[]

Kitap tavsiyesi- hangisini okuyayım?

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'i okudum ve çok beğendim. Özellikle tarım devrimi ve öncesine kadar olan kısmı. Bu konuda biraz daha okumak istiyorum, bir iki tane buldum ama size de sorayım istedim. Tüfek, Mikrop ve Çelik nasıl? Bir de Homo Deus? Tarım devrimi öncesine daha çok ilgi duyduğumu düşünürsek hangisini okuyayım? Bunlar harici de tavsiyelere açığım, teşekkürler.




 
Tarım devrimi öncesi hakkında Marshall Sahlins'in Taş Devri Ekonomisi kitabı çok iyidir. Bir de Gordon Childe okunabilir bu konuyla ilgili.

Tüfek, Mikrop ve Çelik de okunabilir elbette (Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'i okumasam da, aynı seviyede olduklarını düşünüyorum). Homo Deus'u okumadım, bilmiyorum.
  • protector  (17.05.17 17:14:57) 
Tarım devrimi öncesi dediğin için kesinlikle Tüfek Mikrop ve Çelik. Tekrara düşecek kadar fazla yazmış o konular hakkında.


  • cinsi kisi  (17.05.17 17:19:27) 
Yani homo deus olmaz. Tüfek, Mikrop ve Çelik daha makul iki seçenek arasından lakin onun da argümanları çok sağlam değil diyorlardı bilmiyorum.


  • kljgslsdkjsd  (17.05.17 17:30:10) 
Tüfek, Mikrop ve Çelik güzel ve düşündürücü bir kitap ancak kitap kimi bilimsel çevrelerce pek tavsiye edilmiyor . Bilginize...


  • minduser  (17.05.17 17:49:41) 
benim bu konuda kitap dışında okuma yöntemiyle ilgili bir önerim var, tamam hayvanlardan tanrılara sapiens güzel kitap fakat yine de içindeki bilgileri hap gibi alıp doğrudan kabul etmemek gerek, @kljgslsdkjsd dediği gibi tüfek, mikrop ve çelik de önemli bir kitap fakat bu kitaplara yapılan karşı eleştirileri de okumak daha zengin bir öğrenme yaratır, özellikle bu tarz kitaplarda böyle bir yöntem izlemekte fayda var diye düşünüyorum :)


  • freebird5406_2  (17.05.17 18:25:18) 
  • kaset  (18.05.17 10:25:57) 
Tüfek Mikrop ve Çelik, Hayvanlardan Tanrılara Sapiens'ten çok daha yoğun ve güzel bi kitap bence.


  • tepedeki psychedelic adam  (18.05.17 10:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.