[]

Witcher oyunu hakkında soru

İlkini bitirdim ancak ikincisini bir türlü oynayamıyorum.

Alışamıyorum oynanabilirliğine.

Yön tuşlarını w,a,s,d, den değil de ok tuşlarından yapmaya alıştım yıllardır. Dolayısıyla oyunu oynayamıyorum.

Bunu bitiremediğim için de 3. oyuna geçemiyorum. 3. oyunu oyun ile bir bağı var mı hikaye açısından? Geçsem bir şey kaybeder miyim?

3. oyunun kontrolleri de böylemi bu arada?

 
hayatım boyunca oynadığım bilgisayar oyunlarının(ki çok oynadım) %95'inde yön tuşları w a s d idi. witcherlarda da öyle yani(ilk oyunu da oynadım onda da wasd diye hatırlıyorum). ha witcher 1'den 2'ye geçerken ben de zorlanmıştım başta. Kontrollerden ziyade akıcılığı düşük gibi geldiği için ama bence oyna o da çok güzel oyun.

3'te de kontrol wasd bu arada ama ben gamepadle oynadım oyunu.
  • nundu  (04.11.18 00:25:34) 
witcher 1'i de mi ok tuşları ile oynadın? öyleyse helal olsun ama geleceğin için w a s d'ye alış yoksa oyun falan oynayamazsın.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.18 00:33:27) 
www.youtube.com

bu arada oyunlarda niye wasd kullanıldığına dair güzel bir video.
  • nundu  (04.11.18 00:50:23) 
38 yaşındayım ve hayatımdaki tüm oyunları ok tuşları ile oynadım. oyun geleceğim için de bu alışkanlığımı değiştirmeyi düşünmüyorum :)

ilk yaptığım şey key mappingden oynanışı değiştirmek olur her zaman. lakin ilk defa witcher 2 bana bu imkanı vermedi. witcher 1 de dahil olmak üzere her oyunda key mapping var ama ilginç w2'de yoktu.

sorum w2 oynamadan w3 oynamak anlamlı mı?
  • asethuan  (04.11.18 01:24:24) 
steamcommunity.com

şöyle bi başlık buldum. Oyun dosyalarından değiştirilebiliyor sanırım. Her ne kadar yön tuşlarıyla oynamak çok tuhaf gelse de bu şekilde yardımcı olayım :)

bu arada witcher 2 oynamasan da 3 oynayabilirsin. Youtubeda falan genel hikaye özetleyici videolar da oluyo zaten
  • nundu  (04.11.18 01:27:39) 
bana da genel eğilimin aksine wasd ile oynamak çok tuhaf geliyor.

ok tuşları yanda silah seçimlerinde kullanacağım numpad tuşları, 0 ins her zaman zıplama, sağ ctrl eğilme, sol shift hızlı koşma, ok tuşlarının üstündeki delete, pdown, pup menüler, günlük, envanter vs. acaip kullanışlı geliyor bana...

alışamadım wasd'ye....
  • asethuan  (04.11.18 01:33:33) 
Key mapper uygulamaları ile ok tuşlarını WASD ile eşleyin, bilgisayar WASD sansın siz oklarla oynayın.


  • crostata  (04.11.18 22:49:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.