[]

Şizofreni mi?

Arkadaşım gece uyurken konuşuyor. Ama öyle böyle bir konuşmak değil bazen saatlerce sürüyor. Uykuda karakterler yaratıyormuş, bunu kendisi böyle anlatmıyor ama dinledikçe anladım, sorunca şunu anladık çocukluğundan beri yapıyormuş bunu. Babası 7 yaşında ani bir kalp krizi ile ölüyor, köy yerinde büyümüş, orada daha da önemli, çok ciddi travma olmuş bence. Çünkü bir rüyasında ejderhadan bahsediyordu ömrümüzden ömür alan ejderha diye, o zamanlar görmüş en son sonradan sorduğumda. Günlük hayatta sıkıntı yok Başka sesler duymuyor, ama uykudakileri bazen ben anlatana kadar hatırlamıyor, ama mesela defalarca konuşuyoruz, tekrar tekrar aynı şekilde devam ediyor. Uyurken Konuştuklarımızı hiç hatırlamıyor bu yönünü yani. Psikiyatriye mesleğinden dolayı gidemişti, sonra online bir doktor ile görüştü, stres seviyen çok yüksek demiş. Sizce ne olabilir? Bu işi yapan biri varsa görüşlerini ayrıca duymak isterim, çok ilginç bir vaka,




 
Parasomnia olabilir. Sadece uykuda ortaya çıkan anormal davranışlardan bahsediyorsunuz. Stresi azaltmasına yardımcı olacak tedavi yöntemlerine başvursun.


  • coca cola  (15.08.20 11:47:14) 
spiritüel bir çözüm önerebilirim.
siciline yansımadan halledebilir.
özelden görüşebiliriz ancak bunu kendisi talep etmeli.
  • janderzel zartanyan  (15.08.20 15:18:56) 
Şizofrenide uykuda konuşma olmaz daha farklı semptomlarla kişi uyanıkken kendini gösteren bir hastalıktır. Travma yaşadıysa onun etkisi olabilir bu yaşadıkları psikiyatriste başvurabilir.


  • karmaşık  (15.08.20 15:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.