Giriş
(4)

arapsabunu hakkında

lucky strike
selam, ya evde temizlik malzemesi kalmamıştı, baktım taa fi tarihinden bi arapsabunu var. ben almamışım, ilk ev temizliği sırasında ev arkadaşımın annesi almış. arka jelatinde yazanı okudum ve kullandım, pis kokan bir şeymiş. açıkçası arapsabunu denen şeyin ne olduğunu bile bilmiyordum. küçükken reş
selam, ya evde temizlik malzemesi kalmamıştı, baktım taa fi tarihinden bi arapsabunu var. ben almamışım, ilk ev temizliği sırasında ev arkadaşımın annesi almış. arka jelatinde yazanı okudum ve kullandım, pis kokan bir şeymiş. açıkçası arapsabunu denen şeyin ne olduğunu bile bilmiyordum. küçükken reşat nuri gültekin veya samipaşazade sezai'nin bi kitabında böyle ismen gördüm ama araplara özgü bi sabundur heralde diye düşünüp geçtim sanırım.

soruma geçiyorum;
-siz veya aileniz, kullanıyor musunuz temizlikte arapsabunu?
-arapsabunu kullanıyor olmak sınıfsal bir şey midir? yani sonuçta domestos veya daha ucuz bir temizlik malzemesi yerine neden bu seçilmiştir? sadece alışkanlık diyebilir miyiz? ben sanmıyorum.
0
lucky strike
(10.12.17)
Ben arapsabunu kullanuyorum. Çunku evdeki mobilyalar masif ahşap. Doğal arapsabunu ahşaba zamanla doğal bir kızıllık veriyor.

Ayrıca diğer temizlik malzemelerine kıyasla daha az kimyasal içeriyormuş gibi geliyor bana.
Eve temizliğe gelen kadın yerler için kullanmıyor, puslu puslu bırakıyormuş ve bezin izleri kalıyormuş. O yuzden ahşap temizleyici alıyorum artık.
0
halanne
(10.12.17)
Arap sabunu çok iyi temizler. Kokusu hoş değildir evet ama temizlik performansı mükemmeldir.
Arap sabunu bitkisel yağla yapılıyor petrol veya hayvansal yağ kullanılmıyor, doğayı kirletmiyor. Doğal ve/ya iyi temizlik yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir ürün.
Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.12.17)
Sodyumla sabun yaparsan katı sabun, potasyumla yaparsan Arap sabunu olur. Kullanıyoruz.
0
Lim5
(10.12.17)
Eğer katı hali zor olur diyorsan sıvı halini de çıkarmışlar. Ben migrosta görmüştüm. Belki başka mağazalarda da vardır. Tekzen'de de gördüm diye hatırlıyorum ama emin değilim. Hatta arapsabununu bulaşık makinesine bile koyan var.
0
ceyhan prensi adana
(10.12.17)
(3)

Bir Kettle içindeki su, basınctan dolayı hep 100 derece üzerinde kaynar mı?

portakal
Diyebiliriz miyiz? Kapalı alan olduğundan buhar kaynama noktasını yükseltmez mi? Düdüklü tencere mantığı yani..
Diyebiliriz miyiz? Kapalı alan olduğundan buhar kaynama noktasını yükseltmez mi? Düdüklü tencere mantığı yani..
0
portakal
(10.12.17)
Duduklu tenceredeki gibi hava almayacak sekilde kapatan bir kapak varsa evet. Yoksa sadece isi kaybini engeller, daha kisa surede kaynatir ama kaynama noktasini etkilemez.
0
crown
(10.12.17)
Kettle kapalı kap değil. Kocaman imbiği var. Düdüklü tencere lastikli, sızıntıyı engelliyor. Basınç artıyor.
0
Lim5
(10.12.17)
asla ve asla böyle bir şey diyemeyiz kaldı ki kapalı kaplarda su 100 derecenin üzerinde kaynıyor esprisi bu kapalı kabın.
kattle da zaten kapalı kap değil.
0
basond
(10.12.17)
(10)

3 sene sonra gelen bir mesaj

yarey
Eski sevgilim bana 3 yil aradan sonra kisa mesaj atmis. Ama mesaj aslinda bana degilmis, yani baska birinin ismi Var mesajda. Numarasi da ezberimde olduğu için tanidim.Bu arada 3 senedir (yani ayrildigimiz gunden bero) tek bir kelamimiz yok birbirimize.Yanlis mesaj atilir anlarim da, 3 sene sonra ha
Eski sevgilim bana 3 yil aradan sonra kisa mesaj atmis. Ama mesaj aslinda bana degilmis, yani baska birinin ismi Var mesajda. Numarasi da ezberimde olduğu için tanidim.

Bu arada 3 senedir (yani ayrildigimiz gunden bero) tek bir kelamimiz yok birbirimize.

Yanlis mesaj atilir anlarim da, 3 sene sonra hala numaramin onda bulunmasi nedir? Yanlislikla bile olacak is değil bence.

Size böyle bi mesaj gelse, cevap yazar misiniz yoksa öyle birakir misiniz?

Not: önemi olacaksa Erkek olan benim bu arada
0
yarey
(10.12.17)
3 sene sonra numaran bulunabilir normal. Google Drive, iCloud vb. bir sürü yer yedekliyor rehberi. Eski bir kayıt geri yüklenmiş olabilir formattan sonra. İletişime geçmek istemiyorsan veya olumsuz şeyler yazacaksan bırak bir şey yazma. Eskiye dönme niyetin varsa yaz.
0
Lim5
(10.12.17)
Öyle bırakırım,kasıtlıysa zaten bir mesaj daha gelir.ona da yanıt vermem çünkü yanlış mesaj atmak mı kaldı :) Yaşasın pasif direniş
0
denef
(10.12.17)
Bana da gelmisti boyle bir mesaj. Ama benimki yanlislikla atilmamisti. Gayet bilincliydi. Seni affetmiyorum tarzi biseydi ama ustu kapali yurume pesindeydi. Nitekim oyle de oldu zaten. Bikac ay sonra acik bir sekilde yurumeye basladi.
Numaran onda olabilir. Neden silsin ki? Dusman degilsiniz nihayetinde. Fakat o mesaj gercekten yanlislikla mi, pek emin degilim. Bahane ariyor bence. Senin de gonlun varsa, sen de yanlislikla cevap ver. Yoksa, salla gitsin.
0
balpolen
(10.12.17)
Bence gerçekten yanlışlıkla olabilir
Çok takılmamak lazım
0
benaslindayohum
(10.12.17)
@denef: cevap yazmazsam totosu kalkar diye korkuyorum. Yani "demek ki benim olduğumu biliyor ve hala Bana tepkili" gibi

Aksine tanimazdan gelerek "pardon yanlis kisiye attiniz, ben o kisi degilim. Iyi gunler" daha agir olur diye dusunuyorum... Nasıl fikir Ama? :D
0
🌸yarey
(10.12.17)
Mesaj içeriği mühim bu durumda.
0
antik depresan
(10.12.17)
benim de numaram eski arkadaşımda var, ara ara numarasını değiştiriyor sapık mı dır nedir bana mesaj geliyor yeni numaram bu diye. Ben kendi karakterim gereği, ayrılık sonrasında evin anahtarı dahil herşeyi değiştiriyorum. İstiyorum ki, illa dönmek istiyorsa o kapıyı kırsın geçsin. bu tür küçük aksiyonlara dahil olmasın.


bana böyle bir mesaj gelse, o an sohbet etme ihtiyacım varsa cevap yazarım. yoksa zaten ilgilenemem istesemde. Ama bu bana dair bir durum bende bir işi yapma eylemi, affınıza sığınarak vahiy şeklinde oluyor, yani sanki ben yapmıyorum bana yaptırılıyor gibi oluyor. Mesela bir mesajı yazıp silsem tekrar o etkide birşey yazamam. O yüzden o an ihtiyacım varsa yazabiliyorum yoksa beceremiyorum.
0
mete kudur
(10.12.17)
hem tepkiliyim sanar diyorsun, hem de tepkili olduğunu bize gösteriyorsun : ) bravo.

bence hiç cevap vermesen senin için daha iyi. hem gerçekten de yanlışlıkla atmış dahi olabilir.
0
idexo
(10.12.17)
Bizde ayrılanın helvası yenir, Ama Siz ne düşünürsünüz bilemem. Yeni başlangıçlar iyidir. Şimdi başlasan hep eskiler aklına gelir...paranoyaklık rulez
0
kleider
(10.12.17)
cevap bile verme boşuna heveslenmesin
0
lcha
(11.12.17)
(8)

Otomatik Araç Tavsiyesi

reseoz
Elimde 2006 model bir araç var. Onu satıp toplamda 40.000 lirayı bulacak kadar bir para ekleyip bir otomatik araç alma niyetim var. 2 haftadır araştırma içerisindeyim. Kabul; 40.000'e kadar öyle aman aman çok temiz ve sağlam bir araç bulmak zor. İlk başlarda Chevy Cruze'lara bakıyordum ama zaten tek
Elimde 2006 model bir araç var. Onu satıp toplamda 40.000 lirayı bulacak kadar bir para ekleyip bir otomatik araç alma niyetim var. 2 haftadır araştırma içerisindeyim. Kabul; 40.000'e kadar öyle aman aman çok temiz ve sağlam bir araç bulmak zor. İlk başlarda Chevy Cruze'lara bakıyordum ama zaten tek atımlık kurşunum var. Hem ileride doğabilecek parça sıkıntısı hemde yakıt masrafları direk caymama neden oldu. Astra J ile aynı parçaları kullanıyor olması falan filan gene de dedim ya riske giremem. Benim sıkıntım şu; sağa sola hangi aracı sorsam, hangi yazıyı okusam herkes her araca muhalif. 2009-2012 araçlara bakıyorum daha çok. Punto evo diyorum "uzak dur", fiat araba mı?", hyundai i20 diyorum "onların otomatikleri sıkıntı", citroen c4 diyorum "citroenler sıkıntı", peugeot 308 diyorum "pejo alınmaz", renault diyorum "renolar kalitesiz", honda jazz diyorum "jazz alma boşver". anasını satayım araba kalmadı piyasada. İnternette millet o alınır bu alınmaz yazıyor ama çok nadir gerekçesini yazan var. Ya kötüleyen adam desin ki "kardeşim aracın o yıllarda üretilen serilerinin otomatik şanzımanında şöyle şöyle sıkıntılardan dolayı kronik olarak şu şu sıkıntıları çıkarma riski var" diye ama yok. Ssangyong Actyon yorumlarını okudum millet memnun. Oturduğum semtin dar sokakları olmasa (fatih) çılgınlık yapıp alacağım ama sokak aralarında sıkışıp kalmak var. Zaten İstanbul için o kadar büyük araç gereksiz. Neyse işte dostlar, vaziyet bu. Buradan farklı yorumlar almak istiyorum. Ne önerirsiniz?
0
reseoz
(10.12.17)
Toyota bakıyor musun? Yaris veya Auris filan. Masrafı az bunların.
0
basubadelmevt
(10.12.17)
Bahsettiğiniz araçların hemen hepsi fiyat/fayda oranı yüksek araçlar. O paraya alınan arabada elbette bazı eksiklikler ya da arızalar bulunabiliyor. Astra alacak olursunuz, yarı otomatiktir, alma derler. Fiat, araba mı derler. Hyundai, bilmemesi kötü derler.

Ancak bu sınıfta, bu para ile alacağınız arabalar hemen hemen aynıdır. Bakmayın siz bacanağının bilmemne marka ile yolda kalması sonucu marka kötüleyenlere. Peugeot, opel, rrnault, ford, hyundai, vw, honda, toyota... hangisinden alırsanız alın ufak tefek arızalar çıkacak, çeşitli eksiklikleri olacak. Bu piyasada, vergiler böyleyken 40.000 lira ile alınacak araba malesef bunlara gebe. Ama sorun mu? Bence değil. İnsanları dinlerseniz arabasız kalırsınız.

Benim size tavsiyem ise olabildiğince yüksek model ve düşük km bir araç almanız. Bu da sizi punto'ya, peugeot 307'ye, ford fiesta'ya, skoda fabia'ya yönlendirir kabaca.

Biraz daha eski ve biraz daha fazla kullanılmış arabalara bakmak isterseniz astra, focus, golf, civic vs. bakmaya başlayabilirsiniz. Ancak bu bütçe ile tavsiye etmem. Alacağınız araba fazla yıpranmış olduğundan sorun yaşatma ihtimali daha yüksek olacaktır.

Kısacası yüksek model, düşük kilometre ve temiz kullanılmış olsun, avrupa standartlarına uygun olarak üretilmiş olsun, bir de beğenirseniz, içinize sinerse alın gitsin.
0
md11
(10.12.17)
cevaplarınız için teşekkür ederim. dedim ya zaten 3 senedir 2006 model araç kullanıyorum. İster istemez arıza çıkıyor. kayıştı, baskı-balataydı, volanttı çıkıyorda çıkıyor. bu riskleri biliyorum. Yakıt konusu çok uçuk olmadıkça lpg'siz araçları düşünüyorum. iş yerim uzak değil ama vesait ile ulaşım kötü olduğundan arabayla gidip geliyorum. haftada yaklaşık 150 km ediyor. yakıt konusunda fazla sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. 1.6 motorlara bakmıyorum zaten.
0
🌸reseoz
(10.12.17)
haklısınız, alma diyenlerin argümanını merak ettim ben de.

toyota'nın bahsedilen modellerde kullanılan yarı otomatik şanzımanı başarısız, vites geçişlerini çok hissettiriyor ve motor güçsüz kalıyor gibi şikayetler var.
renault 'un o fiyatlara alacağınız araçlardaki yarı otomatik de toyota'dan başarılı değil, ama 1,5dci motor iyidir diğerlerinin yanında.
fiat punto evo fena araba değil, multijet alırsanız yeterli olur, yine yarı otomatik var ve yine pek başarılı değil.
bu üstte saydıklarımın hepsi plastik kalitesi ve yol tutuş konusunda çok iyi hissettirmeyen araçlar, belki biraz punto yol tutuşta iyidir ama hiçbirinde gerçekten kaliteli bir araca binmiş hissi olmaz.
honda jazz'da cvt şanzımanlı 2006 ve sonrası modele bakabilirsiniz, çok kaliteli hissettirmiyor bu da ama fonksiyonel, sorunsuz. cvt'sine alışanlar başka bir şeyi tercih etmiyor, ama o modellerde dizel yok. (jazz, alma denebilecek bir araba değil, sahiplerine sorun)
hyundai i20 otomatik o motora göre çok yakıyor, bir de yeni i20'nin popülaritesinden dolayı eski kasaların da fiyatı normalden fazla arttı. kötü araba değil, iş görür.
peugeot-citroen önyargıyı yıkamadı, halbuki yeni modelleri gayet başarılı. o yıllarda alabileceğiniz modellerde nasıl bir şanzıman kullandılar bilmiyorum.
cruze kasası o motora göre birazcık ağır, otomatik şanzımanla birleşince tüketim ve performans çok iyi olamaz gibi geliyor.
bence sizin ilacınız jazz, fazla yakmaz, sorun çıkarmaz, istanbul'da ideal araç. küçük durduğuna bakmayın geniş, bagajı da iç hacmi de yeterli. 40000'e kadar temiz bir tane cvt bulun alın derim.
0
gkhncnzdgn
(10.12.17)
Ben de arabayi alirken baya arastirmistim sene basinda. Peugeot 308 o fiyatlarda donanimsal iyi araclardandi. I20 otomatikleri eski modellerde 4 ileri oldugundan cok yakiyormus. Fiyat kalite subaru impreza hb modelleri de cok yakar ama kaliteli diyorlardi. Mazda 3 cok ovuluyordu, temizini bulsam alirdim onu. Ama sansima cok temiz bir jazz buldum ve aldim. Dar sokaklar, istanbul trafigi icin baya basarili. Ici ve gorus acisi baya iyi sinifina gore. I-shift sanzuman bu arada ben cok memnunum alirken bi dusunmustum herkes cvt diyordu hicsorun yasatmadi bana ishift. Hondanin tek sorunu sadece turbosuz atmosferik motor oldugundan ani hizlanmalarda biraz yetersiz kaliyor.
0
solenkol
(10.12.17)
valla hocam toyota'yı tavsiye ederim. bakımı ucuz, sağlam, sorunsuz. 2011 model bir yaris var hanımda taş gibi maşallah. hatta geçen gün hiç bir yerine bakmadan direkt muayeneye götürdüm en ufak sorun olmadan geçti. honda jazz'da olur o da olumlu :) velhasılı kelam japondan vazgeçme derim.
0
delidir yakalayin
(10.12.17)
jazz senin için uygunsa al geç sorunsuz arabadır. yarı otomatik yaris de olabilir.
0
yuto
(10.12.17)
cevaplarınız için teşekkür ederim. Faydalı oldu.
0
🌸reseoz
(11.12.17)
(10)

Cinsel Eylemler Dışında Ağır Küfür/Hakaret

mete kudur
karşıdaki insanın kıymet verdiği değerlere kelkinmek dışında ağzı dolduran ağır küfür ve hakaret ne var ?
karşıdaki insanın kıymet verdiği değerlere kelkinmek dışında ağzı dolduran ağır küfür ve hakaret ne var ?
0
mete kudur
(10.12.17)
''karşıdaki insanın kıymet verdiği değerlere kelkinmek'' işte bu zaten belirleyici. şimdi bana senin a. koyayım deseler sallamam ancak riyakar yalancı deseler bu bana koyar.
0
murder of neon
(10.12.17)
tenasul uzvu kafali/agizli gibi seyler olabilir
0
pide
(10.12.17)
Sçmak. Bence ağır.
0
basubadelmevt
(10.12.17)
Embesil, beyinsiz, yani genellikle zekayla ilgili seyler
0
yarey
(10.12.17)
Kanlı basur ol inş dediğim oluyor.
0
denef
(10.12.17)
Tuvalet terliği.
0
new day new life
(10.12.17)
Trafikte "tekerleklerin patlasın emi" rahatlatıyor.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.12.17)
en "politically correct" küfür yavşak, onun üzerinde çalışabilirsin. "vş" kısmını vurgulayınca nispeten tatmin edici oluyor.

bonus: dalyarak da güzel.
0
yuto
(10.12.17)
amac karsidakine hiddeti hissettirmekse, icinde r harfi gecen hakaretler bu isi goruyormus. daha dolu dolu cikiyor zaten agizdan. serrrefsiz derken bi rahatlama geliyor. hatta sevgi belirtmek icin de, icinde m harfi gecen kelimeler is goruyormus. minnos tarzi seyler.
❤️gereksiz bilgi
0
pide
(10.12.17)
şerefsiz
0
038576
(10.12.17)
(3)

Leş gibi Sunny marka su ısıtıcı

ya ben lan neyse
şunun aynısından aldım:https://urun.n11.com/su-isiticisi-ve-kettle/sunny-sadem-gizli-rezistansli-inox-celik-kettle-su-is-0004125-P220019874?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI8daSnrz_1wIVVNwZCh2vjwdoEAQYASABEgKxYvD_BwE&gclsrc=aw.dsplastik kapağının altı leş gibi. sanki montaj sırasında kapağı takmadan önc
şunun aynısından aldım:

urun.n11.com

plastik kapağının altı leş gibi. sanki montaj sırasında kapağı takmadan önce yere atıp top gibi oynamışlar.

iade edemem alalı 10 gün oldu sanırım.

çöpe atsam abartmış olur muyum?
0
ya ben lan neyse
(10.12.17)
Toz olmuştur rafta normal yani. Çıkar kapağı yıka. Çıkmıyorsa eğip yıka. Gözle görünmüyor diye temiz mi zannediyorsun diğerlerini?
0
Lim5
(10.12.17)
@Lim5 +1
Leş gibi olmasa yıkamadan mı kullanacaktın.
Cevap: evet abartmış olursun
0
erci
(10.12.17)
kutudaydı ürün. şok markete gelir gelmez almıştım. poşete de sarılıydı. lanet olsun bir çay içirmedi pislikler.
0
🌸ya ben lan neyse
(10.12.17)
(15)

anadolu yakasina mi tasinsam?

ahoy kaptan
istanbula geldigimden beri hep avrupa yakasinda yasadim, anadolu yakasina toplamda 20 kere gecmisimdir (7 senede). avrupa yakasinda bile bildigim yerler vakit gecirdigim yerlerle kisitli. ama en azindan genel bir yer/yon kavramim var, anadolu yakasina gidince cidden istanbula yeni gelmise donuyorum
istanbula geldigimden beri hep avrupa yakasinda yasadim, anadolu yakasina toplamda 20 kere gecmisimdir (7 senede). avrupa yakasinda bile bildigim yerler vakit gecirdigim yerlerle kisitli. ama en azindan genel bir yer/yon kavramim var, anadolu yakasina gidince cidden istanbula yeni gelmise donuyorum hangi semti nerede onu bile bilmiyorum.

neyse; yaptigim tum isler remote, haliyle lokasyon bagimliligim yok. canim istiyo diye besiktasta ev tutmustum, 3+1 daireye 3300 lira kira veriyorum. artilari oldugu gibi eksileri de var besiktasta oturmanin, ben biraz daha sakin bir yere gecmek istiyorum ama ulasimin vs. sikintili oldugu kus ucmaz kervan gecmez bir yere de tasinmak istemiyorum.
avrupa yakasinda ufak tefek de olsa bile olsa bahcesi olan (jack russell bir sipam var), banyosu mutfagi duzgun dairelere baktigimda ya kiralari butcemi cok asiyor ya da kilyosa vs. dogru gitmemiz gerekiyor.

acaba anadolu yakasinda soyle vapura vs. yakin (karsiya gider gelirim sonucta arkadaslar falan var), comar populasyonu nispeten az nereleri onerebilirsiniz? tasinsam o tarafta daha mi rahat ederim?

not: ailemle yasiyorum, 3 sene once samsundan yanima aldim. onlarin da lokasyon bagimliliklari yok
0
ahoy kaptan
(10.12.17)
kadıköy
0
sta
(10.12.17)
o paraya öküz alırız. 3300 kira mı olur abi naptın..
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(10.12.17)
@sta kadikoy de bayaa besiktas gibi ya, hayatimda hic bir degisiklik yapacagini sanmiyorum.
kiralar desen cok benzer, genel hareketliligi vs. desen onlar da bayaa benzer.

kadikoyun besiktastan ne artisi var ki sence?
0
🌸ahoy kaptan
(10.12.17)
@Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir: abi gir merkezi yerlerdeki 3+1 dairelerin kiralara bak, oturdugumuz daire bayaa suna (www.sahibinden.com) benzer bir daire.

merkezi bir yerde oturmaya calisiyorsan kiralar ucuk bayaa. onun yerine gidip ayazagada falan oturup 1700-1800 kira versen bu sefer de her yere taksiyle gitmek ya da araba almak gerekecek, araba demek sinir stres demek istanbulda. canim istediginde yarim saatligine disari cikip gezip tozma sansim olmayacak.
0
🌸ahoy kaptan
(10.12.17)
üsküdara geliyorsun. sultantepeye ya da salacak tarafına taşınıyorsun. inan her şey çok güzl olur senin için. detay istersen yaz bana vakit buldukça cevaplarım. 25 yıllık üsküdarlı ve anadolu yakası çocuğu olarak avrupaya 10 çakar anadlu yakası diyorum.
0
hemsta
(10.12.17)
Ortaköy de olabilir. Hem ulaşım, sahil vs avantajı var, hem de özellikle maç günleri o korkunç hali yok beşiktaşın. Küçük bahçeli ev de bulunur. Benimki öyle mesela.
0
sopiro
(10.12.17)
@ahoy kaptan,

ben eski kafa olduğumdan bana biraz fazla geldi :) o paraya krediye girip ev sahibi olabilirsiniz gibi geldi sanki? 4 sene önce kredi çektiğimde aylık 1750 lira ödüyordum, 4 senede bitti. kaldı ki daha uzun vadeli çekersen daha düşük taksitler bile olur.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(10.12.17)
koşuyoluna geç becne.
0
beyteper canavari
(10.12.17)
@Kusursuz dostlarin dort ayagi vardi: ailemle yasiyorum suan, evin geliri annemin emekli maasi + benim kazandiklarim. o yuzden kredi ile ev almayi oyle bir borcun altina yatmayi dusunmuyorum.

he ilerde evlenince, 2+1 falan almak icin daha dusuk bir krediye girilebilir tabii sonucta gelir de artmis oluyor
0
🌸ahoy kaptan
(10.12.17)
Acıbadem, koşuyolu ve üsküdar çok iyi bence.
0
jazzabel
(10.12.17)
Kozyatagi, bostanci taraflarini da dusunebilirsiniz.
0
boyalı kuş
(10.12.17)
yukardaki salacak tavsiyesine çok katılıyorum. benzer bir kira verip, şahane bir deniz manzarasına karşı oturup, avrupa yakasına 15 dakkada ulaşabilirsin.

üstelik muhit de çok nezihtir. detay istersen bana da yazabilirsin.
0
fever
(10.12.17)
yapılşma şeysi bitişik nizam olmayan herhangi bi yer iyi olur senin için bence. beşiktaşın levent kısımlarında da güzel bahçeli apartmanlı muhitler var diye biliyorum oralara bakabilirsin.

anadolu yakasında da bostancı olabilir belki bilmiyorum, vapur var ama kadıköy kadar sık değil.
0
yuto
(10.12.17)
caddebostan tarafı nasıl sence? biraz kira araştır, hem yeni evler yapılıyor hem de oradan taşınanlar oluyor. daha önce hiç gitmediysen biraz git gör. baharda yazda oralar fena değil.
0
idexo
(10.12.17)
tum cevaplar icin tesekkurler, bu semtleri not aldim simdi sahibinden.com macerasi baslasin
0
🌸ahoy kaptan
(10.12.17)
(1)

Ses sistemi ile ilgili

tchuck
profesyonel bir dinleyici değilim. bana açıkçası orta veya düşük seviye bir ev ses sistemi gerekiyor en fazla. zaten üst seviye diyince işin bir sınırının olmadığının da farkındayım.ama tam olarak neye ihtiyacım olduğunu bilmiyorum?ben şunu istiyorum; spotify'dan müzik açıp bluetooth ile ses sistemi
profesyonel bir dinleyici değilim. bana açıkçası orta veya düşük seviye bir ev ses sistemi gerekiyor en fazla. zaten üst seviye diyince işin bir sınırının olmadığının da farkındayım.

ama tam olarak neye ihtiyacım olduğunu bilmiyorum?

ben şunu istiyorum; spotify'dan müzik açıp bluetooth ile ses sistemine gönderebileyim veya cd takıp dinleyebileyim. veya plak? (bu şart değil ama bu üçünü birleştirebilen bir yapı varsa diye ekledim)

25 metrekarelik bir salonumuz var. sses sitemi de buraya kaliteli müzik verebilsin istiyorum. arada da film için tabi.

birkaç tane de ek soru soracağım;

- örneğin bizim apple tv'miz ve ayrıca play stationımız var. bu ikisini dilediğim zaman ses sistemine kablosuz bağlayabileceğim bir sistem var mıdır?

şimdilik başka bir şey soramadım :) yukarıda sormuşum her şeyi zaten.

bu şartlarda en iyi fiyatlı hangi ürüne bakmalıyım sizce?
0
tchuck
(10.12.17)
bluetooth’u olan engegre amplisi olan stereo receiver alacan. sonra da 2 tane hoparlor alacan.
0
alperz
(10.12.17)
(2)

Gelen / Giden evrakların OCR ile okuyarak sistemde saklanması (edys)

kvlknctk
Bunun için türk yazılımcıları güzel bir çözüm üreterek ücretsiz bir şekilde yayınlamışlar. elleri dert görmesin güzel bir hizmet yapmışlar ama ben bu kadar salakça bir kurulum ve derme çatma bir sistem daha görmedim. kurmayı geç karşılaşacağımız hatalarda tek bir kaynak bile bulmak zor. Ki destek iç
Bunun için türk yazılımcıları güzel bir çözüm üreterek ücretsiz bir şekilde yayınlamışlar. elleri dert görmesin güzel bir hizmet yapmışlar ama ben bu kadar salakça bir kurulum ve derme çatma bir sistem daha görmedim. kurmayı geç karşılaşacağımız hatalarda tek bir kaynak bile bulmak zor. Ki destek için ücretli bir bölüm bile açmışlar kendilerine.

Neyse, kuruma gelen giden evrakları taratarak sisteme kaydetmek istiyorum. Lazım olan evrak ile ilgili arama yaptığım zaman bana o evrağı anında getirecek bir sistem olsun istiyorum. Bunu kurum içinde tek bir bilgisayardan değil diğer bütün bilgisayarlardan ulaşılabilir kılmak istiyorum.

Alternatif, ücretli ya da ücretsiz çözümlerinizi dinlemek isterim.

Teşekkürler.
0
kvlknctk
(10.12.17)
(bkz: capturefast) var digiformun
0
lupelius
(10.12.17)
sizin denediğiniz ismi nedir?
0
lupelius
(10.12.17)
(3)

komikli Yeşilçam sahneleri

nodrap
selam dostlar,bir 80'ler partisinde ekrana yansıtılması için video hazırlamam gerekiyor. ses olmayacak, insanlar dans edecek zaten ama sadece arkada da böyle bir görüntü olacak.o yüzden Çiçek Abbas'taki atışma sahnesi gibi insanların bildiği, aşina olduğu mümkün mertebe komikli şakalaklı 80'ler/90'l
selam dostlar,

bir 80'ler partisinde ekrana yansıtılması için video hazırlamam gerekiyor. ses olmayacak, insanlar dans edecek zaten ama sadece arkada da böyle bir görüntü olacak.

o yüzden Çiçek Abbas'taki atışma sahnesi gibi insanların bildiği, aşina olduğu mümkün mertebe komikli şakalaklı 80'ler/90'lar film sahneleri, reklamlara vs. ihtiyacım var.

toplu halde hazırlanmamış sanırım, youtube'da bulamadım. sizin var mı bildiğiniz böyle bir video veya aklınıza gelen sahneleri yazabilir misiniz?

teşekkür.
0
nodrap
(10.12.17)
dünyayı kurtaran adam'ın hemen hemen her sahnesi olabilir aslında.
0
sopiro
(10.12.17)
dedim dedim de kime dedim
(10.12.17)
Ne olacak şimdi(Şener şen'in yaz kızım dediği film.)
Yüz numaralı adam(Bu paraya şey bile çekilmez. Ayrıca kalekudur hortumları. Yekpare nereye sokarsan sok...)
Dönme dolap(Zeki Alasya ve Metin Akpınar oynuyor)
0
ceyhan prensi adana
(10.12.17)
(2)

Mef Üniversitesi mi Bahçeşehir mi?

body electric
Selam arkadaşlar,Mef üniversitesinasıldır, yeni açılacak yüksek programları var bilişim teknoloji adında, gerek rektörü gerekse akademik kadrosundan ötürü çok cazip geliyor.Bahçeşehir ise yüksek konusunda daha köklü senelerdir programları var.sizce MEF'e şans verilmeli mi üstelik flipped learning im
Selam arkadaşlar,

Mef üniversitesinasıldır, yeni açılacak yüksek programları var bilişim teknoloji adında, gerek rektörü gerekse akademik kadrosundan ötürü çok cazip geliyor.

Bahçeşehir ise yüksek konusunda daha köklü senelerdir programları var.

sizce MEF'e şans verilmeli mi üstelik flipped learning imkanı da var.
0
body electric
(10.12.17)
eger okula para verilecekse bu ikisine de gidilmez, para verilmeyecekse mef.
0
ahoy kaptan
(10.12.17)
mef ne ya, apartman üniversitesi intibasında. bahçeşehir.
0
pinkpeony
(10.12.17)
(1)

reşit olmayan birine taciz başlıklı duyuru sahibi nerdesin?

Phoebe
sabah böyle bir duyuru vardı, bulamıyorum şimdi. bilgi aldım çim'de çalışan bir arkadaşımdan ama şimdi yazamıyorum. nickini hatırlayan var mı?
sabah böyle bir duyuru vardı, bulamıyorum şimdi. bilgi aldım çim'de çalışan bir arkadaşımdan ama şimdi yazamıyorum. nickini hatırlayan var mı?
0
Phoebe
(10.12.17)
Otonomo ydu yanlış hatırlamadıysam
0
freebird5406_2
(10.12.17)
(4)

Turşu karardi, niye?

ykyt
1e 1 sirke ve su koydum. Lahana tursusu. Suan yariya kadar karardiSu agzina kadar dolu. Agizlari iyi kapali. Cam kavanozda. Neden acaba?
1e 1 sirke ve su koydum. Lahana tursusu. Suan yariya kadar karardi
Su agzina kadar dolu. Agizlari iyi kapali.
Cam kavanozda. Neden acaba?
0
ykyt
(10.12.17)
Çok sirke koymuşsun ondan bence
0
soyut park
(10.12.17)
bozulma kararması mı, sirke nedeniyle renk değiştirme kararması mı bak. kapağını aç kokusundan anlarsın.
sarımsak koymadın mı? sarımsak bozulmayı önler. nohut gibi maya çoğaltıcı şeyler de sirkeye destek olur, turşu oluşur.
bozuk değilse nohut ve sarımsak ekle. tuz koymadıysan tuz da koy.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.12.17)
Tuz nohut sarimsak koydum ama yaptigim hata her seyi koyduktan sonra uzerine sirke koymakmis. Su tuz sirkeyi karistirip oyle koymam gerekiyormus.
0
🌸ykyt
(13.12.17)
sirkeyi son koysan da sonucta kavanozun icinde karismistir o suya.
4litre suya 300gr tuz, 500cc sirke, 20gr limon tuzu veya 4-5 limonun suyu ideal olcu.

4-5 nohut ve az seker fermentasyonu hizlandiriyor.
sivi karisim kavanozun agzina kadar gelmeli. ilk yaptiktan sonra ertesi gun sivida azalma olur cunku hava bosluklari yukari cikar. sivi seviyesi azalir, ustteki lahanalar acikta kalir. belki ondan kararmistir. yaparken bir miktar salamura suyunu ayirip eertesi gun ilave edersin.

suyu kaynamis temiz su kullan. her sey asiri steril olmali, kavanoz, sebzeler vs.
lahanayi bir gece tuzda bekletirsen kavanoza daha iyi yerlestirmene yardimci oluyor.
0
jimicik
(13.12.17)
(3)

1 cümlecik çeviri yardımı.

totalstation
"Coğrafi veritabanı tasarımı, kurulumu ve güncellemelerini yaparak standartlar doğrultusunda yönetmek" cümlesini aşağıdaki şekilde çevirdim doğru mudur acaba. To manage in line with standarts by design, setup and update of geographical database.Çok teşekkür ederim.
"Coğrafi veritabanı tasarımı, kurulumu ve güncellemelerini yaparak standartlar doğrultusunda yönetmek" cümlesini aşağıdaki şekilde çevirdim doğru mudur acaba.

To manage in line with standarts by design, setup and update of geographical database.

Çok teşekkür ederim.
0
totalstation
(10.12.17)
bence doğru. ama çeviride tasarımını, kurulumunu derseniz cümle düşüklüğü kalkar sanki ortadan?
0
balik kraker
(10.12.17)
Anlamadım ne demek istediğinizi. Cümle benim olmadığı için maalesef bu cümleyi kullanmam gerekiyor.
0
🌸totalstation
(10.12.17)
Coğrafi veritabanı tasarımını, kurulumunu ve güncellemelerini yaparak standartlar doğrultusunda yönetmek" derseniz cümle daha oturaklı oluyor sanki?
0
balik kraker
(10.12.17)
(5)

ofislerin yazılı olmayan kuralları nelerdir

qazedcsrfvtyhngujmkol
mesela koridorda birini görünce nasıl selam verilir.
mesela koridorda birini görünce nasıl selam verilir.
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(10.12.17)
Selağmın aleyküm diye
0
Delay Fuze
(10.12.17)
naber?
kahve yapıcam ister misin?
napıyosun?

bizde bu şekil
0
vedatchilipeppers
(10.12.17)
Çok görmediğin farklı departmanlardan kişilerle karşılaşınca merhaba der gülümsersin. Yok ardında önünde gezen arkadaşlar olursa da takılırsın, şaka yaparsın ki gün geçsin, insanlar mutlu çalışsın.

Çok fazla yazılı olmayan kural yok aslında, yani var ama gündelik insan ilişkilerimizle aynı. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmamak, işini yapmak, net olmak bir de gülümsemek selam vermek vs. benim önemli gördüklerim.
0
va
(10.12.17)
Selam verme işinin yazılı olmayan ama belirli bir kuralı dahi var. "3 metre çapından geçen birine sesli, daha uzaktakilere jest ile selam vermelisindir" bunun teamülü mesela.

Çok dikkat ediliyor mu, hayır. Ama budur yani genel kabul edileni.
0
Bruce
(10.12.17)
medeni bi ofisse tam geçince sadece gülümseyip başını sallarsın.
ilkel bi yerse bel altına aniden mucık yapıp pis pis sırıtabilirsin.
0
mayeskuel
(10.12.17)
(4)

Man unt- Man city

basubadelmevt
Harika maç. Tahminleriniz neler? Taraf bahsinden kaçınıcam sanırım. Alt-üst ne olur? Mourinho otobüsü çeker mi gene?
Harika maç. Tahminleriniz neler? Taraf bahsinden kaçınıcam sanırım. Alt-üst ne olur? Mourinho otobüsü çeker mi gene?
0
basubadelmevt
(10.12.17)
Arada 8 puan fark var. Manu yenerse 5 olacak. Mourinho, 1-0 olsun bizim olsun diyecektir. Son dakikada da gol yiyip 1-1'e razı gelecektir.

İlk yarı 1 ikinci yarı 0 diyorum.
0
amortisman
(10.12.17)
city üretmeye utd yıkmaya oynayacaktır. otobüs çekse iyi, fazlasını bekliyorum.
aradaki puan farkı 8 olsa da, utd beraberliğe razı görünecek veya 70 dk'dan sonra kontralarla gol arayacaktır. utd açık oynarsa üst olmakla kalmaz belki de fark olur. ama oyunu kitleyeceğini tahmin ediyorum. aksi düşünen de hemen hemen yoktur tahminim.
inşallah ben yanılırım da güzel maç olur. 2-2, 3-2 falan biter.
0
EasyTiger
(10.12.17)
City yenilmez bence. 02 çifte şans diyorum.


Ama 3.5 alt da denenebilir
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(10.12.17)
yoğun kar yağışı yüzünden maçın ertelenebileceği bile konuşuluyordu ama gördüğüm kadarıyla şu an için MANÇESTER'de zemin futbol oynamaya müsait. yalnız maç saatinde falan aniden bastırması da ihtimal dahilinde. böyle bir durumda ben city'nin oyun planının manu'ya nazaran daha fazla etkileneceğini düşünüyorum; çünkü manu kar yağsın ya da yağmasın zaten top oynamıyor. city de kar yüzünden kendi oyununu oynayayamazsa passchendaele muharebesi gibi çamur içinde korkunç bir açmaza dönüşür maç.

ben berabere biteceğini düşünüyorum. manu herkesi uyuttuktan sonra 60 gibi falan takar bi' tane. sterling'in 85'ten sonra bi golü kesin var zaten, yerçekiminden daha gerçek bi şey bu. 1-1 biter bence.

ha top oynamıyo dedim ama yine de mançester'in hakkını teslim etmek lazım. adamlar kazanıyor ve hatta gol de atıyor yani. sadece oyun tarzları sıkıcı ve keyifsiz denebilir.
0
der meister
(10.12.17)
(3)

Doviz Kazanci Vergisi Nasil Odenir?

crown
- Doviz burasina gidip "100bin Dolar alacagim, Euro hesabina bankadan para gondereyim carpraz kurdan hesaplayip karsiligini Dolar olarak ver" dedik- Bankadan o gunku kurdan 100bin Dolar karsiligi Euro gonderip doviz burosunda nakit olarak Dolar aldik- Ertesi gun Dolar hem Euro hem TL karsisinda cilg
- Doviz burasina gidip "100bin Dolar alacagim, Euro hesabina bankadan para gondereyim carpraz kurdan hesaplayip karsiligini Dolar olarak ver" dedik

- Bankadan o gunku kurdan 100bin Dolar karsiligi Euro gonderip doviz burosunda nakit olarak Dolar aldik

- Ertesi gun Dolar hem Euro hem TL karsisinda cilginca yukseldi, baska bir doviz burosuna gidip "al bu 100bin Dolari, banka hesabima bunun karsiligini TL olarak gonder" dedik

- 100bin Dolar'in o gunku kurdan karsiligi TL banka hesabina geldi

Bu asamada nerede vergi oduyoruz?

Ek soru: 100bin Dolar'i TL degil de Euro'ya cevirip alsak cevap degisir miydi? Degisirse nasil?
0
crown
(10.12.17)
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun geçici 67 inci maddesinde de yazdığı gibi bunu süreklilik haline getirmediğin müddetçe vergisi yok.
0
goodman
(10.12.17)
Bunu sureklilik haline getirirsek (mesela haftada bir defa benzer sekilde doviz ve capraz kur isleriyle kar elde edersek) nasil odenir?
0
🌸crown
(10.12.17)
gvk 37/5 hükmünce ticari kazanç olarak vergilendirilir. defter tutarsın. yıllık gelir vergisi beyannamesi ile kazancını beyan edersin.
0
dreamsandcolours
(10.12.17)
(2)

yoga ile ilgili afiş veya tablo / istanbul veya internet

Phoebe
yogaseverler, 22 yıllık en yakın dostum 3 yıl önce yoga eğitmeni oldu. ne güzel kanka kontenjanından ücretsiz katılıyorum sınıflarına. şimdi bir home stüdyo kuruyor. geçen gün duvara yoga ve meditasyon ile ilgili afişler, tablolar asmak istediğinden bahsetti ve bende kendisine yeni yıl hediyesi olar
yogaseverler, 22 yıllık en yakın dostum 3 yıl önce yoga eğitmeni oldu. ne güzel kanka kontenjanından ücretsiz katılıyorum sınıflarına. şimdi bir home stüdyo kuruyor. geçen gün duvara yoga ve meditasyon ile ilgili afişler, tablolar asmak istediğinden bahsetti ve bende kendisine yeni yıl hediyesi olarak almaya karar verdim. böyle sade, yalın, abartısız şeyler hoşuna gider. internette baktıklarım çok klişe, çok abartılı, muhakkak gün batımlı yağmur damlalı lotus çiçekli, yok üstünde özlü sözler falan, hiç ona göre değil. nerelere bakayım? beşiktaş veya kadıköy civarı olursa gidip alabilirim. veya bak internette şurası var, aldım ben afişler düzgünce geldi diyebileceğiniz yerler var mı?
0
Phoebe
(10.12.17)
Benim evimde salonda bu var ve herkes cok beğeniyor. Herkese gitmez tabii ama belki uyar. Ben bunu kendim bastırdım, çerçeve de ikeadan.

edit: fotoğrafı siz işaret koyduktan sonra sildim.
0
sopiro
(10.12.17)
internetten stock photo diye aratip guzel bir fotograf bulup bunu herhangi bir dijital baski yapan yere giderek bastirabilir ya da baski isini de online olarak yapip adresine teslim alabilirsin. stock gorselleri icin ucretsiz alternatiflerde bulunuyor.

pixabay.com

www.sanatsalbaski.com
0
hacilaklak
(10.12.17)
(3)

Taşınabilir Şarj Cihazı (Powerbank)

gonion
Bir tane alayım diyorum ama hangi marka/model alacağımı bilmiyorum. Hiç kullanmadım. Kimisi 4000mAh = 2 tam şarj demiş, kimisi 10000mAh = 3 şarj demiş, kimisi şu markadan uzak dur, bu markadan şaşma demiş, kimisi 10000mAh diyor ama maksimum 2000mAh'lık iş görüyor demiş. Kafalar karışık.Özellikle kul
Bir tane alayım diyorum ama hangi marka/model alacağımı bilmiyorum. Hiç kullanmadım. Kimisi 4000mAh = 2 tam şarj demiş, kimisi 10000mAh = 3 şarj demiş, kimisi şu markadan uzak dur, bu markadan şaşma demiş, kimisi 10000mAh diyor ama maksimum 2000mAh'lık iş görüyor demiş. Kafalar karışık.

Özellikle kullanıp memnun kaldığınız varsa onu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
0
gonion
(10.12.17)
Orijinal Xiaomi 10k mah en iyisi en güzeli boyut, fiyat ve performans olarak.
0
bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
En az 10 bin mah al.Marka olarak xiaomi veya anker.
0
basubadelmevt
(10.12.17)
EasyAcc tavsiye ederim.

Alternatif olarak da Anker.
0
skooma
(10.12.17)
(5)

pencereden görünenler

neynep
sinek teli takılı pencere açık olsa, gündüz saatinde, içeride de ışık açılmamış olsa, tam karşı pencerede oturan biri (apartmanlar arası 30 metre filan) bu evin içini görüyor mudur?(yani siz bu özelliklere sahip karşı lokasyonu gördünüz mü?)
sinek teli takılı pencere açık olsa, gündüz saatinde, içeride de ışık açılmamış olsa, tam karşı pencerede oturan biri (apartmanlar arası 30 metre filan) bu evin içini görüyor mudur?

(yani siz bu özelliklere sahip karşı lokasyonu gördünüz mü?)
0
neynep
(10.12.17)
Çoğunlukla görünmez ama ışığın açısına göre görünebilir zamanlar da olur. Ayna camlarda bile ışığın açısına göre içeriyi gösterdiği zamanlar oluyor.
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(10.12.17)
dikizlenen evin içine ayrıca güneş vurmuyorsa hayır, hele ki dikizlenenin yanmıyor onun ışığı yanıyorsa çok hayır. camın önüne gelip direkt görmeye çalışması lazım, o halde de fark edersin zaten.
0
Bruce
(10.12.17)
-silüet görünebilir belki bi de dimi en azından. peki jaluzi eklesek? (ama açık)

- güneş vurmuyor, ters ışık var. çok hayır'a inanmak istiyorum.
camın önüne gelemez, karşılıklı apartmanlarda 5.katlar.
0
🌸neynep
(10.12.17)
başlık çok oğuz atay romanı ismi gibi geldi niyeyse euheuhue

yok yahu imkansız bence. öyle gözünü dikip ayrıntılı bakmıyorsa mümkün değil gibime geliyor.
0
vedatchilipeppers
(10.12.17)
sineklik uzaktan bakınca görüşü iyice kapatıyor zaten, jaluziye gerek olduğunu sanmıyorum. benim arka odadan 20-25 metrelik direkt komşum var, oradan hesaplayıp anlatıyorum. şimdi gittim baktım mesela, odası karanlık, hiçbişey görünmüyor, perdesi açık. kendi evinin içerisi ışık açmayınca karanlık oluyorsa görünmüyordur zaten, gölgede kalıyor, karşı tarafın şartlarından bağımsız olarak karanlıktasın yani. ışık açmadan çok aydınlık bir odaysa görünebilir ama mesafe uzun, ters ışık da varmış karşı tarafa zaten.
0
Bruce
(10.12.17)
(3)

telefonun ışığı neden yanip sönüyor

her giriste sifresini unutan adam
samsung telefonu kullanirken, alt sag ve solda yer alan menu tuslarinin isiklari arada bir yanip sönüyor. normalde bu, bi mesaj vs gelince olmali..acaba arka planda casus program mi calisiyor. nasil anlarim?
samsung telefonu kullanirken, alt sag ve solda yer alan menu tuslarinin isiklari arada bir yanip sönüyor. normalde bu, bi mesaj vs gelince olmali..

acaba arka planda casus program mi calisiyor. nasil anlarim?
0
her giriste sifresini unutan adam
(10.12.17)
acaba biri çaldırıp kapatıyor mu? Eskiden nokia 3310 zamanında teleonla ararsın ama hemen kapatınca sadece ışıkları yanardı. Bildirim veya cevapsız çağrı yazmadı. Başka bir ihtimalde acaba telefonunda arka planda çalışan uygulama mı var?
0
ceyhan prensi adana
(10.12.17)
@ceyhan hayır kimse aramıyor ve mesaj da atmıyor. zaten bu yüzden şüphelendim. arka planda izleyen vs. bir program olabilir mi nedir nasıl anlaşılır diye araştırıyorum
0
🌸her giriste sifresini unutan adam
(10.12.17)
Aynı durum(samsung) bende de oluyor. Mesaj geldi sanıp bakıyorum mesaj da yok, anlamadım neden. Başlığı takip ediyorum.
0
gunbatimi
(10.12.17)
(4)

Bankalar hesap işletim ücreti almıyor mu artık?

ms brownstone
Böyle bir şeyler okudum internette. 2016'dan beri hesap işletim ücreti alınmaması gerektiği falan yazıyor. Benim de hiç kullanmadığım banka hesaplarım var. 2'si öğreciyken açtığım öğrenci hesapları zaten ama birini işe başladığımda maaş hesabı olarak açmıştım. Şimdi bunların üçünü de kapattırmak ist
Böyle bir şeyler okudum internette. 2016'dan beri hesap işletim ücreti alınmaması gerektiği falan yazıyor. Benim de hiç kullanmadığım banka hesaplarım var. 2'si öğreciyken açtığım öğrenci hesapları zaten ama birini işe başladığımda maaş hesabı olarak açmıştım. Şimdi bunların üçünü de kapattırmak istiyorum.

Bankaya bu hesapları kapattırmak için gittiğimde hesap işletim ücreti istemeyecekler mi şimdi benden? Özellikle Yapı Kredi için merak ediyorum. Var mıdır yakın zamanda hesabını kapattırıp da işin aslını bilen birileri?
0
ms brownstone
(10.12.17)
Evet 2016'dan beri bu durum davalık. Hiçbir bankanın hiçbir hesabından hesap işletim ücreti alınmıyor
0
mutlusismankedi2015
(10.12.17)
gizli gizli kesiyorlardır yine merak etmeyin.
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(10.12.17)
Hesap işletim ücreti şu dönemde alınmıyor ama alınırken de bankalardan bu ücreti borç mantığıyla kaydetmiyorlardı. Eğer hesapta varsa alıyor yoksa almıyor, bu şekilde 1 sene geçse, sonraki sene önceki senenin ücretini çekmiyor mesela. dolayısıyla hesap kapatırken sizden ücret istemeyeceklerdir veya hesabı birkaç yıl boş bırakıp sonra kullanırsanız geriye dönük ücret keseceklerini sanmıyorum. Maaş hesabınızı kapatmayın. İleride tekrar uygulanırsa hesap işletim ücreti muafiyetiniz devam edebilir maaş hesabı olduğu için.
0
mikro patlama
(10.12.17)
kapatırken yansımaz.
hesabına para geçtiği anda masraf düşer ama
0
neo
(10.12.17)
(1)

topukta kalan küçük cam parçası

Stoneface
şişe kırıldı, temizledik falan ama bugün acısıyla fark ettim küçücük bir parça topuğumda kalmış, çıkarmaya çalıştım ama dışarıda kalan bölümü kırıldı. acısı devam ediyor, içeride kaldığını düşündüğüm parça için ne yapmalıyım? gerçekten çok çok ufak yani hastanelik bir durum da yok ama huzursuz ediyo
şişe kırıldı, temizledik falan ama bugün acısıyla fark ettim küçücük bir parça topuğumda kalmış, çıkarmaya çalıştım ama dışarıda kalan bölümü kırıldı. acısı devam ediyor, içeride kaldığını düşündüğüm parça için ne yapmalıyım? gerçekten çok çok ufak yani hastanelik bir durum da yok ama huzursuz ediyor acısı.
0
Stoneface
(10.12.17)
Hastaneye gidiyorsun bir film çektirip eğer cam varsa kesip alıyorlar.
0
hernezıkkımsa
(10.12.17)
(8)

Devlette çalışanların maaşı

sorunvar
http://www.derszamani.net/2012-avukat-maaslari-ocak-ve-temmuz.htmlBu linke bakıp maaşınız azmış diyen kıza ne denir ? Linktekine göre maaş 4000 TL :(
www.derszamani.net

Bu linke bakıp maaşınız azmış diyen kıza ne denir ?

Linktekine göre maaş 4000 TL :(
0
sorunvar
(10.12.17)
Pahalı escort denir. Maaş muhabbeti yapan insandan kağıt yapsalar götümü silmem
0
bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
O bağlantıdaki hangi mesleğe göre konuştuğunu bilmiyorum açıkçası. Mesela bir öğretmen veya hemşire için konuşursak, en alt dereceden kadrolar için yani, az görünüyor açıkçası. Belki de sizin maaştan ziyade o listedeki bir gruba göre konuşmuş olabilir.

Tabii eğer 4.000 TL'yi az bulduysa, kendisi için yeterli olacak maaşı sorardım. Nedir acaba beklentisi, 4.000 gayet iyi bir meblağ zira.
0
tel tokasini duzelten samuray
(10.12.17)
biz niye maaşımı konuşuyoruz ki diye sorardım galiba.
0
bruceandwayne
(10.12.17)
Hayırlı işler denir ve koşarak uzaklaşılır.
0
elorelia
(10.12.17)
Şöyle derdim: Ahsjhsdhjs
0
freetakilir
(10.12.17)
Belki maaşınız yaptığınız işe göre azmış demek istemiş olabilir. Mühendis doktordan fazla alıyo görünüyor, onun gibi
0
soyut park
(10.12.17)
5000 lira mayış alıyor hem erken ölür
0
eksimeksi
(10.12.17)
sorunu detaylandırmalısın. sana 4000 tl aldığın halde "maaşın azmış" mı dedi, listedeki bir grup için mi dedi?
bunu diyen kişi ne kadar kazanıyor yahut potansiyeli ne?

şimdi ben 10 bin tl kazansam ayda, 3 bin kazanan insana "azmış" derim. o zaman pahalı eskort mu olunmuş oluyor?

ya da hiç gelirim olmasa da 2 bin maaş alan, evi barkı olmayan insana da "az kazanıyorsun" derim.

bunlar insanın kendini satması manasına gelmez, hayata gerçekçi bakması manasına gelir.

ama muhtemelen az kazanıp bu konuda rencide edildiğin için, burada kıza sövdürüp kendini rahatlatma peşindesin.
0
patty duke
(10.12.17)
(10)

cintonik

jonestown
dünyanın en güzel içkisi değil mi yaa??envai çeşit alkol içmiş ve bir zamanlar rakı hastası biri olarak (hala çok severim o ayrı) buna mest oluyorum! ne pisliği var ne kusması, içimi hoş tadı hoş..var mı benim gibi buna hasta olan?
dünyanın en güzel içkisi değil mi yaa??

envai çeşit alkol içmiş ve bir zamanlar rakı hastası biri olarak (hala çok severim o ayrı) buna mest oluyorum! ne pisliği var ne kusması, içimi hoş tadı hoş..

var mı benim gibi buna hasta olan?
0
jonestown
(10.12.17)
tertemiz içkidir akarı kokarı yok, ben de severim
0
sanquis
(10.12.17)
son birkaç yıldır favorim. ne freshmişte haberimiz yokmuş.
0
bruceandwayne
(10.12.17)
Birde içine cin koymayı unutan barmenler olmasa!
0
cliquot
(10.12.17)
karıştırmadığın sürece ertesi gün en rahat uyandığım içki
(hele şampanyayla sakın karıştırmayın!!!)
0
part time pollyanna
(10.12.17)
Hayır değil. Ne tonik severim ne cin.
0
bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
Rakı seven insanlar cintonik seviyor bence. Ben de rakı severim muhabbet varsa masa varsa eğlence varsa ayakta takılmaçsa cin tonik limon evde tek başımaysam eğlenceli müzik varsa cin tonik baya mis.
0
fosforlu cevriye
(10.12.17)
Herkese selam ben de cin-tonik-limon'cuyum :)) Yalniz eger gecenin sonunda icraat ihtimali varsa bende cok feci ters etki yapiyor, tavsiye tmiyorum.(swh)
0
dougsampson
(10.12.17)
kesinlikle katiliyorum, mekanlarda oturmali sohbetli yerler haric tercihim direkt cintonik. Hatta dun gece rakinin ustune devam ettim cinle tertemizdi cidden:)
0
solenkol
(10.12.17)
benim de tercihim cin tonik oluyor hep. bulduğum yerde monkey 47'yi tercih ediyorum tavsiye ederim.
0
mirafiori
(10.12.17)
Gin deyince milletin (yani arkadaşlarımın) aklına ben geliyorum o derece hastasıyım.
0
perfectum
(13.12.17)
(3)

Kibris girne casinolarda

6 underground
Merkeze yakin casinolarda tl ile oturulan blackjack masasi var mi acaba?
Merkeze yakin casinolarda tl ile oturulan blackjack masasi var mi acaba?
0
6 underground
(10.12.17)
merit'te merit para adi altinda (1 mp = 2 tl) kismen oynanabiliyor.
0
ateistanbul
(10.12.17)
vuni palace’ın casinosunda her şeyi tl ile oynayabiliyorsun.
0
sta
(10.12.17)
Oscar otel'in casinosu,(vuni'nin yanında)
0
gunbatimi
(10.12.17)
(4)

Tahhütlerden kurtulmak

deveyi diken adamin ta kendisi
Aynı operatöre ait 2 hattım var. İkişer cihaz taahhütü var. Toplam 4 cihaz yani.Cihaz taksitleriyle beraber ikisi de ayrı ayrı 200-300 tl fatura geliyor. ayda 400-500 tl fatura demek.Not: Bu cihazlar bana ait değil aslında. Bir akraba kazığı yedim, uzun hikaye. Bunları bu şekilde ödeyemiyorum. Ödüyo
Aynı operatöre ait 2 hattım var. İkişer cihaz taahhütü var. Toplam 4 cihaz yani.

Cihaz taksitleriyle beraber ikisi de ayrı ayrı 200-300 tl fatura geliyor. ayda 400-500 tl fatura demek.

Not: Bu cihazlar bana ait değil aslında. Bir akraba kazığı yedim, uzun hikaye.

Bunları bu şekilde ödeyemiyorum. Ödüyorum da, tüketiyor beni. Tarife taahhüt bozup, hatta mümkünse numara taşıyıp, akabinde operatörle ile anlaşma yoluna giderek bir yapılandırma falan isteyip ufak taksitlerle ödemek istiyorum.

Mümkün müdür acaba? Bezdim artık.
0
deveyi diken adamin ta kendisi
(10.12.17)
Turkcell Finansman ile aldıysanız geçiş yaptığınız zaman tarifeye bağlı taahütleriniz bozuluyor onların tazminatını ödüyorsunuz. Cihaz taksitleri için her ay bankaya gidip taksit yatırcam diyip yatırıyorsunuz. Turkcell Finansman bildiğiniz ihtiyaç kredisi gibi çalışıyor, erken kapatmanız durumunda düşüyorlar fiyatı hatta.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.12.17)
Evet Turkcell Fİnansman. Fakat tarifeden kaynaklı ceza haricinde cihaz bedelleri tek seferde gelmez mi diyorsunuz? Bu güzel haber. Gider cihaz taksitlerini yatırırız o dert değil.
0
🌸deveyi diken adamin ta kendisi
(10.12.17)
ben de aynı dertten muzdaribim, birçok diğer dertle birlikte. çalışırken bir şekilde ödüyordum ama işten çıkarılınca bir anda dibe vurdum. başka şeylerle birlikte, bunun için de borçlandım, bir şekilde yaptım ödemeleri. şimdi bir cihazın taksidi bitti, diğeri de temmuzda bitecek.

@gözü açık sevişen yahudi'nin dediği gibi olabilir ama emin değilim.

şunlar bir bitsin, bir daha tövbe...
0
runagain
(10.12.17)
bu çakallar senin kullandığın tarifenin fiyatını kağıt üstünde yüksek gösteriyorlar. cihazdan ayrı kullandığın kendi tarifen. misal 50 liralık tarifedesin ya. güya bu tarife 100 tl de sana tahhütten dolayı 50 lira yapmışlar gibi. işte kaç aydır kullandıysan taahhüdü bozduğunda geçmiş indirimleri de alıyorlar. 10 ay kullandıysan 50 liradan 500 lira kilitliyorlar. ona da bak muhakkak.
0
efruz
(10.12.17)
(16)

Sadece Türkler Tarafından İngilizcem'in Eleştirilmesi

bos gezenin bos ustasi
9 aydır yurtdışında yaşıyorum. Geçmişte toplasam 1,5 yıl da öyle yaşamışımdır. Şimdiye kadar Türkler hariç hiç kimse İngilizcem'in kötü olduğunu veya anlamadıklarını falan söylemedi bana. Anlamadıkları bir şey de yok da bir şeyi hatalı söyleyince hemen bir düzeltme çabası falan...Amerikalı, İngiliz
9 aydır yurtdışında yaşıyorum. Geçmişte toplasam 1,5 yıl da öyle yaşamışımdır. Şimdiye kadar Türkler hariç hiç kimse İngilizcem'in kötü olduğunu veya anlamadıklarını falan söylemedi bana. Anlamadıkları bir şey de yok da bir şeyi hatalı söyleyince hemen bir düzeltme çabası falan...

Amerikalı, İngiliz vs dünyanın her yerinden adama meramımı anlatıp, söylediklerini anlayabiliyorum ama Türkler'e ben bir türlü şu İngilizcem'i beğendiremedim.

Sizde de oluyor mu bu? Neden bu akademisyen/erasmuscu tipler böyle kompleksli oluyor?
0
bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
boşver hacı beğendirip napıcaksın, adam demek ki hiç pakistanlıi hindistanlı, çinli görmemiş.
0
dedim dedim de kime dedim
(10.12.17)
Ingilizceyi bir iletisim araci olarak degil bir statu sembolu olarak gordukleri icin oyle oluyor.
0
crown
(10.12.17)
aşağılık kompleksi.

kendileri de mükemmel konuşamadıkları için yadırganacaklarına inanıyorlar. o yüzden yansıtıyorlar. (bkz: yansıtma)
0
otonomo
(10.12.17)
eğer kompleks veya "ben öyle bilmiyorum, şöyle biliyorum" kaynaklı değilse muhtemelen uyarı yapan kişinin kendisi zaten öğrenme süreci içerisinde hata ayıklayıcı bir moda geçecek şekilde odak değiştirmiş oluyor. meramınızı anlamak dert olmuyor, siz de düzgün kullanın istiyor hatta sizin öyle isteyeceğinizi sanıyor ve kendi kulağını da yanlışa alıştırmaktan kurtarıyor. (biz arkadaşlar arasında birbirimizi düzeltirdik. ben yabancı forumlarda özellikle native'lerden rica ederdim ama tek tek sormadıkça genel düzeltme hiç yapmadılar: ya ayıp görüyorlardı, ya zaman kaybı olarak. bir fikrim yok.)

kompleksten ise bu aslında sadece dilde değil pek çok alanda kendini gösteren rahatsız edici bir insan tavrı.

(uzun cevabı çıkarıp özeti bıraktım sadece. cevaplara bakıyorum da çok spesifik bir durumdan bahsediliyor galiba. ben burada anlatılan gibisini -lisede sınıf içi hariç- hiç yaşamadığımdan bildiklerime göre cevap yazmıştım ama geçersiz oluyor bu noktada.)
0
godoşu beklerken
(10.12.17)
Kesinlikle aynı kanıdayım. Türklerde sürekli düzeltme, yadırgama dalga geçme modu hakim üstüne bir de hayatında hiç yurtdışına çıkmayan insanların söylediği "aaaa kaç ay geçti hala konuşamıyor musuaann? ana dilin gibi konuşuyor olman lazım oysaaa" tarzı ayıplama ve kınamalar mevcut.
biz Türkler her şeyin en iyisini bildiğimiz için herkesi eleştirme, yadırgama ve kınama hakkına sahibiz.
0
part time pollyanna
(10.12.17)
Bırak şunları sen nasıl mutluysan öyle git yolunda en yakın arkadaşım sırf kıskandığı için işim gereği öğrenmeme rağmen ne gerek var yahu dil öğrenmene dedi ve hala eleştirir beni biliyorsun da ne oluyor diye..
0
vasilias
(10.12.17)
ben anlamadım ya, durup dururken mi oluyor bunlar? soru üzerine veya hata üzerine düzeltme olmuyor da "ıyy iğrançsan" mı yapıyorlar?

hata yapıyorsanız düzeltilmesini istemez misiniz ki? everything is something happened?
0
godoşu beklerken
(10.12.17)
İletişimi kesiyorum ben böyle tiplerle.

(bkz: aşağılık kompleksi)
0
hayirsiz
(10.12.17)
yabancılar seni umursamıyor olabilir ya da nezaket gösteriyorlardır ya da ikisi birden.

türkler seni umursuyorlar çünkü sen de diğer türkler gibi davranışlarınla, konuşmanla milliyetin hakkında bir kanı oluşmasına sebep oluyorsun. ekstrem örnek olarak: gidip yurtdışında onu bunu taciz eden bir tip olsa sen de türklerin imajını zedeliyor diye düşünmez miydin? çünkü yarın bir gün mekanlarda 'türkler giremez' yazıları asılabilir, türk olduğunu öğrendiklerinde hiçbir suçun olmadığı halde farklı muameleye maruz kalabilirsin.

dil konusu bunun daha zararsız bir versiyonu olabilir. münferit olaylarda mesele egoya da gelebilir fakat temelinde imaj çabası gibi görüyorum ben. bunun diğer milletler için de doğru olduğunu yukarıda 'pakistan, hindistan ve çin'i olumsuz örnek olarak veren biri belirtmiş zaten.

o zaman 'akademisyen, erasmusçu' dediğiniz tipler de diğerlerini eleştirme hakkına sahiptir çünkü onlar da bu cahillik imaj/stereotiplere maruz kalabilirler.

aklıma küçük prensteki fesli akademisyen geldi: 1909'da fesiyle şalvarıyla gidip avrupa'da keşfettiği meteoru anlatan bir astronom karakter. Bu akademisyeni kılığından dolayı kimse dikkate almıyor. kılık kıyafet devriminden sonra 1920'de bir daha gidiyor... kitabı okumadıysan tavsiye ederim.

öte yandan hayat boyu yanlış İngilizce mi konuşmak istiyorsun? bu cahilliğin yüceltilmesi olayını ben sevmiyorum. hata varsa eyvallah dersin düzgününü de öğrenirsin. mesele burda 'hata yapmamak' değil 'öğrenmemek' olmalı.

benim de kafamda, internette ve gerçek hayatta, bağlaçları, soru edatlarını... yanlış yazanları görünce maruz kaldığım yazım yanlışlarından dolayı karşımdaki kişi hakkında bir kanı oluşuyor.

ekstrem mesela: galeri2.uludagsozluk.com/203/yaran-yanlış-çeviriler_292124.jpg

stereotiplerin oluşmasının tek sebebi stereotiplere inananların cehaleti değildir, bu imajın oluşması için karşı tarafa malzeme verenler daha önemli bir etkendir.

yabancıların eleştirmeyerek sizin gelişmenize fayda sunmamaları da kötü niyetli değildir, türklerin de eleştirirken genelde niyetleri kötü değildir. şu devirde artık yabancı dili doğru bilmemek için bahanemiz yok, yaşlılarımızın da interneti/teknolojiyi kullanmamak için bahanesi yok.

tembellik hakkını çalışarak kazanmalıyız, cahillik hakkını öğrenerek kazanmalıyız.
0
idexo
(10.12.17)
@idexo
Ben yurtdışında yaşıyorum türk arkadaşım da var yabancı da. Ben ingilizce'yi iletişim aracı olarak kullanıyorum. Kültür mirası veya tüm Avrupa'ya Türkler'in nakkadar mükemmel konuşabileceğini kanıtlamak için değil. İngilizce'yi de kendi imlanlarımla öğrendim, okuldan falan değil. Hal böyle iken elbette gramerde, telaffuzda kusursuz olamam. Native speaker değilim ben. Ama buna kafayı takan, dile getiren 2-3 tiple karşılaştım şimdiye kadar. Bir de elin Oklahomalısı i ain't understand word you just said boy derken sorun olmuyor da ben were ile was'ı karıştırınca veya neither i veya me too yu gramer olarak yanlış ama meramımı anlatma noktasında doğru kullanınca, ki bunu da bir başkasıyla konuşurken 3. Olup yapılınca tabi yadırgayacam.

Az önce biri mesaj attı, insanlar Elif Şafak'ın ingilizcesini eleştiriyor diye. İyi de babacım bu kadının ana dili Türkçe ise elbette ingilizcesinde aksamalar olacak. Herkes anlıyorsa, herkes de onu anlıyorsa uzatmanın ne manası var. Çeviri kısmına gelince o iş profesyonel bir iş. Öyle de düzgün olması lazım. Günlük konuşma dili değil bir şey değil.
0
🌸bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
@otonomo saçmalamışsın. ya okuduğunu anlamamışsın ya kötü niyetlisin. her durumda şu yaptığın yanlış.

@bos gezenin bos ustasi benim özetle anlatmaya çalıştığım şey şu: 'bu bir reflekstir.'

sana katılıyorum bu konularda mükemmelliyetçilik gereksiz bir çaba. etkin iletişim kurduğun sürece sorun yok.

verdiğin örnekten hareketle amerikalı'lar hakkında avrupalı'ların stereotipleri de yok mu? var. 'cahil', 'kültürsüz' diyorlar. bir kısım amerikalı dahi bunu kabul ediyor. öte yandan ne her amerikalı cahildir, ne her avrupalı kültürlüdür. böyle bir genelleme olamaz. yine anlatmaya çalıştığım bu kanının oluşmasına sebep olan bir kitle var.

'50 sene almanya'da çalıştım bir kelime almanca öğrenmedim, her işimi de gördüm' gururu boş bir gurur. bunu da yapan var. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye çok alçakgönüllü bir atasözümüz var bizim. neyse öğrenmekten kaçınmamak, işi ego meselesine getirmemek lazım.

birkaç hatadan da bir zarar gelmez, birkaç düzeltmeden de bir zarar gelmez. karşıdan bir ego, kompleks, sevmediğin bir titreşim hissediyorsan ya konuyu bu kişiye aç konuş bari, ya da uzaklaş, kafana da takma bunları. çünkü kimseye kendini ispatlamana gerek yok.

benim noktam şu: hata yaptığını fark ettiğinde bir şekilde düzeltmek bir olgunluktur. kendini kendin için geliştiriyorsun. başkasının ne düşündüğünün hatta bazen ne şekilde uyardığının bile bir önemi yok bence. büyük bir hata yaptıysan azar da işitebilirsin yani. bunların senin cesaretini kırmasına ya da duygu durumunu etkilemesine izin vermemek senin elinde.

sana kolay gelsin.

ek: Elif Şafak hakkında da kadının kendisini ve karakterini sevmiyorum ben. bana göre içten biri değil, bu da eserlerine yansımıştır gibime geliyor. bu güne kadar kitaplarını hiç okuyasım gelmedi. ingilizcesinden ziyade şöyle bir şey duydum: kadın önce ingilizce yazıyormuş sonra da türkçeleştiriyormuş. bu da bana itici geldi.

kendimi onun yerine koyunca ben de yabancılara hitap etmek isterim ama önce kendi dilimde kendi kültürümü anlatırım, sonra çevirmenin yollarına bakarım. azıcık okumuşumuz hemen kendi kültürünü unutursa olur mu? 'sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.'

bu anlamda Pentagram'a ve Murat İlkan'a çok değer veriyorum, Barış Manço'ya da aynı şekilde... sanatçı dediğin önce kendi kültürlü olacak. sonra kültürünü dünyaya tanıtacak. benim eleştirim de böyle.

bir ekleme daha yapayım: buraya gelen turistlerin mutlu ayrıldıklarında türkler çok iyi insan, türkiye çok güzel bir yer diye genellediğini fark etmiyor musunuz mesela?

niye? çünkü deneyimleri pozitif. bu yüzden: evet ülkeyi temsil ediyorsunuz.

ben fransa'ya gidip 'adamlar götünü yıkamıyor' genellemesi yapabiliyorum.
japonya'ya gidip adamlar dakik genellemesi yapıyorum.

herkes kendi deneyimini geneller.
0
idexo
(10.12.17)
ingiltere'de epeyce düzeltiyorlar.

yanlış olmasına da gerek yok, bir kelimenin amerikancasını ya da bir kavramı amerika'da yaygın haliyle söylediğinizde kibarca, nerdeyse çaktırmadan düzeltiyorlar.
0
fever
(10.12.17)
Bu arada duyuru/soru sahibinin Türkçesi de sıkıntılı :-)
0
fever
(10.12.17)
Kesinlikle katılıyorum. Aynı muhabbet telaffuz konusunda da var. Almancam var benim mesela, ona rağmen vw'ı vosvagen diye okuyorum ki millete artislik olmasın. Dingilin biri çıkıp o folksvağgın falan diyor. Teşekkür ederim öğrenmiş oldum deyip geçiyorum.
0
roket adam
(10.12.17)
@idexo saçmalayan veya kötü niyetli olan tarafın sen olduğunu düşünüyorum. bu sorudaki cevabımda tam olarak nerede saçmaladığmı açıklarsan bu sataşmanın altındaki nedeni bulabiliriz.

soru için fikrim, cumhuriyet döneminde (hatta daha da eski tanzimat öncesi) konulan ''batılılaşma'' gibi muğlak bir hedefin, batının kültürel birikimine sahip olmayan, hatta ciddi bir kısmının komple kültürel birikim düşmanı olduğu bir toplumda yanlış yorumlanması.

daha ileri bir medeniyet seviyesine ulaşmak için özgün bir çabayla bilim, sanat ve teknoloji üretmek yerine, aşağılık komrpleksl ile abisini kıskanan küçük bir çocuk gibi sadece daha uzağa işemeye çalışan bir toplum olduk.

yüzleşmek zor gelince de, kendi yetersizlik duygumuzu böyle şeyler üzerinden biribirimize yansıtıyoruz. (bkz: yetersizlik duygusu)
0
otonomo
(11.12.17)
Bir de Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da İngilizce konuşmaktaki problemi üzerine birinden duyduğum bir yorum aklıma geldi:

''Ya adam o kadar Boğaziçi'nde okumuş, İngilizce'yi bile konuşamıyor amk...''

Kendisi hayatında ne Edirne'den ötesini, ne de Boğaziçi'nin kapısı görmüş bir vatandaş bu arada. Anlatabildim sanıyorum :)
0
otonomo
(11.12.17)
(5)

Kanal Tedavisinde Acıması mı gerekiyor?

michael_knight
Selamlar,Kanal tedavisi yaparken, 3 kanallı bir dişte,Kanalların içine tek tek teli sokup nereye kadar ilerleyince acıdığına bakmak mı gerekiyor? Neden iğne yapıp uyuşturmuyorsunuz dediğimde dişçi buna benzer bir şey söyledi,Doğru mu diyor, yanlış mı anlamışımdır ben?
Selamlar,

Kanal tedavisi yaparken, 3 kanallı bir dişte,
Kanalların içine tek tek teli sokup nereye kadar ilerleyince acıdığına bakmak mı gerekiyor?
Neden iğne yapıp uyuşturmuyorsunuz dediğimde dişçi buna benzer bir şey söyledi,

Doğru mu diyor, yanlış mı anlamışımdır ben?
0
michael_knight
(10.12.17)
Bende öyle olmadı. Kanal derinliğini ölçen bir alet ile baktı zaten öncesinde oradaki sinirleri uyuşturan bir iğne yaptı. Sonrasında neler yaptığını hissettim ama bir ağrı olmadı.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.12.17)
Valla yaptırıyorum ben ilk gün bayağı acıdı böğürttü doktor ama 2. Seansımda hiç hissetmedim gelecek cuma yine gidicem acımaz herhalde.
0
England
(10.12.17)
uyuşturmasa ağrıdan duramazsın.

iğneleri kanala sokup film alıyorlar, o sırada kanalın dibine kadar gidip gitmediğini anlıyor, ona göre davam ediyor ya da dibe geldik tamam diyor
0
oscar
(10.12.17)
Geçtiğimiz ay içinde iki kanal tedavisi yaptırdım. İkisinde de gayet anestezi yaptı ve tedaviye diş uyuştuktan sonra başladı. Anesteziye rağmen telleri çok derine soktuğunda şimdi biraz acıyabilir falan deyip beni uyardı, ama hiç acı var mı acı diye bana sormadı.
0
wish i could find a way to disappear
(10.12.17)
Geçen cuma gittim. allah yardımcın olsun kardeş, hoplattı kadın beni koltukta. Geçici dolgu yaptı o dolgu da düştü, üstüne bastırınca ağrıyor dişim ya da çenem bilmiyorum. Bi daha gidicem işte çok ağrıyor diye yavaş yavaş yapıyor doktor kökleri çok derindeymiş 3 kanallı benim dişimde.
0
England
(20.12.17)
(2)

film indirmek için

promuyac
bi film indirmem gerekiyo. nasıl indirebileceğime dair bi fikri olan? firefox hariç
bi film indirmem gerekiyo. nasıl indirebileceğime dair bi fikri olan? firefox hariç
0
promuyac
(10.12.17)
idman programı ya da torrent olabilir.

filmin popülerliğine göre, belki internete indirilmek üzere yüklenmiş ve linkleri internette mevcut olan normal bir klasör halinde de olabilir.
0
mete kudur
(10.12.17)
popcorn time uygulamasinda torrentten filmleri goruntuluyorsunuz ve izlerken bilgisayara kaydediyor
0
hacilaklak
(10.12.17)
(18)

Kaç kişiyle öpüştünüz? ve bir soru

neil manke
öncelikle sayı konusunda dürüst olalım, hepimiz anonimiz burada.sizden önce kaç kişiyle öpüşmüş olduğunu problem eder misiniz sevgililik müessesesinde?12
öncelikle sayı konusunda dürüst olalım, hepimiz anonimiz burada.

sizden önce kaç kişiyle öpüşmüş olduğunu problem eder misiniz sevgililik müessesesinde?

12
0
neil manke
(10.12.17)
kaç kişi olduğunu bilmiyorum. (Binlerce var playboyum anlamında söylemiyorum gerçekten önemsemedim.) Hayır etmem.
0
new day new life
(10.12.17)
dört ya da beş.

takılmam çok, herkes bizim gibi değil ki millet sultanbeyli hızlısı.
0
der meister
(10.12.17)
0

Etmem.
0
hayirsiz
(10.12.17)
sakızla öpüşme denemelerimiz sayılıyorsa, bir kez denemiştim. Pek bi'şey anlamadım.

Onun dışında hayatımdaki hiçbir insana geçmişe yönelik şeyler sormam, ama alternatif yollarla öğrenirsem de ister istemez problem ederim. Maalesef.
0
mete kudur
(10.12.17)
çok kişi ise kıl olurum ne yalan söyleyeyim.

ve 0 (sıfır)
0
thomaswantsmore
(10.12.17)
Ederim tabiki. Herkesle normal öbüşsün benle french kiss.
0
soyut park
(10.12.17)
(bkz: dudağından mı öpmüş)
1-) 6-7
2-) manyak mıyız biraz?
0
erci
(10.12.17)
20 civari
0
baldur2
(10.12.17)
Teknik olarak aslında senin dudağımdaki atomlarla, karşı tarafınki birbirine dokunmuyor. O nedenle sorun olmaz. Ama yok atom çarpıştırmışlarsa beraber zoruma gider.
0
bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
Kendim için sayı vermeyeyim de karşı tarafınkini de sorun etmezdim. Öpüşme sayısı mi kaldı ayrıca seks partneri sayısının bile problem edilmediği bi devirdeyiz.
0
elorelia
(10.12.17)
3.
0
vasilias
(10.12.17)
hepimiz de anonim değiliz burada.

sevgililik müessesesinde, bir kişiyi sevgilin olarak kabul ediyorsan onu zaten geçmişiyle kabul edersin. geçmişini bilerek sevgili olduğun kişiyle aranda tabi ki böyle bir problem olmaz. olamaz.
0
papazi dovdurmeyecektik
(10.12.17)
1

250 kişi değilse etmem. Bu arada buçuklu öpücük nasıl oluyor ? Bu tarkanın hip klibindeki gibi olunca bibuçuk mu sayıyoruz ?

Aslında soruyu seks olarak değiştirsek buralar karışır
0
EasyTiger
(10.12.17)
Normal dozdaki öpüşmeyi severim. Eğer karşımdaki "öp beni yha" falan demezse tabi. Sayıyı bilmiyorum, sorun etmem, edeni öpmem.
0
Tears of Devil
(10.12.17)
1
0
pinkpeony
(10.12.17)
7 kişi.

Dert etmem çok absürd bir sayı olmasığı sürece.
0
bigcaptain
(10.12.17)
Problem etmem.
7 kişi
0
mutlusismankedi2015
(10.12.17)
kediler kişiden sayılıyor mu? jsjfjdd öbüşmek sayılıyor mu ya ortaokul muhabbeti tam. nereye düştüm.
0
nice tnetennba
(11.12.17)
(7)

İndie- Alternatif Rock Grupları

bigcaptain
Herkese iyi akşamlarAmerikan dizilerini izlerken çok iyi indie ve alternatif rock grupları ile tanıştığımı farkettim. Moduma göre dinlerken keyif aldığım bir tür indie ve alternatif.şöyle az bilinen veya çok bilinen fark etmez önerebileceğiniz her türlü grup ve şarkıcıya ihtiyacım var.slowda olabili
Herkese iyi akşamlar
Amerikan dizilerini izlerken çok iyi indie ve alternatif rock grupları ile tanıştığımı farkettim. Moduma göre dinlerken keyif aldığım bir tür indie ve alternatif.

şöyle az bilinen veya çok bilinen fark etmez önerebileceğiniz her türlü grup ve şarkıcıya ihtiyacım var.

slowda olabilir hızlı da olabilir. yeter ki o alternatif tadı alabileyim.

şimdiden teşekkür ederim herkese :)

edit: The Coral Sea gibi gruplar önceliğimdir.
0
bigcaptain
(10.12.17)
Çok beğendiğim dört tanesi:
London Grammar
Foals
The Temper Trap
White Lies
0
cemiyetin ünlü siması
(10.12.17)
balthazar.
0
ravenclaw
(10.12.17)
indie denince aklıma gelen iki grup Death cab for cutie ve modest mouse. Beynime işlemişler. Bu ikisini çok seviyorum sayıyorum :)

London Grammar iyidir sahiden.

Ayrıca;
the hereafter
buffseeds
The Walkmen
wolf parade
the unicorns
0
eazy
(10.12.17)
muhtemelen biliyorsundur, yine de geceye şarkımı bırakayım ben :)
the xx (www.youtube.com
daughter (www.youtube.com
paulo natuni(www.youtube.com
nothing but thieves (www.youtube.com


(içlerinde favori gruplarım the xx ve nothing but thieves)
0
part time pollyanna
(10.12.17)
Other Lives
The Last Shadow Puppets
0
karamaleksey
(10.12.17)
Angus&julia stone
The shins
Kat frankie
Natalie merchant
The neighbourgood
0
solenkol
(10.12.17)
(4)

Kuzey Bati Cephe Kira

odlek bedenin kancik kellesi
Kuzey-bati yonune bakan ve onu bayagi acik bir kira bulduk Erenkoy’de fakat cephe konusu biraz kafamizi karistiriyor. Bina henuz 2 aylik fakat isinma, gunes ve rutubet konusunda cekincelerimiz var. Sizce mantikli bir secim mi kuzey bati cephe ev?
Kuzey-bati yonune bakan ve onu bayagi acik bir kira bulduk Erenkoy’de fakat cephe konusu biraz kafamizi karistiriyor. Bina henuz 2 aylik fakat isinma, gunes ve rutubet konusunda cekincelerimiz var. Sizce mantikli bir secim mi kuzey bati cephe ev?
0
odlek bedenin kancik kellesi
(10.12.17)
Kuzey batıda oturuyorum. Kuzeyden kaç derim. Gündüz dışarısı evden daha sıcak oluyor çünkü ev güneşi ancak akşam alıp ısınabiliyor. Tabi bu ara kat olup olmamasına ve yan dairelere olan ortak duvar sayınıza da bağlı.
0
uepuey
(10.12.17)
Ara katta daire. Her katta 2 daire var. Evi aksam uzeri gorebildik, gunduz nasildir bilemiyorum. Rutubet falan durumu nasil peki?
0
🌸odlek bedenin kancik kellesi
(10.12.17)
Normal şartlarda ara katta rutubet olmamalı. Balkona asılan çamaşır güneş görmediği için kurumuyor, yağışlı havada içerde asıyorsun bu sefer hiç kurumuyor. Batı yönünde güneş dar açıyla geldiği için ısı konusunda çok etkili olmuyor. Yazın iyi, diğer evler gibi cayır cayır pişmiyorsun ama "Derhal bir ev tutmalıyım" demiyorsan bekle, biraz daha araştır ve tekrar ediyorum kuzeyden uzak dur
0
uepuey
(10.12.17)
Tamamdir o zaman. Acelemiz yok aslinda. Guney cepheli ev bakalim :)
0
🌸odlek bedenin kancik kellesi
(10.12.17)
(2)

Arapların Antik Yunan'dan etkilenmeleri ve eserleri çevirmeleri üz. kaynak?

gijilti
Bin yıl kadar önce Arapça yazılan tıp kitaplarında Yunan bilimi, kültürü, dili, filozoflarının ciddi etkisi var. Bu konuda bir araştırma yapıyorum.Bu Arap-Yunan ilişkisi, Yunan medeniyetinden etkilenme, İslam medeniyeti, Arapçaya eserlerin aktarılması ve aktarımların yeni Avrupa medeniyetine etkisi.
Bin yıl kadar önce Arapça yazılan tıp kitaplarında Yunan bilimi, kültürü, dili, filozoflarının ciddi etkisi var. Bu konuda bir araştırma yapıyorum.

Bu Arap-Yunan ilişkisi, Yunan medeniyetinden etkilenme, İslam medeniyeti, Arapçaya eserlerin aktarılması ve aktarımların yeni Avrupa medeniyetine etkisi... gibi konularda yararlanabileceğim bilgi kaynağı biliyor musunuz? Makale, kitap vb...
0
gijilti
(10.12.17)
selamlar,

Dimitri Gutas'ın Yunanca Düşünce Arapça Kültür adlı kitabı bu konuda birebirdir.

George Saliba'nın İslam Bilimi ve Avrupa Rönesansına Etkileri kitabı çok iyidir.

Ayrıca Beytü'l-Hikme başlıklı kitaplar da işinizi görür.
0
kullanıcı adı
(10.12.17)
cengiz özakıncı - islâmda bilimin yükselişi ve çöküşü

ama sâdece o konu üzerine değil. yâni tam olarak istediğin şey bu olmayabilir, değildir de muhtemelen. ama güzel kitap.
0
istambul
(10.12.17)
(6)

Contratiempo mu El cuerpo mu

sularda mavi
başlıktaki iki film arasında karasız kaldım. hangisini izleyeyim?
başlıktaki iki film arasında karasız kaldım. hangisini izleyeyim?
0
sularda mavi
(10.12.17)
contratiempo
0
oscar
(10.12.17)
İlkini bilmiyorum ama El cuerpo mutlaka izlemen gereken bir film bana kalırsa.
0
hümanist tabutçu
(10.12.17)
Ikisi de gercekten cok basarili gerilim filmleri. Kura cek:)
0
gunbatimi
(10.12.17)
contratiempo'yu bir kaç gün önce seyrettim ve gerçekten çok beğendim. diğerini bilmiyorum o da bana tavsiye olsun:)
0
jamiro
(10.12.17)
ikisini de izledim, contratiempo diyorum.
0
nice tnetennba
(10.12.17)
aile ile izliycekseniz cotratiempo, diğeri seksli
0
theconqueror
(10.12.17)
(9)

İnsanlara kötü enerji vermemek için ne yapılabilir ?

halen
Sahteden gülmeyi pek beceremiyorum bu yüzden çevreme negatif enerji saçıyorum ve bu durumdan çok rahatsızım. Nasıl anlamlandırdığım,baktığım elbette çok önemli ama mutluyken çevremi de mutlu etmeyi seven ve bunu başarabilen bir insanım. Mutsuzken de durum istemeden böyle gelişiyor ve uzun zamandır y
Sahteden gülmeyi pek beceremiyorum bu yüzden çevreme negatif enerji saçıyorum ve bu durumdan çok rahatsızım. Nasıl anlamlandırdığım,baktığım elbette çok önemli ama mutluyken çevremi de mutlu etmeyi seven ve bunu başarabilen bir insanım. Mutsuzken de durum istemeden böyle gelişiyor ve uzun zamandır yaşam enerjim ve motivasyonum çok düşük. Camüs'nün romanındaki Meursault gibiyim. Bu durumu değiştirmek dönüştürmek için okuyorum ama genelde felsefe üzerine okumalar oluyor. Düşünmekten fiziken yorulmayan fakat mental olarak yorgun ben için çıkmaz haline geliyor okumak da. Farkındalıkla bilgiyi içselleştirebilmem bunu pratikle perçinlemem ve düşük enerjim arasında sıkışıp kalıyorum. Eski günlerimi çok ama çok özledim. Saçmalardım hunharca ve bundan büyük haz duyardım. Espri yeteneğim bile öldü. Ciddi salak bir insana dönüşüverdim :) Çevrem de bundan nasipleniyor haliyle.

Buna benzer bir dönem geçiren oldu mu ? Neler önerirsiniz bu durumdan kurtulmak için? Ya da bunu kamufle etmenin yolları neler ?
0
halen
(10.12.17)
ben geçirdim, çokça. benzer şekilde okumalar yaptım. adler çok okudum. jung okudum. sirekt felsefeden çok psikanalitik okumalar yaptım aslında. güçlü altmetinli olduğuma inandığım filmleri izlemeye çalıştım. kendimi hep doldurmaya çabaladım yani bir şekilde. çoğunun kökeninde kendimi sevmemek ve beslemeye çalışmak vardı belki bilmiyorum. bir insana sunar gibi kendimş hazırlamak filan..(belki) acı olan şu ne zaman okumamaya başladım daha boş ama daha kaygısız oldum. aksiyon aldığım durumlara girmeye başladım. illa bana bir şey öğretmeyecek bomboş yazılar okuyup geçiyorum bazen. kafa dağıtan diziler izliyorum. kitap okuyacaksam absürd, gülmeceler okuyorum. bazen bu halim canımı sıkıyor ama önceki gibi çok depresif ve o klasikleşmiş varolmanın iç sıkıntısı blablasından daha az bunaltıyor.
0
blacksky
(10.12.17)
Sürekli gülücük atmaktan bahsetmiyorum. İnsanlara pozitif enerji verebilme yetisini tekrar nasıl kazanabilirim merak ettiğim. Yani aslında 2 3 senelik bir akış söz konusu. Bir yerde bir kaçak var diye düşünüyorum şimdi şimdi
0
🌸halen
(10.12.17)
+ aynı şekilde kendi iç bunalımımdan çok insanların karşısında enerjisiz olmak beni çok üzüyordu. şimdi açıkçası bazen gün içinde canım sıkkınken suratım asıksa kulaklığımı takıyorum misal ofiste ve kim ne düşünürse düşünsün diyorum. ertesi gün canlanırım, o zaman da muhabbet ederim diyorum. tabii bunalım haldeyken kendi keyfiyetime bağlı olan arkadaş görüşmelerine ara veriyorum.. mecburi durumlarda da dediğim gibi. ayrıca çooook uzun süredir asık surat haldeyseniz zaten evet bir şeyi değiştirmek gerek.. enstrüman çalmaya başlamak, dans öğrenmek, bir spor türüne başlamak. yığınla şey var aslında enerjiyi bir anda değiştiren, yükselten. adım atmak tek gereken..
0
blacksky
(10.12.17)
insanlara enerji vermek gibi bir misyonun olmadığı/olmaması gerektiği farkındalığını kazanarak işe başlayabilirsin. he yok benim modum düşükse çevremdeki insanlar bana tahammül etmez vs diyorsanız da çevrenizi değiştirin, öyle çevreden size bir fayda gelmez.
0
fakirpislik06
(10.12.17)
İnsanlar dediğim aslında ailem ve sevdiğim arkadaşlarım dostlarım. Ve onlara karşı, mutlu edemiyorsam bile kendi enerjime çekmeme,mutsuz etmeme sorumluluğu hissediyorum.
0
🌸halen
(10.12.17)
eskisi gibi olmayacak, hiçbir zaman "eskisi gibi" olmaz zaten; bu yükten kurtar bence kendini önce. belki de "büyüdün", kişiliğinin geçtiği eşiklerden biri de bu "durgunlaşma" halidir belki.

bunu neden söylüyorum, çünkü insanın iyi enerji verebilmesi için önce iyi hissetmesi gerekir. kendinle, içinde bulunduğun durumla barışırsan iç huzura kavuşursun, bu da iyi hissetmenin en temel şartı. ben de eskisi gibi değilim, insanlara iyi gelirdim. o zamanlar hayatın farkında değildim, hayatın farkına varınca, üzerine yaşanmışlıklar eklenince insan o "enerjiyi" kaybedebiliyor. şimdilerde etrafıma iyi enerji verebildiğim anlar kendimi rahat, özgür, huzurlu hissettiğim anlar oluyor. bu anların nasıl yaşayabileceğin seninle alakalı. örneğin sevdiğim hareketli müzikler dinleyince anlık olarak geliyor bana bu "enerji", ya da sevdiğim ve yanında rahat olabildiğim insanlarla beraberken.

kısacası kendini iyi hissettiren şeyleri bulmaya/yapmaya çalış. içim acısın ama başkalarına iyi enerji vereyim dersen yapmacık olursun bence, ya da kendini çoook iyi kandırabiliyor olman lazım.

hadi iyi enerji veremiyorum, bari kötüyü gizleyeyim diyorsan olumsuz konularda olabildiğince az konuşmaya çalış. ben mesela kendimle ilgili şeylerden bahsederken hep kötümserimdir, bu yüzden kendimle ilgili şeyleri, hayatımla ilgili havadisleri pek anlatmam kimseye. insanları dinlerim, anlattıkları şeylerden "olumlu" olabilecek şeyleri seçerim ve ona göre kısa kısa yorumlar yaparım. fikirlerimi tamamen açığa vurunca yine kötü enerji yayılıyor, o yüzden kontrollü sohbetler geliştirebilirsin. biraz içine kapanık oluyorsun ama en azından moral bozmamış, mod düşürmemiş oluyorsun.
0
Bruce
(10.12.17)
Önce kendine verdigin enerjiyi degistirmen gerekmez mi ? Yani duyuruyu direkt olarak nasil mutlu olabilirim, yaşam enerjimi nasil geri kazanabilirim diye sorsan daha dogru olurdu. Kendi enerjin düşükse evet dışariya da guzel bir enerji yansitman pek mumkun degil. Böyle kötü bir durumdaysan baskalarina yansittigin histen ziyade kendi hislerinle ilgilenmelisin bence. Kendi yasam enerjin gitmişken, motivasyonun düşmüşken baskalarina iyi gelme derdine düşmeni anlamsız buldum.
0
aquarium
(10.12.17)
faraday kafesi al abi.

Ben de öyleydim, eskiden şen şakrak bir adamdım. zamanla depresif ve huysuz oldum. şimdi yavaş yavaş eskisi gibi olmak için uğraşıyorum ve oluyor. yukarıda güzel bir espri bile yaptım, bence eskisi gibi olurum.
0
passion rules the game
(10.12.17)
İnsanlar buna hazır değilse onlara iyi enerji veremezsin asla sen be kadar iyi hissetsen bile. Ve herkesin de her günü aynı olmaz. Aşk acısı çeken birini evladının derdini çeken bir anneyi nasıl mutlu edebilirsin ki.
0
for day to break
(10.12.17)
(7)

Toyota Corolla 1.4 Otomatik nasıl arabadır

anti-kahraman
Şimdi peder bey araba almaya karar verdi. Ben toyota otomatik alalım diyorum. O da arabanın motoru 1.4 taşıyamıyor arabayı falan diyor. Bunu demesinin sebebi yazlıkta çokça dik yokuşlar var.Bütçemiz 70bine kadar. Sizce alınmaz mı bu araba?
Şimdi peder bey araba almaya karar verdi. Ben toyota otomatik alalım diyorum. O da arabanın motoru 1.4 taşıyamıyor arabayı falan diyor. Bunu demesinin sebebi yazlıkta çokça dik yokuşlar var.

Bütçemiz 70bine kadar. Sizce alınmaz mı bu araba?
0
anti-kahraman
(10.12.17)
Babanızın hız tutkusu yoksa gayet yeterli olur. Otoyolda sollarken falan bazen geç kalıyor. Bu dizel olmasıyla alakalı da olabilir. Bazen de vites kararsız kalıyor ama huyunu öğreniyorsun. Seviyorum arabamı. Yolda kalmayacağımı bilerek biniyorum. 120-130 yapıyorum en fazla, serserilikte gözüm yok. Dik yokuş bile olsa gaza basınca çıkar. O zaman tüketimi de biraz artar tabi.
0
Lim5
(10.12.17)
2009 falandı bir d4d 1,4 robotik otomatik dizel corolla geçmişti elime çalışırken bikaç ay. Gidişinde bir problem yok bastığın sürece gidiyor fakat şanzıman çok kararsızdı.

Özellikle yokuşlarda inerken ya da çıkarken bazı hızlarda devirlerde vites düşür yükselt yapıyordu o nedenle tiptroniğe alıyordum ben de.
0
bos gezenin bos ustasi
(10.12.17)
1.4 Düz yolda sorun olmaz ama yokuşta bir 1.6 gibi olmaz, bir de lpg varsa, yokuşta gaz pedalına fazladan basmak gerekebilir.
0
gezegen olan pluton
(10.12.17)
Bos gezenin dedîgi vites durumu 2017 de hala gecerli,ozellikle yokus inerken bir anda sasiriyor araba.eski iett otobuslerine yokus baslarinda uyari levhasi olurdu ciktign vitesle in diye,birisi toyotaya boyle emretmis,ciktigin vitesle indiriyor seni ama bunu aniden yapiyor.birde bu araba donmuyor.millet bunu kabul etmiyor ama bana gore tur problemi var aracin.belkide benim kullandigim diger araclarin turlari ile ilgili bir yanilmadir ama sonucta bir tur problemi var.
Bunun disinda herseyi 10 uzerinden 10.kar tutusunuda yeni test ettim,gayet basarili.
0
duptıs
(10.12.17)
Benim bahsettigim 1.6 benzinli otomatik advance arac
0
duptıs
(10.12.17)
Size önerim Fluance dizel otomatik vites. Tam peder arabası valla, seri araba edc şanzıman hemde. 70'e kadar çıkma gereğide kalmaz hem.
0
gozu acik sevisen yahudi
(10.12.17)
2016 modelini kullandım otomatik, şanzımanı çok kötü gelmişti bana, acayip yığılıyordu.
0
roket adam
(10.12.17)
(8)

Bu hangi ses kablosunun girişi?

tuzumkuru
Ne tür bir kablo almalıyım bunun için? Teşekkür ederim şimdiden.
Ne tür bir kablo almalıyım bunun için? Teşekkür ederim şimdiden.
0
tuzumkuru
(10.12.17)
Oncelikle o ses girisi degil ses cikisi.

Coaxial kablo almaniz lazim. Neye benzedigini gormek icin Google'dan aratabilirsiniz.
0
crown
(10.12.17)
giriş değil çıkış olması lazım o.

kablo da bu olmalı.

www.vatanbilgisayar.com

edit: erken davranmışlar:)
0
jamiro
(10.12.17)
benim için giriş çıkış aynı idi arkadaşlar ondan öyle dedim. :P anladım ama mantığı bundan sonra öyle kullanırım.

teşekkür ediyorum tekrardan.

@jamiro, hocam sizin yolladığınız toslink değil mi? ona o resimde aparat gibi bir şey var, onunla mı takacağım?
0
🌸tuzumkuru
(10.12.17)
jamiro optik kablo linki vermiş ama bu koaksiyel kablo çıkışı adaptör olmadan optik kabloyu oraya takamazsın
0
burya
(10.12.17)
@burya, hocam çin'den bir adaptör getirtiyorum benim de meselem toslinki buna çevirmek.

mini toslink bu değil di mi?

(git: www.hepsiburada.com

bu yüzden sordum aslında... şöyle dandik bir adaptör iş görüyorsa çin'den malzeme getirtmeme gerek kalmaz.
0
🌸tuzumkuru
(10.12.17)
COAXIAL TO TOSLINK® OPTICAL DIGITAL AUDIO CONVERTER
www.cablestogo.com
0
burya
(10.12.17)
@burya, aynen hocam çin'den öyle bir şey getirtiyoum yarı fiyatına. emin olmak için sordum teşekkür ediyorum size de.
0
🌸tuzumkuru
(10.12.17)
@tuzumkuru hocam ben bu dönüştürücü olayını bilgime dayanarak söylemiyorum yani netten baktım bende başka bir yolu yoktur ama herhalde. olsa çıkardı
0
burya
(10.12.17)
(2)

yıllarca süren bir olay

ucurumdanasagiyadogruyuvarlananyaprak
tam 18 yıl önce, kasım 1999'da posta kodu 34434 olan istanbul 4. icra dairesinden bir icra takibi başlatılmış, borçlu borcu o zamanlar ödemiş ama hacizler hala kaldırılmamış. mayıs 2016'da o zamanki icra dosyasının esas no'su belirtilerek istanbul 4. icra dairesi'ne hitaben (bence burada hata olmuş)
tam 18 yıl önce, kasım 1999'da posta kodu 34434 olan istanbul 4. icra dairesinden bir icra takibi başlatılmış, borçlu borcu o zamanlar ödemiş ama hacizler hala kaldırılmamış.
mayıs 2016'da o zamanki icra dosyasının esas no'su belirtilerek istanbul 4. icra dairesi'ne hitaben (bence burada hata olmuş) son kez kaldırma talebi yollanmış ama cevap gelmemiş, talep de yerine getirilmemiş.

ben baya araştırdım ama emin olamadım,
istanbullu olmadığım için ve 22 yaşında olduğum için doğal olarak soruyorum;
1) kasım 1999'da "istanbul 4. icra dairesi" neresiydi?
2) şimdi neresi oldu?
3) o zamandaki o dairenin icra dosyaları şimdi nerededir?
4) bunca yıl önce bitmiş borcun hacizlerini dairenin borçlunun talepleri üzerine kaldırması gerekmez miydi burada daire kabahatli değil mi?

cevaplarınızı bekliyorum.
0
ucurumdanasagiyadogruyuvarlananyaprak
(10.12.17)
99'da istanbul ... icra dairesi diye daireler var mıydı, pek sanmıyorum. şişli .. icra dairesi, beyoğlu falan bunlar vardı bildiğim kadarıyla.

bugün bu posta kodunda bir yer yok.

dosya üzerinde 10 yıl işlem yapılmazsa dosya işlemden kalkar ama konulan hacizlerin kaldırılması için başvurulması gerekiyor. dosya fiziki olarak saklanıyordur muhtemelen çağlayan adliyesinin derinliklerinde. lakin o dairenin dosyalarının bugünkü hangi daireye geçtiğini bulsan bile uyap üzerinden dosya numarasını arattığında bir sonuç çıkmaz. daireyi bulup gitsen durumu anlatsan bi ihtimal haciz fekki için yazı yazabilirler.

edit: eski sultanahmet adliyesi istanbul diye geçiyormuş, ben de net bilgi bulamadım ama eğer daireler numaralarına göre taşındıysa bugünkü istanbul 4. icra dairesi olabilir, sormak lazım.
0
loser blueser
(10.12.17)
Istanbul icra sultanahmetti.
0
duptıs
(10.12.17)
(2)

Google map's te köyümün evlerini neden göremiyorum artık?

winston insani
Merhaba,Eskiden evlere kara görünüyordu diye hatırlıyorum google maps'te.Ama şimdi yaklaştıkça netleşmiyor görüntüler.https://www.google.com.tr/maps/place/39100+Pa%C5%9Fayeri+K%C3%B6y%C3%BC%2FK%C4%B1rklareli+Merkez%2FK%C4%B1rklareli/@41.724276,27.0142788,443m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40a7578e4c5e0d
Merhaba,

Eskiden evlere kara görünüyordu diye hatırlıyorum google maps'te.

Ama şimdi yaklaştıkça netleşmiyor görüntüler.

www.google.com.tr!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40a7578e4c5e0dc9:0xcdca4b6b15d9c7bc!8m2!3d41.7240695!4d27.0196604?hl=en

Fikri olan var mı?
0
winston insani
(10.12.17)
catch the arrow
(10.12.17)
oxygene
(10.12.17)
(1)

burda 3-5 sanıye calan ıngılızce sarkı nedir?

zunkatsar
https://youtu.be/_CeKXyYqPus?t=3374kısa sure sonra baslayan enstrumental sarkıyı sormuyorum, adamın okudugu sarkı nedir. tskler.edit: 56:55'te tekrar başlıyor.
youtu.be



kısa sure sonra baslayan enstrumental sarkıyı sormuyorum, adamın okudugu sarkı nedir. tskler.

edit: 56:55'te tekrar başlıyor.
0
zunkatsar
(09.12.17)
tepedeki psychedelic adam
(10.12.17)
(4)

Sosyal İçerik Üretimi

AlsterWasser
bir üretim midir?Soruyu özelleştirirsem eğer;"onedio'da çalışıyorum ve burada içerik üretiyorum ben hıh" diyerek dolaşıp burnundan kıl aldırmayan insanlarla konuşma talihsizliğinde bulundum da.Merak ettim siz bu tarz içerik üretimlerini cidden bir üretim ya da kreatif bir durum olarak görüyor musunu
bir üretim midir?

Soruyu özelleştirirsem eğer;

"onedio'da çalışıyorum ve burada içerik üretiyorum ben hıh" diyerek dolaşıp burnundan kıl aldırmayan insanlarla konuşma talihsizliğinde bulundum da.

Merak ettim siz bu tarz içerik üretimlerini cidden bir üretim ya da kreatif bir durum olarak görüyor musunuz ?

Sistemleri nasıl işliyor bilmiyorum ama heralde yaygın bir şey.
0
AlsterWasser
(09.12.17)
ciddi manada emek ve zaman harcayıp üretim yapanlar var ama ne yazık ki sayıları çok az. pek çoğu kopyala yapıştır. o yüzden ben de sevmiyorum bu tarz işleri.
0
tabirimekruh
(09.12.17)
onedio’da içerik üretsen ne üretmesen ne.
ama sağlam yerlerde yapanlar var tabi, yine de bir olayı yok.
0
passion rules the game
(09.12.17)
Görmüyorum. Hele Onedio ya bir yerlerden aşırma ya da aşırı yapay bir dille kelime sayısı arttırılmış bir takım çöp. Testlerini çözüyorum arada.

Buzzfeed de aynı yapaylıkta. Oradan çevirdikleri için saçmasapan bir halde. Özgün içerik yok. Tweet derledik. Daha önce derlediklerimizi tekrar derledik. Bir kere daha derledik. Böyle gidiyor.
0
Lim5
(10.12.17)
onedio benzeri siteler içerisinde en beğendiğim sosyal içerik platformu bu. çok başarılı içerikler üretiyorlar. özellikle hazır evde iken takip edebileceğiniz güzel bilgiler içeren bir site. kesinlikle öneririm neoluyor.com
0
gfb_sadraz
(05.04.20)
(1)

Kerimcan durmaz sevenler

patty duke
Bu tayfanın ota b*Ka dediği "kür" kelimesinin anlamı ne? Anlamı yoksa da o tayfa bunu ne anlamda kullanıyor?
Bu tayfanın ota b*Ka dediği "kür" kelimesinin anlamı ne? Anlamı yoksa da o tayfa bunu ne anlamda kullanıyor?
0
patty duke
(09.12.17)
Gay jargonu, lubuncada yalan demekmiş

lubuncasozluk.blogspot.com.tr
0
freebird5406_2
(10.12.17)
(1)

"metrodan" ve "metrodan birleşik"

nickini degistiren yazar
arkadaşlar egonun sayfasındaki https://www.ego.gov.tr/hareketsaatleri?hat_no=521&kalkis=&varis= "metrodan" ve "metrodan birleşik" ibarelerinin anlamı ne?
arkadaşlar egonun sayfasındaki www.ego.gov.tr "metrodan" ve "metrodan birleşik" ibarelerinin anlamı ne?
0
nickini degistiren yazar
(09.12.17)
metrodan: o saatte metro durağından hareket ediyor.
metrodan birleşik: iki otobüs hattını birleştirmişler (muhtemelen az yolcu var diye) ve o saatte metro durağından tek otobüs kalkacak.
0
ssgnin kankasi
(11.12.17)
(2)

F/P spor ayakkabı tavsiyesi

hadi ya la
Bu güne kadar aldığım spor ayakkabılarının çoğunu Decathlon'dan aldım.Çok uygun fiyatlı fakat bir yılda ön dikişleri açılıyor.Daha konforlu, şık bir şeyler arıyorum ama fiyatı 200'ü geçmesin. Seçeneklerim neler?
Bu güne kadar aldığım spor ayakkabılarının çoğunu Decathlon'dan aldım.
Çok uygun fiyatlı fakat bir yılda ön dikişleri açılıyor.

Daha konforlu, şık bir şeyler arıyorum ama fiyatı 200'ü geçmesin. Seçeneklerim neler?
0
hadi ya la
(09.12.17)
Ben hiç kullanmadım ama lescon için iyi yorumlar duydum. Fiyatı diğer ünlü markalara göre daha iyiymiş.
0
ovungec zeus
(10.12.17)
adidasın casual modelleri iyidir 200 liranın altında da bi sürü modeli var.
www.trendyol.com
www.trendyol.com

reef türkiye'de hala satılıyor mu bilmiyorum o da çok iyidir 6 senedir giyiyorum ağzı yüzü dağıldı ama açılan patlayan yeri yok.

ayakkabı dünyası falan gibi yerlere gidip bak bence, spor ayakkabı deyince de 50 çeşit türü var ne tarzdan hoşlanıyorsun belirtmediğin için daha genel yazabiliyorum.
0
yuto
(10.12.17)
(2)

almanya'da alanının dışında master yapmak?

it oynamis yonca masarasi
Almanya'da master yapmak istediğinde lisans diplomanı aldığın alanın dışında bir programda okuyamazsın diye okumuştum birkaç yerde. Bu kural ne kadar katı? Yani ben mütercim tercümanlık mezunuyum mesela, dilbilim master'ı yapmak istesem ay yok vallahi olmaz mı diyorlar? yoksa gidip makina mühendisli
Almanya'da master yapmak istediğinde lisans diplomanı aldığın alanın dışında bir programda okuyamazsın diye okumuştum birkaç yerde. Bu kural ne kadar katı? Yani ben mütercim tercümanlık mezunuyum mesela, dilbilim master'ı yapmak istesem ay yok vallahi olmaz mı diyorlar? yoksa gidip makina mühendisliği okuyayım demiyorum ben de. bir bilen aydınlatırsa çok sevinirim:)
0
it oynamis yonca masarasi
(09.12.17)
transkriptine, aldığın derslere bakıp izin verirler çok alakasız değilse, ama bunu sormadan öğrenmen imkansız. okulun ilgili programını aç, açıklamaları oku, mail at. cevap verirler zaten.
0
skayas
(09.12.17)
Yakın alanların çoğunda yapılabiliyor. Fakat her okulun kabul şartları farklı oluyor. Bazıları atıyorum bazı önemli derslerden 30 akts ders almanızı şart koşabiliyor. Tek tek incelemelisiniz.
0
but that was just a dream
(10.12.17)
(2)

İstanbul’ da Doğum gününe gelecek maskot nereden bulabilirim?

jude
Merhaba, oğlumun Doğum günü için Harika Kanatlar çizgi filminin Jet karakterinin maskotunu arıyorum. Yarım saatliğine Doğum gününe gelsin, sürpriz olsun istiyorum. Nereden bulabilirim? Sadece kostümü bulup, kiralasam o da olur. Jet kostümünü de iliştiriyorum, buyurunuz bakınız.
Merhaba, oğlumun Doğum günü için Harika Kanatlar çizgi filminin Jet karakterinin maskotunu arıyorum. Yarım saatliğine Doğum gününe gelsin, sürpriz olsun istiyorum. Nereden bulabilirim? Sadece kostümü bulup, kiralasam o da olur. Jet kostümünü de iliştiriyorum, buyurunuz bakınız.
0
jude
(09.12.17)
google

doğum günü organizasyonu yazın onlarca şirket var bu işi yapan.
0
oscar
(09.12.17)
Yaratıcı çözüm için teşekkür ederim. Maalesef aradığım maskotu o şekilde bulamadım.
0
🌸jude
(10.12.17)
(2)

tarihi geçmiş hazır çorba yenir mi?

livaneli kadir
Birkaç gün önce marketten almıştım. Fişi yok yoksa iade ederdim.Biri 2 ay kadar diğeri 1 ay kadar geçmiş. Bir şey olur mu? :/
Birkaç gün önce marketten almıştım. Fişi yok yoksa iade ederdim.
Biri 2 ay kadar diğeri 1 ay kadar geçmiş.
Bir şey olur mu? :/
0
livaneli kadir
(09.12.17)
Ben geçenlerde 1.5 yıl geçmiş hazır kremalı mantar çorbası yemişim, ölmedim.
0
Lim5
(09.12.17)
yedim. birkaç saat geçti üzerinden iyiyim :D
0
🌸livaneli kadir
(10.12.17)
(5)

Xiaomi mi6 mi oneplus 5 mi?

red g
Ikisi de 64gbAralarinda 100 lira yok.Hangisi daha mantikli.
Ikisi de 64gb
Aralarinda 100 lira yok.
Hangisi daha mantikli.
0
red g
(09.12.17)
ben xiaomi alırdım
0
veritaslibertas
(09.12.17)
OP5 diyorum.
0
skooma
(09.12.17)
İşlemci aynı, kamerada xiaomi ois var oneplus'ın objektifleri daha iyi. Videoda xiaomi daha başarılı. Ön kamera da oneplus daha iyi. Şarj olayında oneplus lipo batarya daha iyi. Kasa kalitesi xiaomi daha şık kesinlikle ama gorilla4 xiaomi(ön arka), Oneplus gorilla5(ön)

Ram olarak da oneplus daha iyi. Zevkine kalmış bir şey.
0
bos gezenin bos ustasi
(09.12.17)
Ha bir de kulaklık çıkışı mevcut op5 de xiaomi de yok
0
bos gezenin bos ustasi
(09.12.17)
Xiaomi'yi tercih ederdim. Ekran boyutu daha ufak. One plus bence çok büyük. Ayrıca xiaomi daha şık.
0
Delay Fuze
(10.12.17)
(2)

direksiyon sınavı

lacrim
ücreti nereye yatıracagımı bulamadım, günü mü geçti yoksa?
ücreti nereye yatıracagımı bulamadım, günü mü geçti yoksa?
0
lacrim
(09.12.17)
Sen değil kurs yatırıyor direksiyon sınav ücretini. Sen kursa ödeyeceksin
0
goodman
(09.12.17)
vakıfbank atm'lerinden yatırıyoduk sanki, en iyisi kursu ara bi sor sen.
0
yuto
(10.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.