[]

1 hafta New York

Merhaba,

Bu sorunun ucu yok biliyorum ama 1 hafta New York gezisi için ne kadar para gerekir aşağı yukarı? Öğrenci işi, ucuz konaklama arada marketten yeme içme, biraz müzesi falan olur.

Hep çok pahalı diye duydum da Danimarka, İsveç şehirleri ne bileyim Londra'dan falan daha da mı pahalı?

Teşekkürler

 
Mobildeyim, ek olarak 1 hafta yeterli bir süre midir? O kadar yol gitmişken 10 gün ya da ne biliyim daha mı fazla gerekir?


  • senolll  (30.12.17 02:14:20) 
1 hafta ny için çok rahat yeter. ny pahalı bir şehir, özellikle konaklama çok uçuk. ha nj tarafında kalırsanız gel git yaparsanız konaklamayı düşürürsünüz. manhattan tarafında öyle ucuza konaklama bulamazsınız, brooklyn uzak taraflarında habvaalanına yakın yerlerde daha uygun olur ama malum dolar kuru ile tl çevirince ucuz değil =)

yeme içme de ucuz değil restoranlarda fln, yani iki kişi klasik amerikan kahvaltısı yapsan 40 dolar veriyorsun.

tabi bunlar hep nereye gittiğine göre değişir, manhattan için konuşuyorum ben. metro bileti bile tek yön 2,7 dolar gibi bir şeydi. pass kart bakılabilir tabi.

ama mutlaka git gör, kesinlikle görülmeli bir yer
  • oscar  (30.12.17 02:43:47) 
Saydığın şehirler kadar pahalı değil bence.


  • chavezding  (30.12.17 02:50:26) 
Danimarka, Londra daha pahalı, uygun fiyatlı hosteller vardır, bu mevsimde soğuk olur ayrıca onu da göz önünde bulundurmak lazım, yeme içme de aynı şekilde fast food olur ancak


  • Uncle Sam  (30.12.17 04:07:48) 
Bu saydığın şehirlerden hem pahalı hem değil.
Avrupa'daki hostel kavramı tam olarak yok New York'ta. Kopenhag'a gidip bir odada 8 kişi kalıp geceliğine ucuz paralar ödeyebileceğin hosteller yok. İnternette bulacakların da, atıyorum, Queens,vb gibi turistik alanlara uzak ve tehlikeli olabilecek yerler olur. Yanisi, yatma kalkma kısmı pahalı ama yeme-içme kısmını ucuza getirebilirsiniz bir şekilde. Lokantada yemezsiniz de, sokaktaki halal hot-dog'u yersiniz. Birkaç yerde 10 küsur dolara doyabileceğiniz yerler de var ama hafif uzak olur. Yine pahalı ama Londra kadar değil ama İtalya, İspanya gibi de ucuzluk beklemeyin.

Gelişiniz ne zaman? New York kışı İstanbul'dan çok daha zorlu da. Şu an -10'larda, hissedilen -20'lerde; millet dışarı çıkamıyor.
  • aychovsky  (30.12.17 05:05:45 ~ 05:08:15) 
@aychovsky; şu an değil biraz daha yaza doğru düşündüm zaten Mayıs sonu gibi. Uzak olmayan yerlerde ne kadara yenir orta halli bir restoranda?


  • senolll  (30.12.17 05:27:49) 
Restoran dediğinizde bir 30-40'ı gözden çıkarmak gerekiyor ama düzgün yiyecek satan deli'ler ve salatalı yemek satan fast food restoranlarında 15-20 dolar civarında çıkabilirsiniz. Her zaman kendinizi McDonalds'a atma seçeneğiniz de var.

Nokta atışı restoran bilenler vardır. 'Şurada yedim, 10 dolara çıktım' diyenler çıkabilir. Türk konsolosluğuna yakın bir yerde güzel bir kahvaltıcı vardı, 8 dolara yemiştim mesela. Öyle önerileri bulmaya çalışabilirsiniz.
  • aychovsky  (30.12.17 05:30:32 ~ 05:31:36) 
ben yanima kuruyemis vs goturmustum, cevizli sucuk.

new york times'da bim'den aldigim cevizli sucugu yemenin tadi, paha bicilemezdi <3

cunku kuruyemis hem doyuruyor, hem de de ucuz turkiye'de, tasima konusunda da cok sikinti cekmezsin, otelden cikmadan at cantana bi iki tane.

sabah kalvaltilik malzemeleri alirsin otelde atistirirsin, aciktin miydi kuruyemis vs. yani bi ogunu dilsarda adam gibi yersin de mesela surekli para vermezsin yemege.

chipotle var, mexican fast food, yaklasik 8-10 dolar arasinda, ben onu cok seviyordum, onu ye, sikilmazsin, bizim damak tadimiza da uygun hem.

ben new jersey'de turk evi'nde kaldim, 60 dolar, git gel yaptim her gun new york'a, o da tabii yol masrafi 12 dolara vs geliyor, bunu bilmek lazim. turk evi'nde ev guzeldi gayet, tek kisilik odada kaldim, hem de new jersey'i gordum, bir suru turkler vardi.
araba kiralamak new york icin sacma olabilir, onu bi arastirin, arabaniz varsa new jersey'de kalirsiniz.

turk evi yenilenecekti en son, belki daha ucuz olmustu fiyatlar, bakarsiniz bi.
  • damba  (30.12.17 14:30:29 ~ 15:15:56) 
ama tabii sunu da unutmamak lazim, bir suru dunya mutfagindan mekan var, onlari denesen ne guzel olur :)
ben brooklyn'de cin mutfagi vs buluyordum, ya da iran yemekleri. inanilmaz pahali degil, 15 dolara doyuyorsun. ama nyc'de yemege kalkarsan bi iskender 40 dolara da gordum, topuklayip kaciyordum.

metro bileti alirsin bi hafta sinirsiz kesin, sonra istedigin her yere gidersin, yurumek de guzel oluyor dediginiz tarihlerde, asla yorulmazsiniz guzel bi ayakkabiniz olursa, cunku o mekanlar hep aaaa su filmde gormustum mekanlari :)

ya keske ben de gelsem, yaninizda yer var mi ?:D
  • damba  (30.12.17 14:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.