[]

dindar erkekler maaşını neye harcıyor

içkisi kumarı çapkınlığı kısaca gece hayatı olmayan. evden iş işten eve gelen ailesiyle yaşayan bekar biri. takım elbise dışında maaşını neye harcar.




 
Yemege cok para harciyorlar. Basortulu kadinlar genelde obezler ornegin. Kendilerine hic bakmiyorlar. Erkekler de parayi ikinci eve ucuncu eve harciyor. Disaridan bakinca culsuzlar ama aslinda zenginler. Zaten belediyeler de yatirim yapmalarinda onlara torpil sagliyor.


  • Traveller  (30.12.17 09:24:42) 
eve aksesuar, sürekli mobilya değişimi, termal tatiller vs


  • cedex  (30.12.17 09:27:57) 
araba. hani para biraz birikince o araba değişiyor mesela ya da işte kılıflar jantlar vs.

bir de yemek evet. sen dışarı çıkıp içki içiyorsun adam evde kilo kilo kaju yiyor aynı hesap zaten.
  • kljgslsdkjsd  (30.12.17 09:33:26) 
Yani ben bahsettiğin şekilde yaşayan bir adamım ama ateistim. Genelde param teknolojik ürünlere gidiyor. Oyunlar steam psn falan maaşın bir kısmını alıyor gidiyor. RC araçlar falan var arada aldığım oyun figürleri falan derken gidiyor öyle para. İçki kumar gece hayatı hiç haz ettiğim konular değil.


  • gozu acik sevisen yahudi  (30.12.17 10:15:10) 
Profili o kadar daraltmışsın ki adamın yapabileceği bişey kalmamış zaten. Dindar adamın senin hayal ettiğin gibi bir yaşantısı olduğunu zannetmiyorum.

Çevremde pek tanıdığım yok ama başörtülü kadınların obez ve bakımsız olması, erkeğinin çulsuz gibi görünüp aslında zengin olması, belediyeden yatırım için yardım almaları.. çok sakat anlayışınız var bence. Sağlıklı bi kafanın ürünü olamaz bu.
  • IncredibleMau  (30.12.17 10:53:33) 
Düşünceniz ne kadar sığ. Var böyle tanıdıklarım, parayı tatile, gezmeye, kaliteli giyinmeye, kaliteli yemeye harcıyor. Sen gece kulübünden zevk alırsın bu adam uzak doğu kültürünü bizzat gidip görmekten zevk alır.


  • cabiday  (30.12.17 11:25:25) 
ooo yine salakça tespitler kasıp dindar insanlara karşı ne kadar tahammülsüz olduğunu göstermeye başlamış birileri.

ben mesela gece hayatını sevmem, dindar da sayılmam çok ama içkim kumarım yoktur. karıya kıza para yedirmeyi de sevmem.

tatile gidiyrum evet, dünyada pek çok ülkeyi gördüm. her yıl değişik ülkelere gidiyorum. ülke içinde de bol bol geziyorum.

dışarıda güzel restoranlar keşfedip güzel mekanlarda yemek yemeyi seviyorum.

yeğenimin okul masraflarını karşılıyorum mesela.

kaliteli giyinmeyi sevdiğim için üste başa para harcıyorum.

bunları yapınca zaten bir şey kalmıyor geriye.

ayrıca; başörtülü kadınların obez ve bakımsız olduğunu söyleyenin çocukluğunda bir sorun aramak lazım bence.
  • peace.on  (30.12.17 11:34:45 ~ 11:35:38) 
ruslara harcar. tabi sadece rus olması şart değil, ırk ayrımı yapmadan para karşılığı yatabileceği kadınlara harcar. hem de hunharca harcar.

p.s. based on multiple true stories
  • babilbaligi  (30.12.17 11:36:36 ~ 11:37:16) 
Evden işe, işten eve derken sadece gece hayatı olmamasını kast ettiğinizi, adamın asosyal olmadığını varsayıyorum. Arkadaşlarıyla zırt pırt evde buluşamayacağı için yeme-içmeye çok para gider. İki kelime sohbet edeyim, bir maç izleyeyim deyince bu adam dışarıda takılmak durumunda. Dışarıda sık sık çay-kahve içmenin bile maliyeti kendini hissettirmeden sağlam birikiyor. Ayrıca tatile gidebilir. Bir de teknolojiye de para harcayabilirler sanki; her sene telefon/tablet/bilgisayar/televizyon ve otomobil değiştiriyorlar. Bozulana kadar kullanayım anlayışı yok. Çoğu yeni model teknolojik ürünü bahsettiğiniz profildeki adamların elinde görmüşümdür; yurtdışı tatilindeyken alıyorlar.

Sadece gece hayatı olmayınca maaş hiç bitmese ne güzel olurdu :(
  • wish i could find a way to disappear  (30.12.17 12:50:37) 
onları da düdükleyenler böyle düdüklüyor: www.youtube.com

edit: www.youtube.com
  • idexo  (30.12.17 13:00:24 ~ 13:02:47) 
Sığ cahiller doluşmuş.
Açıklıyorum;

Aylık lüks bir salon üyeliğim var, yıllık vip üyelik aldım, ful paket, hamam, aauna vb.

Kenara koyup üst sınıf bir araca geçtim.

Düzenli şehirdışına çıkıp grzip tozuyorum. Alkol sigara masrafı olmayınca ekonomik sınıf oluyor pek çok şey.

Bir miktar parayı düzenli olarak Aselsan, Petkim vb uzun vade de temettü getiren hisselere yatırıyorum. Az az birikip 20-30 yıla sağlam emeklilik getirir.

Kitap tüketimim sağlam, okumadıklarımı dahi alıp kitaplığa koyuyorum kaliteli bir kitapsa.

Kalanı da ufak tefek lüksler, kız arkadaşlar filan falan.

Tabi yukarıdaki örnekler çok, en büyük eğlenceli nargile kafe olan veya evlenince +15 kg alan kadın erkek dindarlar fakat o kadar genellenebilir mi zannetmem.

Belediye bana yatırım torpili geçmiyor hatt belediyeden tek adam tanımam. Halil buhur’un listesine göre yapıyorum yatırımları.
  • KaraSakall  (30.12.17 13:21:35) 
dindar erkeğin de sevgilisi olabilir.
dindar erkek de ayrı eve çıkmak ister.
dindar erkek de sevgilisiyle evlenir.
dindar erkek de tatile çıkar.
dindar erkek de sosyalleşir.
dindar erkeğin de hobileri olabilir.
dindar erkek de ev/araba alır.
dindar erkek de yatırım yapar/şirket kurar.

hayat içki ve seksten ibaret değildir.
  • nickini degistiren yazar  (30.12.17 13:33:53 ~ 13:37:27) 
moruk gerçekten "dindar" ise (yani "dinci" değil ise) infak etmesi gerekir. biriktirme islam'da belli bir nisapta tavsiye edilmiştir. misal bir evin, bir bineğin, bir yıllık da yiyeceğin olmalı. onun dışındakini başkalarıyla (fakir fukara, garip gureba ile) paylaşman gerekir ki zekat gibi vergiler ile fıtr sadakası gibi kurumsal düzenlemeler bunun için vardır. bu nedenlen dindar bir müslümanın yapması gereken lüks yaşamak vs değil, aksine komşusu aç iken kendi tok olan benden değildir diyen peygambere layık olmaya çalışmaktır.
gördüklerin, duydukların, okudukların bunun dışında bir şey gösteriyorsa, salla gitsin. o, allahu alem bissavab, dindar değil, dincidir.

  • fempusay  (30.12.17 13:45:25 ~ 14:18:39) 
Benim çevremdekiler gezmeye harcıyor. (Genç yaş grubu) yeni yerlere gitmek güzel şey. Bu cinsiyetten bağımsız olarak böyle. ayrıca yakında evlilik planı filan olanlar birikim yapıyor ailelerinden para almamak için.



Köydeki ninesinden yola çıkarak yorum yapanları dikkate almamak lazım sanırım, hayatı o kadar.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (30.12.17 14:06:08) 
Valla çok hastalıklı bi kafa yapın var. Bi kesmi bu kadar kalıba sokman sorunlu birşey. Neyse gelelim sorunun cevabına dindar değilim ve ailemin yanında yaşayan bir bekar olarak şöyle söyleyeyim evin alışverişini genelde ben yaparım 5 kişiyiz evde ona göre düşün. Gece hayatım yok genelde cafe tarzı mekanlara arkadaşımla gidersem hesap ödetmeyi sevmediğim için ben karşılarım ayrıca maket gibi uğraşlarım olduğu için ona da sağlam para gidiyor haftasonlari istanbula maça gittiğim için ona da iyi para gidiyor acikcasi haricinde aklıma gelen bişey yok.


  • tociess  (30.12.17 14:25:33) 
dindarlara laf soktun diye ofkelenen insanlara takma sen isin dogrusu o.

bu adamlarin ekseriyeti paralarini kariya kiza yedirir. tr deki cinsel acligin birincil sebebi evli sunni tr erkekleridir. evlenmelerine ragmen piyasaya saldirdiklari icin arz talep dengesi onune gecilemeceyecek bir kirilmaya ugrar.

burada muhafazakar dindar erkekler uzak doguya gitmek ister, kaliteli yasar vb diyenlerin alayi asosyal. hayati bilmiyor. turbanli kadinlar da evet ekseriyeti sagliksiz yasar ve obezdirler. millet burada politik dogruculuk kasmaya calisiyor anlamadim gitti.
  • charlotte blanc  (30.12.17 15:42:14 ~ 15:43:24) 
@charlotte benim zorum ne de size yalan söyleyeceğim? Siz kimsiniz oturmuş görmediğimiz insanlara asosyal diyebiliyorsunuz ?
Muhafazakar veya değil kalitesiz insanlarla yaşıyorsaniz bu sizin probleminiz. Kafanizda bi şablon var herkes öyle.
Biraz parası olan genç nesil insanlar dindar olsun olmasın gayet iyi yaşıyor. Evet parayı kariyla kızla değil arkadaşlari ve ailesi ile gezerek yaşayan genc muhafazakarlar veya muhafazakar olmayan insanlar biliyorum. Bizzat da iş hayatında görüyorum. Bunların cok absurt meslekleri yok, avukat, mühendis ışte. Bence siz biraz ortam değiştirip kafanızı değiştirmeye çalışın.
  • cabiday  (30.12.17 17:13:50) 
istanbul için yazıyorum. hüsn'ü ala diye bir cafe var ağa kapısında... chilai'nin (ortam pek aynı değil aslında ashdfd) muhafazakar hali. oraya gidiyorlar bol bol. tophanede nargileye abanırlardı eskiden, şimdi de değişen birşey yok yüksek fiyatlı semt kafelerinde takılıyorlar nargileli margileli... (bu ikisi gece hayatından sayılmaz galiba) tespih, ve dar kesim kıyafetlere gidiyor birde paranın büyük kısmı. birde işte konsere gidenler var,deli gibi ceceli takip eden, nereye giderse peşinden giden erkek tanıdıklarım var. birde at gibi araba merakı var. hepsinde spor veya spor/klasik model otomobiller var. audi'den aşağı binen görmedim bahsettiğin profilde. yani hepsi zengin.


  • Tears of Devil  (30.12.17 18:55:01) 
yuh ahahaha uzak doğu kültürünü bizzat gidip görmekten 'zevk' alır. dindar lütfen. konu olan profilin hepimiz farkındayız, dinci güzellemesi yapan da kötü niyetlidir. net.

araba-hayat kadını-yemek
  • air  (30.12.17 19:05:49 ~ 19:06:21) 
Dindar olmayanla arasinda pek bir fark yok para harcama konusunda. Dindar olmayan erkegin is disindaki hayati gece hayati, icki, rus kizlari vs. kisacasi dinde gunah olan urun ve hizmetlerden mi ibaret sanki bu nasil soru:)
Yani dindar ve din odakli yasiyorsa gece hayatina ickiye falan harcamiyordur geri kalan aynidir. Soru tuhaf biraz. Cevremde dindarlikla alakasi olmayan tonla erkek var, gel masrafini ben karsilayacam desem eglenmeye gelmeyecek olanlar var iclerinde.

He dersen ki sosyal hayati olmayan, ev-is-ev ucgeninde yasayan erkek neye harcar;
Otmobilin kredisi, otombile benzin, otomobile bakim ve onarim, otomobile aksesuar zart-zurt, cep telefonu, pahali hd televizyon, bi daha cep telefonu, fkari-kiz falan filan.
  • stavro  (30.12.17 19:11:50 ~ 19:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.