Giriş
(4)

Dizi veya Filmlerdeki Lüks Restoran ve Cafe İsimleri Neler?

catpat
Otel vs de olabilir akılda kalıcılardan.
Otel vs de olabilir akılda kalıcılardan.
0
catpat
(21.11.20)
ritz otelleri bir cok filmde vardir
0
exlibris
(21.11.20)
eski filmlerde hilton ve tarabya otel cok kullanilmis.
0
in vino veritas
(21.11.20)
four seasons standart. ozellikle new york'ta falan.
0
hot potato
(21.11.20)
Gercek olmasi sart değilse Avrupa Yakasindan, Asparagus

Gerçeklerden John Wick, continental hotel.
0
pofudukayi
(21.11.20)
(3)

TV ps4 görüntü kalitesini etkiler mi

sutcuyumbensutcu
Cihaz hep 2011 yılında aldığım 43inç philipse takılı şuan ac odessey oynamaya başladım ama grafikler kötü görünüyor. Yeni oyun sonucta. Bir diğer tv olan samsung 55 inç (2018de aldım) e taksam daha iyi görüntü alır mıyım? Yoksa kurcalamaya gerek yok mu?
Cihaz hep 2011 yılında aldığım 43inç philipse takılı şuan ac odessey oynamaya başladım ama grafikler kötü görünüyor. Yeni oyun sonucta.
Bir diğer tv olan samsung 55 inç (2018de aldım) e taksam daha iyi görüntü alır mıyım? Yoksa kurcalamaya gerek yok mu?
0
sutcuyumbensutcu
(21.11.20)
Etkiler. Arkadaşım iş gereği kaldığı oteldeki TV'ye bağladı PS4'ü ve bildiğin lag vardı TV sebebiyle.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Kesinlikle etkiler.
0
uuth
(21.11.20)
herhalde yani hz denilen bir olay var.

Hz Nedir ?


Yüksek Hz değerine sahip görüntü veren cihazlar daha iyi ama kötüdür. Şöyle, görüntünün daha sık bir aralıkla yenilenmesine olanak sağlarlar. Bu tabiki de iyi bir şey. Daha fazla ayrıntıyı daha kısa bir süre içerisinde görebiliriz. Bu kötü bir şey gözümüzü daha fazla yorarız.
0
jamswety
(21.11.20)
(6)

Twitter Sorusu

hair freak
Bu hikaye özelliği gelmemiş olan var mı, ben uygulamadan kullanmadığım için mi göremiyorum kimsenin fleetini?
Bu hikaye özelliği gelmemiş olan var mı, ben uygulamadan kullanmadığım için mi göremiyorum kimsenin fleetini?
0
hair freak
(21.11.20)
Bende uygulamada var web sitesinde yok.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Ben de web sitesinden ve tlefonda da chromedan kullanıyorum ondan göremiyorum demek.
0
🌸hair freak
(21.11.20)
Evet.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Bende yoktu uygulamayı güncelleyince geldi.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Telefonda twitter lite kullanıyorum bunda o özellik yok
0
freebird5406_2
(21.11.20)
web surumunu kullaniyorum webde goremedim. yok galiba.
telefonda da uygulama indirmedim, chrome'dan aciyorum, onda da yok. sanirim sadece uygulamada var
0
exlibris
(21.11.20)
(3)

Oda nem oranı kaç olmalı?

Mehmet Ersoz
yüzde olarak evdeki bir odanın nem oranı kaç olmalı acaba?
yüzde olarak evdeki bir odanın nem oranı kaç olmalı acaba?
0
Mehmet Ersoz
(21.11.20)
%40-%60 arası.
0
himmet dayi
(21.11.20)
İklimlendirme dersinde yüzde 65 demişti hoca.
0
dissendium
(21.11.20)
minimum %40 diye biliyorum ben de. kbb doktorları hep bu yönde tavsiye veriyor.
0
la lykia
(21.11.20)
(4)

tübitak yüksek lisans bursu

vacigok
merhaba. bu bursa kabul edilmek çok zor mudur acaba? ortalama puanlarım var, ales ve not ortalamam 80-85 aralığında ve duyduğuma göre 90 civarında puanları olan kişiler alınıyormuş çoğunlukla. buna istisna oluşturan örnekler var mıdır bildiğiniz? bir de tübitak haricinde geri ödemesiz burs veren kur
merhaba. bu bursa kabul edilmek çok zor mudur acaba? ortalama puanlarım var, ales ve not ortalamam 80-85 aralığında ve duyduğuma göre 90 civarında puanları olan kişiler alınıyormuş çoğunlukla. buna istisna oluşturan örnekler var mıdır bildiğiniz? bir de tübitak haricinde geri ödemesiz burs veren kurum öneriniz var mı acaba?
0
vacigok
(21.11.20)
Tubitak proje bursu var. Ancak bunu önermiyorum. Şahsen benim başıma bela oldu. Proje bursunu kolay alıyorsunuz.

Dediğin puana göre olan bursta puanlar yüksek oluyor ama en temizi o.
0
Gabriel
(21.11.20)
Ben aldığımda (yıl 2013) yarı yarıya not ortalaması ve ALES puanı şeklinde hesaplanan puan için 92 üzerine verilmişti. 80-85 aralığına çıkacağına ihtimal vermiyorum açıkçası. Zira bu tür bursların taban puanı genelde her sene yükselir, düşmez. ALES puanınızı yükseltme ihtimaliniz var mı?

Bu bursun da geri ödemesi vardı bu arada. Yüksek lisans 3 senede bitmezse %50 faizle geri ödenmesi gerekiyordu. Öyle imzalayarak almıştım bursu.
0
peki madem
(21.11.20)
90 bile zor be hocam, 85 nerede :(
0
giovanne
(21.11.20)
evet zor :) ek olarak proje burslarına bakabilirsin ya da kadro kovalayabilrsin. yalnız şöyle bi şey var çok nadiren yök doktora bursu için yüksek lisanstakiler de başvuru yapıp alabiliyor. geçen sene bizde öyle olmuştu. normalde doktoralar içindi ama kimse başvurmayınca master öğrencilerine sormuşlardı.
0
superfluid
(21.11.20)
(2)

iptv'yi windows pc'de izlemek

etna
vlc player ile açıyorum ama vlc playerin .m3u dosyasını açması 1 dakika filan sürüyor. bu süre içinde kasılıyor "program yanıt vermiyor" uyarısı veriyor. daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde izleme yöntemi var mıdır?
vlc player ile açıyorum ama vlc playerin .m3u dosyasını açması 1 dakika filan sürüyor. bu süre içinde kasılıyor "program yanıt vermiyor" uyarısı veriyor.
daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde izleme yöntemi var mıdır?
0
etna
(21.11.20)
m3u dosyasının içinde muhtemelen 20 bin kanal + vod vardır o yüzden çok geç açılıyordur. ben o durumda sürekli izlediğim kanallar için ayrı bir m3u hazırlıyorum (Notepad ile) ve VLC ile onu açıp izliyorum.

Yalnız kullandığın IP TV sunucusuna bakım vs. yaparlarsa elindeki m3u'nun yenilenmesi gerektiğinden tekrar indirip o düzenlemeyi tekrar yapman gerekecek. m3u içindeki linkler değişiyor çünkü.
0
himmet dayi
(21.11.20)
m3u'yu not defterinde aç ve izlemeyeceğin içerikleri sil.
0
facebook
(21.11.20)
(2)

Sözlükten deyege

mysql34
Sözlükten deyege'ye benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
Sözlükten deyege'ye benim yerime mesaj atabilir misiniz, ekşisözlük hesabım yok mesaj atamıyorum
0
mysql34
(21.11.20)
Mesaj attım ama en son 1 yıl önce entry girmiş ve toplam 39 entry'si olan bir yazar. Artık sözlüğe girmiyor olabilir.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Aynı deyege twitch'te yayın yapıyor olması lazım, yayınına girip yazabilirsiniz bence. Zaten 80-100 anca izleniyor, kolay ulaşırsınız.
0
koskoca kirpi
(21.11.20)
(1)

Saçını kendi kesenler

black mamba
Bugün 3. Sefer saçımı kendim kestim. Her seferki daha hızlı ve daha iyi oluyor. Ancak 2 şeyi tam yapamıyorum. 1 - enseleri yapmak zor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?2- üstler 25mm, yanlar ve arkalar 22 mm, aşağılar 19mm diye gidiyor. Ancak geçişler nizami olmuyor. Her tarafı göremediğim için belki geçişle
Bugün 3. Sefer saçımı kendim kestim. Her seferki daha hızlı ve daha iyi oluyor. Ancak 2 şeyi tam yapamıyorum.

1 - enseleri yapmak zor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?

2- üstler 25mm, yanlar ve arkalar 22 mm, aşağılar 19mm diye gidiyor. Ancak geçişler nizami olmuyor. Her tarafı göremediğim için belki geçişler yamuk oluyordur. Siz nasıl yapıyorsunuz?
0
black mamba
(21.11.20)
makinenin geçiş aralıkları kısaysa belli olmuyor yamuk hizalamalar çok fazla. ben yanları alıyorum sadece 12-9mm ile. enseye hiç dokunmuyorum başta. ense ve hizası 9 mm oluynca zaten naturel ense gibi oluyor. ense tüylerini de eşime aldırıyorum.

üstlerde saçın yanlarına düşüyor güzel oluyor hatalarda kapanıyor. pompador benzeri bişeyler oluyor. bazen üstleride kısaltıyorum. shadowline marka makas aldım tavsiye ederim. parmak arası tekniğiyle kısaltıyorum. sonra saç uçlarına ara makas vuruyorum asimetrik olsun küt durmasın diye. çok çok iyi oluyor. berbere gitmiyorum pandemiden beri. makinede philips mg7720
0
xrated
(21.11.20)
(5)

Sokağa çıkma yasağında doktor randevusu

nesenbilneben
Bugün yemek yerken dişim kırıldı ve tek boş randevuyu akşam 19:00'a alabildim. Muhtemelen işim 1 saatten uzun sürecek ve 20:00'den sonra eve dönmek zorunda kalacağım. Zaten o saatte araç bulamayacağım için yürüyerek yarım saat sürecek.İnternette doktor randevusu olanların yasaktan muaf olduğuna dair
Bugün yemek yerken dişim kırıldı ve tek boş randevuyu akşam 19:00'a alabildim. Muhtemelen işim 1 saatten uzun sürecek ve 20:00'den sonra eve dönmek zorunda kalacağım. Zaten o saatte araç bulamayacağım için yürüyerek yarım saat sürecek.

İnternette doktor randevusu olanların yasaktan muaf olduğuna dair bir bilgi var ama bir belge göstermek gerekiyormuş sanırım. Ben randevuyu telefonla aldım elimde belge yok. Daha önceki yasaklardan bu konuda bilgisi olan var mı? Polis çevirirse klinikten çıkarken ödeme yapınca verdikleri makbuzu vs. göstersem olur mu?
0
nesenbilneben
(21.11.20)
doktora gittiğinde ondan bi belge alsan olmaz mı?
0
killerbee
(21.11.20)
Dün bir arkadaşım hastaneye gitti saat 21:00 gibi. Belgesi olduğu için sorun olmadığını söyledi. E-nabızda falan gözüküyor mu bilmiyorum ama telefondan randevunuzu falan gösterirseniz de sorun yapmazlar bence.
0
a piece of cake
(21.11.20)
babamın dişsici var ,65 üstü
dişci dedi ki telefonuna mesaj atacağım, onu göstermen yeterli
polise denk gelince mesaja bakıp tamam diyormus, en kötü arıyormus teyit icin var mı randevusu diye o an

yani siz doktora ya da sekreterine söyleyin,mesaj atsın size
0
blackgirl00
(21.11.20)
Gideceğiniz hastane aynı şehir sınırları içindeyse seyahat izin belgesine gerek yok. az önce 65 yaş üstü dedem için 199 ile bu konuda konuştum. Herhangi bir çevirme durumunda MHRS randevu bilgilerinizi göstermeniz yeterli oluyor.
0
teletabi
(21.11.20)
İşim 20:00'de bitti. Danışmadan bir kağıt verdiler bu akşam burda tedavi olmuştur diye. Polis falan da çıkmadı karşıma, kazasız belasız döndüm eve.
0
🌸nesenbilneben
(21.11.20)
(19)

İş Değiştirmede Kararsız Kalmak

a piece of cake
Merhaba sevgili duyurucular,Halihazırda çalıştığım firmada 2 yıldır terfi, zam vb. alamadığım için iş değiştirmeye karar verdim ve arayışlara girdim. Çalışma şartlarım ekip arkadaşlarımdan çok aşağıda. Örneğin birçok çalışan benden yüksek maaş alıyor, şirket aracı bulunuyor vb. Bu nedenle uzunca bir
Merhaba sevgili duyurucular,

Halihazırda çalıştığım firmada 2 yıldır terfi, zam vb. alamadığım için iş değiştirmeye karar verdim ve arayışlara girdim. Çalışma şartlarım ekip arkadaşlarımdan çok aşağıda. Örneğin birçok çalışan benden yüksek maaş alıyor, şirket aracı bulunuyor vb. Bu nedenle uzunca bir süre burnout yaşadım ve ayrılmaya karar verdim. Şu an çalıştığım firma global bir eğitim markasının distribütörlüğünü yapıyor. İş arkadaşlarım ve yöneticilerim kaliteli ve bana birşeyler katabilen insanlar. Çalışma koşullarım çok rahat, sabah 8:30'da başlayan mesaiye 10'da gelebiliyorum, akşam erken çıkabiliyorum bunlar sorun olmuyor.

Diğer firmayla görüşmelerim olumlu gitti ve bana teklif yaptılar. Şu an çalıştığım şirkete göre nispeten daha küçük bir şirket. Ancak yine global bir markanın distribütörlüğünü yapıyor. Bu şirket bana şu an çalıştığım yerden 1.500 TL daha fazla maaş, araba ve 3 ayda bir prim teklif etti. Pozisyon satış uzmanı. Ben adamlara tamam dedim ve benden en yakın zamanda başlamamı bekliyorlar.

Daha sonra şu an çalıştığım firmaya böyle bir teklif olduğunu kendilerinin de bana bir teklifi olup olmadığını sordum. İlk başta performansına bağlı olarak ocak ayında birşeyler yapabiliriz belki dediler. Bana belirsiz bir konuşma yaptıklarını için ayrılık kararımı ciddi boyuta taşıdım. Resmi mail attım vs. bunun sonucunda yöneticilerim beni ikna etmek için defalarca görüşme yaptılar. Yeni bir marka alacaklarını, beni o alanda değerlendirmek istediklerini, farklı bir pozisyona geçiş yapacağımı, maaşımı da diğer firma ile aynı orana getirip araba vereceklerini söylediler. Ve benimle çalışmaya devam etmeyi çok istediklerini söylediler. Ancak önüme bir sözleşme vb. konulmadı.

Sonuç olarak inanılmaz kararsız bir durumda kaldım. Bir tarafta 2 yıl boyunca emek verdiğim iş, kurduğum ilişkiler, yeni pozisyon, daha yüksek maaş gibi imkanlar diğer tarafta ise yeni insanlar tanıma fırsatı, farklı bir alanda çalışma imkanı ve iyi performans göstermem halinde yükselebileceğim bir pozisyon.

Not: Konum Istanbul.

Tavsiyelerinize açığım...
0
a piece of cake
(21.11.20)
1500 TL fazla ise bir dakika durmazdım.
0
dissendium
(21.11.20)
Sözleşme konulmadı dediğine göre şu anki şirketinin sözüne itibarın yok. Riske atma derim.
0
elorelia
(21.11.20)
@dissendium ben de aynı şeyi düşündüm ama aynı maaşı teklif etti çalıştığım yer de. O nedenle kafam allak bullak olmuş durumda.
0
🌸a piece of cake
(21.11.20)
@elorelia evet şirkete güvenim yok. Yani üst yönetim kısmına. Ama kendi departman yöneticilerime var ve bana yaptıkları teklifle ilgili üst yönetimle de görüştüklerini ve çok sıcak karşıladıklarını söylediler.
0
🌸a piece of cake
(21.11.20)
%80 ihtimalle verilen sözler karşılık bulmayacaktır veya sizi tatmin etmeyecektir. bu kaide hiçbir şirkette değişmez.

öteki taraf size primle birlikte (3 ayda bi maaş olduğunu varsayarsak) 2000 tl fazla maaş teklif etmiş. asgari ücretin 2300 tl olduğu yerde 2000 tl fark gayet ideal oluyor
0
oekuklu
(21.11.20)
Kesinlikle inanmayın, yaparız ederiz tavrı gibi konusmuslar, eğer bu kadar ciddi ve sizi kaybetmek istemeselerdi, ertesi gün sözleşme yapar imzalardınız
Bir de söyle bir sey var, demek siz söylemeseydiniz sizi bu kosullarda calıstırmaya devam edeceklerdi, değerinizi umursamıyorlar

yeni işiniz bence hayırlı olsun :) yeninin enerjisi güzeldir
0
blackgirl00
(21.11.20)
Inanma, eger kalirsan cepte olursun, oyle gorurler. Nasil olsa gitmedi baska ihtimali de yok erteleyelim derler. Bas git yeni yere.
0
mor oje
(21.11.20)
Oyalama taktikleri bunlar. Bulduğun yeni işi kaybetmiş olacaksın, şimdiki yer verdiği sözü tutmayacak ve işine gelirseye gidecek Bu işin sonu.
İş hayatında her zaman profesyonel düşünmelisin, daha iyi şartlar nerede ve neresi garanti ise oraya gitmelisin. Ortada Yeni sözleşme falan da yok diyorsun. Ben kalmazdım
0
dadasalon
(21.11.20)
Bence konuyu çalıştığın şirkete bile açmaman gerekirdi, "iş buldum ben gidiyorum" diyip konuyu kapatman lazımdı.
0
braveheart xakah
(21.11.20)
bu kadar önemsedikleri biri olsaydınız, 2 yıl boyunca zam alırdınız. basın geçin yeni şirkete
0
avatar is back
(21.11.20)
lutfen kanmayin.
0
ala09
(21.11.20)
inanma. opecek seni. ayrıl git öbür şirkete. ;)
0
faaip de oiad
(21.11.20)
mevuct şirket zaten senin şu an arayış içinde olduğunu anladğı için senin yerine adam aramaya başlamıştır bile. sen öteki tarafı reddedip burda klamaya devam etsen de 2 gün sonra senden daha az maaşla birini alırlar seni gönderirler. bence düşünmeden yeni yere ok de.
0
condom kurşunu
(21.11.20)
Çalışma koşullarım çok rahat, sabah 8:30'da başlayan mesaiye 10'da gelebiliyorum, akşam erken çıkabiliyorum bunlar sorun olmuyor.

Virüsten dolayı mı böyle?
Hep mi böyleydi
Gerçi sözlerinde durup zam yaparsalar daha çok çalışmanı beklerler

İstifa dilekçeni yaz, ikya teslim et, bi nüshasına da teslim aldım yazdır
Söz verdiğiniz yeni sözleşmeyi imzalarsak karşılıklı yırtarız dersin
Burada kalmak istediğim aldığım teklifi paylaştım de

Sonra da arkana bile bakma

Sonuç alamazsan
diğer tarafa da bu evrağı gönderip sözlemeyi imzalaya çalış
Ortada kalma
0
bir soru sorcam
(21.11.20)
Ben ayrılık konuşulduktan sonra geri adim atmamaktan yanayım uzun vadede ilk gözden çıkarılacak kisi olursun hakkin olanı daha önce verselerdi o zaman.
0
pofudukayi
(21.11.20)
değişim iyidir diyorum. aynı yerde uzun uzun çalışmak köreltebiliyor insanı.
0
The_Lollok
(21.11.20)
Yaptığın işe kafadan 1500 tl daha fazla değer biçen bir yer var birde maaşını değiştirmek için her zaman iş değiştiremeyeceksin bu tip konuşmaları en azından buradan ayrılırken yap net konuş, ama ben olsaydım bende değiştirirdim
0
Diskirminant
(21.11.20)
yeni eleman, eldeki elemana göre daha değerlidir.

bu iş dünyasının yazılı olmayan bir kuralıdır. senin yerinde olsam gözüm kapalı bir şekilde iş değiştirirdim.

3 yıl çok severek çalıştığım, sahibinden fazla sahiplendiğim bir şirketten mobbing yüzünden ayrıldım. o yüzden şirketi düşünme, kendini düşün.
0
facebook
(21.11.20)
Kesinlikle yeni iş. Düşünme geç geç
0
üç nokta
(21.11.20)
(5)

aspiratörden gelen kokuyu önleme

estranged
komşunun aspiratörü çektiği tüm kokuyu bana gönderiyor sanırım. sigara ve yemek kokusu alıyorum sürekli. kendi tarafımdan bu problemi nasıl çözebilirim?aspiratör: vestel storm.
komşunun aspiratörü çektiği tüm kokuyu bana gönderiyor sanırım. sigara ve yemek kokusu alıyorum sürekli. kendi tarafımdan bu problemi nasıl çözebilirim?

aspiratör: vestel storm.
0
estranged
(21.11.20)
Bildiğimden değil tamamen varsayımsal olarak konuşuyorum. Bahsettiğin aspiratöre baktım filtreli aspiratör, yani bacası olmayan çıkan kokuları dışarı atmayıp filtreye çeken bi alet, o nedenle sana gönderme ihtimali nasıl olabilir bilemedim, belki filtrenin kullanım süresi dolmuştur ve değişmesi gerekiyordur, değişmediği için kokuları filtrelemiyordur herkesle birlikte sen de aynı kokuları alıyorsundur.
0
angelus
(21.11.20)
Dışarı hava verebilen borulu bir aspiratör ise motorun hemen üstünde bir klape olur, dandik plastik bişi.

Aşşadan yukarı üfleyince plastik kapaklar yukarı dışarı hava çıkmasını sağlar, motoru kapatınca yer çekimi sayesinde kapaklar geri düşer ve dışardan içeri hava girmesini engeller.

Bi bak bakayım onlar yerinde mi? Yağdan kirden açık kalmış olabilir mi?

eğer @angelus'un dediği gibi bacasız modelse zaten dışardan hava/koku gelmesi mümkün değil ki.

Başka bir yerden geliyor olmasın?
0
John Bloor
(21.11.20)
@John Bloor, dediğiniz gibi bir şey göremedim.

kokunun aspiratörden geldiğine eminim. site yönetimini aradım, aynı şikayeti daha önce de almışlar. tek yönlü hava geçişine izin veren bir aparat takmanız gerek gibi bir şey söyledi.
0
🌸estranged
(21.11.20)
İşte o aparat aspiratörün kendinde oluyor, en dandiğinde bile.

Aspiratörün üstünde havalandırma boru girişini görebilecek bir yapıda mı dolap?

O boruyu kırmadan aspiratörden çıkarıp bi bakman lazım, boruyu çıkardığında delikten içerisi görünmemeli, klape kapak kapalı durumda olmalı (varsa)

media3.bosch-home.com
0
John Bloor
(21.11.20)
hiç aspiratörü dağıtıp aramaya gerek yok, belli ki öyle bir şey yok sizde. veya çalışmıyor. mesela benim aspiratörümde onu görebilmek için mutfak mobilyasının üst tarafını (tavana bakan 4 tane vida) sökmem, ondan sonra flex boruyu gizleyen davlumbaz sacının vidalarını söküp yerinden çıkarmam gerekli. dünyanın işçiliği.

aspiratör borusunun duvardaki bacaya girdiği yere, borunun ve duvardaki deliğin çapına uygun tek yönlü bir klape alıp takabilirsiniz. böylece aspiratör çalışırken klape açılıp havayı bacadan atar, çalışmazken kapalı durduğu için bacadan içeri koku almaz.

www.amazon.com.tr
0
kibritsuyu
(21.11.20)
(10)

corona kapan biri nasil davtanmali

buenosdias
arkadasla tartistik da bi de size soram dedim. evden calisan tek yasayan biri olarak semptom gostersem dahi durumum agirlasmadigi surece test. hastaneyle ugrasmam, kendi kendine gecmesini beklerim dedim. ne gibi zarari olabilir?
arkadasla tartistik da bi de size soram dedim. evden calisan tek yasayan biri olarak semptom gostersem dahi durumum agirlasmadigi surece test. hastaneyle ugrasmam, kendi kendine gecmesini beklerim dedim. ne gibi zarari olabilir?
0
buenosdias
(21.11.20)
Hicbi zarari olmaz abi ne olacak evde otur zaten mis gibi grip gibi yatarak iyiles
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(21.11.20)
Test olup pozitif çıkarsan tarif ettiğinden tek farkı sana ilaç getiriyorlar. Ablam pozitif çıktı ama ilacı kullanmadan atlattı. Zaten çok hafif geçiriyordu.
0
himmet dayi
(21.11.20)
Evden çıkmadığınız sürece ilaç dışında bir farkı yok bence de.

Semptomsuz atlatan insan sayısının tanılanmış insan sayısından kat kat daha fazla olduğu her fırsatta söylenen bir şeyken kendileri neden aksini savunacak kadar karşınızda duruyorlar ben onu merak ediyorum. Belki kendilerinde de var ama farkında değiller. Çok basit bir mantıkla virüslüymüş gibi davranmak zor bir şey değil eğer çok kalabalık bir ortama girmek zorunda değilseniz.

Bence 8-9 aylık süreçteki en manasız tartışma olmuş :) Siz haklısınız. Herkes de biliyor.
0
desdenova34
(21.11.20)
10 gün rapor veriyorlar. O işine gelir sadece. Sonun dışında bir şey fark etmez.
0
westblack
(21.11.20)
Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor. Pek öyle grip gibi geçip gitsin denecek bişey değil. Genç yaş kalp krizleri çığ gibi artacak büyük ihtimalle. En azından hafif atlatanların günlük coraspin kullanması gerekir mide kanaması vs gecmisi yoksa.
0
deer hunter
(21.11.20)
İzolasyon saglandigi ve endise duyulmadigi surece sakincasi olan bir durum degil bence ama cigerlere indi mi, ilaç kullanmak gerekir mi gibi endiseler yasanirsa hastaneye gitmek gerekiyor. En onemlisi izolasyon.
0
(21.11.20)
@deer hunter, "Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor." ifaden doğru ama eksik. "corona geçirmiş ve favirapir ya da plaquenil türevi ilaçlar kullanmış olanlar felç, kalp krizi, beyin kanaması, karaciğer yetmezliği ve buna bağlı ani insülin atakları geçiriyor" şeklinde düzeltsek daha iyi olur.
0
olivia
(21.11.20)
bence kronik rahatsızlık yoksa ve hali hazırda evdeyseniz gerek yok.ortada şu olur bu olur beyin kanaması felç akciğer hasarı gibi iddalar dolaşıyor ama bununla ilgili sözü geçen bir üniversiteden akademik bir araştırma görmedikce inanmayacağım ve inanmayı saçma buluyorum.
0
bluewhale
(21.11.20)
Pihtilasma icin; (benim de kafaya taktigim bir konuydu)

Semptomsuz veya hafif semptom ile gecirenlerin aspirin icmesinin bir yarari olmadigi, (bosuna icmeyin demeye getiriyordu)

Evde orta siddetli semptom ile gecirenler ve daha ust seviye olarak hastanelik olanlarin gunde 1 aspirin icmesinin faydali olacagi yaziyordu okudugum ve guvendigim bir doktorun paylasiminda.


Ben 1 ay once ppozitif idim ve hicbir belirtim yoktu sadece temasli oldugum icin test yapilinca pozitif oldugumu anlamistim. Pihtilasma, kalp krizi vs korkusundan 1 aydir aspirin iciyordum her gun. Ama bu yukarida yazdigimi okuyunca, acikcasi haftada 2 ye dusurecegim aspirini, kendimce salak sacma bir orta yol buldum :D
0
invictae
(21.11.20)
“ Corona bir çok kişide damarda pıhtılaşma yapıyor bu sonradan anı felç veya kalp krizine sebep olabiliyor.”

Bu ifadeyi söylemenizi sağlayan istatistikleri paylaşır mısınız? Yok çevremizde onlarca hastalık geçiren var her yaştan kimsede böyle bir şey görmedik de. Kaldı ki hastalığın ölüm oranları da ortada. Gereksiz sansasyonel bir ifade olmuş.
0
catch the arrow
(21.11.20)
(2)

belediye parkina kedi evleri koysam, kaldirmamalarini nasil saglarim

pardonazbirbaksanız
merhaba,mahallemde orta buyuklukte bir park var. degisik yerlerinde 15-20 kadar kedi takiliyor, aralarinda yavrular da var. ben alsam koysam parkin guvenliginin ya da ayy her yer kedi diyen gicik insanlarin kaldirmasini nasil engellerim? belediyeye yazsam onlar da ev koyar mi? basvurup alabilen oldu
merhaba,
mahallemde orta buyuklukte bir park var. degisik yerlerinde 15-20 kadar kedi takiliyor, aralarinda yavrular da var.

ben alsam koysam parkin guvenliginin ya da ayy her yer kedi diyen gicik insanlarin kaldirmasini nasil engellerim? belediyeye yazsam onlar da ev koyar mi? basvurup alabilen oldu mu ya da?
0
pardonazbirbaksanız
(21.11.20)
Belediyelerin ahşaptan koydukları oluyor, her belediyede olur mu bilmem.

İnsanların kaldırıp atamayacağı, kıramayacağı sağlamlıkta olursa kimse bişey yapamaz.
0
John Bloor
(21.11.20)
sirtlanip kendi evlerinin yanina bilen koyan olur, o konuda halkimiza inancim tam. cop kutusuna falan zincirlemeyi dusundum o yuzden.
0
🌸pardonazbirbaksanız
(21.11.20)
(3)

Türkiyenin son 40 yılı

mg3929
80lerden itibaren türkiyede neler olmuş, nasıl bugünlere gelmişiz. Bunları anlatacak kitap, belgesel, video vs ne önerirsiniz? Genel 40 yılı anlatmasına gerek yok, tek bir olay, dava vs de olabilir.
80lerden itibaren türkiyede neler olmuş, nasıl bugünlere gelmişiz. Bunları anlatacak kitap, belgesel, video vs ne önerirsiniz? Genel 40 yılı anlatmasına gerek yok, tek bir olay, dava vs de olabilir.
0
mg3929
(21.11.20)
32. Gün belgeselleri
0
okumakserbestbegenmeksart
(21.11.20)
32. Gün 28 Şubat Belgeseli

ilk bölüm: www.youtube.com
0
himmet dayi
(21.11.20)
Yüzyılın Manşetleri
bir kısmı burada.
www.dailymotion.com
bir kısmı da burada.
www.youtube.com
0
ankarakecisi
(21.11.20)
(1)

Apple watch whatsapp bildirimi

bennerdenbileyim
Selam sorum apple fan boylara. Telefonumda her türlü bildirim sesi kapalı. Ekrana düşüyor. Saatte de mesela mail geldiğinde titriyor. Ama whatsapp bildirimleri için saatte titremesini bir türlü sağlayamadım. Telefonda yine sadece ekrana sessiz önizleme düşse saate de titreme gelse şahane olacak. Yar
Selam sorum apple fan boylara. Telefonumda her türlü bildirim sesi kapalı. Ekrana düşüyor. Saatte de mesela mail geldiğinde titriyor. Ama whatsapp bildirimleri için saatte titremesini bir türlü sağlayamadım. Telefonda yine sadece ekrana sessiz önizleme düşse saate de titreme gelse şahane olacak. Yardımcı olabilecek?
0
bennerdenbileyim
(21.11.20)
Telefonun ekranı kilitliyken bildirim sesi veya titreşimi telefona gelmiyor, sadece saate geliyor. Bildirim ayarlarını normal yaptıktan sonra saati sessize alınca bildirim geldiğinde sadece saat titrer, telefon bir uyarı göndermez. Ama dediğim gibi bu sadece telefon tuşu kilitliyken olur.
0
ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates
(21.11.20)
(4)

iş - kariyer sorusu

taha1907
selamlar;sizlerden fikir almaya geldim. öncelikle kendimi tanıtayım. türkiyenin sayılı okulların birinden işletme bölümünden mezun oldum, yurt dışında staj yaptım, ingilizcem iyidir. temmuz ayında mezun oldum. o zamandan beri iş arıyordum, yapmak istediğim kariyer yolculuğu ise satış.1) yaklaşık 1,5
selamlar;

sizlerden fikir almaya geldim. öncelikle kendimi tanıtayım. türkiyenin sayılı okulların birinden işletme bölümünden mezun oldum, yurt dışında staj yaptım, ingilizcem iyidir. temmuz ayında mezun oldum. o zamandan beri iş arıyordum, yapmak istediğim kariyer yolculuğu ise satış.

1) yaklaşık 1,5 ay önce %100 yerel, sektöründe lider olan bir gıda firmasıyla anlaştım ve başladım. maaşı ilk giriş için ortalamaydı o yüzden kabul ettim. departman satış departmanı. fakat işe başladıktan sonra gözlemlerim şu şekilde oldu;
- şirket çok geleneksel, çalışan sayısı çok fakat sonuçta patron firması. girenin çıkmadığı bir devlet firması haline gelmiş.
- benim aynı departmanda çalıştığım kişiler çok saçma okul ve bölümlerden mezun. böyle de olunca kendimi bi tık enayi hissediyorum.

dolayısıyla işe karşı bi ön yargım olmuştu başladığım günden itibaren fakat pandemi koşulları işsizliği ve sonuçta fmcg sektöründe olmam nedeniyle ileride firma değiştirebileceğimi düşünüyordum.

2) fakat bu hafta içinde başka bi firma aradı. daha önce görüştüğüm bir firmaydı. burda da iş yine satış fakat firmalara teknolojik olarak outsourcing destek veren, yurt dışında yerleri olan ve halka arz olacak bir firma olarak düşünebilrsiniz. maaş olarak aynı, sadece yarım saat daha fazla yol gidicem. çalışan profili oldukça kaliteli.

şimdi bu noktada benim de aklım karıştı, bi yanda şirket kötü olsa da fmcg sektörü diğer yandan sektör olarak çok farklı fakat sonuçta keyif alabileceğim bir iş. uzun vadeli düşününce sizce hangisi daha mantıklı olur ?
0
taha1907
(21.11.20)
Hemen geç, iyi bir yerde işe başlamak önemli.
0
okumakserbestbegenmeksart
(21.11.20)
selamlar, öncelikle " benim aynı departmanda çalıştığım kişiler çok saçma okul ve bölümlerden mezun. böyle de olunca kendimi bi tık enayi hissediyorum."
öncelikle bu kafadan bir kurtulman lazım. ego seni hem iş hayatında hemde özel hayatında çıkmaza sokar. bana kalırsa daha az eğitimli !! insanlarla beraber çalışıp potansiyelinin harcandığını düşünmek, yurtdışında mba/phd yapmış adamların yanında ufo gören köylü gibi hissetmekten iyidir, bunu şu yüzden yazıyorum gideceğin firmanın profili boyle olabilir ve bakış açın iş degil etiket üzerinden olursa kendini yetersiz hissedebilirsin orada.

bunun dışında ben yerinde olsam her zaman yatay hiyerarşinin olduğu uluslararası şirketleri patron şirketlerine tercih eder idim.
0
bluewhale
(21.11.20)
Iş arkadaşların çok saçma okul ve bölümlerden mezun ise başka şirkete geç bence. Bazen onların senden daha iyi maaş alması, daha iyi konumda olması sinir bozucu olabiliyor. Senin emeğin ile onların ki bir değilse hele..
0
meraklitursucu
(21.11.20)
Okulun objektif olarak da sayılı okullardansa kurumsal olmayan patron firmasında ne isin var zaten ayrıl bence.
0
pofudukayi
(21.11.20)
(18)

Saat Hakkında Fikrinizi Almak İstiyorum

üç gün gündüz
Yıllardır gözüm var bunda, bir çılgınlık edip almak istiyorum. Sizin fikriniz nedir? Teşekkür ederim.https://www.samilsaat.com/longines-l4-795-4-78-2
Yıllardır gözüm var bunda, bir çılgınlık edip almak istiyorum. Sizin fikriniz nedir? Teşekkür ederim.

www.samilsaat.com
0
üç gün gündüz
(21.11.20)
eğer bu saati almak sizi zora sokmayacaksa alın gitsin derim. hayat, istediklerinizi gerçekleştirmek için kısıtlı zaman sunuyor. eğer paraya ihtiyacınız olursa değeri düşse de sonra satabilirsiniz hem.
0
matilda
(21.11.20)
Çok güzelmiş.
Şimdiden güle güle kullan.
sakın ücreti yönünden gelebilecek olan eleştrilere kulak asma.
0
etna
(21.11.20)
Bence kendi keyfiniz hangisini istiyorsa onu alın. Çünkü saatte zevklerin birleşmesi cok zor. Longines saatlerde cok fazla ikinci el var, bir goz atin bence instagram sayfalarina
0
her giriste sifresini unutan adam
(21.11.20)
Saat güzel bu seviyede başka saatleriniz yoksa daha herşeye uyacak bir model düşünebilirim.
0
pofudukayi
(21.11.20)
al abi çok şık saat. şimdi almasan seneye 16k olacak. bu paraya 6 ay çalışan var tepkisini de anlamıyorum. asgari ücretle geçinenlerin rızkından çalıp mı alıyor abi adam :)
0
ismim ibrahim
(21.11.20)
Hocam iyi niyetiniz için teşekkür ederim ama kırk yılda bir kendime bir şey almaya niyetlendim, çalışıp kazandığım parayı harcarken bu para için 6 ay çalışanları ya da burs ihtiyacı olanları da ben düşünmeyeyim.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
saat güzelmiş güle güle kullan.

benim mana veremediğim bir durum var mesela şu saate bakıyorum sade ve güzel tamam ama ne bileyim hiç bir özelliği olmayan bir saat için aşırı pahalı değil mi?

mesela bu saat bütçesiyle tissot t touch + casio smart watch alıyorum ve para da kalıyor

www.konyalisaat.com.tr

urun.n11.com

kalan parayla bir de bunu alırdım.

images-na.ssl-images-amazon.com
0
killerbee
(21.11.20)
Mekanik saatlerin pahalı olmasını anlayabiliyorum, neticede ömürlük cihazlar ama 5 bin liraya quartz saat satılması bence de anlamsız, o da muhtemelen markadan dolayı pahalı.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
Bunlar ömürlük evladiyelik saatler aynı marka aynı fiyat ama başka model saat var severek kullanıyorum tavsiye ederim
0
all girls dream
(21.11.20)
Taksitle de alsan pazarlık yapmayı ihmal etme dostum
0
all girls dream
(21.11.20)
Yaşım 50’den fazlaysa belki olur ama otomatik değilmiş o yüzden sırf markası için o parayı vermezdi.
0
catch the arrow
(21.11.20)
Bu otomatik mekanizma.

www.longines.com

Yaşım 50 değil ama kırka yaklaştı.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
şık. alınır.
0
al sana nick it
(21.11.20)
Saatten anlamam. Bu saatin özelliği nedir ve neden yıllardır gözünüz var anlamadım. Bir saate 12 bin lira veriyorsam o saat 500 liraya da alınabilir gibi gözükmemeli. Markanın kalitesiyle ilgili bir fiyat farkı var da ben anlamıyorum tahminimce.
0
amusan
(21.11.20)
Hocam mekanik saatler pahalıdır, pilli saatler gibi iki tane telle çalışmazlar ortalama bir mekanik saat 200 minik parçadan oluşur bunlar tek tek elle yerleştirilir, akreple yelkovanı o 200 minik parça hareket ettirir, haliyle emek harcanır bu saatlere o nedenle pahalıdır, 500 liraya alınacak bir saat gibi gözüküyor demeni anlayabiliyorum, ben vintage modelleri seviyorum o nedenle bunları tercih ediyorum ama saatlere yönelik özel bir ilgisi olmayan birinin bunu anlamasını bekleyemem. Ha ama bu saat pahalı değil esasında, benzer görüntüde Patek Philippe var mesela 300 bin lira, onun için pahalı diyebiliriz.
0
🌸üç gün gündüz
(21.11.20)
fiziksel mağazası varsa gidip incelemeni tavsiye ederim.

2 gün sonra Black Friday indirimi başlıyor, bence 3-4 gün daha bekle fiyatı düşebilir.
0
facebook
(21.11.20)
Tissot visodate modellerine de benziyor bence. Yarı fiyatına aynı hazzı alırım diyorsanız onlara da bir bakın derim. Aynı hevesle almayacaksanız tissotu bu longines aşırı güzel. Güle güle kullanın.
0
nickimin hakkini veremedim
(22.11.20)
Dün satışı bulunan bi mağazadan aldım saati, pazarlıkla 9000 liraya kadar indirdik fiyatını. Yardımcı olan değerli fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim.
0
🌸üç gün gündüz
(23.11.20)
(1)

kyk yapılandırması ne demek

Şark Bülbülü
Kredi borçlarını ziraat üzerinden öderken, şimdi yapılandırma haberi aldık. Yani borçlarda, indirim mi yaşanacak nedir ? Ne kadar bekleyelim? Yıllardır borçlar silinecek diye hiçç ciddiye alınmayacak haberler çıkıyordu sonunda gerçekleşiyor mu nedir...
Kredi borçlarını ziraat üzerinden öderken, şimdi yapılandırma haberi aldık. Yani borçlarda, indirim mi yaşanacak nedir ? Ne kadar bekleyelim? Yıllardır borçlar silinecek diye hiçç ciddiye alınmayacak haberler çıkıyordu sonunda gerçekleşiyor mu nedir...
0
Şark Bülbülü
(21.11.20)
Vergi yapılandırması faizlerle ilgili olur genelde, sizinkinde faiz olmadığı için yapılandırılacak bir şey yok.
interaktif vergi dairesinde görünen borçlar için olan bir şey, yapılandırma cezai olarak uygulanan faizleri siler, daha cüzi bir oran üzerinden tekrar hesaplar faizi ve ödeme planı yapar.
KYK kredisindeki faiz oranı bahsettiğim cüzi orandan bile düşük olabilir o yüzden bir yararı yok size.
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
(3)

bunu neyle yapıştırayım?

kibritsuyu
ikea'nın ahşap (malzemenin detayını bilmiyorum, tahtadan yani) salata kasesinin bir dilimi kırılıp yerinden çıktı.https://i.hizliresim.com/3KdWyh.jpgşu fotoğrafta gördüğünüz dikey dilimlerden biri.ben bunu neyle yapıştırayım? ahşap tutkalıyla mı? yoksa mdf hızlı yapıştırma kitiyle mi? (https://www.h
ikea'nın ahşap (malzemenin detayını bilmiyorum, tahtadan yani) salata kasesinin bir dilimi kırılıp yerinden çıktı.

i.hizliresim.com

şu fotoğrafta gördüğünüz dikey dilimlerden biri.

ben bunu neyle yapıştırayım? ahşap tutkalıyla mı? yoksa mdf hızlı yapıştırma kitiyle mi? (www.hepsiburada.com)

farklı bir yapıştırıcı da tavsiye edebilirsiniz. neredeyse her türlü malzemem var.

gıda amaçlı kullanıyorduk, yapıştırdıktan sonra yine gıda amaçlı kullanılacak. ama derseniz ki artık gıda amaçlı kullanamazsın, saksı falan yaparım ama yine de sağlam yapışsın, iş görsün.
0
kibritsuyu
(21.11.20)
Kaliteli bir hızlı yapıştırıcıyla olur, ama düzgün uygulamak lazım.

Fakat en doğrusu tutkallayıp, sıkıca kurumasını beklemek.

Fakat bu formda bir şeyi sıkacak, işkence edeccek pozisyon çok zor atelye harici ortamlarda. Ha bak şey olabilir, ince bagaj bağlama şpanzetleri var, elde ondan varsa dıştan sıkılabilir, desteksiz olmaz ama yoksa geniş taraftan dar tarafa doğru kayar.

En iyisi bas hızlı yapıştırıcıyı, kalitelisi parçayı koparır ama yapıştığı yerden ayrılmaz.
0
John Bloor
(21.11.20)
japon yapıştırıcısı onu sapasağlam yapar. eskisinden daha iyi olur. fakat yiyeceğin temas ettiği yere çok gelmemesinde fayda var. sıcak bir şeyin içinde çözünebilir ufak da olsa.
0
bohr atom modeli
(21.11.20)
mdf hızlı yapıştırma kitinin yanındaki de siyanoakrilat zaten, yanılmıyorsam siyanoakrilat zaten japon yapıştırıcı oluyor. gerçi çıkardım şimdi, sprey aktivatör tamam da, tüpteki siyanoakrilat kurumuş. farklı japon yapıştırıcım da var, bunun yanındaki yapıştırıcının bir özelliği var mı? o da siyanoakrilat, öbürü de siyanoakrilat. kuruyan yerine başka japon yapıştırıcı (www.trendyol.com ) kullansam olur mu?
0
🌸kibritsuyu
(21.11.20)
(7)

Uyduda bazı kanallar için kalite %0

violetsky
Beyaz TV ve TRT kanalları için tüm frekans bilgilerini doğru giriyorum. Uydu kanalı buluyor ama “uydu sinyali yok!” uyarısı veriyor. Kontrol ettiğimde kalite oranının %0 olduğunu görüyorum. Fotoğraf ekledim.Hata nerede olabilir? Annem tutturdu bu kanallar için ve üç haftasonudur beceremedim gitti.
Beyaz TV ve TRT kanalları için tüm frekans bilgilerini doğru giriyorum. Uydu kanalı buluyor ama “uydu sinyali yok!” uyarısı veriyor. Kontrol ettiğimde kalite oranının %0 olduğunu görüyorum. Fotoğraf ekledim.

Hata nerede olabilir? Annem tutturdu bu kanallar için ve üç haftasonudur beceremedim gitti.
0
violetsky
(21.11.20)
%75 sinyalde az da olsa kalite olması lazım, kanal bilgileri doğru di mi? ANten o kadar ayarsız olamaz.

Bir de bu iki kanal aynı polaritede mi çalışıyor, mesela ikisi de V veya H, eğer öyleyse çalıştıkları polaritede başka kanal çalışıyor mu onu da dene.

Bu kanallar V dir mesela, başka V olan kanal çalışıyor mu bak. LNB bozuk olabilir çünkü.
0
John Bloor
(21.11.20)
aynısını fox tv de yaşıyorum. Her şeyi doğru yazmama rağmen sinyal 0
0
olaylar olaylar
(21.11.20)
@john, anten ayarsız olsa diğer tv’de de bu kanallar olmazdı sanırım.

V olan başka kanallar da var onlar çalışıyor. :( LNB bozuksa nasıl düzeltebilirim? Çok anlamadığım için reset gibi bir işlem de yapasım yok pek. Diğer kanallaro kaybetmekten korkuyorum. :)
0
🌸violetsky
(21.11.20)
Aynı antenden ya da merkezi sistemden gelen hatta, diğer tv ile bu kanallar varsa anten ve LNB arızasını unutalım.

Farklı tv ve farklı bir alıcıyla deniyorsun o zaman doğru mu?

Diseq anahtarı ayarı filan dicem ama başka kanallar var, tuhaf.

Alıcı bozulsa, bazı polaritedeki kanalları göstermemezlik yapması olağan. Ama bu tuhaf hakikaten.

ALıcılar harici mi? Yani tv'ler uydu alıcı değil, alıcı hariciyse bi değiştirip dene. Hattan emin olalım.
0
John Bloor
(21.11.20)
evde iki tv var. ikisinin de alıcısı harici. bu kanalların olduğu alıcıyı diğer tv’ye takınca bu kanallar var. yani hatta ya da tv’de sorun olmadığından eminim. o yüzden alıcıda bir ayarı atladığımı düşünüp kendimce ısrar ediyorum. trt ve beyaz tv frekansları birbirine yakın gözüküyor. ama bir tek bu kanallara ulaşamam ilginç.daha da ilginci, bazen tv’yi açtığımda bu kanallar bir 10 saniyeliğine geliyor. ama sonra tekrar “uydu sinyali yok!” :) alıcı çöpse artık yapacak bir şey yok. :(
0
🌸violetsky
(21.11.20)
Peki kanalları gösteren cihazdaki kanal frekansları ve diğer ayarları ile, göstermeyen cihazdakiler aynı mı?
0
John Bloor
(21.11.20)
@konetsu, apartman çatısındaki çanağa bağlı tüm daireler.

@john, tüm ayarlar aynı, bir fark göremedim.

ben yıldım artık. cihazda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. arada 10 saniye gösterip sonra göstermemesi çok saçma. yeni cihaz alacağım. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
0
🌸violetsky
(22.11.20)
(7)

Kapanan kahvehane yerine iş tavsiyesi

havadakarada
Kahvehaneler belirsiz süreli kapandı ama ne aldığımız 20 bin liralık esnaf kredisi ne de kira parası öylece duruyor maalesef. Yeni ruhsat ihtiyacı olmadan bu işyerini nasıl değerlendirmemizi önerirsiniz?Benim aklımda dambıl gibi ürünleri al sat işine girip dükkanın bir kısmını depo olarak kullanmak
Kahvehaneler belirsiz süreli kapandı ama ne aldığımız 20 bin liralık esnaf kredisi ne de kira parası öylece duruyor maalesef. Yeni ruhsat ihtiyacı olmadan bu işyerini nasıl değerlendirmemizi önerirsiniz?

Benim aklımda dambıl gibi ürünleri al sat işine girip dükkanın bir kısmını depo olarak kullanmak var ama olur mu bilmiyorum.
0
havadakarada
(21.11.20)
Dönerci her türlü gidiyor. Ruhsat değişikliğini vs bilmem tabii de. Dönerci aç kalmıyor.
0
anarsika
(21.11.20)
Paket servis büfe ürünleri satamaz mısınız? Tost, hamburger, kola, ayran.

edit: Kıraathanelerin böyle satış için ayrı ruhsata ihtiyacı olduğunu bilmiyordum :/
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
Gıda sektörü yeni ruhsat gerektirir ki zaten düşünmüyoruz bu dönemde. Daha çok dükkanı depo gibi kullanıp bir şey al sat yapılabilir mi diye düşünüyordum.
0
🌸havadakarada
(21.11.20)
Ruhsat işini ve sermayesi hakkında bilgim yok. Aktar-baharat işi virüsten ötürü deli gibi gidiyor.
0
fikox
(21.11.20)
Sokak arasında değil de biraz kalabalık yoğun yerde ise, sabah kumkapıdan 4 kasa balık al oradan dönerken de halden yeşillik al koy dükkanın önüne. dambıla falan para bağlama.
0
istege bagli sigortasiz
(21.11.20)
artık kaliteden ziyade ucuzluk ön planda o yüzden dönerci açabilirsin. bir de büyük kırmızı bir tabela koyarsın.
0
facebook
(21.11.20)
Bir eticaret fikri gelir diye düşündüm ama görüyorum ki halk dönerci istiyor :D
0
🌸havadakarada
(21.11.20)
(14)

Bir donem herkesin bildigi

dunal
Bir donem herkesin bildigi fakat sonra hic olmamiscasina unutulan seyler ariyorum. Bermuda seytan ucgeni, ozon tabakasindaki delik gibi o donem duyulmamasi mumkun olmayan, kamuya mal olmus genergecer bilgi sayilan fakat daha sonra birden unutulan konular. Akliniza gelen var mi? Tesekkurler.
Bir donem herkesin bildigi fakat sonra hic olmamiscasina unutulan seyler ariyorum. Bermuda seytan ucgeni, ozon tabakasindaki delik gibi o donem duyulmamasi mumkun olmayan, kamuya mal olmus genergecer bilgi sayilan fakat daha sonra birden unutulan konular. Akliniza gelen var mi? Tesekkurler.
0
dunal
(21.11.20)
Türkiyedeki habitat toplantısı
0
freebird5406_2
(21.11.20)
van gölü canavarı
0
iggy pop
(21.11.20)
Maya takvimine göre 21 aralık 2012 de güya kıyamet kopacaktı. Daha dün gibi hatırlıyorum. 8 sene geçmiş üzerinden.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Çok eski değil ve biraz konseptin dışında ama Pokemon go vardi bi de. Boşluğa bakan kediler gibi elinde telefon kuytu köşede bişeyler avlayan garip gureba tipler vardı.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Sakallı bebek
0
eylul
(21.11.20)
süreyya ayhan
polifonik telefonlar
tv anten yükseltici
gazete kuponu / sertifikası
floppy disk
kahin ahtapot paul
gangnam style
bill clinton skandalı
robot asimo
ümraniye sapığı
0
blackmamba
(21.11.20)
The secret ismindeki salak kitap. Genelgeçer sayılacak kadar ün yapmıştı o dönem. İndirim yapıyor diye nurcu bir kitabevinden almıştım bi de.
0
IncredibleMau
(21.11.20)
Ytl
0
invictae
(21.11.20)
Ne aradigimdan ben de emin olmadigim icin izninizle secici olarak tikleyeyim. Boyle daha cok uzun donem, okullarda anlatilacak kadar kabul gormus ama sonra bitmis seyler ariyorum. Cevaplarin hepsi icin tesekkurler, akliniza gelirse yazin yine.
0
🌸dunal
(21.11.20)
susurluk kazası, iski skandalı ve imar bankası olayı geldi benim aklıma.
0
etna
(21.11.20)
Mannequin challenge
0
sekerse tehlike
(21.11.20)
illuminati
0
batlegolas
(21.11.20)
scientology tarikatı diye tvlerde çok pompalanıyordu 15-20 yıl önce. aynı şey satanizm için de geçerli bence. bir ara bayağı uğraşılıyordu bu insanlarla. ikisinden birinin bir dönem üyesi olan biri bıraktığı için "ölüm fermanım yazıldı" falan diye röportaj vermişti tv'de hatta. hayal meyal hatırlıyorum.
0
bohr atom modeli
(21.11.20)
Sarah ile Musa
0
teletabi
(21.11.20)
(10)

Kedim koltuklara tuvaletini yapıyor

rapisa
Merhaba, evimde 4 tane kedi besliyorum. Bir tanesi koltuklara işiyor ve sıçıyor. Veteriner kızgınlık dönemine girmiş olabilir dedi ve kısırlaştırmamı tavsiye etti fakat henüz küçük. 1 aydırda bunu yapıyor. Koltuğa alez koydum onu işiyor sonra onu yıkıyorum ve koktuğu da kurumadsn yine yapıyor. Böyle
Merhaba, evimde 4 tane kedi besliyorum. Bir tanesi koltuklara işiyor ve sıçıyor. Veteriner kızgınlık dönemine girmiş olabilir dedi ve kısırlaştırmamı tavsiye etti fakat henüz küçük. 1 aydırda bunu yapıyor. Koltuğa alez koydum onu işiyor sonra onu yıkıyorum ve koktuğu da kurumadsn yine yapıyor. Böyle bir şey yaşayan varsa nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz
0
rapisa
(21.11.20)
Kaç aylik
0
elorelia
(21.11.20)
5 aylık
0
🌸rapisa
(21.11.20)
Yalnız kızgınlık döneminde gibi davranmıyor yani bağırmıyor yerlerde yuvarlanmıyor.
0
🌸rapisa
(21.11.20)
1 ay daha sabretmekten başka çare düşünemedim. 6 aylık kısırlaştırma yapılabilabiliyor diye biliyorum çünkü. Onu kapatabilceginiz daha az eşyalı oda varsa iş görür. Kızgınlık giderici ilaçlar da var bu arada. Ama hekim tavsiye etmediğine göre vardir bir bildiği.
0
elorelia
(21.11.20)
Bu ilaçların fiyatını biliyor musunuz
0
🌸rapisa
(21.11.20)
Diğerleriyle sorun yaşıyor olabilir mi? Onu hırpalayıp, ona alan bırakmayacak sekilde davranan var mı diger kedilerden? Problem yaşayan kedi de sağa sola işer
0
her giriste sifresini unutan adam
(21.11.20)
diğerleriyle yaşadığı bariz bir problem veya idrar yolu iltihabı olma ihtimali yoksa kızgınlıktır.
idrar yolu iltihabı olunca çiş yaparken canları yandığı için yumuşak yerlere yapmaya daha meyilli oluyorlar ama o zaman ciddi ciddi hastalanması lazım zaten.
dört kediniz varsa hasta olduğunu anlardınız diye tahmin ediyorum.

kızgınlık için erken değil, benimkilerden biri dört aylıkken falan başlamıştı.
ondan yapar, sabredeceksiniz maalesef.
altı aylık olunca götürün hemen.

eğer her seferinde belli bir yere yapıyorsa alez yerine yatağa serilen hasta bezlerini veya bebekler için olan alt açma bezlerini tavsiye ederim, daha pratik oluyor.
marketlerde bulabilirsiniz.
0
blatta hiberna
(21.11.20)
her giriste sifresini unutan adam diğer kedilerden biri annesi 3 hafta önce doğum yaptı bu yüzdende olabilir

blatta hiberna veterinerde öyle söyledi Fakat 6 aylık olunca da küçük değil mi hiç çevrenizde 6 aylık kısırlaştıran var mı sorun yaşadılar mı? Veteriner 6 aylık yapılıyor dedi ama yinede içim rahat etmedi. İdrar yollarında sorun olabilir ama şuanda veterinerde para harcamak istemiyorum. Hasta bezinede para harcamak istemiyorum :( işsizimde.
0
🌸rapisa
(22.11.20)
blatta hiberna +1
belli bir yere yapması orayı tuvalet olarak seçtiğini de gösterebilir. alez neredeyse oraya yapmaya devam edebilir.iyice gözleyip yapacağı zaman götürüp kuma bırakabilirsiniz. bir kaç defadan sonra alışır. ama size kızdığı için bunu yapıyorsa kızdığı nedeni bulmaktan başka çareniz yok.
0
tururo
(22.11.20)
Bugün yine aynı şeyi yaptı. Onu oraya tuvaletini yaymadan yarım saat önce kedi tuvaletine götürdüm yapmadı. İnsanın moralini o kadar bozuyorki. Bir koltukta alez var oraya işedi yan koltuğa da sıçtı :(
0
🌸rapisa
(22.11.20)
(2)

mobil uygulamaların sürekli güncellenmesi

panamera
Merhaba, bilmediğimden soruyorum. Bu mobil uygulamaların sürekli ve sürekli güncelleme alması normal mi? Eğer normalse bu güncellemelerin boyutlarının büyük olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mesela sık sık güncelleme gelen birkaçına bakalım:twitter 125MBgoogle drive 212 MBinstagram 151 MBspotify
Merhaba, bilmediğimden soruyorum. Bu mobil uygulamaların sürekli ve sürekli güncelleme alması normal mi? Eğer normalse bu güncellemelerin boyutlarının büyük olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Mesela sık sık güncelleme gelen birkaçına bakalım:

twitter 125MB
google drive 212 MB
instagram 151 MB
spotify 158 MB
Dropbox 275 MB
google calendar 182 MB
Outlook 262 MB
liste böyle gidiyor.
0
panamera
(21.11.20)
gün geçtikçe uygulama kullanımı website kullanımının önüne geçmeye başladı. sadece verdiğin örnekler değil çoğu uygulama kendini güncel tutmak istiyor. normal şartlarda internet hızının artık öyle bir hale gelmiş olması lazım ki senin bunu hiç dert etmiyor olman lazım.

ama bence buna bir çare bulacaklar yakın gelecekte, uygulamalar istesen de istemesende otomatik arka planda kendini güncelleyecek (websitelerinde olduğu gibi).
0
aziz dostum jack
(21.11.20)
Bu tip gelişmiş firma uygulamaları androidde uzun süredir sadece güncelleme alan parçası indirilecek şekilde güncelleniyor.

Mesela haritalar için 28mb, youtube için, 27mb güncelleme görünüyor bende.

Asıl sıkıntı bu uygulamaların boyutlarının çok büyük olması bence, yani twitter 125mb'lık ne iş yapıyor, calendar 182mblık ne iş yapıyor diye merak ettirmiyor değil.
Bunun muhtemel sebebi günümüzde optimizasyonun öneminin düşük olması bence, yani piyasadaki bir çok telefondaki güç bir şeyleri optimize etme ihtiyacına gerek duydurmuyor firmalara.
Tabi yine lite sürüm adıyla sunulan uygulamalar da var, facebook'un google'un ve bunları kullandığınızda genelde bir eksiklik hissedilmiyor.
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
(5)

prim, iş değiştirme sorusu

mirty
Selamlar,Çalıştıgım şirkette Ocak ayının sonunda bir önceki çalışma yılına ait prim veriliyor. Haftaya da başka bir şirket ile görüşmem olacak olumlu geçtiği takdirde istifa edicem ihbar sürem de 2 ay, yani Ocak sonuna tekabul ediyor. Haliyle primi alıp geçmek istiyorum. İhbar süresi içerisinde prim
Selamlar,

Çalıştıgım şirkette Ocak ayının sonunda bir önceki çalışma yılına ait prim veriliyor. Haftaya da başka bir şirket ile görüşmem olacak olumlu geçtiği takdirde istifa edicem ihbar sürem de 2 ay, yani Ocak sonuna tekabul ediyor. Haliyle primi alıp geçmek istiyorum. İhbar süresi içerisinde prim vereceklerini sanmam, diğer tarafında geç başlamamı kabul edeceğini düşünmüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?
0
mirty
(21.11.20)
Primi almanın tek yolu hiç istifadan bahsetmeden ocak sonunu beklemek. Çoğu şirket istifa eden birine prim vermez. En garantili yok bu.
0
kumulatifvergimatrahi
(21.11.20)
prim alacağını istifa etsen de davayla alabilirsin, ancak bu dava 2 sene sürüyor maalesef
0
fistikthecat
(21.11.20)
bekler ya yeni şirket. çalıştığınızı söylemediniz mi?
0
ala09
(21.11.20)
yeni şirkete durumdan bahsedin, siz gelin biz verelim diyebilirler. Yahut anlayış gösterip bekleyebilirler, belli olmaz. Miktar çok değilse sallayabilirsiniz primi.
0
The_Lollok
(21.11.20)
İstifadan bahsetmetmeden beklemek lazım bence, yeni şirketin öyle bir primi ödeyeceğini zannetmiyorum ben
0
Diskirminant
(22.11.20)

macbookta android tv

facebook
selamlar,Xiaomi Mi TV Stick sahibiyim, bunu mac bilgisayarıma bağlayıp android uygulamaları çalıştırabilir miyim?böyle bir ütopik fikir daha önce düşünüldü mü acaba?
selamlar,

Xiaomi Mi TV Stick sahibiyim, bunu mac bilgisayarıma bağlayıp android uygulamaları çalıştırabilir miyim?
böyle bir ütopik fikir daha önce düşünüldü mü acaba?
0
facebook
(21.11.20)
(1)

Zoom trial version uyarısı

hassou
Zoom’a pek aşina değilim ama bana bir soru soruldu. Kullanırken sesle “trial version” uyarısı veriyor ve uygulamadan atıyormuş. Ücretsiz versiyonu kullanıyorlar ve uzun zamandır kullanıyorlar, ilk defa böyle bir uyarı alınmış. Fikri olan?
Zoom’a pek aşina değilim ama bana bir soru soruldu. Kullanırken sesle “trial version” uyarısı veriyor ve uygulamadan atıyormuş. Ücretsiz versiyonu kullanıyorlar ve uzun zamandır kullanıyorlar, ilk defa böyle bir uyarı alınmış. Fikri olan?
0
hassou
(21.11.20)
grup görüşmesi yaparken 40 dakika limiti var, onun uyarısı olabilir belki
0
facebook
(21.11.20)
(2)

Saçımda birdenbire kepek olması

respect
Daha önce hiç olmayan şey birdenbire olmaya başladı. Şampuanımı falan hiç değiştirmedim yıllardır sebamed kullanırım neden olmuş olabilir?
Daha önce hiç olmayan şey birdenbire olmaya başladı. Şampuanımı falan hiç değiştirmedim yıllardır sebamed kullanırım neden olmuş olabilir?
0
respect
(21.11.20)
Stres seviyeniz artmış olabilir
0
sta
(21.11.20)
şampuanı değiştirmeyi deneyin.
yıllardır kepek nedir bilmiyordum, sizin dediğiniz gibi sürekli aynı şampuanı kullanarak yıllarımı verdim. Derken bir gün saçlarımda kepek olduğunu farkettim. 1-2 farklı yöntem deneyip sonuç alamayınca, bir dostumun tavsiyesi ile şampuanı değiştirdim. olay şimdilik çözüldü.
edit: imla
0
pccopath
(21.11.20)
(1)

Dovizle askerlik toplam calisma süresi?

allstar
Selam Romalilar,dovizli askerlik yapmak icin 3 yil yurtdisinda calisma sarti var . Bu 3 yil kesintisiz mi calismis olmak lazim? Ben önce bir sirkette 6 ay calistim daha sonra 1 yil dil kursuna gittim ardindan tekrar baska bir sirkete girdim 2 yildir da calisiyorum. Simdi ben dovizli askerlik yapabil
Selam Romalilar,

dovizli askerlik yapmak icin 3 yil yurtdisinda calisma sarti var . Bu 3 yil kesintisiz mi calismis olmak lazim? Ben önce bir sirkette 6 ay calistim daha sonra 1 yil dil kursuna gittim ardindan tekrar baska bir sirkete girdim 2 yildir da calisiyorum. Simdi ben dovizli askerlik yapabiliyor muyum yoksa son girdigim sirkette 1 yil daha mi calismam lazim?

Not: Konsoloslugu aradim acmadilar :D Mailime de cevap yok hala.
0
allstar
(21.11.20)
1095 gun calisma izni ile calismiz olmak lazim,konsolosluktan gunlerinizi saydiracaksiniz.

tr de gecirdiginiz gunleri dusecekler. kesintisiz diye bir sart yok.
onemli olan calisma izni ile 1095 gunu toplamak.farkli isyeri ve ulke olabilir. dil kursu calisma gunlerinden sayilmaz
0
cairo
(21.11.20)
(5)

Pandemi ve uçak yolculuğu

morartu
Zorunlu bir seyahat yapıp İstanbul’a gitmem gerekiyor. Uçağa binme konusunda tedirginim çünkü dolu boş koltuk yapılmıyormuş ve full yolcuyla uçuyormuş uçaklar. Uçakla gidersem çok büyük risk almış olur muyum?
Zorunlu bir seyahat yapıp İstanbul’a gitmem gerekiyor. Uçağa binme konusunda tedirginim çünkü dolu boş koltuk yapılmıyormuş ve full yolcuyla uçuyormuş uçaklar. Uçakla gidersem çok büyük risk almış olur muyum?
0
morartu
(21.11.20)
N95 maske ve siperlik takarsanız riski baya azaltmış olursunuz.
0
sta
(21.11.20)
Iraq-Katar-Turkiye gidis-donus yapmis birisi olarak eger maske ve siperliginizi hic cikarmayacaginizdan eminseniz olabilir ( ben yakalanmadim ama bunun sans faktoru de var) ama sadece sunu bilin herkes kurallara uymuyor oksuren tiksiranlar oluyor.
0
hystarie
(21.11.20)
ucagin icindeke hava surekli yenilendigi icin, yapilan arastirmalar (yolcularin surekli maske taktigini temel alarak) riskin oldukca dusuk oldugunu gosteriyorlar.

yazin iki dis hatlar, bir ic hat seferi, gecen hafta da yine dis hat seferi yaptim.


siperligi sadace ucaga binerken/inerken takiyorum (ki o zamanlarda insanlara cok yakin oluyosun) ama koruyucu gozlugumu hic cikartmiyorum.

Bi de tavsiyem acil cikis sirasindan koltuk olman. ucakta bos koltuk oluyosa genelde o sirada oluyo.
0
lamartin
(21.11.20)
Pandemi de belki 20-30 defa uçtum. WC kullanacağınız zaman alkol veya kolonyayla gidin her yere sıkıp dokunun maskesiz oturmayın yanınızdaki insana göre gözlük ya da siperlik kullanın. Tavsiyelerim bunlar eldiven isteğe kalmış.
0
monkey
(21.11.20)
Pegasus ile iç hatlardan yolculuk yaptık. En arkadan 2 sıra(sadece bir taraf) koltuk boş bırakılıyor.
Ben de boş birakilmayan taraftan aldim koltuklarimizi. Böylece sadece önümüze insanlar olmuş oldu. Maske ve siperlik kullandık ayrıca.
Risk her zaman var tabii ama uçak içindeki havalandırmanın filtreli olduğu için risk taşımadığını okumuştum.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(21.11.20)
(2)

2 amazon siparişi ve track id'siz kargo

owaki
amazon.com.tr'den aynı anda verdiğim 2 sipariş var.biri dhl ile geldi ve ulaştı çoktan ama diğerinde tracking id yok.aramex'ten sms geldi "gümrük çekiminin yapılabilmesi için tc'nizi şu linke girin" diye. girdim ama ses yok soluk yok, ne olur bu?
amazon.com.tr'den aynı anda verdiğim 2 sipariş var.
biri dhl ile geldi ve ulaştı çoktan ama diğerinde tracking id yok.
aramex'ten sms geldi "gümrük çekiminin yapılabilmesi için tc'nizi şu linke girin" diye. girdim ama ses yok soluk yok, ne olur bu?
0
owaki
(21.11.20)
hangi ulkeden geliyor gumruklu olan? aramexin tc istemesi dogal, ben amazon.com (amerika) siparisi verdigimde bunu benden daha kargo amerikadan cikmadan once istediler. sonra yola cikti vs. 2 haftaya geldi.
0
robokot
(21.11.20)
Gelir birşey olmaz. Ben hem Fransa ve İngiltere'den bu ay xbox aldım ikisi de sağlıklı bir şekilde geldi.
0
kumulatifvergimatrahi
(21.11.20)
(1)

Blutv

000000
ucretsiz deneme var mi bunda hala?
ucretsiz deneme var mi bunda hala?
0
000000
(21.11.20)
kaldırdılar deneme süresini. önceden 7 gün veriyorlardı.
artık sadece kendi dizilerinin ilk bölümlerini ücretsiz veriyorlar.
0
facebook
(21.11.20)
(9)

insanlığın çoğu mutsuzken ruh sağlığı bilimleri ne işe yarıyor ?

aslindasorunumpsikolojik
oranı bilemem tabi ama 8 milyar insanın çoğu mutsuz.20 yaş üstünü baz alıyorum, çocukken ve ergenken oto boka mutlu olunan mutluluğu saymıyorum.ruh sağlığı bilimleri (psikiyatri, psikolog falan hepsi işte) neden insanların mutsuzluğuna çare olamıyor ? yada böyle bir amacı ve hedefi mi yok ? gidiyors
oranı bilemem tabi ama 8 milyar insanın çoğu mutsuz.
20 yaş üstünü baz alıyorum, çocukken ve ergenken oto boka mutlu olunan mutluluğu saymıyorum.
ruh sağlığı bilimleri (psikiyatri, psikolog falan hepsi işte) neden insanların mutsuzluğuna çare olamıyor ? yada böyle bir amacı ve hedefi mi yok ?
gidiyorsun psikiyatriye, sinirliysen sakinleştirici veriyor.
uyuyamıyorsan uyku getirici veriyor.
beyindeki kimyasal sorunu başka bir kimyasalla düzeltmeye çalışıyorlar.

psikiyatri doktoru her kapıdan girene $100.000 hediye etsin, mutlu olalım beklentim yok tabiki ama ruh sağlığı bilimleri hiç var olmasaydı insanlık olarak pekde birşey kaybetmezdik gibi geliyor.
0
aslindasorunumpsikolojik
(21.11.20)
Mutsuzluk bir ruh hastaligi degildir. Basina cok kotu seyler gelir, isini kaybedersin, evini kaybedersin, hayatin hayal ettigin gibi gitmez, ailen kotudur, arkadas cevren yoktur - kotudur, romantik hayatta dikis tutturamazsin, kayip yasarsin, ne bileyin hayatta yaptigin yanlis tercihlerin yikici sonuclarina her gun katlanman gerekir vs. mutsuz olursun, dogaldir. bundan dogal bir sey yok. psikiyatristlerin - psikologlarin ugrastigi sey daha cok gercekle direk iliskisi olmayan dusunce bozukluklarinin, örüntülerinin tedavisidir. yoksa objektif sekilde boktan ve zor bir hayatin varsa bu konuda iyi hissetmek icin sana yardimci olacak kisiler degiller.

Her problem beyindeki kimyasal sorundan olmuyor yani. Bazen problemler gercek, hissettirdikleri de.

Son olarak ben psikoloji biliminden hele ki psikiyatriden inanilmaz faydalandim hayatim boyunca.
0
robokot
(21.11.20)
şunu yapsınlar diye somut bir beklentim yok. bir çözüm önerimde yok.
ama ameliyat gerektiren bir sorunum varsa cerrah ameliyat ediyor ve çözüyor.
ameliyatı nasıl yapıyor, neden yapıyor hiçbir fikrim yok ama sorunu çözüyor.

mutsuzluk sorunum olduğunda ruh sağlığı uzmanları kendim ve çevremden (toplasan 10-15 kişi) gözlemlediğim kadarı ile mutsuzluğu çözemiyorlar.
yazılan ilaçların faydaları kesinlikle var, bende faydalandım,
bulandan yazandan allah razı olsun.
mesela imovane ile rahat uyuyorum ama imovane öncesi uyutmayan sorunlar çözülmüyorki. sadece halen var olan sorunlar uykuya dalmamı engellemiyor.

şimdi psikiyatri bilimini amacı diye yazdım.
"akıl hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesi ile uğraşan bilim"
çıktı.
mutsuzluk bir akıl hastalığı değilse psikiyatrinin ilgi alanıda olmayabilir.
0
🌸aslindasorunumpsikolojik
(21.11.20)
yani psikoloji bilimi de olabilir farketmez, bir psikolog insani yikici dusunce patternlerinden kurtaracak klinik olarak kanitli teknikleri terapi yoluyla vs. insan uzerinde kullanir. Bundan cok faydalanacak, cozulmemis travmalari vs. olan insanlar var. Ama bir insan %100 saglikli dusunup yine de durumunun boktanligini objektif olarak gorup mutsuz olabilir. Boyle bir durumda psikolog yardimci olamaz zaten, tek faydasi olacak sey sartlarin degismesidir.

edit: bu arada insanligin cogu mutsuz degil onu nereden cikardin bilmiyorum.
0
robokot
(21.11.20)
Bütün insanlar sonunda ölüyor. Bu tıp ne iş yapar kardeşim.
0
ismim ibrahim
(21.11.20)
Soru "dünyada bu kadar doktor varken neden insanlar hasta oluyor" demek kadar tuhaf bence.

Psikiyatri insanı mutlu etmekle değil mental bozuklukları tedavi etmekle ilgilinen bir bilim dalı. Psikolojinin ise çoğunlukla insanı mutlu etmekle ilgisi yok, insanı araştırıyor. Bellek, algı, toplumsal normlar, gelişim vs vs. Sadece küçük bir kısmı yani klinik psikoloji mental bozukluklarla ilgileniyor.

Mutsuz olmak çoğu zaman normal bir tepki. İnsan sürekli mutlu olamaz, mutluluk anlık bir duygudur. Bir gün, bir hafta, hadi belki bir ay mutlu olursun sonra içinde bulunduğun duruma alışırsın ve artık o durum sana normal gelmeye başlar. Sürekli mutluluk veya bir "euphoria" hali de normal değildir.


Ayrıca senin hayatında kötü şeyler olabilir. Mesela sürekli seni döven bir anne baban veya eşin olabilir, aniden engelli kalabilirsin, kanser olabilirsin. Psikiyatr buna ne yapabilir? Bu tip durumlara üzülmekten mutsuz olmaktan daha doğal bir şey yok. Doktor ancak seni bu durumlar karşısında biraz olsun rahatlatan ilaçlar verebilir. Mesela demişsin ameliyat oluyorum ve geçiyor bazı sıkıntılar. Ameliyatla/ilaçla geçmeyen bir ton sıkıntı var onlar ne olacak? Etrafımda bile tedavisi olmayan rahatsızlıkları olan insanlar var bir sürü en basitinden. Psikiyatride de aynı şekilde ilaçla düzelecek şey var düzelmeyecek şey var. Bir bipolar gelir, psikoz gelir her şey yolunda giderse onu gayet düzene sokar doktor ama senin var oluşsal depresyonuna eğer sen iyileşmek istemiyorsan pek de müdahale edemez. Beyninin içine girip senin benliğini değiştiremez. Bunu yapacak teknoloji yok henüz.
0
pembe mezarlık
(21.11.20)
ruh sagligi bilimlerinin amaci "insanlari mutlu etmek" degil. inanilmaz cocukca ve sig bir bakis acisiyla yaklasiyorsunuz olaya.
0
der meister
(21.11.20)
şuan elde olan yöntemler bunlar ileride daha iyi tedavi yöntemleri geliştirilirse daha faydalı olabilir. ben de psikyatr ile tartışmıştım bu ne böyle saksıya çeviriyorsunuz insanları diye valla elden bu geliyor şuan demişti. teknoloji gelişince belki elon musk'ın çipi gibi birşey takılabilir beyne sinyal gönderip duygu durumu düzenlenir falan en azından ilaç içip bütün vucüdü beyni patatese çevirmektense nokta atışı düzeltme yapılabilir.
0
klakie
(21.11.20)
cevapları okumadım, tekrara girersem kusura bakmayın.

ruh sağlığı dediğiniz şey çok geniş bir yelpaze.
hayatın içinde bazı korkularla yaşamak, çocukluktaki travmaların etkisiyle ilişkilerde bağlanamamak da sorun, şizofreni de sorun.
ikisi için de psikologa, psikiyatriste gidiliyor.

psikiyatrinin gerçek anlamda "iyileştirmeye etkisi" konusu bence de tartışmalı.
özellikle anlamadan dinlemeden en ufak şeye ilaç dayatan ve insanın ruhsal bir yanı yokmuş da sadece makineymiş gibi davranan "bilim insanı" kafasında olanlar buna neden oluyor.
bunlar zaten insanı anlayacak kapasiteye sahip olmuyorlar.
diğer yandan, anlamaya yönelik hareket eden, terapi yapan psikiyatristler de var.

insanlarda birkaç sabit fikir ve yanılma var bu konularla ilgili.
teşhisli ve ciddi bir hastalığı ya da sorunu bulunan insanlar dışında sadece ilaçla tedavi diye bir şey her zaman çözüm vermiyor.
ki o insanlar bile ilaç yanında yine terapiyle ilerleyebiliyorlar.

terapi iyileşmenin bazen yüzde 50'den, 70'ten fazlasını bile oluşturuyor.
yani panik atağı olan ilaç alınca hop diye iyileşemiyor.
durumu iyileşiyor ve elbette kimyasal bir destek aldığı için bazı şeyleri aşıyor ama sonuçta panik atağa neden olan travmaları, sorunları terapiyle çözebiliyorsun.
insanlarda terapiye karşı önyargı çok var, bu birincisi.

ikincisini de, danışanı ya da hastası olmadığım, sosyal olarak tanıma fırsatı bulduğum çok meşhur bir psikiyatristle sohbet ederken söylediği bir şey açıklıyor bence.
"bize tedavi olması gerekenler değil, tedavi olması gerekenlerin hasta ettikleri gelir" demişti.
yani aslında sorunları olan insanların büyük kısmı zaten destek almıyor, destek alması gerektiğinin farkına bile varmıyor.
varsa da egosu buna engel oluyor.

herkesin etrafında vardır.
şöyle düşününce bile beş kişi sayarım ailemden ve çevremden.
adamın ya da kadının paçalarından akıyor, yüzünden okunuyor sorunlarının olduğu.
ya bir ilişki yaşarsın bunu görürsün ya da dostundur, arkadaşındır.
hayatın içinde zorluk çeker, bazı tipik davranışları vardır, bağlanamaz, başaramaz ya katıdır ya boş vermiştir, yani dışarıdan görünen bir dengesizliği muhakkak vardır.
ama asla yardım almaz.
düşünmez bile.
çünkü sorunları olduğunun farkında bile değildir.
biraz da yazıp çizen bir tipse, "ben zaten freud okuyorum" falan der, ne diyeceğini bilemezsin.

sorun sizin dediğinizden ziyade, gerçekten kendini iyileştirmek, düzelmek isteyen insanların sayısındaki azlıktan kaynaklanıyor.
0
blatta hiberna
(21.11.20)
"İnsanların çoğu neden mutsuz?" sorusunu yanıtlamak bence daha mantıklı olur.
0
hayirsiz
(21.11.20)
(3)

telefondan film yansıtmak için illa internet mi gerekir?

dolaysiztumlec
indirdiğim filmleri internet olmayan ve telefon çekmeyen kot altı evimde telefon vasıtasıyla izlemek istiyorum. ne netflix, ne youtube ne bilmem ne derdim. düz. sadece telefondaki filmleri lcd televizyonumdan izlemek. şöyle donmadan hangi cihazları alabilirim? anycast, xiaomi v.s v.s ucuz, orta sev
indirdiğim filmleri internet olmayan ve telefon çekmeyen kot altı evimde telefon vasıtasıyla izlemek istiyorum. ne netflix, ne youtube ne bilmem ne derdim. düz. sadece telefondaki filmleri lcd televizyonumdan izlemek. şöyle donmadan hangi cihazları alabilirim? anycast, xiaomi v.s v.s ucuz, orta seviye falan ne önerirsiniz? bu konulara biraz yabancıyım kusura bakmayın.
0
dolaysiztumlec
(21.11.20)
hangi kablo?
0
🌸dolaysiztumlec
(21.11.20)
chromecast
0
ayin yazari
(21.11.20)
pc ve flash var mi hocam evde ?
0
Appollonia
(21.11.20)
(9)

Borsa uzun vade hisse ?

soru icin geldim
Selamlar. Özet geçmem gerekirse bilgi birikimi sıfır.Tecrübe sıfır. Bilmediğim bir okyanusta yüzmeye çalışacağım sadece mantığını anlamak nedir ne değildir? Yüzeysel bilgi içeren birkaç video izledim. Sürekli al/sat ya da devasa paralar yatırmayacağım. Aklımdan geçen, örneğin aylık 1500-2000 lirayı
Selamlar. Özet geçmem gerekirse bilgi birikimi sıfır.
Tecrübe sıfır. Bilmediğim bir okyanusta yüzmeye çalışacağım sadece mantığını anlamak nedir ne değildir? Yüzeysel bilgi içeren birkaç video izledim. Sürekli al/sat ya da devasa paralar yatırmayacağım. Aklımdan geçen, örneğin aylık 1500-2000 lirayı düzenli olarak yatırıp 3-4 parça hisse almak (500-500 şeklinde) ve uzun vadede 6 ay-1 yıl gibi o hisseye mümkün olduğunca dokunmamak, yükselmesini beklemek.

Her ay 1500-2000 lira ile altın alarak birikim yapılmıyormuş bunu anladım.
Bu açıdan borsa mantıklı mı? Makul hisseler, şirketler hangileridir? Ayrıca bu işin eğitiminide almak isterim açıkçası.

Yardımcı olursanız sevinirim.
0
soru icin geldim
(21.11.20)
ben hisseden ziyade fonlari arastirmanizi oneririm, belli spesifik hisseleri degil de sektorlere yatirim yapmis olursunuz bir nevi, daha genis bir yatirim portfolyonuz olmus olur. al/sat'i da hisselerden daha basit geldi bana acikcasi. bankaniz da bu konuda yardimci olabilir ama birkac google aramasiyla da yeterince bilgi bulunabiliyor zaten. youtube'da okan yorganci var illa birinden dinlemek isterseniz fena gorunmuyor.
0
hjarteblod
(21.11.20)
Ben bu şekilde borsada para tutuyorum. Mümkün olduğunca bist 30 veya bist 50 'den sektör bazlı büyük firmalara yatırım yapıyorum. Oraya yatırdığım parayı da unutuyorum.
0
murtiii
(21.11.20)
ayda 1500 2000 tl altın alarak neden birikim yapılmadığını düşündünüz? piyasadaki oynaklıktan dolayı mı yoksa altının aşırı pahalı olmasından dolayı mı? eğer son dönemdeki altının düşüşünden dolayı altına yatırım yapılmaması gerektiğini düşünüyorsanız borsa sizi çok üzer. en iyisi paranızı faize yatırıp bırakın.

ama ben olsam temettü emekliliğine bakardım. borsada düzenli temettü veren hisselere bakarım şimdiden.
0
false pretension
(21.11.20)
TL surekli deger kaybediyor. Acikcasi bana uzun vadeli TL cinsinden para biriktirmeye calismak cok mantikli gelmiyor. Ayni sekilde TL uzerinden temettu emekliligi de mantikli gelmiyor cunku kur sizi surekli tokatliyor ve verilen temettu oranlari cok dusuk. Arkadasin da yazdigi gibi kabul edebileceginiz risk oraninda, faizden daha cok getirisi olabilecek fonlara yonebilirsiniz.
0
hystarie
(21.11.20)
Fon sistemini araştır.
0
kanlakarisikyagmur
(21.11.20)
Altının ne zararını gördünüz? +1
Bence borsa sizin için değil. Hiçbir fikriniz yok. Döviz altın ve fon piyasasından şaşmayın.
0
allah yazdiysa bozsun
(21.11.20)
güzel fikir. temettü hisselerini satın almalısın. tüpraş, ereğli, tofaş öneririm. bankacılık çok yükseldi biraz düşerlerse garanti alabilirsin.
0
dafuq
(21.11.20)
temel analiz teknik analiz ekonominin gidişatı falan bunları bilmiyorsanız yöntem basit.

yatırımı mümkün olduğunda fazla kaleme yapın. altın, dolar, gümüş, kripto, borsa vs.

en önemli mevzu zamanlama. nerede feryat figan varsa oraya gidin. misal geçen millet ağlıyor altın düştü diye işte sen orada altına gireceksin. misal 450'den ben aldım. biraz daha düşerse yine alırım.

borsa arka arkaya çakıldı mı? bekle, özellikle "sağlam" şirketlere gir, bist30 veya bist50. az grafiklere bak, misal geçen borsa çakıldı thyao 9'u gördü. pandemi öncesi 15-20'si var belki ama pandemi sonrası genelde 10-12 bandı takılıyor. kısa vadede %10-15 uzun vadede %100 için girilir.

bundan daha fazlası için tecrübe gerekir, eğitim gerekir. aklı başında yılların tecrübesi olan adamları takip etmek onların birikimlerinden faydalanmak gerekir. o da inan 10 kişiyi geçmez. geçse de fazlasına gerek yok.
0
lazpalle
(21.11.20)
marmara capital fona bak
0
gameofannen
(21.11.20)
(3)

covid surecinde evdeki karantina surecini deneyimleyen oldu mu?

baldan kaymak
insallah olmaz kimseye de tabi. yasayan varsa nasil yaptiniz yada yaptilar acab? bir odada tek basina 14 gun mu? tesekkurler.
insallah olmaz kimseye de tabi. yasayan varsa nasil yaptiniz yada yaptilar acab? bir odada tek basina 14 gun mu? tesekkurler.
0
baldan kaymak
(21.11.20)
sadece gülüyorum.
ben evlenmeden önce zaten 12 ayın 8 ayı karantina koşullarında geçiyordu.
1-2 hafta evden hiç çıkmayıp tek başıma yaşadığım çok olmuştur.
ekmek almaya çıkmamak için ekmekleri dondurucuya atıyordum.
ayrıca eş dost 4-5 korona pozitif kişiyi biliyorum.
hiçbiri tek başına bir odada geçirmedi.

kuzeni aradım karantinanın 5. günü. "müşterim var ben sana döneyim dedi"
diğerleri ailesiyle herhangi bir tatil günüymüş gibi geçirdi.
hatta birisi kıçı yiyen evime misafirliğe gelsin demiş, baldızları gitmiş.

kısaca koronayı umursayan, önlem alan mahallenin delisi yüzde bir insanız.
0
aslindasorunumpsikolojik
(21.11.20)
Ben ve annem pozitifiz. Odalarımızda takılıyoruz. Bugün benim 5. Günüm annemin 10. Günü. Çok ağrım var :#
0
1bir1bir1
(21.11.20)
yalnız yaşayınca bütün odaları kullanabiliyorsun
0
i ve been mistreated
(21.11.20)
(2)

samsung note 5 dengi telefon öneriniz var mı?

la lykia
2016 yılından beri sorunsuz ve çok severek kullandığım telefonum ömrünü tamamlıyor yavaş yavaş.5000 TL civarı bütçe ile bu telefona benzer (android, google destekli) telefon öneriniz var mıdır acaba?en önemli detay pil ömrü: hiç oyun oynamıyorum ama arama, whatsapp, sosyal medya, internet vb. gün iç
2016 yılından beri sorunsuz ve çok severek kullandığım telefonum ömrünü tamamlıyor yavaş yavaş.

5000 TL civarı bütçe ile bu telefona benzer (android, google destekli) telefon öneriniz var mıdır acaba?

en önemli detay pil ömrü: hiç oyun oynamıyorum ama arama, whatsapp, sosyal medya, internet vb. gün içinde yoğun kullanıyorum. birkaç ay sonra günde 2-3 kez şarj etmek zorunda kalmak istemiyorum.

note 5'den daha kötü bir kamerası olmasını istemem tabii, çok çok üstün olmasa bile en azından dengi olsa ne iyi olur.

spen kullanmayı sevdiğim için samsung note 10 lite'a bakmıştım, bir de s10 plus'ı inceledim ama ikisi için de pil ömrü ile ilgili kötü yorumlar okuyunca çok tereddüt ettim.

önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.
0
la lykia
(21.11.20)
Telefonculardan temiz bir mi note 10 alınır.8 ay kullandıktan sonra Üzerine imei repair yapılır. Kalan 1500-2000 lira cebe atılır.
0
soru icin geldim
(21.11.20)
başka önerisi olan var mıdır?
0
🌸la lykia
(21.11.20)
(3)

Smart speaker dedikleri ne ise yariyor?

freedonia
Ben biraz gec takip ediyorum teknolojiyi. Benim speaker dan anladigim bilgisayara, televizyona baglanan resimdeki gibi aletlerGurbetteyim de black friday ayagina her yerde indirimini goruyorum. https://www.google.com/search?q=Smart+Speaker&tbm=isch&ved=2ahUKEwjM-qv2i5LtAhVP8BoKHd9FAd4Q2-cCegQIABAA&o
Ben biraz gec takip ediyorum teknolojiyi. Benim speaker dan anladigim bilgisayara, televizyona baglanan resimdeki gibi aletler

Gurbetteyim de black friday ayagina her yerde indirimini goruyorum. www.google.com Olayi ne tam olarak? O ufacik zimbirti otekilerden daha iyi ses mi veriyor yani?
0
freedonia
(21.11.20)
Abi olayı şu, selamunalykum günaydın diyorsun o da sana günaydın diyor, bugün hava kaç derece diyorsun oda sana diyor ki bilmem kaç derece. Radyoyu aç diyorsun açıyor vs vs yani mükemmel bir devrimmiş gibi lanse edilip bir cacığa yaramayan bir nane bence. Ha evin komple bu sistem ile bağlantılı olur o ayrı ama oda yok tabi. Piyasa şişirmesi bir ürün
0
paramolacak
(21.11.20)
alexa saat kaç?
alexa falan güne alarm kur
alexa alışveriş listeme domates ekle
alexa kombiyi 45dereceye getir.

bunları algılayıp yapabilen cihaz. sana lazım olduğunu zannetmiyorum.
0
sutlu nescafe
(21.11.20)
evin smarthome ise ise yarar yoksa pek esprisi yok. perdeni isiklarini kapinin kilidini vs. kontrol edebiliyorsun bunlarla mesela konusarak. diger yaptigi seyleri telefon da yapiyor.
0
robokot
(21.11.20)
(5)

Spor salonları da kapatılır mı sizce?(istanbul)

Deathrow
Üyeliğim yeni bitti. Yana yattı çamura battıya gelmek istemiyorum. Yenilesem mi? Sizce salonlar kapatılır mı?
Üyeliğim yeni bitti. Yana yattı çamura battıya gelmek istemiyorum.
Yenilesem mi? Sizce salonlar kapatılır mı?
0
Deathrow
(21.11.20)
işler kötüye giderse ki gidecek gibi görünüyor taaa marttan nisan'dan kötü, her geçen gün vaka sayıları katlanarak artıyor. halı sahalar kapandı, spor salonlarının da kapanması olası. bence biraz beklemekte fayda var.
0
siyahliadam
(21.11.20)
ntv de sürekli, en riskli gruplar listesinde spor salonları yazmışlar. yenilememekte fayda var kapanabilir baya riskli.
0
sinematikcrop
(21.11.20)
kapatılacaktır. eğer üyeliklerde dondurma yapmıyorlarsa yenileme.
0
false pretension
(21.11.20)
akşam gelen mesaj:

Değerli Üyemiz;
Son dönemde İstanbul'da gözlemlenen COVID-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı ek önlem kararları kapsamında; İBB Spor İstanbul tesislerimizin tüm branşları, üyelerimizin ücretli ve ücretsiz kullanımına ve kiralamalarına geçici olarak kapatılmıştır.
0
tabudeviren
(21.11.20)
İbb spor komplekslerini bugün itibariyle kapattı. Özeller de yakında kapanır diye tahmin ediyorum.
0
Unde bach canim
(21.11.20)
(9)

Ayakkabıdan Bulana Bir Tane de Benden...

the feel good
Arkadaşlar baktığım bir ayakkabı var marka-model detayı aşağıda yazdığım gibidir.Nike Air Huarache 829669 700Google’a aratınca görebilirsiniz. Türkiye’de yok maalesef, yurtdışından sipariş vermek zorundayım. Fakat ebay ve amazon gibi sitelerde de bulamadım. Başka sitelerde var ve o sitelere de güven
Arkadaşlar baktığım bir ayakkabı var marka-model detayı aşağıda yazdığım gibidir.

Nike Air Huarache 829669 700

Google’a aratınca görebilirsiniz. Türkiye’de yok maalesef, yurtdışından sipariş vermek zorundayım. Fakat ebay ve amazon gibi sitelerde de bulamadım. Başka sitelerde var ve o sitelere de güvenemedim nedense. Bu ayakkabıyı güvenerek satın alabileceğim bir site bulana iyi bir kıyağım olur. :)
0
the feel good
(21.11.20)
kaset
(21.11.20)
Hocam ayakkabı bayağı eski bir model sanırım, bulamamanız normal. Ayrıca çıkan siteler hep fake diye mimlenmiş. @kaset’in verdiği site güvenli fakat illa renk hardal olacaksa bilemedim. Bir de türkiyeye gönderim varmış gibi durmuyor.
0
Unde bach canim
(21.11.20)
Stockx'a baksana var orada. 89 dolar diyor. Site güvenilir ayrıca :)

haaa yokmuş ya. Senin istediğin renk yokmuş evet.
0
eazy
(21.11.20)
@kaset bu ayakkabi degil kodu butunuyle googlellatinca hardal sarisi bir ayakkabi cikar abi o
@unde aynen
@eazy aynen yok :(
@optimist bu gibi sitelere talimiz ama ne kadar guvenilir, bir cogu guvenilmez
0
🌸the feel good
(21.11.20)
Hala var mıdır bilmem ama antepte çakma ayakkabı satan Bi yerde her rengini görmüştüm.
0
valarmurgulis
(21.11.20)
@the feel good tırnak içinde google'layınca öyle çıktı, ama işin komik tarafı Nike'ın böyle bir ayakkabı ürettiğinden emin olamadım:) Hiçbir güvenilir sitede stok dışı bile olmaması garip geldi. Bu renklerin hepsi beyaz tabanlı.
0
kaset
(21.11.20)
buna yakın bir model var bende. sadece 1 kere giydim. 3 sene önce almıştım, orijinal. istersen daha sonra foto atayım uyarsa satayım sana :)
0
bi anlatabilsem dunya degisir valla bak
(21.11.20)
@bi ikinci el ayakkabi bugune kadar hic almadim, sadece modeli gostermek icinse foto alabilirim
0
🌸the feel good
(21.11.20)
Maalesef daha önce de cevap vermiştim, ürün 2017-2018'in ürünü muhtemelen,
Çıkan hiç bir site güvenilir değil örneğin;
www.trustpilot.com
www.trustpilot.com

Trustpilottan bakabilirsiniz güvenilirliğe ama zaten tüm numaralarını stokta göstermeleri bile dolandırıcı olduğunu açıkça gösteriyor.
Nikeın sitesin özelleştirilebilen ayakkabılar oluyor eğer benzer model bulabilirseniz renk falan istediğinize yakın özelleştirebilirsiniz.
0
atom karincanin torunu
(21.11.20)
(11)

E-ticaret siteleri web arayüzlerini kendinizce puanlar mısınız?

ananiyimioguz
amazon trendyol hepsiburada n11 vs. aklınıza gelenleri büyükten küçüğe yazabilirsiniz.
amazon trendyol hepsiburada n11 vs. aklınıza gelenleri büyükten küçüğe yazabilirsiniz.
0
ananiyimioguz
(21.11.20)
Hepsiburada
Amazon
Akrep nalan'ın sitesi
GittiGidiyor,Trendyol,n11
0
owaki
(21.11.20)
Hepsiburada
Amazon
Gittigidiyor
Trendyol
.
.
.
N11 (Daha aşağı koymak isterdim de yer yetmez. Ne zaman googledan n11'e girsem, tıkladığım ürün aslında yok. Ayrıca arayüz mahalle pazarı gibi kaos içinde)
0
the coon
(21.11.20)
hepsiburada
amazon
gittigidiyor
n11

Trendyolu bu listeye koymak bile istemiyorum kategori dışı olacak kadar rezil bir yer. pavyon gibi. sürekli farklı cırtlak renkler yanıp yanıp sönüyor.
0
siyahliadam
(21.11.20)
N11
Amazon
GittiGidiyor
Hepsiburada


Hepsiburada'nin arayüzünden nefret ediyorum. En nefret ettiğim site de hepsiburada. Bence trendyoldan bile kötü. He reklam konusunda trendyol kadar bıktıran, nefret ettiren yok.
0
westblack
(21.11.20)
- Hepsiburada
- Amazon
- GittiGidiyor
- Trendyol
Tüm elektronik ticaret sitelerinin içerisinde en kötü arayüze sahip olanı n11
0
siyahsekiz
(21.11.20)
En iyi hb, en kotu gg
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(21.11.20)
amazon 10 üstünden 6.
diğer yerli sitelerin hepsi dolandırıcı olduğundan puanlamanın anlamı yok.
0
aslindasorunumpsikolojik
(21.11.20)
Hb
Trendyol
Amazon
N11
Gg
0
Unde bach canim
(21.11.20)
en begendigim, aradigimi en kolay buldugum n11.
beni deli eden, aradigimi asla bulamadigim: amazon (amerikan versiyonu dahil)
0
robokot
(21.11.20)
eger bu konuda benchmark yapmak istiyorsan baymard'a bi bak derim
0
hjarteblod
(21.11.20)
hepsiburada arayüzü mükemmel ötesi.
hatta arayüzü onu bugünlere getirdi diyebiliriz.

en kötü amazon.
diğerleri arada..
0
tabudeviren
(21.11.20)
(5)

ne yapsam bu laptopu

megacracker
selam Roma sakinleri,elimde HPnin 10-12 yıllık, şarjda çalışabilen, çok geç açılan bi laptop var.bunu ne yapsak? bilgisayarcıya götürsem adam eder mi? var mı böyle bişey, batarya harddisk işlemci vs değiştirmek mümkün müdür? ))
selam Roma sakinleri,

elimde HPnin 10-12 yıllık, şarjda çalışabilen, çok geç açılan bi laptop var.
bunu ne yapsak? bilgisayarcıya götürsem adam eder mi? var mı böyle bişey, batarya harddisk işlemci vs değiştirmek mümkün müdür? ))
0
megacracker
(20.11.20)
Yatırım yapmaya değmez.
0
allah yazdiysa bozsun
(20.11.20)
hocam modeli yaz
ssd ve ram takviyesi ile adam edilebilir mi bakalım
0
kingcyrax
(21.11.20)
SSD baya diriltiyor bilgisayarı
0
okumakserbestbegenmeksart
(21.11.20)
HP Envy 14 1050et notebook
Ssd ve RAM ile adam olur mu
0
🌸megacracker
(22.11.20)
ssd tak hocam
120 gb
adam olur
bir de temizlet
ram 8 oluyorsa yap
yoksa yapma
0
kingcyrax
(25.11.20)
(5)

Covid tedavisinde kas gevşetici kullanılıyor mu

1bir1bir1
Ve kullanılıyorsa hangi ilaçlar tercih ediliyor?Nolur acilen el atın dayanamıyorum...
Ve kullanılıyorsa hangi ilaçlar tercih ediliyor?

Nolur acilen el atın dayanamıyorum...
0
1bir1bir1
(20.11.20)
Kas gevşetici hiç duymadım. Her türlü ağrı için parol diyorlar, net olmayan bir hastalık olduğu için covid ilaçlarıyla etkileşiminden korkuyorlar gibi geldi başka ilaçlar için.

Bengay krem filan işe yaramaz mı acaba ?
0
infernalcadre
(21.11.20)
@infernal

O da bizde yok... sağ olasın.
0
🌸1bir1bir1
(21.11.20)
İnstagramda birinin hikayesinde gördüm şimdi. Kekik yağı ve viks kullanıyorlarmış covid ağrılarına. Kekik çayı içen de çok duyuyorum. Onlara dokunmaz size dokunur vebali bana kalmasın siz danışıp kullanın.
0
cilekli pasta
(21.11.20)
@cilekli pasta

Teşekkür ederim, kekik çayı başta bana da iyi gelmişti sonra etkilemedi. Sağ olasın.
0
🌸1bir1bir1
(21.11.20)
kovid o kadar karmaşık bir hastalıki doktorun kullan demediği hiçbir ilaç yada onun bunun otu kökü kullanmayın bence.
neyin nasıl yan etki yapacağı muamma.
bence çekin ağrınızı yatın dinlenin, maceraya gerek yok.
0
aslindasorunumpsikolojik
(21.11.20)
(1)

netflix hesap kullanım sorunu

asilsiz suclama
netflix hesabımı 3 kişi kullanıyoruz. geçen hafta bayadır netflixte takılmadığımızı farkederek hesabımızı kapattık ve üyeliğimizi sonlandırdık. ancak bugün bir mesaj geldi tekrar hoş geldiniz diye. 3 kişinin de girmediğine eminim. birisi en alt tarifeden üyeliği uzatmış. mail hesabımı ve şifremi değ
netflix hesabımı 3 kişi kullanıyoruz. geçen hafta bayadır netflixte takılmadığımızı farkederek hesabımızı kapattık ve üyeliğimizi sonlandırdık. ancak bugün bir mesaj geldi tekrar hoş geldiniz diye. 3 kişinin de girmediğine eminim. birisi en alt tarifeden üyeliği uzatmış. mail hesabımı ve şifremi değiştirdim. tüm hesaplardaki oturumu kapattım. bu ve benzeri sıkıntıları yaşayanlar var mı? nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz?

ek olsun. daha önce de hesabıma başka birisinin giriş yaptığını fark etmiş ve şifrelerimi değiştirmiştim. bir süredir buna benzer bi sorun yaşamamıştım.
0
asilsiz suclama
(20.11.20)
diğer 2 kişi hesabı başkasıyla paylaşmış olabilir.

bazen ben de yaparım çok güvendiğim biriyse bir dizi izlesin diye şifreyi veririm. izledikten sonra girmeyeceğini bildiğim biridir.
0
facebook
(20.11.20)
(6)

Sokağa Çıkma Yasağıyla İlgili Güncel Bilgiler

üç gün gündüz
Sabit duyuruda da yazıldı ama daha derli toplu olması için ikinci bir duyuru açmak istedim. Kurallara uygun olur mu bilemedim, uygun değilse silinebilir.Öncelikle konuyla ilgili linki bırakayım: https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-salgini-yeni-tedbirlerOKUMAYA ÜŞENENLER İÇİN KONUYLA İLGİLİ MADDE
Sabit duyuruda da yazıldı ama daha derli toplu olması için ikinci bir duyuru açmak istedim. Kurallara uygun olur mu bilemedim, uygun değilse silinebilir.

Öncelikle konuyla ilgili linki bırakayım: www.icisleri.gov.tr


OKUMAYA ÜŞENENLER İÇİN KONUYLA İLGİLİ MADDE ŞU ŞEKİLDE;

"Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00-20:00 saatleri "DIŞINDA" sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır.

Bu doğrultuda ilk uygulama olarak "21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine" kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."


DAHA BASİT HALİYLE DİYOR Kİ;


CUMA akşamı herhangi bir KISITLAMA YOK.

Kısıtlama CUMARTESİ AKŞAMI saat 20.00'de başlayacak, PAZAR SABAHI saat 10.00'da bitecek.

PAZAR AKŞAMI 20.00'de başlayacak, PAZARTESİ SABAHI saat 05.00'de bitecek.


***AYRICA UYGULAMANIN SÜRESİ BELLİ OLMAYIP KONUYLA İLGİLİ OLARAK ALINACAK İKİNCİ BİR KARARA KADAR HER HAFTA SONU BU ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR.***


BURAYA KADAR OLAN KISIM GENEL KISITLAMAYLA İLGİLİYDİ.


YAŞ KISITLAMASIYLA İLGİLİ MADDE DE ŞU ŞEKİLDE:


"Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır."


YANİ DİYOR Kİ;


20 KASIM 2020 CUMA GÜNÜ SAAT 20.00'den İTİBAREN;

65 yaş ve üzeri vatandaşlar GÜN İÇİNDE 10.00 ile 13.00 saatleri arasında DIŞARIYA çıkabilir.

20 yaş altı vatandaşlar ise GÜN İÇİNDE 13.00 ile 16.00 saatleri arasında DIŞARIYA çıkabilir.
0
üç gün gündüz
(20.11.20)
Bu bu açıklamadan cuma akşamı 20:00'dan cumartesi 10:00'a kadar sokağa çıkma yasağı var mı yok mu anlayamıyorum. Haftasonu tanımına cuma akşamı giriyor mu? Buna doğru düzgün açıklama getirmeleri gerekiyor.
0
suppermaster
(27.11.20)
"Bu doğrultuda ilk uygulama olarak "21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine" kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."


Bunu okuyunca kısıtlamanın Cumartesi akşamı Pazar sabahı-Pazar akşamı Pazartesi sabahı olduğunu anlamıyor musunuz? Cuma akşamıyla ilgili kafa karıştırıcı ekstra bir detay yok çünkü burada.
0
🌸üç gün gündüz
(27.11.20)
Evet anlaşılmıyor, çünkü yapılan resmi açıklamada şöyle diyor;
"Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00'den itibaren geçerli olacak şekilde;

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."

Bu açıklamadan, bu ilk hafta olduğu için bu cuma(20 kasım) uygulamıyoruz gibi bir anlam çıkıyor çünkü. Kiminle konuşsam, anlamadım, var mı yok mu diyor, çünkü haftasonu tanımına cumartesi sabahı da giriyor. En nihayetinde, biraz evvel kaymakamlığa sordum ve cuma akşamı sokağa çıkma yasağı olmadığını öğrendim. Ancak yapılan resmi açıklama yetersiz ve eksik ifade edilmiş durumda.
0
suppermaster
(27.11.20)
"Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00'den itibaren geçerli olacak şekilde;"

Bu açıklamadan sonra

"Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaftır. Bu doğrultuda ilk uygulama olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."

Bu açıklama yapılmıyor ki; bunun altında alınan tedbir kararları yazıyor. Yani alışveriş merkezlerinin berberlerin falan açılış kapanış saatleri yazıyor, cuma akşamından itibaren geçerli olan uygulama bununla ilgili, sokağa çıkma yasağından bahsetmiyor.

Sokağa çıkma yasağının açıklaması 5. maddede, onda da cumartesi akşamı başladığı yazıyor.

Buna mukabil ben sadeleştirerek açıklama yapmaya çalıştım daha net olması için, Duyuru adına bir sorun kalmamıştır muhtemelen ne zaman başladığıyla ilgili.
0
🌸üç gün gündüz
(27.11.20)
Haftasonu 20:00'den sonra gelen yolcumu havalimanından karşılayıp başka bir ildeki evime getirmemin sakıncası olabilir mi, bilgisi olan var mıdır?
0
mezzosprite
(27.11.20)
O konuyla ilgili istisnalar; "Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenler" şeklinde belirtilmiş. Yani sadece yolcular istisna, karşılamaya gelenler ihlal etmiş oluyorlar.
0
🌸üç gün gündüz
(27.11.20)
(3)

makyaj temizleme suyu

dedim ben sana
https://www.trendyol.com/bioderma/sensibio-h2o-850-ml-p-33519862?boutiqueId=541478&merchantId=132276https://www.trendyol.com/bioderma/sensibio-h2o-500-ml-3401345935571-p-1068907?boutiqueId=541478&merchantId=113388ikisi arasındaki fark nedir bile var mı? 2. ürün biodermanın kendi sitesinde online sat
www.trendyol.com

www.trendyol.com

ikisi arasındaki fark nedir bile var mı? 2. ürün biodermanın kendi sitesinde online satışta yok. eski bir ürünü piyasada hala satılıyorlar düşüncesi oluştu bende o yüzden.
0
dedim ben sana
(20.11.20)
biri 500 ml diğeri 850 :)
0
ala09
(20.11.20)
@ala09 içerik olarak sormuştum.
0
🌸dedim ben sana
(20.11.20)
Trendyol’da la roche posay’in filan hic olmayan urunleri satiliyordu, ben olsam oradan almam.
0
kuehles blondes
(21.11.20)
(4)

Emekli sicil, ssk sicil ne bunlar?

banusa
Bir başvuru için evrak toparlamaya çalışıyorum ama kafam çorba oldu artık. Emekli sicil no, bağkur sicil no, ssk sicil no istemişler. Bunların birbirinden farkı ne ola? Ben sadece 3 sene kamuda çalıştım ve ayrıldım. Şu anda çalışmıyorum. Bu numaraların hepsi bende var mıdır :)
Bir başvuru için evrak toparlamaya çalışıyorum ama kafam çorba oldu artık. Emekli sicil no, bağkur sicil no, ssk sicil no istemişler. Bunların birbirinden farkı ne ola?

Ben sadece 3 sene kamuda çalıştım ve ayrıldım. Şu anda çalışmıyorum. Bu numaraların hepsi bende var mıdır :)
0
banusa
(20.11.20)
Sadece emekli sicil no vardır devlette çalıştıysanız.
0
opucuk baligi
(20.11.20)
devlette çalıştıysanız emekli sicil nosu vardır ve doğum yılınızın son iki rakamı ile başlar.

1960: 60..... gibi
0
iddaaci
(20.11.20)
Peki diğerleri kimler için?
0
🌸banusa
(20.11.20)
Emekli sicil no devlet memurları, ssk özel sektör çalışanları, bağkur ise işyeri sahipleri için.
0
opucuk baligi
(20.11.20)
(1)

al götür kahveciler de mi kapalı?

Tochinoshin
12'ye kadar açık olan ama 10'dan sonra oturulmayan bir yer şuan kapalı mıdır?
12'ye kadar açık olan ama 10'dan sonra oturulmayan bir yer şuan kapalı mıdır?
0
Tochinoshin
(20.11.20)
Şu anda kısıtlama başlamış olması lazım. O yüzden cafe kapsamına girip kapalıdır.
0
catch the arrow
(20.11.20)
(4)

Bilgisayar problemi ?

Zima Blue
merhabalar, becerebilip de koyabildiysem, bilgisayar alakasiz anlarda bazen acildiktan bes dakika bazen 3 saat sonra ekteki gibi oluyor.becerip koyamadiysam eki, bilgisayar alakasiz anlarda aniden ekrani yesile dondurup yuksek bir buzzing noise ( tam diyemedim ne oldugunu) cikartarak oluyor. reset a
merhabalar, becerebilip de koyabildiysem, bilgisayar alakasiz anlarda bazen acildiktan bes dakika bazen 3 saat sonra ekteki gibi oluyor.

becerip koyamadiysam eki, bilgisayar alakasiz anlarda aniden ekrani yesile dondurup yuksek bir buzzing noise ( tam diyemedim ne oldugunu) cikartarak oluyor. reset atinca duzeliyor.

sormadan soyleyeyim, dumduz masaustundeykende olabiliyor, video izlerken de bazen iyun oynarken oluyor. sicakliklara baktim 40 civari zaten ortalama hep.

simdi benim sorum su, su aralar sikigisim zaten boyle nokta atisi yaparak problemi cozmem lazim. Psu mu degismek gerekli, ne bileyim anakartta mi vardir sorun? anlayaniniz varsa bi el atarsa sevinirim.

tesekkurler.
0
Zima Blue
(20.11.20)
termal macunlarını yenilemeyi deneyebilirsin. ucuz bir yöntem.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(20.11.20)
Yazılımlar çakışıyor muhtemelen. Donanımsal sıkıntı gibi durmuyor. Psu olsa muhtemelen direkt reset atar psu hatası verir. Belki kullandığınız usblerde sıkıntı vardır mouse klavye dışında bağlı donanım var mı? Temiz kurulum yapacak durumda değilseniz sürekli açık ama kullanmadığınız şeyleri kapatın.
0
bahoho
(20.11.20)
hata oluştuğunda bios'a girip işlemci ısısına bakın.
işlemci çok ısınmışsa fanda sorun olabilir, işlemcinin montajında sorun olabilir.
birde anakarta bağlı her cihazı tek tek sökerek deneyin.
ekran kartı, usb diskler, cd-rom, ...
sorun bunlar değilse format atın :)
0
aslindasorunumpsikolojik
(21.11.20)
Monitörün video kartı arızası ya da monitör bağlantı kablosu arızası gibi duruyor. Bir ihtimal ekran kartı da olabilir ama diğer ikisi daha kuvvetli ihtimaller.
0
Unde bach canim
(21.11.20)
(1)

watsap yeni telefona inmiyor

Barbell
selamlar, iphone x ten 11 e verileri aktardım. teli yanyana koydum. yalnız sadece watsapp inmedi. ben icloud olmak üzere mac e de tüm yedekleri aldım. yalnız hayal mayel hatırlıyorum. ilk iphone 6s aldığımda kız arkadaşımın app store şifresiyle girip watsapı indirmiştim. şimdi yine sadece watsapp in
selamlar, iphone x ten 11 e verileri aktardım. teli yanyana koydum. yalnız sadece watsapp inmedi. ben icloud olmak üzere mac e de tüm yedekleri aldım. yalnız hayal mayel hatırlıyorum. ilk iphone 6s aldığımda kız arkadaşımın app store şifresiyle girip watsapı indirmiştim. şimdi yine sadece watsapp indirmek için (yanında bulut işareti var uygulamanın) hesabının şifresini istiyor. ben bu durumdan kurtulmak istiyorum. o bulutlu uygulamayı silip tekrar kendi appstore hesabımdan indirsem. veriler silinir mi?

ek olarak watsap uygulamasını sil dediğimde tüm veriler silinir diyor. ondan tırstım
0
Barbell
(20.11.20)
evet veriler silinir
0
jelly bear
(21.11.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.