Giriş
(6)

Kablolu kulaklık önerisi

tek yaprak havlu
en fazla 400 tl'ye kadar, deneyip, kullanıp çok memnun kaldığınız kablolu bir kulaklık varsa öğrenmek isterim.teşekkürler.edit: pardon. cep telefonumda kullanacağım. müzik-telefon görüşmeleri için. kulakiçi kulaklık. en önemli şeyleri yazmamışım.telefon iphone ama.edit2: tek tek çok teşekkür ederim.
en fazla 400 tl'ye kadar, deneyip, kullanıp çok memnun kaldığınız kablolu bir kulaklık varsa öğrenmek isterim.

teşekkürler.

edit: pardon. cep telefonumda kullanacağım. müzik-telefon görüşmeleri için. kulakiçi kulaklık. en önemli şeyleri yazmamışım.

telefon iphone ama.

edit2: tek tek çok teşekkür ederim. marcus miller çok hoşuma gitti. onu alıyorum.
0
tek yaprak havlu
(15.08.20)
nasıl kulaklık? telefon kulaklığı mı, oyuncu kulaklığı mı, müzik için kullanılacak tarzda bişey mi?
0
hem şişko hem deli
(15.08.20)
Samsung'un AKG kulaklıkları iyidir. 2 senedir bundan kullanıyorum. Hatta bir kere çamaşır makinesinde de yıkanmıştı, sıkıntısız çalışıyor. Memnunum.

shop.samsung.com
0
efreet sultan
(15.08.20)
Kz marka kulaklık aldım, cok memnunum. Mikrofon var. Aslen muzik dinlemek için aldim. Hi-fi kulaklık.
0
prole
(15.08.20)
www.senkop.com.tr

bu fiyata bundan iyisi zor, aşırı sağlam olması da cabası.

yorumları incele amazondan falan karar ver.
0
hem şişko hem deli
(15.08.20)
kz zsx terminator
0
RojoElefante
(15.08.20)
Sennheiserlar o fiyatlarda fena değildir. Örneğin www.sennheiser.com.tr
Ama Aliexpressten alırsanız Kbear ks2 derim. İncelemesi şurada kulakligim.net
0
kesköse
(14.09.20)
(4)

Payooner, transferwise vs.

isveperver
yurtdışından en karlı ödeme alma yöntemi hangisidir acaba? doğrudan türk bankalarından birini kullanmamak için mantıklı bi sebep var mı?
yurtdışından en karlı ödeme alma yöntemi hangisidir acaba? doğrudan türk bankalarından birini kullanmamak için mantıklı bi sebep var mı?
0
isveperver
(15.08.20)
Valla ben Payoneer kullanıyorum ve çok memnunum. 1 dolares komisyon alıyor bankaya transfer ederken. Kartı da var. Yıllık aidatı 30 dolares onun da. Kart özelliği güzel bence. Transferwise' ın da kartı var ama Türkiye'ye göndermiyorlar.

Ödeme alma yöntemi olmadan direk banka hesabınıza transfer edilirse uçuk swift komisyonları ödemek zorunda kalırsınız. Paranız pul olur. Yine Payoneer'den falan direk döviz olarak yolladığınızda da uçuk komisyonlar ödersiniz. Sadece Enpara var bildiğim dövizden düşük komisyon alan.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(15.08.20)
@inatçılığın yeryüzündeki temsilcisi

türk bankasına dolar hesabı açsam bu söylediğiniz uçuk komisyon sorununu çözmüş olur muyum? diğer ödeme alma yöntemlerine göre kar durumu nasıl olur?
0
🌸isveperver
(15.08.20)
ben birikince 250-280 dolar falan alıyorum Payoneer'dan.

Kendisi ödeme için 5.50 dolar falan kesiyordu, para geldiğinde sanıyorum TEB de 3-5 dolar kesmiş oluyor. USD hesabıma istiyorum direkt.

bak en son $265.87 varmış, $5.32 fee ile çekmişim. ($260.55)
Teb'e gelen 253,55$.

toplam 12 dolarımı yemişler yolda :D

Kart ile atm'den çekme olayında da yıllık masraf + çekim komisyonu olduğu için aynı kafaya geliyordur gibi düşünmüştüm ben.
0
nhk ni youkosu
(15.08.20)
Kaçınmanızı özellikle söylediğim nokta sizin bahsettiğiniz. Sanırım detay vermemişim. "Payoneer'den direk döviz olarak yolladığınızda da uçuk komisyonlar ödersiniz." cümlesinde bahsettiğim aslında Türk bankasına döviz hesabı açıp oraya parayı döviz olarak göndermek. Yani bunu yaptığınızda uçuk bir komisyon kesilir.

Size bundan 3-4 ay önce ilk çekimimi yaparken yaşadığım olayı anlatayım. Acemisiyim Payoneer'in, daha önce çekim yapmamıştım, 50 dolar çekecektim. Bunun için önce Garanti'den döviz hesabı açtım, dolar olarak yolladım parayı bankama ama adamlar swift komisyonu adı altında 25 dolarımı kesmişler. Bankanın komisyon kesintisini öğrenmek için sayfalarına bakmak gönderdikten sonra aklıma geldi, nasıl bir salaklıksa. İlk çekimimi öyle bir kötü tecrübeyle yapmıştım.

İlla ki döviz olarak yollayacağım diyorsanız Enpara hesabı açın. 20 TL komisyon alır döviz transferinden. Ben sonradan Enpara açtım bunun için. En uygunu Enpara. TL olarak gönderirseniz hiçbir banka swift komisyonu falan almıyor. Dövizden swift komisyonu alınmasının sebebi ise dövizin muhabir bankalar, aracılar falan ile çok fazla dolaşıma girmeleri oluyor. Para size gelmeden önce birkaç duraktan geçiyor.
eksisozluk.com

TL'de ise hiçbir yere uğramadan doğruca size geliyor. Payoneer, Transferwise gibi aracı kurumların tek olumsuz tarafı biraz daha düşük kurdan çevirmesi. Mesela dolar 7.00 TL ise onlar 6,90' dan falan çevirir. Zarar sadece oradan oluyor.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(15.08.20)
(2)

Split klima kokusu

mirafiori
Son zamanlarda mutfakta giderek artan böyle, nemli, hafif küflü, soyunma odası, terimsi bir koku vardı, nerden nerden en son klimadan geldiğini tespit ettim. Açtım baktım filtreler tertemiz (Ev sahibi yeni değiştirdim demişti). Ben yıkadım yine de filtreleri. İnternette dry modda çalıştırın bikaç sa
Son zamanlarda mutfakta giderek artan böyle, nemli, hafif küflü, soyunma odası, terimsi bir koku vardı, nerden nerden en son klimadan geldiğini tespit ettim. Açtım baktım filtreler tertemiz (Ev sahibi yeni değiştirdim demişti). Ben yıkadım yine de filtreleri. İnternette dry modda çalıştırın bikaç saat demişler şimdi onu yapıyorum da bu koku neden olur? Dry mod sorunumu çözer mi adam mı çağırmak lazım?
0
mirafiori
(15.08.20)
İçine bir sprey sıkılıyor. İnternette bulunabilir muhtemelen. Filtre haricinde kendi içindeki izgaralarda da koku yapan bir şeyler birikmiş olabilir
0
kisa
(15.08.20)
cok emin degilim ama klimayi kullandikca ic-unitenin icinde nem birikiyo ve hakkaten baya kotu kokuyo. ben ara sira 2-3 saat fan modunda calistiriyorum, koku gidiyo.
0
lamartin
(16.08.20)
(2)

Esas duruşta yürüsem adım sayar çalışır mı

iddaaci
Merhaba saatin bulunduğu kolumu hiç kıpırdatmadan yürüsem sayar mı? Nasıl anlıyor?
Merhaba saatin bulunduğu kolumu hiç kıpırdatmadan yürüsem sayar mı? Nasıl anlıyor?
0
iddaaci
(15.08.20)
Gps ile anlıyor olabilir belki.
0
joker hakki
(15.08.20)
İvme ölçer ile. Sarsıntıyi da ölçüyor.
0
kisa
(15.08.20)
(7)

Döviz alış satış işlerinden anlayanlar?

inancsiz deve
Ben anlamıyorum bu işiAtıyorum bankadan 100bin dolar almak istediğimizde 753bin tl verip alıyoruz gözüküyor şu an.Sonra onu sattığımızda 723bin tl alıyoruz.Ulan her türlü zarardayız 30bin?Aldığımız zamanki banka satış fiyatının, sattığımız zamanki banka alış fiyatını geçmesini mi bekleyeceğiz yani k
Ben anlamıyorum bu işi
Atıyorum bankadan 100bin dolar almak istediğimizde 753bin tl verip alıyoruz gözüküyor şu an.
Sonra onu sattığımızda 723bin tl alıyoruz.

Ulan her türlü zarardayız 30bin?

Aldığımız zamanki banka satış fiyatının, sattığımız zamanki banka alış fiyatını geçmesini mi bekleyeceğiz yani kar etmek için?
0
inancsiz deve
(15.08.20)
Evet
0
Kahir ekseriyet
(15.08.20)
Ek olarak bin dolar kambiyo vergisi veriyorsun son birkac aydir bu islemi yaptiginda.
0
dunal
(15.08.20)
Bir de şimdi bakarsan al sat arasında 30 kuruş görmen normal. piyasalar açıkken bakarsan o makas aralığı 3-5 kuruşa iner. O zaman 730 binden alıp 726 bine satarsın. Ama alırken %1 kambiyo vergisi var. Onun geri dönüşü yok.
0
himmet dayi
(15.08.20)
döviz bürosundan nakit alsak vergi aynı mı hala?
0
🌸inancsiz deve
(15.08.20)
Döviz bürosundan o miktarda dövizi tabeladan en az 4-5 kuruş aşağıya alırsın. Ayrıca vergi de almaz. Bol köpüklü bir türk kahvesi de ikram eder. İçeride sigara içmene de izin verir. Sonraki alımlarında “siz zahmet etmeyin, arayın biz getiririz” derler
0
otopsicocugu
(15.08.20)
otopsi "evet" demek istiyor.
0
himmet dayi
(16.08.20)
Döviz büroları genelde vergiyi kura yansıtmış oluyorlar
0
Kahir ekseriyet
(16.08.20)
(2)

Excel'de kolay bir soru

mete kudur
şimdi görsele eklediğim şekilde akıp gidecek bi' excel tablosu var_____________________hikaye kısmıTablo ekonomik enstürmanların, teknik analiz sonucu tahmin değerlerini (3 direnç, 3 destek) ve o enstürüman hisseyse eğer günlük para giriş çıkışını içerecek._____________________Yapmak İstediğim Şey
şimdi görsele eklediğim şekilde akıp gidecek bi' excel tablosu var
_____________________
hikaye kısmı

Tablo ekonomik enstürmanların, teknik analiz sonucu tahmin değerlerini (3 direnç, 3 destek) ve o enstürüman hisseyse eğer günlük para giriş çıkışını içerecek.
_____________________

Yapmak İstediğim Şey Şu: K(x) ve J(x) Sütunu aynı satırda kırmızıysa A(x)'i de sarıya boya.

yani şöyle: Eğer K(x) sütunu kırmızıysa ve K(x)'in kırmızı olduğu satırda J(x) sütunu da kırmızıysa A(x)'i de misal sarıya boya(ya da bir başka hücreye yaz).
______________________
Hikayesi

J(x) sütunundaki değerler; belirli bir sayıdan büyükse onları ''koşullu biçimlendirme ile; kırmızıya(mesela) boyuyorum. Bunu yapabiliyorum.

K(x) sütunundaki değer F(x) Sütunundaki değerden büyükse K sütunundaki değeri de bir başka renge boyuyabiliyorum. Bunu da yapabiliyorum.

Şimdi istediğim şey şu; Eğer bu 2 işlemde de o 2 x değeri de boyalıysa, o x satırının A Sütunundaki yazan değeri boyasın ya da ayrı bir yere yazsın.

buradan da para girişi pozitif olup da değeri düşen hisseleri ayırıp listeleyeceğim.
_______________________


Yani aslında basit bi' if döngüsü gibi duruyor ama ben if döngüsü nasıl yazılır bilmiyorum.

Eğer Kx sütunu kırmızıysa ve Jx sütunu kırmızıysa Ax'i kırmızıya boya gibi.


Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Hikaye kısımlarını da yazdım ki; boyalarla uğraşmayıp direkt hücre içindeki değerlerden de mantık yürütebilen çıkabilir belki diye.

karışık mı anlattım yine bilmiyorum ama, eğer anlamadığınız yer olursa sorarsanız da sevinirim.

Edit: 1 de negatif değer girdiğim sütunu; hücre biçimlendirmeden fiyat olarak biçimlendirince; negatif değerdeki - yerine () içine alıyor. Ama çok da önemli değil de o paranteze almasın - olarak kalsını da yapabilirsek, kafa karışıklığına sebep olmaz belki de.
0
mete kudur
(15.08.20)
Yapmak istediğin şey aslında basit. Ancak sen yukarıdaki yazı ile karmaşık hale getirmişsin.

Şimdi örneğin K2 hücresi kırmızı ise ve J2 hücresi de kırmızı ise A2 sarı olsun diyorsun. Sanırım doğru anladım. Bunun için K2 ve J2'yi kırmızı hale getirecek koşulu eğer içine yazman lazım. İki farklı koşul olduğu için VE bağlacını kullanacaksın. Tabi A2 hücresini sarıya boyayacağın için bu formülü koşullu biçimlendirmeye yazman lazım.

Örnek veri. K2 0'dan büyükse kırmızı, J2 10'dan büyükse kırmızı olsun diyelim.

A2 hücresini seçip koşullu biçimlendirmeye gelip formül ile biçimlendirme bölümüne şunu yazacaksın

=EĞER(VE(K2>0;J2>10);1;0)

buradaki koşulları kendi koşullarına göre değiştirebilirsin.

edit'ten sonraki için de hücre biçimlendirmesine girip ayarlaman lazım.
0
himmet dayi
(15.08.20)
Eyvallah vallahi çok sağolasın, çok doğru anlamışsın. Benim sanırım iletişim problemim var; her seferinde bunun sancısını çekiyorum. Kafamdakini karşıdakine asla aktaramıyorum. Teşekkürler tekrardan.

Sadece J2 10dan değil de başka bi' hücreden büyükse diye düzenleyeceğim sanırım verdiğin örneği. Eyvallah.
0
🌸mete kudur
(15.08.20)
(5)

Yurtdışından Türkiyeye girişte sağlık belgesi isteniyor mu?

plastic_angel
Yurtdışından geliyorum. Istanbul havaalanında test yapacaklar sanırım 250 TLye. Onun dışında benim bir test sonucu göstermem yada başka bir hazırlık yapmam gerekiyor mu? Türk vatandaşı değilim gezmeye geliyorum.
Yurtdışından geliyorum. Istanbul havaalanında test yapacaklar sanırım 250 TLye. Onun dışında benim bir test sonucu göstermem yada başka bir hazırlık yapmam gerekiyor mu? Türk vatandaşı değilim gezmeye geliyorum.
0
plastic_angel
(15.08.20)
Ben bir hafta önce geldim; bana test filan yapılmadı. Bir şey de istenmedi. Ülkeden ülkeye değişen bir prosedurdur belki,
0
fraise
(15.08.20)
hiç bir şey istenmiyor. gelene geç diyorlar :-)
0
ankarakecisi
(15.08.20)
Annem BG'den geldi. Evinde karantinaya geçti kendi isteği ile. Kimse test sormadı girdiğinde/girdikten sonra.
0
conta
(15.08.20)
Hayır
Elini kolunu sallaman yeterli
0
otopsicocugu
(15.08.20)
21 temmuzda ist havaalanından giriş yapmıştım avrupadan gelerek. Çifte vatandaşım, avrupa kimliğimle giriş yaptım. Termal kameranın önünden geçme dışında bir prosedür görmedim. Sadece iç hat devam uçuşuna binerken bir de cihazla ateş ölçtüler. Bir üstteki yanıtta dendiği gibi elini kolunu sallayarak gelmen kâfi.
0
manimani
(16.08.20)
(5)

Evlilik ile sevgililik arasındaki farklar

dissendium
Evlilik ile sevgililik arasındaki farklar neler? Uzun süredir birlikte olanlar için evlendikten sonra "dünün aynısı" durumu oluyor mu?
Evlilik ile sevgililik arasındaki farklar neler? Uzun süredir birlikte olanlar için evlendikten sonra "dünün aynısı" durumu oluyor mu?
0
dissendium
(15.08.20)
evli değilim ve hiç evlenmedim ancak kanaatim:
sevgiliyken ayrilabiliyorsun, ayriliğa meyilli olabiliyorsun gorece ayrilik kolay olabiliyor fakat evli olunca cozumlemeye alttan almaya ayrilmamaya calisiyorsun.
negatif bir sey olarak yazmis olabilirim ancak evliligin pozitif etkisi bence bu. evliyiz gormezden gelelim gibi degil de biraz daha olgun, sakin, ihyiyatli olabiliriz gibi bir durum.
0
sparkle kiddle
(15.08.20)
birinde ayrılınca küfür yiyorsun diğerinde ömrünün sonuna kadar bir asgari ücret kadar nafaka ödüyorsun.

bu kızın paraya ihtiyacı yok ya da çok karakterli yapmaz öyle şey diye düşünme. çünkü senden sinirini çıkarmak istemesine bağlı. nafaka bir ceza yöntemi olmuş.
0
orpheus
(15.08.20)
Eger ailelerden izole yasiyorsaniz (yurt disi, uzak sehir vb) ve cocuk istemiyorsaniz pek bir farki yok sevgililik ve evlilik arasinda.
0
crown
(15.08.20)
evlilik ekonomik yönü ağır basan bir durum. bütçeler ortaklaşıyor. bir ortaklık aslında. atılan imza bir sözleşme imzası gibi. sıkıldım ayrılalım olmuyor.
0
kickboxer
(15.08.20)
fark olduğunu düşünenlerin, ilişki kavramıyla ilgili sorunları olduğunu düşünürüm.

çok bariz farklar vardır sadece;

1) aynı evde yaşamaya başlarsınız. (tabi sevgiliyle de bunu yaşayanlar olabiliyor.)
2) resmi olarak evlisinizdir.
3) aileniz başta olmak üzere sülalelerinizin büyük bölümü sizin evli olduğunuzu bilirler.
4) çocuk yapabilirsiniz.

başka bir şey gelmiyor benim aklıma. doğru bir ilişki anlayışında da bu maddeler dışında fark olmamalı.
0
matrix
(17.08.20)
(2)

Çatal-kaşık-bıçak takımı su lekesi sorunu

prole
Hatrı sayılır bir markanın hiç de ucuz olmayan bir model çkb takımını aldım. İlk kullanım öncesi bulaşık makinesinde eko modda yıkamaya attım. Sonuç aşağıdaki resimlerde görüleceği gibidir. Her birinin üzerinde önce pas lekesi sandım ama su ile ovalayınca lekelerin gittiğini gördüm. Anlaşılan bunlar
Hatrı sayılır bir markanın hiç de ucuz olmayan bir model çkb takımını aldım. İlk kullanım öncesi bulaşık makinesinde eko modda yıkamaya attım. Sonuç aşağıdaki resimlerde görüleceği gibidir. Her birinin üzerinde önce pas lekesi sandım ama su ile ovalayınca lekelerin gittiğini gördüm. Anlaşılan bunlar su lekesi. Ben bu sorundan nasıl kaçınırım?

Not: bulaşık makinesi sorunsuz, yeni. Bulaşık deterjanı da iyi bir deterjan. Sorunların bunlardan olduğunu sanmıyorum.

ibb.co
ibb.co
ibb.co
0
prole
(15.08.20)
su lekesinden kaçmak çok zor.
yalnız benim makinem yeniyken daha çok su lekesi bırakıyordu.
tuzu falan her şeyi var, değil mi?
bunun dışında, bu çatal bıçak takımlarını özellikle misafire kullanmadan önce tüy bırakmayan güzel bir kurulama beziyle parlatılması lazım.
yani makine güzel yıkasa da, 1-2 yerinde su lekesi kalıyor çünkü illa.
0
blatta hiberna
(15.08.20)
yıkamadan sonra su lekesi olmaması için bardaklar ve takımlar tek tek kurulama yapılır. Kurulamaya rağmen bu lekeler oluşuyorsa deterjan ile ilgili bir durum olması yüksek.
0
hepbiarayisicinde
(15.08.20)
(1)

Araç içi plastikteki kırık

Euxinos
Araçın göğsündeki klima mazgallarını saran plastikte iki tane çatlak var (bu plastik değişecek) ve mazgalın altındaki hava ayarını yaptığımız yuvarlak plastik de yerinden çıkmış.Araç 2010 model. Bunlar için servise mi götürsem yoksa sanayide kime yaptırırım?.
Araçın göğsündeki klima mazgallarını saran plastikte iki tane çatlak var (bu plastik değişecek) ve mazgalın altındaki hava ayarını yaptığımız yuvarlak plastik de yerinden çıkmış.
Araç 2010 model. Bunlar için servise mi götürsem yoksa sanayide kime yaptırırım?.
0
Euxinos
(15.08.20)
oto sanayisinde plastik kaynakçılar yapar
0
ankarakecisi
(15.08.20)
(2)

Çizer Arkadaşlardan Grafik Tablet Yardımı

zezari
canla başla bekliyorum. yardım eder misiniz. çizer değil yazarım, gözlerim bozuk. uygun fiyatlı kaliteli grafik tablet önerir misiniz.
canla başla bekliyorum. yardım eder misiniz. çizer değil yazarım, gözlerim bozuk. uygun fiyatlı kaliteli grafik tablet önerir misiniz.
0
zezari
(15.08.20)
uygun fiyatlı bişey kalmadı ya, tablet alanların çoğu bi süre sonra kullanmaz kenara atar.

ikinci el wacom falan uygun fiyatlı bişey alırsan uzun süre kullanırsın.

ben çin malı kullanıyorum

www.google.com

şunun birebir aynısının sadece markası değişik olanı.

250 liraya almıştım şimdi kaç paradır bilmiyorum. iyi kötü işimi çözüyor özellikle fotoşop yaparken, kalemi şarjlı.

ikinci olarak çizimle ciddi uğraşanlar ya wacom gibi ekranlı tabletlere geçer bir süre sonra ya da ipad pro alır kullanır.

ekransızlar ile ekranlılar arasında ciddi kullanım ve rahatlık farkı vardır diye düşünüyorum.
0
hem şişko hem deli
(15.08.20)
Bu ara online eğitim nedeniyle uygun fiyatlı ve/veya ikinci el bulman imkansıza yakın.

ben biraz araştırıp aliexpress'ten huion hs64 aldım. çizer değilim ama çizerler de en iyi f/p oranına sahip başlangıç tableti diyor.
0
lancelot du lac
(15.08.20)
(7)

iş etiği

duyurukullanıcısı
bir firma sizi arıyor kendi ofisinde toplantı talep ediyor. siz bir firmada çalışıyorsunuz veya firma sahibisiniz. adamın ofisine gideceksiniz adamın sorununu anlayacaksınız ona göre çözüm sunup fiyatınızı vereceksiniz. 30-45dk arası bir görüşme.toplantı günü ofise gidiyorsunuz ve adamın gelmesini b
bir firma sizi arıyor kendi ofisinde toplantı talep ediyor. siz bir firmada çalışıyorsunuz veya firma sahibisiniz.

adamın ofisine gideceksiniz adamın sorununu anlayacaksınız ona göre çözüm sunup fiyatınızı vereceksiniz. 30-45dk arası bir görüşme.

toplantı günü ofise gidiyorsunuz ve adamın gelmesini bekliyorsunuz. adam geldikten sonra öğreniyorsunuz ki size ve diğer firmalara da haber vermeden aynı iş için sizin rakibiniz olan 5 firmayı daha çağırmış sizle beraber 6 firma aynı toplantı salonunda.

bu durumda ne yaparsınız?

a) toplantıyı terk ederim.
b) diğer firmalarla beraber toplantıyı devam ettiririm.
c) özel bir toplantı için başka bir gün ve saat rica ederim
d) diğer
0
duyurukullanıcısı
(15.08.20)
valla yaptığım işin içeriğine göre değişir ama muhtemelen diğer firmalarla beraber toplantıyı devam ettiririm. bana yeterince söz hakkı verilmediğini hissedersem ancak o zaman toplantıyı terk ederim.
0
ala09
(15.08.20)
b

benimle birlikte aynı işi yapan beş firma daha çağrılmışsa şartlar eşittir. görüşmeyi yapr, stratejimi belirler gerekirse sonrası için özel bir toplantı talbinde bulunurum.
0
foolrules
(15.08.20)
Daha çok başka etkenler de var aslında.

Kendime, firmama, yaptığım işe güveniyorsam, bu müşteriye muhtaç değilsem, basar giderim.

Benim, firmamın paraya ihtiyacı varsa, söz konusu müşteri bana iyi fırsatlar kazandıracaksa toplantıya katılırım.
0
samterk
(15.08.20)
Sektorune, verilen hizmetine gore degisir. Atiyorum Migrosun satin alimcisi 5 tane tedarikciyi ayni anda cagirip, malini pazarlamasini, urunu kactan verecegini herkesin icinde sunmasini isteyebilir mi? Oyle sektorler, isler vardir bu durum siritmaz, dogal karsilanir falan
0
neverletyougodown
(15.08.20)
Şöyle bir şey var ki zaten bu firma o saatte tek sizle görüşseydi de başka yerlerden de fiyat alacaktı. Fiyat vermeler o ortamda yapılmayacaksa sorun yok, hatta rakiplerinizi görmeniz açısından güzel. Ben b diyorum.
0
Kahir ekseriyet
(15.08.20)
en dusuk fiyata en yuksek kaliteyi ben sunarim. o gun o masadan ben o isi alarak kalkarim baska bir gune detaylari netlestirmek imza atmak icin ikna eder ve tarih alirim.
o tarihe yaklasinca da yan yattim suya dustum camura battim abi bugun abi yarin diye oyalarim 3-4 gun sallarim o da en sonunda masadaki diger elemanlardan birisini cagirmak ya da bambaska birisini cagirmak zorunda kalacak.
boyle de hem tukurdugunu yalayacaktir hem de diger musterilerin gozunde kuculecektir. o adamlar da onlardan is almaz.
0
turbo sadık
(15.08.20)
ben olay nereye varacak diye beklerdim.

kafanizdaki fiyattan düsmeyin kesinlikle.
0
duygusuzromantik
(15.08.20)
(3)

bu şarkıda arkada çalan enstrüman nedir?

ala09
piyanoyu değil, fülüfülüfülü olan enstrümanı soruyorum. https://www.youtube.com/watch?v=J7O46j8IS0c
piyanoyu değil, fülüfülüfülü olan enstrümanı soruyorum.

www.youtube.com
0
ala09
(15.08.20)
Xylophone gibi geldi ama müzisyen arkadaşlar daha iyi bilir.
0
tessera
(15.08.20)
synthesizer olduğunu düşünüyorum.
0
foolrules
(15.08.20)
reason + midi klavye ile yapılamayacak iş yok. yeter ki ton yazmasını bil.
0
turbo sadık
(15.08.20)
(11)

Artik yazmayan duyuruculardan hangilerini severdiniz ?

bahele
Bu duyuru her yil bir kac kez acilirr, ben de sirami savayim istedim:-kurukafa-sui-mrtskn-merope-vita vinum est-colg fusion-deckard-pandispanya-aychovsky (birakamsiyla beraber gerileme devri basladi resmen burada) bir cirpida aklima gelenler bunlar oldu.
Bu duyuru her yil bir kac kez acilirr, ben de sirami savayim istedim:


-kurukafa
-sui
-mrtskn
-merope
-vita vinum est
-colg fusion
-deckard
-pandispanya
-aychovsky (birakamsiyla beraber gerileme devri basladi resmen burada)

bir cirpida aklima gelenler bunlar oldu.
0
bahele
(15.08.20)
acemi ve douchebag i severdim.
0
lata
(15.08.20)
cocodancer
0
Karmaşıklık
(15.08.20)
aychovsky'i gerçekten gözlerim çok arıyor.
0
ala09
(15.08.20)
@Hey corc versene borc yok, ben onun yazdıklarını dikkatle okuyordum.
0
burka
(15.08.20)
cocodancer i arıyor benim gözlerim, diğerlerinin muadilleri beni tatmin ediyor ama coco fenomendi.
0
epistemic_regress
(15.08.20)
Godosu beklerken +1
Ve m e l t e m i de severek okurdum.

Benim bir de nicklerini tam hatirlayamadigim bi iki kullanici geliyor ara ara aklima ama anonimlestiler kafamda işte.
0
a perfect lie
(15.08.20)
Neden yazmıyorlar? Ayça zamanımı alıyor demişti sanırım
0
Cremisi
(15.08.20)
blatta hiberna :')
0
since1907
(15.08.20)
aychovksy, pandispanya
Bunların verdiği uzun güzel cevapların yerini hiçbir şey tutmuyor :(
0
megalomaniac
(15.08.20)
godoş +1
keskin üslubu, atarı, ironisi ve laf yetiştirme azmiyle benzersiz bir yazardı.
0
Bruce
(15.08.20)
aychovksy
acemi
douchebag
0
mysql34
(15.08.20)
(2)

Ankara tren bileti

goodman
İstanbuldan önümüzdeki hafta ankara için tren bileti baktım ama sefer yok dedi. Dolmuş mu oluyor yoksa daha açılmamışmıdır seferler
İstanbuldan önümüzdeki hafta ankara için tren bileti baktım ama sefer yok dedi. Dolmuş mu oluyor yoksa daha açılmamışmıdır seferler
0
goodman
(15.08.20)
Yeniden değiştirmedilerse 4-5 gün sonraya bilet alabiliyorsunuz en fazla. En son hangi günün seferlerinin gözüktüğüne bakın, ona göre hesaplayıp istediğinzi gün seferlerinin açılacağı gün bakıp alın, çabuk doluyor seferler.

Dolu olsa da seferleri görebiliyorsunuz, dolu diyor o zaman.
0
kobuzchu kiz
(15.08.20)
5 gün önce gece 12de açılıyor dediler ama saat 01.30a kadar açılmamıştı. sabah 9da baktığımda ise yer yoktu.
0
Olric
(15.08.20)
(6)

Çift anadal tavsiyeleri

whyamy
İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Bölümümle ilgili bana gelecekte faydası olması açısından İngilizce Öğretmenliği veya İngilizce Mütercim-Tercümanlık ile ÇAP yapmak istiyorum. Okuldaki hocalarım bu planımı duyunca çok sevindiler ama ailem gereksiz buluyor ve bu şekilde kendimi boş yere yoracağ
İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Bölümümle ilgili bana gelecekte faydası olması açısından İngilizce Öğretmenliği veya İngilizce Mütercim-Tercümanlık ile ÇAP yapmak istiyorum. Okuldaki hocalarım bu planımı duyunca çok sevindiler ama ailem gereksiz buluyor ve bu şekilde kendimi boş yere yoracağım kanaatindeler. Bu bölümlerden hangisiyle ÇAP yapmak daha iyi bir tercih olur? Sizce gerçekten çok faydasız mı olur, kendimi boş yere yormuş mu olurum? Çevirmenlik, öğretmenlik, editörlük vb. açısından başka hangi bölümle çift anadal yapabilirim?
0
whyamy
(15.08.20)
eskiden bu bölümden mezun olup, her birini yapabiliyorduk.
şimdiki sistemi bilmesem de, öğretmenlik dışarıdan formasyonla hala alınabiliyorsa, onu geç.
tercümanlık da lisedeyken bile yapılıyor.
başka olasılıklar varsa bir görüş bence.
dediğim gibi bizim zamanımızda :D 1998 mezunuyum, böyleydi.
0
janderzel zartanyan
(15.08.20)
Şu anda da böyle durum ama bölümü okumanın kattıklarıyle o meslekleri havadan yapabilmek farklı şeyler elbette. İngilizce bilen herkes nedense çeviri yapabileceği inancına sahip ve bu da son yıllarda ülkede çevirmenliğin ayağa düşmesinde önemli bir sebep. Ben öğretmenlikteki öğretme üzerine yaklaşımları yakından öğrenme amacıyla veya çevirmenlikti çeviri teknikleri üzerine aktif bir şekilde pratik yapabilirim düşüncesiyle bu bölümlerle yapmayı düşünüyordum.
0
🌸whyamy
(15.08.20)
Öncelikle “sen ne istiyorsun?”o önemli. İlerde kendini ne yaparken görüyorsun?

Bana kalırsa İngiliz Dili ve Edebiyatı harika bi bölüm, yurtdışında devam etmek isterdim.

Çap olarak da İngilizce öğretmenliği seçerdim ki, ülkede her an her şey olabilir. Başka ülkelerde İngilizce öğretmenliği yapma şansım olur diye düşünürdüm? Çin’de mesela... olur mu bilmem ama.

Neyse bunlar benim hayallerim, peki sen ne istiyorsun?
0
damba
(15.08.20)
@damba

Ne istediğim konusunda maalesef çok büyük planlarım yok açıkçası. Mezun olduktan sonra akademide kalmak istiyorum. Asıl arzu ettiğim çevirmenlik ama sektörün durumunu bildiğim ve bu yolda harcanan pek çok nitelikli insanı yakından tanıdığım için bu alanı zorlayarak kendimi sıkıntıya sokmak istemiyorum. Belki büyükelçilikler için ileride şansımı deneyebilirim. Onun dışında yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla birkaç sertifikalı üniversite programına başvurmayı planlıyorum. Şimdilik bu kadar. Dediğim gibi büyük bir planım, hayalim yok maalesef.
0
🌸whyamy
(15.08.20)
Öncelikle ne istediğin daha önemli +1
Ama farklı bir branşa çap yapma şansın varsa (atıyorum başka bir dil ya da edebiyat fakültesindeki başka bir alan) daha iyi olur bence, 2.bir mesleğin olur.
Bu yazdıkların arasında ben olsam Mütercim tercümanlığı seçerdim,pratik dersleri daha fazla olduğundan.

Öğretmenlik için formasyon almak şu an belirsiz bir durumda ama CELTA diye bir belge var, duymuşsundur. CELTA alarak dünyanın her yerinde öğretmenlik yapabilirsin ama MEB de öğretmenlik atamaları için geçerli mi bilmiyorum.
0
Rh Negatif
(15.08.20)
öğretmenliğin bölümle ilgili bir faydası yok ki, tamamen ayrı şeyler. bölüme faydası demek, orada öğrendiklerine katkı sağlayacak demek. öğretmen olmak istiyorsan sonrasında formasyon alıyorsun, çap'a gerek yok. tercümanlığı mesleki olarak ciddi yapmak istiyorsan mantıklı olabilir ama yine çap'ın zahmetine değmeyecek bir katkı, okumadan da yapabilirsin çünkü. evet öğreneceğin teknik ve teorik yaklaşımların katkısı olur ama çap'ın getireceği yüke değer mi; bilemiyorum.

mezuniyet sonrası ne yapmak istediğinle alakalı yani. akademide kalmak istiyorsan psikoloji, sosyoloji, felsefe ya da tarih gibi bölümlerden biri lisans eğitiminde öğrendiklerini çok güzel pekiştirecektir. bölüm zaten bunlarla iç içe, bir tanesine ayrıca eğilmek seni donanımlı bir humanities'ci yapabilir. ben de ide okudum, çap gibi bir niyetim olsaydı felsefe yapardım.
0
Bruce
(15.08.20)
(10)

Paramızı en güvenli nerede/nasıl saklarız?

niyeti bozuk http nesnesi
Banka harici.
Banka harici.
0
niyeti bozuk http nesnesi
(15.08.20)
Güzelce bir poşete koyup streç vs sararak paket yapın, aslında böyle paket yapınca içinde nem kalabilir, en güzeli sanırım gazete kağıdına sarmak.

Sonra evde uygun bir duvarı gerektiği kadar kırıp kesip, uygun boyutta bir çukur açıktan sonra parayı duvara koyup üstünü alçı sıva ile kapatın, zımparasını ve boyasını güzelce yapın yama belli olmasın.

Dalga geçmiyorum, evde para saklamanın en iyi yolu onu duvara ya da zemine gömmektir. Kolayca çıkarıp alacağınız bir zulayı hırsız mutlaka bulacaktır.

Hırsızın bulmasını istemiyorsanız, sizin de kolayca ulaşamayacağınız bir yere gömmelisiniz.
0
John Bloor
(15.08.20)
herkesin görebileceği ama anlamayacağı bir yer.

hırsızlar neden çekmece altları dahil kontrol ediyorlar? yatakları parçalıyorlar? çünkü biliyorlar..
0
janderzel zartanyan
(15.08.20)
hırsızlar dolaptaki yumurtaları bile yere atıyorlar içlerine koymuşlar mıdır diye.

@john bloor'un dediği yöntem mantıklı. duvarın hangi bir yerine bakacak, kıracak kadar ses yapacak.
0
fezagezgini_4
(15.08.20)
banknot olarak saklamak uzun vadede iyi degil cunku, nem hava sartlari paralari kuflendirebilir

en iyisi altina donusturup saklamak, bahceniz varsa bahcede gizli bir yere cukur acip saklamak olabilir

bu arada how much money do you have? www.youtube.com
0
exlibris
(15.08.20)
Bitcoin blokzinciri. (gizli anahtarı/şifresini çevrimdışı güvenli olarak saklamak kaydıyla)
0
Lethe
(15.08.20)
az para varsa şu yöntemler denenebilir. 05'20" deki kavanoz fena değil :-)
youtu.be
alttaki videoda 03'02" fena bir fikir değil
youtu.be

üstte böyle yöntemleri anlatan çok video var.

-mimar bir arkadaşımın önerisiydi. çok para varsa, bahçe kat ise zeminde bir parke kaldırılır, o yer kazılır, parke tekrar üzerine yerleştirilir, üzerine de halı kilim filan konulur. koltukların altı, yemek masasının altı bu iş için uygundur.

-aynı şey duvar için de geçerli. kullanmadığınız küçük tuvalet gibi yerde bir parke çıkartılır. duvar kazılır. değerli eşya, para konup, parke yerleştirilir, yapıştırılır. üzerine de duvar boyunca duvar kağıdı yapıştırılır.

- kalın perdenizin içine dikeceğiniz cep, ceplikler de (aynı kumaştan) işe yarıyor.

- feyk bir kalorifer peteğini duvara montajlayıp, içini kasa niyetine de kullanabilirsiniz.
0
ankarakecisi
(15.08.20)
Evin yanması durumunu düşündünüz mü hiç. Kurban bayramında hayvanlarını satan adamın evinde yangın çıkmıştı. Bi sonraki gün parayı kredisine yatıracak adamın bir buçuk milyondan fazla parası yanmıştı. Ben yangın ve su basmasından zarar göremeyeceği bi yer bulunmasından yanayım.
0
tessera
(15.08.20)
Aslında yöntemlerin hepsi için en güzeli altına çevirmek tabi ki. Yanmaz, çürümez, ıslanmaz, yer kaplamaz.
0
John Bloor
(15.08.20)
Altın iyi de dedektörde sinyal verir, bence banknot duvar içi biraz yüksekçe bir yer, yangından ve selden etkilenmeyecek şekilde sarılabilirse..
0
Kahir ekseriyet
(15.08.20)
Yasal iddaa hesabı açın, nesine.com oraya atın.
0
etki
(15.08.20)
(3)

story nedir neden atilir?

buenosdias
whatsapp ve instagram'da dokunursam zehirlenecekmisim gibi hic tiklamaiyorum. amaci nedir bu story'nin?
whatsapp ve instagram'da dokunursam zehirlenecekmisim gibi hic tiklamaiyorum. amaci nedir bu story'nin?
0
buenosdias
(15.08.20)
nerede ne yaptığını, ne yediğini, ne içtiğini, ne dinlediğini, nereyi gezdiğini diğer insanlara anlık olarak gösterme merakı/ihtiyacı. gönderiler biraz daha özenli oluyor, hikayeler ise anlık olduğu için üzerinde çok düşünülmüyor ve uğraşılmıyor zaten yirmi dört saat sonra kayboluyor. en başta snapchat'in olayı buydu, daha sonra instagram, whatsapp, facebook kullanmaya başladı.
0
black holes in the sky
(15.08.20)
Çare instagramı kapatmak. İnsanlar utanmasa sıçarken story atacak. Öğ geldi, 10 gündür kapalı ve huzurluyum.
0
kumulatifvergimatrahi
(16.08.20)
Amaci insanlarin caninin istemesi, bos bos instagram elestirisi yapmak da bu tiplerden daha sacma hale geldi artik . Ayrica haftada 2-3 defa instagrama bakiyorum ve ne takip ettiklerim ne de tanidiklarim arasinda hic de gunde 20 foto/story paylasan birisini goremiyorum. Sorun sizin cevrelerinizde ve sizde sanki..
0
bahele
(16.08.20)
(12)

3 hafta sonra 600 km uzaga dugune gitmek

proletarier aller lander vereinigt euch
600u salladim ama vardir. Ankaradan kalkip datcaya dugune gitmem lazim cok yakin arkadaslarim evleniyor. Hele erkek olan eski ev arkdasim bana cok iyiligi dokundu ama su salgin doneminde o kadar ulasim gozumde buyuyor ya cok. Giderken bir ihtimal ortak bir araca dahil olabilirim kisisel aracta 4 kis
600u salladim ama vardir. Ankaradan kalkip datcaya dugune gitmem lazim cok yakin arkadaslarim evleniyor. Hele erkek olan eski ev arkdasim bana cok iyiligi dokundu ama su salgin doneminde o kadar ulasim gozumde buyuyor ya cok. Giderken bir ihtimal ortak bir araca dahil olabilirim kisisel aracta 4 kisi olacagiz ama donus garanti toplu ulasim ile olacak. Simdi dusurstce durumu aciklasam arkdasin sevgilisi bozulur cunku cok hevesli ve gecen konusurken bir an bilet aldigimi sandi heyecanlandi oh be aonunda biletini alan biri dedi, uzuldum valla.

Simdi ihtimaller soyle:

1-Altini onden tak kenx ben gelemiyorum corona malum cok risk de. Arkadasim biraz bozulur ama cok da takmaz, hanim herhalde unutmaz bi daha.

2-son anda corona ol

3-son anda coronadan dedem olsun

4-son anda annem corona olsun(gerci annem corona olsa yanina mi gidecegim? Bunda oyle bir suphe olusuyor)

5-son anda iki gun once gorustugum biri corona pozitif ciksin.

İhitmalleri bana gore en inandiricidan baslayarak siraladim. Altindan kacmiyorum asla daha sonra veririm. Ne dersiniz her turlu fikre ve yoruma acigim. Aslinda gitmek istiyorum bu arada.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(15.08.20)
gitmek istiyorsan önlemini al git.
0
fezagezgini_4
(15.08.20)
Abi datcaya toplu tasimayla gitmenin ne onlemi olur. Bak otobus desen 11 saat corona biri varsa muthis olur. Ucak desen ankara shuttle ucak sonra dalaman datca shuttle bunlarin ucunde de acik hava sirkulasyonu yok.
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(15.08.20)
5 gayet mantıklı. Araban olsa, gezmeye de gidersin diyecektim ama toplu taşıma ile anca çile olur.
0
roket adam
(15.08.20)
Araba kiralama imkanın olmaz mı? Belki bir tık masraflı olur ama giderken bir günlük, dönüşte bir günlük kiralarsan aşırı sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Uçak için de doktorlar toplu taşıma için en güvenilir tercih olduğunu söylüyorlar filtreleme sistemlerinden dolayı ama yine de riskli tabii.(Bu kısmı gitmek istediğini söylediğin için yazdım)

Öteki türlü yalan söylemektense ilk seçeneği yapman daha doğru olur bence. Bu yaz ben de 2-3 düğüne katılmadım, altın gönderdik. Yapacak bir şey yok; en çok düğünlerde ve ucak, otobüs gibi toplu taşımada bulaş oluyor.
0
fraise
(15.08.20)
ben 1000km gidecem ölmezsem tecrübelerimi yazarım :)
0
m orak
(15.08.20)
Virüs var gelemiyorum kanka ama altınınız bende de. Altın takacak kadar zenginsen tabi. Paran bende de diyebilirsin.

Daha yeni nikah yaptık inan kimse gücenmez bu durumda nikah düğün yapan düşünsün dedik ve öyle de oldu.
0
ozdek
(15.08.20)
5 ama mantıklı salla seni de karantinaya alsınlar 14 gün çıkma evden. Prof oynayamayacaksan girişme ama hiç arkadaşından olma
0
cilekli pasta
(15.08.20)
Datcali degillerse bu sartlar altinda (hatta herhangi bir sart altinda) datca gibi anasinin gozu bi yerde dugun yapilmaz. Yapilirsa masraflarin bir kismi karsilanir.

5 bahane arasindan en iyisi sonuncusu.
Normalde cok panik olab biri degilim toplu tasima vs ama datca ne abi:/
0
kuehles blondes
(15.08.20)
Erkek tarafi datcali gibi bi sey ama sadece anne babasi datcada yasiyor :D yani butun dugun davetlileri sehir disindan gelecek bence de su donemde garip bir hareket.
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(15.08.20)
korona olma ama 14 gün karantinaya alın. çok istemene rağmen düğüne katılamamış ol.
0
wilhelmwasmuss
(15.08.20)
Dürüst olun. Bence en kolayı bu. Sizinle alakalı değil gelmek istiyorum ama koronadan dolayı yola çıkmak istemiyorum. Takınız hediyeniz hazır diyin. Buna bozulan kişi sadece kendini düşünüyordur. Kimse için 1500km yani 15-20saat maskeli bir şekilde toplu taşımada sürünmek zorunda değilsiniz. Sonuçta kan vermeye gitmiyorsunuz, onun için olsa gönül koyulur. Ama zorla düğün bence saçma.
0
ykyt
(15.08.20)
Dugun yasagi geldi sansima bak valla ya. Bu sokak dugunu dedikleri acik havada yapilan her turlu dugun demek mi oluyor acik havada ama ozel bi mekanda da olsa?
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(03.09.20)
(1)

fabrika kazaklar nasıldır?

antikadimag
tanesi 50-60 liraya alma fırsatı varsa iyi mi? normal fiyat aralığı nedir?
tanesi 50-60 liraya alma fırsatı varsa iyi mi? normal fiyat aralığı nedir?
0
antikadimag
(15.08.20)
Kumaş cinsi önemli olmakla birlikte fabrika kazak altmış TL iyi fiyattır. Kullanıcısının, çok memnun kalmisimdir (pamuk ağırlıklı olmak üzere yün giyerim. Başka giymem)
0
fempusay
(16.08.20)
(5)

vize başvurusu bir tuhaf durum

dedi ayca
öncelikle sevgili duyuru dostları kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. dönüp benim buradaki duyurularıma hem de sözlükteki entrylerime bakacak olursanız senelerdirrr ama senelerdir yurt dışında yaşama hayaliyle yanıp tutuştuğumu görebilirsiniz. 100den fazla cover letter bulunmakta bilgisayarımda, bi
öncelikle sevgili duyuru dostları kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. dönüp benim buradaki duyurularıma hem de sözlükteki entrylerime bakacak olursanız senelerdirrr ama senelerdir yurt dışında yaşama hayaliyle yanıp tutuştuğumu görebilirsiniz. 100den fazla cover letter bulunmakta bilgisayarımda, bir sürü insanla yazıştım ettim ve en sonunda ocak ayında prag'da bir firmayla iş görüşmesi yaptım. her şey yolunda gitti, onaylandım derken pandemi oldu. bu arada her şey onaylandı dediğim onlar oradaki iş ve işçi bulma kurumuna benim adıma başvuruda bulundular, pozisyon yasal olarak açıldı vs. vs. sadece vizemi alıp gitmesi kaldı fakat şu an çek cumhuriyeti yalnızca doktorlara, yatırım yapanlara, mevsimlik işçilere, çiftçilere falan vize veriyor. benim çalışma iznine başvurma şansım olmuyor çünkü başvurular açık değil. dün gelen bir maille "senin ne zaman gelebileceğin belli değil. durumlar da değişiyor. biz kontratı iptal edeceğiz" dendi bana. ki ocak ayından beri tüm hayatımı başka bir ülkeye yerleşeceğim gerçeği üzerine inşaa etmiştim.


tahmin edersiniz ki dünya başıma yıkıldı. şimdi öncelikle türkiye'ye açık ama aynı zamanda çek cumhuriyetine de açık ülkelere baktım. şu an için sadece ingiltere ve malta görünüyor. geçtiğimiz ayda sırbistan da açıkmış fakat sonrasında çek kapatmış sınırlarını sırbistan'a da. aklımdaki şey böyle "tampon" bir ülkeye gidip oradan employee card başvurusunda bulunmak fakat bunu yapmam için oradan oturum olması gerektiğini söyleyenler oldu facebook'ta. eğer bu da yapılamaz durumdaysa başka ne yapabilirim? konsolosluğun sitesinde çek cumhuriyeti'nin "iş görüşmeleri/fuar ziyaretleri" falan gibi alt bir başlıkla da vize verdiğini gördüm, yine aynı mantıkla bu vizeyle giriş yapıp içeride çalışma iznine başvururum diye düşündüm ama olabilitesi nedir bilmiyorum.

pazartesi ilk iş konsolosluğu arayacağım ama aklınıza başka bir alternatif geliyorsa gerçekten yardıma çok muhtaç bir şekildeyim.
0
dedi ayca
(15.08.20)
öncelikle geçmiş olsun umarım en kısa sürede dileğine kavuşursun. soruna cevap olarak bence dediğin gibi tampon ülkeleri kullanma yoluna git, en azından denemiş olursun yani eli kolu bağlı ülkelerin sınırlarını açmasını beklemekten iyidir.
0
ala09
(15.08.20)
Almanya ve viyana uzerinden cek’e gecis var bildigim kadariyla ama emin olmamakla birlikte onlar da sadece oturumu olanlari aliyorlar.
Çek’ten d tipi vize almak yaklasik 3-4 ay suruyor ama su an ki surecte zaten yavas olan islem iyice yavaslamis ya da durdurulmuştur.

Facebook’da ceskoturecko diye bir grup var. Belki oradan bir cevap cikar.
0
65 derece
(15.08.20)
Avusturya’dan cek’e aracla rahalikla gecebilirsiniz. Sinir acik kesin bilgi.
0
c1b2k3
(16.08.20)
Komisyonun sayfasindan baktim. Aslinda yasal olarak "high-skilled migrant" olarak oturma izni basvurusunda bulunabiliyor olman lazim.Bu arada komisyonun yazdiklari "oneri" yasal baglayiciligi yok.
"Workers who are third-country citizens

This exception covers workers who are third country citizens and who, because of their high level of skills and knowledge, are needed to contribute to the EU’s post-COVID economic recovery. It may include those whose application for permits under the EUs Blue Card Directive 2009/50, the EU ICT Directive 2014/66, the Directive 2016/801 as Researchers, or under a national scheme for skilled migrants was approved, but who were until now prevented from entering the EU due to the entry ban."

detayli olarak buradan okuyabilirsin ec.europa.eu

Istisnalar var, fakat genelde ikamet etmedigin bir ulkeden baska bir ulke icin oturma izni / vize basvurusu yapamazsin.

Yani konsoloslugu ara tabi ama su halde sistemi (turk pasaportu / turkiye ikameti ile) by-pass etmenin bir yolu yok gibi gorunuyor.
0
lamartin
(16.08.20)
Ya üni mezunuyum ve alanımda profesyonel olduğum bir iş için gidiyorum ama nedense high-skilled diye görünmüyorum onların kontrata yazdığı ilk labour office'in verdiği kod/başvuruyla ilgili muhtemelen. Vergi farkı falan vardır belki şirket için
0
🌸dedi ayca
(16.08.20)
(4)

Şu ayakkabılar erkeksi mi?

Zwichh
Bir kadın için çirkin mi?
Bir kadın için çirkin mi?
0
Zwichh
(15.08.20)
değil.

reebok olan club c85 sanırım. klasik bir sneaker ve çok beğeniyorum. paraya kıysam ben de alacağım bir gün :)
0
rusalka
(15.08.20)
soldaki adidas esofmanli fonlu sacli balik etli kokos kiz ayakkabisi :D
0
baldur2
(15.08.20)
beyaz unisex zaten herkes giyiyor.değil erkeksi
0
neoluyokardesimnebutantantana
(15.08.20)
Beyaz olan değil
0
Unde bach canim
(16.08.20)
(2)

sol kollarından birbirine bağlanmış adamlar düello yapıyor

aşksız prens
filmde başlarda iki karakter sol kollarından birbirlerine bağlanıp sağ ellerindeki bıçaklarla düello yapıyorlar. film kahramanı zannediyorum o düelloda yenilen adamın çocuğu. intikam almaya çalışıyor filmin geri kalanında.bir süredir arıyorum.cok da hatırlamıyorum.bu hangi film olabilir?
filmde başlarda iki karakter sol kollarından birbirlerine bağlanıp sağ ellerindeki bıçaklarla düello yapıyorlar. film kahramanı zannediyorum o düelloda yenilen adamın çocuğu. intikam almaya çalışıyor filmin geri kalanında.

bir süredir arıyorum.cok da hatırlamıyorum.bu hangi film olabilir?
0
aşksız prens
(15.08.20)
önce long rider geldi aklıma. ama sanırım sizin dediğiniz The Duel filmi www.imdb.com
0
janavarorion
(15.08.20)
ta kendisi teşekkürler
0
🌸aşksız prens
(15.08.20)
(1)

Birilerinin Instagram hikayelerini başka kaynaklardan stalk ediyor musunuz?

nihannihan
Öğrenmek istediğim şu, diyelim biriyle flört döneminde karışık bir durumdasınız, karşılıklı alınganlık, gurur vs. var. Bu yüzden karşı tarafın hikayelerine instagramdan bakmayıp (görmesin diye tabii ki) başka sitelerden bakma durumunuz oluyor mu (hani tripli olsanız da karşı tarafın neler yaptığını
Öğrenmek istediğim şu, diyelim biriyle flört döneminde karışık bir durumdasınız, karşılıklı alınganlık, gurur vs. var. Bu yüzden karşı tarafın hikayelerine instagramdan bakmayıp (görmesin diye tabii ki) başka sitelerden bakma durumunuz oluyor mu (hani tripli olsanız da karşı tarafın neler yaptığını merak ettiğinizi varsayalım, sonuçta hâlâ hoşlanıyorsunuz)?

Sorum daha çok erkeklere, biz kadın milletinin bu stalk olaylarına hâkim olduğuna eminim zaten sfghsfgdg. Yani 2 soru:

1) Instagram hikayelerini anonim şekilde görebileceğiniz websitesi/uygulamaların varlığından haberdar mısınız?

2) Bu site/uygulamaları kullanıyor musunuz yukarda bahsettiğim durumlarda?

Sevgiler.
0
nihannihan
(15.08.20)
1-) Hayır bilmiyordum
2-) Bilmediğim için kullanmıyordum.

Beni bundan bir süre önce instagramdan bir kadın ekledi. Ben de onu takip listeme ekledim. Instagram'da hikaye attığımda bu kadını görenler listesinde hiç görmüyorum. Ben de merak ediyordum neden acaba diye. Instagramı çok aktif olarak kullanan biri sürekli hikaye, post paylaşıyor. Bahsettiğin türden bir uygulamayla mı alakalı acaba?
0
fobfilm
(15.08.20)
(7)

Kedimizin yalniz kaldiginda ayak havlusuna işemesi

balpolen
2-3 gunluk seyahatlerimizde mamasini, suyunu koyuyoruz. Evde yalniz kaliyor, geldiginde kizişmiş oluyor ve ayak havlusuna işemiş oluyor. Neden böyle yapiyor? Bizi protesto mu ediyor, yalniz kalmak onu olumsuz mu etkiliyor?
2-3 gunluk seyahatlerimizde mamasini, suyunu koyuyoruz. Evde yalniz kaliyor, geldiginde kizişmiş oluyor ve ayak havlusuna işemiş oluyor. Neden böyle yapiyor? Bizi protesto mu ediyor, yalniz kalmak onu olumsuz mu etkiliyor?
0
balpolen
(15.08.20)
protesto ediyor.
0
fezagezgini_4
(15.08.20)
Erkek ve kısır değil mi?
0
sta
(15.08.20)
Cevabı kendin vermişsin.

Beni satıyor bunlar diye düşünüyor.kankaa dedik eve çıktık,hafta sonu başkasıyla kaçıyor ben burda mal mal bekliyorum diyor..
0
duptıs
(15.08.20)
Dişi ve kisir değil
0
🌸balpolen
(15.08.20)
Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Diyor, bir sonraki adımı dışkı bırakma olacak :)

Bizimki öyleydi, ilk önce tuvaletini kuma yapıp kapatmıyor i, sonra halıya, sonra şey işte :)
0
masseter
(15.08.20)
sizin gezmenizden ayrı olarak hayvan dönemsel olarak kızgınlığa giriyor, stres yaşıyor. kısırlaştırın en azından o açıdan rahatlasın.
0
not dark yet
(15.08.20)
Bizim gezmemizden ayri olarak kizginliga giriyor orasi ayri fakat bizim seyahatlerimiz sonunda genellikle kizişmiş olarak buluyoruz. Ciftlestirmek niyetindeyiz, kisirlastirmayi dusunmuyoruz.
0
🌸balpolen
(15.08.20)
(2)

supplement

old possum
Vitamin takviyesi vb. nereden satın alıyorsunuz? Eczanelerde çok pahalı. Nette güvenilir neresi var? Teşekkürler.
Vitamin takviyesi vb. nereden satın alıyorsunuz? Eczanelerde çok pahalı. Nette güvenilir neresi var?


Teşekkürler.
0
old possum
(15.08.20)
Distribütör satışı yapan birkaç firma var zaten Supplementler.com ve Protein7. Bunların dışında kendi ürününü satan Proteinocean Hardline (hiç kullanmadım) ve BigJoy var.
0
angelus
(15.08.20)
vitaminler.com var, güvenilir. (zaten supplementler'in alt kuruluşu gibi)
0
nhk ni youkosu
(15.08.20)
(1)

Ankara'da veteriner

yuee
Merhabalar. Ankara'da kedimizi götüreceğimiz, güvenilir, işinde iyi bir veteriner hekim arıyoruz. Tavsiyelerinizi, deneyimlerinizi paylaşabilirseniz mutlu olurum. Teşekkürler.
Merhabalar. Ankara'da kedimizi götüreceğimiz, güvenilir, işinde iyi bir veteriner hekim arıyoruz. Tavsiyelerinizi, deneyimlerinizi paylaşabilirseniz mutlu olurum. Teşekkürler.
0
yuee
(15.08.20)
ankarakecisi
(15.08.20)
(1)

Trendyol'daki Benetton çantalar orijinal mi?

fleur du mal
Binbir çeşit Benetton çanta var. Bunlar orijinal midir acaba? Bagsmood diye bi satıcı satıyor.
Binbir çeşit Benetton çanta var. Bunlar orijinal midir acaba? Bagsmood diye bi satıcı satıyor.
0
fleur du mal
(15.08.20)
Benettonun sahtesi mi var? Kim bunun sahtesine emek vermeye tenezzül eder ki?
Bir şemsiyesini almıştım benetton mağazasından 5 liralık şemsiye gibi 2 günde kilit mekanizması bozulmuştu.
0
Unde bach canim
(16.08.20)
(6)

İngilizce Kitap Okurken Bilmediğim Kelimeler

put it in your appropriate place
Birkaç gündür ingilizce kitap okuyorum. Polisiye Teen Fiction olarak geçiyor ama başlangıç için iyi.Neyse, şimdi haliyle bilmediğim kelimeler çıkıyor. Bir kısmına bakmıyorum hiç. Hiç anlamıyorsam bakıyorum. Cümlenin gidişattan belli oluyor bazı kelimeler.Merak ettiğim; bu kelimeler, gündelik hayatta
Birkaç gündür ingilizce kitap okuyorum. Polisiye Teen Fiction olarak geçiyor ama başlangıç için iyi.

Neyse, şimdi haliyle bilmediğim kelimeler çıkıyor. Bir kısmına bakmıyorum hiç. Hiç anlamıyorsam bakıyorum. Cümlenin gidişattan belli oluyor bazı kelimeler.

Merak ettiğim; bu kelimeler, gündelik hayatta - hem konuşma hem yazı - ne kadar kullanıldığını nasıl ve nereden bilebilirim?

Misal utter diye bir kelime çıktı. Daha önce gördüğüm bir kelime. İlerki sayfalarda da gördüm. Diğer kelime ise frown. Bunu ilk defa karşıma çıktı. Sonraki sayfalarda ikinci kez çıkınca, hafızamda yer edindi.

Disguised diye bir kelime var. Ben bunu ne kadar kullanıldığını nasıl ve nereden bilebilirim?

Alakasız kelimeler ile hafızamı doldurmak istemiyorum.
0
put it in your appropriate place
(15.08.20)
Fazla kelime göz çıkarmaz ama ezberlemek için de kasmayın. Zamanla kelime bilginiz gelişiyor, ihtiyaca ve ilginize göre şekilleniyor.

Ezberlemek üçin daha çok dizilerde, konuşmalarda geçen ve anlamadığınız kelimelere yoğunlaşın.
0
archmage mahmut
(15.08.20)
Sorduğunuz şeyin ismi "word frequency".

Farklı listeler ve sıralamalar var bu konuyla ilgili ama fikir edinmek için sormuşsunuz o yüzden şu link iş görür.

www.english-corpora.org
0
influx
(15.08.20)
üçü de ingilizce kitap okuyan birinin sıklıkla karşılaşacağı kelimeler. hafıza öyle dolan bir şey değil ya. tablet misiniz ksdhdshf
0
bohr atom modeli
(15.08.20)
kelimeyle hafızanız dolmaz, hepsini öğrenin.
0
reavelyn
(15.08.20)
Altını çizip bir yere not alabilirsiniz ama hepsini birden öğrenemezsiniz, hem yöntem, hem de günlük kalıplar için her gün buradan video izlemenizi tavsiye ederim. www.youtube.com Ayrıca Advanced kursu da veriyorlar ve uygun ücretli.
0
kaset
(15.08.20)
Günlük hayatta konuşmalarda kullanıldığında absürt kaçmayan kelimeleri öğrenmek için ingilizce altyazılı dizi film izlemek güzel bir yöntem.
0
art pepper
(16.08.20)
(4)

Mobil Oyun

heritage
Merhaba,Bir oyun yaptım ve App Store'da satılmaya başladı. Fakat çok az indirme sayısı hatta neredeyse hiç yok. Şimdi kuzguna yavrusu şahin görünür. Ben oyun mu dandik yoksa yeterli reklam-tanıtım faaliyeti yapmadım nasıl bilebilirim? Reklam için para harcamadan önce bunu öğrenmemin bir yolu var mı?
Merhaba,

Bir oyun yaptım ve App Store'da satılmaya başladı. Fakat çok az indirme sayısı hatta neredeyse hiç yok. Şimdi kuzguna yavrusu şahin görünür. Ben oyun mu dandik yoksa yeterli reklam-tanıtım faaliyeti yapmadım nasıl bilebilirim? Reklam için para harcamadan önce bunu öğrenmemin bir yolu var mı?
0
heritage
(15.08.20)
reklamın mutlaka etkisi olur ama appstore'daki en önemli şeylerden biri de kullanıcıların uygulamaya erişebiliyor olmaları. belki mükemmel bir oyun yapmışsındır ama potansiyel kullanıcı olarak benim appstore'da senin uygulamanı görüp indirme olasılığım çok düşük. bu yüzden oyunun ismi, açıklama kısmı, keyword'leri çok önemli. hatta mümkünse birçok dile uyarlamalısın o alanları.

itunes connect'te analytics/metrics altında impressions ve product page views diye bir alan var.

ilki uygulamanın appstore'da kaç kere görüntülendiğini, ikincisi ise kaç kişinin hımm neymiş bu acaba diye uygulama detay sayfasına girdiğini gösteriyor.

mesela impressions az ise demek ki keyword'lerin ve uygulamanın adı pek ulaşılabilir değil haliyle kullanıcıların aramalarında senin uygulaman pek listelenmiyor.
0
aziz dostum jack
(15.08.20)
buradan uygulamanın ismini versen, biz kapalı beta grubu gibi oynasak fikirlerimizi yazsak, sen onları değerlendirsen olmaz mı?
0
jeanluc
(15.08.20)
androidde olmayayınca mutsuz olan kesim = ben
0
hitsumo
(15.08.20)
Oyunun adır nedir öğrenebilir miyiz eğer sorun olmaz ise?

Günlük çıkan oyun sayısını hesaba katarsak reklam vermeden çok fazla kişinin göreceğini zannetmiyorum. Görenlerin çoğuda tanıtım olmadığı için ana ekranda görmüş ama fark etmemiştir bile. Ek olarak hangi tür oyun yaptığın ve grafik tarzı da önemli.
0
inte17
(15.08.20)
(2)

Whatsapp görüşmesinde ses kaydı

meraklitursucu
Biriyle konuşmamda gönderdiğim,bana gonderilen ses kayıtlarını nasıl bulabilirim?
Biriyle konuşmamda gönderdiğim,bana gonderilen ses kayıtlarını nasıl bulabilirim?
0
meraklitursucu
(15.08.20)
telefon android ise telefonun ana klasöründe whatsapp -> media -> whatsapp voice notes klasöründe duruyor hepsi
0
nahtoderfahrung
(15.08.20)
Arama kısmına opus yazıp aratınca bulabilirsin.

Kaynak: www.log.com.tr
0
halitkin
(15.08.20)
(4)

Bedelli Askerlik'te Yapılan Aşı

Ranchoddas
merhaba, hiç tetanoz aşısı olmayan bir insanın bedelli askerlikte olduğu aşı kişiyi tetanozdan korur mu yoksa etkisiz bir aşı mıdır? bu konuda bilgisi olan var mı?
merhaba, hiç tetanoz aşısı olmayan bir insanın bedelli askerlikte olduğu aşı kişiyi tetanozdan korur mu yoksa etkisiz bir aşı mıdır? bu konuda bilgisi olan var mı?
0
Ranchoddas
(15.08.20)
Nasıl bir soru anlaşılmıyor.

Askerlikte yapılan aşılar etkisiz değildir. Yoksa niye aşı yapsınlar? Hiç tetanoz aşısı olmamış biri ise tetanoz aşısı olunca korunur.

Soru ne hala muallak. Bilgim yok.
0
conta
(15.08.20)
Tek doz tetanoz yeter mi demek istemiş soru sahibi. Yetmese yapmazlar.
0
fezagezgini_4
(15.08.20)
kusura bakmayın anlaşılmadıysa şöyle sorayım öyleyse,
bildiğim kadarıyla etkili olması için tetanozda 3 doz aşı yapılıyor normalde yetişkinlere. ve bildiğim kadarıyla bu 3 dozdan ilkinin uzun süre bir koruyuculuğu yok. bedelli askerlikte de bildiğiniz üzere tek doz aşı yapılıyor ve bu aşının tek doz olması koruyculuğunun kısa olduğu anlamına mı gelir? eğer koruyuculuğu var ise neden askerde yapılan aşı tek dozken normalde 3 doz vuruluyor? belki sadece 21 gün cıvarı kısa bir süre için koruma sağlıyordur o tek doz. bunu öğrenmeye çalışıyorum aslında.
0
🌸Ranchoddas
(15.08.20)
tek doz tetanos aşısı 1 yıllık koruma sağlıyor.

düzenli olarak bir set (3 tane) aşı vurdurursanız uzun süreli koruyuculuğu var sadece.
0
antikadimag
(15.08.20)
(3)

Şizofreni mi?

she brings the rain
Arkadaşım gece uyurken konuşuyor. Ama öyle böyle bir konuşmak değil bazen saatlerce sürüyor. Uykuda karakterler yaratıyormuş, bunu kendisi böyle anlatmıyor ama dinledikçe anladım, sorunca şunu anladık çocukluğundan beri yapıyormuş bunu. Babası 7 yaşında ani bir kalp krizi ile ölüyor, köy yerinde büy
Arkadaşım gece uyurken konuşuyor. Ama öyle böyle bir konuşmak değil bazen saatlerce sürüyor. Uykuda karakterler yaratıyormuş, bunu kendisi böyle anlatmıyor ama dinledikçe anladım, sorunca şunu anladık çocukluğundan beri yapıyormuş bunu. Babası 7 yaşında ani bir kalp krizi ile ölüyor, köy yerinde büyümüş, orada daha da önemli, çok ciddi travma olmuş bence. Çünkü bir rüyasında ejderhadan bahsediyordu ömrümüzden ömür alan ejderha diye, o zamanlar görmüş en son sonradan sorduğumda. Günlük hayatta sıkıntı yok Başka sesler duymuyor, ama uykudakileri bazen ben anlatana kadar hatırlamıyor, ama mesela defalarca konuşuyoruz, tekrar tekrar aynı şekilde devam ediyor. Uyurken Konuştuklarımızı hiç hatırlamıyor bu yönünü yani. Psikiyatriye mesleğinden dolayı gidemişti, sonra online bir doktor ile görüştü, stres seviyen çok yüksek demiş. Sizce ne olabilir? Bu işi yapan biri varsa görüşlerini ayrıca duymak isterim, çok ilginç bir vaka,
0
she brings the rain
(15.08.20)
Parasomnia olabilir. Sadece uykuda ortaya çıkan anormal davranışlardan bahsediyorsunuz. Stresi azaltmasına yardımcı olacak tedavi yöntemlerine başvursun.
0
coca cola
(15.08.20)
spiritüel bir çözüm önerebilirim.
siciline yansımadan halledebilir.
özelden görüşebiliriz ancak bunu kendisi talep etmeli.
0
janderzel zartanyan
(15.08.20)
Şizofrenide uykuda konuşma olmaz daha farklı semptomlarla kişi uyanıkken kendini gösteren bir hastalıktır. Travma yaşadıysa onun etkisi olabilir bu yaşadıkları psikiyatriste başvurabilir.
0
karmaşık
(15.08.20)
(3)

Oyun Ekran Yakalama Mikrofon sorusu

zopcuk
Sevgili Romalılar,Arkadaşlarla oyun kaydetmeye (recording anlamındaki kayıt) başladık fakat mikrofon konusunda istediğimiz verimi yakalayamıyoruz.Xbox game recorder (windows+g) ile yaptığım kayıtlarda karşı taraftaki arkadaşların yaptığı konuşmaları kendi kulaklığımla net bir şekilde Aduyabiliyorke
Sevgili Romalılar,

Arkadaşlarla oyun kaydetmeye (recording anlamındaki kayıt) başladık fakat mikrofon konusunda istediğimiz verimi yakalayamıyoruz.

Xbox game recorder (windows+g) ile yaptığım kayıtlarda karşı taraftaki arkadaşların yaptığı konuşmaları kendi kulaklığımla net bir şekilde Aduyabiliyorken kayıt alınınca neredeyse hiç duyulmuyor. Problemimiz bu. Bunu nasıl çözeriz? illa ki farklı bir programa mı yönelmeliyiz?

Farklı bir program önermeden bunu xbox game recorder ile yapabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum.
0
zopcuk
(15.08.20)
bahsettiğim sıkıntıya şuradan ulaşabilirsiniz. Benim sesim net bir şekilde geliyorken karşıdaki arkadaşın sesi çok az geliyor.

www.youtube.com
0
🌸zopcuk
(15.08.20)
yok mu bir babayiğit youtuber gamer?
0
🌸zopcuk
(15.08.20)
Karşı taraftaki arkadaşlarla konuşma oyun üzerinden mi gerçekleşiyor yoksa farklı bir yazılım mı?

Virtual Audio Cable tarzı bir uygulama ile karşı tarafın sesini ayrıca alma ihtimaliniz olabilir mi acaba diye düşündüm.

Ya da OBS ile ekran kaydı alırken mikrofonunuzu ve ayrıca bilgisayarda o esnada ses çıkaran diğer yazılımları da ayrı ses kaynağı olarak gösterip seviyelerini ayrı ayrı ayarlamanız mümkün. Tabi konuşmanın nereden yapıldığı önemli, bahsettiğim yazılımlar direkt oyun içi ses olarak algılarsa anlattıklarım olabilemez.

(Youtube gamer değilim de sesçiyim)
0
hedep
(15.08.20)
(2)

İstanbul'da 2 yaş çocuğu için ritim atölyeleri

chihirovekohaku
bulabilir miyim? Hangi kurslar ya da eğitmenler tarafından düzenleniyor? Beşiktaş ya da Beşiktaş'tan arabayla ulaşımın kolay olduğu herhangi bir lokasyon olabilir.
bulabilir miyim? Hangi kurslar ya da eğitmenler tarafından düzenleniyor?

Beşiktaş ya da Beşiktaş'tan arabayla ulaşımın kolay olduğu herhangi bir lokasyon olabilir.
0
chihirovekohaku
(15.08.20)
Mısırlı Ahmet - 2 yaşa ders veriyorlar mı bilmiyorum.
www.facebook.com
0
ankarakecisi
(15.08.20)
GoodMorningTeacher
(15.08.20)
(8)

askerlik sonrası öksürük

nick bulamadim
ocak ayında askerdeydim. herkes gibi çok kötü hasta olmuştum. tüm gün soğukta bekliyorduk malum. bende durum şuydu. öksürükten konuşamayacak haldeydim. öksürmekten cümlemi tamamlayamıyordum. soğuda çıktığımız zaman öksürüklerim artıyordu haftasonu sıcakta dinlenince geçiyordu. 3 haftanın 2 haftası h
ocak ayında askerdeydim. herkes gibi çok kötü hasta olmuştum. tüm gün soğukta bekliyorduk malum. bende durum şuydu. öksürükten konuşamayacak haldeydim. öksürmekten cümlemi tamamlayamıyordum. soğuda çıktığımız zaman öksürüklerim artıyordu haftasonu sıcakta dinlenince geçiyordu. 3 haftanın 2 haftası hastalıkla geçti. geldim 2 hafta daha evde yatmak zorunda kaldım. sonra ilaçlarla vs. geçti.

6 aydan fazla zaman geçti ama göğüs kafesinin olduğu yerde garip bir his var. yapmacık bir şekilde öksürmeye çalışırsınız ya onu yapınca göğüs bölgesi biraz acıyor. bir de uzun süre hızlı koştuğunuz zaman nefes nefes kalırsınız ve ciğerlerde yanma gibi bir şey olur ya o his var. doktora gidicem de ne olmuş olabilir?
0
nick bulamadim
(15.08.20)
covidi geçirdin ve izleri kaldı, sözde ilk vakamız 15 marttaydı... 4 ay önce pozitiften negatife döndüm bahsettiğin yapmacık öksürük ve göğüs sıkıntısı bende de var.
0
kanlakarisikyagmur
(15.08.20)
le jeune turc
(15.08.20)
covid değildir bence. soğukla alakalı olmalı. en az 5 saat ankara soğuğunda bekliyorduk. çünkü hastasonu içerde durduğumuz zaman geçiyordu.

şu an bir öksürük yok ama öksürüyor gibi yapınca ciğerlerim acıyor. uzun süre koşunca ciğerlerde oluşan yanma oluyor ve kaşımak istiyorum.
0
🌸nick bulamadim
(15.08.20)
ciğerleri etkileyen her hastalık covid değil. ilk defa bir virüs solunum yoluna saldırıyor değil. ne meraklı milletimiz covid geçirdik atlattık demeye.

alt solunum yolu enfeksiyonu olmuş gibi. bronşit geçirmişsiniz diye tahmin ediyorum. kronik bronşit olabilir. ciğerlere bi baktırın bence.
0
antikadimag
(15.08.20)
nefes darligini tanimliyorsun. covid olabilir. 6 ay onceye neden bagliyorsunuz ki bunu? Tedbiri sıkı tutarak bir test yaptirin
0
The_Lollok
(15.08.20)
ben de bi ara 1 sene boyunca öksürmüştüm sonuç bronşları üşütmüşüm ondanmış.bi değerlendir bence.soğuk bi yerde basket oynamıştım galiba ondan oldu.senin duruma da uygun gibi.
0
high hopes of the sozluk
(15.08.20)
2019 baslarinda gittim, covid falan yoktu, benzer seyleri yasadim, zamanla gecti.
0
pofudukayi
(15.08.20)
@the_look nefes darlığı değil. 6 ay önce başladı çünkü. covid olma ihtimalim düşük neredeyse dışarı çıkmıyorum.
0
🌸nick bulamadim
(15.08.20)
(4)

Çok kötü değil mi ?

infernalcadre
Ekşideki şu başlığı görünce çok şaşırdım. Yani gramer hataları bir tarafa, o kadar saçma talepler var ve bunu inanarak yazıyorlar oraya. Hepsinde kötüsü ise yazdıkları yerin yanlış olduğunu bilmemeleri ve sürü psikolojisi ile buna devam etmeleri.https://eksisozluk.com/bimere-diye-bir-garip-foruma-si
Ekşideki şu başlığı görünce çok şaşırdım. Yani gramer hataları bir tarafa, o kadar saçma talepler var ve bunu inanarak yazıyorlar oraya. Hepsinde kötüsü ise yazdıkları yerin yanlış olduğunu bilmemeleri ve sürü psikolojisi ile buna devam etmeleri.

eksisozluk.com

Yani bu adamlar benim komşum, alışveriş yaptığım bakkal, belki bunların çocuklarıyla filan evleneceğim. Bu yazılanlar çok tuhaf ve utandırıcı geliyor bana. (Yeni nesilin deyişi ile cringe)

En azından şu duyuruda ki kadar bir üslup, bir tarz bekliyordum.

Yanlış mı düşünüyorum?
0
infernalcadre
(15.08.20)
Ben de dün okudum ve çok üzüldüm. Komşusu bahçesini suladığı için ağır ceza almasını isteyen insan var. Birilerine sonu kötü olabilecek iftiralar atanlar da var.

İnternet okur yazarlığı diye bir ders vardır. Sanırım internette gördüğümüz her şeye inanmamak için buna ihtiyacımız var.
0
howfaristhesky
(15.08.20)
Forumdaki 10-15 yazıyı okudum. Taşeron problemi, okula gitmeyen öğretmen, mahallenin sinek sorunu, işe alımlarda memleket kayırmacılığı vs. "BİMER'e şikayet nasıl yapılır" başlıklı haberi şikayet hattı zannedip oraya yazmaları haricinde bir aptallık göremedim ben. Yazım şeklinden aklı başında olduğu anlaşılan insanlar da yazmışlar. Bana çok kötü gelmedi. En azından şaşırtıcı bişey yok.
0
IncredibleMau
(15.08.20)
Bu tip insanların hepsinin ortak noktası korkunç yazım hataları. Ortak dilleri var resmen. İçinde yazılanlara ise değinmek bile istemiyorum. Önce gülüyordum okurken sonra baya baya utandım ya. Böyle insanlarla aynı ülkede olmak beni üzüyor.

Daha fazla utanmak için bkz: Cumhurbaşkanlığı külliyesi google yorumları. İçinde harika fantastik yorumlar var.
0
kostüm çok güzel prenses misiniz
(15.08.20)
Valla gram üzülmedim. Ekşi'dekilerin kattıkları yorumlarla birlikte okuyunca gülmekten öldüm. Uzun zamandır gülmemiştim böyle :D Ara sıra canım sıkılınca açar okurum :D

Olayın en komik tarafı ise ülkenin koskoca cumhurbaşkanının hiç işi yokmuş gibi oturup onların şikayetlerini okuyacaklarını düşünecek kadar saf olmaları.

Bir de bu adamlar bu zekayla 18 yıldır ülkenin kaderini belirliyor. Resmen ironinin dibi.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(15.08.20)
(2)

Hiv pozitif kişilerde korona

guzellige inancimi sarsan simgeler var
Merhaba haberi okurken dikkatimi çekti. 1990’ların ortalarındaki gelişmeler sayesinde, HIV’nin anlamının farklı olduğu 20 yıldır bilinmektedir. Bu sebeple T hücrelerinin sayısı 200’ün altına düşmediği sürece HIV’li bireylere rutin ilaçlar verilmektedir.”Yazıyor. 200ün altına düşünce ilaç vermek kesi
Merhaba haberi okurken dikkatimi çekti. 1990’ların ortalarındaki gelişmeler sayesinde, HIV’nin anlamının farklı olduğu 20 yıldır bilinmektedir. Bu sebeple T hücrelerinin sayısı 200’ün altına düşmediği sürece HIV’li bireylere rutin ilaçlar verilmektedir.”Yazıyor. 200ün altına düşünce ilaç vermek kesiliyor mu? Tam olarak anlamını çözemedim.
0
guzellige inancimi sarsan simgeler var
(15.08.20)
gmag.com.tr

Haberin linkini unutmuşum
0
🌸guzellige inancimi sarsan simgeler var
(15.08.20)
T hücre sayısı 200ün üstünde olduğu sürece, diğer hastalık tedavilerinde kullanılan ilaçları herkes gibi alabilirler demek istiyor. T hücre sayısı 200ün üstünde olan kişilere covid aşısı yapılabilir gibi.
0
archmage mahmut
(15.08.20)
(8)

studyo daire

baldur2
sosyal olayim, sehrin ortasinda yasayayim, barlar, cafeler vs ayagimin altinda olsun tarzi bir yaklasim studyo dairenin cok kucuk olusunu sizin gozunuzde cekilebilir kiliyor mu?yoksa en azindan 1 arti 1 mi olsun derdiniz ne olursa olsun?
sosyal olayim, sehrin ortasinda yasayayim, barlar, cafeler vs ayagimin altinda olsun tarzi bir yaklasim studyo dairenin cok kucuk olusunu sizin gozunuzde cekilebilir kiliyor mu?

yoksa en azindan 1 arti 1 mi olsun derdiniz ne olursa olsun?
0
baldur2
(15.08.20)
1+0 evde yaşayamam ben, 1+1 olmali
0
elorelia
(15.08.20)
Mutfak ve salon içiçe amerikan mutfaklar bile kötü hissettiriyor beni. Minimum 1+1de yaşayabilirim sanırım ben
0
hakmut
(15.08.20)
Yatak salon ve mutfağın bir arada oluşunu yeryüzünde hiçbir şey çekilir kılamaz. 1+0 çöplüktür.
0
IncredibleMau
(15.08.20)
Ikna oldum
0
🌸baldur2
(15.08.20)
Bunalırsın
0
photo85
(15.08.20)
Metrekareye bagli. 30 m2 falan olmasalar yasanir gayet. Cok guzel tasarimlar var internette studuo dairelerle ilgili ama bi 50-55 m2 olmasi lazim.
Digeri otel niyetine tutulur bi sureligine anca.
0
Kittie
(15.08.20)
1 artı 1 iyidir.

Dipnot: Kadıköy'de 1 artı 0'da kalmış birinin yorumu.
0
halitkin
(15.08.20)
mutfak kullanılmayacaksa belki de, açık mutfak ne pisliktir yav.
içindeyim biliyorum..
0
janderzel zartanyan
(15.08.20)
(2)

Corona ft. ÖSYM sınavları

Euxinos
Girişte ateş ölçümü yapılıyor mu ? Sınava girenler arasında sınıfta ne kadar mesafe bırakmışlar ?. Yarın ALES var girip girmemek konusunda kararsızım.
Girişte ateş ölçümü yapılıyor mu ? Sınava girenler arasında sınıfta ne kadar mesafe bırakmışlar ?. Yarın ALES var girip girmemek konusunda kararsızım.
0
Euxinos
(15.08.20)
Benim girdiğim okulda ateş ölçümü yapılmıştı. Sınıfta 1 sıra atlayarak oturuluyordu. Tüm pencereler açıktı. Maske dağıtılıyordu, giriş ve koridorda solüsyon vardı. Sınıftakilerin çoğunluğu sınav anında maskelerini indirmişti.
0
ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar
(15.08.20)
Ateş ölçümü yapılmadı. Girişte maske ve üstünde borel yazan bir ıslak mendil verdiler. Kokusu kötü ona göre kullanın. Herkes boşluklu oturuyor. Üniversitede girmiştim ben sıralar uzundu, bir tarafında ben bir tarafında başkası oturmuştu. Önüm ve arkam boştu. Öğrenciler maskeyi indirebilir isterse. Gözetmenler takıyor diye hatırlıyorum. Siperlikle girilebiliyor.
0
black holes in the sky
(15.08.20)
(3)

sevgi göstermek nasıl oluyor?

83746428
sb.
sb.
0
83746428
(15.08.20)
Bir insanı sevince yapacağın şeyleri yaptığını o insandan saklamayarak.
Ha Bi insanı sevince ne yapacağını biz söylersek olur mu? Olmaz.
0
kisa
(15.08.20)
Ezbere yapılmamış tüm eylemler, yani yaptığın her neyse refleks olarak yapıyorsan gerçekten sevgi gösteriyorsundur
0
olaylar olaylar
(15.08.20)
sevgi gosterilmez seviyorum denilir.
0
tiredpanda
(23.08.20)
(1)

tenet filmi sinemada imax mi izlenir 4dx mi ?

neoluyokardesimnebutantantana
sb
sb
0
neoluyokardesimnebutantantana
(15.08.20)
film 4dx e uygun çekilmişse evet. değilse imax
0
ankarakecisi
(15.08.20)
(1)

Whatsapp çevrimiçi gözükmek

Unde bach canim
Biriyle whatsapp üzerimden arama yaptığımızda diğer kişilere çevrimiçi mi gözüküyoruz?
Biriyle whatsapp üzerimden arama yaptığımızda diğer kişilere çevrimiçi mi gözüküyoruz?
0
Unde bach canim
(15.08.20)
konuşma devam ederken menü tuşuna basıp çıktığınızda çevrim dışı görünürsünüz.
0
bruges
(15.08.20)
(4)

Yetişkin aşı geçmişi

726490
Merhaba duyuru insanı,Bugün elimde ufak bir kesik nedeniyle yara meydana geldi. Ne kadar antibakteriyel sabunla da yıkasam baticon ve kolanya da sürsem ne olur ne olmaz diyerek acile gittim. Kesik dediğinizde çizik bile olsa sizi kırmızı bölgeye alıyorlar. Bomboştu. Durumu açıkladım, 2 sene önce ask
Merhaba duyuru insanı,

Bugün elimde ufak bir kesik nedeniyle yara meydana geldi. Ne kadar antibakteriyel sabunla da yıkasam baticon ve kolanya da sürsem ne olur ne olmaz diyerek acile gittim. Kesik dediğinizde çizik bile olsa sizi kırmızı bölgeye alıyorlar. Bomboştu. Durumu açıkladım, 2 sene önce askerde tetanos aşısı olduğumu söyledim. Yaraya baticon sürdükten sonra mevcut aşının 5 yıl koruyuculuğu olduğunu söyleyerek gönderdiler. Sonra bi merak sardı ve araştırmaya başladım. Malum aşı konusu epey de gündem oldu. Hastalıklar nedir belirtileri nelerdir vs baya bilgi sahibi oldum ama kendi aşı geçmişime bir türlü ulaşamadım. Bebekken olduğum aşıları hatırlamıyorum ama ilkokulda en az 2 3 kez ( en az biri tek seferde 2 farklı aşı) lisede de 1 kez aşı olduğumu hatırlıyorum, askerde de 2 aşı oldum. Peki benim okul boyunca olduğum aşılar neydi? bunlara nerden ulaşabilirim. Yetişkin aşılanmasında aşı geçmişinin önemli olduğunu okuyorum. Örneğin tetanosta geçmişte 3 doz aşı almış olmanız önemli. 91 doğuluyum. Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
0
726490
(15.08.20)
E-nabız'da var ama bu sisteme geçilmeden öncekileri göstermiyor sanırım.
0
dede korkut
(15.08.20)
güzel soru. ben de öğrenmek isterim.

askerde yapılan tek doz tetanos aşısı 1 sene koruyor.
0
antikadimag
(15.08.20)
Benim de aşı geçmişim ulaşılabilir bir kağıtta, evrakta toplanmamış.

Şöyle yaptım, kendi doktorumdan önemli aşıları olup olmadığıma dair bir kan testi yapmasını istedim. Örneğin bulunduğum ülkede kızamık, göç edenler nedeniyle yine yaygınlaşmış, çalıştığım kurum kızamık aşısı olup olmadığımı kanıtlamam gerektiğini söyledi. O kan testinde immun olup olmadığım ölçülmüştü ve o testi aşı karnesi niyetine kullandım.
0
buf-e kür
(15.08.20)
Aşılama programı dahi yeni yeni tam anlamıyla oturmuş bir sistem, kaldı ki kaydı tutulsun. Hepatit, KKK diye bilinen kızamık kızamıkçık kabakulak üçlüsü gibi aşıları olup olmadığınız ya da bu hastalıkları geçirip geçirmediğiniz enfeksiyon hastalıkları bölümünde yapılan bir kan testiyle anlaşılıyor. Tetanoz erişkinde tek doz yapılıyor ve 5 yıl koruyuculuğu var.
Bizim jenerasyonda (25-35 yaş arası) çocuk felci, verem aşıları da yapılmış olmalı ama dediğim gibi bizde pek kayıt tutma kültürü yok, bilgisayarlar sistemde yaygınlaşınca biraz biraz edindik o kültürü.
0
art pepper
(16.08.20)
(5)

ABD nasıl yaptırım uygulayabiliyor?

ahm1
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-53786931Aslinda riza sarraf zamaninda da aklima takilmisti ama simdi sorabildim.İran'a sadece abd yaptirim yapiyor di mi? Uluslararasi bir anlasma yok bu konuda?E peki nasil boyle gemilere el koyabiliyor (israil'in filistin'e yaptigi gibi diyebilirsiniz ama
www.bbc.com

Aslinda riza sarraf zamaninda da aklima takilmisti ama simdi sorabildim.

İran'a sadece abd yaptirim yapiyor di mi? Uluslararasi bir anlasma yok bu konuda?

E peki nasil boyle gemilere el koyabiliyor (israil'in filistin'e yaptigi gibi diyebilirsiniz ama o daha farkli)? Aktarildigi kadariyla hicbir iranli yetkili de demiyor ki "sana ne kardesim, ben venezuela'ya petrol gonderiyorum, sen nasil karisiyorsun."

Yillarca bu ulkede iran'a yonelik yaptirimlari delmek icin degisik yollara basvuruldu di mi? E peki abd nasil her ulkenin bu kadar icine girebiliyor? Yoksa abd "kim delerse ona da yaptirim uygularim" mi diyor?

Sorular sorular....
0
ahm1
(15.08.20)
Dünyadaki tüm ticaret Dolar üzerinden dönüyor. Peki Dolar'ın sahibi kim ? Hangi ülkeyle hangi ülkenin ticaret yaptığı önemsiz aslında. Adamların parasını kullanıyorsun neticede.

"Biz borcumuzu bile kendi paramızlda ödediğimiz için paramızın değeri düşmez" diyen bir ülke Amerika.

Not Cevabım neden tiklenmemiş anlamadım. Diğer tiklenenlerinkinden bir farkı yoktu oysa ki.
0
Avoiding The Puddle
(15.08.20)
mastercard / visa / swift. Bu sistemlerin hepsi amerikada. Yani sen simdi evinden cikip bakkaldan bir sakiz aliyorsun ya, hah o sakizi kredi karti ile alirsan amerika ustunden donuyor islemler. swift yani tum uluslararasi para transferi sistemi de adamlarin elinde.

Simdi bu durumda adam at kosturuyor tabii
0
oscar
(15.08.20)
Olay adamların parasından ziyade ürünü.


Şöyle anlatayım; eğer sen bi şey üretiyorsan ve bu ürettiğin ürün içeriğinde Amerikan malı varsa Amerika sana karışır. Bunu da en başından Amerika’dan o malı alırken onaylıyorsun.

Yazılımsal olur donanımsal olur, fark etmez Amerika malının takibini yapar.


Her üründeki Amerikan malı oranı değişik, bunun da belli başlı oranları aralıkları var. Eğer o alan için belirlenenden daha az Amerikan ürünü varsa, amerikan takibine takılmaz eğer aynı ya da fazla orandaysa takılır. Takip dediğim ise düşündüğünüzden çok daha ciddi.

Amerika’da bu işleri takip eden üç ayrı kurum var.

Takip derken ne oluyor derseniz. Amerikan mallarını içeren malınızı satamayacağınız yerleri belirtir Amerika. Mesela bazı malları Rusya’ya satamazsınız, hiçbir malını Kuzey Kore’ye satamazsınız.

Diyelim satarsanız ne olur. Önceden yaptığınız anlaşmaya aykırı olur ve dava açılır hakkınızda. Çok ciddi bi tazminat ödersiniz, genelde şirketi batırcak kadar okuyor bu. Diyelim ki batmadınız, ödediğinizin en az bikaç katı bi parayı ipotek edersiniz ticarete devam için ve söz verirsiniz uyacağınıza.


Diyelim ki siz a şirketine sattınız malı, o da dedi ki şurda kullanıyorum ve şu taşeron firması bu işi yapıyor benim için. O taşeron firması alıp onu İran’ a götürürse siz yine ceza alıyorsunuz malın takibi yapmadığınız için.


Tim dünya işte böyle Amerika’ya domalıyor. Gücü ürününün çokluğundan ve onu koruyabilmesinden geliyor.
0
tessera
(15.08.20)
Sadece ABD değil tüm dünya uyguluyor. Birleşmiş Milletler'in İran'a yaptırım uygulanması yönünde bağlayıcı bir kararı var, yani BM'ye üye tüm devletler bu karara uymak, dolyısıyla ambargo uygulamak zorunda. Bunu en sıkı yapabilen ve denetleyebilen ülke de ABD çünkü banka ve finans ssistemi onun kontolünde.
0
halanne
(15.08.20)
Herkes banka ve finans diyor ancak ürün olmadan bunların bir anlamı yok. Amerika ürünlerimi vermem verdirtmem dediğinde piyasada kaç ürün kalacak. Kaç firma Amerika’dan donanım yazılım satın alıyor, kaç firmanın çipleri ya da küçük parçaları Amerikan üretimi. Karşısında belki Almanya ve Japonya ürünleri olabilir ama onların da belki Amerikan deneyimine tabi noktaları vardır. Sizin Amerika’yı üretim zincirinden komple çıkardığınızı düşünelim, dünyada ne kadar ürün kalır?


Onların elindeki en büyük güç bu. Finanstaki gücünü de bu veriyor onlara zaten. Çünkü her üründen para kazanıyorlar.
0
tessera
(15.08.20)
(2)

Bodrum araç kiralama

therevo
24/08/2020 tarihinde gidiş 7:00 > 26/08/2020 de 06:00 da dönüş yapmam gerek bir yolculuk var. Bu tarihler arasında bodrumda araç gerekmektedir. Online olarak kiralamak mı, ofisten mi daha mantıklı?Bir de istenilen saatler arasında teslim alıp, teslim edebiliyor muyuz? Şu firma iyidir dediğiniz bi fi
24/08/2020 tarihinde gidiş 7:00 > 26/08/2020 de 06:00 da dönüş yapmam gerek bir yolculuk var.

Bu tarihler arasında bodrumda araç gerekmektedir. Online olarak kiralamak mı, ofisten mi daha mantıklı?

Bir de istenilen saatler arasında teslim alıp, teslim edebiliyor muyuz? Şu firma iyidir dediğiniz bi firma var mıdır? ( Ekonomik olması öncelikli )
0
therevo
(15.08.20)
online daha mantıklı, kiralamadan önce web sitesinden kampanyalar kısmını kontrol et, çok kolay ulaşabileceğim indirim kodları oluyor.

budget, enterprise vs gibi şirketler güvenilirdir.
0
nucleon
(15.08.20)
Online
0
kuehles blondes
(15.08.20)
(1)

Adınıza PTT kargo ile ürün gönderilince mesaj geliyor mu

iddaaci
Merhaba, her zaman geliyor mu yoksa gelmediği de oluyor mu?
Merhaba, her zaman geliyor mu yoksa gelmediği de oluyor mu?
0
iddaaci
(15.08.20)
Numara yanlış verilmediyse her zaman geliyor.
0
halitkin
(15.08.20)
(7)

Tuzsuz şekersiz abur cubur

blue eyes white dragon
Kuruyemiş dışında yenebilecek hazır bir şey var mı? Bir arkadaşım diyette ve bahsettiğim şeyleri yiyemiyor. Ne önerirsiniz?Galete var bir başka ne var.
Kuruyemiş dışında yenebilecek hazır bir şey var mı? Bir arkadaşım diyette ve bahsettiğim şeyleri yiyemiyor. Ne önerirsiniz?

Galete var bir başka ne var.
0
blue eyes white dragon
(14.08.20)
salatalık ve domates. yıka ye.
0
alperz
(15.08.20)
www.migros.com.tr şu olabilir, tadı da çok güzel.
0
signore
(15.08.20)
Ben şunun tadını beğeniyorum epey: www.migros.com.tr
0
plutongezegendegilmi
(15.08.20)
signore, plutongezegendegilmi teşekkür ederim ama içeriklerinde tuz var. tuz ve şeker kesinlikle olmaması lazım.
0
🌸blue eyes white dragon
(15.08.20)
Çıtırelma vardı, seveni çok.
0
megalomaniac
(15.08.20)
Yulaf kepeği gevreği. Çikolata aromalısı da, tarçınlısı da şeker tüketmeyen biri için lezzetli ve yeterli tatta. Yanına çay veya kahve.
0
gayda
(15.08.20)
Tarhana cipsi.
0
halitkin
(15.08.20)
(4)

Klima sorusu

atcapar
Merhabalar, arçelik ekolojik inverter 18.000 btu klima aldim 3 hafta önce. Klima çalışırken dış unitedeki motordan çok ses geliyor sanki böyle içerde demirler birbine çarpıyormuş gibi sesler geliyor ve titreme yapıyor. Ses rahatsız etmeye başladı. Bu arada dış ünite balkonda zeminde duruyor duvara m
Merhabalar, arçelik ekolojik inverter 18.000 btu klima aldim 3 hafta önce. Klima çalışırken dış unitedeki motordan çok ses geliyor sanki böyle içerde demirler birbine çarpıyormuş gibi sesler geliyor ve titreme yapıyor. Ses rahatsız etmeye başladı. Bu arada dış ünite balkonda zeminde duruyor duvara monte edilmedi bunun ile bir alakası olabilir mi? Servisi arasam duvara montaj ederler mi ücretsiz olarak?
0
atcapar
(14.08.20)
Klima çalışırken o diş ünitenin üzerine oturmayı çıkmayı denediniz mi hiç.
Altında lastik pabuç var mı?
Ayrıca kimse ücretsiz bir şey yapmaz gibi geliyor.
0
kisa
(14.08.20)
Dış ünitenin montajı yanlış yapılmış. Servisi arayıp şikayetinizi bildirin. Ücretsiz çözmeleri lazım. Ama neden 3 hafta beklediniz.
0
ozdek
(15.08.20)
Monte edildiği yere titreşimi absorbe edecek plastik montaj papuçları kullanmaları gerekirdi.
0
John Bloor
(15.08.20)
dış ünitenin yerdeki fotosunu atsanız daha iyi yardımcı olunabilirdi. 6 yıl boyunca 2 tane dış ünitemiz yerde durdu bir problem yaşamadık. altında kauçuk pabuçlar var mı? arçelik kolay kolay yanlış montaj yapmaz ama yaz yoğunluğundan olabilir de,
siz servisi arayın bence.
0
tukenmez adam
(15.08.20)
(1)

iphone 11 ile alakalı ayarlar hk.

synche
1. faceid'nin maske ile çalışmasını sağlamanın,2. ekranın elimizi kaldırınca otomatik açılmasını engellemenin,3. çağrı yanıtlamak için elimi cebime götürdüğümde zil sesi seviyesinin bir miktar kısılmasını iptal etmenin bir yolu var mı?@avatar is back eyv sağolasın..
1. faceid'nin maske ile çalışmasını sağlamanın,
2. ekranın elimizi kaldırınca otomatik açılmasını engellemenin,
3. çağrı yanıtlamak için elimi cebime götürdüğümde zil sesi seviyesinin bir miktar kısılmasını iptal etmenin bir yolu var mı?

@avatar is back eyv sağolasın..
0
synche
(14.08.20)
1- ios 14 güncellemesi ile maskeyle de açılabilecek deniyor. Şimdilik bir yolu yok. Ben burnumu çıkarınca tanıyor sonra geri takıyorum
2- ekran parlaklık ayarlarında “uyandırmak İçin kaldır” kısmını deaktif edin
3- emin olmamakla beraber iptal edemiyorsun hocam. Telefonu kaldırınca sesini kısıyor
0
avatar is back
(15.08.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.