[]

iş etiği

bir firma sizi arıyor kendi ofisinde toplantı talep ediyor. siz bir firmada çalışıyorsunuz veya firma sahibisiniz.

adamın ofisine gideceksiniz adamın sorununu anlayacaksınız ona göre çözüm sunup fiyatınızı vereceksiniz. 30-45dk arası bir görüşme.

toplantı günü ofise gidiyorsunuz ve adamın gelmesini bekliyorsunuz. adam geldikten sonra öğreniyorsunuz ki size ve diğer firmalara da haber vermeden aynı iş için sizin rakibiniz olan 5 firmayı daha çağırmış sizle beraber 6 firma aynı toplantı salonunda.

bu durumda ne yaparsınız?

a) toplantıyı terk ederim.
b) diğer firmalarla beraber toplantıyı devam ettiririm.
c) özel bir toplantı için başka bir gün ve saat rica ederim
d) diğer

 
valla yaptığım işin içeriğine göre değişir ama muhtemelen diğer firmalarla beraber toplantıyı devam ettiririm. bana yeterince söz hakkı verilmediğini hissedersem ancak o zaman toplantıyı terk ederim.


  • ala09  (15.08.20 15:58:52) 
b

benimle birlikte aynı işi yapan beş firma daha çağrılmışsa şartlar eşittir. görüşmeyi yapr, stratejimi belirler gerekirse sonrası için özel bir toplantı talbinde bulunurum.
  • foolrules  (15.08.20 16:03:59) 
Daha çok başka etkenler de var aslında.

Kendime, firmama, yaptığım işe güveniyorsam, bu müşteriye muhtaç değilsem, basar giderim.

Benim, firmamın paraya ihtiyacı varsa, söz konusu müşteri bana iyi fırsatlar kazandıracaksa toplantıya katılırım.
  • samterk  (15.08.20 17:04:24) 
Sektorune, verilen hizmetine gore degisir. Atiyorum Migrosun satin alimcisi 5 tane tedarikciyi ayni anda cagirip, malini pazarlamasini, urunu kactan verecegini herkesin icinde sunmasini isteyebilir mi? Oyle sektorler, isler vardir bu durum siritmaz, dogal karsilanir falan


  • neverletyougodown  (15.08.20 17:23:26) 
Şöyle bir şey var ki zaten bu firma o saatte tek sizle görüşseydi de başka yerlerden de fiyat alacaktı. Fiyat vermeler o ortamda yapılmayacaksa sorun yok, hatta rakiplerinizi görmeniz açısından güzel. Ben b diyorum.


  • Kahir ekseriyet  (15.08.20 18:21:40) 
en dusuk fiyata en yuksek kaliteyi ben sunarim. o gun o masadan ben o isi alarak kalkarim baska bir gune detaylari netlestirmek imza atmak icin ikna eder ve tarih alirim.
o tarihe yaklasinca da yan yattim suya dustum camura battim abi bugun abi yarin diye oyalarim 3-4 gun sallarim o da en sonunda masadaki diger elemanlardan birisini cagirmak ya da bambaska birisini cagirmak zorunda kalacak.
boyle de hem tukurdugunu yalayacaktir hem de diger musterilerin gozunde kuculecektir. o adamlar da onlardan is almaz.
  • turbo sadık  (15.08.20 19:07:46) 
ben olay nereye varacak diye beklerdim.

kafanizdaki fiyattan düsmeyin kesinlikle.
  • duygusuzromantik  (15.08.20 20:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.