[]

satrançta

sizce fil mi yoksa at mı daha stratejik bir taş?




 
stratejine göre değişir.


  • fyodor fyodorovic  (17.05.17 20:46:33) 
açılışına, rengine(siyah karedeki fil beyaz karedeki fil), stratejine+1 göre değişir.
iki taşında etkileri farklıdır.

  • basond  (17.05.17 20:52:19) 
şu örnekte kalite fedası ve stratejiye göre taşların önemi güzel açıklanmış
www.youtube.com

  • basond  (17.05.17 21:10:27) 
oyun başı at
oyun sonu fil.

  • kljgslsdkjsd  (17.05.17 21:16:35) 
Bence fil daha stratejik. Daha uzağı tehdit edebiliyor. Rakip oyun içinde fili gözden kaçırabiliyor çoğu zaman. Fili yerinden bile oynatmadan şahı, veziri tehdit edebilirsin. Açarak şah çekmek için ideal. Atların hareket edebilmesi için koruma lazım. Biri atı kollayacak da çatal atıp taş alacaksın. Hem temiz alan lazım hem de rakibin atını tehdit edememesi lazım. Fil iyidir.


  • dissendium  (17.05.17 22:21:39) 
bir amatör olarak fil.


  • blue eyes white dragon  (17.05.17 22:24:35) 
İkisinin de değeri 3 puandır, ancak kapalı oyunlarda fil daha değersiz açık oyunlarda ise daha üstündür.
Genelde oyunlarda bu taşlar birbiri ile takas edilir, ancak söylediğim üzere açık oyunda atını feda edip filini koruyan, kapalı oyunda ise filini feda edip atını koruyan kazançlı sayılır.

  • kmj  (17.05.17 22:27:22) 
Tabi birde filin siyah ve beyaz olma durumu var o da strateji derken kastedilen mesele olmuş oluyor, ona da +1


  • kmj  (17.05.17 22:28:42) 
@kljgslsdkjsd gibi düşünüyorum. oyun başında tahta sıkışık olacağından atlaya atlaya giden bir taşın değeri daha iyidir. fakat ileride tahta tenhalaşınca o zaman filin değeri ortaya çıkar.

www.quora.com
  • idexo  (17.05.17 22:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.