[]

Korona aşısı olmalı mıyız?

İyi günler arkadaşlar. Kafamız çok karışık bu Çin'den gelen aşı konusunda. Hiçbir somut bilgi yok ve aşı için kayıtlar alınıyor, evraklar tutuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Acayip bir çıkmaz bu.




 
Okulunu okumuş koca koca profesörlerin aşı süreçleriyle ilgili şeffaflık durumunu sayısız kere ifade etmeleri, aşının menşeinin bir önemi olmadığını, aksine yapan firmanın yetkinliği, tecrübesi ile birlikte uygulanan tekniğin düşünülmesi gerektiği açıklamaları bence kafa karışıklığına bir lüzum olmadığının yeterli kanıtları.

Sinovac dediğimiz firmanın aşılarını daha önce de olduk. Biz veya bir yakınımız bir noktada bu firmanın aşısıyla tanıştı. Askerde bu nerenin aşısı diye sormanıza fırsat verilmeyecek bir şekilde aşılama yapılıyor. Bebekken aşılama yapılıyor. İlkokulda, lisede yine içeriğini ve menşeini sormadan aşılar olduk defalarca.

Bu konuda dünya diken üstündeyken herhangi bir komplonun varolma ihtimali bana oldukça komik geliyor. İnsanlık maalesef komploculuğa bayılıyor. Eğer tümden aşı karşıtı bir zihniyette değilseniz bunda da kafanızın karışmaması gerekiyor. Başımıza gelebilecek en kötü şey aşının etkisiz olması olur. Benim şahsi görüşüm bu.

Şimdiye kadar aşıdan dolayı kötü bir şey yaşayan bir tanıdığım olmadı. Yan etki elbette her ilaç ve aşıda olabilecek bir şey. Bunun hangi bünyeye nasıl etki edeceğini bilemeyiz. Tıpkı virüsün herkesi aynı derecede hasta edememesi gibi.

Seçme şansımızın olmadığı bir riskin içerisinde yaşıyoruz. Sıranız geldi, aşı olabilirsiniz kısmına gelebilirsek hiç düşünmem aşının nereden geldiğini. 1 senedir gece gündüz çalışan insanların emeğini sırf Çin, ABD, Almanya, İngiltere diye değerlendirmek çok ayıp geliyor bana. İnsanlığa hizmet etmek için çırpınan insanların hakkı bu değil.

Eyyorlamam bu kadar. Umarım kimse hasar almadan aşılanma şansını bulur.
  • desdenova34  (22.12.20 17:17:07) 
her gun tavuk yiyen, misir yiyen, sigara icen, duzenli olarak alkol alan adam, asinin yan etkilerinden korkuyor.

dunyanin en kisa fikrasi.
  • baldur2  (22.12.20 17:23:11 ~ 17:23:22) 
bence bu doktorların ve bilim insanlarının endişesi olmalı. vatandaş olarak neye göre çıkmaz olduğuna karar veriyorsunuz ki? ne biliyorsunuz da çinle ilgili kafa karışıklığınız var mesela?
bu çernobildeki gibi üç beş kişinin ekrana çıkıp bakın içiyorum bir şey olmuyor demesine benzer bir durum değil. yapılan çalışmalar üç kişinin eline kalmış değil.

  • bohr atom modeli  (22.12.20 17:29:40 ~ 17:30:05) 
Büyük problem.
Hayvanları 'yönlendirme ' üzerine deneylerde yapılıyor.
bunların biri de geçen aylarda ortaya çıkan çekirge istilasıydı. Sadece haber olarak geçildi sadece ama temelde ne olduğu konusuna değinilmiyor .ve nano teknoloji insanın içerisinde cirit atacak kadar ilerledi .

i.hizliresim.com
(ne tuhaf ki ajan simith'in elinde de buna benzer bir tane vardı)

@baldur2
Aşı konusu dışarıdaki ülkelerde ciddi derecede konuşuluyor tartışılıyor oysa. Yan etki diyerek geçtiğin şey aslında hayatı etkileyebilir.
Unutma biz "son kullanıcıyız" hala gücü elinde bulunduranların gözünde.
(Yerli bir aşı olursa ne güzel tabi.)

İzlemek isteyen olursa bu konuda alt yazılı bir kaç video :
streamable.com
streamable.com
www.dosyaupload.com
  • Erva  (22.12.20 17:49:58) 
@ Bohr atom modeli
Bu aşıyı sadece bizim gibi gelişmemi ülkeler alıyor. Medeniyet vs olarak bizden çok çok ileride olan ülkeler tercih etmedi. Şimdilik tek seçeneğimiz bu aşı olduğundan bu kafa karışıklığı. Aslında devletin yapmadığı ve saklamadigi şeyler yüzünden. Uzun lafın kısası şansa yaşıyoruz. Bu sefer de şansımız yaver gidecek mi merak ediyorum.

  • dickens  (22.12.20 18:27:21) 
Aşıyı bulsam olucam ben. Artık canıma yetti evde oturmak. Ne doğru düzgün arkadaşlarımı görebiliyorum ne sevgilimle bi şey yapabiliyorum. Anneme babama bi şey bulaşıcak mı diyip korkudan ölüyorum. Bulduğum aşıyı yaptırıcam ben


  • hindistan cevizi  (22.12.20 19:53:30) 
Sinovac şirketi şeffaf değil bu düşündürücü evet, fakat yapım tekniği olarak ve sinovac'ın geçmişi (6 tane mi ne aşıları var) bence güvenli.

Hatta batı ülkelerinin aldığı aşılar dünyada ilk kez uygulanan aşılar, yeni teknoloji olsalar bile büyük bir s.çış yaşayıp yaşamayacakları belli değil. Ha başarılı olurlarsa da daha başarılı olacaklar orası öyle.(mutasyonlar olsa da aşı geçerli oluyormuş, başarı oranı da daha yüksek vs.)

faz3 verileri düzgün şekilde açıklanıp onaylanırsa ilk tercihim çin aşısı olabilir. m-rna aşıları için birkaç yıl bekleyip görmek gerektiğini düşünüyorum.
  • nhk ni youkosu  (22.12.20 20:19:09) 
Şu an mevcut bilgileri göz önünde bulundurunca aşı olmamak, olmaktan daha riskli görünüyor. Mağarada tek başına yaşamayacaksak virüs eninde sonunda bizi bulacak.


  • mikro patlama  (22.12.20 20:19:19) 
@hindistan cevizi aşıyı olmanız şimdilik sadece sizi bağışıklamaya yönelik, bulaştırıcı olmayı ne kadar engellediği henüz bilinmiyor/çalışılmadı.


  • qaram  (22.12.20 20:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.