[]

Istanbul kart hes kodu eslestirme

Kisisellestirilmis istanbul kartlarda bu eslesmeyi yapmak mantiksiz degil mi? Zaten tc kimlik nom kart uzerinde yaziyor. Hes kodumu tc numaramdan sorgulayamiyorlar mi?

Bir de hes kodu tc no hibi sabit mi? E devlette yeni hes kodu uret var mesela yeni kod uretince yeni bir kod mu veriyor? Eger bu degiskense eslestirme daha da anlamsiz hale geliyor

Eslestirme sorun degil de mantik ariyorum. Kacirdigim bir sey mi var?

 
Sanırım sağlık bakanlığıyla belediye arasında bir problemden ötürü böyle bir yola gidildi ama emin değilim. Hatırlarsanız İmamoğlu "verileri bizimle paylaşın, hasta biri olursa istanbul kartı geçersiz olsun alarmla uyarılsın" gibi bir öneride bulunmuştu. Ama buna yanaşmamıştı sağlık bakanlığı. Onlar da "bari vatandaş girsin HES kodunu" dediler.

HES kodunun bir süresi var zaten uzun dönemli alabiliyorsun. Benim kodum 2022 mart ayına kadar mesela. Yeni kod alma gibi bir seçeneğimin olduğunu sanmıyorum. Ola ki unuttuysam da muhtemelen aynı kodu veriyordur.
  • elektr10  (22.12.20 13:52:58 ~ 13:53:17) 
HES kodu sizin kimlik numaranızın başkaları tarafından kullanılmaması için yapılan bir şey gibi düşünün, bunun yanında geçerliliğinin dolması kodun hiçliğe karışması anlamına gelmiyor.


  • atom karincanin torunu  (22.12.20 13:55:22) 
Hes kodu tc kimlikten sorgulanamaz, eğer öyle olsaydı hes kodunun bir anlamı kalmazdı, herkesin sağlık durumu tc nodan öğrenilebilirdi. Tc no değiştirilemez ama hes kodu herkesin kendi kontrolünde, birden fazla üretip farklı yerlere verebilir veya bir kodu iptal edebilirsin. Hes kodu senin istediğin kişi veya kuruma, istediğin süreyle sınırlı olarak risk durumunu sorgulama hakkı vermeye yarıyor.


  • mikro patlama  (22.12.20 14:24:24) 
ben de çok hakim değilim ama işin ucu kvkk'ya dayanıyor muhtemelen. tc kimlik no ad soyad bilgisinin daha özelleşmiş hali sadece. küçük esnaftan firmalara kadar herkesin elinde var bu bilgi. 2009'daki seçmen listesinde yer alan herkesinki adresine kadar ifşa olmuştu mesela. hes kodu ise sadece covid riskine dair bilgi içeren bir kod. istediğiniz süre ile veya süresiz olarak oluşturabiliyorsunuz.

ben 1 tane süresiz aldım her yere onu veriyorum mesela. çok fazla da ihtiyacım olmadı zaten şimdiye kadar. iett için uzun süreli veya süresiz alıp onunla eşleştirebilirsiniz. otobüse, uçağa vs. bineceğiniz zaman seyahat tarihlerine göre 1 hafta, 1 ay gibi sürelerde oluşturup verirsiniz, verdiğiniz firma sadece o süre içinde sizin bilgilerinize ulaşabilir. başka firma için aynı şekilde ayrı bir kod oluşturursunuz onlar da yine sadece sizin izin verdiğiniz aralıkta bilgilerinize erişebilir.
  • hadsafhada  (22.12.20 15:27:21 ~ 15:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.