[]

İhracat yapmak hk?

arkadaşlar selam aklımda bir süredir bir şey var. prosedürlerini öğrendikten sonra 6 ay içinde belki geçirmeyi düşünebilirim bu fikrimi hayata.

www.mutlugunsusleri.com adresini belki biliyorsunuzdur eskdien burada çok yardım isterdim.

şimdi bu işi ben araplara da satmak istiyorum.
yurtdışı anlaşmalı kargo firma var (ups). ürünleri gönderebiliyorum yani. hiç yabancı dil sitem ve reklamım olmamasına rağmen de tek tük soruyorlar. gönderemiyoruz şuan.

merak ettiğim şey şu;

ben yarın yurtdışına satış yapmaya karar versem bu işin proesedürleri neler olur? firmamın ihracat ruhastı alması için vs. neye ihtiyacım vardır?

yani baya genel olarak bu işin prosedürler, maliyetleri hkkında bilgi verir misiniz.
örneğin bizde 30 dolar gümrük sınırı var, arap ülkelerinde de bu tür gümrük sınırlamaları var mı bireysel satın alan kişiler için?

 
öncelik şirket olarak ticaret odası veya esnaf ve sanatkarlar odasına ardından ihracatçılar birliğine üye olmanız gerekir.

alttaki linkleri incelemelisiniz. ülkeler arası gümrük anlaşmaları hakkında da bir gümrük müşavirliğine danışmanızda fayda var.

www.itkib.org.tr

www.tim.org.tr

www.ekonomi.gov.tr
  • mutlu yillar sana  (18.05.17 09:45:55) 
bahsetmis olduğunuz kargo firmasinin, mikro ihracat servisi de vardir. onlarla da görüşebilirsiniz.

dhl'de su sekilde bilgiler var mesela ; gumruk.dhl.com.tr
  • for the record  (18.05.17 10:36:54) 
tchcuk
bir urununu alirim

once sahis ya da ltd firmanı aciyorsun
gumruk firması buluyorsun vekalet veriyorsun
sonra onlara ihracatcı birlikleri kaydını yaptiriyorsun
artik ihracat yapabilirsin

simdi tek tuk gondereceksen ve ucuz malzeme ise
aramex.com bura ile gorus buradan numune olarak ortadoguya ucuz gonderebilirsin fiyat 1 usd dersin invoice ta free of charge sample dersin.

ama adetli gondereceksen yani tutar yuksekse ya da kg yuksekse
hava nakliye firmalarına paket boyutu ve agirligi vererek fiyat sorarsın anlasirsin
gumrukcun de beyanname acar yurtdısına cikartirsin
adam da orada ceker.
  • kingcyrax  (18.05.17 17:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.