[]

bir hukukçuyla bozuşsam bittim mi

şu ana kadar site adminleri dışında yetikili abilerle tanışmadım ama bazı sitelerde gördüğüm kadarıyla sitenin yöneticileri sana taktı mı takıyor rahat vermiyor. benim merak ettiğim bir hukukçu yani hakim savcı veya avukatla ters düşen birinin hayatı kararır mı bu kişiler isterlerse o adamı mahkemelerde süründürebilirler mi. sanki bana öyleymiş gibi geliyor özellikle savcılar çok sakat sanki. ama öyle olmaması lazım değil mi ne yazıkki tarafsız olduklarına inanmıyorum internette bile savcıları gazlayan tipler var canı sıkılınca mı açıyor dava bi kaidesi yok mu bunun hkukuk nasıl bı kadar insan vicdanına bırakılır anlamıyorum.




 
Gücünü kötüye kullanmak istedikten sonra Türkiye'de savcı veya hakim olmasına gerek yok. Polis memuru ile takışsan bile uğraştırırlar. Karşıdakinin ahlakına bağlı ama büyük oranda sıkıntılı bir durum haklısın yani.


  • evandro roncatto  (17.05.17 16:54:49) 
Savcıyı,Hakimi bırak internette avukatlık ünvanıyla insanlar seni korkutmaya çalışıyor. Ne yaptığından eminsen pabuç bırakmayın bu tiplere.Hakettikleri cevabı usturupluca verin.


  • turkuaz  (17.05.17 16:58:42) 
Direkt gorevini kotuye kullanmak diye dusunmemek gerek. Bir kere o hakim savci ya da avukata ne yaptin da sana bir sey yapmasindan korkuyorsun diye dusunmek lazim. Masumsan gorevini kotuye kullanarak pek bir sey yapamaz sana. O kadar da degil. Hukukcuyla bozuşursam bittim mi derken şu olabilir, hukukçu olmayan biri dava acmaya seninle ugrasmaya üşenebilir, korkabilir, yol yordam bilmiyor olabilir. Ama hukukcu biri genellikle üşenmez, işin peşine duser ve yapilmasi gerekeni yapar. Daha korkusuz olur yani dava acma konusunda vesaire.


  • aquarium  (17.05.17 17:13:40) 
hukuka aykırı davranırsan ve avukat/hakim/savcı bunun peşine düşerse bu görevi kötüye kullanmak olmaz.


  • cabiday  (17.05.17 17:16:13) 
@cabiday sen de avukatsın benim kastettiğim şey; hukukçu olmayan biri aynı durum karşısında dava acmaya benimle ugrasmaya üşenebilir, korkabilir, yol yordam bilmiyor olabilir. Ama hukukcu biri genellikle üşenmez, işin peşine duser bu durumda adalet nerede bence yok o zaman herkes hukukçu olsun ülkede. madem hukukçu olmayanların hakkının yenmesi çok olası böyle bişey olabilir mi. devlet bu pozitif ayrımcılığa neden sessiz. hukukçu olmayanlar allaha emanet yaşıyor demek ki.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (17.05.17 18:00:39) 
Öyle bir şey olursa, parası neyse ödersen peşini bırakır ama biraz maliyetlidir, ortak özellikleri genel olarak.


  • christopher nolan  (17.05.17 18:28:59) 
böyle bozuşmalarda haklıysam hemen hukuki yollara başvururum. zaten her gün adliyeye gidiyorum bi 10 dk'da atıyorum dün bana twitter'dan küfreden kişiyi süründürmek için uğraşırım nolcak. :)


  • kaderimse np  (17.05.17 18:29:19 ~ 18:29:52) 
@kaderimse işte adaletsizlik burada işssiz bir avukata denk gelsen bittin oysa interette herkesin anasına bacısına küfrediliyor. sadece internet de değil yani avukatlardan gelen şahsi şikayetlere daha iyi bakmalı devlet görevinin verdiği avatajla mı yapıyor bunu diye ama bakmıyodur kesin


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (17.05.17 18:31:07) 
alakayı anlamadım ama hukukçu olmayıp bizzat kendi işleri için uğraşan çok insan var ülkede. herhangi bir ayrımcılık da görmüyorum. yine bunu işsiz avukat /hakim işi de görmüyorum. tamamen farklı bakış açılarımız var.


  • cabiday  (17.05.17 18:54:23) 
"Herkesin anasina bacısına kufrediliyor ama avukata savciya denk gelirsen sikayet ediliyorsun. Bu adaletsizliktir." Yanlış anladigimi umuyorum. Aslinda herkes sikayet etmeli ama ugrasmiyorlar. Vatandasin hakkini aramasini engelleyen nedir pardon da ? Üsenmeyip bir zahmet gideceksin adliyeye. Hukukçu da ayni prosedure tabi, vatandas da. Adaletsizlik nerede anlamadim. birileri ya bu avukatmiş hakimmis diyerek küfretmekten sataşmaktan çekiniyorsa bu korku faktorune yine adaletsizlik diyemezsin. Tabi bunlar hukuka aykiri islemler icin. Yoksa sen suçsuzken sirf hukukcu diye kimse senin canini yakamaz.

Sonuc olarak birileri hukukcu oldugu icin yol yordam biliyor ve sonuç alacagindan emin oldugu icin hukuki islem baslatmaktan çekinmiyor, birileri de amaan nasil olsa sonuc alamam kim simdi adliyeye gidecek diyor diye esitsizlik var diyemezsin.
  • aquarium  (17.05.17 20:32:12) 
@aqua niye diyemiyim devlet iki vatandaşa da eşit bilgilenme hakkı vermemiş madem öyle bu eğitim zorunlu tutulur her vatandaşa. adam hukukçu diye kendine laf ettirmezken diğeri hukukçu değilim diye küfürleri yutuyorsa burada bi adaletsizlik vardır. ya hakaret ve sövme suç olmaktan çıkmalı veya kamu davası olmalı adil olması için.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (17.05.17 22:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.