Giriş
(4)

Fotoğraf makinelerinden anlayanlar bakabilir mi?

banagazozalnuri
Evde temizlik yaparken dolapların birinde Canon Digital Ixus 60 buldum ama bataryası gidik ve şarj aleti yok. Şarj aleti ve bataryası birlikte 150 lira civarı bir şey oluyor. Fotoğraf makinesi ihtiyacım yok aslında ama makine iş görür mü diye merak ediyorum. Bu makineye 150 lira masraf etmeye değer
Evde temizlik yaparken dolapların birinde Canon Digital Ixus 60 buldum ama bataryası gidik ve şarj aleti yok. Şarj aleti ve bataryası birlikte 150 lira civarı bir şey oluyor. Fotoğraf makinesi ihtiyacım yok aslında ama makine iş görür mü diye merak ediyorum. Bu makineye 150 lira masraf etmeye değer mi acaba?

www.amazon.co.uk cihaz bu.

edit: explorecams.com bu cihazla çekilmiş fotoğraflara baktım da hiç de fena değilmiş aslında görüntü kalitesi.
0
banagazozalnuri
(18.11.19)
Sadece 6 megapixel özelliğine bakılırsa en azından gündüz yada ışıklı ortamlarda iyi görüntü vermesi ve Bir de video çekim özelliğini de göz ardı etmemek lazım.
Şarj giriş portu akıllı telefonlarınki gibiyse ve ne kadarlık bir güç ile şarj edileceği ile ilgili bilgi bulabilirsen bataryası olmasa da bildiğimiz ona uygun bir telefon şarj aleti ile de örnek çekimler yapabilirsin.
0
Erva
(18.11.19)
iPhone 4 bu kameradan iyi çeker. o derece.
0
babilbaligi
(18.11.19)
ikinci eli $15-20 olan bir makinaya 150 lira masraf etme, cop. 15 sene oncesinin makinasi.
bende de boyle birkac makina var insan kiyip cope atamiyor oyle duruyor iste, bunlari tamamen cop olmadan satip yenilemek lazim 2-3 senede bir.
0
cooperr
(18.11.19)
iyi bir fotoğrafçının elinde karton kutu da iş görüyor. (bkz: pinhole) o yüzden gerek yok cebinizdeki telefon muhtemelen aşağı yukarı aynı kaliteyi (hatta daha fazlasını bile) verebilir.
0
argent dawn
(18.11.19)
(6)

Komik spotify Podcast’leri?

soru icin geldim
Merhabalar.Spotify’da muhabbeti iyi,kafa dağıtıp güldüren podcast önerileriniz var mı?
Merhabalar.Spotify’da muhabbeti iyi,kafa dağıtıp güldüren podcast önerileriniz var mı?
0
soru icin geldim
(18.11.19)
Kalt'ın podcasti, o tarz mı? Bu 2'si hariç bilmiyorum ama arada bunları dinliyorum..
0
kafadanbacakli
(18.11.19)
Kafa radyo'da burda olan burda kalir eski podcastleri dinle. Radyoland uygulamasinda mevcut
0
uskunalar ileri
(18.11.19)
o tarz mı?
0
kablelvuku
(18.11.19)
Tahminatörler
0
olaylar olaylar
(18.11.19)
işimdeyim gücümdeyim
(18.11.19)
unalub
(18.11.19)
(2)

stalklamayı abartmak

neymis
stalk olayına yeni girdim.farkettim ki o kadar çok iz bırakıyoruz ki. sevdiceğin 2006'da itibaren her şeyine erişebiliyorum.flicktrinstagramfacebookbunları geçtim, açtığı bloglarda, yazdığı saçma yazılara kadar her şey ortada.sizin erişebildiğiniz en büyük detay ne?
stalk olayına yeni girdim.
farkettim ki o kadar çok iz bırakıyoruz ki.
sevdiceğin 2006'da itibaren her şeyine erişebiliyorum.

flicktr
instagram
facebook

bunları geçtim, açtığı bloglarda, yazdığı saçma yazılara kadar her şey ortada.

sizin erişebildiğiniz en büyük detay ne?
0
neymis
(18.11.19)
Sizden ders almak istiyorum!
0
Başkalaşım
(18.11.19)
Ben sadece isim (soyisim değil) ve yaptığı iş üzerinden sözlükten 3 kadını ifşa etmiştim kendimce. Öyle Linkedin, Facebook, Instagram vs. ile de değil. Duyduğunda çok şaşırmıştı bir tanesi, diğerleri ise bunu asla bilmedi.

Hatta bunlardan birisi doğal sarışın olduğunu iddia etmişti bana lakin resmini bulduğumda durumun pek de öyle olmadığını görmüş, ve ona acımıştım.
0
Avoiding The Puddle
(21.11.19)
(2)

Bolt cutter tam olarak ne?

utkumon
Demir makası mı kuplon makası mı?
Demir makası mı kuplon makası mı?
0
utkumon
(18.11.19)
demir makasi ve kuplon makasi ayni sey degil mi? farki ne?
0
crucio
(18.11.19)
Bolt = civata
cutter = makas

kuplon makası ne bilmiyorum ama bolt cutter küçük bir şey. normal terzi makası kadar falan. ikisi arasında boyut farkı olabilir.
0
fxinturevi
(18.11.19)
(12)

filtre kahve için hangi değirmen sorunsalı

zirvelerin ozgurlugu
iyi geceler sevgili ekşi duyurucuları.bu geceki sorumuz filtre kahve yapmak için kullandığınız değirmen.bir iki değirmen kullandım fakat ya kırıldı ya verim alamadım.hazır çekilmiş kahve alıyorum bu sebeple fakat taze kahve gibi keyif vermiyor. sizin kullandığınız değirmen nedir paylaşır mısınız ?es
iyi geceler sevgili ekşi duyurucuları.

bu geceki sorumuz filtre kahve yapmak için kullandığınız değirmen.
bir iki değirmen kullandım fakat ya kırıldı ya verim alamadım.
hazır çekilmiş kahve alıyorum bu sebeple fakat taze kahve gibi keyif vermiyor. sizin kullandığınız değirmen nedir paylaşır mısınız ?

esenle kalın.
0
zirvelerin ozgurlugu
(18.11.19)
Delonghi'nin elektrikli değirmenini kullanıyorum. Gayet memnunum.

Şu;
www.amazon.com.tr
0
orient blue
(18.11.19)
sözen el değirmeni. büyük boyundan alın. f/p olarak çekirdekleri en homojen şekilde öğüten değirmen bu. 120 liraya alırsınız. he gönül comandante c40 istiyor orası ayrı.
0
xrated
(18.11.19)
avianthem
(18.11.19)
Hario Mini Slim Plus kullanıyorum, çok kahve öğüteceksem de delonghi kg79 um var, ama tamamen işe yaramaz bir alet.

hocam çok ciddiyim, kahve ile ilgili bir yatırım yapacaksanız bu değirmen olmalı. iyi bir değirmen ile ciddi lezzetli kahveler hazılayabilirsiniz.

elektrikli değirmenlerden, kullanmadım ama duyduğum, baratza encore, pour over demleme yöntemleri için gayet tatmin ediciymiş.

eğer sadece filtre kahve ve türevleri için olacaksa timemore el değirmenlerine bakabilirsiniz. ya da daha düşük bütçelerle handground ya da porlex mini'ye bakabilirsiniz.

ben hario kullanıyorum, şimdilik de kullanmaya devam edeceğim, ama kesinlikle memnun değilim, idare ediyorum sadece. tutarlı bir öğütüm gerçekten çok önemli ve hario'lar tutarlı olmaktan çok uzaklar.

delonghi kg79'a hiç girmeyeceğim, ben böyle saçmalık görmedim....
0
cedric tweedledee
(18.11.19)
Ben sunlari kullaniyorum:

Hario Skerton Plus: Filtre icin ideal diyebilirim. Bir senedir kullanimda. Homojen, tertemiz cekiyor. Seramikten. Kaliteli duruyor, uzun sure kullanacagim bir degirmen olacak (umuyorum ki!).

Hario Mini Slim Plus: Seyahatlerde yanima aliyorum, genelde espresso icin kullaniyorum. Ama 100 tane farkli seviyesi var, filtre icin de uygun olabilir. Skerton kalitesini beklememek gerekiyor, ama is goruyor.

Hala elimde olan Tchibo el degirmeni var. Birkac senesi var. Plastik parcalari agirlikli. Ucuz bir sey saniyorum, bunu da hic sakinmadan kullaniyorum. Ucuz degirmenlerdeki sorun bunda da var: Arada espresso icin cekmiyorsaniz sorun cikartmaz, homojen cekimi filtre kahve icin tutturamiyor.

Seramik ve bicaksiz, cok duzgun eski degirmenim de duvara asilanlardan. En iyisi o, Püschner markasi. Kirilma derdi de yok.
0
buf-e kür
(18.11.19)
El değirmeni için çok ayar kurcalamam derseniz sözen derim, yukarıda da dendiği gibi f/p canavarı. Ha yok param var bu tavşan çukuruna gireyim derseniz de c40 güzeldir türkiyeye de togay bey getiriyor gayet hoşsohbet birisidir ne togay bey ne değirmen sizi mutsuz etmez.
Elektrikli istiyorum derseniz ve f/p ürünü olarak kg79 yahut rommel'li bir şey vardı ona bakabilirsiniz.
Ama bana kalırsa elektrikli değirmen alacaksanız en aşağı baratza encore almanız
0
milletin efendisi olmaya gelen adam
(18.11.19)
kg79 um var 6 senedir kullanıyorum hiç kötü hatıram yok kendisiyle. daha iyisi vardır yoktur tartışacak kadar uzman değilim ama ortalama kullanıcının beklentisini çok rahat karşılayan bir alet kendisi.
0
tukenmez adam
(18.11.19)
Breville - BCG820BSS - the Smart Grinder Pro
www.ebay.com.au
0
baldur2
(18.11.19)
Delonghi kg49
0
uskunalar ileri
(18.11.19)
@orient blue ile aynı değirmeni kullanıyorum espresso için çok memnunum.
0
prodeq
(18.11.19)
Daha bu ay içinde kahve öğütücü almış birisi olaraktan, 2 yıl seramik öğütücülü değirmen kullandım. Amazon.com dan almıstım, zaten hepsi birbirinin aynısı. Tek kişiysen öğütülüyor değirmenle ama gene de yoruyor insanı, bir de uzun süre çevirince ısınıyor ve aslında kahvenin tadını da bir miktar etkiliyor. Elektrikli alacaksan güzel paralar vermen lazım veya ikinci el denk getirmeye bak derim. Ben breville aldım uzun incelemeler sonucu, çok da güzel çekiyor. Baratza encore da bu konuda baya iyi diyorlar.
0
solenkol
(18.11.19)
delonghi kg79 paranızı çöpe atmanın en hızlı yolu diyebilirim. siz bilirsiniz ama el değirmeni vs de kullanıyorum, o kadar kötü bir değirmen ki anlatamam size. ya hadi hario vs de kötü değirmendir, delonghi ile kıyaslayınca çok iyiymiş gibi geliyor.

hario için de alabileceğiniz en mantıklısı Skerton Pro, öğütme kalitesi diğer hario'lardan çok daha üstün olduğu söyleniyor.
0
cedric tweedledee
(18.11.19)
(1)

hafta sonu neler yaptınız?

baldan kaymak
sb.
sb.
0
baldan kaymak
(17.11.19)
yurtdışına kalan uçuşlarımı tamamlamak için geldim ancak hem hava durumu hemde rüzgar dolayısıyla uçamadım. boşa vakit kaybı oldu.
0
Northern Mariner
(17.11.19)
(17)

Fi Dizisi gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi değil mi?

redskull
Senaryo, kurgu, olay örgüsü, oyunculuk, müzik, replikler, veciz laflar falan filan.... Gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi değil mi sizce de?
Senaryo, kurgu, olay örgüsü, oyunculuk, müzik, replikler, veciz laflar falan filan.... Gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi değil mi sizce de?
0
redskull
(17.11.19)
değil.

ezel var.
0
jelly bear
(17.11.19)
Değil. Çok çok daha iyi diziler var. Hatta fi bu listeye giremez bile.
0
yirmisantim
(17.11.19)
Şu an moralim bozuldu. Benim izlediğim online platformlarda yayınlanmış en iyi dizi Masum'du. En iyi Türk dizisi hangisidir, bilmiyorum ama yapma kardeşim, fi değil :/
0
epistemic_regress
(17.11.19)
Abartı can alır
0
epistemic_regress
(17.11.19)
değil. ezel ve çukur hiç değil. ama fi muhtemelen ezel denen balondan daha iyi bir dizidir. çukur hakkında yorum yapmaya bile gerek yok balon bile değil çünkü herkesin dalga geçtiği bir dizi zaten.
0
belki de
(17.11.19)
gençler pek hatırlamıyor galiba
ikinci bahar ve diğerleri diye gelir türk dizi dünyası.

( şener şen-turkan şoray )
0
jamswety
(17.11.19)
hayret kimse yazmamis. KV ilk 89 bolum :)
0
crucio
(18.11.19)
Değil. Şahsiyet var.
0
glutamin
(18.11.19)
önce bebeleri pistten alalım.
-süper baba
-yedi numara
-karanlıkta koşanlar
-avrupa yakası
-sıdıka
-kaygısızlar
-çemberimde gül oya

Bunlar varken fi ancak amatörü eğlendirir.
0
goodman
(18.11.19)
Üçüncü sezonun yapılmayacağının açıklanmasıyla olay örgüsünü hızlandırmak zorunda kaldılar ki son bölümler gerçekten iyiydi. Sinematografi, seçilen mekanlar, kıyafetler, dekorlar her zaman iyiydi zaten. Prodüksiyon kaliteliydi ama senaryo her zaman o kadar iyi değildi ne yazık ki.
0
black holes in the sky
(18.11.19)
en iyi türk dizisini geçtim iyi bir dizi bile değil bence.
0
syozkn
(18.11.19)
Senaryo, kurgu, olay örgüsü, oyunculuk, müzik, replikler, veciz laflar
7 başlık var.
bunlardan bir tanesinde bile ilk beş içinde değildir bırak hepsinin toplamında birinci olmayı.
0
denek hayatım
(18.11.19)
hastasiyim bu bir donemde bi seye sarip akabinda gelmis gecmis en iyi xxx diye ortalikta dolananlara. 10-15 yil sonra tekrar bu soruyu kendine sor ve fikrinin degistigini gorunce beni hatirla.
0
mayeskuel
(18.11.19)
TRT deki absürt komedi bence güzel bir işti.
Dünyanın neresinde görülmüş TRT'de yayınlanan dizide Erdal bakkalın ben elektrik faturasındaki TRT payını ödemeyeceğim abi diye sağa sola koşturması.
Bence erken bitti, sonunu da öyle bir getirdiler ki, başka kanalda vs. yayınlamak imkansız oldu.
Bu arada bazı bölümlerin gerçekten yayınlanmadan önce TRT tarafından kontrol edilmediği adamların özgürce yaptıkları izlenimi uyandı ben de ama emin değilim.
0
wolfg
(18.11.19)
🌸redskull
(18.11.19)
benim en sevdiğim dizi şaşıfelek çıkmazı'dır. liseliler bilmez ayrı :)
0
burya
(18.11.19)
degil.

avrupa yakasi var.
0
Leonardo~Da~Vinci
(19.11.19)
(9)

boş pasaportla abd'ye giden var mı?

nodrap
selams,abd vizesinin olduğu pasaportun süresi yakında biteceği için yeni pasaport çıkarttım ama yeni pasaport bomboş. eskisinde 2 şengen defalarca da sırbistan-ukrayna girişi vardı.benzer durumu tecrübe eden var mı? girişte sorun yaşandı mı?çok teşekkür
selams,

abd vizesinin olduğu pasaportun süresi yakında biteceği için yeni pasaport çıkarttım ama yeni pasaport bomboş. eskisinde 2 şengen defalarca da sırbistan-ukrayna girişi vardı.

benzer durumu tecrübe eden var mı? girişte sorun yaşandı mı?

çok teşekkür
0
nodrap
(17.11.19)
Eski pasaportu da gotureceksin. Bu cok normal bir senaryo.
0
hot potato
(17.11.19)
yani elinizde bir eski pasaport (vizenin olduğu) birde bomboş ama yeni olan bir pasaport var öyle mi? ve amerika'ya böyle gideceksiniz?
1- ilk pasaportun tarihi ne zaman bitiyor?
2- amerika'da ne kadar süre kalacaksınız?
0
herospower
(17.11.19)
eski pasaportu götüreceğim zaten yasal süreci biliyorum sadece kapıda bu yüzden kıllık yapma ihtimallerini merak ediyorum.

@heroespower

1- nisan 2020 ve ben ocak 2020'de gidiyorum (exp date'e 6 aydan kısa bir süre kalmış olacak yani ilk pasaport için)

2- min 6 ay.
0
🌸nodrap
(17.11.19)
Eski pasaportta diyelim boşmuş o durumda na oluyor acaba
0
toprakbaba
(17.11.19)
boş olup olmamasının bir esprisi yok. geçerli olan vize hangi pasaporttaysa o pasaportu ve güncel pasaportu götürmeniz lazım. örneğin amerikan vizesi aldınız (10 yıl veriyorlar) ama pasaportunuz 5 yıllık. hiç abd'ye gitmemiş olsanız da (ilk pasaport boş, sadece vize var) 5 yıl sonra 2 pasaportunuzu da götürmeniz gerekiyor. çünkü vize eski pasaportta.
0
himmet dayi
(18.11.19)
Yurtdışına ilk çıkışımda amerikaya gittim ve haliyle pasaport boştu. Bahsi açılmadı bile. Sorun yok.
0
cay koy geliyorum
(18.11.19)
pasaportun bos olmasi niye sorun, dunyayi gezmek zorunda degilsin amerika'ya giderken. pasaport cipli pasaport zaten ayrica vize de elektronik vize degil mi zaten?
0
baldur2
(18.11.19)
ben oyle girmistim yillar once, problem cikmadi. kapidaki nazinin sordugu sorulara duzgun cevaplar verdigin surece sikinti cikmaz. amerika siniri hep tersime gelmistir, bir alisamadim gitti su dazlak biyikli amcalara ahah, bana da hep oylesi denk geliyor.
0
cooperr
(18.11.19)
Çipli pasaportun olmadığı dönemde bir ara 3 pasaport birden taşıyordum. Haliyle bazısı bomboş oluyordu. Sıkıntı olmuyor. Bazen gümrük memurlarıyla işin dalgasını geçtiğim bile oluyordu.
0
SiyamkedisiZorro
(18.11.19)
(1)

Bu klasik müziği bilen çıkar mı acaba?

hexagon
https://streamable.com/s/3me9g/fddmrmbi durum güncellemesinde gördüm ve kaydettim. Bilen varsa çok sevinirim.Edit: Teşekkürler
streamable.com

bi durum güncellemesinde gördüm ve kaydettim. Bilen varsa çok sevinirim.

Edit: Teşekkürler
0
hexagon
(17.11.19)
Soundhound buldu:

Valse No.17 · Frédéric Chopin

www.youtube.com
0
nimberjack
(17.11.19)
(3)

Vekaletle ev alırken

omonia
Dikkat edilecek şeyler var mı arkadaşlar?teşekkür ederim.
Dikkat edilecek şeyler var mı arkadaşlar?
teşekkür ederim.
0
omonia
(17.11.19)
Satıcı vekaletle satıyor da siz alıcı mısınız?

Yoksa sizde alıcı adına vekalet var ve alıcı için tapuya vekaleten siz mi gideceksiniz?

Konuyu biraz daha açarsanız ona göre yardımcı olalım, her ihtimale ve her varyasyona göre paragraflarca yazı yazmayalım boşuna.
0
John Bloor
(18.11.19)
Biz aliciyiz. Saticinin vekaleti var.
0
🌸omonia
(18.11.19)
Satıcının vekaleti varsa tapunun gerçek sahibine ulaşıp evinin bilgisi dahilinde satılıp satılmadığını öğrenin, bir dolandırıcılığa alet olma ihtimaliniz %1 de olsa emin olmakta fayda var.

Vekalet ile satış yapıldığında parayı elden vermeyeceğinizi, tapu sahibinin adına olan bir hesapa eft yapacağınızı teklif edin bakalım ne diyecek vekalet sahibi?

Bir de böyle emin olunamayan durumlarda Devletin Tapu Takas Sistemini kullanmakta fayda var.

Yine şüpheli satışlarda harcı az ödemek için alış fiyatını düşük göstermemek lazım, kaça alıyorsanız onu yazdırın tapuya, harç biraz fazla tutar ama kafanız rahat olur.
0
John Bloor
(18.11.19)
(2)

Avcılar’da hayvan hastanesi varmış, randevulu mu, numarası nedir?

Cremisi
Bilen varsa bilgi verirse çok sevinirim. Bir yavru kedi var tanı koyamıyorlar 1 haftadır ilaç kullanıyoruz gözle görülür gelişme yok ve 300 lira ödedim. Kesin sonuç alacağım uygun fiyatlı işini iyi yapan vicdanlı veterinerler orada var mıdır? Beylikdüzünden nasıl gidilir?
Bilen varsa bilgi verirse çok sevinirim. Bir yavru kedi var tanı koyamıyorlar 1 haftadır ilaç kullanıyoruz gözle görülür gelişme yok ve 300 lira ödedim. Kesin sonuç alacağım uygun fiyatlı işini iyi yapan vicdanlı veterinerler orada var mıdır? Beylikdüzünden nasıl gidilir?
0
Cremisi
(17.11.19)
Hocam avcılar veterinerlik fakültesi daha pahalı. Köpeğin bir deri döküntüsü yüzünden 6 sene önce 700 lira aldılar. 4007362 çeşit test + muayene ücreti + oansuman ücreti vb. İlgilenirseniz kendi veterinerimin numarasını vereyim beylikdüzünde.
0
Tears of Devil
(17.11.19)
Amacı para olmayan sokak hayvanlarına indirim yapan ve tanı koyabilen biriyse lütfen söyleyin numarasını. Belki de biliyorumdur.
0
🌸Cremisi
(17.11.19)
(2)

Turşuluk domates çiğ yenir mi

condom kurşunu
Kahvaltıda yani. Fazla sert fazla hırt hırt gibi geldi ama almış da bulunduk
Kahvaltıda yani. Fazla sert fazla hırt hırt gibi geldi ama almış da bulunduk
0
condom kurşunu
(17.11.19)
kahvaltıda yiyemiyorsan salata içine doğrayarak yiyebilirsin. gayet seviyorum ben.
0
wilhelmwasmuss
(17.11.19)
gunese birakin olgunlasir.
0
1917
(17.11.19)
(6)

kablonet docsis 3.0 modem çekim gücü

solitude ov the lonliest star
türk telekomun dandik diye hor gördüğüm modeminden çok daha kötü bir kablosuz performansı veriyor modem. eski modem salonumuzdaydı, evin diğer ucunda çekmezdi. kablonete geçince evin tam ortasına koridorda duvara kurdurduk modemi. şimdi evin 2 ucunda da çekmiyor. modem ayarlarından vs yapılabilecek
türk telekomun dandik diye hor gördüğüm modeminden çok daha kötü bir kablosuz performansı veriyor modem. eski modem salonumuzdaydı, evin diğer ucunda çekmezdi. kablonete geçince evin tam ortasına koridorda duvara kurdurduk modemi. şimdi evin 2 ucunda da çekmiyor. modem ayarlarından vs yapılabilecek bir şey var mı? destek hattını aradım arıza kaydı bıraktım. birkaç dakika sonrasında teknik servislerinden aradılar ve türk telekomun modemi bizim verdiğimiz modemlerden daha güçlü antenlere sahip, wifi güçlendirici almalısınız diye kestirip attılar. yol yakınken ve 250tl cayma bedeli varken yapılabilecek hiçbir şey yok ise hemen kapattırayım diyorum. hızla ilgili hiçbir problemim yok, masaüstü pc bağlı, 50 mbps paket var ve 50 mbps'yi alıyorum çok rahat.
0
solitude ov the lonliest star
(17.11.19)
eski modem duruyoysa bridge mode ile eski modemin wifi özelliğini kullan.
0
sutlu nescafe
(17.11.19)
son çare olarak onu deneyeceğim ama öğrenmek istediğim bunların verdiği modem gerçekten kötü mü? belki bi ayarı vardır ekstra aparat kullanma ihtiyacı kalmaz diye şeyaptım.
0
🌸solitude ov the lonliest star
(17.11.19)
kötü.
0
sutlu nescafe
(17.11.19)
katılıyorum. bok gibi. ben de repeater alacağım
0
glamdr1ng
(17.11.19)
bende eski modemi yeni docsis 3.0 la değiştridim değiştirmez olaydım eski külüstür yenisine bin basar.
0
jamswety
(17.11.19)
kötü evet eski adsl modemi bağladım ben de
0
argent dawn
(18.11.19)
(4)

formula 1'de çalan milli marşlar

kibritsuyu
podyumda arka arkaya iki ayrı milli marş çalıyor.ilk çalan pilotun memleketinin milli marşı.ikinci çalan neyin milli marşı?"takımın memleketinin milli marşı" dediğinizi duyar gibiyim.takımın nesinin memleketi?yani az önce max verstappen podyuma çıkınca ikinci olarak avusturya milli marşı çaldı.takım
podyumda arka arkaya iki ayrı milli marş çalıyor.

ilk çalan pilotun memleketinin milli marşı.

ikinci çalan neyin milli marşı?

"takımın memleketinin milli marşı" dediğinizi duyar gibiyim.

takımın nesinin memleketi?

yani az önce max verstappen podyuma çıkınca ikinci olarak avusturya milli marşı çaldı.

takımın adı aston martin (ingiliz) redbull (avusturya) racing. motoru da honda (japonya).

hadi aston martin'i boşver. niye içecek firmasının marşı çalınıyor ula? honda'nın japonya'nın marşını çalsanıza.

hakkinen yarışırken takımın adı mclaren mercedes idi, ama milli marş diye ingiliz mclaren'in değil, alman mercedes'in marşı çalınırdı.

evet çok uzattım. niye japonya çalmadı da avusturya çaldı?
0
kibritsuyu
(17.11.19)
Takım redbull takımı çünkü. Honda takımı değil.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(17.11.19)
takım redbull'un. o nedenle de avusturya lisansı var.
0
biergarten
(17.11.19)
aston martin sponsor, honda motor sağlayıcısı, red bull racing takımın kendisi.
geçen yıl motor renault'ydu mesela. bu yıl honda oldu.

edit: hakkinen kazandığında takım marşı olarak birleşik krallık marşı çalardı, alman değil.
zaten 'Team Maclaren Mercedes' dönmeinde de takım her zaman olduğu gibi McLaren'dı, motor sağlayıcısı Mercedes'ti. McLaren çok uzun yıllardır var. Eskiden McLaren Honda idi, Mercedes oldu, Honda oldu, şu an Renault, 2021'de tekrar Mercedes olacak. Ama asıl olan McLaren. O yüzden UK marşı çalardı.

Örnek: www.youtube.com
0
himmet dayi
(17.11.19)
honda motor sağlayıcı, takımın adı redbull honda değil. mclarenda takım motor sağlayıcısı mercedesti.
0
mikahakkinen
(18.11.19)
(3)

Tapu işlerinde harç bedeli nasıl ödenir?

basond
Selamlar alıcı biziz tapu harcını hangi bankaya yada devlet dairesine yatırmamız gerekir? Kredi kartı ile e devletten ödenebiliyor mu? Ödeniyorsa nasıl ödeniyor? Bize kod numara vs verilen bir şey mi oluyor?Teşekkürler.
Selamlar alıcı biziz tapu harcını hangi bankaya yada devlet dairesine yatırmamız gerekir?
Kredi kartı ile e devletten ödenebiliyor mu? Ödeniyorsa nasıl ödeniyor? Bize kod numara vs verilen bir şey mi oluyor?

Teşekkürler.
0
basond
(17.11.19)
Ben geçen hafta gelen kod ile Halkbank Online bankacılıktan ödedim . O kodu yazınca tüm ödeme kalemleri çıkıyor karşına direkt ödeme yapıyorsun
0
Bostan
(17.11.19)
ogleden once alim islemi icin basvuru yapinca oglene dogru sms gelecek. orda hem harc bedeli hem de doner sermaye bedeli yazar.

kredi kartiyla odeyeceksen www.tkgm.gov.tr adresinden ikisini ayri ayri yatirman lazim. basvuru numarani girince tutarlar otomatik cikacak zaten.
0
brkylmz
(17.11.19)
tapu dairelerinin yanında mobil vezne oluyor. oradan da elden ödeyebilirsin.
0
koseli cember
(18.11.19)
(2)

ince memed 1'i okudum oha dedim.. 2-3-4 nasıl

xu
serinin 2-3-4.cü kitapları nasıl okuyan var mı? sırada başka kitaplar vardı ama onları bekletip 2-3-4 ü okuyup bitireyim mi? yoksa ince memed serisini daha sonra okusamda olur mu?
serinin 2-3-4.cü kitapları nasıl okuyan var mı? sırada başka kitaplar vardı ama onları bekletip 2-3-4 ü okuyup bitireyim mi? yoksa ince memed serisini daha sonra okusamda olur mu?
0
xu
(17.11.19)
Aynı akıcılıkla devam ediyor.
0
baal
(17.11.19)
Benim için kitaplar ince memed 3 ve diğerleri olarak ikiye ayrılır. Tarık bugranin küçük ağa ve ince memed 3 u yüz defa okuyabilirim.
0
deer hunter
(17.11.19)
(5)

Sebzeler, özellikle domates nasıl saklanır?

denizaya
Pazardan domates, salatalık ve marul aldım diyelim, ilk gün yedin yedin, yemedin 2.gun domates içi sekreleniyor, rengi bir acayip oluyor, salatalık burusup tad bozuluyor, marul kararıyor...sanırım bizim mutfaktaki atmosfer sebzeleri bozuyor..Çok değil 2-3 gün dayansinlar istiyorum, buzdolabında mi s
Pazardan domates, salatalık ve marul aldım diyelim, ilk gün yedin yedin, yemedin 2.gun domates içi sekreleniyor, rengi bir acayip oluyor, salatalık burusup tad bozuluyor, marul kararıyor...sanırım bizim mutfaktaki atmosfer sebzeleri bozuyor..

Çok değil 2-3 gün dayansinlar istiyorum, buzdolabında mi saklamaliyim, domates falan nasıl saklanır ve bizim.mutfakta neden bozuluyor olabilirler? 3 tarafı açık balkonda bir sepette mi saklasam bilemedim...
0
denizaya
(17.11.19)
Buzdolabinda tutuyoruz. Eski dolapta iki gunde porsuyordu, yeni dolapta bir haftayi geciyor, bozulma yok sebze meyvelerde.
0
la.luna
(17.11.19)
Söylediğiniz sebzeler dışarıda durmaz. Ya balkona koyun ya da buzdolabına. Balkonda da gece serin ama şu an öğlenleri sıcak olduğu için çok dayanmaz. O yüzden buzdolabına koyun en iyisi. Ayrıca marulu da atom(göbek) marul alırsanız çok daha uzun süre dayanıyor.
0
rusalka
(17.11.19)
Marulu yıkayıp sebze kurutucuda kurutup hava almayan poşetlere koyuyorum ben, öyle dayanıyor. Ayrıca bıçak sürmemeniz gerekiyor, kararıyor cünkü, elinizle koparmanız gerekiyor yaprakları.

Ben her şeyi buzdolabında saklıyorum. Domatesin içinin sekrelenmesi ne demek bilmiyorum, ben aksine domateslerin olması gerektiğinden daha uzun süre dayandığını düşünüyorum kimyasallar vs nedeniyle.
0
sopiro
(17.11.19)
kapalı poşetlere koymayın salınan gazlar çürümeyi hızlandırır ve temiz hijyenik dolapta oldukça uzun süre dayanır, aşırı hızlı çürüyorsa bakterilerin bol olduğu bir ortamda olabilir.
0
Big bada bum bum
(18.11.19)
oncelikle en temel kural az az almak, kullanacagin kadar almak. ama tabi her zaman isler oyle yurumuyor.

yesillikler icin kuru olmalari onemli. havlu kagida sarip sonra beyaz bezlere sararak saklayabilirsiniz. beyaz bez dedigim hani ekmek falan sarilir ya, onlar gibi.

bir de curumeye baslayan bir sebze varsa onu hemen ortamdan ayirmak lazim. yoksa digerlerine de hizla bulasiyor bakteriler.
0
jimicik
(18.11.19)
(9)

İlişkiyle ilgili büyük bir sorum olacak

bekocani
Şöyle ki; yaklaşık 5 yıldır devam eden bir ilişkimiz var ve küçük sorunlar dışında genel olarak sorunsuz mutlu bir yaşantı oldu. Her şey yolunda zannederken geçen gün şöyle bir tokat yedim: Yaklaşık 2 haftadır bunun üzerine düşündüğünü ve artık ilişkimizde eskisi kadar çok bir şey paylaşmadığımızı b
Şöyle ki; yaklaşık 5 yıldır devam eden bir ilişkimiz var ve küçük sorunlar dışında genel olarak sorunsuz mutlu bir yaşantı oldu. Her şey yolunda zannederken geçen gün şöyle bir tokat yedim: Yaklaşık 2 haftadır bunun üzerine düşündüğünü ve artık ilişkimizde eskisi kadar çok bir şey paylaşmadığımızı bu yüzden ciddi olarak ayrılık olayını düşünmeye başladığını söyledi. Son 2 yıldan beri böyle olduğunu hissettiğini ve son 2 haftadır üstünde iyice düşündüğünü söyledi. En başta kesin ayrılık noktasındayken şimdi "birbirimize süre verelim, beraber yaşamaya devam edelim, sıkıntılarımızı açıkça birbirimizle paylaşalım" durumuna geldi konu. Üstünde düşününce haklı olduğuna karar verdim. Çokça şey paylaşıyoruz. İşten geriye kalan vakitlerimizi ya beraber ya arkadaşlarımızla ya da ayrı ayrı kendi arkadaşlarımızla geçiriyoruz(evde ya da dışarda). Cinsellik konusunda da hiçbir problemimiz olmadı. Öğrenciyken daha çok vaktimiz olduğundan daha çok şey paylaşabiliyorduk gibi geliyor bana. Mezuniyetten sonra ikimiz de iş hayatı falan derken azaltmış gibiyiz paylaşımları. Öğrenciyken ayrı yaşıyorduk. 3 yıl. Mezuniyetten sonra beraber yaşamaya başladık. Neredeyse 2 yıl oldu.

Çok değer verdiğim biri ve ilişkide ikimizin de büyük emeği var. Bu şekilde bitebilecek olması canımı ne kadar acıtıyor anlatamam. Buraya kadar okuduysanız sizden isteğim, bunu nasıl canlı tutabilecegimize dair düşünceniz nedir? Herhangi bir şey, bir öneri... Her şeye açığım.

Not: Ben erkeğim, sevgilim kadın

Okuyan herkese teşekkür ederim.
0
bekocani
(17.11.19)
Üniversite yıllarında başlayan aşklar okul bittikten sonra bu tarz bir eşiğe geliyor. Beş yıl yirmili yaşların başındaki insanlar için uzun bir süre, pek çok şey değişiyor. Sana tavsiyem, ilişkideki bariz sorunları çözmek adına tabii çabala ama ayrılmamak için kendini heder etme. Malum eşiği atlatıp atlatmayacağınız zamanla belli olur.
0
epistemic_regress
(17.11.19)
Sevgili dostum bir sebep arama. Kafada bazı şeyler bittiyse bitmiştir, aşkın ilk günü asla geri dönmez.

Benzer şeyleri ben de yaşadım. 6 senelik bir ilişki içerisinde son 3 sene sürekli ayrıl barış ile geçti ve bu çok yıpratıcı keşke diyorum 3. Senenin sonunda bitseymis de bana geriye sadece iyi anılar kalsaymış.

Ve şöyle de birşey 6 sene tek bir kadınla ömrümü tüketip ondan sonra kurduğum ilişkilerede aslında 6 sene boyunca hiç sevilmemiș olduğumu da fark ettim şu an beni gerçekten seven bir kadınla beraberim ve çok mutluyum.

Önerim akışına bırak, biterse bitsin kendini üzmeye sıkmaya değmiyor hayat devam ediyor ve ne olursa olsun yarın güneş yeniden doğacak.
0
apocalipy
(17.11.19)
Elinden geleni yap tabi, ama kendine haksızlık edilmesine izin verme. Yani karşı taraf da düzelmesini istiyor gibiyse uğraş. O ilişkinin bu halinden memnunsa, ayrılıktan çok da korkmuyorsa kendini fazla yıpratma. Çünkü olacağı yoksa ne yaparsan yap olmayacaktır. Ayrılığın travması geçer ama kendine yaptığın şeyi atlatman zor olur. Bol şans.
0
aquarium
(17.11.19)
Öğrencilikten iş hayatına geçiş bence ilişkiler için çok önemli bir eşik. Belirli bir kariyere ulaşmış insanlarla karşılaşıyor iki taraf da ve fiziksel olarak da çekici buluyorsa kolayca aklı çeliniyor. Bence kız arkadaşınızda farklı beklentiler oluşmuş, muhtemelen beğendiği başka insanlar var. Açıkça konuşmak en doğrusu.
0
selimcigimisik
(18.11.19)
5 sene normal bir sure bence. yeni ufuklara yelken acmanin zamani gelmis diyorum. Simdi ayrilmazsa 6 ay sonra gene cikacak bu. Uzucu ama durum boyle.
0
hot potato
(18.11.19)
Kötü kokular geldi burnuma,bence sadece bu nedenden dolayı kimse o kadar emek verdiği ve 5 yıl birlikte olduğu insanı bir anda bırakmak istemez.Biraz sorgulaman gereken bazı şeyler var bence.Ben hatalıysam ya da paranoyakça düşünüyorsam da bariz sorunları çözmeye çalış elbette ama sakın kendini ezdirme heba etme.
0
wacot
(20.11.19)
başkası var kardeşim. biraz gözünü aç. yakala, rezil et ve terk et
0
bezginbekir
(20.11.19)
bence başka biri var. eskisi kadar çok şey paylaşmıyoruz diye kimse ayrılmak istemez. paylaşmak için bir şeyler yapar, konuşmak ister.
0
spaghetti
(20.11.19)
merhaba, öncelikle ben başka birinin varlığından şüphe etmedim bu durumda. Eğer böyle olsaydı ve o kişi için sizden ayrılmak isteseydi olayı döndürmezdi, süre verelim ve bu arada da beraber yaşamaya devam edelim demezdi. Basit bir kadın kafa karışıklığı işin burası :)

öğrencilik zamanında başlayan ilişkiler genelde bir sonraki adıma evrilmekte zorlanır ve iş hayatıyla birlikte adapte olamayan gençler ayrılırlar. Sizde böyle olmamış, ne mutlu :)

Bir kadın olarak bana durum tamamen sevgilinizin kafasındaki sorgulamalar gibi geldi. Ben de ilişkimde çoğu zaman çok mutlu ve sorunsuz zannederken bir sorgulama yaptığımda ne kadar çok soru işaretimin olduğunu vs görebiliyorum. Bu sevginin miktarı ile bağıntılı değil. Bence ilk etapta gerçekten kendinize karşı dürüst olun ve sorgulayın. Paylaşımlarınız azaldı mı? Siz eskisi kadar ilgili misiniz? Değerli hissettiriyor musunuz? Aynı evin içindeki hayatın sorumluluğu ağırlıklı olarak kimde? Karşınızdakine bir zihin yükü veriyor musunuz? Siz veya ilişkiniz onda yeni açılımlara vesile olabiliyor mu? Siz ona hayatında eşlik, yoldaşlık edebiliyor musunuz? Birbirinize paralel olgunlaştınız mı hayatınızda?
0
gergedan
(20.11.19)
(6)

zeytinlik&zeytinyağı

herospower
ya bu devirde türkiye'de zeytinlik alıp, adam bulunup yetiştirilip birde üstüne zeytinyağı yapılıp acaba satılır mı?ev almak istemiyorum, yatırım yapmak istiyorum. ticari bilgim sıfır. böyle bir fikir geldi "arkadaşımın arkadaşı" ekolünden. varmış yapmış satıyormuş vs...ben şarapçılığa hayrandım asl
ya bu devirde türkiye'de zeytinlik alıp, adam bulunup yetiştirilip birde üstüne zeytinyağı yapılıp acaba satılır mı?

ev almak istemiyorum, yatırım yapmak istiyorum. ticari bilgim sıfır. böyle bir fikir geldi "arkadaşımın arkadaşı" ekolünden. varmış yapmış satıyormuş vs...

ben şarapçılığa hayrandım aslında. çok araştırmıştım. devletimiz şu an bu işin en büyük çıbanı olduğu için o hayallerimden vazgeçtim. sıra geldi zeytinlik muhabbetine.

bilgisi olan, bilgi alabileceğim bir yer bilen var mıdır?
0
herospower
(17.11.19)
valla instagramda dolaşırken bir kaç gün önce ayhan sicimoğlunun zentinyağı videosuna denk geldiydim içimden de "ulan adamın adı var kaç para deseler alırlar para garanti" diye geçirdim

galiba bugun gene post atmış. fiyat vermiş. millet yorumlarında baya pahalı olduğundan ya da bu işin nasıl ucuz olabileceğinden konuşuyorlardı.

nereye gelecem. instagram varsa orda aradan birine dm at sor muhtemelen cevap verirler. ayhan sicimoğlu kendi kullanıyor sanırım hesabı güzel bir soru sorarsan o bile cevap verebilir.
0
qobel
(17.11.19)
bizim bir akraba devletin dağıttığı arazilerden aldı, kaç dönüm hatırlamıyorum.
zeytin ekti, bir tane küçük ev yaptı içine, hafif tepelik bir yer ve deniz görüyor. üç-dört senedir işleri iyi gibi. borcu var biraz ama ödüyor.

meslek nedir acaba?
0
attirmayin makedonun kafasini
(17.11.19)
ben çok alakasız müzisyenim. ömrümde ne ticaret yaptım ne mal alıp sattım. eşim var bankacıydı o biraz daha iyi rakamlarla. istiyoruz ki betona gömmeyelim parayı bişiler yapalım.

kralını da bilseniz zaten zeytincilik işi tek başına yapılmıyor. arsayı aldıktan sonra bilenlerle anlaşıp mahsülü elde edebiliyorsunuz. ardından diler satar diler bir sonraki aşamayı da siz yaparsınız.ben buraya kadar öğrenebildim :)
0
🌸herospower
(17.11.19)
bu aralar hasat zamanı. gidin birilerini bulun, hasata katılın, vaktinizi değerlendirin bir gün. hem de biraz öğrenirsiniz, nasıl yapılır, zor mudur, kaça patlar falan... hem de çiftçinin işi görülür.

devlet de belki hala arazi dağıtıyordur ekim için. çok ucuza büyük araziler veriliyor. ne güzel düşünmüşsünüz, üretime yatırın tabi paranızı. hesaplı davrandıktan sonra elbette ki kar edersiniz. belki büyütürsünüz işleri ihraç edersiniz falan. arazide su da kolay çıkıyorsa tamam işte.
0
attirmayin makedonun kafasini
(17.11.19)
Zeytin agaci ekip bir kac yilda zeytin alamazsin. Zeytin agaclari emin olmamakla birlikte 20-30 yillik bir yetiskinlikten sonra iyi mahsul vermeye baslar.

Zeytin agaci bir sene iyi mahsul verir. Bir sene vermez. Gecen sene 20 liradan asagi zeytinyagi cok zordu. Verimsiz donemdeydik. Bu sene zeytin bol olacak. Yag fiyatlari dusecegini bekliyorum.

Zeytin aldin diyelim. Basinda durmazsan zeytinlerini calarlar.

Bu bilgileri arastirarak,esimin ailesi muglali olmasi ve bir zeytinyag fabrikasi sahibinden ogrendim.
0
kaiserr76
(17.11.19)
bu tarz işlerde adam bulmakla iş çevirirsen hem kaliteden kaybedersin hem de maliyet artar. zeytin işçisinin günlüğü 50 100tl arası adam bulacaksın doğru toplama ilaçlama yapacaksın. hangi cinsin nerede yetiştiğini bileceksin.

bu işte en iyi bölge balıkkesir tarafı ki orada da bir sürü satıcı var. sen elden satsam kgsu 20 den anca satarsın. marka olsan bir sürü vergi var 20tllik zeytinyağı olur sana 40 tl. zor iş zor. tarımı bilmezsen zor.
0
mikahakkinen
(18.11.19)
(7)

Çekmeköy, Ümraniye, Maltepe, Ataşehir Yaşanılası mahalleler

sonütücü
Arkadaşlar selam,Bu ilçelerde beğendiğiniz veya yaşadığınız mahalleleri paylaşabilir misiniz?Şu anda Çeliktepe'de yaşıyorum o yüzden müthiş bir semt aramıyorum. Sadece gündüz gözüyle veya akşamüstü eve giderken veya kız arkadaşım gelirken tedirgenlik yaşamasın yeterli olacaktır.
Arkadaşlar selam,

Bu ilçelerde beğendiğiniz veya yaşadığınız mahalleleri paylaşabilir misiniz?

Şu anda Çeliktepe'de yaşıyorum o yüzden müthiş bir semt aramıyorum. Sadece gündüz gözüyle veya akşamüstü eve giderken veya kız arkadaşım gelirken tedirgenlik yaşamasın yeterli olacaktır.
0
sonütücü
(17.11.19)
Maltepenin tren yolu cevresi guzel bence
0
red g
(17.11.19)
Umraniye : tantavi ve Atatürk mahalleleri
0
sdali
(17.11.19)
kucukyali minibusyolu ile tren yolu arasi ozellikle. idealtepe. benim en sevdigim yer.

ben sureyyaplaji migros'un orada oturdum. 5 yil falan oturmusuzdur. ben pek sevmezdim gurultuyu patirtiyi sevmiyorum. surekli yasam atraksiyon seviyorsaniz uyar.

gece 12'ye kadar canli muzik. sabaha kadar millet arabayi yaristiriyir dirft falan huzur yok. en yakin yer migros. ekmegi almaya oraya gidiyordum. altta annemin terligi pijama falan. millet giyinmis suslenmis puslenmis sahile inmis. daha once de bostanci'da oturuyorduk orada da ayni oluyor. acikinca arkaya star'a kek falan almaya inerdim midemin kazintisi gecsin diye millet acayip acayip bakiyor.

su am zumrutevlerde yasiyoruz. burayi biraz eski kilyos ya da riva'ya benzetiyorum sessiz sakin tantana gurultu yok. ama gene ekmek almaya falan migrosa gidiyorum ahaha lan bu migros ne ayak ya simdi fark ettim. ev alacaksam su an alacagim yerler ki insaatci olarak ev almak pek kafamda yok ama alacak olsam kuzguncuk beykoz idealtepenin minibusyolu ile trenyolu arasinda kalan yerlerinden bir yer maltepeye dogru da olabilir.
ek olarak fuaye sitesinden bi daire.
0
turbo sadık
(17.11.19)
idealtepe sahilde yaşıyorum.
mutluyum.
muhit olarak gayet güzel ve nezih.
0
blatta hiberna
(17.11.19)
Ümraniye banko kupon Tantavi ve Atatürk
Plase kupon atakent ve istiklal
0
allah yazdiysa bozsun
(17.11.19)
Çekmeköy için;

Çamlık
Mimar Sinan
Mehmet Akif
Hamidiye

Metroya en yakını çamlık ve mehmet akif, Diğerlerinden de sürekli ring otobüs var.
0
John Bloor
(18.11.19)
Ataşehir - Barbaros mahallesi.
0
roket adam
(18.11.19)
(3)

Hakiki salep hangisi?

for day to break
Kilosu 1 milyar olan var kilosu 100 lira olan var. Üstelik ikisinin de içeriğinde hakiki salep olduğu yazıyor. Mesela marketlerde minik poşetlerde var sağ olsunlar dürüstçe yazmışlar, içindeki salep miktarı yüzde 0,01 bir diye. Gerisi patates nişastası ve koruyucu. Peki bu pahalı olanlar neye göre p
Kilosu 1 milyar olan var kilosu 100 lira olan var. Üstelik ikisinin de içeriğinde hakiki salep olduğu yazıyor. Mesela marketlerde minik poşetlerde var sağ olsunlar dürüstçe yazmışlar, içindeki salep miktarı yüzde 0,01 bir diye. Gerisi patates nişastası ve koruyucu. Peki bu pahalı olanlar neye göre pahalı.
0
for day to break
(17.11.19)
Kilosu 700 lira civarinda dogal salebin.bir suru yumru topluyorsun oradan gram gram elde ediyorsun,ayni safran gibi.agaci olsa silkelesen kilosu 3 lira olur.
0
duptıs
(17.11.19)
ben de yazın yaylada sahlep bitkisini gördüm. vaktim olsaydı toplayıp kendim yapacaktım. haziran gibi baktığımda kilosu 600/700 lerde idi.

sözlükte muhtemelen sahlep ile ilgili yazan şeyleri okumuşsunuzdur.

denemedim ölçmedim ama 1 lt süte 1 ç.k sahlep yeter gibi yorum vardı. 100 liraya aldığınız sahlep o tadı karşılıyor mu bakmak lazım.

ben 100 liraya sahlep olacağını sanmıyorum.
0
qobel
(17.11.19)
dondurma yapmak için aktardan aldığımda kilosu 150 gibi bir şey hatırlıyorum. 20 liralık almıştım hatta ne koymuştu be :)
0
teknikekip
(18.11.19)
(1)

Ebay'de iade?

mirafiori
Bir kamera satmıştım, denenmemiş kamera, açıklamada da gayet net bir şekilde çalışmayabilir yazıyordu. Amerika'ya sattım bu itemi, adam aldıktan 1 gün sonra return isteği attı, alıcıya ulaştım dedim kardeş neden iade ediyon? dedi kardeş makina bozuk, dedim kardeş zaten bozuk olabilir yazıyor bunu ok
Bir kamera satmıştım, denenmemiş kamera, açıklamada da gayet net bir şekilde çalışmayabilir yazıyordu. Amerika'ya sattım bu itemi, adam aldıktan 1 gün sonra return isteği attı, alıcıya ulaştım dedim kardeş neden iade ediyon? dedi kardeş makina bozuk, dedim kardeş zaten bozuk olabilir yazıyor bunu okumadın mı o da dedi ki en son; evet anladım, iade istiyor musun ?

İlana returns not accepted yazmıştım da sanırım bunun bir anlamı yokmuş. Anladığım kadarıyla adama her türlü parasını vermek zorundayım, şimdi ürünü geri istiyor muyum istemiyor muyuma mı karar vereceğim?

İtemi geri yolla ama takipli kargo senden, elime ulaşınca paranı veririm mi demeliyim şu anda? Ne yapmalıyım, tekrar geri al da tekrar sat da pek istemiyorum ama para ideasinin kaçarı yok heralde.

Teşekkür ettim
0
mirafiori
(17.11.19)
- Anladığım kadarıyla adama her türlü parasını vermek zorundayım
hayir. "decline return" secenegi var.
www.ebay.com

community.ebay.com
"As long as your return policy is "no returns", YOU CAN safely DENY the return. This is NOT a case. This is a simple return request, there are NO defects for this kind of return, the buyer CANNOT escalate the return to ebay for a decision. Once you decline the return, it closes automatically and it cannot be reopened. Fit issues =buyers remorse. Not covered by the money back guarantee. However IF you accept returns, you must accept the request because you accept returns for any reason.
"
0
rm
(17.11.19)
(4)

iphone 5 kullanan kaldı mı

iamx
uygulama geçişlerinde takılma,donma vs inanılmaz şekilde arttı. sizde de son durum böyle mi? ayrıca bunu satmak istesem kaça satabilirim?
uygulama geçişlerinde takılma,donma vs inanılmaz şekilde arttı. sizde de son durum böyle mi? ayrıca bunu satmak istesem kaça satabilirim?
0
iamx
(17.11.19)
400e falan satarsın. arkadaş kullanıyodu yeni bıraktı. 4s kullanan var nadiren de olsa.
0
jelly bear
(17.11.19)
Annem kullaniyordu gecen aya kadar. Kullanilamaz hale geldi, konsol cekmecesine gomduk emektari. Son durum, yazdigin gibiydi.
0
la.luna
(17.11.19)
5s Kullanıyorum şimdilik sorun yok. Telefon almak ta sıkıntılı bi iş 256378 çeşit model var gidip gidip geliyorum valla parayı iPhone ha mı gömsem yoksa 3 bın sık bı android mi alsam diye
0
paramolacak
(17.11.19)
5S kullanıyorum. Bir ara bende de vardı bu problem. Pilini değiştirdim artık olmuyor gibi. Umarım Placebo değildir ama görece bir tık daha hızlı gibi. Eğer pahalı değilse pil değişimi, bi' deneyebilirsiniz.
0
fxinturevi
(18.11.19)
(2)

e-devlet sigorta dökümü

aydonno
merhaba, iki haftadır bi yerde çalışıyorum. işe başladığım gün işveren işkur'a kayıt olmamı iş arayışını aktif hale getirmemi vs. istedi sigortayı başlatacağım dedi, demesine göre başlattı yani o gün. demin baktım e-devlette görünmüyor dökümde. kesin olarak başlamadığı anlamına mı gelir bu yoksa bir
merhaba, iki haftadır bi yerde çalışıyorum. işe başladığım gün işveren işkur'a kayıt olmamı iş arayışını aktif hale getirmemi vs. istedi sigortayı başlatacağım dedi, demesine göre başlattı yani o gün. demin baktım e-devlette görünmüyor dökümde. kesin olarak başlamadığı anlamına mı gelir bu yoksa bir ay dolmadan görünmez vs. herhangi bir gerekçesi var mıdır?

teşekkürler.
0
aydonno
(17.11.19)
hemen gorunmuyor hocam 20 gun mu ne suresi vardi. hatta hastaneden su an faydalaaya calissam gorunmezsin muhasebeyi falan aratip provize ettiriyorsun. sakincali durum yok. sigortan baslamistir.
0
turbo sadık
(17.11.19)
İlk maaşın yattığında kesin belli olur.
0
JackDanielSparroww
(17.11.19)
(3)

alakasız 3 soru ( 2'si apple )

passion rules the game
1- macbook pro 2016 var bende, sanırım değişim programı varmış klavye ıvır zıvır. apple'a teslim etmeden önce format atmam gerekir mi yoksa yedek alıp ne yaparsanız yapın demem yeterli olur mu? veren var mı hiç, ne kadar süre sonra teslim ediyorlar?2- airpods pro deneyen var mı? değer mi, alternatif
1- macbook pro 2016 var bende, sanırım değişim programı varmış klavye ıvır zıvır. apple'a teslim etmeden önce format atmam gerekir mi yoksa yedek alıp ne yaparsanız yapın demem yeterli olur mu? veren var mı hiç, ne kadar süre sonra teslim ediyorlar?

2- airpods pro deneyen var mı? değer mi, alternatif ne olabilir?

3- kardeşim ingiltere'den gelecek, orada ucuz olup da burada olmayan istemeye değer bir şey var mıdır? her şey ateş pahası gerçi ama.

danke.
0
passion rules the game
(17.11.19)
1- yedek al o şekilde ver. format atmana gerek yok. probleme göre değişiyor o süre. 1-2 haftadır genelde.

2- almadım ama reviewlere göre değer. bende airpods olmasa alırdım.
0
jelly bear
(17.11.19)
airpods 2 var bende o yetiyor
0
garavel
(17.11.19)
2- denemeden yorum yapmak saşma olur ama ben kulak içini tıkayan kulaklıkları sevmiyorum. airpods 2 gayet güzel geliyor bana. ama yine de ANC özelliğini denemek isterdim.
0
himmet dayi
(18.11.19)
(1)

Bol sinema kanallı paket

hede hodo
Emekli olmuş canı sıkılan babam için bol sinemalı belgeselli bir paket almak istiyorum. Hali hazırda digiturk spor paketi var. Maçları izliyor.Adamın tek keyfi şu an için televizyon izlemek. Ev ahalisini halk tv den de biraz uzaklaştırmak için bu arayışa girdim:)) Sizce ne yapayım?Bu arada netflix i
Emekli olmuş canı sıkılan babam için bol sinemalı belgeselli bir paket almak istiyorum. Hali hazırda digiturk spor paketi var. Maçları izliyor.
Adamın tek keyfi şu an için televizyon izlemek. Ev ahalisini halk tv den de biraz uzaklaştırmak için bu arayışa girdim:))
Sizce ne yapayım?
Bu arada netflix ile filan uğraşamaz. TV de dolanması gerek.
Öyle işte :)
0
hede hodo
(17.11.19)
digiturk'ün dizi ve sinema paketi var, onu alın.
0
blatta hiberna
(17.11.19)
(4)

Paris benelux turu genel yardım

Başkalaşım
Selam ahali. Önümüzdeki şubat ayında kardeşimle paris benelux turuna katılmayı düşünüyoruz. Dolasıyla aklımızda çokça soru işareti var.Öncelikle tur şirketi tavsiyesi almak isterim. Misal en bilindik tur şirketi olan ets ile gidilir mi?İkimizinde yeşil pasaportu var. Vizeye gerek olmadığı için giriş
Selam ahali.
Önümüzdeki şubat ayında kardeşimle paris benelux turuna katılmayı düşünüyoruz. Dolasıyla aklımızda çokça soru işareti var.
Öncelikle tur şirketi tavsiyesi almak isterim. Misal en bilindik tur şirketi olan ets ile gidilir mi?
İkimizinde yeşil pasaportu var. Vizeye gerek olmadığı için giriş çıkışlarla ilgili bir problem yaşar mıyız? Giriş çıkışlarda ekstra bir ücret ödeyecek miyiz?
Yurt dışı çıkış harç pulu havalimanından alınıyordu. Şimdi banka yolu ile oluyormuş bunu açıklayabilir misiniz?
Tur ücreti dışında kesinlikle herhangi bir ücret ödeyecek miyiz? (Ekstra turlar dışında)
Rehberle gidilen turlarda, mesela rehber eyfele gidelim dedi. biz tamamen reddedip istediğimiz gibi paris sokaklarında takılabiliyor muyuz? Yani tamamen rehberden bağımsız takılabilir miyiz?
Şubat ayında gideceğimiz için bizi nasıl bir hava bekleyecek? Bu havada gezmenin tadını alır mıyız yoksa zehir mi olur?
Bunların dışında özellikle bahsi geçen tura katılmış, şunları şunları kesinen yap, şunsuz sakin gitme, şu kadar parayı şuna ayır, şu kadar parayı da şahsi işlerin için tut, Şuna dikkat et, şuraya mutlaka git gibi tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
0
Başkalaşım
(17.11.19)
tur önerim yok
havalimanından harç pulu alınabilir
giriş çıkışta sorun yaşamazsınz
tur ücreti dışında bahşiş flan isterler
ekstra tura katılmazsanız zaman size kalıyor bazen sizi alakasız bir benzinlikte bırakır onların turunun bitmesini beklersin bazen sokaklarda serbest zaman verir.
hava soğuk olacak dikkat
mutlaka internetten okuyun nerde ne yapılır offline harita indirip yerleri işaretleyin öyle gezin
maps me uygulaması çok iyidir
0
basond
(17.11.19)
Cafe Tur bana buradan tavsiye edilmisti, 10 yil oldu Cafe Tur ile Paris´e (4 gün 5 gece idi sanirim) gideli. Sorunsuzdu, biz ekstra turlarina katilmadik. Sadece otel-otele ulasim ve ilk gunun ucretsiz sehir turuna katildik, memnun da kalmistik. Genel hatlariyla sehirdeki onemli noktalari o turda ogrenmis olduk, oryantasyonda yardimci oldu.

Evet, siz istediginiz gibi gezebilirsiniz. Biz Disneyland´a mesela tursuz, kendimiz gittik.

Muhtemelen bol yagmurlu olur. Subat ayinda Hollanda´da inanilmaz gunesli, tum gunu sokakta gecirebilecegimiz bir havada gezdik gecen sene. Ama genel olarak, evet saglam soguk olur.

Ben her güne bir ulke sigdirmali turlari, gezmeleri sevmiyorum. Oradan oraya sefil olmak ve sehirlerin tadini hic cikartamamak da cabasi. Benelux Turu adinda Cochem´e bile goturuyorlarmis, simdi baktim. Hangi sehirlere gitme niyetindesiniz?

Sectiginiz sehirler varsa, ayri ayri sorarsaniz buradan cok iyi oneriler gelir.
"Ara" butonundan da eski onerilere ulasirsiniz.
0
buf-e kür
(17.11.19)
ben bu tura ets ile gittim. arkadaşlarım pronto ile gitti. hepimiz memnunduk.
turla gitmek bence mantıklı değil ama artık euro olmuş kaç kendiniz uçak ve otel ayarlarken daha masraflı hale gelebilir.

tura bir kez para veriyorsunuz. tur bitince şöfor'e para toplayalım gönülden kaç geçiyorsa verinciler çıkıyor. klasik. 5-10 bişi atarsınız.

turun içinde satın alınacak hiçbir tutu satın almadım.
ve kendim gezdim.
eyfel'e sıra beklemeden çıkarsınız diye bile özel ücret istiyorlar. lüzumsuz.
zaten ahım şahım bir sıra beklemedik.
gittiğimizde mayıstı ve soğuktu. şubat da soğuk olur.
paris benelüx'de en kolayı, çünkü otel metroya yakın oluyor ve siz istediğiniz gibi gezip otelinize dönebiliyorsunuz. inanılmaz bir metro ağı var.
0
neo
(17.11.19)
@buf-e kü
Cafe tur seçeneğini de değerlendireceğiz. Biz de 4 gün 5 gece düşünüyoruz. Açıkçası önemli olanlar sadece Fransa ve Amsterdam. Diğerlerini de görmek ekstra bir deneyim. Şahsen tur vs. olaylarını biz de pek sevmiyoruz ancak @neo'nun da dediği gibi malum euro durumu. Bizi ürküten bir durum da @basond'un söylediği benziklik durumları, otelin şehir merkezine uzak olması. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim gayet aydınlatıcı oldu.
Artı olarak Kıbrıs'ta yaşıyoruz. Malum bu turlar İstanbul havalimanı çıkışlı. İstanbul bileti alıp da turun iptal olması gibi durum yaşamak da sıkıntı doğurur. Sözlükten okuduğum kadarıyla misal Joly Tur'un bu konuda çok sabıkası varmış.
0
🌸Başkalaşım
(17.11.19)
(1)

sosyal medya yönetim tool

Abraxass
merhaba, girişimimizin facebook, twitter ve instagram hesapların ıbağlayabileceğim ve gönderdiğim postları aynı anda bu hesaplarda paylaşacak bir uygulama veya tool var mıdır?
merhaba, girişimimizin facebook, twitter ve instagram hesapların ıbağlayabileceğim ve gönderdiğim postları aynı anda bu hesaplarda paylaşacak bir uygulama veya tool var mıdır?
0
Abraxass
(17.11.19)
Sprout, sendible, buffer, sociality.
0
straight from the heart
(17.11.19)
(1)

Şehrin dış mahallerinden arsa alıp üzerine konteyner ev yapma fikri saçma m

gezegen olan pluton
Şehir dediğim Ankara, şöyle Eskişehir ya da İstanbul yoluna yakın bir arsa alsam üzerine 1-2 konteyner ev kondursam, çok sıkıntısı olur mu, şehirde istediğim gibi sesiz, sakin, önü açık 1+1, 2+1 bulamıyorum, bu yöntem çok mı zor Türkiye şartları için?
Şehir dediğim Ankara, şöyle Eskişehir ya da İstanbul yoluna yakın bir arsa alsam üzerine 1-2 konteyner ev kondursam, çok sıkıntısı olur mu, şehirde istediğim gibi sesiz, sakin, önü açık 1+1, 2+1 bulamıyorum, bu yöntem çok mı zor Türkiye şartları için?
0
gezegen olan pluton
(17.11.19)
İskan alman lazım. Yoksa elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon falan bağlatamazsın. Bunlar da zor değil ama masrafı var ve zaman harcaman gerekli...
0
malheiros
(17.11.19)
(3)

Ido Bursa'dan Nilufer'e Gidis?

koskoca kirpi
Merhaba, mobildeyim de saglikli google'layamadim herhal hep alakasiz sayfalar cikti. Ozetle ido bursa iskelede inince Nilufer'e en basit nasil gecilir? Taksiye binilse asagi yukari ne yazar? Tesekkur.
Merhaba, mobildeyim de saglikli google'layamadim herhal hep alakasiz sayfalar cikti. Ozetle ido bursa iskelede inince Nilufer'e en basit nasil gecilir? Taksiye binilse asagi yukari ne yazar? Tesekkur.
0
koskoca kirpi
(17.11.19)
Nilüferin neresine geçeceksiniz orası önemli çok.Minibüsle FSM'ye kadar gidebilirsiniz ama .Bu arada Bursa'da taksi fiyatları çok pahalı bence binmeyin.
0
choclatetekila
(17.11.19)
@choclatetekila Nilufer duragina kadar gitmem lazim, fsm dediginiz ondan bir onceki durak olansa o da isimi gorur. Minubus olmasi iyiymis, tesekkurler.
0
🌸koskoca kirpi
(17.11.19)
idodan inince zaten emek otobusleri hazir yolcu bekliyor oluyor. otobusle emek metro duragina direkt ulasilabiliyor. oradan da metroyla (bursaray) nilufer duragina gidebilirsin.
0
in vino veritas
(17.11.19)
(1)

YTÜ Davutpaşa Kampüsü yakını kalacak yer

diffarentiationation
Kongreye geleceğim, 2 veya 3 gün nerede kalabilirim? Hostel var mıdır? Gruplara yazsam sonuç çıkar mı? Hangi gruplara yazabilirim?
Kongreye geleceğim, 2 veya 3 gün nerede kalabilirim? Hostel var mıdır? Gruplara yazsam sonuç çıkar mı? Hangi gruplara yazabilirim?
0
diffarentiationation
(17.11.19)
Airbnb bakabilirsin. Ya da öğrenci gruplarına vs. Yazabilirsin makul bir ücret karşılığında misafir ederler
0
mg3929
(17.11.19)
(15)

Ailenizden birinin "yanlışlıkla" çöpe attığı en değerli şey neydi?

ozdek
Benim için maddi ve manevi değeri olan bir şeyin evde tonlarca çöp dururken zarf içine bakılmadan çöpe atılmasına inanılmaz sinirli olarak rahatlamaya ihtiyacım var. Bu duruma düştünüz mü? Çöpe atılan en değerli eşya neydi? Bu normal bir olay değil mi? Sürekli olabilir?
Benim için maddi ve manevi değeri olan bir şeyin evde tonlarca çöp dururken zarf içine bakılmadan çöpe atılmasına inanılmaz sinirli olarak rahatlamaya ihtiyacım var. Bu duruma düştünüz mü? Çöpe atılan en değerli eşya neydi? Bu normal bir olay değil mi? Sürekli olabilir?
0
ozdek
(17.11.19)
annem evdeki altın takıları öyle bir saklamış ki kendisi bile nelerin içine koyup sakladığını unutup, o içinde altınların olduğu şey artık her neyse onu çöp zannedip atmıştı. manevi değeri de vardı, hatıraydı hepsi.

yok normal değil, insan atarken bir bakmalı bu ne diye. bence yani.
0
pati
(17.11.19)
pul kolleksiyonum ve tasolarim :)
0
in vino veritas
(17.11.19)
Emziren annelerin yaralarına kullandığı gümüş kapaklar.
Değeri 340 liraydı öyle büyük para değil belki ama ücretsiz izinde ve oğlumun babasından kuruş nafaka almazken bir de o gidince çok üzülmüştüm.
0
cilekli pasta
(17.11.19)
Kırmızı elbiseli belli belirsiz kadın figürü olan tahta üzerine boyanmış tabloyu paramparça çöpte görmemle “güzel değildi basit duruyordu” açıklamasının yapılması...
0
megalomaniac
(17.11.19)
Yillar once cekilmis onlarca fotoğraf. Butun gecmis yok oldu.

Saklama ve arsivleme huyum oldugum icin bir seyin sorulmadan atilmasi beni cildirtir. Su an beraner yasamiyoruz ama, bende saklama arsivleme hastaligi varken bir o kadar da kardesimde "cope atma" hastalogi var. Herif düzenli olarak kesfe cikiyordu evde atacak bir seyler bulmak icin, durtusu vardi surekli bir seyler atacak adam. Bir kere karsima gelmis bu pc yi atiyorum dedi adam. Calisan saoasaglam bilgisayari eski diye cope atacak. Dalga mi geciyorsun dedim.

Yabi haklisin kizmakta. Bir sey atilirken sorulur veya bakilir nedor ne dedildir diye eger ne oldugunu bilmiyorsan.
0
stavro
(17.11.19)
Annem ve babam her yıl beni ve kardeşlerimi fotoğrafçıya götürüp bizim bir arada olduğumuz fotoğraflarımızı çekermiş. Biz büyüdükçe o fotoğraflar ortadan kayboldu. Meğersem ablam kendisinin iyi çıkmadığı fotoğrafları yırtar ve kalemle karalarmış. Geriye kalanları ya akrabalar, komşular almış ya da erkek kardeşim bir şeyleri parçalama döneminde yırtmış hepsini. O fotoğraflardan elimde kalan hiç olmadı ne yazık ki.

Bir de babam hepimizin ilk seslerini teyple kasetlere kaydetmiş. Bu kasetleri de erkek kardeşim içlerindeki bantları söküp parçalamış. Çok üzüldüm yine durduk yere.
0
Amaranta ursula
(17.11.19)
Çocukken çok kitap okurdum ve onlarca kitabım vardı. Sonra taşınma esnasında nasıl olduysa kitapların olduğu koliler ortadan yok oldu. Hala aklıma geldikçe üzülürüm.
0
ms brownstone
(17.11.19)
pokemon kartlarım :/
0
passion rules the game
(17.11.19)
Anneannemden bana yadigar'Cumhuriyet Altını'. 13 yıl geçti hala daha üzülüyorum...
0
hayalhayal
(17.11.19)
Küçükken bana babamın aldığı disney ansiklopedi serisi. Yıllarca annemlerin evindeki kitaplığımda durdu. Yılda 1-2 kere annemlere giderdim. Gittikçe de bir tanesini rastgele seçer bakardım içine. Kendi evime taşındığım zaman istediğim annemden. Verdik galiba onları noldu bilmiyorum dedi. Çocuk ansiklopedisi okumayacağımı düşünmüş.

Bir de beyaz peluş ayım vardı. Patileri lacivert kumaştan, beyaz puantiyeler vardı üzerinde. Onu da bir gidişimde göremedim, büyüdüm diye vermişler.
Hatırlayınca yine üzüldüm.
Nasıl teselli vereceğimi bilmiyorum tabi ama ben kendime “eşyalarına bu kadar bağlanma” diyorum.
0
irene
(17.11.19)
Saat,manevi değeri yüksekti,hala aklıma geldikçe üzülürüm
0
asteriks
(17.11.19)
Annem tarafından 25 yıldır sakladığım oyuncağım, 10 yıllık bilim çocuk kart koleksiyonum bana sorulmadan zaten eskimişti gibi yalan bir açıklama ile hunharca çöpe atıldı. Mağdurum da mağdurum :((
0
dialecticchaos
(17.11.19)
Soruyu yanlış anlamışım, mobilde olduğumdan dğzeltemiyorum da. Ev taşırken altınları eski bir çantaya koymuştu hepsi annesinden anneannesinden kalmaydı. Onu çöpe attıydı içine koyduğunu unutup :/
0
dialecticchaos
(17.11.19)
ohoooo. büyük kavga çıkarana kadar babam kafasına göre dağınıkmış diye odama dalıp "temizlik" yapma adına bişeylerimi atıyodu. 15 temmuz sırası ne kadar muhalif ve muhalifimsi adamın kitabı varsa onları atmıştı çöpe, en büyük vurgun oydu. ilber ortaylı kitabı bile uçmuştu, adam fazla okumuş ya kesin muhaliftir. polis evi basarsa içeri almasınlar aman.

bi kere de spordan getirdiğim çamurlu ayakkabılarım vardı poşet içinde. yıkamak üzere poşetiyle bi yere koymuştum bi baktım yok. o sırada dışarı giderken çöp diye almış atmış yine babam. çöple alakası yoktu baya ayakkabı olduğu belliydi aslında. pisliğine yaptığını düşünüyorum bak yazınca hatırladım gene sinirlendim.

insanlar pek akıllanmıyor. büyük kavga çıkarmadan da malıma dokunmayı anlamadı.
0
windows95
(17.11.19)
gece gorus durbunu sene 93
350 milyon yillik trilobit fosili-cok saygi duyardim ona be-
rus denizaltisindan cikma sonar hoparloru
f4 phantom "joystigi"
rom un ilk sayilari

hatirlamasi bile kotu
0
unabomber
(18.11.19)
(5)

sabahları enerjik uyanamama sorunum

39 uncu harami
merhaba, sabah çok zor uyanıyorum. gün içerisinde yeteri kadar enerjik hissetmiyorum. kullanabileceğim takviye önerilerini yazabilir misiniz? teşekkür ederim.
merhaba, sabah çok zor uyanıyorum. gün içerisinde yeteri kadar enerjik hissetmiyorum. kullanabileceğim takviye önerilerini yazabilir misiniz? teşekkür ederim.
0
39 uncu harami
(17.11.19)
Ev rutubetliyse ona çözüm bul.
Değilse kan değerlerine baktır. Noksan bişey varsa aile hekimi tavsiyesine uy.
Takviyeye dünyanın parasını verme. Günah.
0
Mirket
(17.11.19)
buğday ürünlerini bırak. spor yap.
0
alperz
(17.11.19)
uyku hijyenini kontrol edebilirsin. oda tümüyle karanlık ve sessiz olmalı. sıcaklıkta 14-15 derecelerde olacak. gece bu şekilde kesintisiz bir uyku uyuyup saat 7den (yani güneş doğduktan sonra enerjik olarak uyanman lazım.
0
tururo
(17.11.19)
Sigara alkol varsa bırak. Özellikle sigarayı
0
soru cevap 1tl
(18.11.19)
Sigarayı bırakmak çok çok çok ciddi fark yaratıyor. Onun dışında karbonhidratı azalt, düşük karbonhidratlı beslen. Bir de kan değerlerine baktır. Çok sıkıntılı bir durum bu zibilyon tane değişken olabiliyor. Bu arada en yaygınlarından biri uyku apnesi. Gece horluyor musun? Horluyorsan uyku apnesi de olabilir.
0
banagazozalnuri
(18.11.19)
(2)

tekstil alanında "trok" veya "troklu"

click here to see her naked
"Troklu ceket". Troklu'yu karşılayan İngilizce kelime ne olabilir acaba? Hiçbir yerde bulamadım.Aşağıdaki linkteki ürün mesela:https://www.trendyol.com/trendyolmilla/siyah-troklu-ceket-twoaw20ce0278-p-31294950
"Troklu ceket". Troklu'yu karşılayan İngilizce kelime ne olabilir acaba? Hiçbir yerde bulamadım.

Aşağıdaki linkteki ürün mesela:

www.trendyol.com
0
click here to see her naked
(17.11.19)
trok şu zımbalardı sanırım, studs diye geçiyor. shoes with studs, bags with studs, studded bags, vs. gibi kullanımları var.
0
opucuk baligi
(17.11.19)
15 senelik tekstil gecmisim var, rivet veya zimba kullanirdik. trok? hayatimda ilk defa duydum gordum. stud +1
0
ezeriko
(17.11.19)
(5)

istanbulda Uber'in alternatifi var mi?

ikcı
ya da sarı taksilere alternatif ne kullanabiliriz?
ya da sarı taksilere alternatif ne kullanabiliriz?
0
ikcı
(17.11.19)
korsan taksi?
0
ezkaza
(17.11.19)
BiTaksi
0
Mirket
(17.11.19)
Ben de korsan kullaniyorum, cok da memnunum
0
balpolen
(17.11.19)
hemen binmem gerekiyorsa bitaksi ya da uber'den sarı taksi çağırıyordum rastgele bir taksiye binmekten evladır diyerek. bu aralar moov uygulamasına sardım. makul bir mesafede araç varsa ona binip gidiyorum. direkt alternatif değil tabi ama araba kullanmayı da sevdiğim için işime geliyor.
0
nrmnm
(17.11.19)
Hemen binmen gerekmiyorsa Progo. Havaalsnı için kullanıyorum.
0
kaset
(18.11.19)
(2)

Peep Show tarzı dizi önerisi

kahver
Benzer kafaları yaşatan, sesli güldüren, absürt dizi var mıdır? Yani peep show'u seven bunu da sever diyebileceğiniz.
Benzer kafaları yaşatan, sesli güldüren, absürt dizi var mıdır? Yani peep show'u seven bunu da sever diyebileceğiniz.
0
kahver
(17.11.19)
It's always sunny in Philadelphia
Arrested Development.
0
ravenclaw
(17.11.19)
The inbetweeners
Belki trailer park boys. Bunu it’s always sunny öncesinde izle. Sunny bana hep tpb çakması izlenimi vermiştir.

Fakat peep show kafasında başka bir dizi yok, olamaz. Defalarca kez izledim. Artık replikleri ezberledim ama hala bıkmadım.
0
catch the arrow
(18.11.19)
(3)

rapçilerin biraz şey olması

black mamba
rap müzikte mc'lerin payı çok az değil mi? mesela ceza'nın şu şarkısı. güzel bir şarkı. ama burada asıl olay müzik bence. tamam sözler de güzel, hoş da söylüyor ama müzik kötü olsa kim sallıyor sözleri? buna rağmen altyapıyı hazırlayan kişi değil ceza konuşuluyor. https://www.youtube.com/watch?v=Iwy
rap müzikte mc'lerin payı çok az değil mi? mesela ceza'nın şu şarkısı. güzel bir şarkı. ama burada asıl olay müzik bence. tamam sözler de güzel, hoş da söylüyor ama müzik kötü olsa kim sallıyor sözleri? buna rağmen altyapıyı hazırlayan kişi değil ceza konuşuluyor.

www.youtube.com

ben fero mesela. seversiniz, sevmezsiniz bilmem ama kulağa hoş gelen, çerezlik güzel şarkılar. bu yüzden baya dinledim. ama altyapılar çok iyi. zaten sözler kafiyeli anlamsız şeyler.

ezhel'e bakıyorum 2 dj'le çalışıyor ve sanırım tüm beat'leri onlar yapıyor. yani beat güzel olmasa tutmaz. gerçi onun baya müzisyen tarafı var beatlere katkısı vardır belki.

pek rap müzik dinleyicisi değilim o yüzden pek hakim değilim ama bence rapçiler biraz tırt.
0
black mamba
(17.11.19)
yeni nesilde biraz azaldı bu durum. Mesela Ezhel'in dediğiniz iki beatmaker'ı Bugy ve DJ Artz ve ikisi de Ezhel'i az buçuk takip eden herkes tarafından biliniyor. Ben Fero'nun da hemen her şarkısının başında Beatmaker imzası var(sözler başlamadan önce genelde adlarını ya da sahne isimlerini söylüyorlar. Bol efektli bi şekilde olduğu için pek anlaşılamayabiliyor bazen tabi :D

Bence de bu tarz şarkılarda önemli olan beat. Beat güzel olduktan sonra sözler zırva olsa da utana utana dinliyor insan. Sırf Beat'i seviyorum diye bi ara Reynmen mi ne o zerzevatın şarkısını diledim mesela abv benim dshsdh
0
nundu
(17.11.19)
Tamamen ayni dusunuyorum. Bir de rap yapmak kolay diyince kardesim bana guluyor. Oturup sana bir rap parca yazarim abi, zor degil o kadar. Birileri aranjmani yapsın, tamam. Ben şarkı yazarım, pop parca bestelerim demiyorum, rap yaparım diyorum.
0
stavro
(17.11.19)
Evet müzik çok önemli, zaten sevilen şarkılarda en önemli şey kaliteli beatler olması. Ama bu demek değil ki sözlerin önemi yok, öyle güzel sözler varki müziksin oturup şiir diye okusan hayran olursun zaten.

Mesela rap şarkıya önce müziği ile yakalanıp dinlemeye başlıyoruz, sonra sözleri anladıkça "vay amk ne güzel yazmış piç" diyoruz.

Sözler anlamsız ve tırtsa şarkıyı çabuk tüketiyoruz zaten, ama sözler kaliteliyse yıllar geçse de şarkı dinleniyor.
0
John Bloor
(18.11.19)
(4)

Beylikduzu

Flipsflops
Burada yasayan insanlar nasil ise gidip geliyor?Yani buna bunyeleri nasil dayaniyor?Bir de sanirim suriyeli nufusun yarisindan fazlasi burada galiba.Arap satafatinda rezidanslar falan cok garip bi yermis.Fiyatlar ucuz herhalde dedim ama 1700 asagisi duzgun yer de yok. Bu semt ne ara boyle oldu.Yoksa
Burada yasayan insanlar nasil ise gidip geliyor?
Yani buna bunyeleri nasil dayaniyor?
Bir de sanirim suriyeli nufusun yarisindan fazlasi burada galiba.
Arap satafatinda rezidanslar falan cok garip bi yermis.
Fiyatlar ucuz herhalde dedim ama 1700 asagisi duzgun yer de yok.
Bu semt ne ara boyle oldu.
Yoksa "uzak ama iyi muhit, guzel evler ve ucuz kiralar" diye bisey hic mi var olmadi?
0
Flipsflops
(17.11.19)
Beylikduzu'nun neresinden bahsettiğinizi bilmiyorum ama Arap ve Suriyeli nüfusu Mecidiyeköy vs gibi yerlere göre çok daha az. Rezidans dediğiniz yerler Beylikduzu dedikleri ama aslında esenyurt olan tarafta çok daha fazla. Biz Beykent tarafında oturuyoruz; site içinde, yeşillikli, nezih insanların oturduğu bir yer gayet. Atakoy'den vs hiç farkı yok. Kiralarla ilgili bir şey diyemiyorum bizim oturduğumuz kısmı kiraların en yüksek olduğu kısım zaten; 2000den başlıyor ama evler yeni, güvenlikli vs. Kiraları uygun diye baktığınız yerler ya ihlas marmara tarafları olur ya da esenyurt tarafları ki oralarda da nezih bir ortam beklemek güç biraz.

Uzaklık da yine kime göre neye göre? Erkek arkadaşımin işi hadimkoy'de arabayla 15 dakikada, servisle yarım saatte gidiyor. Benim gitmem ise maksimum 50 dakika. E Mecidiyeköy'de çalışıyorsanız o yolu çekmeyin zaten, gerek yok.
0
fraise
(17.11.19)
Lüks siteler olduğu doğru. Zengin araplar genellikle ev alıyor burdan. Ama geneli Kuveytli, Lübnanlı, BAE li falan. Sokaklar, caddeler geniş. Bitişik nizam yerleşim yok. 50-100 metrede bir koruluk, park alanı, spor sahası vs var. Kiralar 1300-3000 arası değişir. Bazı yerler çekmece gölüne falan baktığı için pahalı. İnsanlar da ülke ortalamasının üstünde kaliteye sahip olunca yaşanır diyorsunuz burda. Uzaklık konusunda evet zorlanıyoruz genellikle. Metrobüsle mecidiyeköy 1saat.
0
xrated
(17.11.19)
Isi o taraflarda olan insanlar oluyor genelde benim gorduklerim. Bos zamanlarini da o taraflarda geçiriyorlar, yani bir besiktas, kadikoy, ozel bir isi olmadikce gitmedigi yer adamin mesela.


Ben de Beylikduzu'yu uzak buluyorum ama bazen en azindan park soeunu yok diye manyikli buldugum oluyor orada oturmayi. Site olsun, otoparki olsun, varsin uzak olsun diyorum bazen. Park sorunu olan bir yerde yaşıyorum.
Dun gece karnim cok acti, sirf arabayi çıkarmaktan korktugum icin cikmadim direndim. Baktim uyuyamayacam midem feryat ediyor, ciktim kebapciya gittim. 3dk lik mesafedeki kebaciya gittim her tarsf dolu, civarda deli dana gibi turlamaya basladim arabayla. Epey bir dolandiktan sonra gorenin kufredecegi bir sekilde sacma sapan abuk subuk bir yere biraktim arabayi ve kebabi paket yaptırdım. Eve geldigimde tabii ki ciktim yer dolmustu, bu sefer evin oralarda deli dana gibi dolanmaya basladim. Epey dolastiktan sonra tek arabalik yer buldum girdim. Bu sabah adamin teki arsdi garajin onune parketmissin kaldim burda bekliyorum diye.
Geri donusu dusununce bir yere cikmaya korkuyorum, 5dk lik yere gidecem 20dk park yeri arayacam diye. Boyle olunca da diyorsun ulan sitede otururum en azindan cikmaya korkmam, eve gelirim ve pasa pasa evin onune ceker birakirim. Yani uzsk muzak ama aklımdan geçiyor bazen.
0
stavro
(17.11.19)
Fraise: su unlu barisa, cumhuriyete baktim.
Aliskin olmakla ilgili sanirim...
0
🌸Flipsflops
(17.11.19)
(6)

Python için uygun laptop özellikleri nelerdir?

Uncle Sam
Üniversitede ders olarak Python programı öğrenilecek onun dışında dizi,film izlemelik uygun özellikli laptop nasıl olmalıdır? Link tavsiyelerinizi de değerlendiririm. Teşekkürler.
Üniversitede ders olarak Python programı öğrenilecek onun dışında dizi,film izlemelik uygun özellikli laptop nasıl olmalıdır? Link tavsiyelerinizi de değerlendiririm.

Teşekkürler.
0
Uncle Sam
(17.11.19)
herhangi bir laptop, pyhton için bir gereksinim olmaz.
0
gezegen olan pluton
(17.11.19)
Python peogrami diyorsaniz cok yanlis bir bolum swcmisainiz saanirim:)

Ortalama bir laptop yeterli olur.
0
anten
(17.11.19)
Bir programlama dili icin bilgisayar performansi cok da kritik degil. ortalama bir bilgisayarla bircok sey yapilabilir. bilgisayarda performans buyuk veri seti ile calislirsa veya android, iphone gibi ortamlar icin emulator/simulator calistirilir ise gerekli olabiliyor. ama temel konular icin kritik degil.

hatta ve hatta cok agir islemci gucu, ya da saklama kapasitesi gereken isler icin google cloud, amazon web service gibi cloud sistemler uzerinde kodunu calistirir isen gercek hayata yakin deneyim kazanirsin. genelde profesyonel hayatta buyuk performans isteyen isler bu tarz cloud sistemler uzerinde yapiliyor.

ortalama bir makina uzerinde kod yazmak biraz daha mucadele ister. iyi bir makinada yazdigin kotu kodun performansi hakkinda fikir edinmek daha zordur. onemli ve zor olan kapasitesi dusuk sistemlerde bile calisan kod yazabilmektir.
0
emrahday
(17.11.19)
bilgisayarda mutlaka bunlar olmalı ;

- klavye
- ekran
- mümkünse kablosuz mause

python için bunlar ilk aşamada yeter :) sonraki senelerde yapay zeka uygulamaları, görüntü işleme vs geçersen o ayrı o zaman gel tekrar sor
0
avatar is back
(17.11.19)
8 dolarlık orangepi zero işe bu dediklerinizi yapabiliyorum.
0
masseter
(17.11.19)
Üniversitede seçmeli ders olacak, bölüm olarak değil yani ortalama bir makine iş görür o zaman.
0
🌸Uncle Sam
(18.11.19)
(1)

İran'da neler oluyor?

amortisman
Son günlerde İran'daki olayları derli toplu anlatan bir yazı var mı bildiğiniz? Teşekkürler şimdiden.
Son günlerde İran'daki olayları derli toplu anlatan bir yazı var mı bildiğiniz? Teşekkürler şimdiden.
0
amortisman
(17.11.19)
benzin bir gece de 3 katı zamlandı
0
neo
(17.11.19)
(6)

Kadın /erkek herkesin paradan bahsetmesi!

gameofannen
Bütün sohbetleri bu çevremdeki herkesin. Onu aldım bunu sattım.Şu surda bunu bu kadara aldı, onlar bunu sattı. Faize yatırdım, hisse aldım. Gına geldi artık bu sohbetlerden. Sizde durumlar nasıl.
Bütün sohbetleri bu çevremdeki herkesin. Onu aldım bunu sattım.
Şu surda bunu bu kadara aldı, onlar bunu sattı. Faize yatırdım, hisse aldım.
Gına geldi artık bu sohbetlerden. Sizde durumlar nasıl.
0
gameofannen
(17.11.19)
çevrem öyle değil ama son flörtüm sürekli paradan bahsediyordu, yok şu işe başlıycam maaşım şöyle olacak, yok araba bakıyorum, yok şurdaki ev fiyatları şöyle.. uzun süreli ciddi bir ilişki düşünüyordum ancak sırf bu yüzden selamı sabahı kestim, açıkça da "sürekli para muhabbeti yaptığın için artık daha fazla devam etmek istemiyorum" dedim. inanılmaz sıkıyor beni bu sohbet.
0
tabirimekruh
(17.11.19)
Kimse kendini ekonomik açıdan güvende hissetmiyor, herkes diken üstünde. Güvence arıyor. 25+ insanların sürekli maddiyattan, paradan puldan bahsetmesinin bir nedeni de bu. Mal varlığıyla övünen, caka satma peşinde insanlar da azımsanmayacak çoklukta. Hal böyle olunca "şunu şuradan şu fiyata aldım", "aa bak falanca yerde daha ucuza satılıyor, kaçırma", "euro önümüzdeki ay biraz düşse de bi yurtdışı yapsak" muhabbetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Elektriğe, suya, doğal gaza, sigaraya, meyveye, sebzeye gelen zamlar başlıca gündem maddelerimiz oluyor öte yandan. Maaşın hesapta 24 saat durmadan borca harca, faturaya gitmesi, elde onbinlik telefon, ayakta bin liralık botla minibüse binecek nakti denkleştirememe şikayetleri... Et yiyemiyoruz feryatları. Paramız yok ve aklımız hep onda. Mevzu bu.
0
epistemic_regress
(17.11.19)
Cevrenizi degistirin:)
0
anten
(17.11.19)
Bi yaştan sonra o çevre değişmiyor. Ayrıca önemli bir kısmı akraba olunca...
0
🌸gameofannen
(17.11.19)
Pek konusulmuyor benim cevrede.
0
stavro
(17.11.19)
Ben de sürekli paradan bahsediyorum. Kadın erkek fark etmez paradan bahsederim. Çocukken de severdim. En sevdiğim kadın 20 alman markinin üzerindeki hatun.
0
allah yazdiysa bozsun
(17.11.19)
(7)

sense8'i tırt bulanlar kulübü

avianthem
bir üyesi benim.aşırı tırto geldi bana. karakterlerin çoğu boş, hikayeye zerre katkıları yok. hikaye de boş. yeni hiçbir şey yok, şaşırtan hiçbir şey yok. bomboş bir dizi. insanların "aaağbiii süper izzzle." gazlarıyla izlediğim bomboş çıkan bir dizi daha. biri de stranger things mesela. eski dizile
bir üyesi benim.

aşırı tırto geldi bana. karakterlerin çoğu boş, hikayeye zerre katkıları yok. hikaye de boş. yeni hiçbir şey yok, şaşırtan hiçbir şey yok. bomboş bir dizi.

insanların "aaağbiii süper izzzle." gazlarıyla izlediğim bomboş çıkan bir dizi daha. biri de stranger things mesela.

eski diziler daha mı kaliteliydi, yoksa biz ferhunde hanımlar'dan heroes'a atlayınca bize çok kaliteli mi göründüler? ya da yeni diziler cidden kalitesiz. siz ne düşünüyorsunuz?
0
avianthem
(17.11.19)
biri bahsetti tırt bulduğum için hiç izlemedim
0
golf
(17.11.19)
izledim bu ne abi dizi hikaye tamamda bu beni sarmaz deyip devamını izlemedim.
tırt buldum +1
0
basond
(17.11.19)
Film kültürünüz uymuyordur. Kafanıza göre eleştirmen bulup onun iyi dediklerini izleyin.
0
bahoho
(17.11.19)
2 yıldır erteliyordum izlemedim, geçenlerde bitirdim, ilk sezon zaten karakter tanıtmaca, konuya ısındırmaca. İkinci sezon da "oo tuttu bu waçom hasılat iyi, çekelim güzelleşelim kardeş" tadında. dolayısıyla matrix'i film ötesi bir yere koyan ben, büyük bir beklentiyle izlediğim bu diziyi beğenmedim. büyük zaman kaybı oldu benim için.

edit: ve acayip duyar duyar bir dizi, lgbtq hassasiyeti falan filan, vıcık vıcık.
0
carisch
(17.11.19)
o kadar haklısın ki.
0
anarsika
(17.11.19)
tırt bulmadığınız hangi dizi var mesela?
0
plutongezegendegilmi
(17.11.19)
bojack horseman var mesela son zamanlarda, hatta hayatım boyunca izlediğim en iyi dizilerden. rick and morty var. shameless var bayılarak izlediğim. çocukluğumu hatırlattığı içindir belki ama talihsiz serüvenler dizisi de çok iyiydi (o kitapların atmosferi müthiş yansıtılmıştı. oyunculuklar da çok iyiydi). altered carbon güzeldi. %3 var netflix'te o da gayet güzeldi. daha da vardır da aklıma bunlar geldi şimdilik.
0
🌸avianthem
(17.11.19)
(2)

doğru karadeniz gezilecek yer tavsiyesi

monicapp
yakın zamanda doğu karadenize gideceğim 3 günlüğüne. gezilecek görülecek yer tavsiyesi alabilirim. özellikle artvin taraflarını merak ediyorum. ayrıca muhtemelen araba kiralayacağız, 4 *4 e gerek varmı ? teşekkürler.
yakın zamanda doğu karadenize gideceğim 3 günlüğüne. gezilecek görülecek yer tavsiyesi alabilirim. özellikle artvin taraflarını merak ediyorum. ayrıca muhtemelen araba kiralayacağız, 4 *4 e gerek varmı ? teşekkürler.
0
monicapp
(17.11.19)
duyuru'nun "ara" kısmına artvin yazarsanız çok güzel öneriler var.
0
turbo sadık
(17.11.19)
4x4 şart olmayabilir ama yüksek araba rahat olabilir.
Sandero ya da duster kiralayabilirsiniz.
Trabzon dan kiralayavaksaniz yer önerebilirim
0
kisa
(17.11.19)
(2)

Mobil Oyun

sanatcikisilik
Mobil oyun tasarlamış, ux, ui tasarım yapmış olan var mı?
Mobil oyun tasarlamış, ux, ui tasarım yapmış olan var mı?
0
sanatcikisilik
(17.11.19)
Var.
0
masseter
(17.11.19)
Var.
0
golf
(17.11.19)
(3)

"Sürücü Belgesi Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler" hakkında birkaç soru

gijilti
Aşağıda büyük harfle yazılan ifadeler benim sorularım.A. Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)BAŞVURU SAHİBİNİN YAPMASI GEREKEN BİR ŞEY VAR MI?B. Öğrenim BelgesiE-DEVLETTEN ALINABİLİR Mİ? YOKSA DİPLOMA FOTOKOPİSİ FALAN MI?C. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı be
Aşağıda büyük harfle yazılan ifadeler benim sorularım.


A. Sürücü Sertifikası (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
BAŞVURU SAHİBİNİN YAPMASI GEREKEN BİR ŞEY VAR MI?

B. Öğrenim Belgesi
E-DEVLETTEN ALINABİLİR Mİ? YOKSA DİPLOMA FOTOKOPİSİ FALAN MI?

C. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
KİMLİKTE ZATEN YAZIYOR. O YETERLİ OLUR MU? YOKSA BAŞKA BİR YERDEN ALMAK GEREKİYOR?

D. Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
BAŞVURU SAHİBİNİN YAPMASI GEREKEN BİR ŞEY VAR MI?
0
gijilti
(17.11.19)
A. kurs sana komple dosyanı verecek, içinde kursa yazılırken verdiğin diploma, sağlık raporu vs belgeler olacak, sertifika da bu dosyanın içinde olacak. sen sadece hazır olunca kurstan dosyanı alacaksın.

B. edevletten alınıyor (kursa yazılırken vermiş olman lazım zaten).

C. yeteril olur.

D. edevletten adli sicil kaydının çıktısını al dosyana ekle.
0
pati
(17.11.19)
@pati,

aslında ilk kez sürücü belgesi almıyorum, kimliğimi ve sürücü belgemi yenileceğim. artık dijital olacak ya kartlar, bunun için.

bu durumda A maddesi için ne yapmalıyım?

(Teşekkürler.)
0
🌸gijilti
(17.11.19)
Sürücü Belgesinin Kayıp/Çalıntı, Yıpranma, Kimlik Bilgilerinde Değişiklik vb. Nedenlerle Yenilenmesi İşleminde İstenilen Belgeler Nelerdir?
•Kimlik Belgesi
•Kayıp/Çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi
•Sürücü Sağlık Raporu
•Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
•1 adet biyometrik fotoğraf
•Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
•Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)
0
malheiros
(17.11.19)
(1)

Garmin akıllı saat, GPS sorunu

i want to ride my bicycle
Koşu takibi yapamaz oldum. GPS'i açık havada bile epey zor buluyor, aktivite kaydetmeye başladığımda da mesafeyi fazla ölçüyor. Forumlardan da sonuç alamadim. Benzer sorunu yaşayan var mı acaba?Teşekkürler.
Koşu takibi yapamaz oldum. GPS'i açık havada bile epey zor buluyor, aktivite kaydetmeye başladığımda da mesafeyi fazla ölçüyor. Forumlardan da sonuç alamadim. Benzer sorunu yaşayan var mı acaba?

Teşekkürler.
0
i want to ride my bicycle
(17.11.19)
garminin kendi forumuna yazdınız mı ?
model belirtirseniz belki cevap alma ihtimaliniz artar.
0
fezagezgini
(17.11.19)
(1)

ingilizce sorusu

mayeskuel
pazarlama böyle güçlü olsaydi hersey çok farklı olurdu o isten ne haber?bu iki cümle nasıl söylenir?
pazarlama böyle güçlü olsaydi hersey çok farklı olurdu
o isten ne haber?

bu iki cümle nasıl söylenir?
0
mayeskuel
(17.11.19)
Pazarlamadan kastiniz pazarlama departmani falan mi? Duruma gore cumleyi modifiye edebilirsiniz.

-Everything would have been different if the marketing were successful enough.

ya da informal olarak "...if the marketing were their strong suit." (bir departman ya da takimi referans gostererek)

O is ne alemde demek icin: what about that job we talked about, ya da ...I mentioned earlier.
0
fxinturevi
(17.11.19)
(4)

Icki dolabi, marangoz

honfleur
Merhaba,Soyle bir icki dolabi istiyorum, bunu bana duzgun ve uygun fiyata yapabilecek tanidik marangoz var midir? Avrupa yakasindayim, Besiktas, Seyrantepe, Gultepe vs taraflarinda olursa super olur, ya da buralara yakin.. Bir yerden fiyat aldim, 1800 dedi, dogal kaplama ile. ama dogal kaplama renkl
Merhaba,
Soyle bir icki dolabi istiyorum, bunu bana duzgun ve uygun fiyata yapabilecek tanidik marangoz var midir?
Avrupa yakasindayim, Besiktas, Seyrantepe, Gultepe vs taraflarinda olursa super olur, ya da buralara yakin..
Bir yerden fiyat aldim, 1800 dedi, dogal kaplama ile. ama dogal kaplama renkleri kisitli ve benim mobilyalara uymuyor.. istedigim renk, ikea'nin stockholm konsol rengi, ikinci resim..
Duyurunun mimar ve marangozlarindan destek bekliyorum:)
0
honfleur
(17.11.19)
Acrupa yakasında bulamazsanız ümraniye nato yolu’nda istediğinizi yapacak mobilyacılar bulunuyor.
0
goodman
(17.11.19)
instagram.com

soyle biyer var belki ilgini ceker
0
in vino veritas
(17.11.19)
Şuranın fiyatları fena değil:
www.instagram.com
0
luin 41
(17.11.19)
Çağlayan'da kağıthane caddesine bak, benzer hazır bir ürün bile bulabilirsin. Sanki ofis mobilyacılarında olur gibi, dosya dolabı gibi birşey.
0
John Bloor
(18.11.19)
(5)

Dikey Süpürge Tavsiyesi

ManikD
Selam Romalılar!Şimdi biz hanımla bir dikey süpürge arayışına girdik. Evet camianın ağa babası dyson olduğunu biliyoruz ama V10 için para biriktirmemiz gerekecek. Ondan 1 sene daha almamız imkansız. Onun yerine günlük temizlikte kullanacak, maksat havada toz uçmasını engeleyecek, muhabbet kuşunun ye
Selam Romalılar!

Şimdi biz hanımla bir dikey süpürge arayışına girdik. Evet camianın ağa babası dyson olduğunu biliyoruz ama V10 için para biriktirmemiz gerekecek. Ondan 1 sene daha almamız imkansız. Onun yerine günlük temizlikte kullanacak, maksat havada toz uçmasını engeleyecek, muhabbet kuşunun yem artıklarını toplayacak bir dikey süpürge istiyoruz. Normal süpürge yoruyor, bu daha pratik geliyor. Daha önce fakirin bir tane kullandık rahmetli oldu kendisi. Memnunduk ama son aletler ne bilmiyoruz soralım sizlere dedik.

Özetle:
-300-600 bandında
-Dikey
-Temizliği kolay

Süpürge tavsiyesi istiyoruz.

sevgiler.
0
ManikD
(17.11.19)
Homend dustroyer kullanıyorum gayet memnunum
0
Tam1Hi0n3
(17.11.19)
Robot süpürge aldık, ağzımızın payını da aldık. evde her şey bacaklı diye sevindik. bacak boyları 1cm ile yetmedi sıkışıp kaldı alet. hadi onu bir şekilde gidip kurtardık ana kart arıza yaptı serviste geçti ömrü. sağlam para bayıldık yurt dışından getirdik fena pişmanız. yaptığı iş bizim eve uygun olmadı.
0
🌸ManikD
(17.11.19)
Ben de roborock demeye gelmiştim ama robot süpürge deneyiminiz pek hoş değilmiş:/
Eğer para biriktirip dyson alacaksınız bence 300-400 bandı bile çok. Fantom un toz torbalı dik süpürgeleri var. 120 tl falan. 1 seneden fazla idare eder sizi.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(17.11.19)
Neato D7 aldırdık arkadaşa getirdi. 6 ay kullandıktan sonra baya sıkıntı çıkardı. Dediğim gibi bacakları yüksek mobilya avantaj sanıyorduk ama yeteri kadar yüksek olmayınca dezavantajmış. yere sıfır olsa en azından yanından geçer gider. ama 1cm olunca zorluyor girmeye giriyor takılıyor vs. Fantom'u gördük düşüncelerimiz içinde kendisi.
0
🌸ManikD
(17.11.19)
Dikey süpürgelerin ucuz olanlarını alma çekmiyor.
0
Topalordek
(17.11.19)
(1)

lostra salonu

honfleur
merhaba,Levent, Zincirlikuyu, Gayrettepe hattinda kaziklanmayacagim lostra salonu, iyi bir ayakkabici var mi? Lebent"te var bir tane, ama yenisini almak daha ucuza geliyor... Soyle mahalle ayakkabi boyacisi bir amca ariyorum..
merhaba,
Levent, Zincirlikuyu, Gayrettepe hattinda kaziklanmayacagim lostra salonu, iyi bir ayakkabici var mi? Lebent"te var bir tane, ama yenisini almak daha ucuza geliyor...
Soyle mahalle ayakkabi boyacisi bir amca ariyorum..
0
honfleur
(17.11.19)
mecidiyeköy'ün içlerinde var. işhanlarına bakabilirsin.
0
scudman1
(17.11.19)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.