesiniz yoksa bazı insanları bir süre sonra sıkabiliyor.
0
delicevat
(17.05.17)
bunu alma. bakmaya devam et. 300'e verirsen alayım diye resti çek verirse al ama. sıkılırsan tekrar 300'den koyarsın birkaç ay içinde satarsın(diye tahmin ediyorum)
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(17.05.17)
Duyurunun basçılarını fişlemek için geldim aslında arada darlıycam sizi beyler :P
Ben de yeni başlıyorum bir ara bul beni paslaşalım.
Bunlara ben de bakmıştım zamanında ama ne yalan söyliyim çok çirkin geldikleri için bana objektif baktığımı düşünmüyorum. Rahatlık, ses falan ne kadar önemli olsa da ilk gitarın günahı olmaz düşüncesindeyim. Yani mümkün olduğu kadar ucuz eli yüzü düzgün bir gitar almak en mantıklısı. Bu iş sana göre mi değil mi bilmiyoruz heves mi değil mi alıp bir kenara koyacak mısın bilmiyoruz o yüzden ikinci elde gidişi olan ucuz bir gitarla başlamak en güzeli diye düşünüyorum. İbanezi basta sevmiyorum neden bilmiyorum ama o yüzden kararını gevretmemek için bir şey söylemiyorum gitarla ilgili. Modeli youtube a yaz bir dinle bakalım hoşuna giderse al.
0
Giovanni Pipitto
(18.05.17)
(2)

Fontun ismini bilen var mı?

pavlis
https://i.hizliresim.com/yEQoNj.png
0
pavlis
(17.05.17)
montserrat olması lazım, spotify yeni arayüzünde o fonta geçmişti.
0
luchetti
(17.05.17)
LL Circular. Kesin bilgi.
0
battal gemalmaz
(17.05.17)
(1)

açılmayan fotolar (capsli)

helena
Telefonumda (android) 10-15 tane kamera fotosu açılmıyor. :( Fotoğraflar görünüyor 1,1 mb filan diye ancak açılmıyor. Ekteki işaret çıkıyor. Bir çözümü yok mudurr? png'ye çevirip açmaya çalıştım,bilgisayardan açmaya çalıştım, birine göndermeye çalıltım olmuyor. lütfen yardımcı olun. Bir arkadaş gale
Telefonumda (android) 10-15 tane kamera fotosu açılmıyor. :( Fotoğraflar görünüyor 1,1 mb filan diye ancak açılmıyor. Ekteki işaret çıkıyor. Bir çözümü yok mudurr? png'ye çevirip açmaya çalıştım,bilgisayardan açmaya çalıştım, birine göndermeye çalıltım olmuyor. lütfen yardımcı olun. Bir arkadaş galeri verilerini sil dediğinden beri işler daha da sarpa sardı. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum
0
helena
(17.05.17)
Senin fotolar elmus
0
fyodor dostoyevski
(17.05.17)
(2)

Sarıyer Merkezde Ehliyet için Sağlık Raporu

quaker
Herkese selamlar,19 Mayıs'ın tatil olduğun unutup, yarına acil sağlık raporu almam gerektiğini biraz evvel fark ettim.Başlıkta yazdığım gibi, Sarıyer merkezde aile hekimleri hariç(aile hekimim çok başka bir yerde ve transfer edemiyorum şu an) nereden ehliyet için sağlık raporu alabilirim? 30-40 lira
Herkese selamlar,

19 Mayıs'ın tatil olduğun unutup, yarına acil sağlık raporu almam gerektiğini biraz evvel fark ettim.
Başlıkta yazdığım gibi, Sarıyer merkezde aile hekimleri hariç(aile hekimim çok başka bir yerde ve transfer edemiyorum şu an) nereden ehliyet için sağlık raporu alabilirim? 30-40 liraya alınabiliyormuş sanırım özel polikliniklerden ama yabancısı olduğumdan buralarda pek yer bilmiyorum.

Tavsiyelere açığım.
0
quaker
(17.05.17)
Cevapta geç kaldık sanırım ama daha dün şişli caminin orda 40tlye aldım. Özel ekıncıler polıkınıgınden. Diğer ozeller 75civarı alıyor fyi
0
solenkol
(18.05.17)
Sarıyer devlet hastanesinde 50 liraya hallettim, soran olursa :)
0
🌸quaker
(18.05.17)
(4)

Müzik cd'leri

neynep
Evi boşaltıyorum, müzik cdlerini, filmleri ne yapayım?
Evi boşaltıyorum, müzik cdlerini, filmleri ne yapayım?
0
neynep
(17.05.17)
hoş şeyler varsa bana gönder. albüm falan olarak yani. karışık mp3 olmasın :D
0
fyodor fyodorovic
(17.05.17)
orijinal değiller :/
0
🌸neynep
(17.05.17)
at gitsin o zaman cd nin modası geçti zaten :))
0
fyodor fyodorovic
(17.05.17)
Ben atamadım orjinal olmasalarda. Kalsın ya çok yer kaplamıyorlardır muhtemelen.
0
delicevat
(17.05.17)
(4)

Buna benzer klipler var mı?

tobias fünke
https://www.youtube.com/watch?v=S0Q4gqBUs7c Bu şarkının klibine benzer bildiğiniz klipler var mı? Eğer varsa bu tarzın ismi nedir?
www.youtube.com
Bu şarkının klibine benzer bildiğiniz klipler var mı? Eğer varsa bu tarzın ismi nedir?
0
tobias fünke
(17.05.17)
olum bu ne lan? çok ilginç gerçekten. klipteki şehir hollanda mı?

edit : kırpılmış hali şöyle www.youtube.com

biraz araştırsam bulurum gibi benzerlerini.
0
prens zuko
(17.05.17)
@prens zuko klipteki şehir londra,ingiltere

bilmiyorum ama psychedelic trippy falan diye denebilir herhalde.
0
klakie
(17.05.17)
bu tarz dediğin, böyle yaratıcı ve ilginç kliplerse: massive attack - voodoo in my blood, false flags ve come near me
0
Apocalypse
(17.05.17)
oha çok iyiymiş. ben de takipteyim varsa benzer.
0
veritaslibertas
(17.05.17)
(3)

ingilizcede bire bir çeviri olmaz mı ey ahali olay budur bakınız

sonsuz88
ingilizcede bire bir çeviri olmaz mı ey ahali olay budur bakınızfilmin adı centurionbu da turkcealtyazi.org sitesinden filmin ingilizce alt yazısından bir cümleIn the chaos of battle when the ground beneath your feet is a slurry of blood, puke, piss and the entrails of friends and enemies alike, it'
ingilizcede bire bir çeviri olmaz mı ey ahali olay budur bakınız

filmin adı centurion

bu da turkcealtyazi.org sitesinden filmin ingilizce alt yazısından bir cümle

In the chaos of battle when the ground beneath your feet is a slurry of blood, puke, piss and the entrails of friends and enemies alike, it's easy to turn to the gods for salvation. But it's soldiers who do the fighting and soldiers who do the dying. And the gods never get their feet wet.

aynı sitede türkçe altyazı çevirisi de var ve bu şekilde çevrilmiş

turkcealtyazi.org çeviri

Savaşın kargaşasında yere bastığınızda ayağınızın altındaki şey çamurlaşmış kan, kusmuk, idrardır ve arkadaşlarınızla düşmanın iç organları birbirine benzer. Kurtuluş için Tanrı'ya yönelmek olağan bir şeydir. Ancak öldürmeyi de ölümü de gerçekleştirenler askerlerdir. Ve Tanrı'lar asla bu işe karışmazlar.

bu da filmin türkçe dublaj izleme linki o linkten türkçe dublajı da yazıyorum

www.fullhdfilmcehennemi.net türkçe dublaj

Savaşın karmaşasında ayaklarımızın altındaki toprak kan, pislik ve dostlarınızla düşmanlarınızın iç organlarından oluşan bulamaçla kaplıyken kurtuluş için tanrıya dönüp yakarmak kolaydır ama savaşanlar da ölenler de askerlerdir ve tanrılar ellerini asla kirletmez.

google.com çeviri

Savaşın kaosunda ayaklarınızın altındaki zeminde kan, kusma, işemek ve arkadaşların ve düşmanların eşyalarının bulaşması olduğu zaman kurtuluş için tanrılara dönmek kolaydır. Fakat savaşı yapan askerler ve ölümü yapan askerler var. Ve tanrılar ayağının ıslanmasına asla izin vermezler.

sağolsun ed dan 2 arkadaşın çevirisi

eksiduyuru.com çeviriler

savaşın kaosunda ayağının altındaki toprak kan,kusmuk,idrar ve arkadaşlarının ve düşmanlarının bağırsaklarıyla kaplanmışken, kurtuluş için tanrılara yalvarmak kolaydır. ama aslında savaşanda ölende askerlerdir ve tanrıların bu konuya hiç bir ilgileri yoktur.

not: "And the gods never get their feet wet" birebir cümle çevirisi olarak "ve tanrılar ayağını asla ıslatmaz" oluyo ama anlam olarak yukarda yazdığım şekilde söylenmeye çalıştığını düşünüyorum

berginyonbaenreeksiduyuru.com kullanıcısı (15.05.17 03:32:39)

berginyonbaenre'nin çevirisi gayet güzel olmakla beraber biraz ekleme yaptım:

savaşın kaosunda ayağının altındaki toprak kan,kusmuk,idrar ve arkadaşlarının ve düşmanlarının bağırsaklarından oluşan bulamaç ile kaplanmışken, kurtuluş için tanrılara dönmek kolaydır. ama aslında savaşan da ölen de askerlerdir ve tanrıların ayakları asla kirlenmez.

argent dawnekşi sözlük yazarı (15.05.17 14:26:59)

bu da 2 arkadaşımın çevirisi

hüsniye ayça başeğmez çevirisi

Savaş kaosunun içinde, ayağının altındaki yer kan, kusmuk, çiş, arkadaşlarının ve düşmanların iç organlarıyla dolu bir bulamaçken kurtulmak için Tanrılara yakarmak kolaydır. Ama dövüşe giren ve ölen askerlerdir ve Tanrılar asla ayaklarını ıslatmazlar...

çiğdem payza çevirisi

savaşın kaosunda ayaklarının altı kan,kusmuk, pislik, arkadaşlarının ve düşmanlarının iç organlarıyla bulamaç olmuş haldeyken tanrılardan kurtuluş dilemek kolaydır. Fakat savaşan ve ölen askerlerdir ve tanrılar asla sana yardım etmezler.

ve hiçbir çeviri birbiriyle bire bir aynı değil özellikle sonları nasıl oluyor da böyle oluyor
0
sonsuz88
(17.05.17)
İlk çeviri en iyisi. Son çeviri de fena değil.

Son cümlede "tanrıların ayağının ıslanması" ifadesi bence bağlama uygun olsun diye zorlama bir şekilde çevrilmiş. Orada kastedilen şey tanrıların savaş ortamındaki duruma müdahale etmemesidir. Çeviride anlam doğru bir şekilde verilirse çeviri daha güzel oluyor. Şekil olarak bire bir çeviri yapmak bence her zaman doğru değil. Sonuçta bu hukuki bir metin değil. Her şeyin açık açık yazılmasına gerek yok. Cümlelere biraz doğallık katılması normal bir şey.
0
dissendium
(17.05.17)
Çeviriler arasındaki farklar "alike" sözcüğünden ve sondaki idiomdan kaynaklanmış.

Alike sözcüğü ilk akla gelen benzer anlamında değil iki veya daha fazla grubun da duruma dahil olduğunu belirtmek için kullanılmış.
(dictionary.cambridge.org)

Get feet wet ise bir şeyi ilk defa deneyimlemek anlamına geliyor. (idioms.thefreedictionary.com)

Bu durumda yukarıdaki çevirileri harmanlarsak ve düzenlersek en doğru çeviri

Savaşın kaosunda, ayağının altındaki yer kan, kusmuk, çiş, arkadaşlarının ve düşmanların iç organlarıyla dolu bir bulamaçken kurtulmak için Tanrılara yakarmak kolaydır. Ama savaşan ve ölen askerlerdir ve Tanrılar bu işe asla karışmazlar/müdahale etmezler. (Bu zamana kadar karışmadığı gibi bu sefer de karışmayacak)

şeklinde olacaktır. Sondaki idiom ilk cümledeki feet ile uyum içinde olsun diye kullanılmış, bu durumda birebir Türkçe çeviri yapmak da zorlaşmış.
0
voyager 1
(17.05.17)
"it's raining cats and dogs"
cümlesinin nasıl çevrilmesini tercih ediyorsun?
0
€xpolerer
(18.05.17)
(9)

satrançta

metal69
sizce fil mi yoksa at mı daha stratejik bir taş?
sizce fil mi yoksa at mı daha stratejik bir taş?
0
metal69
(17.05.17)
stratejine göre değişir.
0
fyodor fyodorovic
(17.05.17)
açılışına, rengine(siyah karedeki fil beyaz karedeki fil), stratejine+1 göre değişir.
iki taşında etkileri farklıdır.
0
basond
(17.05.17)
şu örnekte kalite fedası ve stratejiye göre taşların önemi güzel açıklanmış
www.youtube.com
0
basond
(17.05.17)
oyun başı at
oyun sonu fil.
0
kljgslsdkjsd
(17.05.17)
Bence fil daha stratejik. Daha uzağı tehdit edebiliyor. Rakip oyun içinde fili gözden kaçırabiliyor çoğu zaman. Fili yerinden bile oynatmadan şahı, veziri tehdit edebilirsin. Açarak şah çekmek için ideal. Atların hareket edebilmesi için koruma lazım. Biri atı kollayacak da çatal atıp taş alacaksın. Hem temiz alan lazım hem de rakibin atını tehdit edememesi lazım. Fil iyidir.
0
dissendium
(17.05.17)
bir amatör olarak fil.
0
blue eyes white dragon
(17.05.17)
İkisinin de değeri 3 puandır, ancak kapalı oyunlarda fil daha değersiz açık oyunlarda ise daha üstündür.
Genelde oyunlarda bu taşlar birbiri ile takas edilir, ancak söylediğim üzere açık oyunda atını feda edip filini koruyan, kapalı oyunda ise filini feda edip atını koruyan kazançlı sayılır.
0
kmj
(17.05.17)
Tabi birde filin siyah ve beyaz olma durumu var o da strateji derken kastedilen mesele olmuş oluyor, ona da +1
0
kmj
(17.05.17)
@kljgslsdkjsd gibi düşünüyorum. oyun başında tahta sıkışık olacağından atlaya atlaya giden bir taşın değeri daha iyidir. fakat ileride tahta tenhalaşınca o zaman filin değeri ortaya çıkar.

www.quora.com
0
idexo
(17.05.17)
(1)

Şırdan

jacob
kadıköy üsküdar bu civarlarda şırdan nerede ah nerede?eve sipariş varsa şahane olur, ama gidip yemeli önerilerinizi de bekliyorum.
kadıköy üsküdar bu civarlarda şırdan nerede ah nerede?

eve sipariş varsa şahane olur, ama gidip yemeli önerilerinizi de bekliyorum.
0
jacob
(17.05.17)
oscar
(17.05.17)
(2)

İphone 6s in hangi serisinde batarya sorunu

a summer day
İphone 6s alıcam internet faturasının üstüne taksitle.son dönemde bir serisinde batarya sorunu olduğunu öğrendim.alacağım telefonun o seriye ait olup olmadığını nasıl anlarım? Şimdiden tşkler.
İphone 6s alıcam internet faturasının üstüne taksitle.son dönemde bir serisinde batarya sorunu olduğunu öğrendim.alacağım telefonun o seriye ait olup olmadığını nasıl anlarım? Şimdiden tşkler.
0
a summer day
(17.05.17)
Ben sorunsuzunu görmedim. Kimde varsa ağlıyor. garantisi olan değişti olmayan kaldı.
0
fyodor dostoyevski
(17.05.17)
ben sorunsuzunu gördüm. ben. telefonu teslim alırken seri numarasını apple.com'dan kontrol edip sıkıntısız seriden olanı alacaksın hocam.
0
zirrealist
(17.05.17)
(7)

erkek gibi erkek

slmcnmnbr
belki, dedi nietzsche, bir erkek ancak bir erkek gibi davranarak kadının içindeki kadının ortaya çıkmasına yol açar.sizce bu sözde kastedilen nedir?yani erkek gibi davranmak hangi davranışları içine alıyor aynı şekilde kadın davranışları?
belki, dedi nietzsche, bir erkek ancak bir erkek gibi davranarak kadının içindeki kadının ortaya çıkmasına yol açar.

sizce bu sözde kastedilen nedir?

yani erkek gibi davranmak hangi davranışları içine alıyor aynı şekilde kadın davranışları?
0
slmcnmnbr
(17.05.17)
ilkel işte. vurdulu kırdılı. kadın da bu güç gösterisinden etkilenir diyor. ilkel insanlardaki gibi.
0
bohr atom modeli
(17.05.17)
@sadegazoz nietzsche biraz ataerkil düşünüyor bu gibi durumlarda. bu lafı demişse büyük ihtimalle @bohr gibi düşünmüştür.
0
belkider
(17.05.17)
vurdu kirdi degil. guclu olmak. lafinin dinlenmesi. tek bakisinla karsindakini titretmek. olay bu.
0
duyurumvar
(17.05.17)
lafini dinleten. tek bakisiyla karsindakini titreten kişiler genelde mafyadır. varoşlarda büyüyüp açıkgöz olmuş bir serseridir.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
Belki demiş. Demekki o da bilmiyor tahmin etmiş.
0
delicevat
(17.05.17)
maskülenlikten bahsediyor bence. dönemine göre değişir o yüzden vurdu kırdı lafı çok yanlış değil. tabi vurdu kırdıdan kasıt fiziksel güç ise. asıl nokta güçlü olmak bence. zamanında fiziksel güç, günümüzde maddi güç vb.
0
ravenclaw
(17.05.17)
bütün kızlar toplanmış buraya :) niçe metroseksüeldi diyeceksiniz neredeyse

adam kısaca kadınlar taş fırın erkeğinden hoşlanır demiş işte alla alla

bu da size bonus olsun
1.bp.blogspot.com
0
dafuq
(17.05.17)
(5)

24 yaş konservatuvarlar (tiyatro) için çok mu geç?

renksizbukalemun
hep içimde böyle bir istek vardı. şimdi kursa ve sınavlara falan gidebileçek özgüvenim, param ve zamanım var ama yaş oldu 24. bu yaşta alıyorlar mı bilmiyorum. çeşitli farklı yorumlar okudum. üst yaş sınırına dair bi şey de görmedim üniversitelerin kendi sitelerinde. mimar sinan ögrençi işleri telef
hep içimde böyle bir istek vardı. şimdi kursa ve sınavlara falan gidebileçek özgüvenim, param ve zamanım var ama yaş oldu 24. bu yaşta alıyorlar mı bilmiyorum. çeşitli farklı yorumlar okudum. üst yaş sınırına dair bi şey de görmedim üniversitelerin kendi sitelerinde. mimar sinan ögrençi işleri telefonu açmıyor, ona da soramadım. özel düşünmüyorum, istanbuldan ayrılmayı da düşünmüyorum. bu sene geçti, kasımın sonlarına dogru 25 olaçagım. bu sevdadan vaz mı geçeyim? yoksa (eger oluyorsa) en azından bi deneyeyim mi?

burayı güzin abla gibi kullanmak istemezdim ama çok güzel yorumlar geliyor bazen, fikrinizi ögrenmek istedim.
0
renksizbukalemun
(17.05.17)
25 üst sınır diye biliyorum. dört yıllık bir konservatuvar kazanıp oraya girme ihtimalin sıfır olmayan ama matematikçilerin sıfır kabul ettiği bir rakama denk.

oyunculuk, dramaturji vs. eğitimi alıp bu tutkunun üzerine gidebileceğin başka birçok yer olması lazım. amatör, yarı amatör tiyatro toplulukları gibi şeyler de var.
0
filteria
(17.05.17)
Erkegim. Annemin sigorta ve emlak ofisi var. Hic issiz kalmam diye düşünüyorum. Ama tiyatro yapmak istiyorum. Bu üst sınırı bu türlü bulamadım.
0
🌸renksizbukalemun
(17.05.17)
bizim bi tanıdık farklı bir lisans eğitimi üstüne bahçeşehirde oyunculuk yüksek lisansı yaptı, üniversitedeyken de okulun tiyatro kulüplerinde falandı. birkaç dizi ve filmde de oynadı. şu an cesur ve güzelde tuba ve kıvançla fena sayılmayacak bir rolde oynuyor. senin yaşlarındayken sektöre girdi, kadın kendisi.
yani bence de bu tarz bir yüksek lisans ve oyunculuk workshoplarıyla yürü, ajansa falan yazıl. eğer meslek olarak bu işi yapıp dizi ve filmlerde oynamak istiyorsan. azıcık elin yüzün düzgün ve yırtık bir tipsen daha iyi olur.
0
limoncello
(17.05.17)
Herkese teşekkür. Ben cok zor oldugunu biliyorum. Hem istanbul hem devlet istiyorum çünkü. Ama geç kalmış oldugumu hala düşünüyorum ve galiba pek kendime de güvenmiyorum, yazıda aksini belirtmis olsam da. :) Son yorumdaki kisiye bakacagim. Eger olmazsa kurslarla falan... Ama ben konservatuar istiyorum. Bu arada dizi/sinema oyunculuğu da degil, tiyatro
0
🌸renksizbukalemun
(18.05.17)
tiyatro ise istediğin bir tiyaroda başla devam et tavsiyem konservatuvar gerek yok diye düşünüyorum ne mezunusuun bilmiyorum
0
empty bottle
(18.05.17)
(5)

Piano

old possum
11 yaşindaki oğlum piyano öğrenmeye başladı. Mart ayından beri haftada bir saat. Eve pratik yapabileceği keyboard tarzi bir alet almak istiyorum ama hoca ısrarla ben hiçbir öğrenciye bir yıldan önce enstrüman aldırmıyorum diyor. Ne zaman konusunu açsak boşverin şimdilik yanlış teknik öğrenir kendi k
11 yaşindaki oğlum piyano öğrenmeye başladı. Mart ayından beri haftada bir saat. Eve pratik yapabileceği keyboard tarzi bir alet almak istiyorum ama hoca ısrarla ben hiçbir öğrenciye bir yıldan önce enstrüman aldırmıyorum diyor. Ne zaman konusunu açsak boşverin şimdilik yanlış teknik öğrenir kendi kendine diyor.Çocuğun hayalleri yıkılıyor anne ven bir sene nasıl bekliycem deyip üzülüyor. Hayır kötü bir öğrenci de değil. Hocadan gizli eve birşey alsak mı? Akıl verin gençler? :)
0
old possum
(17.05.17)
böyle bir uygulamayı ilk defa duydum.
geçen gün piyano kursuna gittiğini ama öğrenci yurdunda yaşadığını, sadece kurs saatinde piyano gördüğünü söyleyen bizim okuldan bir kıza, "o zaman kursa boşuna para veriyorsun, hiçbir şey öğrenemeyeceksin. boşuna gitme" dedim.

benim görüşüm bu yönde. hocadan gizli iş yaparak olmaz, bence hocayı değiştirin ya da en azından başka hocalardan fikir alın.
0
filteria
(17.05.17)
o nasıl saçma bir şey ya. piyano yokken nasıl öğrenecek bu çocuk? piyano ya da herhangi bir müzik bilgim yok fakat, yakın bir arkadaşım piyano hocası ve bilgisine çok güvenirim. küçük yaş grubuna ders veriyor sürekli ve çok fazla öğrencisi var. hepsinin de evinde piyano var. sürekli videolar paylaşıyor oradan takip edebiliyorum ben de denk geldikçe, sıfırdan başladığı ve inanılmaz yol kateden öğrencileri var, her sene sonu da öğrencileri ile konser düzenliyor, veliler geliyor falan.
siz bence hocanızı değiştirin.
0
veritaslibertas
(17.05.17)
Hocanın dediği şu, ben bu çocuğa piyano ile başlıyorum temeli böyle vereceğim ( bir yandan armoni de öğretiyor) ama bir yıl sonunda belki keman,belki gitara geçecek belki piyano ile devam edecek, şmdilik doğru sesi kolayca duyabilmesi için piyano ile başlıyorum diyor.

Gelgelelim bizim küçük adam çoktan kararını verdi, ben Elton John, George Harrison, Stevie Wonder gibi piano çalmak istiyorum diyor. :) Tüm gün bu muzisyenleri dinliyor. Evde enstrüman olmayınca çocuk boynu bükük kalıyor.
0
🌸old possum
(17.05.17)
ben de gittim piyano kursuna sadece kursta öğrenmesi zor evde pratik yapmadan alıverin bi tane en fazla 3 bin liradır
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
Hocadan gizli bir şey almayın, hocanızı değiştirin lütfen...

Konservatuvar mezunuyum, piyano bölümünden. Evde pratik yapmadan enstruman öğrenilmez. Buradaki amacı söyleyeyim ben size; Bir yıl gelip gitsinler, bir yıldan sonra da en az bir yıl piyano satın alınca gelirler. 2 yıllık garanti öğrenci... Çok üzgünüm başka hiçbir açıklaması yok.

Elinin duruşu, oturuşu, notaları pratik yapmadan nasıl öğrenecek? Evet, kimi hatalar yapabilir fakat zaten hoca, öğrencinin yaptığı hataları derste göstermek ve bunları düzeltmekle yükümlüdür. Bu kadar saçma bir uygulama olamaz...

Yine size bir önerim olsun, profesyonel piyano geçmişi olmayan insanlardan piyano dersi almayın. Örneğin bir müzik öğretmenliği mezunundan, piyano dersi almayın. Şu da olabilir, konservatuvarda keman bölümü mezunudur, şan bölümü mezunudur fakat piyano dersi veriyordur. Müzik öğretmenliği mezunlarına göre belki bir nebze kabul edilebilir olsa da onlardan da ders almayın. Arayın, araştırın... Bulacağınız hoca en az konservatuvar lise devresinden piyano diplomasıyla mezun olmalı, mümkünse de lisans.

Boşuna para ve zaman harcayacaksınız şu durumda, çok üzülerek söylüyorum. :(
0
chihirovekohaku
(17.05.17)
(1)

ölüdeniz fethiye

mysql34
ölüdeniz fethiye civarlarında olan var mı? hava nasıl gençler denize girilir mi? gelelim mi 19 mayıs tatilinde
ölüdeniz fethiye civarlarında olan var mı? hava nasıl gençler denize girilir mi? gelelim mi 19 mayıs tatilinde
0
mysql34
(17.05.17)
referandumda oy kullanmaya gittiğimde girdim ben, soğuktu birazcık ama girdim yani.

annemi arayıp sordum bir aydır millet denize giriyor ama hava serinledi dünden beri dedi şimdi.
0
embermane
(17.05.17)
(8)

Kpmg audit mi nestle(fabrika-bursa) cost analizi mi?

mhmtt
Kpmg mayış 2200 civarı sanırımNestle ise 3500 civarı olacakHangisini seçmeli ? Sedece mayış değil kariyer açısından da düşünelimTesekkurler Kpmg istanbuldaNestle bursada
Kpmg mayış 2200 civarı sanırım
Nestle ise 3500 civarı olacak

Hangisini seçmeli ? Sedece mayış değil kariyer açısından da düşünelim
Tesekkurler

Kpmg istanbulda
Nestle bursada
0
mhmtt
(17.05.17)
Nestle
0
veritaslibertas
(17.05.17)
nestle
0
cay koy geliyorum
(17.05.17)
net nestle
0
nevrochaotica
(17.05.17)
Nestle
0
glamdr1ng
(17.05.17)
kpmg tabiki
0
mysql34
(17.05.17)
nestle
0
basond
(17.05.17)
Eski kpmg calisani olarak nestle
0
fakyoras
(17.05.17)
Adamı niye yanlış yönlendiriyosunuz ? Bence nestle.
0
fyodor dostoyevski
(17.05.17)
(5)

kafayı kazıma bahanesi

icim urperiyor
selamlar. son zamanlarda bir takım sebeplerden tarz değişikliğine giderek kafamı komple kazıyorum. ancak fotoğraflarım falan saçlı halde. o fotoğraflarla da resmi bir kuruma staj başvurusunda bulundum. kabul edildim ancak staja hemen başlamam lazım. yani dazlak olarak gidicem saçımı uzatmaya vaktim
selamlar. son zamanlarda bir takım sebeplerden tarz değişikliğine giderek kafamı komple kazıyorum. ancak fotoğraflarım falan saçlı halde. o fotoğraflarla da resmi bir kuruma staj başvurusunda bulundum. kabul edildim ancak staja hemen başlamam lazım. yani dazlak olarak gidicem saçımı uzatmaya vaktim yok. gönderdiğim fotoğraflar saçlı idi. kurum resmi olduğu için problem olur mu olmaz mı bilmiyorum. zaten staj olduğu için çok sıkıntı olmaz sanırım ama yine de sebebini sorarlarsa 'keyfi' demektense geçerli bi sebep söyleyeyim diye düşündüm.

bit/pire olmaz. ama saçları kazımak için geçerli ne söyleyebilirim? cilt problemi desem görünürde de problem yok.
0
icim urperiyor
(17.05.17)
sorun olmaz ki ya zaten. yandi dersin :D
0
hopeless
(17.05.17)
saçkıran vardı de tedavi için kazıttım de
0
elorelia
(17.05.17)
saçkıran tedavisi oldun yeni yeni düzeliyo olabilir
berber de güzel bir bahane

ama hiç soracaklarını ssanmıyorum. Geyik olsun diye belki soran bir kişi çıkar
0
basond
(17.05.17)
Kimse sormaz. Soran olursa da erkek tipi dökülme başladı ileride böyle olucam nasıl olsa denemek istedim de xd
0
glamdr1ng
(17.05.17)
Birsürü güzel bahane bulmuşlar. ama zaten kmse sormaz da takmaz da. kimse fotoğrafına bile bakmamıştır.
0
fyodor dostoyevski
(17.05.17)
(3)

Hediyeye not yazamıyorum yardım!

maymuncuq
Selamlar,Geçen aylarda bana yardımcı olan bir arkadasımın arkadaşı avukat bir abimiz var. Kendisi her ne kadar aa lütfen ismimle hitap et gibi bir diyaloga girdiyse de laubali olamayacagım statüde bir şahıs. Herhangi bir ücret talep etmedi, beni yönlendirdi yalnızca. SOhbet esnasında ben X avmdeki s
Selamlar,

Geçen aylarda bana yardımcı olan bir arkadasımın arkadaşı avukat bir abimiz var. Kendisi her ne kadar aa lütfen ismimle hitap et gibi bir diyaloga girdiyse de laubali olamayacagım statüde bir şahıs. Herhangi bir ücret talep etmedi, beni yönlendirdi yalnızca. SOhbet esnasında ben X avmdeki sinemaya giderim her hafta seviyorum orayı demişti. Ben de avukat beye teşekkür namına 2 kişilik mısırlı kolalı hediye bilet aldım. Şimdi kargolayacağım kendisine. Not yazamıyorum ya bir yardım etseniz, üslubumu tutturamadım.

Giriş kısmı tamam sonucu bağlayamıyorum...

..... Ofisinize uğradığımda X avmdeki sinemaya gitmeyi sevdiğinizden bahsetmiştiniz. Size hediye aldım mı demeliyim ne diyeyim :(

bahsetmiştiniz. Size tekrar teşekkür etme fırsatı bulamamıştım, iyi seyirler?

Bir yardım eli pilizz
0
maymuncuq
(17.05.17)
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu sinemaya gitmeyi sevdiğinizden bahsetmiştiniz, ben de bu şekilde teşekkür etmek istedim :) İyi seyirler!
0
kulakligin calismayan teki
(17.05.17)
Şuna ne dersiniz, Ofisinize uğradığımda X sinemasına gitmeyi sevdiğinizden bahsetmiştiniz. Umarım sinemanın ismini doğru hatırlamışımdır. İyi seyirler:)
0
🌸maymuncuq
(17.05.17)
hajum sinemaya efsane film gelmiş kaçırma sakın, biletleri aldım hadi iyisin köftehor hehehehe :)

diyebilirsin.
0
prens zuko
(17.05.17)
(1)

Hediye kartları hakkında ne düşünüyorsunuz?

bir ileti paylastim
Bir mağazadan hediye amaçlı alınan şu kartlar var ya, onu kullanan var mı ya? Para hediye edilir mi hiç? Hediyenin maksadına uymuyor sanki? Bir de para vereceksin bari tek mağaza ile sınırlama. Hiç alan veren var mı bunu? Saçma sapan iş.
Bir mağazadan hediye amaçlı alınan şu kartlar var ya, onu kullanan var mı ya? Para hediye edilir mi hiç? Hediyenin maksadına uymuyor sanki? Bir de para vereceksin bari tek mağaza ile sınırlama.

Hiç alan veren var mı bunu? Saçma sapan iş.
0
bir ileti paylastim
(17.05.17)
bana da mantikli geliyor eger kisinin o magazadan bir seyler alabilme ihtimali varsa. alakasiz bir hediye karti sacma olurdu tabii ki.
0
baldur2
(17.05.17)
(7)

Kedi neden böyle yapıyor ?

kaderimse np
İki haftadır yatak, yorgan, çekyat falan her yere işiyor. Kendisine yatak aldım dün. Ona da işedi.Çakal eskiden kanepede uyurdu şimdi oralara işediği için yerlerde uyuyor.Kedim 9 aylık erkek. Sanırım kızgınlık dönemindeki koku bırakma olayı ayaktayken püskürtme şeklinde oluyormuş. Bizimki baya otura
İki haftadır yatak, yorgan, çekyat falan her yere işiyor. Kendisine yatak aldım dün. Ona da işedi.

Çakal eskiden kanepede uyurdu şimdi oralara işediği için yerlerde uyuyor.

Kedim 9 aylık erkek. Sanırım kızgınlık dönemindeki koku bırakma olayı ayaktayken püskürtme şeklinde oluyormuş. Bizimki baya oturarak işiyor sonra da patisiyle kapatmaya çalışıyor. Yatak çekyat silmekten öldüm, zira ev umumi tuvalet gibi kokuyordu.

Mamasını değiştirdim acaba o yüzden mi?
0
kaderimse np
(17.05.17)
Koku bırakma olabilir.
0
himmet dayi
(17.05.17)
@krem evet kısırlaştırmanın zamanı gelmiş olabilir de bi torun görmeden kısırlaştırmak istemiyorum.
0
🌸kaderimse np
(17.05.17)
@krem kedimi sahiplenmemde büyük emeği olan, benim için özel birine yavrusunu ona vereceğime dair söz vermiştim.
0
🌸kaderimse np
(17.05.17)
Idrar yolları enfeksiyon kapmış olabilir kızgınlık döneminde olabilir psikolojisi bozuk olan kediler de yapıyor bunu evde tüm gün yalnız olan ilgi görmeyen ya da bir odaya kapatilan falan.
0
kaderdeki bekir
(17.05.17)
Bence hiç beklemeyin kısırlaştırın size bembeyaz erkek bir yavru ben vereyim. kardeş kedilerimiz 7 aylıkken kısırlaştırmaya gittiğinde hamile olduğunu öğrendik 9 aylıkken doğum yaptı. şu an 2 haftalıklar. 2 aylık olunca söz verdiğiniz kişiye verebilirsiniz. çiftleştirme hatasını bir kere yaptım. 6 yavrumuz oldu. zorla sahiplendirdim. annemlerde olan 2 kardeş de biraz büyüsünler öyle kısırlaştıralım diye beklerken 4 tane sürpriz oldu. İnanın çok güzel ama maddi manevi yıpratıcı bir süreç. Koltukları acilen yıkatmazsanız o koku gitmiyor. Ben biraz geciktirdim. tamamen gitmedi koku.Acilen kısırlaştırın ve koltukları yıkatın.
0
i am a legal alien
(22.05.17)
@legal Sahiplendirme konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum cins kedi olduğundan dolayı. Yavruları için sıraya girmiş bi sürü tanıdık var ama dediğiniz gibi kısa zamanda eş bulamazsam kısırlaştıracağım. Teklifiniz için teşekkür ederim fakat yavrunun benim kedimin yavrusu olması gerekiyor.
0
🌸kaderimse np
(23.05.17)
Hocam benim de cins dişi bir kedim var, 11 aylık falan. Kısırlaştırmamı öneriyor herkes, bi kere yavrulasın öyle kısırlaştırayım diyodum ama sanırım hemen kısırlaştıracağım
0
Fusha
(15.08.19)
(3)

Windows 7 hdd recovery cd'si olmadan fabrika ayarlarına dönebilir miyim?

it oynamis yonca masarasi
Hem benim hem kardeşimin bilgisayarı toshiba. Bende fabrika ayarlarına dönerken hiçbir cd vs. istememesine rağmen kardeşimin bilgisayarında istiyor. Ve elimizde windows 7 için cd yok. torrent sitelerinden bulunur mu bir şeyler, nasıl yapılır edilir?
Hem benim hem kardeşimin bilgisayarı toshiba. Bende fabrika ayarlarına dönerken hiçbir cd vs. istememesine rağmen kardeşimin bilgisayarında istiyor. Ve elimizde windows 7 için cd yok. torrent sitelerinden bulunur mu bir şeyler, nasıl yapılır edilir?
0
it oynamis yonca masarasi
(17.05.17)
fabrika ayarlarından kastın sistem geri yükleme/kurtarma ise bunun cd ile alakası yok zaten. windows cd'si ile windows onarımı yaparsın. çok uzak bir ihtimal olarak cd'ye yedekleme yapılabilir ki böyle birşeyi yapan görmedim, gereksiz. yani biraz daha spesifik olursan iyi olur.
0
garagavun
(17.05.17)
cevap için teşekkürler. adımları çok net hatırlamıyorum ama kastım bayağı f8 tuşuna basarak en son hdd recovery seçeneğini seçip c sürücüsünü baştan aşağı eski haline döndürmek. aynı adımları benim bilgisayarımda izlediğimde hiçbir sorun yok ama kardeşimin bilgisayarında cd istiyor, nedenini bilemedim ben de.
0
🌸it oynamis yonca masarasi
(18.05.17)
internette gördüğüm kadarıyla ilgili driver kurulmamasıyla ilgili. Ortamlardan bir w7 indirip aynı recoveryi yapabilirsin.
neosmart.net sayfanın son parçasında method 1 kafi olmalı.
0
garagavun
(18.05.17)
(1)

formasyon veren üniversiteler

evrimini tamamlamis hamambocegi
öğretmen olabilmek için formasyon veren üniversitelerin çoğunu inceledim fakat kontenjanlarında makine mühendisliği ile alakalı hiçbir şey göremiyorum. hangi üniversiteler mühendisler için formasyon veriyor bilen var mı?bir de neden okuduğun bölüme göre formasyon kontenjanını ayırıyorlar hepsinin de
öğretmen olabilmek için formasyon veren üniversitelerin çoğunu inceledim fakat kontenjanlarında makine mühendisliği ile alakalı hiçbir şey göremiyorum. hangi üniversiteler mühendisler için formasyon veriyor bilen var mı?
bir de neden okuduğun bölüme göre formasyon kontenjanını ayırıyorlar hepsinin ders içeriği aynı değil mi?
0
evrimini tamamlamis hamambocegi
(17.05.17)
derslerin adi ayni olsa da uygulama degisiyor.
0
alperz
(17.05.17)
(2)

İphoneda internetsiz konum?

baburhan
Iphone 7 plus kullanıyorum. Arkadaşlarımı bul ile konumumu aile bireylerim ile paylaşıyorum. Wifi de internet de kapalı olsa konumumu bulabılecekler mi? Wifi de internet de olmadan çalışan gps var mı bunda? Yani uydudan doğrudan gören gps var mı bunda?edit: yoo hiçbir korkum yok tam tersi konumumu i
Iphone 7 plus kullanıyorum. Arkadaşlarımı bul ile konumumu aile bireylerim ile paylaşıyorum. Wifi de internet de kapalı olsa konumumu bulabılecekler mi? Wifi de internet de olmadan çalışan gps var mı bunda? Yani uydudan doğrudan gören gps var mı bunda?

edit: yoo hiçbir korkum yok tam tersi konumumu internetsiz de takip etmelerimi istiyorum.
0
baburhan
(17.05.17)
GSM'den konum bulunabiliyor, gps gibi hassas değil, yaptığım testlerde gps konumu +-3m, gsm konumu +-700m aralığında hassasiyete sahip. (izmir şehir içinde)

edit : ayrıca zaten gps internet olmadan da çalışıyor, internet sadece harita üzerinde göstermek(google harita resimlerini yüklüyor) ve konumunu iletmek için.

Senin korkun icloud şifreni biliyorlar gibi bir durum var ve takip etmelerini istemiyorsun doğru mu anladım ?
0
kimlanbu
(17.05.17)
GPS ile cihaz kendi konumunu bulur. GSM sebekesiyle bunun alakası yok ancak bulduğu konumu gönderebilmek için internet bağlantısına ihtiyacı olacak. Yani cihazda wifi ya da GSM üstünden internet bağlantısı yoksa konumunuzu göremezler.
0
orient blue
(17.05.17)
(6)

İstanbul-new york uçak

taha1907
Merhabalar. 1 ay sonra new york a gideceğim ekşm in ilk haftası da döneceğim.Daha önce gidenler için , thy ile aktarmasız gidiş dönüş 2.000 tl nasıl sizce ?Birde aktarmasız 12 saat yolculuğun ne gibi avantaj/ dezavantajları oluyor aktarmalıya göre ?Bir de ben aktarmalı olarak giderim 1500 tl falan v
Merhabalar. 1 ay sonra new york a gideceğim ekşm in ilk haftası da döneceğim.
Daha önce gidenler için , thy ile aktarmasız gidiş dönüş 2.000 tl nasıl sizce ?
Birde aktarmasız 12 saat yolculuğun ne gibi avantaj/ dezavantajları oluyor aktarmalıya göre ?
Bir de ben aktarmalı olarak giderim 1500 tl falan veririm diyordum bu fiyat iyi mi sizce ?
Altarmalılar da 1800 civarı
0
taha1907
(17.05.17)
ara ara bakıyorum ben ny bilet fiyatlarına, bi türlü gidemedim o ayrı, bana gayet uygun geldi.

çok ölü dönemde 1500 e gidiş dönüş bulmuştum ama o zaman kar fırtınası vs vardı yani.

bence aktarmasız 2000 normal gayet.
0
kulakligin calismayan teki
(17.05.17)
Çok iyi, THY'nin 2 bagaj imkanı da vardı eğer değişiklikten etkilenmediyse.
Aktarmayla uğraştığına değmez, uçuştan önceki gece uyumayıp jetlag adaptasyonunu da kolaylaştırabilirsin.
0
cakabo
(17.05.17)
aktarmasız için 2000 normal, güzel bir fiyat.

200 lira farkla aktarmasız gitmek varsa hiç düşünme. boşuna saatlerce bekleyeceksin öbür türlü. film dizi izleye izleye gidersin paşa paşa.
12 saatlik yolculuğun en büyük avantajı tek oturuşta yüzüklerin efendisi üçlemesini izleyip, bittiğinde varıyor olmak.
0
cay koy geliyorum
(17.05.17)
aktarmasız 2000 güzel bence de, en azından aktarmalı 1800 e göre çok güzel.
0
basond
(17.05.17)
Aktarmasıx 2000 civarı çok güzel fiyat. Aktarmasız varken aktarmalı gitmek çok yorucu oluyor. Aralardaki bekkemeler yolu uzatıyor en az yarısı kadar. Aktarmasız 10 saat sürüyor zaten, dönüş de 9 saat.
0
aychovsky
(17.05.17)
fiyat iyi sayılır, aktarmasız bence daha zahmetsiz. Türkiye'den direkt uçuşlarda elektronik aygıt taşıyamama uygulamasına dikkat etmelisin.
0
hatcherman
(18.05.17)
(7)

Kitap tavsiyesi- hangisini okuyayım?

voyager 1
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'i okudum ve çok beğendim. Özellikle tarım devrimi ve öncesine kadar olan kısmı. Bu konuda biraz daha okumak istiyorum, bir iki tane buldum ama size de sorayım istedim. Tüfek, Mikrop ve Çelik nasıl? Bir de Homo Deus? Tarım devrimi öncesine daha çok ilgi duyduğumu düşünü
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'i okudum ve çok beğendim. Özellikle tarım devrimi ve öncesine kadar olan kısmı. Bu konuda biraz daha okumak istiyorum, bir iki tane buldum ama size de sorayım istedim. Tüfek, Mikrop ve Çelik nasıl? Bir de Homo Deus? Tarım devrimi öncesine daha çok ilgi duyduğumu düşünürsek hangisini okuyayım? Bunlar harici de tavsiyelere açığım, teşekkürler.
0
voyager 1
(17.05.17)
Tarım devrimi öncesi hakkında Marshall Sahlins'in Taş Devri Ekonomisi kitabı çok iyidir. Bir de Gordon Childe okunabilir bu konuyla ilgili.

Tüfek, Mikrop ve Çelik de okunabilir elbette (Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'i okumasam da, aynı seviyede olduklarını düşünüyorum). Homo Deus'u okumadım, bilmiyorum.
0
protector
(17.05.17)
Tarım devrimi öncesi dediğin için kesinlikle Tüfek Mikrop ve Çelik. Tekrara düşecek kadar fazla yazmış o konular hakkında.
0
cinsi kisi
(17.05.17)
Yani homo deus olmaz. Tüfek, Mikrop ve Çelik daha makul iki seçenek arasından lakin onun da argümanları çok sağlam değil diyorlardı bilmiyorum.
0
kljgslsdkjsd
(17.05.17)
Tüfek, Mikrop ve Çelik güzel ve düşündürücü bir kitap ancak kitap kimi bilimsel çevrelerce pek tavsiye edilmiyor . Bilginize...
0
minduser
(17.05.17)
benim bu konuda kitap dışında okuma yöntemiyle ilgili bir önerim var, tamam hayvanlardan tanrılara sapiens güzel kitap fakat yine de içindeki bilgileri hap gibi alıp doğrudan kabul etmemek gerek, @kljgslsdkjsd dediği gibi tüfek, mikrop ve çelik de önemli bir kitap fakat bu kitaplara yapılan karşı eleştirileri de okumak daha zengin bir öğrenme yaratır, özellikle bu tarz kitaplarda böyle bir yöntem izlemekte fayda var diye düşünüyorum :)
0
freebird5406_2
(17.05.17)
kaset
(18.05.17)
Tüfek Mikrop ve Çelik, Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'ten çok daha yoğun ve güzel bi kitap bence.
0
tepedeki psychedelic adam
(18.05.17)
(1)

adalarda anne'ye bisiklet

superb
merhabalarannemi adalardan birine götürmek istiyorumkendisi iki tekerli bisiklet süremiyornasıl yapayım da gezdireyim kadını?başka alternatif yoksa şu adaya gidin şu rotayı yürüyün diye de önerebilirsiniz
merhabalar
annemi adalardan birine götürmek istiyorum
kendisi iki tekerli bisiklet süremiyor
nasıl yapayım da gezdireyim kadını?

başka alternatif yoksa şu adaya gidin şu rotayı yürüyün diye de önerebilirsiniz
0
superb
(17.05.17)
öncelikle, faytona binmeyi düşünmediğiniz için teşekkürler.

adalarda iki kişilik bisikletler de kiralanıyor. siz önde oturursunuz, anneniz arkada. dengeyi siz sağlayacaksınız, gidonu siz tutacaksınız, annenizin sadece pedal çevirmesi gerekiyor.

bildiğim kadarıyla bütün adalarda var bu bisikletlerden ama siz gene bir araştırın bence. büyükada'da olduğuna eminim, biz orada binmiştik.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(17.05.17)
(11)

bir hukukçuyla bozuşsam bittim mi

qazedcsrfvtyhngujmkol
şu ana kadar site adminleri dışında yetikili abilerle tanışmadım ama bazı sitelerde gördüğüm kadarıyla sitenin yöneticileri sana taktı mı takıyor rahat vermiyor. benim merak ettiğim bir hukukçu yani hakim savcı veya avukatla ters düşen birinin hayatı kararır mı bu kişiler isterlerse o adamı mahkemel
şu ana kadar site adminleri dışında yetikili abilerle tanışmadım ama bazı sitelerde gördüğüm kadarıyla sitenin yöneticileri sana taktı mı takıyor rahat vermiyor. benim merak ettiğim bir hukukçu yani hakim savcı veya avukatla ters düşen birinin hayatı kararır mı bu kişiler isterlerse o adamı mahkemelerde süründürebilirler mi. sanki bana öyleymiş gibi geliyor özellikle savcılar çok sakat sanki. ama öyle olmaması lazım değil mi ne yazıkki tarafsız olduklarına inanmıyorum internette bile savcıları gazlayan tipler var canı sıkılınca mı açıyor dava bi kaidesi yok mu bunun hkukuk nasıl bı kadar insan vicdanına bırakılır anlamıyorum.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
Gücünü kötüye kullanmak istedikten sonra Türkiye'de savcı veya hakim olmasına gerek yok. Polis memuru ile takışsan bile uğraştırırlar. Karşıdakinin ahlakına bağlı ama büyük oranda sıkıntılı bir durum haklısın yani.
0
evandro roncatto
(17.05.17)
Savcıyı,Hakimi bırak internette avukatlık ünvanıyla insanlar seni korkutmaya çalışıyor. Ne yaptığından eminsen pabuç bırakmayın bu tiplere.Hakettikleri cevabı usturupluca verin.
0
turkuaz
(17.05.17)
Direkt gorevini kotuye kullanmak diye dusunmemek gerek. Bir kere o hakim savci ya da avukata ne yaptin da sana bir sey yapmasindan korkuyorsun diye dusunmek lazim. Masumsan gorevini kotuye kullanarak pek bir sey yapamaz sana. O kadar da degil. Hukukcuyla bozuşursam bittim mi derken şu olabilir, hukukçu olmayan biri dava acmaya seninle ugrasmaya üşenebilir, korkabilir, yol yordam bilmiyor olabilir. Ama hukukcu biri genellikle üşenmez, işin peşine duser ve yapilmasi gerekeni yapar. Daha korkusuz olur yani dava acma konusunda vesaire.
0
aquarium
(17.05.17)
hukuka aykırı davranırsan ve avukat/hakim/savcı bunun peşine düşerse bu görevi kötüye kullanmak olmaz.
0
cabiday
(17.05.17)
@cabiday sen de avukatsın benim kastettiğim şey; hukukçu olmayan biri aynı durum karşısında dava acmaya benimle ugrasmaya üşenebilir, korkabilir, yol yordam bilmiyor olabilir. Ama hukukcu biri genellikle üşenmez, işin peşine duser bu durumda adalet nerede bence yok o zaman herkes hukukçu olsun ülkede. madem hukukçu olmayanların hakkının yenmesi çok olası böyle bişey olabilir mi. devlet bu pozitif ayrımcılığa neden sessiz. hukukçu olmayanlar allaha emanet yaşıyor demek ki.
0
🌸qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
Öyle bir şey olursa, parası neyse ödersen peşini bırakır ama biraz maliyetlidir, ortak özellikleri genel olarak.
0
christopher nolan
(17.05.17)
böyle bozuşmalarda haklıysam hemen hukuki yollara başvururum. zaten her gün adliyeye gidiyorum bi 10 dk'da atıyorum dün bana twitter'dan küfreden kişiyi süründürmek için uğraşırım nolcak. :)
0
kaderimse np
(17.05.17)
@kaderimse işte adaletsizlik burada işssiz bir avukata denk gelsen bittin oysa interette herkesin anasına bacısına küfrediliyor. sadece internet de değil yani avukatlardan gelen şahsi şikayetlere daha iyi bakmalı devlet görevinin verdiği avatajla mı yapıyor bunu diye ama bakmıyodur kesin
0
🌸qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
alakayı anlamadım ama hukukçu olmayıp bizzat kendi işleri için uğraşan çok insan var ülkede. herhangi bir ayrımcılık da görmüyorum. yine bunu işsiz avukat /hakim işi de görmüyorum. tamamen farklı bakış açılarımız var.
0
cabiday
(17.05.17)
"Herkesin anasina bacısına kufrediliyor ama avukata savciya denk gelirsen sikayet ediliyorsun. Bu adaletsizliktir." Yanlış anladigimi umuyorum. Aslinda herkes sikayet etmeli ama ugrasmiyorlar. Vatandasin hakkini aramasini engelleyen nedir pardon da ? Üsenmeyip bir zahmet gideceksin adliyeye. Hukukçu da ayni prosedure tabi, vatandas da. Adaletsizlik nerede anlamadim. birileri ya bu avukatmiş hakimmis diyerek küfretmekten sataşmaktan çekiniyorsa bu korku faktorune yine adaletsizlik diyemezsin. Tabi bunlar hukuka aykiri islemler icin. Yoksa sen suçsuzken sirf hukukcu diye kimse senin canini yakamaz.

Sonuc olarak birileri hukukcu oldugu icin yol yordam biliyor ve sonuç alacagindan emin oldugu icin hukuki islem baslatmaktan çekinmiyor, birileri de amaan nasil olsa sonuc alamam kim simdi adliyeye gidecek diyor diye esitsizlik var diyemezsin.
0
aquarium
(17.05.17)
@aqua niye diyemiyim devlet iki vatandaşa da eşit bilgilenme hakkı vermemiş madem öyle bu eğitim zorunlu tutulur her vatandaşa. adam hukukçu diye kendine laf ettirmezken diğeri hukukçu değilim diye küfürleri yutuyorsa burada bi adaletsizlik vardır. ya hakaret ve sövme suç olmaktan çıkmalı veya kamu davası olmalı adil olması için.
0
🌸qazedcsrfvtyhngujmkol
(17.05.17)
(3)

web sitede /images klasörü dizin olarak görüntülenemesin?

kivanc1
merhaba, bir web sitesi açtım, resimleri /images klasörüne koydum. siteadi.com/images yazınca bütün resimler ve klasörler dizin olarak görüntülenebiliyor. bunu nasıl engelleyebilirim?teşekkürler.
merhaba, bir web sitesi açtım, resimleri /images klasörüne koydum. siteadi.com/images yazınca bütün resimler ve klasörler dizin olarak görüntülenebiliyor. bunu nasıl engelleyebilirim?

teşekkürler.
0
kivanc1
(17.05.17)
en basitinden klasörün içerisine boş bir index.html dosyası ekleyebilirsiniz.
0
gsgsgsgsgsgsgsgs
(17.05.17)
klasörün görüntüleme yetkisini kapatabilirsiniz. ftp de klasörün üzerine gelin ve izinler kısmından yapabilirsiniz
0
hlt1985
(17.05.17)
Sunucuda ne var, Apache mi Nginx mi?

Apache ise .htaccess dosyana şunu ekleyiver.

Options -Indexes

Nginx ise

location /testdir {
deny all;
return 404;
}
location ~* ^.+\.(jpg|txt)$ {
root /var/www/site;
}

klasörleri ve uzantıları kendine göre ayarlarsın.
0
hayirsiz
(17.05.17)
(1)

sosyal güvence bitince ne yapıyorduk?

doxanikee
bugün muayeneye gittiğimde hastanedeki sekreter sosyal güvenceniz bulunmuyor dedi. sanırım 25 yaşında babamdan dolayı olan güvence bitti. şu an hala öğrenciyim, kalan 1 senede muayene olmak için ne yapmak lazım? aynı durumda olanlar ne yaptı acaba?
bugün muayeneye gittiğimde hastanedeki sekreter sosyal güvenceniz bulunmuyor dedi. sanırım 25 yaşında babamdan dolayı olan güvence bitti. şu an hala öğrenciyim, kalan 1 senede muayene olmak için ne yapmak lazım? aynı durumda olanlar ne yaptı acaba?
0
doxanikee
(17.05.17)
sgk'ya gidiyorsunuz, aylık 53 lira ödeyerek tekrar sigortalı oluyorsunuz.
0
icim urperiyor
(17.05.17)
(2)

Bu şarkıyı bilen var mı?

landho
https://m.youtube.com/watch?v=An9TJwnfqfERiders are running through your head. (you better watch out) Nobody knows... This time.. Bu tarz şeyler duyuyorum, lyric aratarak bulamadım.
m.youtube.com

Riders are running through your head. (you better watch out)
Nobody knows...
This time..

Bu tarz şeyler duyuyorum, lyric aratarak bulamadım.
0
landho
(17.05.17)
Helak oldum bulamadim. Belki pek bilinmeyen bir gruptan?
0
yetersiz veri
(17.05.17)
www.youtube.com

sesleri birbirine yakın buldum.
0
ppemreqq
(17.05.17)
(1)

Mülakat-iş simülasyonu

archery
Böyle bir aşamaya (simülasyon) giren var mı iş mülakatında? Varsa bilgi verirseniz Şimdiden çok teşekkürler.
Böyle bir aşamaya (simülasyon) giren var mı iş mülakatında? Varsa bilgi verirseniz Şimdiden çok teşekkürler.
0
archery
(17.05.17)
"simülasyon mülakatı" adı verilen bir aşamaya girdim ben ama yapılacak işin simülasyonu değildi bu. sen onu mu kastediyosun emin olamadım
çeşitli senaryolara reaksiyon verme, rol yapma, kriz yönetimi tarzı üç farklı bölümden oluşuyodu benim girdiğim. o tarz bir şeyse anlatabilirim olan biteni
0
cay koy geliyorum
(17.05.17)
(3)

Curved Monitör Kullananlar

myopati multi minicore
Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Ben bunlara kafayı taktım gibi hemde 27-34 inç civarında düşünüyorum. Hem pc hem konsol bağlarım mis gibi diyorum. Filmde izleriz öffff. Tabi bu curved işi 3d gibi cacık çıkar diye korkuyorum
Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Ben bunlara kafayı taktım gibi hemde 27-34 inç civarında düşünüyorum. Hem pc hem konsol bağlarım mis gibi diyorum. Filmde izleriz öffff. Tabi bu curved işi 3d gibi cacık çıkar diye korkuyorum
0
myopati multi minicore
(17.05.17)
34 inç şahane oluyor off anlatamam :) ben kullanıyorum. Filmler de 16:9 zaten 34 inch'de üstteki siyah boşluklar olmuyor, oyun oynarken, excelle çalışırken bile mükemmel. kesinlikle tavsiye ederim.
0
ekaterina
(17.05.17)
o kadar yakın mesafeden curved farklı mı işler bilmiyorum fakat şöyle bir muhabbet var
youtu.be
0
freebird5406_2
(17.05.17)
harikasınız tam istediğim cevapları alıyorum. Çok mu büyük diyordum 34 inç. Bilgisayar monitörü olarak kulanıcagımdan merkezde olmak güzel bir duygudur diye düşünüyorum. Oyun işlerinde ne düşünüyorsunuz? online 3a oyunları seviyorum. PUBG mesela bu aralar ona sardım.
0
🌸myopati multi minicore
(17.05.17)
(2)

Kokteyl önerileriniz

himmet dayi
Selamlar,Elimde aşağıda görselleri bulunan 3 adet içki mevcut. Hangi kokteylleri önerirsiniz? Bir de bunlardan sek içileni var mı?Not: Campari olan Aperol'ün alternatifiymiş. Bu yüzden Aperol Spritz yapmayı düşünüyorum. Başka öneri olursa sevinirim.1) http://cdn.liquor.com/wp-content/uploads/2011/11
Selamlar,

Elimde aşağıda görselleri bulunan 3 adet içki mevcut. Hangi kokteylleri önerirsiniz? Bir de bunlardan sek içileni var mı?

Not: Campari olan Aperol'ün alternatifiymiş. Bu yüzden Aperol Spritz yapmayı düşünüyorum. Başka öneri olursa sevinirim.

1) cdn.liquor.com
2) img.thewhiskyexchange.com
3) mixitalia.com
0
himmet dayi
(17.05.17)
white russian güzel gider bailey's ile.
0
giovanne
(17.05.17)
Lime limon portakal ezip campari soda yapabilirsin.

Baileys bottega süt yapabilirsin.

Hepsi sek içilebilecek şeyler
0
cay koy geliyorum
(17.05.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.