[]

Hayatımda hiç yılbaşı kutlamadım

Ve hiç parti vs. gitmedim. Otdan bir farkım var mı sizce?




 
Normal olan sensin. Belli yaştan sonra ne kadar boş işler olduğunu anlıyor insan. Sen erken anlamışsın.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (30.12.17 17:57:18) 
hayatım boyunca tatile çıkmadım.
hayatım boyunca konsere gitmedim.

bence bunlar abes değil, bilakis.
  • regardless of what they say  (30.12.17 17:58:45) 
kendini nasıl hissediyorsan osun. yılbaşı kutlamamak kimseyi ot yapmadığı gibi kutlamak da kimseyi "cool" yapmaz. benzer şekilde; yılbaşı kutlamayı "boş iş" olarak görüp yılbaşında hiçbir şey yapmamakla gurur duymayı da sağlıksız buluyorum. bunlar kişinin hayatında bir şeylerin eksik olduğunun, kendini ispatlamak zorunda hissettiğinin göstergesi benim gözümde. takılmayın bu kadar. eğlenmek mi istiyorsunuz? eğlenin. istiyorsunuz ama ortamınız mı yok? e sağlık olsun abi, olduğu zaman eğlenirsin. nedir yani amk yılbaşı işte, 2-3 gün tatil var, insan biraz daha farklı hissediyor, belki sevdikleriyle geçirmek istiyor o günü. belki dışarı çıkıp dağıtmak istiyor, belki oturup yalnız geçirmek istiyor, belki hiç mi hiç önem atfetmeyip uyuyarak giriyor. bu kadar kasmaya değecek konular değil. nasıl mutluysanız, nasıl hissediyorsanız öyle yapın. kompleksli insanların baskısıyla, yargısıyla hareket etmeyin.

yani şimdi ben yılbaşı kutlamaya "boş iş" demeyi de anlamıyorum. niye boş abi? insanların ertesi günün tatil olduğunu, yeni bir yıla başlayacaklarını bilerek sevdikleriyle vakit geçirmek istemesinin nesi boş? hiçbir şey yapmayınca neden daha "dolu" oluyor ki? ben bu zihniyeti anlamıyorum. ne istiyosanız, nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın, başkalarının ne yaptığı neden bu kadar ilgilendiriyor ki?

muhafazakar ailede büyümüş, duyuru sahibinin deyişiyle "ot" gibi bir ergenlik geçirmiş; sonra laiklik, ateizm ve cehape zihniyetinin etkisiyle party boy olmuş birisi olarak iki ucu da gördüm. daha doğrusu, hangisini istediğimi düşündüm ve ona göre tarafımı seçtim. yılbaşı kutlamazken de aynı insandım, şimdi de aynı insanım. 31 aralık gecesi evde oturup mandalina yemekle alkol alıp dans etmek arasında temelde hiçbir fark yok. canım neyi istiyosa, o gün nasıl iyi hissedeceksem onu yapıyorum aq. bu kadar kasmaya gerek yok.

ayrıca içini rahatlatacaksa şöyle bi' şey söyleyeyim: donanımıyla, kültürüyle, birikimiyle duyurunun tamamını donunda sallayacak insanlar tanıyorum. evde oturacaklar yılbaşı gecesi. bu insanlar kutlasaydı ekstra "cool" olmayacaklardı. kutlamamaları da onların değerinden, karizmasından bir şey götürmeyecek. zaten yılbaşında eğlendiği için daha değerli veya iyi hisseden birinin hayatında ciddi sorunlar vardır. bunların sizi etkilemesine izin vermeyin. içinizden nasıl geliyorsa, nasıl daha iyi hissedecekseniz öyle yapın. dikkate almaya değecek mevzular bile değil.
  • der meister  (30.12.17 17:59:39 ~ 18:03:29) 
@der meister kanka hem ortam yok hem de mümkün değil keşke olsa.
Yılbaşı kutlamak derken absürt bişey gelmesin aklınıza. Arkadaşlarla gecelere kadar takılmadım bile. Lanet olsun bir takım baskılar.

  • uyusam iyi olur  (30.12.17 18:02:25) 
canın çılgınca partilere katılarak kutlamak istiyor da uygun ortamlara giremiyorsan o sıkıntı ama yılbaşı kutlamamak senin tercihinse gayet normal bir durum.


  • nrmnm  (30.12.17 18:04:22) 
yaş kaç hacu? 20-21'i geçmediyse dert etme. ben de öyle ortam hayvanı değilim ama belli bir yaştan sonra her şey çok değişiyor, onu rahatlıkla söyleyebilirim. yani 18-19 yaşındaysan canını sıkma. şimdi sen "gençliğimin zirvesindeyim ama dışarı çıkacak arkadaşım bile yok" diyosun belki ama yok öyle bi şey, daha önünde kocaman bi hayat var, elbet böyle kalmayacaksın.

20-21'den büyüksen, yine dert etme. ortam bulmak, arkadaş bulmak her zaman kolay olmuyor. canını sıkma. bugün yoksa yarın olur. kaldı ki gireceğin ortamın, edineceğin arkadaşın sana mutluluk vereceğinin garantisi de yok. instagram'da, facebook'ta herkesin mutlu olduğuna bakma. hepimiz kendimizi iyi göstermek istiyoruz. hiçbir şey siyah veya beyaz değil. güzel arkadaş ortamı sonsuz mutluluk, müthiş eğlence getirmiyor yani illaki. benzer şekilde, arkadaşsız veya ortamsız olmak da dünyanın sonu veya eşi benzeri olmayan bir mutsuzluk değil. kimse yoksa kendi kendine mutlu olmaya çalış. sevdiğin bi film izle, o güne özel farklı bi şey yap. ben geçen çakmağı yakıp ateşi yaladım mesela, dilim yandı amk. ilginç bi deneyimdi. yan masada oturan çiftin bakışını asla unutamayacağım. göz göze geldiğimizde gayriihtiyari el ele tutuştular sjfjfkl.
  • der meister  (30.12.17 18:06:30 ~ 18:09:27) 
yok bence.


  • doxanikee  (30.12.17 18:13:08) 
@der meister 23üm. Bu sene sanki 6 ay ömrü kalmış insanlar gibi bişeyler yapmak istiyorum amma olmuyor. Antidepresan ve hemen ardından içtiğim kahvenin etkisinden olabilir. Gerçekten arkadaş edinmekte ve sürdürmekte zorlanıyorum. İnsan tüm kankalarını lisedeyken bulmalıymış bunu farkettim. Üniversite arkadaşlarımda iyi zaten pek arkadaşım yok ama birisiyle gerçekten kafa dengiyiz ancak okuldan sonra yollarımız ayrılacak gibi.
Sanki herkes çok eğleniyormuş da bir ben öyleymişim gibi geliyor ki bence doğru bu düşüncem.

Senin canın çok sıkılmış yav ben henüz ateşi yalamadım. Ama her an yapabilirim aklımda bulunsun.
  • uyusam iyi olur  (30.12.17 18:13:11 ~ 18:15:44) 
ben çok kutladım ve inan bir çoğunu hatırlamıyorum. dolayısı ile kaybın yok dostum.


  • bruceandwayne  (30.12.17 18:21:56) 
aynı yaştaymışız. abi bakma benim de böyle anlattığıma. düne kadar dünyanın belki de en mutsuz, en arkadaşsız insanıydım. sana tek diyeceğim şudur: önüne bak, ümidini kaybetme ve hayatın her zaman böyle kalmayacağını bil. o yüzden sen de yerinde durma. öyle klasik spor yap, şehrindeki etkinliklere katıl gibi ezbere sikimsonik tavsiyeler vermeyeceğim. sadece "hiçbir şey aynı kalmayacak" düşüncesini oturtmak bile seni büyük oranda rahatlatır psikolojik olarak. iyi hissettiğinde zaten hayatın da iyileşir. hala çok gençsin, çok genciz. can sıkacak bi durum yok. kesinlikle yalnız değilsin. kaldı ki iyi arkadaş bulmak, birileriyle kaliteli vakit geçirmek de öyle kolay bulunan şeyler değil; yani asla "herkeste olan bende yok" şeklinde bir düşünceye kapılma. sen normal bi insansın, herkesin gerisinde kalmış acınası biri değil. canını sıkma. pozitif ol. yılbaşı da kutlarsın, iyi arkadaş da edinirsin. yeter ki kendini salma, kendine değer ver. sonuç olarak sen sen olmadığın, kendini iyi ve güvenli hissetmediğin müddetçe ne yaptığının hiçbir önemi yok, her türlü mutsuz olursun.


  • der meister  (30.12.17 18:24:53) 
doğum günü, yıl dönümleri, milli bayramlar, işyeri partileri, mezuniyet, balo, yılbaşı vs. birine veya hiçbirine değer vermeme özgürlüğüne sahipsin.


  • sporty  (30.12.17 18:31:25 ~ 18:33:25) 
bir şeyin yargılanması için öncelikle taleplere bakmak gerekiyor.

Şöyle düzelteyim; mesela yalnızlık güzel birşey midir ? sorusunun cevabı; eğer bilinçliyse güzeldir. Kontrol edemediğin bir yalnızlığın varsa ise dünyanın en berbat şeyidir(yalnızlık Allah'a mahsus). hatta işkence tekniklerinde bu konu tonla işlenmiştir.


Yani, bu yılbaşıı, partyboy v.s muhabbeti de tamamen; ''ihtiyaç'' kavramıyla alakalı, eğer gitmek istiyor da gidemiyorsan problem. Ama zaten hiç gitmek istemediysen bir eksiklik değil.

Bir de genel yaklaşım var; versen nefessiz şeyapacak insanların ulaşamayınca ''amaaaan onlar da boş işler'' demesi genel bir yaklaşım, (bkz: pis gurur)

Yani konunun temeli, isteyip istememekle alakalı, eğer partiye gitmek yılbaşı kutlamak istiyorsan bi' dene. Ama yok abi, ben şu an içinde durduğum yerden dolayı zamanım yok diyorsan zaten ihtiyacın yoktur.

Bu hayatta insan öncelikleri hamlelerini belirler. Yani önce bi' kendi önceliğine bak, ondan sonra gitmek istiyorsan da bi' dene. İstemiyorsan zaten problem yok, otlukla bir ilgisi de yok, hatta istemeyen adam için, partici çocuklar ot gibi yaşıyordur. Olayın tersi de mümkün.
  • mete kudur  (30.12.17 19:01:20) 
açıkçası güzel kardeşim partiye gitmemek sana acı, elem,keder, ızdırap veriyorsa bu bir ihtiyaçtır git eğlen :D


  • regardless of what they say  (30.12.17 19:04:59) 
bin tane sınava girip çıkıyoruz, proje hazırlıyoruz, işe gidiyoruz, koşturuyoruz; sevdiklerinle bir araya gelip bir şeyler yiyip içmek, müzik dinlemek, dans etmek, hayatın stresini geride bırakıp eğlenmek çok güzel. ama kimi yalnız kalarak veya hiçbir şey yapmayarak mutlu oluyorsa bu da normaldir, seçimdir, kişilik özelliğidir. değil mi?


  • hadi ya la  (30.12.17 19:25:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.