[]

Paris benelux turu genel yardım

Selam ahali.
Önümüzdeki şubat ayında kardeşimle paris benelux turuna katılmayı düşünüyoruz. Dolasıyla aklımızda çokça soru işareti var.
Öncelikle tur şirketi tavsiyesi almak isterim. Misal en bilindik tur şirketi olan ets ile gidilir mi?
İkimizinde yeşil pasaportu var. Vizeye gerek olmadığı için giriş çıkışlarla ilgili bir problem yaşar mıyız? Giriş çıkışlarda ekstra bir ücret ödeyecek miyiz?
Yurt dışı çıkış harç pulu havalimanından alınıyordu. Şimdi banka yolu ile oluyormuş bunu açıklayabilir misiniz?
Tur ücreti dışında kesinlikle herhangi bir ücret ödeyecek miyiz? (Ekstra turlar dışında)
Rehberle gidilen turlarda, mesela rehber eyfele gidelim dedi. biz tamamen reddedip istediğimiz gibi paris sokaklarında takılabiliyor muyuz? Yani tamamen rehberden bağımsız takılabilir miyiz?
Şubat ayında gideceğimiz için bizi nasıl bir hava bekleyecek? Bu havada gezmenin tadını alır mıyız yoksa zehir mi olur?
Bunların dışında özellikle bahsi geçen tura katılmış, şunları şunları kesinen yap, şunsuz sakin gitme, şu kadar parayı şuna ayır, şu kadar parayı da şahsi işlerin için tut, Şuna dikkat et, şuraya mutlaka git gibi tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
tur önerim yok
havalimanından harç pulu alınabilir
giriş çıkışta sorun yaşamazsınz
tur ücreti dışında bahşiş flan isterler
ekstra tura katılmazsanız zaman size kalıyor bazen sizi alakasız bir benzinlikte bırakır onların turunun bitmesini beklersin bazen sokaklarda serbest zaman verir.
hava soğuk olacak dikkat
mutlaka internetten okuyun nerde ne yapılır offline harita indirip yerleri işaretleyin öyle gezin
maps me uygulaması çok iyidir
  • basond  (17.11.19 18:35:13) 
Cafe Tur bana buradan tavsiye edilmisti, 10 yil oldu Cafe Tur ile Paris´e (4 gün 5 gece idi sanirim) gideli. Sorunsuzdu, biz ekstra turlarina katilmadik. Sadece otel-otele ulasim ve ilk gunun ucretsiz sehir turuna katildik, memnun da kalmistik. Genel hatlariyla sehirdeki onemli noktalari o turda ogrenmis olduk, oryantasyonda yardimci oldu.

Evet, siz istediginiz gibi gezebilirsiniz. Biz Disneyland´a mesela tursuz, kendimiz gittik.

Muhtemelen bol yagmurlu olur. Subat ayinda Hollanda´da inanilmaz gunesli, tum gunu sokakta gecirebilecegimiz bir havada gezdik gecen sene. Ama genel olarak, evet saglam soguk olur.

Ben her güne bir ulke sigdirmali turlari, gezmeleri sevmiyorum. Oradan oraya sefil olmak ve sehirlerin tadini hic cikartamamak da cabasi. Benelux Turu adinda Cochem´e bile goturuyorlarmis, simdi baktim. Hangi sehirlere gitme niyetindesiniz?

Sectiginiz sehirler varsa, ayri ayri sorarsaniz buradan cok iyi oneriler gelir.
"Ara" butonundan da eski onerilere ulasirsiniz.
  • buf-e kür  (17.11.19 19:33:23 ~ 19:34:34) 
ben bu tura ets ile gittim. arkadaşlarım pronto ile gitti. hepimiz memnunduk.
turla gitmek bence mantıklı değil ama artık euro olmuş kaç kendiniz uçak ve otel ayarlarken daha masraflı hale gelebilir.

tura bir kez para veriyorsunuz. tur bitince şöfor'e para toplayalım gönülden kaç geçiyorsa verinciler çıkıyor. klasik. 5-10 bişi atarsınız.

turun içinde satın alınacak hiçbir tutu satın almadım.
ve kendim gezdim.
eyfel'e sıra beklemeden çıkarsınız diye bile özel ücret istiyorlar. lüzumsuz.
zaten ahım şahım bir sıra beklemedik.
gittiğimizde mayıstı ve soğuktu. şubat da soğuk olur.
paris benelüx'de en kolayı, çünkü otel metroya yakın oluyor ve siz istediğiniz gibi gezip otelinize dönebiliyorsunuz. inanılmaz bir metro ağı var.
  • neo  (17.11.19 19:34:27) 
@buf-e kü
Cafe tur seçeneğini de değerlendireceğiz. Biz de 4 gün 5 gece düşünüyoruz. Açıkçası önemli olanlar sadece Fransa ve Amsterdam. Diğerlerini de görmek ekstra bir deneyim. Şahsen tur vs. olaylarını biz de pek sevmiyoruz ancak @neo'nun da dediği gibi malum euro durumu. Bizi ürküten bir durum da @basond'un söylediği benziklik durumları, otelin şehir merkezine uzak olması. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim gayet aydınlatıcı oldu.
Artı olarak Kıbrıs'ta yaşıyoruz. Malum bu turlar İstanbul havalimanı çıkışlı. İstanbul bileti alıp da turun iptal olması gibi durum yaşamak da sıkıntı doğurur. Sözlükten okuduğum kadarıyla misal Joly Tur'un bu konuda çok sabıkası varmış.
  • Başkalaşım  (17.11.19 20:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.