[]

İlişkiyle ilgili büyük bir sorum olacak

Şöyle ki; yaklaşık 5 yıldır devam eden bir ilişkimiz var ve küçük sorunlar dışında genel olarak sorunsuz mutlu bir yaşantı oldu. Her şey yolunda zannederken geçen gün şöyle bir tokat yedim: Yaklaşık 2 haftadır bunun üzerine düşündüğünü ve artık ilişkimizde eskisi kadar çok bir şey paylaşmadığımızı bu yüzden ciddi olarak ayrılık olayını düşünmeye başladığını söyledi. Son 2 yıldan beri böyle olduğunu hissettiğini ve son 2 haftadır üstünde iyice düşündüğünü söyledi. En başta kesin ayrılık noktasındayken şimdi "birbirimize süre verelim, beraber yaşamaya devam edelim, sıkıntılarımızı açıkça birbirimizle paylaşalım" durumuna geldi konu. Üstünde düşününce haklı olduğuna karar verdim. Çokça şey paylaşıyoruz. İşten geriye kalan vakitlerimizi ya beraber ya arkadaşlarımızla ya da ayrı ayrı kendi arkadaşlarımızla geçiriyoruz(evde ya da dışarda). Cinsellik konusunda da hiçbir problemimiz olmadı. Öğrenciyken daha çok vaktimiz olduğundan daha çok şey paylaşabiliyorduk gibi geliyor bana. Mezuniyetten sonra ikimiz de iş hayatı falan derken azaltmış gibiyiz paylaşımları. Öğrenciyken ayrı yaşıyorduk. 3 yıl. Mezuniyetten sonra beraber yaşamaya başladık. Neredeyse 2 yıl oldu.

Çok değer verdiğim biri ve ilişkide ikimizin de büyük emeği var. Bu şekilde bitebilecek olması canımı ne kadar acıtıyor anlatamam. Buraya kadar okuduysanız sizden isteğim, bunu nasıl canlı tutabilecegimize dair düşünceniz nedir? Herhangi bir şey, bir öneri... Her şeye açığım.

Not: Ben erkeğim, sevgilim kadın

Okuyan herkese teşekkür ederim.

 
Üniversite yıllarında başlayan aşklar okul bittikten sonra bu tarz bir eşiğe geliyor. Beş yıl yirmili yaşların başındaki insanlar için uzun bir süre, pek çok şey değişiyor. Sana tavsiyem, ilişkideki bariz sorunları çözmek adına tabii çabala ama ayrılmamak için kendini heder etme. Malum eşiği atlatıp atlatmayacağınız zamanla belli olur.


  • epistemic_regress  (17.11.19 21:24:08) 
Sevgili dostum bir sebep arama. Kafada bazı şeyler bittiyse bitmiştir, aşkın ilk günü asla geri dönmez.

Benzer şeyleri ben de yaşadım. 6 senelik bir ilişki içerisinde son 3 sene sürekli ayrıl barış ile geçti ve bu çok yıpratıcı keşke diyorum 3. Senenin sonunda bitseymis de bana geriye sadece iyi anılar kalsaymış.

Ve şöyle de birşey 6 sene tek bir kadınla ömrümü tüketip ondan sonra kurduğum ilişkilerede aslında 6 sene boyunca hiç sevilmemiș olduğumu da fark ettim şu an beni gerçekten seven bir kadınla beraberim ve çok mutluyum.

Önerim akışına bırak, biterse bitsin kendini üzmeye sıkmaya değmiyor hayat devam ediyor ve ne olursa olsun yarın güneş yeniden doğacak.
  • apocalipy  (17.11.19 21:26:46) 
Elinden geleni yap tabi, ama kendine haksızlık edilmesine izin verme. Yani karşı taraf da düzelmesini istiyor gibiyse uğraş. O ilişkinin bu halinden memnunsa, ayrılıktan çok da korkmuyorsa kendini fazla yıpratma. Çünkü olacağı yoksa ne yaparsan yap olmayacaktır. Ayrılığın travması geçer ama kendine yaptığın şeyi atlatman zor olur. Bol şans.


  • aquarium  (17.11.19 21:34:00) 
Öğrencilikten iş hayatına geçiş bence ilişkiler için çok önemli bir eşik. Belirli bir kariyere ulaşmış insanlarla karşılaşıyor iki taraf da ve fiziksel olarak da çekici buluyorsa kolayca aklı çeliniyor. Bence kız arkadaşınızda farklı beklentiler oluşmuş, muhtemelen beğendiği başka insanlar var. Açıkça konuşmak en doğrusu.


  • selimcigimisik  (18.11.19 23:02:21) 
5 sene normal bir sure bence. yeni ufuklara yelken acmanin zamani gelmis diyorum. Simdi ayrilmazsa 6 ay sonra gene cikacak bu. Uzucu ama durum boyle.


  • hot potato  (18.11.19 23:17:47) 
Kötü kokular geldi burnuma,bence sadece bu nedenden dolayı kimse o kadar emek verdiği ve 5 yıl birlikte olduğu insanı bir anda bırakmak istemez.Biraz sorgulaman gereken bazı şeyler var bence.Ben hatalıysam ya da paranoyakça düşünüyorsam da bariz sorunları çözmeye çalış elbette ama sakın kendini ezdirme heba etme.


  • wacot  (20.11.19 16:37:06) 
başkası var kardeşim. biraz gözünü aç. yakala, rezil et ve terk et


  • bezginbekir  (20.11.19 16:51:07) 
bence başka biri var. eskisi kadar çok şey paylaşmıyoruz diye kimse ayrılmak istemez. paylaşmak için bir şeyler yapar, konuşmak ister.


  • spaghetti  (20.11.19 17:13:31) 
merhaba, öncelikle ben başka birinin varlığından şüphe etmedim bu durumda. Eğer böyle olsaydı ve o kişi için sizden ayrılmak isteseydi olayı döndürmezdi, süre verelim ve bu arada da beraber yaşamaya devam edelim demezdi. Basit bir kadın kafa karışıklığı işin burası :)

öğrencilik zamanında başlayan ilişkiler genelde bir sonraki adıma evrilmekte zorlanır ve iş hayatıyla birlikte adapte olamayan gençler ayrılırlar. Sizde böyle olmamış, ne mutlu :)

Bir kadın olarak bana durum tamamen sevgilinizin kafasındaki sorgulamalar gibi geldi. Ben de ilişkimde çoğu zaman çok mutlu ve sorunsuz zannederken bir sorgulama yaptığımda ne kadar çok soru işaretimin olduğunu vs görebiliyorum. Bu sevginin miktarı ile bağıntılı değil. Bence ilk etapta gerçekten kendinize karşı dürüst olun ve sorgulayın. Paylaşımlarınız azaldı mı? Siz eskisi kadar ilgili misiniz? Değerli hissettiriyor musunuz? Aynı evin içindeki hayatın sorumluluğu ağırlıklı olarak kimde? Karşınızdakine bir zihin yükü veriyor musunuz? Siz veya ilişkiniz onda yeni açılımlara vesile olabiliyor mu? Siz ona hayatında eşlik, yoldaşlık edebiliyor musunuz? Birbirinize paralel olgunlaştınız mı hayatınızda?
  • gergedan  (20.11.19 17:16:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.