Giriş
(10)

En rahat spor ayakkabi?

livaist
Merhabalar,Mesleğim gereği(ogretmen) surekli ayaktayim ve son zamanlarda bacaklarım cok fazla agrimaya basladi. Decathlondan kalenji ayakkabim var,1 senedir giyiyorum ama artik pert oldu. Soyle kaliteli ve rahat bir spor ayakkabi bakiyorum. Butcem max 350. Skechers cok tavsiye edilmis ama spesifik b
Merhabalar,
Mesleğim gereği(ogretmen) surekli ayaktayim ve son zamanlarda bacaklarım cok fazla agrimaya basladi. Decathlondan kalenji ayakkabim var,1 senedir giyiyorum ama artik pert oldu. Soyle kaliteli ve rahat bir spor ayakkabi bakiyorum. Butcem max 350. Skechers cok tavsiye edilmis ama spesifik bir model var mi önerebileceginiz?
Teşekkürler.
0
livaist
(04.11.18)
nike airmax ve airmax tavas.
0
kimlanbu
(04.11.18)
Her gun ayni ayakkabiyi giyince ayakkabinin tillahi gelse dayanmaz.

2-3 cift alip donusumlu giyin. Skechers iyi ama cok cabuk yamuluyor.
0
kuehles blondes
(04.11.18)
Skechers go walk’lara bakabilirsiniz. Siyah olanları hem şık hem aşşşşşırı rahat.
0
sacrilegious
(04.11.18)
Pumadan bu ayakkabi aldim gecen aşırı rahat. Outletten aldim hem de 190 tl. Foam tabanli olanlara bi bakin.
0
veritaslibertas
(04.11.18)
öğretmene öğretmenler gününde ne alınır ?www.eksiduyuru.com
0
mariiiposa
(04.11.18)
adidas alphabounce al.
0
blue rebel motorcycle club
(04.11.18)
air maxlerin üstüne rahat ayakkabı yok skechers fiyatları çok abartı.
0
mikahakkinen
(04.11.18)
kesinlikle bu ayakkabı www.skechers.com.tr
0
duyurunun bug'ı
(04.11.18)
4 yildir skechers giyiyorum, harika. abd’den aldigim icin tr fiyatlarini bilmiyorum ama 50 dolara aliyorum abd’den. Memory foam modellerini giyiyorum.
0
cedex
(04.11.18)
@kuehles zaten genelde nöbetçi olduğum günler giyiyorum spor ayakkabı ama ona rağmen çok dayanmadı.

@mariopasa link ölmüşş :(

herkese teşekkürler. tavsiyelere bakacağım.
0
🌸livaist
(04.11.18)
(1)

üniversiteye giriş sınavı

Golgi
merhaba, ikinci lisansı okuma karar verdim, bölüm falan belli iş hayatından dolayı da ikinci öğretim olacak. 10 küsür sene önce girmiştim sınav sistemi de sıkça değişti herhalde. şimdi araştırdığım kadarıyla tyt-ayt olarak iki sınav var. tyt genel yani eski ygs galiba. kpssye 2 sene sağlam hazırland
merhaba,

ikinci lisansı okuma karar verdim, bölüm falan belli iş hayatından dolayı da ikinci öğretim olacak. 10 küsür sene önce girmiştim sınav sistemi de sıkça değişti herhalde. şimdi araştırdığım kadarıyla tyt-ayt olarak iki sınav var. tyt genel yani eski ygs galiba. kpssye 2 sene sağlam hazırlandığımdan bu kısmı çalışarak hallederim diyorumda. sayısallcıyım- alan kısmı yani ayt ile ilgili ne yapsam, kursa gidemem ama online eğitim programları alabilirim. hocalara geldik fena değil gibi duruyor. sayısaldan 320 puana ihtiyacım var. bir de ayt de soru sayısı mı azaldı geçen sene;? yarıya düşmüş gibi geçmiş senelerin soru sayısına baktığımda. sınavların arasında yine 2-3 ay mı var? bilgisi taze olan biri biraz yönlendirebilirse beni çok sevinirim.
0
Golgi
(04.11.18)
selam, başarılar öncelikle:)

tyt ygs kısmı evet, ayt de lys kısmı. iki sınavın arasında bir gün var, biri cts diğeri pazar yani. öte yanda puana bakmanız yanıltıcı olur çünkü 2018 zordu ve düşük puana yüksek yer geldi, 2016 kolaydı yüksek puana düşük yer geldi vs. yani bakmanız gereken başarı sırası, genelde pek değişmiyor, bu sene biraz oynamalar oldu. hocalara geldik temel düzey anlatıyor, yani sırf onunla kalıp sınava hazırlanmak tyt açısından olabilir ama ayt daha ciddi olduğu için mantığı kavramak adına izlenebilir, daha sonra testlerle, diger hocalarla pekiştirme yapilabilabilir. mat için behzat rasuli var, sağlam dinleyen biri fule yakin yapar ama uzun dersleri, ve paralı.. ha tabi arastirirsaniz internete düşmüş olan dersleri de var, mf için fizikte Ertan sinan Şahin, biyolojide Bekir Avşar veya selin hoca, kimyada kimya özel en iyileri YouTube kanalı olarak. artık konu anlatım devri kapandı ve videolardan daha etkili verim alınabiliyor.

ayt sorusu sayısı da azaldı, normalde fen her dersten 30 toplam 90 soruyken şimdi ucu 40 soru, mat ve geo 80 soruydu şimdi ikisi 40 soru.. edb 56ydi o da 40 oldu, şimdi hepsi tek oturumda yapılıyor. hocalara geldik rehberlik kanalı bunun için bilgi verebilir, mutlaka test kitabı alın yoksa videolar ne kadar iyi de olsa uçar gider, fen alanında palme ve birey iyi, mat için 3-4-5 yayınları ve karekök iyi. mat için dikkat edilmesi gereken husus tyt'de çok fazla problem var ve problemler inanılmaz uzun, karmaşık.. o yüzden 3-4-5 şart, ve biraz da problem kitabı bakın çünkü en az 10 soru problem geliyor ki ayrı bi ders gibi. vakit olursa apotemi problemler olabilir.. onun dışında bol bol deneme çözün çünkü çoğu soru tipi aynı, bi yerden sonra soru tipi ezberleniyor ve soru bankası ile deneme çözmek aynı şey değil.. geçen sınav tyt de kimsenin süresi yetişmedi, süre için deneme çözmek çok önemli o yüzden. baska sorunuz olursa cevaplagabilirim:))
0
mehmed resad
(04.11.18)
(2)

Bisiklet kilidini kadroya bağlayan parça

ao12
Arkadaşlar resimde bulunan kilidin kullanılmazken bisikletin üzerinde durmasını sağlayan parçanın dili kırıldı. Kilidi sele altına bağlamak istemiyorum bu parçayı nerden bulabilirim? Bu konuda bir tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
Arkadaşlar resimde bulunan kilidin kullanılmazken bisikletin üzerinde durmasını sağlayan parçanın dili kırıldı. Kilidi sele altına bağlamak istemiyorum bu parçayı nerden bulabilirim? Bu konuda bir tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
0
ao12
(04.11.18)
bunu haricen satan yer bulmanız çok çok zor. kilit hangi markaysa tek maile bakar. tüm firmalar yedek parça konusunda yardımcı oluyorlar
0
Tears of Devil
(04.11.18)
aliexpress sitesinde bisiklet kilitleri bölümüne bakabilirsin.. 2-3 haftada geliyor
0
strobist
(04.11.18)
(4)

Sessiz işlemci fanı ve sessiz kasa fanları

sabor
Arkadaşlar i7 4770k işlemcim var stock fanıyla kullanıyorum pc boştayken bile çok kafa şişiriyor. Oc potansiyeli yüksek bir işlemci dolayısıyla ben de yeni bir soğutucu alıp 4.5ghz'a çıkarmaya çalışacağım, bana sessiz bir soğutucu önerebilir msiniz? 2.si kasadaki diğer fanları ve psu'nun içindeki fa
Arkadaşlar i7 4770k işlemcim var stock fanıyla kullanıyorum pc boştayken bile çok kafa şişiriyor. Oc potansiyeli yüksek bir işlemci dolayısıyla ben de yeni bir soğutucu alıp 4.5ghz'a çıkarmaya çalışacağım, bana sessiz bir soğutucu önerebilir msiniz? 2.si kasadaki diğer fanları ve psu'nun içindeki fanı değiştirip onları da sessiz yapma şansım var mıdır? Ekran kartının fanı çok ses yapmıyor ona şu an için gerek yok.
0
sabor
(04.11.18)
sıvı soğutma düşünmez misin?
0
aşksız prens
(04.11.18)
Merhaba, dusunuyordum ama fiyatlara baktim cok artmis :(
0
🌸sabor
(04.11.18)
Tower cpu fanlara bak.

Bende noctua u12l var bence süper, ama overclock yapmadım (8700k). 65 dereceyi geçmedi ağır renderda.

Noctuaların sessiz serisi de var daha iyidir herhalde ama pahalılar işte biraz.

Ucuz ve kaliteli fan olarak Türk markası olan "Dark"ı duydum, arkadaşım kullanıyor memnundu sanki.(tabii çinden getirtip marka bastırmalı üründür herhalde. Ama noctuaların yarı fiyatına işte. )
0
nhk ni youkosu
(04.11.18)
Noctua nh u9s buldum sanırım onu alacağım. Diğer fanlar için de birşeyler yapılabilir mi?
0
🌸sabor
(04.11.18)
(3)

sektör değiştirme

rakicandir
Öncelikle selamlar, pazarınız ne alemde? Herkes mutludur umarım. Gelelim soruma:Birkaç zamandır artık yaptığım işi (özel bir kurumda matematik öğretmenliği) ömür boyu yapacak gücü bulup bulmayacağımla ilgili sorularla yüzleşmeye başladım. Yaptığım işte mutlu olsam da maddi anlamda tatmin olmuyorum.
Öncelikle selamlar, pazarınız ne alemde? Herkes mutludur umarım. Gelelim soruma:
Birkaç zamandır artık yaptığım işi (özel bir kurumda matematik öğretmenliği) ömür boyu yapacak gücü bulup bulmayacağımla ilgili sorularla yüzleşmeye başladım. Yaptığım işte mutlu olsam da maddi anlamda tatmin olmuyorum. Dahası yaptığım iş de beni tatmin ediyor mu emin değilim, yani bu işi yapıyorum ama her şeyimle mesleğime bağlı olduğumu söyleyemem. Sınıfın içine girince 40 dakikada sergilenebilecek en yüksek performansı sergilemeye çalışıyorum fakat yaptığım iş sınıfla bitmiyor. Öğrencilerin sorunları, diğer öğretmenlerle yaşanan (ama hiç içinde olmak istemediğim, içine girmemek için uğraştığım) diyaloglar, yönetimle yaşanan fikir ayrılıkları, aldığım maaş, eğitim sisteminin sürekli daha kötü bir noktaya evrilmesi... Bütün bunları eğitimi, eğitimciliği ya da maaş tatminsizliği gibi noktaları tartışmaya açmak için yazmadım tersine Zihnimde beliren sektör değişikliği ihtiyacı için gerekli argümanların varlığından bahsetmek istedim.

Gelelim ne yapmak istediğime, hiçbir bilgim olmasa da yazılım, algoritmalar vb şeyler ilgimi çekiyor. Daha önce matematikten mezun olan arkadaşlarım var yazılım işinde çalışan ve söylediği de şu:çalıştığım yerde mezun olarak en çok matematikçiler var. Danışmak fikrinizi almak istediğim esas nokta ise şu:
1. Kod, algoritma yazımı vb gibi dallarda gelecekte en çok ihtiyaç duyulacak sektör hangisi? (Application yapmak, web sitesi yapmak gibi şeylerle ilgilenmiyorum)
2. Kısa sürede kendini bu konuya adamak isteyen birine neler önerirsiniz?
3. Mesela data mining şu ana kadar ilgimi çeken dallardan bir tanesi. Ben şu işi yapıyorum ve gerçekten heyecan verici diyebileceğiniz dalları merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
0
rakicandir
(04.11.18)
Yazilima gecince is analisti,testci,proje yoneticisi,mudur,direktor,cto ile ugrasman gerekecek. Her sabah 15 dk ictima var. Dun ve bugun ne yaptin diye hesap veriyorsun.
Bu is zaman biter sorusunu gunde 3 kere duyacaksin. Niye bitmedi diye toplantida sorup duracaklar.

Keske hayatimda sadece veli ve ogrenci olsaydi diyeceksin.
0
acemi
(04.11.18)
başka bir cevap var mı?
0
🌸rakicandir
(04.11.18)
Ben de yakın zamanda sektör değiştirenlerdenim. Farklı bir mühendislik alanından yazılıma geçtim. Çok klasik olacak ama ilk olarak tespit etmen gereken şey yapacağın işi sevip sevmemen o işle ilgili heyecan duyup duymaman. Sevdiğin zaman zaten zorluklarını pek görmüyorsun. Ya da seni çok etkilemiyor.

1. şart İngilizce. Eğer tamamen data mining, machine learning gibi alanlara yöneleceksen bu alanlara uygun programlama dillerini (örneğin python) ve bu alanların konseptlerini öğrenerek işe başlayabilirsin.
0
kabloescobar
(04.11.18)
(3)

alerji testi sorusu

havana
öncelikle merhabalar, az sonra soracağım sorunun bana biraz manasız geldiğini ancak sormadan da edemediğimi söylemek istiyorum.şöyle ki 15 Kasım'da bana alerji testi yapılacak ve bu yüzden yarından itibaren alerji hapımı vs. bırakmamı söyledi doktorum. alerjime neden olan şeyler de evimdeki bir şe
öncelikle merhabalar, az sonra soracağım sorunun bana biraz manasız geldiğini ancak sormadan da edemediğimi söylemek istiyorum.

şöyle ki 15 Kasım'da bana alerji testi yapılacak ve bu yüzden yarından itibaren alerji hapımı vs. bırakmamı söyledi doktorum. alerjime neden olan şeyler de evimdeki bir şeylerden kaynaklı, eminim. şimdi ben yarından itibaren alerji testi yapılacak güne dek başka bir yerde kalsam da testin yapılacağı gün gelsem direkt, bu süre zarfında da bana etki edecek alerjenlerden uzak dursam bu durum testi yanıltır mı?

manasız gelme sebebi yani bir hafta alerjim olan şeylerden uzak kaldım diye alerjim sona erecek ya da azalacak değil sonuçta di mi?

bu arada başka yerde kalma sebebim alerji ya da ilacı bırakmamla ilgili değil ancak uzak durmak yanıltacaksa oraya gitmeyebilirim de.

eveet oldukça üstü kapalı ve manasız bir sürü oldu ama neyyse.
0
havana
(04.11.18)
Deri testi yapılacaksa değiştirmez.çünkü testte sizi alerjenlere maruz bırakıp o anki reaksiyonu inceliyorlar. Alerji ilacınızı kesmelerinin sebebi düşük veya yanlış negatif sonuç vermenizi önlemek.
0
curukturpkokusu
(04.11.18)
ben de alerji aşısı oluyorum. mekan değiştirmenin sonuçları etkileme olasılığı var fakat alerjin yerleşmiş ise bu etki sınırlı kalacaktır. yine de yerinde olsam yine de mekanı değiştirmezdim. hangi hastaneye gidiyorsun bu arada?
0
duyurunun bug'ı
(04.11.18)
@curukturpkokusu evet, deri testi yapılacak ve ben de o yüzden yanıltmayacağını düşünmüştüm sonuçta o an bir şeyler damlatıp ölçtükleri için.

@duyurunun bug'ı izmir'deyim. Suat seren göğüs hastalıkları eğitim araştırma'ya gidiyorum. ben de doktoruma bi soracağım, aşı olabilmeye uygun muyum diye zira alerjim olan şeylerden uzak kalmam mümkün değil.
0
🌸havana
(04.11.18)
(8)

Bilgisayar bozuldu

call me ishmael
Elektrikler gitti geldi. Bilgisayar şimdi açılmıyor. Düğmesine basıyorum hiçbir tepki yok. Tahminen ne olmuş olabilir? Güç kaynağını mı değiştirmek gerekir? Anakart falan yanmamıştır inş. Benzer durumla karşılaşan varsa ne tavsiye eder?
Elektrikler gitti geldi. Bilgisayar şimdi açılmıyor. Düğmesine basıyorum hiçbir tepki yok. Tahminen ne olmuş olabilir? Güç kaynağını mı değiştirmek gerekir? Anakart falan yanmamıştır inş. Benzer durumla karşılaşan varsa ne tavsiye eder?
0
call me ishmael
(04.11.18)
Elektrik kesintisine bağlı olaylarda zararinizi tazmin edebilirsiniz. İnternetten aratin biraz, ona göre bir yol izlersiniz, yaptirirken fatura vs almak vs
0
her giriste sifresini unutan adam
(04.11.18)
Çok fazla ihtimal var.

1.
Elektrik fişini tamamen çekip 10-15 defa power tuşuna bas boş yere.
Sonra fişi tak ve aç.

2.
Kasanın içini aç, ramleri sök, 1. adımı uygula, ramleri tak ve çalıştır.

3.
Anakart mı yoksa PSU(güç kaynağı) mu yandı öğrenmek istersen özelden yöntemini söylerim.
0
işimdeyim gücümdeyim
(04.11.18)
Güç kaynağı üzerinde sigorta da olabilir onu da bir kontrol etmelisiniz.
0
oligomer
(04.11.18)
statik birikmiş olabilir....

biraz bekle ve öyle dene. inanmazsın beklemek çoğu sorunu çözüyor....
0
binder dandet
(04.11.18)
@işimdeyim
İlk iki adımı denedim sonuç yok. Anakart veya psu dan biri yandı heralde
0
🌸call me ishmael
(04.11.18)
Kart üzerinde patlayan komponent veya kararma var mı? Gerçi gözle görülür bi şey olmasa da kart yanmış olabiliyo.

Konut sigortalıysa ve elektronik cihaz teminatı varsa sigorta karşılayabilir.

Elektrik idaresinden tazmin edebilmek için tüm binada aynı hasarın olması gerek. Sadece sizde olduysa onu sallayan olmaz.
0
Delay Fuze
(04.11.18)
Guc kaynaginin icinde sigorta var (kucuk camdan bisi) o atmis olmali. Eger dedigim seye ulasabilecek kadar bilgin varsa 5-10 liraya cozersin olayi.
0
tezek
(04.11.18)
Beyler çok enteresan şeyler oldu. Ne alaka bilmiyorum ama ekran kartını çıkartıp takınca düzeldi. Ekran kartı takılıyken enterersandır tepki vermiyordu. Ben de anlamadım ama zaman ayıran herkese teşekkürler.
0
🌸call me ishmael
(04.11.18)
(8)

Is değişikliği maas vs kurumsal

yedinumara
Merhaba,Doğrudan konuya gireyim: Alman kurumsal bir firmada 2 yıldır calisiyorum. 5 yillik geçmişim var başka yabancı firmalarda.Maaş 5 bin tl.Avrupalı cok buyuk bir firmaya son ürün hazırlayan bir firmadan proje yoneticiligi icin gorustum.9 bin tl dedim ve kabul ettiler. Firma nispeten daha kucuk l
Merhaba,

Doğrudan konuya gireyim: Alman kurumsal bir firmada 2 yıldır calisiyorum. 5 yillik geçmişim var başka yabancı firmalarda.

Maaş 5 bin tl.

Avrupalı cok buyuk bir firmaya son ürün hazırlayan bir firmadan proje yoneticiligi icin gorustum.

9 bin tl dedim ve kabul ettiler. Firma nispeten daha kucuk lakin 40 yillik geçmişleri var. Is yogun olacak biliyorum.

Riske değer mi? Evimi taşımayacağım lakin 70 km git gel yapacağım her gün aracımla.

Fir
0
yedinumara
(04.11.18)
riske değer de o yol çekilmez bence. kaç dk sürüyor yol?
0
glamdr1ng
(04.11.18)
işi kabul et + yakın yere taşın
0
mr.goodcat
(04.11.18)
Bence değmez ama yaşam tarzınla da çok alakası var. Evde yemeğin önüne hazır geliyorsa, alkolün sigaran falan yoksa, ve en önemlisi işin seni motive ediyorsa ve iş dışında başka bir şeylerde motivasyon aramayacaksan değebilir.
0
malheiros
(04.11.18)
meslek nedir? 7 yıldır yabancı firmada çalışan tecrübeli bir çalışansın ve maaş nasıl 5 bin tl oluyor?
0
metrobus yoluna kacan angus
(04.11.18)
İşi kabul et, taşın, babanı da yanına al.
0
Delay Fuze
(04.11.18)
Alman kurumsalda yükselme imkanın var mı?
0
turkuaz
(04.11.18)
Almanlar zam falan yapmaz onlarin gozunde hintli birisin.
Bas git baska sirkete, evi de tasi.
0
acemi
(04.11.18)
risk nedir burda? maasini iki katina cikartiyorsun nerdeyse. 70km yol yapmaya hicbir sey degmez. hele kendi aracinla hic gerek yok. benzin parasini arti alacagin ekstra maasin 500-1000tlsini mevcut kirana ekle daha yakin bir yere tasin(toplu tasima ile 20-30dk mesafede maks.). yogun is guzeldir, eglenceli ve ogretici olur. daha sonra daha buyuk sicramalar yapmani saglar. sektoru ve pozisyonunu, isini bilmiyorum ama 5 yillik tecrubeli birisi icin 5bin zaten az gibi geldi. 9bin de cok asiri yuksek degil ama guzel bir maas.
0
crucio
(04.11.18)
(1)

Başlıklarını engelle?

herhaltibiliyoring
Geç mi çalışıyor?
Geç mi çalışıyor?
0
herhaltibiliyoring
(04.11.18)
Çalışmıyo ki geç çalışsın
0
Delay Fuze
(04.11.18)
(6)

gelecekte robotlardan tahrik olacak olan insanlar olur mu?

binder dandet
Boston Dynamics'in dans eden robotunu izliyordum funky müzik eşliğinde, robot aniden arkasını döndü ve poposunu salladı! POPOSUNU!. tabi tövbe diyerek çevirdim gözlerimi.Hemen kardeşlerime bu konuyu sormak istedim, gelecekte robottan tahrik olan, hatta zorla sahip olmaya çalışabilecek kişiler olacak
Boston Dynamics'in dans eden robotunu izliyordum funky müzik eşliğinde, robot aniden arkasını döndü ve poposunu salladı! POPOSUNU!. tabi tövbe diyerek çevirdim gözlerimi.

Hemen kardeşlerime bu konuyu sormak istedim, gelecekte robottan tahrik olan, hatta zorla sahip olmaya çalışabilecek kişiler olacak mıdır?

ikinci soru: helal robot kavramına uzak mıyız?

bahsedilen video şudur : onedio.com
0
binder dandet
(04.11.18)
damacanaya hallenen insanlar var
0
rentts
(04.11.18)
Tipleri şöyle olursa olabilir de: youtu.be

İnsan bununla sevişemez bence. Gülmekten ölürsün. Düşünsene ciddi ciddi bununla sevişmeye çalışıyosun hahahahah
0
Delay Fuze
(04.11.18)
Niye olmayalim tas gibi kiz
www.theverge.com

Akari kokari yok, dirdiri yok. yagini suyunu koy calissin.
0
acemi
(04.11.18)
Off çelik gibi robot. Her türlü gideri var bence. Sonuçta damacanaya halleniyoruz.
0
Boris
(04.11.18)
Aklına bunun gelmesi gerçekten tüyler ürpertici
Bu robot öncelikle kmpek gibi bir hayvana benziyor insana benzese hadi neyse dicem ama inanılmazsın. İğrenç geldi
İnsansı robotlar tabi ki seksi gelecek ama dört ayaklı hayvana benzeyen bu robot değil.
0
fasulyek
(04.11.18)
@fasulyek. ana fikri kavramışsın bravo. Ülkemizdeki olaylara bir atıftı o.
0
🌸binder dandet
(04.11.18)
(6)

Şu viskinin yılını nasıl öğrenebilirim?

dapda
Kuzen İskoçya'dan getirmiş ama tarihini bulamadım. Nasil öğrenebilirim?https://ibb.co/fhJPV0https://i.hizliresim.com/9N64go.jpg
Kuzen İskoçya'dan getirmiş ama tarihini bulamadım. Nasil öğrenebilirim?

ibb.co

i.hizliresim.com
0
dapda
(04.11.18)
Yaşı belli değilmiş bunun
0
Delay Fuze
(04.11.18)
NAS(non-age-statement) viskilerden bu da ama çok iyi viskidir. Önyargı oluşmasın yaşı yazmıyor diye.
whiskyadvocate.com

edit: aşağıdaki bilgi yanlış, nas viskilerde 20-25 yıllık viskiler bile oluyor. nas olmasının sebebi 12 yıllık olma kriterini sağlamamış olmak değil, verdiğim linkte yazıyor. hatta hiçbir nas viskide 1-2 yıllık mamül olmaz diye iddia bile edebilirim, hepsini bilmiyor olmama rağmen.
0
Bruce
(04.11.18)
Max 1-2 yasindadir, yoksa yazarlardi 12yillik vs..
0
ubi dubium ibi libertas
(04.11.18)
Zaten 6 senedir ondaymis.
0
🌸dapda
(04.11.18)
viskilerin yillandirilmasi ficilarda oluyor, sisede nasil oluyor bilmiyorum. bir de sisedeki viskiler, ficidaki saf hali degil, seyreltilmis oluyor.

ficida yillandirilmis bir viksi degil: www.amazon.co.uk
0
ubi dubium ibi libertas
(04.11.18)
Macallanin dedigine gore bu seriyi yas degil "renk"e gore cikartmislar.

gold-amber-siena ruby diye, icindeki aromalara, bilisenlere gore.

gold olani, eski 10 yillik entry level viski yerine gececekmis mesela. Digeleri de 10-71 sene arasi.

siz de elinizdeki viskinin en az 10 senelik oldugunu kabul edebilirsiniz sanirm.
kutunun/sisenin arkasian bakin bakalim renk ile ilgili bir sey yazmislar mi? Yuklediginiz resimde sisenin arkasi gorunmuyor.

www.thespiritsbusiness.com

@udi nin eddigi gibi, viskinin yasi ficida saklandigi sure ile olculuyor. Siseye doldurulduktan sonra degil. Yani 12 yasindaki viskiyi sisede alip 10 sene saklayp iceerseniz, 22 yasinda viski icmis olmuyorsunuz. Yine 12 senelik o viski.
0
parcxerox
(04.11.18)
(2)

Aidata bilgisayarlar nasıl? (All in one pc)

Simrug
Kullanan var mı bunları? Memnun musunuz? All in one pc almak istiyorum da...https://www.amazon.com.tr/Aidata-Spectra-ASA23-I57400-824005V-Bilgisayar-%C4%B0%C5%9Flemci/dp/B07C9BTWMQ/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1541320855&sr=8-7&keywords=all+in+one+pc
Kullanan var mı bunları? Memnun musunuz? All in one pc almak istiyorum da...
www.amazon.com.tr
0
Simrug
(04.11.18)
bizim bilgi işlem inat edip merkeze bunlardan aldı, ben inat edip kasa+ monitör aldım benzer sayıda. merkezdekilerin hepsi çöp oldu. benim aldığım kasa ve monitörler hala kullanılıyor. ram+ssd upgrade'i yapmaya değer olanlar ise farklı bir boyuta taşıyor olayı.
ben hayatta almam.
0
ozdek
(04.11.18)
dostum iç ünite toplama zaten, dış çerçeve de toplama... herkesin yaptıgınıı yapmıslar. toplamıslar. bir sorun yok.

ama ozdek +1 ssd ve ram onemlı
0
binder dandet
(04.11.18)
(6)

Yılbaşında memurlara en az %10 zam var mı?

işimdeyim gücümdeyim
Öyle diyolla.Var mı öyle bir şey?
Öyle diyolla.
Var mı öyle bir şey?
0
işimdeyim gücümdeyim
(04.11.18)
Yüzde 4.5 toplu iş sözleşmesinden gelecek zam miktarı. Üstüne de 6 aylık enflasyon kaç çıkarsa o oranda bir fark gelecek.

10 şuanda olan miktar. Ekim-kasım-aralik enflasyonlari artı çıkarsa üstüne eklenecek, ekşi çıkarsa düşecek

Beklenti yüzde 13-14
0
akatreil
(04.11.18)
enflasyon zammı olacağı için tahmini yüzde 16 17 zam gelir. önümüzdeki aylar negatif enflasyon ihtimali çok düşük.
0
anily
(04.11.18)
yılın son 2 ayındaki enflasyon mücadelesinin en büyük sebebi bu.Mümkün olduğu kadar az çıkartıp çalışanlara az koklatacaklar
0
turkuaz
(04.11.18)
3600 alıyorum 4000 olur mu sizce? Nolur olsun çünkü :(
0
kaledekiyalnizlik
(04.11.18)
@kaledekiyalnizlik şu an 3600 alıyorsan sene başında 4500'e yakın alırsın. çünkü 3600 maaş olan biri şu an %27 vergi dilimine girmiş demektir. bu da sene başında, toplu sözleşme zammından bağımsız %12 zam demek (aslında zam değil de artış diyelim). yani %12+4.5+enfasyon farkını ekleyince 4500 e yaklaşırsın.
0
benim de soyleyeceklerim var
(04.11.18)
şöyle bir durum var ama mahalli idarede hizmetliyim ve ek olarak sosyal denge tazminatı var 700 lira kadar. onunla beraber 3600. o yüzden biraz umutsuzum.
0
kaledekiyalnizlik
(04.11.18)
(9)

Dizi tavsiyesi

cowboy
Gün içerisinde yaklaşık 8-10 saat boş vaktim var ve dizi izlemek dışında vakit geçiremiyorum. Hadi bana dizi tavsiye edin. Şu ana kadar izlediklerim beğeni sıralamasına göre şu şekilde (aklıma gelmeyenler de vardır belki). Listeden anlaşılacağı üzere her tür diziyi izlerim güzelse. Yalnız netflix, b
Gün içerisinde yaklaşık 8-10 saat boş vaktim var ve dizi izlemek dışında vakit geçiremiyorum. Hadi bana dizi tavsiye edin. Şu ana kadar izlediklerim beğeni sıralamasına göre şu şekilde (aklıma gelmeyenler de vardır belki). Listeden anlaşılacağı üzere her tür diziyi izlerim güzelse. Yalnız netflix, blutv gibi platformlarda yer alırsa daha iyi olur, ordan burdan kaynak aramakla uğraşmak istemiyorum. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

- Breaking Bad
- GOT
- La Casa de Papel
- House MD
- Mentalist
- Lost
- House of Cards
- Spartacus
- Dexter
- Sherlock
- HIMYM
- Big Bang Theory
- The Young Pope
0
cowboy
(04.11.18)
DarK
0
the real brad pitt
(04.11.18)
Stranger Things
0
cemallamec
(04.11.18)
dark, stranger things, bates motel
0
damla sakızlı dondurma
(04.11.18)
friends.
0
semenderr
(04.11.18)
Endeaovur
Luther
0
mavibalık
(04.11.18)
Brooklyn nine-nine.
Çerez niyetine 20 dakikalık.
0
adwokat
(04.11.18)
Handmaid’s tale blu tv de
The sinner 8 bölüm hepi topu netflixde
0
insomnia
(05.11.18)
Dark
Daredevil
Tepedeki ev (ingilizcesini hep karıştırıyorum)
0
kablelvuku
(05.11.18)
Prison Break
11.22.63
Six Feet Under
Netflix diyorsan Tepedeki Ev ,
BluTv Masum ( Haluk bilginer )
PuhuTv Şahsiyet ( haluk bilginer )
0
KendineAteist
(06.11.18)
(4)

Yesil zeytin soslama

balpolen
Gunaydin:)Elimizde salamura kavonozda yesil zeytin var. Yemeye hazir, bunu yikayip direk sofraya koymak yerine nasil soslayabiliriz? Onerileriniz nelerdir?
Gunaydin:)
Elimizde salamura kavonozda yesil zeytin var. Yemeye hazir, bunu yikayip direk sofraya koymak yerine nasil soslayabiliriz? Onerileriniz nelerdir?
0
balpolen
(04.11.18)
zeytinyağı+kekik+limon+pul biber.

kekik var mıydı yok muydu hatırlayamadım şimdi.
0
diffarentiationation
(04.11.18)
@diff aynen öyle yapıyorum kekikli, güzel oluyor
0
anily
(04.11.18)
Kekik+ nar ekşisi+ pul biber+zeytinyağı+1dilim limon
0
sacrilegious
(04.11.18)
ben sadece zeytinyagi, limon yapiyorum. sade daha cok hosuma gidiyor. arada bazen pul biber+kekik de koyuyorum. zeytinleri yedikce de yagina ekmek ban. afiyet olsun.
0
crucio
(04.11.18)
(7)

Kullandığınız kredi kartı

tiptansoguyantipci
Herkese merhaba kendime kredi kartı çıkarmak istiyorum ama kararsız kaldım. Garanti miles & smiles kredi kartı düşünüyordum. Kullananlar beğenmemiş. Çok kararsız kaldım:/
Herkese merhaba kendime kredi kartı çıkarmak istiyorum ama kararsız kaldım. Garanti miles & smiles kredi kartı düşünüyordum. Kullananlar beğenmemiş. Çok kararsız kaldım:/
0
tiptansoguyantipci
(04.11.18)
enpara'nın kredi kartını kullanıyorum. puan biriktirme vs derdim yok. tüm kredi kartları yıllık ücret alırken enpara düzenli kullanım için sana 100 lira mı ne para veriyor.

yedek kredi kartım maaş hesabımın da olduğu yapı kredi'den gold kart. ne olur ne olmaz diye duruyor bu sadece.
0
washe
(04.11.18)
Cepteteb var ama yıllık 85 kağat alıyormuş, iptal ettireceğim sanırım ya da kalır bonus sonuçta bir gün bir işe yarar zaten yıllığını ödedik.

Enpara var ama teslim almadım, eski bir adrese gitmiş kart lazım olmadı diye daha yönlendirmedim.
0
zxcd
(04.11.18)
Enpara var. Dertsiz tasasız kart. Puan muan gerek yok. Spotify Netflix var.
0
westblack
(04.11.18)
Enpara kk, paraf gold, axess kullanıyorum. Üçünden de memnunum
0
Delay Fuze
(04.11.18)
en makulu enpara kredi kartı şu anda. ücretsiz. sade. güzel. ama diyorsan ben puanlar kazanayım, bi çıkar sağlayayım falan; ben maximiles kullanıyorum.

her 200 tl'lik harcamada 1 maximil veriyor. ayrıca atıyorum burger king'ten 20 tl'lik alışveriş yaptınız 20 kuruş da maxipuan geliyor, o maxipuan da direkt maximiles oluyor. yani 200 tl'de 1 maximil de maximum'dan geliyor desek 200 tl'de 2 maximil. bütün harcamalarımı her zaman kredi kartından yaparım. takibi kolay oluyor. faturalar, alışveriş, bilet parası, dışarda yediğim içtiğim şeyler darken aylık 2000 tl kadar bir giderim oluyor. yani 20 maximil. avrupa'ya uçak bileti alırken 1,5 ile çarpılıyor. yani her ay 30 tl'lik avrupa'ya uçak bileti parası çıkıyor.

bence çok az. ama daha uygununu bulamadım...
0
metrobus yoluna kacan angus
(04.11.18)
Enpara candır.
Bi de mil vs için maximiles ama pek işe yaramıyor
0
bradshaw
(04.11.18)
enpara'yı neden seviyor arkadaşlar bilmiyorum. Yılda 200 tl veriyor sanırım.

Ben yapı kredi adios ve axess kullanıyorum. ikisi de kart ücretini iade ediyor. akaryakıt/market kampanyaları iyi oluyor.
0
giovanne
(04.11.18)
(14)

Erkeklere soruyorum / hangi şampuan?

neseli ispanak
Evet. Hangi şampuanı kullaniyorsunuz? Ya da sabun mabun vs. Ne kullanıyorsunuz?
Evet. Hangi şampuanı kullaniyorsunuz? Ya da sabun mabun vs. Ne kullanıyorsunuz?
0
neseli ispanak
(04.11.18)
head&shoulders tercihim. olmazsa blendax.
0
koseli cember
(04.11.18)
Sadece pantene dokulme onleyici sac kremi. Her gun yaz kis fark etmez dus alirim
0
Traveller
(04.11.18)
Tresan sampuan bitkisel ve gayet memnunum. Bazen isirganli bazen de sarimsaklisini kullaniyorum
0
t boy
(04.11.18)
head&shoulders kullanıyorum belirli bir sebebi yok. tamamen alışkanlık olabilir.
0
belkider
(04.11.18)
birkaç tur defne sabunu ile geçtikten sonra head&shoulders men ultra
0
tabudeviren
(04.11.18)
Head&shoulders mentol
0
tociess
(04.11.18)
prozinc plus
0
dafuq
(04.11.18)
Head and shoulders
0
japon askeri
(04.11.18)
verdaa defneli şampuan
uerli ve milli
0
anily
(04.11.18)
Hataydan gelme zeytinyağlı defne sabunu
Güzel kokmam gerekiyorsa üstüne bebe şampuanıyla yıkıyorum
0
hakmut
(04.11.18)
dove
0
rakicandir
(04.11.18)
h&s men ultra saç dökülme önleyici
0
mattiadestro
(04.11.18)
Ne bulursam onu kullaniyorum.
0
eksimeksi
(05.11.18)
Tarisin zeytinyagli sabunu.
Dalinin bebe sampuani.
0
bir3iki7
(05.11.18)
(1)

Pull and bear

6 underground
Ayakkabi kaliplari nasil? Diğer markalara gore geniş mi dar mi acaba? Bilen arkadaslar bilgi verirse sevinirim.
Ayakkabi kaliplari nasil? Diğer markalara gore geniş mi dar mi acaba? Bilen arkadaslar bilgi verirse sevinirim.
0
6 underground
(04.11.18)
Bana tarak kisimlari dar gelmisti diger markalara kiyasla.
0
superfluid
(04.11.18)
(3)

SSL sertifikası bitiş tarihi hk.

tchuck
5 kasım 2018 bitiş tarihli SSL 5 kasım gece 00.00'da mı biter?yoksa 6 kasım gece 00.00da mı?
5 kasım 2018 bitiş tarihli SSL 5 kasım gece 00.00'da mı biter?
yoksa 6 kasım gece 00.00da mı?
0
tchuck
(04.11.18)
5 Kasım 2018 23:59'da biter.
0
bir peynir kutusu kibrit
(04.11.18)
SSL sertifikasına para vermeyin.
Let's Encrypt diye bir şey var.

letsencrypt.org
0
işimdeyim gücümdeyim
(04.11.18)
zaman utc olabilir -3 düşün
0
Sir Anthony Hopkins
(04.11.18)
(2)

Lateks Yatağı nasıl bilirsiniz?

PoscheN
Çocuklar için yatak alacağım, lateks yatak önerenler var. Kullanan bilgi sahibi olan var mı?Sizce lateks mi yaylı yatak mı?Marka olarak en kaliteli İstikbal, İşbir, Yataş hangisi?
Çocuklar için yatak alacağım, lateks yatak önerenler var. Kullanan bilgi sahibi olan var mı?

Sizce lateks mi yaylı yatak mı?

Marka olarak en kaliteli İstikbal, İşbir, Yataş hangisi?
0
PoscheN
(04.11.18)
üniversiteye gelene kadar Istikbal'in yaylı yatağını kullanıyordum ve çok memnundum. üni'ye gelince kendime oda kurdum ve lateks yatak aldım ama istikbal/yatsan gibi bir yerden değil, polo yatak diye bir yerden, 3. yılım ve hiç memnun değilim.
0
giovanne
(04.11.18)
Cocuklar icin isbir aldım. Yaylıdan cok daha iyi
0
primetime
(04.11.18)
(1)

Android keep gibi ama tarih de ekleyen bir not programı

mete kudur
Derdimi anlatamadım.Şimdi iş yerinde 3 farklı konum için 3 farklı not oluşturdum. bu 3 konumun içinde imalat yapılıyor ve bu imalatlarda zamanla kümülatif artıyor ya da değişiyor işte. google keep de başlığa mesela mahal 1 yazıp notu oluşturduktan sonra altına yazıyorum300 adet x 500 adet y4. katta
Derdimi anlatamadım.

Şimdi iş yerinde 3 farklı konum için 3 farklı not oluşturdum. bu 3 konumun içinde imalat yapılıyor ve bu imalatlarda zamanla kümülatif artıyor ya da değişiyor işte.

google keep de başlığa mesela mahal 1 yazıp notu oluşturduktan sonra altına yazıyorum

300 adet x
500 adet y
4. katta 200z
gibi


ertesi gün yine altına buna benzer şeyler yazıyorum...

bu şekilde not tutabildiğim basit bir uygulamada aynı sayfa içindeki farklı kelimeleri yazdığım tarihi de gösteren birşey var mı ?


benim için aslolan şey widget'i olması yani ana sayfada yazdığım notları görebilmem.
0
mete kudur
(04.11.18)
notun içine tarih yazın. google keep olsun apple notes olsun db de her notu ayrı tutuyor. yani içine ne yazarsanız yazın bir değiştirme tarihini not alıyor sadece.
her satırı ayrı tutan bir todo list ile olabilir ama benim gördüklerimde karışık olmasın diye tarih koymuyorlar.
kısaca workaround olarak notun içine o günkü tarihi düşüyorsunuz ve sorun çözülüyor.
0
ozdek
(04.11.18)
(8)

beyaz esya icin hangi markalara bakilmali

seksli harf
buzdolabi, camasir makinesi, tv alinacak.11 kasim'da n11 bakicam olmadi black friday'de bakicam. bu 3'u icin hangi markalari onerirsiniz.mesela annemler hoover marka camasir makinesi kullaniyor, baya da sahane makine. model degil marka tavsiyesi yeterdir. servisi iyi olsun, kaliteli olsun, servisten
buzdolabi, camasir makinesi, tv alinacak.

11 kasim'da n11 bakicam olmadi black friday'de bakicam. bu 3'u icin hangi markalari onerirsiniz.

mesela annemler hoover marka camasir makinesi kullaniyor, baya da sahane makine.

model degil marka tavsiyesi yeterdir. servisi iyi olsun, kaliteli olsun, servisten garantiyi uzatabileyim, aman aman fiyati ucuk olmasin bizim icin yeter.

bir de ben internetten urunu alsam, atiyorum 3 ay sonra kurulum icin servisi cagirsam oluyor mu? bir zaman kisitlamasi var mi? ve garanti kurulumdan snra mi basliyor?
0
seksli harf
(04.11.18)
Hepsinden önce donanımhaber beyazeşya forumuna bak. orda bu işin piri olan adamlar var. Ben orda yola çıkıp marka*model*fiyat bakarak bayi gezmeye başladım.

Arçelik-profilo bakıyorum beyaz eşya. bosch ve siemens in orta segmentindeki bire bir aynı ürünler yaklaşık biner lira daha ucuz olarak profiloda var. arçelik ise ikinci seçenek, yerlilerde vestelde yaşadığım hayal kırıklıklarından sonra arçelik tercih ederim sadece.

kurutma makinası ve çamaşır makinasında grundig. sözlüğe yazdım başlığına oraya bak detay merak ediyorsan. eksisozluk.com

tv içinse samsung bakıyorum. samsung nu8000 serisi 1440p de 120 hz veriyor, oyun için güzel. tabi orta segment tv tl ye vurunca 10binlira yapıyor... sadece uydu bağlayacaksan ucuzlarına bak.

onun dışında şubatta sıfır ev kurucam, başka tavsiye verecek varsa bekliyorum.
0
aktuelbimurunu
(04.11.18)
İyi servis için kesinlikle arcelik.
0
kisa
(04.11.18)
samsungu tavsiye ederim. Hem ürünler çok kaliteli. bozulmuyor pek. bozulsa da servisleri çok iyi
0
efruz
(04.11.18)
1-2 Arçelik 3’ğ bilmiyorum
0
le jeune turc
(04.11.18)
Beko-Arçelik
0
Delay Fuze
(04.11.18)
tek bir markaya bağlı kalma. bir markanın buzdolabı iyi olurken diğerinin çamaşır makinesi iyi olabiliyor. gidip de klasik bir türk gibi bütün evi aynı bayiden döşeyip gelme.

bende buzdolabı profilo
çamaşır makinesi profilo
bulaşık makinesi hoover
fırın siemens
tv olarak lg var
0
mr.goodcat
(04.11.18)
@mr.goodcat aslinda ben de tam olarak bunu sormustum. hangi urun hangi markadan memnunsunuz?
0
🌸seksli harf
(04.11.18)
Bende buzdolabi AEG
Camasir mak Beko
TV ise LG

Hepsinden baya memnunum. Tr icin arcelik-arcelik-LG olurdu. Yurtdisinda yasiyorum, trde AEG yok sanirim. Camasir mak Hoover da basarili camasir mak icin aslinda.
0
kuehles blondes
(04.11.18)
(8)

üzerime film atar mısınız lütfen

bana her yer cehennem
şöyle intikam filmi olsun. mümkünse.aksiyon da olur
şöyle intikam filmi olsun. mümkünse.
aksiyon da olur
0
bana her yer cehennem
(04.11.18)
Daredevil serisine baslayabilirsiniz
0
nax
(04.11.18)
öfke olsa?
Relatos salvajes (2014)
0
helios
(04.11.18)
toua tokuchi
(04.11.18)
Edge of Darkness
0
silver apple
(04.11.18)
www.reddit.com

buradan yardımcı olurlar:)
0
blackbuker
(04.11.18)
park chan-wook intikam üçlemesi
sympathy for mr vengeance (aralarında en çok sevdiğim)
lady vengeance
oldboy

kesin izlenmiştir ama "the crow" ve kill bill"

aklıma gelirse daha eklerim.
0
pokemonk
(04.11.18)
John Wick
The Equalizer, sırf intikam değil parça parça var
0
Uncle Sam
(04.11.18)
Yanaşma
0
eksimeksi
(05.11.18)
(2)

şişman bir kızın söylediği popüler yabancı bir şarkı

Sour
klibini görmüştüm geçtiğimiz yaz, bir anda aklıma geldi. klipte şişman bir kız var. şarkının sözleri de sanki "kendimle barışığım" minvalindeydi. popüler bir şarkı.
klibini görmüştüm geçtiğimiz yaz, bir anda aklıma geldi. klipte şişman bir kız var. şarkının sözleri de sanki "kendimle barışığım" minvalindeydi. popüler bir şarkı.
0
Sour
(03.11.18)
All about that bass mi?
0
fasulyek
(03.11.18)
evet :D
0
🌸Sour
(04.11.18)
(7)

Witcher oyunu hakkında soru

asethuan
İlkini bitirdim ancak ikincisini bir türlü oynayamıyorum.Alışamıyorum oynanabilirliğine.Yön tuşlarını w,a,s,d, den değil de ok tuşlarından yapmaya alıştım yıllardır. Dolayısıyla oyunu oynayamıyorum.Bunu bitiremediğim için de 3. oyuna geçemiyorum. 3. oyunu oyun ile bir bağı var mı hikaye açısından? G
İlkini bitirdim ancak ikincisini bir türlü oynayamıyorum.

Alışamıyorum oynanabilirliğine.

Yön tuşlarını w,a,s,d, den değil de ok tuşlarından yapmaya alıştım yıllardır. Dolayısıyla oyunu oynayamıyorum.

Bunu bitiremediğim için de 3. oyuna geçemiyorum. 3. oyunu oyun ile bir bağı var mı hikaye açısından? Geçsem bir şey kaybeder miyim?

3. oyunun kontrolleri de böylemi bu arada?
0
asethuan
(03.11.18)
hayatım boyunca oynadığım bilgisayar oyunlarının(ki çok oynadım) %95'inde yön tuşları w a s d idi. witcherlarda da öyle yani(ilk oyunu da oynadım onda da wasd diye hatırlıyorum). ha witcher 1'den 2'ye geçerken ben de zorlanmıştım başta. Kontrollerden ziyade akıcılığı düşük gibi geldiği için ama bence oyna o da çok güzel oyun.

3'te de kontrol wasd bu arada ama ben gamepadle oynadım oyunu.
0
nundu
(04.11.18)
witcher 1'i de mi ok tuşları ile oynadın? öyleyse helal olsun ama geleceğin için w a s d'ye alış yoksa oyun falan oynayamazsın.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(04.11.18)
www.youtube.com

bu arada oyunlarda niye wasd kullanıldığına dair güzel bir video.
0
nundu
(04.11.18)
38 yaşındayım ve hayatımdaki tüm oyunları ok tuşları ile oynadım. oyun geleceğim için de bu alışkanlığımı değiştirmeyi düşünmüyorum :)

ilk yaptığım şey key mappingden oynanışı değiştirmek olur her zaman. lakin ilk defa witcher 2 bana bu imkanı vermedi. witcher 1 de dahil olmak üzere her oyunda key mapping var ama ilginç w2'de yoktu.

sorum w2 oynamadan w3 oynamak anlamlı mı?
0
🌸asethuan
(04.11.18)
steamcommunity.com

şöyle bi başlık buldum. Oyun dosyalarından değiştirilebiliyor sanırım. Her ne kadar yön tuşlarıyla oynamak çok tuhaf gelse de bu şekilde yardımcı olayım :)

bu arada witcher 2 oynamasan da 3 oynayabilirsin. Youtubeda falan genel hikaye özetleyici videolar da oluyo zaten
0
nundu
(04.11.18)
bana da genel eğilimin aksine wasd ile oynamak çok tuhaf geliyor.

ok tuşları yanda silah seçimlerinde kullanacağım numpad tuşları, 0 ins her zaman zıplama, sağ ctrl eğilme, sol shift hızlı koşma, ok tuşlarının üstündeki delete, pdown, pup menüler, günlük, envanter vs. acaip kullanışlı geliyor bana...

alışamadım wasd'ye....
0
🌸asethuan
(04.11.18)
Key mapper uygulamaları ile ok tuşlarını WASD ile eşleyin, bilgisayar WASD sansın siz oklarla oynayın.
0
crostata
(04.11.18)
(2)

hepsiburada “1 paket işleme alındı”

cedex
1 gündür bu ibare var, daha ne kadar beklerim?
1 gündür bu ibare var, daha ne kadar beklerim?
0
cedex
(03.11.18)
Kargoya verilene kadar, en erken pazartesi.
0
zxcd
(03.11.18)
stok yoksa 2-3 hafta bekletirler.. kendimden biliyorum :/
0
strobist
(04.11.18)
(3)

Üretimin Toyota ruhu varsa yazılımın neyi var

boomboom
Japonların üretimde uyguladıkları Toyota kültürü ciddi dönüşüm sağlamıştırAynı şekilde Japonların yazılım teknoloji için uyguladı bir yöntem kültür var mi
Japonların üretimde uyguladıkları Toyota kültürü ciddi dönüşüm sağlamıştır
Aynı şekilde Japonların yazılım teknoloji için uyguladı bir yöntem kültür var mi
0
boomboom
(03.11.18)
Aynisi yazilima uygulaniyor. Yine Kanban var.
0
acemi
(03.11.18)
Kaizen aradigin yontem olabilir
0
kaiserr76
(04.11.18)
yazılım için japonların özel geliştirdiği bir süreç yönetimi yok ama Kanban yazılım süreçleri için de kullanılıyor.
0
gezegen olan pluton
(04.11.18)
(9)

Kahveyi Bırakmak

parcaliham
Günde 2 bardak kahve içiyorum, kendim yapıyorum. Tahmini toplam 20 küsür gramdır.Kahve içmediğim gün baş ağrım oluyor, iyi hissetmiyorum.Acaba bıraksam mı diye düşündüm sonra 2 bardak bir şey değil, neden bırakayım dedim. Bilemedim.Ey kahve bağımlıları, siz bıraktınız mı, bırakmayı düşündünüz mü? Bı
Günde 2 bardak kahve içiyorum, kendim yapıyorum. Tahmini toplam 20 küsür gramdır.

Kahve içmediğim gün baş ağrım oluyor, iyi hissetmiyorum.

Acaba bıraksam mı diye düşündüm sonra 2 bardak bir şey değil, neden bırakayım dedim. Bilemedim.

Ey kahve bağımlıları, siz bıraktınız mı, bırakmayı düşündünüz mü? Bıraktıysanız kendinizi daha iyi hissettiniz mi?
0
parcaliham
(03.11.18)
bence başının ağrısının nedeni başka şeydendir. sigara varsa onu azalt, su içmiyorsan su iç...
0
malheiros
(03.11.18)
bende sabah içmezsem ayılamıyorumculardanım. hiç bırakmayı düşünmedim. gerek yok sigara varsa sigarayı bırak. günde iki bardak kahve kalbi koruyor bi kere <3
0
nymphe
(03.11.18)
bir kere kahve tiryakisi içtiği kahve miktarını tam bilir. ben 8 g'dan espresso yapıyorum. günde en az 1 içerim. bazen 6 içerim.

kahvenin bırakılması gerektiğini düşünmüyorum. rahatsız ediyorsa decaf deneyin.
0
ozdek
(03.11.18)
size saçma bir hikaye anlatayım. hayatımın bir döneminde dik durunca başım ağrıyıp dönüyordu, yatınca geçiyordu. bu olay yaklaşık 2 ay sürdü. çok araştırdım çok doktora gittim. bir şey bulunamadı. nörologlardan biri kahve için iyi gelir dedi hatta kadın yabancıydı. bu da böyle bir anımdır. kahvenin karaciğere faydalı olduğuna dair de bilgiler var. doğrudur yanlıştır bilemem. içerim içtiririm. miktara bakmam çarpıntı yapınca keserim.
0
tukenmez adam
(03.11.18)
ben günde 1 lt filan americano içiyorum, 5 shot espresso yapıyor.
bırakmayı hayal bile edemem. kahve içmezsem yarı baygın oluyorum.
0
cedex
(03.11.18)
Cold turkey diyor yanancılar
Kahveyi bırakamam demek komik geliyor. Kötü hissediyorsunuz ama farkında değilsiniz koşullanmışsınız kahve beni uyanık tutuyor yok öyle bir şey.
5 shot espresso içen arkadaşa sormak istiyorum çarpıntın, anksiyeten uyku bozukluğun yok mu?
O kadar kahve içilmez bu bedene yazık
0
fasulyek
(03.11.18)
ben biraktim, haftada 1-2 kere decaf iciyorum, porsiyon kontrolu acisindan kafeinsiz turk kahvesi super oluyor. fakat siz bulabilirseniz su teknigiyle kafeini arindirilmis tuketin, mehmet efendininkinde nasil arindirdiklarini bilmiyrum mesela.
0
mavicorap
(04.11.18)
Baş ağrınız ya psikolojik ya da bir doktora görünün ki psikolojikmiş gibi duruyor.
0
awareim
(04.11.18)
ben de günde en fazla 2 bardak içiyorum. 3 sene önce 3'e bile çıkmıştım ama çarpıntı yaptığı için azalttım. ben de çok sevdiğimden değil aslında ama dizi film izlerken içmek çok hoşuma gidiyor. aslında uykusuzluğum var uzun süredir, bundan dolayı mı diye düşünüyorum.
0
nothing in my way
(04.11.18)
(10)

nikah tarihi alma kac gun suruyor?

seksli harf
ayni gun icinde halloluyor mu? nikah dugunde yapilacak.
ayni gun icinde halloluyor mu? nikah dugunde yapilacak.
0
seksli harf
(03.11.18)
Memlekete göre değişir. Kuzenim Ankara için 3 ay sonraya alabilmişti.
0
zxcd
(03.11.18)
nikah dairesine ve sezona göre bile değişir. ama düğünde yapılacaksa onun ayrı ücretini alıyorlar sanki. tarih olarak çok şeyetmemesi lazım. belediyeyle bir konuşun.
0
ozdek
(03.11.18)
istanbul. 2-3 hafta icinde gelecek islere girisicez.

bu arada tarih belli biz bu tarihte dugunumuzde nikah kiyilsin diye basvuruyu falan halletcez sonra salona icin kosturcaz. o belediyeye basvuru suresi ne kadarda tamamlaniyor?
0
🌸seksli harf
(03.11.18)
Aile hekimi raporu, verem dispanserinden ciğer filmiydi galiba ve fotoğraf, kimlik vs. şeyleri ne kadar çabuk hallederseniz nikah dairesine istediğin zaman gidebilirsiniz istediğiniz gün boşsa zaten verilir hemen bekleme falan yok onun için ayrıca oraya ödeme de oluyor arayıp sorun ne kadar diye boşuna atm vs aramayın durduk yere vakit kaybı olur. Stres sebebi ayrıca kendimden biliyorum.
0
Uncle Sam
(03.11.18)
belgeler, para falan hallolduktan sonra nikah dairesinde ayni gunde hallolur hemn yani.
0
🌸seksli harf
(04.11.18)
Kayınvalidem nikah memuru, aylar öncesinden yerimizi ayırmıştı ama biz sezonun yoğun olduğu zamanda yapmıştık düğünü o yüzden çok önceden ayarladık. Aralık’ta yapılacak düğün için bir ay önce gitseniz istediğiniz tarih ve saati bulursunuz zannımca.

Lokasyon İstanbul
0
sylr
(04.11.18)
Ayrıca işlemler için de kan tahlili gerekiyor. Kanı aile hekimliğinde verdiğin için bir gün sonraya alıyorsun sonuçları genelde.
0
sylr
(04.11.18)
sikinti su ki bizimki temmuz'da o yuzden en kisa surede halledelim diyoruz. farkli sehirlerdeyiz o yuzden de plan yapmaya calisiyorum.
0
🌸seksli harf
(04.11.18)
Temmuzdaki düğün için size şimdiden tarih vereceklerini sanmıyorum. Tahminlerime göre Aralık gibi falan almaya başlarlar kayıtları, ilçeden ilçeye değişir tabii ama gene de bir gidip görüşün emin olmak adına.
Çok basit işler sıkıntı yapmayın.
0
sylr
(04.11.18)
ya ona gore yer ayarlanacak o yuzden yer ve nikah tarihini bi an once halletmek istiyoruz.

peki ben tum belgeleri toplasam kendim tek basima nikah tarihi basvurusu yapabiliyor muyum yoksa iki tarafinda basvuru esnasinda orada mi olmasi gerekiyor?
0
🌸seksli harf
(04.11.18)
(2)

Diş kaplatan var mı?

zxcd
Dün kaplama diş takıldı, ağız içi uyumu iyi fakat yemek yerken baskı hissediyorum alttaki dişlerde normal midir, ne zaman geçer?Yine yemek yerken sanki içine yemek kaçıyor gibi hissediyorum bu normal mi?
Dün kaplama diş takıldı, ağız içi uyumu iyi fakat yemek yerken baskı hissediyorum alttaki dişlerde normal midir, ne zaman geçer?

Yine yemek yerken sanki içine yemek kaçıyor gibi hissediyorum bu normal mi?
0
zxcd
(03.11.18)
normal alışır 1 haftaya
0
basond
(03.11.18)
En arka alt dişimde kaplama var. Diş etlerinde hafif bir şişkinlik olduğu için başta o baskı bende de birkaç gün sürmüştü, sonra geçti. Ama içine bir şey kaçması hissini hiç yaşamadım.
0
wish i could find a way to disappear
(04.11.18)
(2)

Kilo sorusu

ırene adler
>>Yıl sonuna doğru önemli bir görüşmem var. Baya kilo verdim bu süreçte,programımım sağlıklı beslenme ve sporla devam ediyor. Planım 72 kiloya ulaşmaktı bu görüşmeye kadar.Yağ yakımı iyi seviyede,doktor kontrolündeyim, bu zamana kadar olduğu gibi yağdan gidecektir.Tartıdaki ağırlığın tek başına bir
>>Yıl sonuna doğru önemli bir görüşmem var. Baya kilo verdim bu süreçte,programımım sağlıklı beslenme ve sporla devam ediyor. Planım 72 kiloya ulaşmaktı bu görüşmeye kadar.Yağ yakımı iyi seviyede,doktor kontrolündeyim, bu zamana kadar olduğu gibi yağdan gidecektir.Tartıdaki ağırlığın tek başına bir anlam ifade etmediğini iyi biliyorum ama gözetim altında olduğum için yağ kaybına önem veriyoruz.

>>Neyse şöyle bir şey oldu. Bu görüşme iki hafta önceye alındı.Biraz verginin. Ben de tahmini 74-75 kg olurum gibi.Yani 72 kg olmakla 74 kg olmak arasında gözle fark edebilecek önemli bir değişiklik olur mu sizce? Ya da bu civarlarda olup daha ince gözükmek için yapabileceğim bir aktivite var mı?Havuz,fitness veya yürüyüş seçeneklerim var.Dostlar rakamlara çok takılmışım farkındayım ama çok önemli görüşme benim için, anlayanlardan yorum rica edicem.


Edit:Gönül işi görüşmesi değil. Boy 1.73.Dengeli dağılım mevcut kgde.
0
ırene adler
(03.11.18)
reformer pilates. duruşunuzu bile tamamen değiştiriyor ve birkaç seansta bile gözle görülür fark oluyor.

bunun dışında 72 ile 74 arasında gözle görülür bir fark olmaz.
0
bir nick var benden iceri
(03.11.18)
72 ideal kilonuz olsa buna 100 diyelim, 74 ise 102,78 olur. yani %2,78 lik bir fazlalık. bunu anlamak çok zor olduğu düşünülse de ben anlarım yani. ama sizi daha önce görmediysem ideal kilonuzu nereden bileceğim? neyi neyle karşılaştıracağım?
o yüzden anlamam. ama bu insan çok fit değil ama yeterince fit derim.
0
ozdek
(03.11.18)
(3)

witcher oyunlarındaki hikayeler

semaforo de medianoche
bildiğim kadarıyla witcher oyunları kitapların sonrasında geçiyor yani hikayeler kitaplarda yok. witcher 2 oynamadım ama 1'in ana hikayesi ve 3'teki heart of stone dlc'sinin hikayesi bana göre muhteşem ötesi. 3'ün ana hikayesi, başta bloody baron'unki olmak üzere bi çok yan görev hikayesi ve blood a
bildiğim kadarıyla witcher oyunları kitapların sonrasında geçiyor yani hikayeler kitaplarda yok. witcher 2 oynamadım ama 1'in ana hikayesi ve 3'teki heart of stone dlc'sinin hikayesi bana göre muhteşem ötesi. 3'ün ana hikayesi, başta bloody baron'unki olmak üzere bi çok yan görev hikayesi ve blood and wine hikayesi de gayet iyi. yani dizi/film senaryosu olsa veya kitap olsalar büyük kitleler tarafından izlenir/okunur ve hayran olunur. bu seviyedeki hikayeleri ciddi ciddi cd projekt çalışanları mı yazdı sapkowski'nin falan hiç katkısı yok mu? eğer yoksa o arkadaşlar oyun işinde kendini heba ediyor senaryo veya kitap yazma işine girmeleri lazım. yoksa kitaplarda ana hatlarıyla belirtiliyor muydsu bu hikayeler?
0
semaforo de medianoche
(03.11.18)
niye heba ediyor kendilerini? coder adamlar bi yandan hikaye uyduruyo mu sanıyosun? dizi için senaryo yazmakla oyun için yazmak arasında ne fark var?
0
ghilleinthemist
(03.11.18)
Sapkowski'nin herhangi bir katkısı yok. Hatta Sapkowski kitabın haklarını çok düşük fiyata satmıştı CD Projekt Red'e. Oyun falan yaş iş, tutmaz diyerek. Kaç senedir bu konuda ağlayıp yakınıyor. CD Projekt Red'den daha fazla para istiyor.

Yani Sapkowski'nin kitaplarından sonra yazılan bütün senaryo CD Projekt Red'in ürünü. Başkaları zaten kullanamaz. Zira kullanmazlar. Mesela Netflix'in Witcher dizisi tuttuğu takdirde, kitaptaki senaryolar tükendikten sonra Netflix senaristleri de kendi hayalinde bir Witcher evreni kuracak ve bu yolda devam edecektir.
0
hitokiri kenshin
(03.11.18)
@ghilleinthemist coder adamlar niye hikaye uydursun koca şirket kod yazanı ayrı senaryo yazanı ayrıdır tabi. heba ediyolar çünkü isimlerini bile bilmiyoruz oysa böyle güzel film/dizi/kitap üreten birinin adını tüm dünya tanır. oyun sektöründe hikaye 2. veya daha da arka planda kaldığı için dünya daha az biliyor bu isimleri.
0
🌸semaforo de medianoche
(03.11.18)
(6)

Kedinin karnı ıslak

gameofannen
Ara-sıra bakıyorum tam göbek kısmı acayip ıslak vaziyette. Öyle yalama ıslaklığı da değil. Sanki biraz su dökmüşler gibi. Kedi erkek 4 aylık m
Ara-sıra bakıyorum tam göbek kısmı acayip ıslak vaziyette. Öyle yalama ıslaklığı da değil. Sanki biraz su dökmüşler gibi. Kedi erkek 4 aylık m
0
gameofannen
(03.11.18)
tadına bakma şansınız var mı? su mu yoksa idrar mı anlaşılır.
0
ozdek
(03.11.18)
Orda idrarın ne işi olur ki? Kokusu yok. Tadına bakmam :)
0
🌸gameofannen
(03.11.18)
bizimki lavaboda yatmayı sever mesela. Benzer şekilde ıslak bir yere yatıyor olabilir mi ?
0
sylow
(03.11.18)
alt taraf tam ıslak olsa anlarım da öyle büyük bir ıslaklık yok. 5 -6 cm²
0
🌸gameofannen
(03.11.18)
su kabının üstüne yatıyodur.
0
sir gawain
(03.11.18)
islak olan yere zararli olmayan ve sonradan silmesi cok zor olmayan gida boyasi gibi birsey surun, nerelere karnini surttugunu bulun derim. gerci karnini yalayip silebilir boyayi ama bir kac kere tekrarlayabilirsiniz. belki :|
0
kakalamar
(04.11.18)
(1)

Küçük presin dünyalı dostu bana mesaj atabilir mi

her gece aç
Keske mesajlasma herkese açık olması default olsa da uğraşmasak
Keske mesajlasma herkese açık olması default olsa da uğraşmasak
0
her gece aç
(03.11.18)
Söyler misiniz
0
🌸her gece aç
(10.11.18)
(3)

huawei mate 20 lite

sylow
bu değil de o fiyata hede hüdü alsana diyeceniz hede varsa tavsiyeleri alabilirim.(gitti gidiyorda fiyatı 2699₺)
bu değil de o fiyata hede hüdü alsana diyeceniz hede varsa tavsiyeleri alabilirim.
(gitti gidiyorda fiyatı 2699₺)
0
sylow
(03.11.18)
lg v30 hepsiburada 2700

snapdragon 835 işlemci
oled ekran
128 gb hafıza
4gb ram

kamerası da p20 lite dan kötü değildir bi p20 pro olmasa da
0
freebird5406_2
(03.11.18)
zamanında bu şekilde özellikler bakarak telefon alıyordum. lumia serisi olsun, lg g serisi olsun. sonra hepsi çöp oldu gitti. servisleri berbat, telefonlar berbat. artık özellikten ziyade markaya bakmaya başladım. şuan samsung kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. bolca telefon değiştirmiş biri olarak önerim bu sadece. lg önerisini görünce çektiğim çileler aklıma geldi.
0
trajikomix
(04.11.18)
takip
0
tamamhosdiyonda
(04.11.18)
(3)

şu zeytinler nasıl yenebilecek hale getirilir?

tabudeviren
sb.bugün toplandı.https://eksiup.com/01f8b8e24949
sb.

bugün toplandı.

eksiup.com
0
tabudeviren
(03.11.18)
Uzun is o ugrasilmaz. At topraga gubre olsun.
0
stavro
(03.11.18)
Valla çok zahmetli okuduktan sonra yapabileceğini sanmıyorum ama yine de yazayım.
Zeytinleri taşla kıracaksın kırma derken çatlaması kafi, kırayım derken parçalamayasın. Sonra kavanoza alip 3-4 gün boyunca hergün, ondan sonra da gün aşırı suyunu değistireceksin. Amaç aciliginin geçmesi. Suyu yenilerken az biraz da tuz at. Böyle boyle 1 hafta on gün kadar suyu değistirmeye devam et. Ara ara zeytinlerin tadina bak acılığı geçmiş mi diye. Acılığı geçince sirayla zeytin limon zeytin limon(yuvarlak kesilmiş limon) şeklinde kavanoza doldur. Ayri bir kapta tuzlu suyu hazirla. tuzun oranini kestirmek icin de yumurta testi yap yumurta suyun ustune cikiyorsa tuzu yeterlidir. Hazirladigin tuzu zeytin ve limon dolu kavanoza dök. Birkaç güne yersin .
0
Amaranta ursula
(03.11.18)
Zeytinleri yikayin. Saplarini ceri copu ayiklayin. Kavanoza iki sira zeytin biraz iri tuz dokerek tekrarlayin. En uste biraz limon tuzu koyun kavanozu kapatin gunes gormeyen yerde duracak. Arada sirada cevirin kavanozu. 2 3 ayi buluyor olmasi. Zeytin su birakacak vs.
0
nax
(03.11.18)
(1)

Fringe - 2.Sezon Kayıp Bölümler

Uncle Sam
Torrent bölüm bölüm indirdiğim için 11 ve 12. bölümleri bulamadım bu bölümleri izlemezsek kopukluk olur mu sonraki bölümlerde?
Torrent bölüm bölüm indirdiğim için 11 ve 12. bölümleri bulamadım bu bölümleri izlemezsek kopukluk olur mu sonraki bölümlerde?
0
Uncle Sam
(03.11.18)
burada bölüm bölüm bulabilirsin. bölüm olanlarda tek seeder var şu an. 2. sezonun torrentini de torrent programına ekleyip inmesini istemediğin bölümleri seçip indirme diyebilirsin.
zooqle.com
0
diyanet takvimi
(03.11.18)
(12)

dün sabahtan bu gece uyuyana kadar üç siyahtan tüketim miktarı...

zunkatsar
dün sabahtan bu gece uyuyana kadar ne kadar kola kahve çay tüketmiş olacaksınız?MİKTARlarını, markasını şeker durumunu da belirtin lütfen.çay demleme mi sallama mı şekerli mi?kola hangi marka miktarı? şişe kutu bardak?kahve türü cinsi şekerli mi? miktarı...
dün sabahtan bu gece uyuyana kadar ne kadar kola kahve çay tüketmiş olacaksınız?

MİKTARlarını, markasını şeker durumunu da belirtin lütfen.

çay demleme mi sallama mı şekerli mi?

kola hangi marka miktarı? şişe kutu bardak?

kahve türü cinsi şekerli mi? miktarı...
0
zunkatsar
(03.11.18)
1 fincan Türk kahvesi
1 büyük boy laktozsuz sütlü filtre kahve
6 kupa demleme çay

Hepsi şekersiz.
0
bokmuhendisi
(03.11.18)
3 fincan kahve - 2ser kup seker - granul
3-4 bardak cay - 2ser kup seker - demleme
kola yok
0
stavro
(03.11.18)
1 sise coca cola zero
8 kupa demleme cay sekersiz
0
bxgx
(03.11.18)
Toplam 24 gram etiyopya hunkute içtim. Şekersiz olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım, bu denli bir elitliği şekerle baltalayacak değilim...
0
Bruce
(03.11.18)
4 fincan çay şekersiz demleme, bir fincan sade Türk kahvesi. Kola yok
0
pastörizesüt
(03.11.18)
6 bardak çak (şekersiz)
2 bardak kahve(şekerli)
Son 6 yildır kola yok.
0
Amaranta ursula
(03.11.18)
200ml cam şişe LE COLA var sadece. yazmak bile tuhaf geliyor şunu. iki ay önce sormuş olsan yapacağım listenin uzunluğu sunucuyu çökertirdi muhtemelen.
0
der meister
(03.11.18)
Bugun pek icim almadi anca yarim caydanlik cay ictim gun boyu. Formdan dusmusum. Haftasonu rehaveti diyelim.
0
superfluid
(03.11.18)
2-3 ince belli cay bardagi, sekersiz demleme cay.
0
crown
(03.11.18)
Dün 2 kupa sallama yeşil çay içmiştim. Bu sabah da tall boy pumpkin spice latte içtim.
0
ms brownstone
(03.11.18)
2 kupa filtre kahve french press şekersiz. Kupa 200ml
6 7 fincan demleme çay şekerli
1 Türk kahvesi şekersiz
0
sutlu nescafe
(03.11.18)
1 fincan türk kahvesi- şekersiz
4 çay bardağı çok açık demleme çay şekersiz
Kola yok.
0
megalomaniac
(04.11.18)
(3)

duvardaki marlboro şeysi nedir? gerçek kesit...

zunkatsar
https://youtu.be/so8vVO2QO_k?t=423dolap mı ne bu? anlamadım bir şey.
youtu.be

dolap mı ne bu? anlamadım bir şey.
0
zunkatsar
(03.11.18)
sigorta ve elektrik şalterlerinin olduğu dolaba marlboro etiketi yapıştırmışlar gibi geldi.
0
mr.goodcat
(03.11.18)
jetonla sigara dusurme makinasi sandim ama dugmeleri yok. sanirim reklam amacli lamba gibi birsey. tekel bayi levhasindaki efes gibi ama iceride.
0
kakalamar
(04.11.18)
Eskiden barlarda benzer kutular olurdu. İcinde 10 luk kutu marlborolar olurdu. Mekan sahibi bir sekilde elde etmis ve oraya takmıs olabilir. O değilse daha önce de belirtildiği gibi sigorta panosu falandır. Eskiden marlboro nun bayilerin dış duvarına yapıştırdığı dayanıklı çıkartmalar vardı, panoya böyle bir çıkartma yapıştırılmış olabilir.
0
primetime
(04.11.18)
(2)

display port

arselife
asus VZ229HE monitör almayı planlıyorum.monitörde vga ve hdmi var.ürün özelliklerinde **75Hz tazeleme hızı display port üzerinden sağlanır diyor.75 Hz alabilmem için display port to vga kablosu alıp kullanmam yeterlimi veya display porta sahip olmayan monitör eböyle birşey neden yazılmış?
asus VZ229HE monitör almayı planlıyorum.monitörde vga ve hdmi var.
ürün özelliklerinde **75Hz tazeleme hızı display port üzerinden sağlanır diyor.
75 Hz alabilmem için display port to vga kablosu alıp kullanmam yeterlimi veya display porta sahip olmayan monitör e
böyle birşey neden yazılmış?
0
arselife
(03.11.18)
165 hz asus monitörüm var ve o da 165 hz'i sadece display port ile verebiliyor. hdmi belli bi versiyonuna kadar 1080p yi 60 hz üstü veremiyor.

çok detaya girmeden; 75 hz'i adam akıllı almak istiyorsan bilgisayarında display port çıkışı olmalı ve pc'yi monitöre display port kablosu ile bağlamalısın. dönüştücülerle o iş yalan olur muhtemelen.

edit: oops ben yanlış anlamışım. binder'in söylediği gibi bi durum olabilir.

www.asus.com

monitörde hdmi 1.4 var baktığım kadarıyla ve

HDMI 1.4 added support for 4096×2160 at 24 Hz, 3840×2160 at 24, 25, and 30 Hz, and 1920×1080 at 120 Hz

bilgisayarındaki hdmi çıkışının versiyonuna bağlı olarak hmdi ile de 75 hz alabilirsin.
0
washe
(03.11.18)
selam.

ürünler çeşitli bölgelerde çeşitli ozelliklerde gelir, muhtemelen middle east'te display portunu çıkarmışlardır maliyetten kısmak ıcın. fakat klavuzun çevirisini direkt north amerika versiyonundan yapmışlardır.. versiyon farkıı yani

arz ederim.
0
binder dandet
(03.11.18)
(1)

İzmirde bu akşam ve yarın akşam evinde kalabileceğim birine ihtiyaç var

gliese 581
Merhaba arkadaşlar. İzmirde sırtımda çantamla sokakta kaldım. Ev arkadaşımın ailesi geleceği için evden çıkmam gerekti, kalmak için aradığım arkadaşlarımın da ya evleri müsait değildi ya da telefonlarını açmadılar, ortada kaldık iyi mi. Şeytan diyor ki git otele hesabı da arkadaşa kilitle ama o da b
Merhaba arkadaşlar. İzmirde sırtımda çantamla sokakta kaldım. Ev arkadaşımın ailesi geleceği için evden çıkmam gerekti, kalmak için aradığım arkadaşlarımın da ya evleri müsait değildi ya da telefonlarını açmadılar, ortada kaldık iyi mi. Şeytan diyor ki git otele hesabı da arkadaşa kilitle ama o da benim gibi öğrenci neticede. Her neyse, güvenilir elemanımdır, kafa dengiyimdir, 1000 küsür entrym referansım olsun. Hem muhabbet ederiz hem değişiklik olur, tecihen bornova-konak-buca civarları. Hadi bakiyim bi el atın ekşiciler.
0
gliese 581
(03.11.18)
Gerek kalmadı beyler buldum.
0
🌸gliese 581
(03.11.18)
(4)

baileys açıldıktan sonra bozulur mu?

mr.goodcat
2 ay önce açtığım ve sonrasında buzdolabında sakladığım baileys bozulur mu? içinde süt ve krema olduğundan bozulabilir diye düşündüm de.
2 ay önce açtığım ve sonrasında buzdolabında sakladığım baileys bozulur mu? içinde süt ve krema olduğundan bozulabilir diye düşündüm de.
0
mr.goodcat
(03.11.18)
Bozulmaz 2 ayda. Zaten tadina bakinca anlarsiniz.
0
crown
(03.11.18)
düşük ihtimal de olsa bozulabilir. arkasındaki best before tarihini kontrol ediniz. tarihe yakınsanız ve şişenin ağzı 2 aydır açıksa bozulmuş olabilir.
0
mayday
(04.11.18)
@mayday ve @crown haklı tarihini kontrol et ama zaten bozulduysa tadından anlarsın.
0
bir peynir kutusu kibrit
(04.11.18)
disarda 1 sene durdu bende, bozuldu mu acaba diye korkarak tadina bakmistim bi seyi yoktu.

3-5 sene onceydi, bu dunyadan yaziyorum.
0
supergirl
(04.11.18)
(3)

paul auster'in nobel alması için ne yapmalıyım?

legalize marijuana
az önce 4321 kitabını bitirdim. ve Auster'in ölmeden önce nobel alması gerektiğiyle ilgili düşüncelerim bir kez daha pekişti. bireysel olarak yapacağım bir şey var mı akademiye bağış / mektup. Satış oranları mı etkili nedir nobel'in olayı? gidem 10 kitap daha alam.yani elbette etkisi olmayacak ama s
az önce 4321 kitabını bitirdim. ve Auster'in ölmeden önce nobel alması gerektiğiyle ilgili düşüncelerim bir kez daha pekişti. bireysel olarak yapacağım bir şey var mı akademiye bağış / mektup. Satış oranları mı etkili nedir nobel'in olayı? gidem 10 kitap daha alam.

yani elbette etkisi olmayacak ama soruyorum.
0
legalize marijuana
(03.11.18)
nobel edebiyat bu sene inanılmaz prestij kaybetti, zaten bu sene verilmeyecek. bence bir 5-6 sene auster de almak istemez.
0
cedex
(03.11.18)
iyi roman cidden. çok zengin içerik olarak. bi yandan da belgesel gibi.
0
freakme
(03.11.18)
Cedex +1, auster seviyesine kadar düşmek üzere Nobel edebiyat, biraz daha beklersen alabilir.
0
Bruce
(03.11.18)
(6)

Yardım Yapılacak Kurum Önerisi

cepeuc
Merhabalar, Bir süredir özellikle kimsesiz çocuklar için düzenli yardım yapabilme isteğim vardı, yakın zamanda ekonomik gücüm biraz daha yerine geldi ve artık başlamak istiyorum. Aylık durumuma göre her ay 300-500 lira kadar vereceğim.Sizce nereye bağış yapmalıyım? İdeal olarak bağış yaptığım yeri a
Merhabalar,

Bir süredir özellikle kimsesiz çocuklar için düzenli yardım yapabilme isteğim vardı, yakın zamanda ekonomik gücüm biraz daha yerine geldi ve artık başlamak istiyorum. Aylık durumuma göre her ay 300-500 lira kadar vereceğim.

Sizce nereye bağış yapmalıyım? İdeal olarak bağış yaptığım yeri aralıklarla ziyaret ederek etkili olduğunu görmek isterim ama şart değil, önerilerinizi alabilir miyim?

Şimdiden çok teşekkürler.
0
cepeuc
(03.11.18)
Bölgenizdeki sevgi evleri bağış kabul ediyor mu araştırın derim. Nesin Vakfı + olarak.
0
atom karincanin torunu
(03.11.18)
Lösev.
0
neymis
(03.11.18)
koruyucu ailelik araştırabilirsiniz
0
cedex
(03.11.18)
Darüşşafaka

Kardeşlik seferberliği (bunlar yardım yapıp yayınlıyorlar, siz de gönüllü kabul a bilirsiniz yardim etkinliklerine)
0
kullanıcı adı
(03.11.18)
Ben bağışlarımı Haluk Levent'in başkanlık yaptığı AHBAP Derneği'ne yapıyorum. Son derece şeffaflar bence. Özellikle kimsesiz çocuklara odaklanma gibi bir durumları yok ama. Herkese yardımcı oluyorlar.
0
hitokiri kenshin
(03.11.18)
sevgi evlerinde çocukların cep telefonu faturalarından internetlerine kadar devlet karşılıyor , onun yerine başka bir alternatif düşünebilirsiniz.
nedir ne değildir kim vardır kim yoktur araştırmadım sadece bir öneri sunuyorum, sunumları ve çalışmaları hoşuma gitti (www.ihtiyacharitasi.org) bir bakabilirsiniz.
ayrıca ekşiden de öğrencilere yardım edebilirsiniz burs arayanlar diye başlık olması gerekiyordu en iyi yardım öğrenciye yapılan yardımdır ;)
0
mariiiposa
(03.11.18)
(4)

yatsan yatak fiyatları

sanal uyku
merhaba. her yeri aradım taradım bir türlü bulamadım. yatsan'ın yataklar için fiyatlarının olduğu sayfa varsa linkini paylaşabilir misiniz? teşekkürler.
merhaba. her yeri aradım taradım bir türlü bulamadım. yatsan'ın yataklar için fiyatlarının olduğu sayfa varsa linkini paylaşabilir misiniz? teşekkürler.
0
sanal uyku
(03.11.18)
Piyasaya gore pahalı olduklari için yayınlamıyor olabilirler mi?
0
kullanıcı adı
(03.11.18)
@kullanıcı adı,
aslında daha önceden birkaç defa bulmuştum, indirim sebebiyle güncelleme mi olmadı henüz diye düşünmüyor da değilim. bir de yatak öneri ekranında çıkıyor ama tümünü maalesef göremiyorum.
0
🌸sanal uyku
(03.11.18)
herhangi bir yatsan bayiine telefon acsaniz yarin sabah, eger illa bu gece gerekmiyorsa?
0
mavicorap
(03.11.18)
@mavicorap:
teşekkürler aklımdaki bir iki model olsa olur aslında ama hepsini görüp fiyata göre falan hareket etmek istedim. neyse yarın doğrudan bayiye gideceğim artık.

teşekkürler.
0
🌸sanal uyku
(04.11.18)
(5)

koşu için bluetooth kulaklık tavsiyesi

blue rebel motorcycle club
spor yaparken, koşarken kulaktan düşmeyecek, akıllı saatle bağlantıyı zırt pırt koparmayacak, şarj süresi 5 saatten fazla sürecek, fiyat olarak da 4 rakamı geçmeyecek sağlam bir kulaklık lazım bana, varsa alırım tavsiyelerinizi, teşekkürler.
spor yaparken, koşarken kulaktan düşmeyecek, akıllı saatle bağlantıyı zırt pırt koparmayacak, şarj süresi 5 saatten fazla sürecek, fiyat olarak da 4 rakamı geçmeyecek sağlam bir kulaklık lazım bana, varsa alırım tavsiyelerinizi, teşekkürler.
0
blue rebel motorcycle club
(03.11.18)
Pahalı: apple airpods, gear icox
ucuz: meizu ep51
0
tinky winky
(03.11.18)
Ep51 demeye geldim.
0
kisa
(03.11.18)
Bende ep 52 demeye geldim:)
0
all girls dream
(03.11.18)
herkes meizu demiş demiş de meizu ile müzik max 5 saat dinlenebiliyor, yarın bugün trail koşusuna katılırsam bu kulaklık işe yaramaz.
0
🌸blue rebel motorcycle club
(03.11.18)
sporsever bir insan icin ideal olan sony nin son nesil walkmani, hem bluetooth kulaklik, hemen zirt diye baglaniyor, mikrofon mevcut, cagri yanitlayabiliyorsunuz, ambient ozelligi var disari sesini isterse kulak icine veriyor, hem mp3 calar 4gb veya daha fazla kendi hafizasi var, itunestan direkt sarki atilabiliyor, suya/yuzmeye toza sifir alti derecelere, buhar odasina jakuziye, denizde tuzlu suya dayanikli, sadece dusta sabuna denk getirmeyeceksiniz yoksa dusta da gayet kullaniliyor, kulakta cok saglam duruyor, parende atsaniz dusmez. fiyati da butun bu ozellikler dahil edilince cok ucuz ne yazik ki su anda net hatirlyamiyorum gecmis zaman unutmusum, fakat genelde sony turkiyede uygun fiyatli oluyor. abuk subuk bir marka degil ,arkasinda teknik servis destegi var, kafa rahat. renkleri de cok guzel, hep boyle pastel tonlarda abuk subuk cart renkler degil. eklemeyi unuttum sarji 12 saat falan gidiyor, hizli sarj ozelligi var, diyelim ki tam kapidan cikmadan sarjin bittigini farkettiniz, 3dk da 1 saatlik sarjediveriyor, idare edecek kadar ki unutkan insanlar icin super ozellik. ben cok memnunum, acayip tavsiye ediyorum.
0
mavicorap
(04.11.18)
(1)

Evinde yemekler yapıp bunu youtube'a atan bi' çocuk vardı.

mete kudur
Farklı mutfaklar farklı yemekler deniyordu, güzel de yapıyordu da kanalı bulamadım bi' türlü. O zaman da duyurudan görmüştüm, aranızda kanalı hatırlayan var mı ?bi' yemek iste suat ustadan değil.
Farklı mutfaklar farklı yemekler deniyordu, güzel de yapıyordu da kanalı bulamadım bi' türlü. O zaman da duyurudan görmüştüm, aranızda kanalı hatırlayan var mı ?

bi' yemek iste suat ustadan değil.
0
mete kudur
(03.11.18)
Emir yargin mi
0
asocial anchorman
(03.11.18)
(11)

İphone’dan Android’e geçiş

czn
6s kullanıcısıyım. Epeydir iphone bağımlılığından kurtulmak istiyorum lakin, androide geçenler iphone’u arıyor mu ?Not: fanboyluk yapmayın lütfen fikirlerinizi merak ediyorum.
6s kullanıcısıyım. Epeydir iphone bağımlılığından kurtulmak istiyorum lakin, androide geçenler iphone’u arıyor mu ?

Not: fanboyluk yapmayın lütfen fikirlerinizi merak ediyorum.
0
czn
(03.11.18)
şöyle diyeyim, 6s'ten sonra mesela 8'e geçsen, x'e falan geçsen "hmm hızlanmış ya telefon" dersin. birkaç tane de olan özelliklerin geliştirilmesi falan var işte.

ancak ne bileyim note 9, p20 pro falan gibi modellere geçiş yapsan bambaşka bir dünya seni bekliyor. sen telefonun değil, telefon senin kölen oluyor.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(03.11.18)
Aynen alırsam o saviyede bi telefon olacak. X’e onkadar para veremem açıkcası ama diğerleri daha makul gbi duruyor. Ne bileyim android alınca alışmak çok zor olacak gbi duruyor. Bu itunes, icloud falan. İ3 tenn ber apple kullanıyorum.
0
🌸czn
(03.11.18)
2012'den beri iphone kullanıyorum ve o zamandan beri kullandığım iphone'lar benim kölem, ne istersem ne dersem hemen ve sorunsuzca yapıyorlar.

geçtiğimiz yaz anneme aldığım xiamoi mi a1 haricinde ailemdeki herkes, android'in kölesiydi ve teknolojiden en iyi anlayan kişi ben olduğum için dolaylı olarak ben de kölesi oldum. kullandığım android 6'lı LG telefon ve yine android 7 olan asus zenwatch'umun da bildiğin kölesiyim. kanser ediyor ikisi de beni. iphone'a geçen artık bana soru sormayı, dert yanmayı bıraktı.


herkesin kendi tercihi. android 8 bana az çok umut veriyor ama senelerdir ve hala android benim başımı ağrıtıyor o yüzden hala android'e geçmeyi aklımdan bile geçirmiyorum.
0
washe
(03.11.18)
Her geçişimde lanet etmişimdir. Daha da geçmem

Dün arkadaşın galaxy a9’unu kullandım biraz. Leş. İğrenç. Dandik ötesi.
0
Delay Fuze
(03.11.18)
daha bu yıl tüm sistemi windows+android'den apple (macbook, ipad, iphone, apple tv)ürünlerine geçirdim.

hiçbir fark yok, kafana göre takıl
0
babilbaligi
(03.11.18)
geçtim, arıyorum.

alışılır ama bence apple ekosistemi daha sıkıntısız.
0
siradam
(03.11.18)
"android kullan ki sen telefonunun kölesi olma, telefon senin kölen olsun." diyenler için şunu yazayım:

telefonunuzla çok sıkı fıkıysanız, android sayesinde google, afedersiniz, tuvalete gittiğiniz saate kadar hayatınızı logluyor. tüm ayarları kapatsanız dahi bir şekilde bu loglamanın devam ettiğini okumuştum geçen (wired'da ya da the verge'te). bunu içinize sindirebiliyorsanız, buyrun yeni android'iniz hayırlı olsun.

google'dan uzak durun. google sizin bilgilerinizi satarak para kazanıyor, apple ise donanım satarak. aradaki bu farkı bilerek hareket edin.

edit: iphone x
0
avianthem
(03.11.18)
uzun yıllardır iphone kullanan biri olarak yaklaşık 2 ay önce xiaomi mi a2 ye geçiş yaptım. şahsen iphonu özletecek bir kullanıcı deneyimi yaşamadım. aktif kullandığım uygulamaların ios ve android versiyonlarında minör farklara alışmak biraz zaman aldı.
yaşadığım en kötü tecrübe ise whatsapp yedeklerini aktaramamak oldu. maalesef bunu öngörememiştim. whatsapp yedeklerini iphonedan androide veya tam tersi geçişlerde aktarmak mümkün değil. sohbet geçmişini email ile gönderip txt olarak saklamak mümkün oluyor sadece.
0
nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli
(03.11.18)
Iste aradigiim soru! Ilk ciktigindan beri android kullaniyorum. Su an telefon alacak olsam yine android kullanirim. Bir suredir android telefonum bozuldu. Arkadasin eski ayfonunu kullaniyorum. Net soyluyorum bi fark yok. Telefon iste ne kolesi ne efendisi. telefonun efendisi ne ya :) kolesi ne demek? Iki android telefonum da orta segment samsungdu. Simdi de baya eski bi ayfon elimdeki ayfon5. Telefin iste. Ne zorlugu ne kolayligi ne alisma sureci. Aya cikmiyoruz efendi
0
allah yazdiysa bozsun
(03.11.18)
telefonun kölesi ne efendisi ne anlamak isteyenler sessiz moddayken bir titreşim aç-kapa yapsınlar, hotspot aç kapa yapsınlar, nfc ile ödeme yapmaya çalışsınlar, yeni bir wi-fi ağına bağlanmaya çalışsınlar, gps çok kullanmıyorum boşuna konumumu takip etmesin hem bilgilerimi almasın hem şarjımı harcamasın(hani google bilgilerimizi satıyor apple bilgilerimizi zerre merak etmiyor ya) aç kapa yapayım diyenler bi aç kapa yapmayı denesin.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(04.11.18)
iphone'un titreşimini kapatıp açma seçeneği menülerin derinliklerinde evet ama sürekli titreşimi kapatıp açmak gibi bi ihtiyacım yok. titreşimi dahi kapatmak istiyorsam alırım rahatsız etme moduna olur biter. artı iphone'u sessiz mode a almak android'ten daha kolay ve hızlı. hotspot yapmak iphone'la da andorid'le de aynı zorlukta. wps güvensiz. olsa dahi kullanmam.

eve gelen misafirlerim evdeki wi-fi'ya bağlanmak istiyorlarsa ve iphone kullanıyorlarsa kendi telefonumu onların telefonuna yaklaştırıp izin vermem yeterli. android ise alıp ben yazıyorum şifreyi. public yerlerde sıfırdan bi wifi'a bağlanmak qr kodu vs ile android ile daha kolay olabilir evet ama senede 1 kez ihtiyacım ya oluyor ya olmuyor.

apple pay Türkiye'de çalışmıyor. android telefonum olsa bile nfc kullanacağımı sanmıyorum. kredi kartımla temazsız pıt pıt ödüyorum zaten. artı alternatif olarak 3rd party uygulamalarım mobil ödeme seçenekleri var. nfc kadar pratik değil evet

GPS'i neyin nasıl kullanacağını iphone'da fazlasıyla detaylı şekilde kontrol edebiliyorsun. işin asıl sakat kısmı android'in sana konum kullandığını söylemeden senin konumunu zaten takip ediyor olması. android kullanan akıllı tv ler bile sürekli google ile iletişim halinde. ek olarak gps androidlerin pilini ağlatırken iphone'da etkisi çok çok az.

iphone'u kapatıp açmak android'teki gibi bir ihtiyaç değil. iphone x kullanıcısı olarak, iphone x kullanıcılarının yüzde 90'ının bu telefonu nasıl kapatacağını bilmediğini hatta kapatmak için 3 farklı yol olduğundan bi haber olduklarına kalıbımı basarım. bu onların cahilliği evet ama bi yandan da bu kullanıcıların böyle bir ihtiyacının olmadığının da kanıtı.

iphone'u savunduğum için fan boy damgasını ben yiyeceğim. tek kullandığım apple ürünü iphone. 10'a yakın asus ürünü kullanıyorum ve ben asus fan boyum ve ilk yorumumda belirttiğim gibi beni kölesi haline getiren akıllı saatim de asus ve memnun olmadığım tek asus da bu akıllı saat. bunun asıl nedeni de android.
0
washe
(04.11.18)
(3)

bankalar kart aidatını hesap kesimin son günü mü extreye koyar

condom kurşunu
yani ben extrem kesilmeden kart aidatı iyansıtıp ynasıtmadıklarını bilebilir myiim? axess'in chip karşılığ açık kalması ayağına taahhüt vermiştim. bu ayın 21'inde biticek. aynı zamanda 11.11 hesap kesim tarihi, 21.11 ise kartın son ödeme tarihi. benim amacım bunlar tekrar kart aidatını yansıtmadan,
yani ben extrem kesilmeden kart aidatı iyansıtıp ynasıtmadıklarını bilebilir myiim? axess'in chip karşılığ açık kalması ayağına taahhüt vermiştim. bu ayın 21'inde biticek. aynı zamanda 11.11 hesap kesim tarihi, 21.11 ise kartın son ödeme tarihi. benim amacım bunlar tekrar kart aidatını yansıtmadan, 21'inde arayıp kartı kapatın demek. tam 21'inde arasam olur mu yoksa taahhüt bittiği gibi yeni aidatı yansıtırlar mı?
0
condom kurşunu
(03.11.18)
İş bankasının yaptığı işgüzarlığı anlatıyorum: kart aidatını skt gününe denk gelecek şekilde yansıtmışlar, bu sırada farklı bir kart numarasıyla yeni kredi kartım gelmişti ben de eskisinin aidat ücretini ödemek istemiyorum diyerek müşteri hizmetlerini aradım. kartınız kapandığı için geçmişe dönük iade yapamıyoruz diyerek eski kartın aidat ücretini yeni kartıma yansıttılar. O yüzden elinizi çabuk tutun derim.
0
sacrilegious
(03.11.18)
Son gün ekstre kesilmeden ekleniyor, ekstrede bakarsan işlem tarihi son gündür.
0
John Bloor
(03.11.18)
@sacri 21'inden önce kaparsam daha önce almadıkları aidatı alacaklar. ben tam 21'inde arayıp kapatın demeyi düşünüyorum.
0
🌸condom kurşunu
(03.11.18)
(7)

Kadıköy'deki Nike'lar nasıl?

msb
Boğadan sahile inerken caminin yanında dar bi sokak var silme spor ayakkabı dolu. Adamların dediğine göre bir tarafta imitasyonlar, diğer tarafta orijinaller var, orijinaller bavulda kaçak mı ne geliyormuş. Fiyatları epeyce uygun, şöyle bi baktım malzeme kalitesi falan da fena durmuyor ama emin olam
Boğadan sahile inerken caminin yanında dar bi sokak var silme spor ayakkabı dolu. Adamların dediğine göre bir tarafta imitasyonlar, diğer tarafta orijinaller var, orijinaller bavulda kaçak mı ne geliyormuş. Fiyatları epeyce uygun, şöyle bi baktım malzeme kalitesi falan da fena durmuyor ama emin olamadım yine de. Var mı bilen eden nedir ne değildir?
0
msb
(03.11.18)
mağaza dışında satılan ünlü markaların ürünleri genelde sahtedir.
0
condom kurşunu
(03.11.18)
Bence hepsi sahtedir. Ama aralarında kalite farkı vardır. Sahtelerin kalitesi orijinallerden çok da kötü olmuyor.
0
empedokles
(03.11.18)
Ben 2012-2013 gibi yanlış hatırlamıyorsam o dediğiniz dar sokaktan bir tane Nike ayakkabı almıştım originaldi. Çünkü aynı ayakkabının farklı rengini 2 hafta önce Nike mağazasından almıştım, original olup olmadığını anladım yani. Piyasası 170 lira olan ayakkabıyı 75 liraya almıştım. Adam hatta gidip Nike mağazasına baktırabilirsin demişti.

Olabilir yani, görmek gerekiyor.

Not: Nike Cortez <3

Bankaların karşısında ki caminin oradaki dar sokak değil mi bu arada, yukarı doğru çıkıyor böyle full ayakkabıcı.
0
lana del rey
(03.11.18)
@lana del rey

Evet bankalarin karsisindaki sokak. Gayet de kaliteli gorunuyorlar zaten, hayir sahte dahi olsa kaliteli sahte olduktan sonra hic onemi yok benim icin. Onemli olan tasarim ve ergonomi. Magazada ortalama bi Nike 500-600 TL'den basliyor, hic de fena rakamlar degil.
0
🌸msb
(03.11.18)
Değerlendirebilirsin, incele biraz ayakkabıyı anlaşılır zaten.
0
lana del rey
(03.11.18)
Orijinal olanlar var ama orijinal diye satilamazlar. Yani sahte diye aldiklarinin orijinal olma sansi daha yuksek.

Zamaninda calistigim sirket depo sisince fazla mali(nike degil muadili bi marka) tezgaha iteliyordu. 300 liralik ayakkabiyi millet sahte diye 30 liraya aliyordu.
Ha zaten 300 tl olmasi da kaliteli yapmiyordu o ayakkabiyi, 1 senede patliyor.
0
acemi
(03.11.18)
orada satılan ayakkabılar bildiğin leş gibi kokutuyor ayağı bir süre sonra

ayak sağlığı için sıkıntılı.......

onun yerine indirim sitelerinden fırsat kolla ayak numaranı bildiğin markalarda
0
2 tostos turan
(03.11.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.