[]

24 yaş konservatuvarlar (tiyatro) için çok mu geç?

hep içimde böyle bir istek vardı. şimdi kursa ve sınavlara falan gidebileçek özgüvenim, param ve zamanım var ama yaş oldu 24. bu yaşta alıyorlar mı bilmiyorum. çeşitli farklı yorumlar okudum. üst yaş sınırına dair bi şey de görmedim üniversitelerin kendi sitelerinde. mimar sinan ögrençi işleri telefonu açmıyor, ona da soramadım. özel düşünmüyorum, istanbuldan ayrılmayı da düşünmüyorum. bu sene geçti, kasımın sonlarına dogru 25 olaçagım. bu sevdadan vaz mı geçeyim? yoksa (eger oluyorsa) en azından bi deneyeyim mi?

burayı güzin abla gibi kullanmak istemezdim ama çok güzel yorumlar geliyor bazen, fikrinizi ögrenmek istedim.


 
25 üst sınır diye biliyorum. dört yıllık bir konservatuvar kazanıp oraya girme ihtimalin sıfır olmayan ama matematikçilerin sıfır kabul ettiği bir rakama denk.

oyunculuk, dramaturji vs. eğitimi alıp bu tutkunun üzerine gidebileceğin başka birçok yer olması lazım. amatör, yarı amatör tiyatro toplulukları gibi şeyler de var.
  • filteria  (17.05.17 19:55:59) 
Erkegim. Annemin sigorta ve emlak ofisi var. Hic issiz kalmam diye düşünüyorum. Ama tiyatro yapmak istiyorum. Bu üst sınırı bu türlü bulamadım.


  • renksizbukalemun  (17.05.17 20:52:50) 
bizim bi tanıdık farklı bir lisans eğitimi üstüne bahçeşehirde oyunculuk yüksek lisansı yaptı, üniversitedeyken de okulun tiyatro kulüplerinde falandı. birkaç dizi ve filmde de oynadı. şu an cesur ve güzelde tuba ve kıvançla fena sayılmayacak bir rolde oynuyor. senin yaşlarındayken sektöre girdi, kadın kendisi.
yani bence de bu tarz bir yüksek lisans ve oyunculuk workshoplarıyla yürü, ajansa falan yazıl. eğer meslek olarak bu işi yapıp dizi ve filmlerde oynamak istiyorsan. azıcık elin yüzün düzgün ve yırtık bir tipsen daha iyi olur.

  • limoncello  (17.05.17 21:41:14) 
Herkese teşekkür. Ben cok zor oldugunu biliyorum. Hem istanbul hem devlet istiyorum çünkü. Ama geç kalmış oldugumu hala düşünüyorum ve galiba pek kendime de güvenmiyorum, yazıda aksini belirtmis olsam da. :) Son yorumdaki kisiye bakacagim. Eger olmazsa kurslarla falan... Ama ben konservatuar istiyorum. Bu arada dizi/sinema oyunculuğu da degil, tiyatro


  • renksizbukalemun  (18.05.17 01:50:32) 
tiyatro ise istediğin bir tiyaroda başla devam et tavsiyem konservatuvar gerek yok diye düşünüyorum ne mezunusuun bilmiyorum


  • empty bottle  (18.05.17 03:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.