[]

Piano

11 yaşindaki oğlum piyano öğrenmeye başladı. Mart ayından beri haftada bir saat. Eve pratik yapabileceği keyboard tarzi bir alet almak istiyorum ama hoca ısrarla ben hiçbir öğrenciye bir yıldan önce enstrüman aldırmıyorum diyor. Ne zaman konusunu açsak boşverin şimdilik yanlış teknik öğrenir kendi kendine diyor.Çocuğun hayalleri yıkılıyor anne ven bir sene nasıl bekliycem deyip üzülüyor. Hayır kötü bir öğrenci de değil. Hocadan gizli eve birşey alsak mı? Akıl verin gençler? :)




 
böyle bir uygulamayı ilk defa duydum.
geçen gün piyano kursuna gittiğini ama öğrenci yurdunda yaşadığını, sadece kurs saatinde piyano gördüğünü söyleyen bizim okuldan bir kıza, "o zaman kursa boşuna para veriyorsun, hiçbir şey öğrenemeyeceksin. boşuna gitme" dedim.

benim görüşüm bu yönde. hocadan gizli iş yaparak olmaz, bence hocayı değiştirin ya da en azından başka hocalardan fikir alın.
  • filteria  (17.05.17 19:51:37) 
o nasıl saçma bir şey ya. piyano yokken nasıl öğrenecek bu çocuk? piyano ya da herhangi bir müzik bilgim yok fakat, yakın bir arkadaşım piyano hocası ve bilgisine çok güvenirim. küçük yaş grubuna ders veriyor sürekli ve çok fazla öğrencisi var. hepsinin de evinde piyano var. sürekli videolar paylaşıyor oradan takip edebiliyorum ben de denk geldikçe, sıfırdan başladığı ve inanılmaz yol kateden öğrencileri var, her sene sonu da öğrencileri ile konser düzenliyor, veliler geliyor falan.
siz bence hocanızı değiştirin.

  • veritaslibertas  (17.05.17 20:06:05) 
Hocanın dediği şu, ben bu çocuğa piyano ile başlıyorum temeli böyle vereceğim ( bir yandan armoni de öğretiyor) ama bir yıl sonunda belki keman,belki gitara geçecek belki piyano ile devam edecek, şmdilik doğru sesi kolayca duyabilmesi için piyano ile başlıyorum diyor.

Gelgelelim bizim küçük adam çoktan kararını verdi, ben Elton John, George Harrison, Stevie Wonder gibi piano çalmak istiyorum diyor. :) Tüm gün bu muzisyenleri dinliyor. Evde enstrüman olmayınca çocuk boynu bükük kalıyor.
  • old possum  (17.05.17 20:11:38) 
ben de gittim piyano kursuna sadece kursta öğrenmesi zor evde pratik yapmadan alıverin bi tane en fazla 3 bin liradır


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (17.05.17 20:41:37) 
Hocadan gizli bir şey almayın, hocanızı değiştirin lütfen...

Konservatuvar mezunuyum, piyano bölümünden. Evde pratik yapmadan enstruman öğrenilmez. Buradaki amacı söyleyeyim ben size; Bir yıl gelip gitsinler, bir yıldan sonra da en az bir yıl piyano satın alınca gelirler. 2 yıllık garanti öğrenci... Çok üzgünüm başka hiçbir açıklaması yok.

Elinin duruşu, oturuşu, notaları pratik yapmadan nasıl öğrenecek? Evet, kimi hatalar yapabilir fakat zaten hoca, öğrencinin yaptığı hataları derste göstermek ve bunları düzeltmekle yükümlüdür. Bu kadar saçma bir uygulama olamaz...

Yine size bir önerim olsun, profesyonel piyano geçmişi olmayan insanlardan piyano dersi almayın. Örneğin bir müzik öğretmenliği mezunundan, piyano dersi almayın. Şu da olabilir, konservatuvarda keman bölümü mezunudur, şan bölümü mezunudur fakat piyano dersi veriyordur. Müzik öğretmenliği mezunlarına göre belki bir nebze kabul edilebilir olsa da onlardan da ders almayın. Arayın, araştırın... Bulacağınız hoca en az konservatuvar lise devresinden piyano diplomasıyla mezun olmalı, mümkünse de lisans.

Boşuna para ve zaman harcayacaksınız şu durumda, çok üzülerek söylüyorum. :(
  • chihirovekohaku  (17.05.17 20:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.