[]

Kisa film cekmek

Merhaba. Beyaz yakaliyim filmlerle ilgili bir meslekle hicbir zaman alakam olmadi. Cevremde de boyle insanlar yok. film izlemeyi cok seven, film secme zevkine de guvenen bir sinefilim. Ayrica kurgu, muzik secimi vs seylerle ugrasmayi da cok seviyorum. Tek tutkum filmler bu hayatta. Simdi ben bu tutkuyu bir aksiyona cevirmek istiyorum. Yeterli butcem var. Ama nasil baslarim? Hic cevremin olmadigini soylemeliyim. Hangi seminerlere gitmeliyim? Senaryo yazimi icin neler okumaliyim? Aranizda boyle yollardan gecmis birileri bana fikir verirse cok sevinirim. Hedefim kisa film festivallerine katilmak. Bu sene olmaz seneye olur belki ama bunu yapmadan olmek istemiyorum!




 
mahsun kırmızıgül'ün yönetmen odluğu bir dünyada yaşıyoruz.

img-s3.onedio.com

ben sinemadan anlamam ama müzik ile ilgili mesela, nasıl şarkı yazılır, nasıl beste yapılır gibi yüzlerce ders, tutorial olmasına rağmen hiç birisi hiç bi zaman bir işime yaramadı. yine kendi yeteneğim ve çabamlar 'kendi istediğim gibi' şeyler ürettim ve hala üretiyorum.

bu işin sistematiğini çok iyi bilseydim de farkeden şu olurdu, bir şarkı üzerinde 1 ay uğraşacağıma 3 gün uğraşırdım ama sonuç tamamiyle aynı olurdu.

öyle çok pahalı makinalara da gerek yok artık, iphone ile çekilmiş filmleri izle mesela. gimballi 4k kameraral var, dronelar var, gerisi hep after effects, montaj filtre ıvır zıvır. fotoğraf, video , after effect ve c4d hakkında ciddi bilgi sahibiyim öyle sallamasyon cevap vermiyorum yani.

ünik bişey yaratırsan eğer, kalkıp da özel jet, özel yat gibi über pahalı şeyler olmadığı sürece zorlanmadan çekersin.
  • killerbee  (22.12.20 01:18:42 ~ 01:20:36) 
Başkan sana formülü söylüyorum.
Çok para lazım. Ama öyle basit bir çok para değil ciddi ciddi bir çok para lazım. Gerisi Faso fiso. Kendini oyalarsin yok seminer yok şu yok bu.
Arkadaşlar arasında çekin birsey gülün geçin. Anı olur. Ticari bir beklentiniz varsa çok para lazım. Ya ben sanat için yapacağım diyorsan para lazım çok para lazım.
  • allah yazdiysa bozsun  (22.12.20 07:03:30) 
sen çekmeye başla. elinde bi senaryo olsun. sonra insanlar peşine takılmaya başlıyor. kurslar da hikaye kitaplar da. hayal gücü esas mesele. tiyatro kulüplerinden güzel sanatlar fakültesinden oyuncu arıyorum sayfalarından gerekli kişileri kolayca bulursun.

iyi bi telefon kamerası yeterli. senaryonu başla ve hemen başla.
  • luluki  (22.12.20 07:40:47) 
Başkan peşine takılır da o işler öyle olmuyor. Daha geçen bir film çektim. Şu an maliyet 30.000 TL. Yönetmen, senarist, kurgu, color, kamera kirası gibi harcamalarım yok. 4 oyuncu var 3u bedavaya oynadı. 6 gün süren bir çekimden bahsediyorum. Adam bedava gelse de karni acıkıyor. Bedava gelse de yol parası. Benzini taksisi derken bunlara engel olmak mümkün değil. Ve sana şöyle birsey söyleyeyim bedavaya gelen adama öyle istediğin gibi davranamazsin. Sevmişim seni de işini de deyip çekip gidebilir. Gözünü korkutmak ya da işini baltalamak için konuşmuyorum. İşin ortasında para bitmiş iş bitmemiş kalmanı istemem.
Kamera telefon peki
Işık gün ışığı peki
Senaryo yönetmenlik sen peki
Oyuncu kulüplerden peki
Mekan arkadaşların peki
Kurguyu kim yapacak?
Rengi kim yapacak?
Sesi kim yapacak?
  • allah yazdiysa bozsun  (22.12.20 08:10:10) 
Ha bak bu arada ne geldi aklıma? Bedava ya. İlk filmde isikci bedava geldi. Işığın lambası patladı. Oyuncu bedava geldi telefonunun ekranı kırıldı oyun sırasında. Sesci parayla geldi ama malzeme benimdi. Batarya kayboldu. Yardımcı yönetmen bedava geldi telefon şarjı kayboldu.


  • allah yazdiysa bozsun  (22.12.20 08:15:46) 
bence adim adim git.

1. instagram, youtube icin ufak ilginc videolar cek.
2. biraz daha uzun videolar cek.
3. kisa film cek.
  • buenosdias  (22.12.20 09:45:55) 
Buenosdias +1
Coherence paranormal activity saw filmlerinin nasil cekildigini bilseler akillarini kaybederler
Zor ama imkansiz degil sahsi gorusum
  • optimistbakunin  (22.12.20 11:03:01) 
bence öncelikli adım iyi bir sinema/film okuryazarı olmak. zevklerine güvenen bir sinefilim demişsiniz, bende öyle derdim, çevremde bana öyle derdi, önce 8 haftalık bir film okuryazarlığı atölyesine gittim. daha sonra 8 haftalık bir sinema okuryazarlığı atölyesine daha katıldım. bu atölyelerde not aldığım şeyler üzerinden bu konularda kitaplar okumaya başladım, söyleşiler izledim, yönetmen katılımlı ve sonunda değerlendirme/söyleşi yapılan film gösterimlerine gittim vesaire vesaire derken gördüm ki ortalamanın üstünde olabilir film zevklerim ve seçimlerim ama işin matematiği bambaşka dinamikler üzerinden ilerliyor. o dinamikleri, tekniği ve sistematiği de anlamadan, bilmeden film çekmek bence enerjinizi, zamanınızı ve bütçenizi boşa harcamak olabilir.


  • Phoebe  (22.12.20 11:03:27) 
Moda'da Sinematek var. Oradaki arkadaşlara git ve derdini anlat. Mutlaka yardım ederler. www.sinematek.org


  • ankarakecisi  (22.12.20 11:07:42) 
Bana yazarsan yardımcı olayım(yol gosteririm yani hahah para alcakmisim gibi durdu) sinematek gibi saçma yerlere gitmene gerek yok. Onlar beyaz yakaya hobi satan mekanlar


  • galandar kostumu  (22.12.20 11:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.