[]

İphone’dan Android’e geçiş

6s kullanıcısıyım. Epeydir iphone bağımlılığından kurtulmak istiyorum lakin, androide geçenler iphone’u arıyor mu ?

Not: fanboyluk yapmayın lütfen fikirlerinizi merak ediyorum.


 
şöyle diyeyim, 6s'ten sonra mesela 8'e geçsen, x'e falan geçsen "hmm hızlanmış ya telefon" dersin. birkaç tane de olan özelliklerin geliştirilmesi falan var işte.

ancak ne bileyim note 9, p20 pro falan gibi modellere geçiş yapsan bambaşka bir dünya seni bekliyor. sen telefonun değil, telefon senin kölen oluyor.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.11.18 15:35:25) 
Aynen alırsam o saviyede bi telefon olacak. X’e onkadar para veremem açıkcası ama diğerleri daha makul gbi duruyor. Ne bileyim android alınca alışmak çok zor olacak gbi duruyor. Bu itunes, icloud falan. İ3 tenn ber apple kullanıyorum.


  • czn  (03.11.18 15:38:12) 
2012'den beri iphone kullanıyorum ve o zamandan beri kullandığım iphone'lar benim kölem, ne istersem ne dersem hemen ve sorunsuzca yapıyorlar.

geçtiğimiz yaz anneme aldığım xiamoi mi a1 haricinde ailemdeki herkes, android'in kölesiydi ve teknolojiden en iyi anlayan kişi ben olduğum için dolaylı olarak ben de kölesi oldum. kullandığım android 6'lı LG telefon ve yine android 7 olan asus zenwatch'umun da bildiğin kölesiyim. kanser ediyor ikisi de beni. iphone'a geçen artık bana soru sormayı, dert yanmayı bıraktı.


herkesin kendi tercihi. android 8 bana az çok umut veriyor ama senelerdir ve hala android benim başımı ağrıtıyor o yüzden hala android'e geçmeyi aklımdan bile geçirmiyorum.
  • washe  (03.11.18 16:02:24) 
Her geçişimde lanet etmişimdir. Daha da geçmem

Dün arkadaşın galaxy a9’unu kullandım biraz. Leş. İğrenç. Dandik ötesi.
  • Delay Fuze  (03.11.18 16:13:27) 
daha bu yıl tüm sistemi windows+android'den apple (macbook, ipad, iphone, apple tv)ürünlerine geçirdim.

hiçbir fark yok, kafana göre takıl
  • babilbaligi  (03.11.18 19:06:47) 
geçtim, arıyorum.

alışılır ama bence apple ekosistemi daha sıkıntısız.
  • siradam  (03.11.18 19:43:15) 
"android kullan ki sen telefonunun kölesi olma, telefon senin kölen olsun." diyenler için şunu yazayım:

telefonunuzla çok sıkı fıkıysanız, android sayesinde google, afedersiniz, tuvalete gittiğiniz saate kadar hayatınızı logluyor. tüm ayarları kapatsanız dahi bir şekilde bu loglamanın devam ettiğini okumuştum geçen (wired'da ya da the verge'te). bunu içinize sindirebiliyorsanız, buyrun yeni android'iniz hayırlı olsun.

google'dan uzak durun. google sizin bilgilerinizi satarak para kazanıyor, apple ise donanım satarak. aradaki bu farkı bilerek hareket edin.

edit: iphone x
  • avianthem  (03.11.18 19:46:05 ~ 04.11.18 13:34:26) 
uzun yıllardır iphone kullanan biri olarak yaklaşık 2 ay önce xiaomi mi a2 ye geçiş yaptım. şahsen iphonu özletecek bir kullanıcı deneyimi yaşamadım. aktif kullandığım uygulamaların ios ve android versiyonlarında minör farklara alışmak biraz zaman aldı.
yaşadığım en kötü tecrübe ise whatsapp yedeklerini aktaramamak oldu. maalesef bunu öngörememiştim. whatsapp yedeklerini iphonedan androide veya tam tersi geçişlerde aktarmak mümkün değil. sohbet geçmişini email ile gönderip txt olarak saklamak mümkün oluyor sadece.

  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (03.11.18 20:40:44) 
Iste aradigiim soru! Ilk ciktigindan beri android kullaniyorum. Su an telefon alacak olsam yine android kullanirim. Bir suredir android telefonum bozuldu. Arkadasin eski ayfonunu kullaniyorum. Net soyluyorum bi fark yok. Telefon iste ne kolesi ne efendisi. telefonun efendisi ne ya :) kolesi ne demek? Iki android telefonum da orta segment samsungdu. Simdi de baya eski bi ayfon elimdeki ayfon5. Telefin iste. Ne zorlugu ne kolayligi ne alisma sureci. Aya cikmiyoruz efendi


  • allah yazdiysa bozsun  (03.11.18 21:11:00) 
telefonun kölesi ne efendisi ne anlamak isteyenler sessiz moddayken bir titreşim aç-kapa yapsınlar, hotspot aç kapa yapsınlar, nfc ile ödeme yapmaya çalışsınlar, yeni bir wi-fi ağına bağlanmaya çalışsınlar, gps çok kullanmıyorum boşuna konumumu takip etmesin hem bilgilerimi almasın hem şarjımı harcamasın(hani google bilgilerimizi satıyor apple bilgilerimizi zerre merak etmiyor ya) aç kapa yapayım diyenler bi aç kapa yapmayı denesin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.18 00:29:40 ~ 00:31:05) 
iphone'un titreşimini kapatıp açma seçeneği menülerin derinliklerinde evet ama sürekli titreşimi kapatıp açmak gibi bi ihtiyacım yok. titreşimi dahi kapatmak istiyorsam alırım rahatsız etme moduna olur biter. artı iphone'u sessiz mode a almak android'ten daha kolay ve hızlı. hotspot yapmak iphone'la da andorid'le de aynı zorlukta. wps güvensiz. olsa dahi kullanmam.

eve gelen misafirlerim evdeki wi-fi'ya bağlanmak istiyorlarsa ve iphone kullanıyorlarsa kendi telefonumu onların telefonuna yaklaştırıp izin vermem yeterli. android ise alıp ben yazıyorum şifreyi. public yerlerde sıfırdan bi wifi'a bağlanmak qr kodu vs ile android ile daha kolay olabilir evet ama senede 1 kez ihtiyacım ya oluyor ya olmuyor.

apple pay Türkiye'de çalışmıyor. android telefonum olsa bile nfc kullanacağımı sanmıyorum. kredi kartımla temazsız pıt pıt ödüyorum zaten. artı alternatif olarak 3rd party uygulamalarım mobil ödeme seçenekleri var. nfc kadar pratik değil evet

GPS'i neyin nasıl kullanacağını iphone'da fazlasıyla detaylı şekilde kontrol edebiliyorsun. işin asıl sakat kısmı android'in sana konum kullandığını söylemeden senin konumunu zaten takip ediyor olması. android kullanan akıllı tv ler bile sürekli google ile iletişim halinde. ek olarak gps androidlerin pilini ağlatırken iphone'da etkisi çok çok az.

iphone'u kapatıp açmak android'teki gibi bir ihtiyaç değil. iphone x kullanıcısı olarak, iphone x kullanıcılarının yüzde 90'ının bu telefonu nasıl kapatacağını bilmediğini hatta kapatmak için 3 farklı yol olduğundan bi haber olduklarına kalıbımı basarım. bu onların cahilliği evet ama bi yandan da bu kullanıcıların böyle bir ihtiyacının olmadığının da kanıtı.

iphone'u savunduğum için fan boy damgasını ben yiyeceğim. tek kullandığım apple ürünü iphone. 10'a yakın asus ürünü kullanıyorum ve ben asus fan boyum ve ilk yorumumda belirttiğim gibi beni kölesi haline getiren akıllı saatim de asus ve memnun olmadığım tek asus da bu akıllı saat. bunun asıl nedeni de android.
  • washe  (04.11.18 11:15:45 ~ 11:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.