[]

Payooner, transferwise vs.

yurtdışından en karlı ödeme alma yöntemi hangisidir acaba? doğrudan türk bankalarından birini kullanmamak için mantıklı bi sebep var mı?




 
Valla ben Payoneer kullanıyorum ve çok memnunum. 1 dolares komisyon alıyor bankaya transfer ederken. Kartı da var. Yıllık aidatı 30 dolares onun da. Kart özelliği güzel bence. Transferwise' ın da kartı var ama Türkiye'ye göndermiyorlar.

Ödeme alma yöntemi olmadan direk banka hesabınıza transfer edilirse uçuk swift komisyonları ödemek zorunda kalırsınız. Paranız pul olur. Yine Payoneer'den falan direk döviz olarak yolladığınızda da uçuk komisyonlar ödersiniz. Sadece Enpara var bildiğim dövizden düşük komisyon alan.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (15.08.20 19:29:17 ~ 19:33:05) 
@inatçılığın yeryüzündeki temsilcisi

türk bankasına dolar hesabı açsam bu söylediğiniz uçuk komisyon sorununu çözmüş olur muyum? diğer ödeme alma yöntemlerine göre kar durumu nasıl olur?
  • isveperver  (15.08.20 19:39:36) 
ben birikince 250-280 dolar falan alıyorum Payoneer'dan.

Kendisi ödeme için 5.50 dolar falan kesiyordu, para geldiğinde sanıyorum TEB de 3-5 dolar kesmiş oluyor. USD hesabıma istiyorum direkt.

bak en son $265.87 varmış, $5.32 fee ile çekmişim. ($260.55)
Teb'e gelen 253,55$.

toplam 12 dolarımı yemişler yolda :D

Kart ile atm'den çekme olayında da yıllık masraf + çekim komisyonu olduğu için aynı kafaya geliyordur gibi düşünmüştüm ben.
  • nhk ni youkosu  (15.08.20 23:09:13) 
Kaçınmanızı özellikle söylediğim nokta sizin bahsettiğiniz. Sanırım detay vermemişim. "Payoneer'den direk döviz olarak yolladığınızda da uçuk komisyonlar ödersiniz." cümlesinde bahsettiğim aslında Türk bankasına döviz hesabı açıp oraya parayı döviz olarak göndermek. Yani bunu yaptığınızda uçuk bir komisyon kesilir.

Size bundan 3-4 ay önce ilk çekimimi yaparken yaşadığım olayı anlatayım. Acemisiyim Payoneer'in, daha önce çekim yapmamıştım, 50 dolar çekecektim. Bunun için önce Garanti'den döviz hesabı açtım, dolar olarak yolladım parayı bankama ama adamlar swift komisyonu adı altında 25 dolarımı kesmişler. Bankanın komisyon kesintisini öğrenmek için sayfalarına bakmak gönderdikten sonra aklıma geldi, nasıl bir salaklıksa. İlk çekimimi öyle bir kötü tecrübeyle yapmıştım.

İlla ki döviz olarak yollayacağım diyorsanız Enpara hesabı açın. 20 TL komisyon alır döviz transferinden. Ben sonradan Enpara açtım bunun için. En uygunu Enpara. TL olarak gönderirseniz hiçbir banka swift komisyonu falan almıyor. Dövizden swift komisyonu alınmasının sebebi ise dövizin muhabir bankalar, aracılar falan ile çok fazla dolaşıma girmeleri oluyor. Para size gelmeden önce birkaç duraktan geçiyor.
eksisozluk.com

TL'de ise hiçbir yere uğramadan doğruca size geliyor. Payoneer, Transferwise gibi aracı kurumların tek olumsuz tarafı biraz daha düşük kurdan çevirmesi. Mesela dolar 7.00 TL ise onlar 6,90' dan falan çevirir. Zarar sadece oradan oluyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (15.08.20 23:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.