[]

İngilizce Kitap Okurken Bilmediğim Kelimeler

Birkaç gündür ingilizce kitap okuyorum. Polisiye Teen Fiction olarak geçiyor ama başlangıç için iyi.

Neyse, şimdi haliyle bilmediğim kelimeler çıkıyor. Bir kısmına bakmıyorum hiç. Hiç anlamıyorsam bakıyorum. Cümlenin gidişattan belli oluyor bazı kelimeler.

Merak ettiğim; bu kelimeler, gündelik hayatta - hem konuşma hem yazı - ne kadar kullanıldığını nasıl ve nereden bilebilirim?

Misal utter diye bir kelime çıktı. Daha önce gördüğüm bir kelime. İlerki sayfalarda da gördüm. Diğer kelime ise frown. Bunu ilk defa karşıma çıktı. Sonraki sayfalarda ikinci kez çıkınca, hafızamda yer edindi.

Disguised diye bir kelime var. Ben bunu ne kadar kullanıldığını nasıl ve nereden bilebilirim?

Alakasız kelimeler ile hafızamı doldurmak istemiyorum.

 
Fazla kelime göz çıkarmaz ama ezberlemek için de kasmayın. Zamanla kelime bilginiz gelişiyor, ihtiyaca ve ilginize göre şekilleniyor.

Ezberlemek üçin daha çok dizilerde, konuşmalarda geçen ve anlamadığınız kelimelere yoğunlaşın.
  • archmage mahmut  (15.08.20 12:52:02) 
Sorduğunuz şeyin ismi "word frequency".

Farklı listeler ve sıralamalar var bu konuyla ilgili ama fikir edinmek için sormuşsunuz o yüzden şu link iş görür.

www.english-corpora.org
  • influx  (15.08.20 12:52:49) 
üçü de ingilizce kitap okuyan birinin sıklıkla karşılaşacağı kelimeler. hafıza öyle dolan bir şey değil ya. tablet misiniz ksdhdshf


  • bohr atom modeli  (15.08.20 14:18:12 ~ 14:18:23) 
kelimeyle hafızanız dolmaz, hepsini öğrenin.


  • reavelyn  (15.08.20 14:49:40) 
Altını çizip bir yere not alabilirsiniz ama hepsini birden öğrenemezsiniz, hem yöntem, hem de günlük kalıplar için her gün buradan video izlemenizi tavsiye ederim. www.youtube.com Ayrıca Advanced kursu da veriyorlar ve uygun ücretli.


  • kaset  (15.08.20 17:23:49) 
Günlük hayatta konuşmalarda kullanıldığında absürt kaçmayan kelimeleri öğrenmek için ingilizce altyazılı dizi film izlemek güzel bir yöntem.


  • art pepper  (16.08.20 00:11:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.