[]

Duyuru Modları

sizin de cevaplarınızı editlediiği oldu mu? bir küfür sözcüğünün bazı harflerini *** koyarak değiştirdikleri oldu mu? dün bi şey yazmıştım. baktım ki bu akşam editlenmiş. yapan ben değilim. yeni mi çıktı bu?




 
Bu aslında bayağı eski bir uygulama. Ben ilk mod olduğumda, bakıyorduk ki üç paragraf cevap ve arada bir kelime ortaya küfürlü. Normalde silmemiz gerekiyordu ama şahsa söylenmemiş bir kelimelik küfür yüzünden de tüm cevabı silmek istemiyorduk. O yüzden tek kelimeyi asterisk ile sansürlüyorduk. Zaman varsa kullanıcıya bildiriyorduk ve çok ispiyon varsa bazen haber veremediğimiz oluyordu hararetli siyasi tartışmaşı dönemlerde. Sonra, bir gün sanırım der meister sanırım "Benimkini editlemeyin, lafımı geri yurmuş gibi oluyorum ama aslında yutmuyorum" tarzı bir şey söylemişti sanırım. Onun üzerine toplanıp bayağı saatler alan bir tartışma yaptık ve sonra "Bir kullanıcılara soralım ve ona göre karar verelim" dedik. Kaymak da duyuruyu açıp sormuştu. 20 küsur cevapta ne faşistliğimiz kaldı, ne hakla lafına müdahele ettiğimiz kaldı. Konudan haberi olmayan ve tek kelimesi sansürlenmemiş insanlar bile kızdılar. "Silinmesi gereken şeyde sadece tek kelime sansürleyip cevabı koruyoruz" dedim ama bu istenmeyen bir şeymiş, o gün kah duyuru aracılığı ile kah özel nesaj ile linç yolu ile anladık. Duyuru'dan nefret ettiğim tek gündür, ki daha öncesinde tehdit ve bana kişisel küfür bile vardı. O günden beri aktif olduğumda küfrün k'sını görsem, ister yüzlerce sayfa bilimsel baş eser yazılmış olsun, "Allah belanızı versin" diyerek (gerçekten bela okuyarak) siliyorum. krem peynir, baba jo ve ron dennis o dönemlerde yoktular ve anlaşmaya varmadığımız bir iki sayılı konudan biri küfür editlemesi. Bana denk gelseydi silerdim muhtemelen ama editleme yeni bir uygulama değil.


  • aychovsky  (17.05.17 23:47:22 ~ 23:56:25) 
ben oto sansür uyguluyorum ama önceleri çok nadir oluyordu takmıyordum. yani d@$h@q yerine billür demek gibi falan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.05.17 23:51:43) 
valla çok güzel olmuş. hoşuma gitti. komple silmek yerine böyle editlemek güzel olmuş da sonuçta yine orada yazdığın kelime anlaşılıyo. çok da sansür yok ortada. enteresan geldi.

aychovsky sen bakma onlara. komple yazıyı silmek yerine böyle değiştirmek bence çok daha mantıklı. çoğu kez yazdığımı silmemle alakalı salakça mesajlar aldım burada. halbuki hiçbirini ben silmedim. silemem, silersem şerefsizim. silemem. hahah

her önüne gelene foşik diyenlere, her küfür edene takarsak çomolokko. adam öldürmek zorunda kalırız. boşver yani. benim cevaplara denk gelirsen krem peynir'in yaptığı gibi editlersen sevinirim.

tabii bu söylediklerim birini hedef alarak edilen küfürler, aileye edilen küfürler hariç. bi de hak edenler hariç. örneğin tacizci müdür hakkında açılan duyuruda müdüre edilen seks işçisi oğlu küfrü gibi.

bu arada teşekkür ederim krem peynir.
  • zirrealist  (18.05.17 01:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.