[]

Beylikduzu

Burada yasayan insanlar nasil ise gidip geliyor?
Yani buna bunyeleri nasil dayaniyor?
Bir de sanirim suriyeli nufusun yarisindan fazlasi burada galiba.
Arap satafatinda rezidanslar falan cok garip bi yermis.
Fiyatlar ucuz herhalde dedim ama 1700 asagisi duzgun yer de yok.
Bu semt ne ara boyle oldu.
Yoksa "uzak ama iyi muhit, guzel evler ve ucuz kiralar" diye bisey hic mi var olmadi?

 
Beylikduzu'nun neresinden bahsettiğinizi bilmiyorum ama Arap ve Suriyeli nüfusu Mecidiyeköy vs gibi yerlere göre çok daha az. Rezidans dediğiniz yerler Beylikduzu dedikleri ama aslında esenyurt olan tarafta çok daha fazla. Biz Beykent tarafında oturuyoruz; site içinde, yeşillikli, nezih insanların oturduğu bir yer gayet. Atakoy'den vs hiç farkı yok. Kiralarla ilgili bir şey diyemiyorum bizim oturduğumuz kısmı kiraların en yüksek olduğu kısım zaten; 2000den başlıyor ama evler yeni, güvenlikli vs. Kiraları uygun diye baktığınız yerler ya ihlas marmara tarafları olur ya da esenyurt tarafları ki oralarda da nezih bir ortam beklemek güç biraz.

Uzaklık da yine kime göre neye göre? Erkek arkadaşımin işi hadimkoy'de arabayla 15 dakikada, servisle yarım saatte gidiyor. Benim gitmem ise maksimum 50 dakika. E Mecidiyeköy'de çalışıyorsanız o yolu çekmeyin zaten, gerek yok.
  • fraise  (17.11.19 15:27:29 ~ 15:28:05) 
Lüks siteler olduğu doğru. Zengin araplar genellikle ev alıyor burdan. Ama geneli Kuveytli, Lübnanlı, BAE li falan. Sokaklar, caddeler geniş. Bitişik nizam yerleşim yok. 50-100 metrede bir koruluk, park alanı, spor sahası vs var. Kiralar 1300-3000 arası değişir. Bazı yerler çekmece gölüne falan baktığı için pahalı. İnsanlar da ülke ortalamasının üstünde kaliteye sahip olunca yaşanır diyorsunuz burda. Uzaklık konusunda evet zorlanıyoruz genellikle. Metrobüsle mecidiyeköy 1saat.


  • xrated  (17.11.19 16:20:44 ~ 16:21:11) 
Isi o taraflarda olan insanlar oluyor genelde benim gorduklerim. Bos zamanlarini da o taraflarda geçiriyorlar, yani bir besiktas, kadikoy, ozel bir isi olmadikce gitmedigi yer adamin mesela.


Ben de Beylikduzu'yu uzak buluyorum ama bazen en azindan park soeunu yok diye manyikli buldugum oluyor orada oturmayi. Site olsun, otoparki olsun, varsin uzak olsun diyorum bazen. Park sorunu olan bir yerde yaşıyorum.
Dun gece karnim cok acti, sirf arabayi çıkarmaktan korktugum icin cikmadim direndim. Baktim uyuyamayacam midem feryat ediyor, ciktim kebapciya gittim. 3dk lik mesafedeki kebaciya gittim her tarsf dolu, civarda deli dana gibi turlamaya basladim arabayla. Epey bir dolandiktan sonra gorenin kufredecegi bir sekilde sacma sapan abuk subuk bir yere biraktim arabayi ve kebabi paket yaptırdım. Eve geldigimde tabii ki ciktim yer dolmustu, bu sefer evin oralarda deli dana gibi dolanmaya basladim. Epey dolastiktan sonra tek arabalik yer buldum girdim. Bu sabah adamin teki arsdi garajin onune parketmissin kaldim burda bekliyorum diye.
Geri donusu dusununce bir yere cikmaya korkuyorum, 5dk lik yere gidecem 20dk park yeri arayacam diye. Boyle olunca da diyorsun ulan sitede otururum en azindan cikmaya korkmam, eve gelirim ve pasa pasa evin onune ceker birakirim. Yani uzsk muzak ama aklımdan geçiyor bazen.
  • stavro  (17.11.19 17:06:13 ~ 23:08:22) 
Fraise: su unlu barisa, cumhuriyete baktim.
Aliskin olmakla ilgili sanirim...

  • Flipsflops  (17.11.19 22:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.