[]

Üst kat komşunun terlik sesi

Merhaba
Sert tabanlı terlik giydiği pek aşikar olan üst komşumu ses konusunda nasıl uyarabilirim sizce?

Başınıza geldi mi? Nasıl çözdünüz?

Sabaha karşı 4’tü gece yarısıydı falan fark etmiyor. Sürekli tüm gün tepemde bu ses. Evlere tıkıldığımız şu zamanda artık canıma tak etti. Alt kata bunun sesi gider diye hiç mi düşünemez insan? Eğer düşünemeyecek bir tipse kesin tersler beni.
Komşuyu hiç görmedim tanımıyorum. Yöneticiye söyleyebilirim. Hediye terlik alıp kapısına bırakabilirm-ama benim bıraktığımı anlar :)

 
Uyarmaya hakkım olmaması konusu muamma olmamalı. Sıradan bir yürüme sesinden bahsetmiyorum. Baya takırrr tukurrr sanki kasten ses çıksın diye uğraşılmış bir ses bu. Tabi ki kasıt yoktur ama belli ki çıplak parke ve halısız zemin nedeniyle yükseliyor ses. Zaten döşemelerde ses yalıtımı önemsenmiyor inşaatlarda.
Yönetici bu tarz konularda direkt bana gelin dediği için ona gitme seçeneğim var. Ama tercihim kendim konuşmak. Sadece lafa nasıl gireceğimi bilemiyorum. Başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim.

  • sevenay  (22.12.20 18:27:26) 
Ben de terlik sesinden nefret ederim. Evin içinde bile. Fakat zekadan bağımsız, komşunuz da aynı şeyi yaşamıyor ise bu aklına bile gelmez. Ben gitar çalıyorum bazen. Bilmiyorum ki komşuya gidiyor mu gitmiyor mu. Onlar da çalsa anlar, dikkat ederim ama benzer sesi duymadan nereden bileceğim?

Buradaki sorun dedikleri gibi komşudan ziyade binada. O kadar rahatsız olsam oturmadan önce komşulara sorardım ses konusunda rahatsız mısınız diye. Türkiyede çoğu binada ses yalıtım sorunu var.

Şimdi gidip tatlı dille uyarsanız bile, napıyım aq yürümeyim mi diyebilir. Oo paşam senin için eve halı sereyim diyebilir. Senin için alıştığım terliklerden vaz mı geçeyim diyebilir.

Ama ben olsam gider, yaparsanız/yapmazsınız, dikkate alırsınız/almazsınız bilmem ama böyle böyle bir durum var belirteyim dedim, çok sağ olun şimdiden diye uyarırdım. Veya çok çok dert ediyorsam gider yumuşak tabanlı bir terlik alırdım, beğense de beğenmese de, olsa da olmasa da en azından vicdan yapar dikkat eder veya değiştirir diye düşünüyorum.
  • ananiyimioguz  (22.12.20 18:30:28) 
ben uyuyamıyorum demiştim üst kata insani bir şekilde ve işe yaradı. kibarca söyleyin olmazsa çirkefleşebilirsiniz. onun ses yapıp rahatsız etmeye hakkı varsa senin de ses kesilene kadar kapısında olay çıkarma hakkın var.


  • Tochinoshin  (22.12.20 18:47:11) 
eğer siz bir şey hissediyorsanız ve komşunuz da anlayışsızın, saygısızın önde gideni değilse elbette bu durumu anlayacaktır. en önemli olan şey, bunu nasıl ileteceğiniz. ben bu durumlarda lafı evirip çevirmeden, bütün gerçekliğiyle anlatmayı severim. yani gidip "rahatsız ettiğinizi, bir sıkıntınızın olduğunu ama bunu ona nasıl söyleyeceğinizi başta bilemediğinizi, sonra da 'ben anlatayım, belki bir çare buluruz' diye gelmeyi uygun bulduğunuzu, terlik sesinin alt kata çok fazla geldiğini, bunun elbette binanın yapısından kaynaklandığını" söyleyip, nasıl bir formül bulalım acaba, deseniz size kızamaz komşunuz. "ee napıyım ben" deyip kapatır en kötü ihtimal. yani onu suçlamayınca, şunu binanın yapısına, duvarlarına atınca neden sorun olsun ki? zaten normalde de suç o tavanın ses yalıtımında.

söylemeseniz iyice sinir olacaksınız durduk yere. haberi olmayan birine sinir olmak kötü. en kötü ihtimal malın tekidir afedersiniz, naabıyım yeeaa deyip boşverir. ama demiş olursunuz. bence komşuluk hakkını gözeten biri olma ihtimali daha büyük. bu değerlere önem veren bir toplumuz. terlik hediye etmeyin ama. biraz yanlış anlaşılabilir bu ilk etapta. sürekli giydiği terliğini değiştirip yumuş bi şey giyse sorun kalmayacak.
  • lovemyself  (22.12.20 18:48:13) 
Benzer durumda bir arkadaşım yumuşak tabanlı terlik alıp hediye etmişti üst komşusuna


  • aslil  (22.12.20 18:58:07) 
İlla uyarmak istiyorsan uyar tabi, hatta terlik alıp götürüp ver, verirken de söyle. Ama @kiyiya vuran dildolar'a katılıyorum kısmen, hatayı yapan komşu değil, müteahhit. Eğer sizi dinleyip terliği değiştirirse üstüne düşenden ziyade size iyilik yapmış olur. Konuşurken bence bunu göz önünde bulundurun, zaten haklıyım diye üstten üstten konuşan biri olsa yapacağım varsa da yapmazdım ben.

Şöyle bir örnek vereyim: ofiste topuklu ayakkabı giyip takur tukur yürüyen kadınlara aşırı ayar oluyorum, ama gidip kimseye "burası ortak alan / çalışma yeri kardeşim, ne düşüncesizsin, giyme bunu bi daha" diye atar yapmadım. Konuşmaktan anlayacaklarını da sanmam zaten. Toplu hayat başkalarını rahatsız etmeye dikkat etmek kadar tolere etmekten de geçiyor bence.
  • plutongezegendegilmi  (22.12.20 19:08:06) 
@pluton Normalde sizin gibi düşünüyorum. Yıllarca eski evimde üst katımdaki haylaz çocuğun ağlama zırlama ve koşturma seslerini maruz kalıp şikayet etmedim. Çünkü çocuğa ne deseniz kendini durduramaz farkındayım. Ama bu farklı bir konu. Gerçekten sabaha karşı bu sesle uyanmak istemezsiniz. Ve çözümü de gayet basit. Komşu olarak herkesin üzerine düşen karşısındakini anlamak sadece ve uzlaşmak mümkün mü diye düşünmek. Verdiğiniz örnek bu açıdan durumdan epey farklı.

Bu arada terlik alıp hediye etme kısmı şakaydı :) anlaşılmamış sanırım. Bunu yaparsam kadın sen kim oluyorsun der bana. Ben gidip düzgünce sorunu anlatacağım kendisi ister terlik değiştirir, ister halı serer, ister bana kızar... Hepsi mümkün
  • sevenay  (22.12.20 19:47:12 ~ 19:48:49) 
Tatlı dille, hafif esprili çıkıp söylerseniz sorun çözülür, yoksa kafanızda binlerce senaryo kurmaya gerek yok, çirkefleşmeye de gerek yok sonrasında.


  • kaset  (23.12.20 01:09:21) 
Aşure de geçti. Sallama bir bahane ile lokma felan götürün ben alt kat komşu diyin. Teşekkür edince benim sizden bir ricam olacak bu katlar arasını çok ince örmüşler gece daha yumuşak terlik kullanmanız mümkün olur mu diyin. Ben olsam utanırım da kadın ne tepki verir bilemem ama ortada tatlı felan var sonuçta çemkirmez.


  • cilekli pasta  (04.11.21 23:44:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.