[]

Bilgisayar bozuldu

Elektrikler gitti geldi. Bilgisayar şimdi açılmıyor. Düğmesine basıyorum hiçbir tepki yok. Tahminen ne olmuş olabilir? Güç kaynağını mı değiştirmek gerekir? Anakart falan yanmamıştır inş. Benzer durumla karşılaşan varsa ne tavsiye eder?




 
Elektrik kesintisine bağlı olaylarda zararinizi tazmin edebilirsiniz. İnternetten aratin biraz, ona göre bir yol izlersiniz, yaptirirken fatura vs almak vs


  • her giriste sifresini unutan adam  (04.11.18 12:27:09) 
Çok fazla ihtimal var.

1.
Elektrik fişini tamamen çekip 10-15 defa power tuşuna bas boş yere.
Sonra fişi tak ve aç.

2.
Kasanın içini aç, ramleri sök, 1. adımı uygula, ramleri tak ve çalıştır.

3.
Anakart mı yoksa PSU(güç kaynağı) mu yandı öğrenmek istersen özelden yöntemini söylerim.
  • işimdeyim gücümdeyim  (04.11.18 12:27:40) 
Güç kaynağı üzerinde sigorta da olabilir onu da bir kontrol etmelisiniz.


  • oligomer  (04.11.18 12:31:28) 
statik birikmiş olabilir....

biraz bekle ve öyle dene. inanmazsın beklemek çoğu sorunu çözüyor....
  • binder dandet  (04.11.18 12:34:14) 
@işimdeyim
İlk iki adımı denedim sonuç yok. Anakart veya psu dan biri yandı heralde

  • call me ishmael  (04.11.18 12:36:25) 
Kart üzerinde patlayan komponent veya kararma var mı? Gerçi gözle görülür bi şey olmasa da kart yanmış olabiliyo.

Konut sigortalıysa ve elektronik cihaz teminatı varsa sigorta karşılayabilir.

Elektrik idaresinden tazmin edebilmek için tüm binada aynı hasarın olması gerek. Sadece sizde olduysa onu sallayan olmaz.
  • Delay Fuze  (04.11.18 12:42:43) 
Guc kaynaginin icinde sigorta var (kucuk camdan bisi) o atmis olmali. Eger dedigim seye ulasabilecek kadar bilgin varsa 5-10 liraya cozersin olayi.


  • tezek  (04.11.18 13:02:38) 
Beyler çok enteresan şeyler oldu. Ne alaka bilmiyorum ama ekran kartını çıkartıp takınca düzeldi. Ekran kartı takılıyken enterersandır tepki vermiyordu. Ben de anlamadım ama zaman ayıran herkese teşekkürler.


  • call me ishmael  (04.11.18 13:09:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.