Giriş

doctorem vita plus transdermal bant?

cooperr
https://yeninesilbant.com/bunlardan birini deneyip sonuc alan oldu mu yaw? bir arkadas yesil olanindan verdi ama denemeye korkuyorum biraz. merdiven alti birseye benzemiyor, pakedi falan gayet guzel profesyonel yapmislar. tesekkurler..
yeninesilbant.com

bunlardan birini deneyip sonuc alan oldu mu yaw?

bir arkadas yesil olanindan verdi ama denemeye korkuyorum biraz. merdiven alti birseye benzemiyor, pakedi falan gayet guzel profesyonel yapmislar.

tesekkurler..
0
cooperr
(20.05.22)
(7)

Saçta Seboreik Dermatit?

coder85
Saçlarımda seboreik dermatit var. Son zamanlarda kepeklenme baya arttı. Hangi şampuanı tavsiye edersiniz? Kenozal şampuan kullanıdm işe yaramadı.
Saçlarımda seboreik dermatit var. Son zamanlarda kepeklenme baya arttı. Hangi şampuanı tavsiye edersiniz? Kenozal şampuan kullanıdm işe yaramadı.
0
coder85
(20.05.22)
bem prozinc kullanıyorum memnunum
0
all girls dream
(20.05.22)
Kelual ducray ds mavi şişe
Dönem dönem kullanıp faydasını gördüm ama fiyatı 150 tl civarı 200ml idi sanırım
0
kararsızataletfilozofu
(20.05.22)
bu sorunun kökten çözümü içmek suretiyle klordioksit kullanmak.

ben anahtar kelimeyi verdim araştırıp kullanmak veya kullanmamak sana kalmış
0
KUCO
(20.05.22)
neutrogena t-gel bende en çok işe yarayan bu.
0
nhk ni youkosu
(20.05.22)
Head and Shoulders Clinical Strength

Bunu kullan, yatıp kalkıp dua edersin bu şampuanı icat edene.
0
himmet dayi
(20.05.22)
üstteki head and shoulders ya da vichy dercos anti dandruff.
0
jelly bear
(21.05.22)
Vichy dercos anti dandruff
0
king lizard
(21.05.22)
(1)

bu elbisenin farklı açılardan fotoğrafları bulunabilir mi?

jen
https://www.zara.com/tr/tr/keten-karisimli-esnek-kumas-elbise-p07385363.html?v1=168683961hazır giydirmişken bi tane fotoğrafını çekmemişlerdir. bazı kıyafetlerin başka ürünlerin altında farklı çekimli versiyonlarını görebiliyoruz. mesela bi ayakkabının sayfasını hazırlarken de bu kıyafetle çekiyorla
www.zara.com

hazır giydirmişken bi tane fotoğrafını çekmemişlerdir. bazı kıyafetlerin başka ürünlerin altında farklı çekimli versiyonlarını görebiliyoruz. mesela bi ayakkabının sayfasını hazırlarken de bu kıyafetle çekiyorlar, o zaman elbise de görünüyor ama onu kolayca bulmanın bi yolu var mıdır ki?
0
jen
(20.05.22)
Google’da zara 7385/363 stretch linen anahtar kelimeleri ile görsellerde arama yapabilirsiniz.
0
orient blue
(20.05.22)

Kadıköyde nipple piercing yaptıracak yer

inktone
Öneriniz var mıdır? Bir de varsa fiyat bilgisi şahane olur.
Öneriniz var mıdır? Bir de varsa fiyat bilgisi şahane olur.
0
inktone
(20.05.22)
(1)

İnstagram'da İsmim Aratılınca Nasıl Bulunmam

angina pektoris
İnstagramda ismim aratılınca bulunmak istemiyorum.Bunun için yapabileceğim bir şey var mı ya da bulunma ihtimalimi nasıl azaltabilirim?
İnstagramda ismim aratılınca bulunmak istemiyorum.

Bunun için yapabileceğim bir şey var mı ya da bulunma ihtimalimi nasıl azaltabilirim?
0
angina pektoris
(20.05.22)
Rehber(Synced Contacts) bağlantısını kes.
Similar Account Suggestions diye bir seçenek var ayarlarda onun tikini kaldır.
Nickname kullan.

Bildiğim kadarıyla doğrudan arama çubuğundan bağlantını kesecek bir özellik yoktu.
0
dr doofenshmirtz
(21.05.22)
(3)

Alüminyum teras şemsiyesi yedek parçası nereden bulunur

akiskan
Herkese merhaba,Elimde eski bir teras şemsiyesi var bu şemsiyenin gövdesi sağlam olmakla beraber brandası ve plastik aksamının bir kısmı çürümüş, kırılmış. Üreticisini de bulamadığımdan yedek parçasını nasıl temin ederim bilemedim. Standart başvursa bulunan akşamlar değil. Bu şemsiyeler için İstanbu
Herkese merhaba,
Elimde eski bir teras şemsiyesi var bu şemsiyenin gövdesi sağlam olmakla beraber brandası ve plastik aksamının bir kısmı çürümüş, kırılmış. Üreticisini de bulamadığımdan yedek parçasını nasıl temin ederim bilemedim. Standart başvursa bulunan akşamlar değil. Bu şemsiyeler için İstanbul’da nereye gidilir bilen var mı ?
0
akiskan
(20.05.22)
Malzemenin cinsine göre kaynak yapılabilir mi acaba? Plastik mi bu parça demir mi?
0
John Bloor
(20.05.22)
Parça plastik ama başka eksik parçalar da var, tek kaynak beni kurtarmayabilir
0
🌸akiskan
(20.05.22)
eski ise belki bulmak zordur. marangoza ahşaptan yaptırsanız?
0
sttc
(20.05.22)

ios bul uygulaması

Golgi
apple watch saatim 2 gündür kayıp, ev dışında çıkarabileceğim bi yer yok ama bulamadım gitti. buldan bakınca ilk evin yakınında, dün 5 dk uğradığım market civarı gözüküyordu. arabada dedim altını üstünü getirdim yok. sonra evde gözükmeye başladı. ses çalıyorum duymuyorum. ilk marketin orda gösteriy
apple watch saatim 2 gündür kayıp, ev dışında çıkarabileceğim bi yer yok ama bulamadım gitti. buldan bakınca ilk evin yakınında, dün 5 dk uğradığım market civarı gözüküyordu. arabada dedim altını üstünü getirdim yok. sonra evde gözükmeye başladı. ses çalıyorum duymuyorum. ilk marketin orda gösteriyordu yani arabada demiştim şimdi araba yanımda evde gösteriyor. bulun gösterdiği konum ne kadar güvenilir?
0
Golgi
(20.05.22)
(9)

Nişanda giyilen takım ile düğünde giyilen takımın ne farkı var?

harmanyeri
Gördüğüm kadarıyla düğünde giyilenin sadece yakası farklı, parlak bir görünümü var. başka bir farkı var mı acaba? teşekkürler
Gördüğüm kadarıyla düğünde giyilenin sadece yakası farklı, parlak bir görünümü var. başka bir farkı var mı acaba? teşekkürler
0
harmanyeri
(20.05.22)
kural olarak bir fark yok. isteyen istediğini giyer. isteyen ikisinde de aynısı giyer. ama nişanda düz bir takım elbise giyiyorsunuz, düğünde smokin giyiyorsunuz.
0
co2s2
(20.05.22)
Nişanda normal bir takım elbise giyilirken, düğünde smokin giyiliyor. Kural mı? Bilmiyorum. Haha. Ben de dahil olmak üzere, çevremdeki tüm arkadaşlarım böyle yaptık.
0
esece
(20.05.22)
Valla eşim smokinden nefret eden bir insan olarak düğünde kendine uygun bir takım seçti; onu giydi. Normal takımlardan farklı olarak yaka iğnesi ve pantolon askısı/ kemeri taktı. Altına da düz bir sneaker giydi. (Kundura tarzı ayakkabıları da hiç sevmiyor çünkü)

Normalde düğünlerde herkes smokin giymeyi tercih ediyor ama bu bir kural değil tabii ki. İstemiyorsanız giymezsiniz.
0
fraise
(20.05.22)
Tanıdık terzi varsa düz takımın yakalarına kadife diker. Düğmeleri afilli yapar. Damatlık olur. Düğünden sonra eski haline getirilip takım elbise olarak kullanılmaya devam edilir.
0
baal
(20.05.22)
geleneksel bakisi soyleyeyim kendi fikrim degil ama mesela nisanda nisanli kadinin kiyafetine uyacak tonda bir takim giyebiliyorsun. mesela acik tonlar tercih ediyorsa ona uyumlu herhangi bir renk mendil vs match oluyosunuz uyumlu bi goruntu.
dugunde smokin gelinligin(yine geleneksel gelinlik denince ilk akla geleni soyluyorum) yaninda smokin daha afilli oluyor, daha cok yakisiyor. damatlik kategorisinde satilan seyler oluyor yani.

baal in dedigi seyin tersini yapabilirsiniz nisanlik olarak kendinize damatlik alin. ben ds damati bildigim icin ordan soyleyeyim orda yakasinda saten detay verilmis ama bu cikarimca dumduz ceket oluyor. yani boyle hem takim elbise kategorisinde hem damatlik kategorisinde kullanabiliyorsunuz. siz de nisanda takim gibi giyip dugunde damatliga cevirebilirsiniz ayri ayri almak istemiyorsaniz
0
ala09
(20.05.22)
Abi altina sneaker veya spor ayakkabisi giyme ve asiri spor/dar kesim bir takim giyme de ne giyersen giy. Bence en onemli kurallar bunlar.

Bir de pacalari kisa duduk gibi slim fit pantolon... Kesinlikle ve kesinlikle giyme. Damadin ayak bileklerinin gozukmesi ceketin yakasindaki kaplamadan cok daha onemli bir sorun.
0
hot potato
(20.05.22)
Bana saçma geliyor.
Birinde sade birinde cafcaflı giyinmek.
Eşim hwm nişanda hem de düğünümüzde okulda günlük giyindiği takım elbiseyi giyindi.
Ne gerek var ki almaya?
:))
Var işte.
Düğünden sonra da kuru temizleme yaptırdık okullar açıldı :))
0
kirmizipilotkalem
(20.05.22)
Benim esim dugunde mavi bi takim giymisti. Yakasinda parlak bi kumas eklentisi vardi, belinde de kemer vardi. Ama yakadaki parlak kumas cikabiliyordu. Cikarttiginda normal takim oluyordu. Eger onceden plan yapilabilmis olsaydi nisanda da aynisini rahatlikla giyerdi. Zaten nisanda da lacivert takim giymisti.
Dugunde de ayakkabi olarak sneaker giydi bu arada. Gayet guzel ve rahat oldu. Kundurayi igrenc buluyor.
0
zimbirik
(20.05.22)
Sadece yakada saten var ve dugmeleri degisik, %99'u boyle.

Mesela sen x'ten takim aldiysan bunu goturup damatlik yapin dersen damatliga ceviriyor terzileri.
0
divit
(21.05.22)
(4)

2. el buzdolabina ihtiyacim var

pelovann
nelere dikkat edeyim alirken? lastigine dikkat et dedi arkadasim, baska?
nelere dikkat edeyim alirken? lastigine dikkat et dedi arkadasim, baska?
0
pelovann
(20.05.22)
Anlaşabilirseniz paranın bir kısmını verin 3-5 gün kullanım sonunda kalanı verirsiniz.
O zamana kadar buzlukta dahil olmak üzere soğutma düzenini anlarsınız. İç aydınlatmasında da bakın.
0
Erva
(20.05.22)
Bunun ticaretini yapan ve güvendiğim birisi var. İlginizi çekerse telini verebilirim. İstanbul/Maltepe
0
kisa
(20.05.22)
fişe takın kompresörün devreye girmesini bekleyin. sesinde bir enayilik yoksa devam edin. devrelerin delik olup olmadığı ile ilgili bir şey diyemem.
0
co2s2
(20.05.22)
iyice silinsin
0
ankarakecisi
(20.05.22)
(1)

en çok mil veren kredi kartı hangisi sizce?

iwillsee
bir süredir garanti miles and smiles kullandık ama pratikte çok az mil veriyor gibi hissediyorum. sizin kullanıp da mil hediyesinden memnun olduğunuz kart var mı?
bir süredir garanti miles and smiles kullandık ama pratikte çok az mil veriyor gibi hissediyorum. sizin kullanıp da mil hediyesinden memnun olduğunuz kart var mı?
0
iwillsee
(20.05.22)
Hiç biri o kadar iyi değil artık, çok uğraşmayın derim.

Eğer yılda 3ten fazla THY ile yurtdışı uçuşunuz oluyorsa, miles&smiles ile devam etmek en iyisi olabilir. Hele bunlardan biri de kıtalararası uçuşsa.
0
kaptankedi
(20.05.22)
(4)

Şu ses kime ait?

Kaleci Saçlı Forvet
Yıllardır kendisinin sesinden belgesel izlerim kim olduğunu öğrenemedim, bana göre dünyanın en mükemmel belgesel seslendirme sesine sahip olan bu sanatçı kimdir acaba? Teşekkür ederim.https://www.youtube.com/watch?v=11DfHzyAKvA*Link ekledim :)
Yıllardır kendisinin sesinden belgesel izlerim kim olduğunu öğrenemedim, bana göre dünyanın en mükemmel belgesel seslendirme sesine sahip olan bu sanatçı kimdir acaba? Teşekkür ederim.

www.youtube.com

*Link ekledim :)
0
Kaleci Saçlı Forvet
(20.05.22)
Fatih Özacun galiba.
0
jack of hearts
(20.05.22)
Uğur taşdemir e benziyor fakat emin değilim
0
freebird5406_2
(20.05.22)
fatih özacun
0
gidici
(20.05.22)
Abi Uğur Taşdemir değil onun sesini tonlamalarını her yerden tanırım ama bana da Fatih Özacun gibi geldi kafamda çitos seslendirmesiyle belgesel seslendirmesini karşılaştırdım baya benziyor sesler fkfkf ne güzel sesi var ya adamın keşke beni de Fatih Özacun seslendirse. Teşekkür ederim.
0
🌸Kaleci Saçlı Forvet
(20.05.22)
(4)

iPhone 6s boş ama donma takılma yapıyor

iddaaci
Merhaba, iPhone 6s 64 GB telefonum sadece 20 GB dolu olmasına rağmen donma takılma yapıyor. 15.1 sürümde. Neden yapar bunu?
Merhaba, iPhone 6s 64 GB telefonum sadece 20 GB dolu olmasına rağmen donma takılma yapıyor. 15.1 sürümde. Neden yapar bunu?
0
iddaaci
(20.05.22)
cevap: pilin gücü işlemciyi beslemeye yetmiyor. işlemcinin gücü ise işletim sisteminin gereksinimlerini karşılamıyor.
çözüm: ios downgrade. mümkünse 6s'in desteklediği son ios sürümünden iki üç sürüm öncesi.
0
alperz
(20.05.22)
6s 32 GB kullaniyorum. hafiza neredeyse tam dolu ama donma problemi yok. ios 15.5
batarya: yan sanayi
0
helenart
(20.05.22)
bende de 6s 32gb. hafıza 28gb şuan, ios 14.8.1 donma problemi yok.
0
mr.green
(20.05.22)
Başka bir marka ile aynı problemi yaşıyordum. Pilini değiştirdim düzeldi. Eksiyse, değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
0
reactionic
(20.05.22)
(3)

Ülkede e-kitaplara erişim neden bu kadar zor?

put it in your appropriate place
Ülkede e-kitaplara erişim neden bu kadar zor? Hadi İngilizce kitaplara ulaşıyorum bir şekilde. Legal olsun, malum ortamlar olsun. Erişim mevcut.Fakat aynı durum türkçe çeviri kitaplarda söz konusu değil. Türk yazarlarında hiç söz konusu değil. Türk yazarın bir kitabı basılı formatı 87 lira olan kita
Ülkede e-kitaplara erişim neden bu kadar zor? Hadi İngilizce kitaplara ulaşıyorum bir şekilde. Legal olsun, malum ortamlar olsun. Erişim mevcut.

Fakat aynı durum türkçe çeviri kitaplarda söz konusu değil. Türk yazarlarında hiç söz konusu değil. Türk yazarın bir kitabı basılı formatı 87 lira olan kitabın, internet üzerinden satışı 55 ile 69 lira arasında değişiyor. Ekitap formatı ise 69,5 lira.

İnterneti üzerindeki basılı format, buçuk lira daha ucuz. Üstüne bir iki kitap daha alsam, kargo fiyatını zaten bertaraf edeceğim.

Benzer bir durumla pandemi öncesinde de karşılaşmıştım. Yabancı bir yazarın Türkçe çevirisi, internet üzerindeki basılı formatın ücreti, e-kitap formatın ücretinden azdı.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak istemiyorum. Nedir bu durumun aslı?
0
put it in your appropriate place
(20.05.22)
Söz konusu yerlerde son 5 yılda basılan kitapların dijital halini bulmak zor ya da imkansız.
Özel olarak hobi amaçlı uğraşanlar var ama azınlıktalar. Ayrıca zaman harcamaya bağlı tam bir özveri istiyor bu hobi.
Zaten toplumda okuma oranı düşükken buna bağlı olarak kitap taraması yapan kişilerin sayısı çok daha az kalıyor.
Geçen bulduğum bir kitabı başka yerde paylaşayım derken baktımki kitap basılalı daha bir yıl olmamış vazgeçtim.
Çeşitli gruplara katılarak bu istek biraz olsun karşılanabiliyor.

Basılı formatın ücretinin az olmasının nedeni (işin içinde değilim ama mantık yürütürsek)
dağıtımının/paylaşımının internet üstünden olması daha kolay bir hal alıyor alıcı tarafından.
Buna bağlı olarak kaybedilme potansiyeli olan müşteri oranı da fiyata ekleniyor olabilir.

Akademik kitaplar da diğer basılı kitaplara göre daha pahalı çünkü onun da pazar/alıcı kitlesi belli niteliğe, ünvana sahip kimseler oluyor daha çok.
Mesela ortaöğretim mezunu biri merak edipte kolay kolay kuantum fiziği konulu bir kitaba para vermez. Aklına bile gelmez.

Bu arada çeşitli e-kitap grupları varsa haberdar olmak isterim.
0
Erva
(20.05.22)
Yayıncıların e-kitap alerjisi var. Çok kolay korsana dönüştüğü için isteksizler. Halbuki, e-kitap olarak 25 liraya satsa toplam hasılat belki 10 kat büyüyecek. Ama o kısmı göremiyor.

Bir de sağlam ve güvenilir bir ekosistem yok. Amerika için konuşursak, Amazon çok ucuza kindle cihaz veriyor. İlk kindle'ımı yıllar önce 40 dolara almıştım. 7inci senesinde bir sıkıntı oldu, Amazon'a yazdım ne yapabilirim diye. 30 dolar indirim kuponu verelim yenisini al dediler.

Şimdilerde 50-60 dolar sanırım en ucuz cihaz. (Kontrol edeyim dedim ama stokta yokmuş.)

Amazon rakamları açıklamasa da tahmin edilen, piyasada 20 ila 90 milyon aktif kindle cihaz var. Kötümser bakarsak, 20 milyon müşteri için kitap çıkarmak tüm yayınevleri için mantıklı.

Türkiye'de toplam okuyucu sayısı 500bini geçmediğini düşünürsek, bunların da en az yarısının elektronik kitaba yatkın olmadığını eklersek, 250bin potansiyel okuyucu içinden bizim kitabı okuyacak kaç kişi olabilir diyerek DRM vs. teknolojiler ve maliyetleriyle uğraşmak istemiyorlar. Üstüne de korsan korkusunu ekle. Durum böyle.
0
kaptankedi
(20.05.22)
+ Akademik kitaplar da diğer basılı kitaplara göre daha pahalı...
- Evet. Bu yoruma +500. Bir tarihçinin youtube kanalında benzer bir örnek verildi. Örnek verdi. (Tam aklımda değil atıyorum kafadan) İşte Gümüşhane'nin toprak yapısının, nüfusa etkisi adlı tez çalışması kitap haline getirip, 400'e satılıyor. Onu alacak 30 sene içerisinde alacak kişi 3 filan. O 3 kişi de anca işte benzer bir çalışma yapacak, kaynak filan filan.

+Bu arada çeşitli e-kitap grupları varsa haberdar olmak isterim.
- artı 500. Bulabilirsem, paylaşırım.
0
🌸put it in your appropriate place
(20.05.22)
(1)

Taksitli nakit avans ile yatırım yasağı

ismim ibrahim
Karttan nakit avans ceerken hisse döviz vs almayacagimiza dair taahhüt istiyor banka. 20bin çekip 10bini ile hisse alsam hapse girer miyim ? Var mı bilgisi olan?
Karttan nakit avans ceerken hisse döviz vs almayacagimiza dair taahhüt istiyor banka. 20bin çekip 10bini ile hisse alsam hapse girer miyim ? Var mı bilgisi olan?
0
ismim ibrahim
(20.05.22)
Kurşuna dizilirsin.
Şaka bir yana, hiçbir şey olmaz. İçine sinmiyorsa, başka bnkaya tramsfer et, orada yatırım yap.
0
mahone
(20.05.22)
(4)

Şirketin gelirini merak ediyorum

sacrilegious
Bir limited şirketin gelirini yahut ödediği vergi miktarını öğrenebileceğimiz bir sistem var mıdır acaba?Teşekkürler
Bir limited şirketin gelirini yahut ödediği vergi miktarını öğrenebileceğimiz bir sistem var mıdır acaba?

Teşekkürler
0
sacrilegious
(20.05.22)
vergi kimlik no ve vergi dairesini biliyorsan e devletten vergi levhası sorgulayabiliyorsun
0
elorelia
(20.05.22)
KVKK kapsamına girer mi emin olamadım. Neticede vergi levhası, iş yerinde görünür şekilde asılması gereken bir evrak.
0
kaptankedi
(20.05.22)
www.crunchbase.com da özel şirketlerin birkaç bilgisi oluyor.
0
silver apple
(20.05.22)
Merak eden olursa vergi levhasını e-devletten sorgulayarak öğrendim.
0
🌸sacrilegious
(21.05.22)

Halidaki Leke ve Cozumu

baldur2
haliya bildigimiz cif dokuldu, sonra bunu hali temizleme kimyasali ile temizlemek istedim, biraz ovaladim ama orasi bariz bir sekilde beyaz kaldi. kahverengi haliflex. nedir bunun cozumu? hali yikama makinesi yok. var mi bir babaanne cozumu?
haliya bildigimiz cif dokuldu, sonra bunu hali temizleme kimyasali ile temizlemek istedim, biraz ovaladim ama orasi bariz bir sekilde beyaz kaldi. kahverengi haliflex. nedir bunun cozumu? hali yikama makinesi yok. var mi bir babaanne cozumu?
0
baldur2
(20.05.22)
(2)

Altın takıların yeniden dökülmesi serbest mi?

akhenaten
Atıyorum bir bileziğim var, beğenmiyorum tasarımını kafama göre yeniden döktürebilir miyim?Belli bir yasal çerçevesi var mı bunun? Esas merak ettiğim bir grup soyguncu gidip bütün mahallenin altınlarını soydu mesela, bunlar tespit edilemesin diye başka şekillerde yeniden döktürürse bu takip edilebil
Atıyorum bir bileziğim var, beğenmiyorum tasarımını kafama göre yeniden döktürebilir miyim?

Belli bir yasal çerçevesi var mı bunun?

Esas merak ettiğim bir grup soyguncu gidip bütün mahallenin altınlarını soydu mesela, bunlar tespit edilemesin diye başka şekillerde yeniden döktürürse bu takip edilebiliyor mu? Mesela kuyumcuların baktığı "bunun bilmem ne numarası yok, sen nerden buldun bunu" diye sorduğu bir şey var mı? Ya da kaçak define kazılarından bulunan altınlar mesela? Bunları eritip modern bilezik olarak satmanın önünde bir engel var mı? Örneklere takılmayın, anafikri anladınız sanırım.
0
akhenaten
(20.05.22)
Hiç bir denetleme yok, araştırabilirsiniz "hurda altın"

Bu işi yapan çantacılar vardır, kuyumculara gelen tekrardan satılamayacak kadar eskimiş altın takılar tartılarak bu çantacılara satılır. Onlar da alıp İstanbul için mesela kapalıçarşıya gidip yine hurda olarak satılır.

Altın takılarda ayar ile ilgili numara basılıdır, bazı markalı takılarda üretici baskısı da oluyor. Ama hiç önemi yok, eritince itti gitti hepsi.

Edit:

www.dailymotion.com
0
John Bloor
(20.05.22)
Engel yok. Bence numaralandırılması manasız zaten. Altın da diğer, bakır çinko demir vb gibi bir metal sonuçta. Ergitip ister alyans yapar ister kolye.

Ben aldığım takıda öyle numaralar olmasını istemem şahsen.
0
ceketimi alip cikcam
(20.05.22)

10 dakika suren bir calismaya katilim

anneke
Konstanz Universitesi, Almanya'da yuruttugumuz farklı değerler, tutumlar ve inançlar arasındaki ilişkileri incelediğimiz calismamiza davetlisiniz. Calisma toplamda 10 dakika suruyor. https://psychkonstanz.qualtrics.com/jfe/form/SV_dcGg55ARTvEdpOK  Simdiden katiliminiz icin cok tesekkur ederiz.
Konstanz Universitesi, Almanya'da yuruttugumuz farklı değerler, tutumlar ve inançlar arasındaki ilişkileri incelediğimiz calismamiza davetlisiniz. Calisma toplamda 10 dakika suruyor.

psychkonstanz.qualtrics.com 

Simdiden katiliminiz icin cok tesekkur ederiz.
0
anneke
(20.05.22)
(3)

Erkek için koltukaltı deodorant önerisi

magni
Güzel kokan ve etkili hangi deodorantları önerirsiniz?
Güzel kokan ve etkili hangi deodorantları önerirsiniz?
0
magni
(20.05.22)
senelerdir deotak kullanırım.
kokusu yok ama ter kokusuna da kesin çözüm.
0
teritori
(20.05.22)
Nivea'nın deodorantları güzel kokuyor bence
0
kaptan memo
(20.05.22)
etkili= rexona clinical protection. bunun man woman diye satiliyo ama koku kalmadigi icin herhangi birini kullanabilirsiniz bence. ben ikisinden almistim, kullaniyorum, kadinim

guzel kokan= nivea. erkeklerde nivea bence en iyisi koku, kalite. eskiden ben de nivea roll on tercih ediyordum ta ki rexonaya gecene kadar
0
ala09
(20.05.22)
(2)

Türkiyede döviz maaş veren şirket

condom kurşunu
Şu an büyük payı yabancı ortağa ait br şirkette çalışıyorum. Kalan payı da almak için görüşmelere başlandı. Bu arada türkiyede %100 bu yabancı şirkete ait olup faaliyetine devam eden bir şirket de var. çalışan sayısı az ve Türkler çalışıyor haliyle burda. Bizim şirkettekiler bu %100 yabancı sermayel
Şu an büyük payı yabancı ortağa ait br şirkette çalışıyorum. Kalan payı da almak için görüşmelere başlandı. Bu arada türkiyede %100 bu yabancı şirkete ait olup faaliyetine devam eden bir şirket de var. çalışan sayısı az ve Türkler çalışıyor haliyle burda. Bizim şirkettekiler bu %100 yabancı sermayeli olan şirkettekilerin euro maaş aldığını iddia ediyorlar. Bu dedikleri doğruysa biz de yabancı sermayenin köpeği olunca euro maaş mı alırız yoksa diğer şirketin maaşlarını tl’ye mi döndürürler? Kişi sayısı olarak bizim şirket daha fazla.
0
condom kurşunu
(20.05.22)
Abi sirkette bir gelisme oluyorsa mutlaka isci alehine olur.
Euro maas varsa hemen turk lirasina cevirirler.
Mesela her sene sirket hedefleri tutmaz bu yuzden prim alamazsin.
Enflasyonun artmasi tum hedefleri patlatti simdi sirketler yine kural degistiriyor hedefi dolara cevirmeye calisiyor.


En iyi ihtimalle sizin maasi euro'ya cevirirler ama sizin maas 500 euro falan olur, artmaz yani.

Dolar euro dusuk diye arkadasimin maasini dolara cevirip sonra zam diye 50 dolar vermislerdi.
Dolar artinca hemen turk lirasina cevirdiler.

Benim sirketim euro kazaniyordu ama bana tl veriyordu cevirip zarar ediyordu ustune.
0
divit
(20.05.22)
@divit +1

%100 italyan sermayeli bir firmada çalışıyorum. türk bir fabrikayı satın almışlar, gm ve finans ekibi aynı kalmış, üretim personeli de aynı. dinlediğim kadarıyla üretim personelinin yakacak, erzak yardımı vs, gibi yan hakları hep "biz bunları maaşınıza ekliyoruz artık" diye hiç edilmiş, sendika zaten yoktu, sendikanın adını telaffuz edeni işten çıkardılar.

geçen yıl bizim firmanın bağlı olduğu grup izmir'de aynı şekilde bir fabrika daha aldı. orada beyaz yaka da sendikaya bağlı, ikramiyeler, sağlık sigortaları, giyecek, gıda, yakacak yardımları vs havada uçuşuyor. biz beyaz yaka olarak geçen haftaya kadar cumartesi de gelirken izmir'deki çalışanlara cumartesi desen bir taraflarıyla gülerdi herhalde.

demem o ki, iyileştirme yapmak yerine mevcut düzeni devam ettirmeye karar verebilirler bizde olduğu gibi. bir de biz ucuz iş gücüyüz artık, yani insan olarak da gözlerinde çok fazla kıymetimizin olduğunu düşünmüyorum.

İsveç'teki fabrikanın satın alma sorumlusu patronun olduğu toplantıya geç gelip bacak bacak üstüne atıp gevşek gevşek konuşurken bizim gm el pençe duruyor karşısında.

iş biraz da ülkedeki çalışma şartlarına, devletin vatandaşına verdiği kıymete geliyor.

nerden nereye geldim. umarım şartlarınız daha iyi olur. :)
0
rahip janick
(20.05.22)
(3)

Bir şirkete ortak olurken

adwokat
Mesela bir restoran var. Yarısına ortak olacaksınız. Öncelikle bu restoran hakkında neleri ve hangi belgeleri incelemek istersiniz?
Mesela bir restoran var. Yarısına ortak olacaksınız. Öncelikle bu restoran hakkında neleri ve hangi belgeleri incelemek istersiniz?
0
adwokat
(20.05.22)
Öncelikle SGK borcu, vergi borcu var mı ona bakmak lazım. Bunlar temizse diğer şeyler araştırılır, mal varlıkları, varlıklar üzerindeki ipotekler, bankalara varsa borçlar vs.
0
John Bloor
(20.05.22)
defterlerini isteyip kendi anlasacaginiz ayri bir mali musavire verin incelesin. size ortak olana kadar soylemezler sonra bir bakarsiniz bambaska bir bankadan kredi cekmislerdir bir ton borc vardir. vergi borcu cok onemli, yapilandirma fln var mi bakin.
0
oscar
(20.05.22)
ortak olurken geçmiş borçlara ortak olacak mısınız? sözleşmede bunun açık bir şekilde yer alıyor olması lazım.

1- ya eski borçlara ortak olmuyorsunuzdur. sözleşmede "restoranın geçmişten gelen tüm borçlarından ve bunların doğuracağı sorumluluklardan şu ortak sorumludur" şeklinde yazması lazım.

2- ya da borçlara ortaksınızdır, bu halde de sözleşmede "geçmişten gelen borçlar ortaktır ve bu borçların dökümü şu şekildedir" şeklinde yazması lazım. bilmediğiniz bir borca ortak olmak saçma olur.

bunun haricinde ben geçmişe yönelik adisyon sayısını ve ortalama adisyon fiyatını görmek isterdim. restoranın işleri azalıyor mu çoğalıyor mu?
0
co2s2
(20.05.22)

Geçenlerde DEBE olan, dil inkılabını desteklemeyenler için bir entry?

winston insani
MerhabalarGeçenlerde `debe` olan bir entry vardı, dil inkılabını beğenmeyenler için (`dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz` misali) bir entry vardı. 1800'lerde sanırım bir metni okutmak için hattat mı ne bulamamışlar bir kaç yüzyıl önceki bir metni falan gibi bir entry idi. Kimseyi bulamamışlardı Osm
Merhabalar

Geçenlerde debe olan bir entry vardı, dil inkılabını beğenmeyenler için (dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz misali) bir entry vardı. 1800'lerde sanırım bir metni okutmak için hattat mı ne bulamamışlar bir kaç yüzyıl önceki bir metni falan gibi bir entry idi. Kimseyi bulamamışlardı Osmanlı topraklarında bu metni okuyabilecek.

Hatırlayan var mı bu entry'yi?
0
winston insani
(20.05.22)
(2)

yazın beşiktaş'ta çalışacak, istanbul'u bilmeyen biri nereden ev tutsun?

olsa da yesek
haziran ortası - ağustos sonu arası 2,5 ay levent'te çalışacağım ve mümkün olduğu kadar uygun fiyatlara ev bakıyorum ama hangi semtler/mahalleler daha uygun olur, pek çözemedim. gündüz vakti evin civarında yürürken korkutmasın ve çok uzak olmasın, yeterli. tavsiyeniz var mı?
haziran ortası - ağustos sonu arası 2,5 ay levent'te çalışacağım ve mümkün olduğu kadar uygun fiyatlara ev bakıyorum ama hangi semtler/mahalleler daha uygun olur, pek çözemedim. gündüz vakti evin civarında yürürken korkutmasın ve çok uzak olmasın, yeterli. tavsiyeniz var mı?
0
olsa da yesek
(20.05.22)
2,5 ay ev tutmak mümkün müdür ki?
Yazın boş olan bir öğrenci evi bulabilirsiniz umarım. Öyle bir yer bulursanız semtine bakmadan oturun gitsin.

Levent'te çalışacaksanız M2 metro güzerhahında herhangi bir semt kolay olur.
Biraz daha uğraştırır ama Üsküdar merkezde de oturabilirsiniz. Motorla beşiktaş'a geçer ve oradan otobüsle gidersiniz işe.

Metrobüs güzerhahındaki semtler de değerlendirilebilir. Metrobüsle Zincirlikuyu'da inip oradan yürüyerek gidersiniz işe (15 dakikalık bir yürüyüş)
0
michael_knight
(20.05.22)
Hisarüstü olabilir. Yaz okuluna kalmayacak öğrenci filan varsa odasını kiralar.
0
asteriks
(20.05.22)
(2)

data science öğrenmek için başlangıç noktası

haintospik
merhaba,hobi olarak data science alanına giriş yapıp belki küçük işler yapabilecek kadar öğrenmek istiyorum. bunun için biraz bakındım coursera, datacamp, veribilimi vb. sitelere bakındım ama bunlardan başka ülkemizde faaliyet gösteren siteler var mıdır ? bunları söylememin sebebi eğitimde türkçe al
merhaba,

hobi olarak data science alanına giriş yapıp belki küçük işler yapabilecek kadar öğrenmek istiyorum.

bunun için biraz bakındım coursera, datacamp, veribilimi vb. sitelere bakındım ama bunlardan başka ülkemizde faaliyet gösteren siteler var mıdır ?

bunları söylememin sebebi eğitimde türkçe altyazı da barındırmalarıdır. her ne kadar ingilizce şart da olsa türkçe ile öğrenmeye başlamak benim işimi bir nebze kolaylaştıracaktır.

illa bu tarz bir site olmasına gerek yok, sizin "bak buradan öğren iyi bu" dediğiniz noktalar da kabulümdür.

not: udemy'de iyi bir kurs da olur. referans bir kurs ile ilermek daha iyi olur gibi orada çünkü puanların ve katılanların sayısı bana şişirme gibi geliyor nedense.

teşekkür ederim.
0
haintospik
(20.05.22)
burda bi yol haritası paylaşılmış işinize yarayabilir: www.veribilimiokulu.com ben bu sitenin bootcampine katılmıştım. ayrıca udemyde de eğitimleri var, vahit keskin diye aratabilirsiniz. ama istatistik ve matematik kısmını önceden hallederseniz daha iyi olur tabii.
0
pide
(20.05.22)
Türkçe değil ama iyi bir data scientist olan arkadaşım bana şu kitabı onermişti: r4ds.had.co.nz

İngilizce seviyenizi bilmiyorum ama çok sade bir ingilizcesi var.

Ben vaktim varken yukarıdaki siteden bu kitabı açıp R çalışıyordum biraz. Eğlenceli ve öğretici idi. İşlerim çok yoğunlaştığı için bıraktım sonradan maalesef.

Bu kitaptaki alıştırmaların çözümleri de internette bulunabiliyor.

Konunun uzmanı gelirse daha isabetli tavisyeler verebilir ama şu an cevapsız olduğu için paylaşmak istedim.
0
perferil
(20.05.22)
(2)

Arsuz-Nerede ne yapılır?

primetime
Selam dostlar, Arsuzdayım. Buralarda nerelerde ne yenir ne içilir? Ne yapılır? Ne alınır? Teşekkürler.
Selam dostlar, Arsuzdayım. Buralarda nerelerde ne yenir ne içilir? Ne yapılır? Ne alınır? Teşekkürler.
0
primetime
(20.05.22)
araba varsa vakifli koyu ve titus tuneline gitmeni tavsiye ederim samandag tarafinda.
0
bay b
(20.05.22)
Araba var, gideyim o zaman. Teşekkürler
0
🌸primetime
(20.05.22)
(4)

izmir foca'ya istanbuldan otobusle gidilirse

ala09
Ulasim nasil saglanir kac saat surer? arabayla gitmek istemiyorum arabasi olursam napilir? arabayla gitme opsiyonunda da aciklarsaniz sevinirim. cok tesekkurler
Ulasim nasil saglanir kac saat surer? arabayla gitmek istemiyorum arabasi olursam napilir? arabayla gitme opsiyonunda da aciklarsaniz sevinirim. cok tesekkurler
0
ala09
(20.05.22)
arabayla otobandan tabelaları takiple foçayı kolay bulursunuz. köprüden geçerseniz istanbuldan itibaren 5-5,5 saate maks foçada olursunuz. hızınıza bağlı bu süre 4-4,5 saate kadar düşebilir.
otobüsle geldiğinizde otogardan servisle metro-izban hattına ulaşacaksınız. sonrası kolay. izbanla bir yere karad gidip sonrası tekrar belediye otobüsüyle foça.
otobüsle çok saat sürer izmire inişten foçaya gidişiniz en az 3 -3,5 saat sürer.
0
erty_ksk
(20.05.22)
@erty_ksk tesekkurler ama foca'da arabam yokken 2 gun rahat hareket eder miyim foca tek basina iyidir mi
0
🌸ala09
(20.05.22)
(Eski) Foça zaten çok küçük bir yer, birinci günü merkezinde dolaşıp kafelerde restoranlarda oturup sahilinde yürüyüş yapabilirsin, foça merkezde denize girebilirsin fakat geniş plajlar yok

ikinci gün de foça merkezden minibüsle plajlara ulaşabilirsin, önerim kosova plajı şöyle bir yer, orada da denize girerek bir günü geçirirsin

youtu.be
youtu.be

İzmir otogarından doğrudan foçaya ve yeni foçaya ilçe minibüsleri var fakat çok konforlu bir ulaşım değil 1sa 45dk - 2 saat civarı sürer
0
freebird5406_2
(20.05.22)
Eski foçayla yeni foça arasında bağlararası diye bir yer var çok güzel gözleme yapıyorlar
Yeni foçada gündüzleri açan bir pastane var ekleri çok güzel
Eski foçada dondurmacı var sahilde balıkta yersin
0
kararsızataletfilozofu
(20.05.22)
(2)

enflasyon kaynakli duzeltme zam mı aldınız mı ?

the junior jr
özel sektör çalışanları için soruyorum. enflasyon nedeniyle 2022 yılında düzeltme zam mı aldınız mı ? ya da alacak mısınız ?
özel sektör çalışanları için soruyorum.
enflasyon nedeniyle 2022 yılında düzeltme zam mı aldınız mı ? ya da alacak mısınız ?
0
the junior jr
(20.05.22)
Aldık, üç ayda bir düzeltme alacağız.
0
gabe h coud
(20.05.22)
Temmuzda alıcaz. Ocakta 35% almıştık, 67%lik son enflasyonu yakalamak için bi 35% daha olucak.
0
Bruce
(20.05.22)
(1)

Kulaklik oneriniz var mi?

chillbabe
Kardesime hem bilgisayarina takabilmesi icin kablolu hem de disarida telefonuna baglayabilmesi icin Bluetoothlu bir kulaklik almak istiyorum. Marshall major malesef cok pahali. Bunun disinda daha normal fiyatli bir kulaklik oneriniz var mi acaba?
Kardesime hem bilgisayarina takabilmesi icin kablolu hem de disarida telefonuna baglayabilmesi icin Bluetoothlu bir kulaklik almak istiyorum. Marshall major malesef cok pahali. Bunun disinda daha normal fiyatli bir kulaklik oneriniz var mi acaba?
0
chillbabe
(20.05.22)
jbl tune600btnc.
0
inheritance
(20.05.22)
(3)

bir şeyin başka bir şeyin önüne geçmesi_ing

rewlack
yani atıyorum oyuncu kimliği şarkıcı kimliğininin önüne geçti diyeceğim. yani önem kazandı gibi.uygun anlamlı fiil ne burada?
yani atıyorum

oyuncu kimliği şarkıcı kimliğininin önüne geçti diyeceğim.
yani önem kazandı gibi.

uygun anlamlı fiil ne burada?
0
rewlack
(20.05.22)
overshadow, outweigh de olabilir
0
check minus
(20.05.22)
overcome; bir probemin, bir sorunun üstesinden gelmek olarak kullanılır.
0
put it in your appropriate place
(20.05.22)
outshine

sozluk tanimi:
transitive. To surpass in excellence, ability, performance, etc.

hatta senin verdigin ornegi bile buldum bir sitede:
"Not that Kishore did not have wonderful songs in the fifties, but the fact that his acting career far outshone his singing career at this point was..."
www.yoodleeyoo.com

Baska bir ornek:
"Lucius Gwynn’s academic career outshone even his sporting achievements."
www.wikiwand.com
0
ermanen
(20.05.22)
(4)

Düştükten sonra uğultu

meyve parcacikli kadin
Bugun evde ayağımı sertçe dolaba çarpıp yere düştüm aslında önemsiz bi kazandı ama anında basim döndü, midem bulandı ve gözlerim kararmaya basladi. Birkzc kere bayıldığım için yine oyle olacak diye yere yatıp ayaklarımı havada tuttum. Çok fazla uğultu duydum kulaklarımda bikac dakika sonra geçti. Si
Bugun evde ayağımı sertçe dolaba çarpıp yere düştüm aslında önemsiz bi kazandı ama anında basim döndü, midem bulandı ve gözlerim kararmaya basladi. Birkzc kere bayıldığım için yine oyle olacak diye yere yatıp ayaklarımı havada tuttum. Çok fazla uğultu duydum kulaklarımda bikac dakika sonra geçti. Simdi de sersem gibiyim. Başımı carpmamama rağmen bu neden olmuş olabilir, yalnız yaşadığım için onemli mi diye korktum ona göre doktora giderim.
0
meyve parcacikli kadin
(20.05.22)
Öncelikle bir doktora gidin derim bir yerinizi kötü vurduysanız. Ama korkudan, tansiyondan, şekerden olabilir anlattıklarınız o an düşmenin etkisiyle.
0
veritaslibertas
(20.05.22)
acil doktora gidin, derhal.

geçmiş olsun.
0
rewlack
(20.05.22)
Acıya bağlı olarak tansiyonunuz düşmüş sanırım, bana sık sık böyle oluyor bir yerim aşırı ağrıdığı veya acıdığı zaman. Genel olarak düşük tansiyonlu biriyim.
0
amelie poulain
(20.05.22)
bir doktora gitmenizde fayda var yinede. kulak icerisindeki kristaller de yerinden oynamis olabilir, ani kalkislarda (yataktan mesela) bas donmesi mide bulanmasi yasarsaniz bu olasilik da aklinizda olsun
0
65 derece
(20.05.22)
(5)

Araç yakıt tüketiminde hangisi baz alınır?

kaptan maydanoz
Çok km ama az sürede gidilen yer mi yoksa az km ama çok sürede gidilen yer mi daha avantajlıdır yakıt için? Trafikten veya çevre yolu vs değişimlerden dolayı fark ediyor süresi.
Çok km ama az sürede gidilen yer mi yoksa az km ama çok sürede gidilen yer mi daha avantajlıdır yakıt için?

Trafikten veya çevre yolu vs değişimlerden dolayı fark ediyor süresi.
0
kaptan maydanoz
(20.05.22)
az km çok sürede gidilen yerde muhtemelen daha çok trafik-kırmızı ışık- düşük hız- dur kalk vardır.
çok km az sürede gidilen yerde de daha yüksek hız vardır. yani bunu hesaplamak için ortalama hızı bilmek gerek ama ben her türlü az süreyi seçerdim. muhtemelen o daha az yakar.
0
jelly bear
(20.05.22)
Çok km az süre derken düşük hızdan mı bahsediyoruz? Çünkü en önemli etken hız burada +1

Örnekleyelim;

ortalama 90 km/h ile 5 litre yakan araç, 120 km/h ile 7 litre yakabilir. buna göre süre ve menzilden hangisinin avantajlı olacağını hesaplamak gerekir.
0
John Bloor
(20.05.22)
@john bloor, evet düşük hız, ara sokaklar, trafik ışıkları vs sebepli.
0
🌸kaptan maydanoz
(20.05.22)
araca göre değişir. araba hibrit ya da elektrikli bir araçsa, yavaş hızlarda ve dur-kalk trafikte daha avantajlıdır. hibrit ya da elektrikli araç, durduğunda sıfır enerji harcayacağı için, süre meselesi daha az önemli hale geliyor ancak içten yanmalı motorlar yüksek süratte sabit hızla giderken daha avantajlı olabiliyor.

sadece içten yanmalı motorlar için konuşuyorsak, küçük motorlar dur-kalk için daha iyiyken, büyük motorlar yüksek hızlarda daha iyidir.

kendi adıma ise, kısa sürede gitmek her zaman daha iyidir.
0
co2s2
(20.05.22)
Ne kadar fark olduğunu bilmeden bir tahmin yapmamız bile zor.
Yani çok kilometre diyorsun ama aradaki fark %10 mu yoksa %50 mi bunu bilmeden yapacağımız tahminler güvenilirlikten çok uzak olacak.

Genel bir prensip olarak her fren enerji kaybıdır.
Bir trafik ışığı varsa 100 kilometre ile giden aracı önce frenle durduracağız, tüm enerjisini kaybedecek, sonra yeniden 100 kilometre hıza çıkmak için güç harcayacağız.

Yolda bu şekilde kaç defa fren yapmak gerekeceği, kaç yerde kavşakta yavaşlamak, ışıkta durmak, trafikte yol vermek gerekeceği çok etkili olacaktır.

Ayrıca trafikli yolda kaza yapma olsalığı da daha fazla. Kaza yapma olasılığı milyonda bir bile olsa milyonda beşe çıkacak mesela.
Çevre yolundan geç gitsin, öderken düşünürüz.
0
michael_knight
(20.05.22)
(1)

Fitness Programi

hede hodo
Sizce asagidaki program nasil?Asagidaki program sabah ise gitmeden once 45dk'lik bir dilim icin yapilmistir.1.Gun (Chest & Biceps)CardioFlat Bench Press (12 10 8 6) + DB Fly (4 x 10)Standing Cable Rope Curls (4 x 15) + Barbell Biceps Curl (4 x 15)Incline DB Bench Press (3 x 10) + Cable Crossover (3
Sizce asagidaki program nasil?
Asagidaki program sabah ise gitmeden once 45dk'lik bir dilim icin yapilmistir.

1.Gun (Chest & Biceps)
Cardio
Flat Bench Press (12 10 8 6) + DB Fly (4 x 10)
Standing Cable Rope Curls (4 x 15) + Barbell Biceps Curl (4 x 15)
Incline DB Bench Press (3 x 10) + Cable Crossover (3 x 10)

2.Gun (Back & ABS)
Cardio
Lat Pull Down (4 x 10) + Seated Rows (4 x 10)
One Arm Row (4 x 10) + Wide Grip Barbell Bent Over Row
AB Russian Twist (3 x 45 sec) + V Sit Knee Tucks (3 x 45 sec)

3.Gun (Shoulder & Triceps)
Cardio
Seated Shoulder Press ( 4 x 10) + Dumbbell Lateral Raise (4 x 10)
Barbell Upright Row ( 4 x 10) + Cable Rope Tricep Push Down (4 x 10)
Decline EZ-bar Skullcrusher (4 x 10) + Dips ( 4 x10)

4.Gun (Legs & ABS)
Cardio
Leg Extension ( 4 x 12) + Leg Press ( 4 x 10)
Barbell Squat (4 x10) + Deadlift ( 4 x 10)
Weighted Crunches (3 x 45 sec) + Flutter Kicks (3 x 45 sec)
0
hede hodo
(20.05.22)
Bana çok yoğun geldi. Karbonhidrat içerikli bir öğünden 2 saat sonra yapılabilecek ağırlıkta. Sabah bunun -sahurda falan yemek yenmeyecekse- zaman dilimi açısından mümkün olacağını sanmıyorum. Kaldı ki kardiyo ve ağırlık peşpeşe tavsiye de etmem, minimum sabah-akşam döngüsü olmalı bence. Gelgelelim bunu harfiyen uygulayabilirsen beslenme ve dinlenme mükemmel olmasa bile sonuç mükemmele yakın olur. Ama gerçekçi olursak spordan soğumak için yazılmış bir program gibi. Split gibi ama PPL gibi de. Her sabah 4'er setten 6'şar hareket + kardiyo. Bilemiyorum.
0
onemoremile
(20.05.22)
(12)

Sermaye Koymadan Ortaklık

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Selamlar,Yaklaşık 220 bin tl verilerek açılmış bir dükkan var. İki kişi açıyor, biri emek koyuyor, biri emek + sermayenin tamamını koyuyor.Sizce adil olan ortaklık payı ne olmalı?%80’e %20 nasıl?
Selamlar,

Yaklaşık 220 bin tl verilerek açılmış bir dükkan var. İki kişi açıyor, biri emek koyuyor, biri emek + sermayenin tamamını koyuyor.

Sizce adil olan ortaklık payı ne olmalı?

%80’e %20 nasıl?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(20.05.22)
mantıken sermaye koymayan kişinin ücretli çalışan olması doğru geldi bana.
0
orient blue
(20.05.22)
Ben de orient blue'ya katılıyorum, zaten çalışan ve sermayedar farkı bu yüzden var. Çalışanın hissesi olsa bile para koyan adam ağırlıklıdır her zaman.
0
roket adam
(20.05.22)
Emek koyan taraf işe daha hakim olan taraf bu arada. Bu bilgiyle de yanıtlar mısınız?
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(20.05.22)
biri para, diğeri deneyim koyuyor diyelim bence. Emekleri karşılaştırmak lazım ki çok havada bi konu. Tüm iş işe hakim olan tarafından yönetiliyorsa yani %50 de ister fazlasını bile ister yan.
0
kumandanim
(20.05.22)
Bütün mali konular, ticari konular, lojistik, her şey sermaye koyanda. Konulan vakitler de eşit.
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(20.05.22)
Ekstra sermaye koymayan kişinin masrafları da dükkandan karşılanıyor. Tüm kağıt evrak resmi işler sermaye koyanda.
0
🌸6 yasimdan beri metal dinliyorum
(20.05.22)
Sermaye koymayan sadece know how, tecrübe mi koyuyor?
0
kumandanim
(20.05.22)
Ortada 2 emek 1 anapara var. Yani 3 sermaye. O yüzden tamamını üçe bölerek bulabilirsin.
Emek %33
Anapara+emek %33+%33=%66
0
etna
(20.05.22)
sadece emek koyan diğerine 110bin tl borçlansın ve eşit bölüşsünler. Tabi borç miktarı başka bir emitaya endekslenebilir.
0
bobinhoo
(20.05.22)
Yurtdışında tecrube (knowhow) ve yönetim şirketin %40'ı, sermaye ise %60'ı olarak kullanılır. Bu durumda, iki ortak da emek koyduğu için %40'ı yarı yarıya paylaşırlar.

Yani 20-80 olması adil paylaşım olur.
0
alfired
(20.05.22)
bu kişiler kar ortaklığı haricinde maaş alacaklar mı? alınacak alınmayacak maaşlar bu ortaklık yapısını etkiler.
0
co2s2
(20.05.22)
emeklerinizin eşit olmadığını düşünüyorum. Vakitler aynı olsa bile emeklerden biri daha tecrübeli, bilgili bir emek herhalde.
Ortaklık olmasın bu iş, sonu tatsızlıkla bitecek ve arkadaş kaybedeceksiniz.

Diğer arkadaşların da dediği gibi sadece emek koyan ya maaş alsın ya da 110 bin lira değerinde borçlansın ve dükkanın kazandığıyla bu borcu ödesin.
0
michael_knight
(20.05.22)
(2)

Istanbul Havalimani bagli ucusa yetisme

wallcan
Sevgili Galyalilar,Litvanya - izmir ucacagim yazin. Bileti alali oldu bayagi, Malum savas sebebiyle ukrayna havasahasina girilemediginden yollar uzadi 2:40 olan ucus suresi 3:05 dakika oldu , biletler guncellendi. Benim ilk biletim 14:30 istanbul inisli 17 izmir kalkisliydi, simdi bir saat atti ista
Sevgili Galyalilar,

Litvanya - izmir ucacagim yazin. Bileti alali oldu bayagi, Malum savas sebebiyle ukrayna havasahasina girilemediginden yollar uzadi 2:40 olan ucus suresi 3:05 dakika oldu , biletler guncellendi. Benim ilk biletim 14:30 istanbul inisli 17 izmir kalkisliydi, simdi bir saat atti istanbul inisim 15:35 oldu, izmir kalkis dogal olarak degismedi.

Ben bu ucaga yetisir miyim? Gerek Istanbul Havalimani trafigi ve yurume mesafeleri sebebiyle gerekse mevsimsel genel kalabalik sebebiyle gumruk gecisi falan korkularim var. Gecen sene sadece gumrukten gecmemiz 45dakikadan fazla surmustu siradan dolayi ve su ara Polonya havasahasi da cok kalabalik oluyor kimi zaman ucaklar rotar yapiyor bu sebepten.

Normalde bu tip bagli ucuslarda gelip inis kapisindan alip hizlica aradan maradan goturuyorlar diger kapiya da , bilemiyorum, baskasina oldugunu gordugum kendim deneyimlemedim genelde garantici aralar koyan biriyim ucuslarina.

Isin garibi bu saat degisikligi olunca rezervasyon da ayirildi sanki Litvanya izmir ucmuyorum da iki ayri bilet almisim ayni rezervasyon nosunda gibi oldu, beraber durmuyolar bundan da killanmis durumdayim.

Biletler normalde degisiklik yapilamayan tipte simdi sizce THY ilk ucus kaydigi icin benim ikinci ucusu ucretsiz bir sonraki ucusa kaydirir mi?

Diyelim ki gumrukte sira oldu havada trafik oldu vs. ucagi kacirir miyiz? , yani ucak bizi bekler mi? Kacirirsak thy bu durumda ne yapar, bizim hakkimiz ne oluyor?

Arayip konusmadan tecrubelilerden bir fikir alayim istedim.
0
wallcan
(20.05.22)
17 izmir kalkış dediğiniz, 17'de istanbul'dan izmir'e uçak kalkacak şeklinde anlıyorum ben.

1535 'te inen uçaktan 17'deki izmir uçağına rahat rahat yetişmeniz lazım. bu arada 17 kalkış mı? yoksa boarding mi? (bu mesela biraz yanlış anlaşılabiliyor)
0
co2s2
(20.05.22)
17 kalkis, boardingi bilemem elimde boarding pass yok ama 16:40 falandir. Ben dedigim gibi daha önce gumrukte 45dakika bekledigimi bildigimden o kadar rahat olabilecegini dusunmuyorum acikcasi, dış hattan içe yürümesi vs. ozellikle rötar da olursa. her şey yolunda giderse zaten sorun olmaz, aynı gümrükten 5 dakikada geçtiğimiz de oldu. Benim derdim gitmezse ne olur, nasıl olur.
0
🌸wallcan
(20.05.22)
(9)

Google Photos'u Nasil Kullaniyorsunuz

bay b
Yav kac yildi oldu akilli telefon alani su uygulamayi benim kadar kotu kullanan birisi daha yoktur heralde. Ben hep yerel Galeri app'lerini kullaniyorum ama gecenlerde ilk defa sync'i actim google photos icin. iyi ki de acmisim kisa bir sure sonra telefonum coktu. Her neyse asil konu burda basliyor.
Yav kac yildi oldu akilli telefon alani su uygulamayi benim kadar kotu kullanan birisi daha yoktur heralde. Ben hep yerel Galeri app'lerini kullaniyorum ama gecenlerde ilk defa sync'i actim google photos icin. iyi ki de acmisim kisa bir sure sonra telefonum coktu. Her neyse asil konu burda basliyor.

Simdi google photos screeshotlari da camera folderinin icinde otomatik sync ediyor mesela bu sefer de google photos'ta bok pusur tonla screenshot doluyor.

asil soruma gelirsek: google photos'u aktif kullanan arkadaslar, gundelik galeri olarak da google photos uygulamasini mi kullaniyorsunuz? Zira ben o ekran goruntulerini local folderdan silsem bile cloud'da kaliyor bu sefer de. Siz photos app'i kullanip butun klasorleme, silme vs islemlerini ordan mi yapiyorsunuz ya da ben nasil yapmaliyim bi el atin lutfen :(
0
bay b
(20.05.22)
screenshot ya da download klasörü gibi klasörlerin senkronizasyonunu kapatabilirsin.
0
duster
(20.05.22)
Kullanıyorum ve iyi ki var diyorum:)
Duster+1
Onun dışında soru olursa bekliyorum
0
kisa
(20.05.22)
screenshot klasoru yerelde gorunuyor ama google photos'ta olmadigi icin kapatamiyorum malesef. ayrica asil sorum suydu:

google photos'u aktif kullanan arkadaslar, gundelik galeri olarak da google photos uygulamasini mi kullaniyorsunuz? Zira ben o ekran goruntulerini local folderdan silsem bile cloud'da kaliyor bu sefer de. Siz photos app'i kullanip butun klasorleme, silme vs islemlerini ordan mi yapiyorsunuz ya da ben nasil yapmaliyim bi el atin lutfen :(
0
🌸bay b
(20.05.22)
telefonda yerel galeriyi kullanıyorum. photos sadece bir yedekleme aracı benim için. her ay yaklaşık bir saatimi ayırıp gereksiz fotoğraf videoları da siliyorum.
0
teritori
(20.05.22)
Fotoğraf silme işlemlerim için Google photosu kullanıyorum. Böylece buluttan da siliyor.
0
kisa
(20.05.22)
valla kullanamıyorum şahsen. sanki yedekle dediklerimin hepsi yedeklenmiyor, o yüzden güvenemiyorum yoksa güzel bir şeye benziyor.

mesela telefonda sildiğim şey bulutta da silinecekmiş gibi hissediyorum.
0
baskin
(20.05.22)
Google photos uygulaması ile telefondan silince buluttan da siliyor ama başka bir uygulama ile silerseniz bukuttaki kalıyor.
0
kisa
(20.05.22)
başka galeri kullanmıyorum. yüz tanıma, nesne algılama özellikleri var. kendisi albüm oluşturuyor, fotoğraflardan animasyon, kolaj oluşturabiliyor.
0
inheritance
(20.05.22)
Ayrıca albüm paylaşma özelliği de çok iyi.ornegin, Ali bin tun fotoğraflarını Ali ile paylaşırsınız ve isterseniz yeni çekilen ve içinde Ali olan fotoğrafları da otomatik yollar
0
kisa
(20.05.22)
(3)

2007 de işe girişin olmasının emeklilikte bir avantajı var mı?

ikikerekac
99 öncesi başlayanların bi avantajı vardı sanırım emeklilikte.
99 öncesi başlayanların bi avantajı vardı sanırım emeklilikte.
0
ikikerekac
(20.05.22)
Nisan 2008 ve öncesi girişin de olumlu bir etkisi var ama 99 öncesi girişliler kadar değil tabi.
0
condom kurşunu
(20.05.22)
yaşda bir avantajı yok, kadınlar 58 erkekler 60 yaşı bekliyor.

Primde 100 gün avantajı varmış, 31 aralık 2008 öncesi olduğunuz için 7000 gün prim ödeyip yaşı bekleyeceksiniz.

Sonrasında girişi olanlar 7100 günmüş.
0
John Bloor
(20.05.22)
2007 degil 2008'de bir degisim oldu.
Hatta o donem herkes bebegini cocuk oyuncu gibi gosterip sigortasini baslatti.
Arada kilicdarogluna torununu sigortalatmissin hayirdir dedikleri konu bu iste.

65 yas 60 yas farki olmustu sanirim.
0
divit
(20.05.22)
(7)

Git sorusu

tchuck
normalde dev'e pushlayıp oradan master'a merge ediyoruz.ben yanlışlıkla master'a push attım (evet normalde yanlışlıkla atılmamalı, sistem izin vermemli),bunu en temiz nasıl hallederim?normalde isterim ki; mastera attığım son commiti dev'e de geçireyim. sonra da devi' mastera merge edeyim.ama bu çok
normalde dev'e pushlayıp oradan master'a merge ediyoruz.

ben yanlışlıkla master'a push attım (evet normalde yanlışlıkla atılmamalı, sistem izin vermemli),

bunu en temiz nasıl hallederim?

normalde isterim ki; mastera attığım son commiti dev'e de geçireyim. sonra da devi' mastera merge edeyim.

ama bu çok zor olur diyorsanız, master'a attığım commiti iptal edip, aynı kodu deve yazıp yoluma da devam edebilirim.

ama en temiz yöntem nedir?
0
tchuck
(20.05.22)
ayni commit'i master'a tekrar gondereceksen geri alip dev'den gondermeye gerek var mi? master'i dev'e merge etsen zaten 2 branch de esitlenmis olur eger master'da ekstra dev'e gitmesini istemedigin commitler yoksa.
0
lemmiwinks
(20.05.22)
remote'a pushladığın şeyi silmeye çalışmak iyi bir yaklaşım değil. history'i bozuyorsun. Bence best practice şöyle :

önce masterdan revert yapacaksınız. şöyle -> git revert commitID
sonra da development'a aynı commiti cherry pick ile alıp pushlayabilirsiniz. şöyle -> git cherry-pick commitID
0
nuevo
(20.05.22)
bu arada dev, master'ın önünde, henüz mergelememiştim.

bu bir sıkıntı yaratır mı?
0
🌸tchuck
(20.05.22)
yeni commitin eskisiyle conflict olabilir düzeltmen gerekir conflicti o durumda
0
nuevo
(20.05.22)
git reset --hard donmek_istedigin_commit_sha_id
git push origin master -f
0
dr doofenshmirtz
(20.05.22)
Önce dev branchına pushlar sonra dr doofenshmirtz'in gösterdiği şekilde mainden commiti komple silerdim. revert komutu ekstra bir commit daha ekliyor ama reset ile tamamen siliyorsun.
0
reactionic
(20.05.22)
Tekrar söyleyeyim history'i bozmak doğru bir yaklaşım değil. Tek başına çalışıyorsan okey dediğiniz yapılabilir ama başka biri o masterı pull edip üstüne localinde commit attıysa al başına belayı. O yüzden burdaki en sağlıklı yöntem revert.
0
nuevo
(21.05.22)
(2)

midnight?

nuisance
Selamlar,aşağıdaki cümleden bu Pazar 23:59a kadar mı yoksa, Pazar 00:00'a kadar mı anlamı çıkar sizce?"We expect you to complete the exam until 22nd May, Sunday midnight."
Selamlar,

aşağıdaki cümleden bu Pazar 23:59a kadar mı yoksa, Pazar 00:00'a kadar mı anlamı çıkar sizce?

"We expect you to complete the exam until 22nd May, Sunday midnight."
0
nuisance
(20.05.22)
Pazar 23:59
0
foolrules
(20.05.22)
00:00'a kadar, zaten bu 23:59:59'da tamamlaman için gereken son saniyeye girdin anlamına gelir. 00:00 bitiş düdüğü olur.
0
bohr atom modeli
(20.05.22)
(2)

Erken kapanan kredinin olumsuzluğu

baal
Merhaba, tazminatım işten ayrılmamdan 3 ay sonra yatacak. Bu 3 ayda işsizlik maaşı hariç gelirim olmayabilir. Bu yüzden 12 aylık bir kredi çekip para elime geçince kapatacağım yüksek ihtimal. Bu şekilde bir işlemin bana olumsuz bir yansıması olur mu? Beklenmeyen bir masrafı var mi ödenen ayların fai
Merhaba, tazminatım işten ayrılmamdan 3 ay sonra yatacak. Bu 3 ayda işsizlik maaşı hariç gelirim olmayabilir. Bu yüzden 12 aylık bir kredi çekip para elime geçince kapatacağım yüksek ihtimal. Bu şekilde bir işlemin bana olumsuz bir yansıması olur mu? Beklenmeyen bir masrafı var mi ödenen ayların faizi hariç.

Bir de 3 ay ertelemeli kredi veren bankalar var. Aynı durumu bu bankalar için dr degerlendirsek daha az kayıpla mı atlatılır dersiniz?
0
baal
(20.05.22)
erken kapatmanın bir olumusuzluğu olmaz, hatta kredi alıp borcunuzu kapatmanız olumlu yazar.
0
nuisance
(20.05.22)
Olumsuzluğu olmaz amaşu enflasyon ortamında reel faizi negatif kredi almışken kapatmanıza gerek yok bence. Alacağım bir şey varsa onları alırdım ben 3 ay sonra. Faizin yanında ufak sigorta ve dosya vs masrafları olabilir.
0
perferil
(20.05.22)
(2)

Haziran araç fiyatları ne olur

neymis
Dolar arttı, fiyatlara hemen yansır mı?Bayilerden haberler neler?
Dolar arttı, fiyatlara hemen yansır mı?
Bayilerden haberler neler?
0
neymis
(20.05.22)
Şu an araç olmamasına rağmen fiyatlar nisana gçre arttı. Araçların bir kısmı haziran sonunda gelecek. Tabii ekstra bir zamla. Şu an sıfır araç bulduysanız bayide direkt alın indirim falan gelmez artık.
0
condom kurşunu
(20.05.22)
Yansır
0
kaptankedi
(20.05.22)
(2)

ing tek cümle

rewlack
şu bağlaç olayının içinden bir türlü çıkamıyorum, yine aynı bela.What are the expectations of trans women who had to migrate from their parents?What are the expectations of trans women from their parents, who had to migrate? (bu hiç değil heralde) sormak istediğim şu;Göç etmek zorunda kalan trans ka
şu bağlaç olayının içinden bir türlü çıkamıyorum, yine aynı bela.

What are the expectations of trans women who had to migrate from their parents?
What are the expectations of trans women from their parents, who had to migrate? (bu hiç değil heralde)

sormak istediğim şu;
Göç etmek zorunda kalan trans kadınların, ebeveynlerinden beklentileri ne?
0
rewlack
(20.05.22)
Bi kere had to migrate degil de. Forced to migrate olsa cok daha net olur.

Digeri de, what do trans women, who were forced to migrate, expect from their parents derdim ben olsam.

Ama bir diger son konu da, jnsanlar migrate etmrz. Immigrate veya emigrate eder.
0
floydian
(20.05.22)
ilkinde ebeveyninden göçmüş kadınlar gibi oluyor. beklentileri ebeveyninden olmuyor. ikincisi senin anlatmak istediğin.

ama floydian'ınki daha güzel olmuş çünkü senin ikinci cümlende de ebeveyn göçmüş gibi oluyor.

edit: benden bir alternatif olarak

"what do trans women expect from their parents after having to immigrate" denebilir.
0
bohr atom modeli
(20.05.22)
(9)

Polonya ve İtalya'lı gezi

senolll
Merhaba,Şöyle bir rota düşündüm, değer değmez, şuraya kesin daha çok zaman ayır ya da bu kadar zaman ayırma gibi önerilerinizi duymak isterim.Temmuz 23 cumartesi sabahı çıkışlıCumartesi Sabah Gdansk varış, Gdanks bütün günCumartesi akşam Gdansk-Krakow uçuş,Pazar öğlene kadar Krakow, sonra otobüsle K
Merhaba,

Şöyle bir rota düşündüm, değer değmez, şuraya kesin daha çok zaman ayır ya da bu kadar zaman ayırma gibi önerilerinizi duymak isterim.
Temmuz 23 cumartesi sabahı çıkışlı
Cumartesi Sabah Gdansk varış, Gdanks bütün gün
Cumartesi akşam Gdansk-Krakow uçuş,
Pazar öğlene kadar Krakow, sonra otobüsle Katowiceye geçiş günün kalan yarısı orada
Pazar akşam Katowice-Bolonya uçuş
Seçenek 1.1: Pazartesi Bolonya tüm gün
Seçenek 1.2: Pazartesi öğlene kadar Bolonya- öğlen 2 civarı Bari'ye uçuş, günün kalanı Bari
Salı sabah Bolonya veya Bari'den eve dönüş

Seçenek 2: Pazartesi Bolonya tüm gün
Salı italyada başka bir şehir??? (Roma, Floransa, Venedik hariç)
Çarşamba Bari tüm gün, akşam eve dönüş uçuşu


Krakow-Katowice otobüs diğerleri uçak yolculuğu. Transferler olacak havalimanlarından ama gördüğüm kadarıyla merkeze yakınlar yarım saat civarı.
Seçenek 2yi çok tercih etmek istemiyorum sanırım çünkü hem onun eve dönüş uçuşu biraz pahalı hem de uzuyor süre olarak. Ancak hem Bari hem bolonyaya iyi vakit ayır, gitmişken şurayı da gör öneriniz olursa değerlendiririm.

Teşekkürler
0
senolll
(20.05.22)
Polonya’yı bilmiyorum ama Bologna’ya bir gün yetmez ziyadesiyle büyük bir şehir. Salaborsa,, Piazza Maggiore, Due Torri buralar hep birbirine yakın. Buna ek olarak yalancı Venedik ve Lamborghini müzesi var gezmeniz için. Hava almak isterseniz Giardini Margherita’ya da uğrayın derim. Hafta sonu olsaydı parti de olurdu. Bologna’yı bitiremeyeceğiniz için yakın şehir önermiyorum ama önerecek olsaydım bu şehir Verona olurdu.
0
az bilinen yonleriyle starklarin gelini
(20.05.22)
Polonya planı çok gerçekçi gelmedi bana. Çok acele, stresli bir plan bence. Vardığınız gün tekrar uçuş var, şöyle bir görüp çıkmak gibi. Krakow yarım gün?! Görmek için gitmek olmuş bu. Çok sıkışık bir plan. İtalya planı da benzer sıkışıklıkta. Yerinizde olsam aynı ülkede 2 maksimum 3 şehir gezerim 4 günde. Ya da krakow -> italya’da bir şehir. Sizin yaptığınız planların keyifli olma ihtimali yok gibi geldi bana.
0
but that was just a dream
(20.05.22)
abi skor peşinde koşup gece bardaki tüm hatunlara yazmak gibi bi' seyahat planı olmuş.
Sabah şehre inip akşam uçmak nedir ateş almaya mı geldin:)
0
kumandanim
(20.05.22)
Havaalanında geçireceğiniz bir tatil planı olmuş gibi geldi bana. Yani en basitinden rötar yerseniz ne olacak? Bence ya Polonya ya da İtalya'yı seçerek bir ülkede tatil yapın. Mesela Krakow'a ayırdığınız yarım güne değmez o kadar yol gitmek. Krakow güzel bir şehir, daha fazla zamanı hak ediyor bence. Saydığınız diğer şehirlere gitme fırsatım olmadı ama Polonya'da görülecek güzel yerler var, mesela Varşova, Wroclaw, Torun, Poznan gibi.
0
peki madem
(20.05.22)
ben de arkadaşlara katılıyorum. tatilin çoğunluğu yol ve havaalanında geçecek. sırf gittim demek için gitmiş olursun.
0
roket adam
(20.05.22)
@herkes, arkadaşlar çok sıkışık bir plan evet ben de öyle düşünüyorum. Ama bunu özellikle yarım gün dediklerim için düşünüyorum. 1 günü az bulanlarınız olmuş ama gideceğim şehirler zaten epey küçük. Yani bol bol vakit ayırsam da 1.5 günden fazla ayrılmaz bence bunlara. Paris, Roma, Barcelona gibi şehirler değil sonuçta. Avrupa'da birçok yere gittim gerçekten bazı yerlere 1 gün hayli hayli yetiyor.
Böyle bakınca "çok sıkışık görünüyor"dan öte o şehirlerde bulunup tecrübe edenlerin yorumlarını görmek isterim daha çok.
0
🌸senolll
(20.05.22)
" Avrupa'da birçok yere gittim gerçekten bazı yerlere 1 gün hayli hayli yetiyor."
Bence fark burda yatıyor. Ben gittiğim şehirde an az 2-3 saat lokallerin olduğu bi' mekanda oturup yiiyp içmzsem olmaz ( ki en az yarım gün yaptım bunu hep bugüne kadar ) Yani turistik yerlerden ziyade lokal yeme içme yerleri çekiyor beni.
Ben barda 4. birayı söyleyip etrafı izlerken siz dönüş yoluna geçiyorsunuz :)
0
kumandanim
(20.05.22)
Bolonya'da 1 gün 1 gece geçirip ertesi gün başka şehre geçmiştim. Şimdiki aklım ve tecrübem olsa Bolonya'ya dolu dolu 2 gün ayırırdım. Yeme-içme kısmına bile doyulmuyor şehirde.

Ben bu planı Bolonya ve çevresini (mesela Verona. 1saat 45 dklık bi yol) gezecek şekilde revize eder Polonya'ya hiç bulaşmazdım sanırım.
0
amelie poulain
(20.05.22)
bolognadan çok şey beklemeyin bence ya, yaşaması falan güzel de turistik değil. tam bir gün yeterli olur.

bari gitmedim ama lecce civarı çok güzel yerler var. oralara daha çok zaman ayrılabilir.

bolognaya yakın rimini var. yanı başında da san marino var, turistik şatodan ibaret şehir eğlenceli olabilir. rimini deniz şehri. gece hayatı da güzel.

italya içi uçak seyahati yerine tren ya da araç kiralama opsiyonu düşünebilirsiniz.
0
kveldulv
(20.05.22)
(3)

Superstar ve çıkmayan sarı leke - çıldırmak üzereyim - çözüldü

baldan kaymak
rutin yanıtlarla çıkmayan bir sarı leke var ayakkabıda. Kutudan çıkardım ve daha ilk giyişimde geldi başıma.cif, asperox, aseton denedim olmuyor.Lostra salonu çözer mi sizce? Ne yapayım?Yenisini de alırım ama kafayı taktım.https://www.hizliresim.com/hzx4r7sEdit:orjinal ürün. Çamaşır suyu önerisini d
rutin yanıtlarla çıkmayan bir sarı leke var ayakkabıda. Kutudan çıkardım ve daha ilk giyişimde geldi başıma.

cif, asperox, aseton denedim olmuyor.

Lostra salonu çözer mi sizce? Ne yapayım?

Yenisini de alırım ama kafayı taktım.

www.hizliresim.com

Edit:orjinal ürün. Çamaşır suyu önerisini deneyince editleyeceğim.
Edit 2: işinin ehli bir yerde boyattım. 3 ayrı guru lostracıya sordum 3 ü de sebebini bulamadı. Çamaşır suyu vs denemedim.
0
baldan kaymak
(20.05.22)
çamaşır suyuna batırılmış kulak pamuğu genelde böyle şeylerde işe yarıyor bi deneyin isterseniz.
0
dedim ben sana
(20.05.22)
çamaşır suyu mu sarartmış diye bakmaya geldim. aman diyim. gerçi deri yüzeyi değil, tabandaki lastiği sarartıyor ama çamaşır suyu değerse sararır. yapmayın bence.
ayrıca leke de büyük değil, 2 gün istanbulda giyseniz leş gibi olur, o leke görünmez bile.
illa çözüm olacaksa iyi lostra uygun boya/ısıyla halleder.
0
rewlack
(20.05.22)
Cifin lekeyi çıkarmamasına şaşırdım. Converselerde cif kullanırdım işe yarardı. Belki kosla işe yarayabilir. Hiç denemedim bu yüzden kullanıp kullanmamanız sizin tercihiniz.
0
sevilen progressive türkücü
(20.05.22)
(4)

Uzaya ilgi duyan birine hediye

sacrilegious
Erkek birey,27 yaşında, uzaya ilgisi var. (En sevdiği dizi the expanse falan…) bu kadar uzay seven birini ne mutlu eder sizce? Bütçe:max. 1500tl. Teşekkürler…
Erkek birey,27 yaşında, uzaya ilgisi var. (En sevdiği dizi the expanse falan…) bu kadar uzay seven birini ne mutlu eder sizce? Bütçe:max. 1500tl.

Teşekkürler…
0
sacrilegious
(20.05.22)
teleskop, eger onda yoksa. varsa da, belki daha iyi bir modeli olabilir.

baska ilginc seyler:
- uzayla/evrenle ilgili bir puzzle:

su cok detayli ve guzelmis, evrenin haritasi:
www.amazon.com

su da hubble'in buldugu onemli uzay olusumlarinin puzzle'i:
www.amazon.com

5000 parcali uzay puzzle sayin seyirciler:
www.amazon.com

- manyetik olarak havada asili duran uzay cismi gece lambasi:
www.amazon.com

- uzay/evren belgesel seti
- uzayla ilgili bir mug. sicak icecek konunca takimyildizlari gosteren bir mug vardi.

the expanse dizisinin official merchandise'i varmis. ordan bikac bisey de olabilir:
www.amazon.com
0
ermanen
(20.05.22)
Direkt nokta atışı hediye öneriyorum.

LEGO Nasa 92176 Apollo Saturn V inşa Seti www.amazon.com.tr

Geçen ay kendime maaş zammı hediye aldım aşırı mutlu oldum. Başkasından gelse çok daha mutlu olur, o kişiye de ömrünün sonuna dek güzellik yapmaya devam ederdim :)

Başka sitelerde daha uyguna olabilir belki. Dün baktığımda 1500 lira civarıydı çünkü.
0
chicha_v2
(20.05.22)
Voyager 1 modeli ve pale blue dot fotografi (voyager 1'in cektigi fotograf) ile carl sagan'in bu fotograf icin soyledigi bir paragraflik yazi.

benim icin ideal hediye bu olurdu sanirim.

www.trendyol.com
0
lamartin
(20.05.22)
(14)

bumble eslesme

alexaalexa
cok yakin ve cok mukemmel ozelliklere sahip bir erkek arkadasim istedigi halde bir iliski bulamiyor. ornegin, bumble indirdi ve premium uyelik aldi. herkesi saga kaydiriyor ve sonuna kadar geliyor, yani daha fazla kiz kalmiyor. buna ragmen cok cok az kizla eslesiyor, onlar da ya konusup bulusmuyor,
cok yakin ve cok mukemmel ozelliklere sahip bir erkek arkadasim istedigi halde bir iliski bulamiyor. ornegin, bumble indirdi ve premium uyelik aldi. herkesi saga kaydiriyor ve sonuna kadar geliyor, yani daha fazla kiz kalmiyor. buna ragmen cok cok az kizla eslesiyor, onlar da ya konusup bulusmuyor, ya da biraz konusup unmatch yapiyor. en iyi fotograflarini koyduk. tanidigim en zeki insan. akademik olarak da cok basarili. neden boyle oluyor? ne yapmak gerek? tesekkurler!
0
alexaalexa
(20.05.22)
Demek ki fotolar yeterince iyi degil. Zeka akademi gibi konularin ilgisini anlayamadim.
0
floydian
(20.05.22)
gerçekten ilişki isteyen biri yakın çevresinden ya da günlük hayattan zaten rahat bulabilir.
0
nvidia
(20.05.22)
bumbleda bir iki hafta takilmistim. herkes basketci trekkingci, dalisci vs hobi olarak. asil meslegi de babasinin bilmem ne sirketinde bilmem neci. londrada okumus sonra trde babasinin sirketi icin donmus, luks semtlerde evler ve yalan da degil tanistim cunku. oyle guclu profiller vardi ki, fiziksel olarak da, nitelik olarak da turkiyede miyiz diye dusundum. gorgusuz de degiller.
ps:kadinim
0
ala09
(20.05.22)
Saçma salak işler. Bumble ve Tinder dan toplasanız 10 kere match almışımdır. Tinder da gold almıştım üstelik elimin altında dursun diye. Andro bot ayarlayıp gün boyu like attırıyordum bir ara.

tabudeviren +1000 diyorum. Sadece 1 kız la sohbet ettim o da beşiktaş ta evim var sen gelsene muhabbetine çevirdi. Unlike edip, sildim.

Hipergaminin de ötesinde olan psikolojisi 2 otobus durağının ötesini kaldırmayacak insanlar kullanıyor bunları. İyiler de vardır elbet ama böyle tekdüze yerlerde zor iş.

Ortamda sözünü ettiğiniz arkadaşınızın işi çok kolay zaten. Buralarda heyecan aramasına gerek yok. Speech özellikli uygulamada kendini daha çok gösterebilir mesela.

Son 12 ayda 12 nin üzerinde güzel kız tanıdım. Face to face de böyleyken oradaki gerçek dışı şişirmeliklerle olacak iş değil anlayacağınız. Herkes model, herkes zengin mercedes sahibi. Aynen piyasada sokakta olanlar da o uygulamarda değil zaten.

+1 de Ala09 a da katılıyorum bu arada. Aralarında iyiler de var ama o kadar. Zaten arkadaşınız iyi birine gelse de direkten dönebilir yada tam tersi. Ama demek istediğim şansını live denesin.
0
baldan kaymak
(20.05.22)
dating app'ler türkiye'de efektif çalışmıyor. gerçek hayata odaklanın.
0
zgrydn
(20.05.22)
Sosyal statü ve maddi durum maalesef. Bunlar daha öncelikli.
0
gabe h coud
(20.05.22)
dating app'lerde kadının seni sağa kaydırabilmesi için hayatını özetleyen fotoğraflar lazım, ne yapmayı seviyorsa onu yaparken ki fotoğraflar.

tabii dating app'lerin algoritması da etkili, herkesi sağa kaydırıp hiç eşleşme durumu olmazsa puanını düşürüyor falan ancak tüm bunlar öz güvenle, bilinçli yapılırsa aşılır. hatta kullanmaya gerek kalmaz.


Zeki insanların en büyük iki sorunu var, kendilerini yeterince değerli görmüyorlar, kadınları ise çok değerli görüyorlar.

Bu iki sorun öz güven eksikliğine ve flört etmeyi unutan birine dönüştürüyor.

flört etmenin birinci kuralı eğlenebilmektir, kendisiyle, karşısındakiyle, kediyle, ne olursa. böyle olduğunda etrafındaki insanları da eğlendirecektir.

komedyenleri düşünün, röportajlarında hep biz sahnede çok eğleniyoruz derler. onlar eğlendiği onlar güldüğü için sende gülüyorsun, eğleniyorsun, sitcom dizilerindeki yapay kahkaha bile gülümsetiyor insanı, iyi bir konserde sahnedekiler eğlenmeli ki izleyiciyi de eğlendirsin. müzikleri ne kadar güzel olursa olsun sahnede sığır gibilerse pek bişi olmuyor o gruptan, kaybolup gidiyorlar.

tip, para, kariyer bunlar kadınları etkilemenin yerine göre ikinci veya birinci nedeni olabiliyor, bu biraz kadının gerçektende "o andaki" haline bağlı, bir an için yakışıklı diye adamın dibine düşerken ertesi gün çok daha yakışıklı biri ilgisini çekmiyor. ancak ilgisini çektikten sonra nasıl konuştuğu, ne ifade ettiği ve nasıl ifade ettiği işte kadınları asıl ilgilendiren bu. diğerleri yok olup gidebilir, zenginlik gider, ev araba para pul, kariyer her şey kaybolur gider, bunlar kaybolursa erkeğin nasıl biri olabileceği (kaba saba birine mi dönüşecek, akıl sağlığını mı yitirecek, yıkılacak mı vs.) flört aşamasında anlaşılır. aynı şeyler elbette kadın içinde geçerlidir. erkekte kadının etkileyiciliğinin dışındaki niteliklerine dikkat eder.

Flört aslında tavla oyununa benzer, şans ve doğru hamleler ile oynanır ve oyun her zaman devam eder.

kısacası, arkadaşınız nasıl flört edileceğini unutmuş. Eğer şu an içinde bulunduğu durumu çözülmesi gereken bir konu olarak görüyor ise nasıl flört edileceğine dair eğitimler veren kişiler var, kitaplar var, filmler var, youtube videoları var, suç değil, utanılacak bir şey değil.

çözülmesi gereken bir mesele değil ise yapılacak bir şey yok. böyle devam. hayat elbet bir gün aynı şeyleri yaşamaktan bıkmadın mı sorusunu sorduracaktır.
0
selam
(20.05.22)
dating app'lerinden bir çıkarım yapmak yanlış olur. aşırı yakışıklı bi herif bile olsa fotoğrafları vs yanlışsa zaten match olmaz, çok normal yani.

ama genel olarak istediği halde bir ilişki bulamıyorsa demek ki çok mükemmel özelliklere sahip biri değilmiş, bunu kabul edip hata aramakla başlaması lazım. birinin çok zeki, akademik olarak başarılı olması falan sence yeterli mi?
0
roket adam
(20.05.22)
bumble dinamikleri çok farklı, yıllardır okcupid'de süper insanlarla tanışma ve hikayeler yaşamışken bumble'a üye olduğumda neredeyse hiçkimseden dönüş alamadım. @selam'ın söylediği gibi fotoğrafların çok havalı, dövmeli filan olması lazım. bir de orada hetero ilişkilerden çok diğer alternatifler de çok tercih ediliyor, neredeyse herkes biseksüel.
0
the man with no name
(20.05.22)
Benim gördüğüm kadarıyla bir şeyler ısmarlansın, yeyip içeyim arayışı var. Sevgili falan arayışı yok. Yüksek bir zamanına denk gelirsen +seks olabilir. Onun dışında odak noktası cüzdanı sağlam adam arayışı. Böyle böyle günü geçirmeye çalışıyolar. Bizim gibi ülkelerde bundan ötesi olmaz. İstisnalar dışında tabi.
0
Cruyff
(20.05.22)
Ben bu olayı sosyalleşmek için kullanmadım. Çok fazla seçenek olduğundan insanları birbirini ciddiye almıyor. Ben maddi durumunu gösterenleri hiç seçmedim. Doğal fotoğraf koysun:))benim gibi avarage bir tip istiyorsa.
0
geçerkenugradım
(20.05.22)
cunku sumo gurescisini kickbox turnuvasina yazdirmanin bir mantigi yok.

hatun bulmak icin zekasini ve akademik gecmisini one surebilecegi bir kitap kulubune falan girsin, yanlis yerde ava cikmis.
0
cooperr
(20.05.22)
öncelikle herkesi sağa atan adam mükemmel falan değildir, o kadar mükemmel olsaydı seçici olurdu, önüne geleni beğenmezdi. mükemmel olmamayı geçtim, belki ancak sadece "çok da vasat değil"dir. o kısmı bi geçelim. zaten yine aynı mükemmellikteki biri app'e de ihtiyaç duymaz. gerçek hayatta yalnız bırakmazlar onu. bu hayal dünyasından çıkması gerek. siz de çıkmalısınız, zira belli ki boş hayallerle dolduruyorsunuz arkadaşınızı. akademik başarıyla dating app'te başarı arasında bi neden sonuç ilişkisi olmadığını da görmüşsünüz. vitrin gibi bi yerde kim ne yapsın adamın doktorasını, masterını, 3.7 gpa'ni. saçma. buradan demek ki aslında sandığınız kadar zeki biri olmadığı sonucunu da çıkarabiliriz. konuşup siliyorlarsa da muhtemelen epey bayağı bi sohbeti var. azıcık renklendirebilir konuştuğu şeyleri. nasıl renklendireceğini de akademik yetenekleriyle araştırabilir. vaktiyle bu appleri deneyimlemiş biri olarak önerim bu kadar kasmaması. çünkü bu kadar kasanlar kendilerini çok belli ediyor. ben profili deli gibi dolu olanları direkt sola atıyordum. niye? çünkü kimse o kadar yıkık, muhtaç olmamalı. öyle bi yıkıklık ki dating app'teki profiline acayip özeniyor adam, cv doldurur gibi dolduruyor. binbir çeşit foto koyuyor. dağdan atlarken, at binerken, yelkenliyle açılırken, şarap içerken, arabayla, spor salonunda vs vs. bu kadar dolu bi hayat yaşayan birinin app'te işi yok. illüzyon yaratmaya çalışmayın yani. yıkık ve komik duruyor. sahip olduğu şeyleri göze sokmaya çalışan değil de cool rahat eğlenceli biri gibi olduğu 2 maks 3 tane fotoğraf koysun. esprili orta uzunlukta bi bio yazsın (espri laf sokmak demek değil), birazcık soru cevaplasın. herkesi sağa atmasın. bence en azından şu andan daha iyi sonuçlar elde eder. etmeyebilir de gerçi. bilemeyiz ama her topal satıcının bi kör alıcısı vardır. bu çirkin atasözünün da uyduğu tek yer bu appler. neyse, sonuç olarak, daha az muhtaç davrandığı an işlerin daha iyi gideceğini düşünüyorum.
0
jen
(20.05.22)
Benim aklima gelen tek sey muhtemelen sohbetinin cok iyi olmamasi. Benzer bir arkadasim var, cok yakisikli, fit, bayagi komik bir adam. Doktora yapmis, cok kitap okur vs. ama herhangi bir rahatsizligi falan olmamasina ragmen cok yavas konusuyor. Ne kadar ilginc bir sey anlatirsa anlatsin dinleme degil de tahammul etmeye donusuyor durum. Yeni tanisiyor olsaydim kendisiyle ve video chat falan yapsaydik muhtemelen ben de kendisiyle sohbeti ilerletmekten veya vakit gecirmekten cekinirdim.

Yine benzer ozelliklerde bir arkadasim var daha genc. O da yakisikli, iyi kariyeri olan falan bir adam. Ama berbat sohbeti var, anlatamam. Bir olay anlatip fikrini sorsaniz “hmm gercekten hic bilmiyorum” diyor. Her seye “hmm, tabii, olabilir, kötüymüş, değişik” falan gibi yorumlar. Bgun ne yapmak istersin deseniz fark etmez diyor. Coook iyi bir insan ama yine, arkadası değil de flörtü olarak tanısmıs olsaydım muhtemelen hiç sarmazdı.

Tabii en iyi fotoğraflarını koymanız da o fotoğrafların iyi olduğu anlamına gelmiyor. Kendisinin en iyisi olabilir de… kıyafetleri falan gariptir belki. Yani Sydney Opera House onunde motorsikletiyle fotoğraf çekilmiştir de terliğinin içine uzun beyaz çorap giymiştir, gören kişi bunu önemsiyordur falan filan.
0
sopiro
(21.05.22)
(11)

Sorum evlilere

ramazanali
Evlenirken birbirini çok seven imajı çizenlerle daha çok mantık ağırlıklı evlenenler evlilik hayatlarının ileriki yıllarında aynı çizgi de buluşuyorlar mı sizce ? Yoksa çok severek mi evlenmek lazım sorumun özü bu.Bu soruyu niye sorduğumu da açıklayayım daha net olması açısından.30 yaşındayım. Yakın
Evlenirken birbirini çok seven imajı çizenlerle daha çok mantık ağırlıklı evlenenler evlilik hayatlarının ileriki yıllarında aynı çizgi de buluşuyorlar mı sizce ? Yoksa çok severek mi evlenmek lazım sorumun özü bu.
Bu soruyu niye sorduğumu da açıklayayım daha net olması açısından.
30 yaşındayım. Yakın çevreden bir kızla tanıştım yaklaşık 2 yıl önce. ilk önce pek olmaz gözüyle baktım. Sonradan mantıklı gelmeye başladı ısındım kıza. O zaten ben senin tamam demene bakıyorum mesajı veriyordu. Gel zaman git zaman ben başkalarıyla birlikte oldum onunla da konuştum bir yandan. Sonradan baktım ki o kız dışında herkesle takılma kafasındayım. E o zaman bu kızla evleneyim kafasına geldim. Bunu da açıkladım kıza o zaten dediğim gibi hazırdı. Kız çok uyumlu ben de esasen uyumlu biriyim. Kıza görsel olarak çok yanıp bitmiyorum genel olarak beğenim var.
Niye bu kız peki hani net olması bakımından onu da söyleyeyim
1- Kızla aynı ilin aynı ilçesindeyiz. Benim ailem köyde yaşıyor o öyle köye filan ziyarete gidemem diyecek tarzda bi kız değil o açıdan içime siniyor.
2-Kız da ben de öğretmeniz aynı meslekten olması da benim içime siniyor.
3- Ailenin tek kızı ve zenginlik göreceli gerçi ama bence zengin 15 milyonluk sırf gayrimenkulleri var yani tabi kızın değil ailesinin. Babası düğün hediyesi olarak bi dükkan hediye edecekmiş mesela akmasa da damlıyor :)
4-Babam yeni vefat etti sayılır. Annem de beni evlendirmek istiyor onu mutlu etmek istiyorum. Abim var o evlendi. Bizim aile de maddi açıdan fena sayılmaz annem öyle dünürlerini de kendi gibi durumu iyi olsun istiyor. Abimde gerçekleşmedi o durum. Ben de gerçekleşecek gibi o yüzden destekliyor. Annemi mutlu görmek bi de babamı kaybettikten sonra beni de mutlu ediyor şimdilik
Olumsuz yönleri de açıklayayım netlik olsun
Kız kapalı ben çok dikkat etmiyorum açıkçası ama toplumsal açıdan akpli olarak görülmek istemiyorum. Sanki kapalı biriyle evlenince akpli gözükücem öyle etiketlenicem diye çekiniyorum. Kıza söyledim pek dindar olmadığımı ve akp zihniyetindeyse birlikte olamayacağımızı yok dedi. Dini kalıpları yok yani. Zaten Ege’nin baya turistik rahat bi yerinde yaşıyoruz. Onun da etkisi vardır illa ki.
Sözün özü olaya ben biraz mantıksal bakıyorum. 30 yaşıma geldim pek aşık da olamadım açıkçası belki de yapım bu. Sevip sevdiğim tarafından sevilmeyi çok istedim. Ama olmadı bu yaşıma kadar. Sevdiğimi sandığım kişiyle sevgili olduktan sonra bu değilmiş ya hissine de çok kapıldım. Velhasıl öyle hissi olarak sevdiğim kişi tarafından çok sevilip de ne olursa olsun ben evleniyorum gibi bi kafa yaşayamadım. Bundan sonra da pek yaşayacağımı düşünmüyorum. Çünkü benim kafa yapım öyle bir aşka gelmiyor gibi. Onun için aşkı aramaktan ziyade düzenimi kurayım kafasındayım.
Evliler evlilik tecrübesini uzunca yaşamış olanlar acaba bu anlattıklarımı nasıl değerlendirirler.
Merak ettiğim soruyu aslında en başta sordum. Bazı çiftler birbirini çok severek evleniyor. Bazı çiftler benim gibi biraz da mantıksal tarafı ağır basarak evleniyor. Bu iki tarz evlilik ileri de aynı hikayeye bağlanıyor mu ? Şu da bir gerçek bence insanlar birbirini ne kadar severse sevsin bir süre sonra artık o sevgi alışkanlığa dönüp ilerliyor. Evliliğin ilk yıllarında sürekli birbimizi çok seviyoruz içerikli hikaye atanlar artık birkaç yıl içinde beraber hikaye atmaz hale gelebiliyor. Olay sanki sonradan artık biraz daha mantıksala dönüyor gibi. Ben de sevmiyor değilim tabi bu arada sadece mantığım sevgimden daha yoğun.. Samimi cevaplara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim..
0
ramazanali
(20.05.22)
Kız köyde değil benim ailem köyde yaşıyor. Kız yüksek lisansını yapmış bir öğretmen ben de öğretmen ve avukatım.Kız köylü ve eğitimsiz gibi birşey üzerinden cevap yazmışsınız.Öyle birşey yok.
0
🌸ramazanali
(20.05.22)
- bu isin formulu yok, formul arayarak hata ediyorsun.
- yazdiklarindan kendini evlilige zorluyorsun hissine kapildim, herkes evlenmek zorunda degil.
- erkekler biyolojik olarak avantajli. Bence senin bu avantaji kullanip biraz daha bekleyip once bu isi kafanda bir oturtman lazim. Hazir degilsen zorlama.
0
cooperr
(20.05.22)
8 yillik evliyim.

sizinki evlilik degil de araba aliyormus gibi degerlendirme olmus. Hocam hayatinizin 50 yilini gecireceginiz kisiyi seciyorsunuz, kendinizi de arti yonlerini gormeye calisarak evlilige zorluyorsunuz gibi. Ben hemen karar vermeyin zaman gecirin biraz derim.

En basitinden kapali dediniz, sizin alakaniz yokmus. Egedesiniz, tatile bile gidip beraber yuzemeyeceksiniz. Bira iciyorsaniz ya icmeyeceksiniz ya da eski arkadas ortaminizla takilamayacaksiniz.

ben kesinlikle acele etmeyin derim, kizi da uzmeyin ilerde, siz de uzulmeyin.
0
oscar
(20.05.22)
yazıda kıza ısınmak dışında bir duygu ifadesi geçmiyor
muhabbet, ortak paydalar varsa olabilir
0
bir soru sorcam
(20.05.22)
Dostum evlilik zaten ne kadın ne erkek için mantıklı bir şey olmadığı için mantık evliliği diye bir şey de bence saçma ve çekilmez oluyor. Evlilik için duygusallık oluşmayınca sağlıksız bir ilişki oluyor diye düşünüyorum.
0
roket adam
(20.05.22)
size hayırlı olsun, bu iş bitmiş. olumlu anlamda yani :)
0
nuisance
(20.05.22)
En başında sorduğun soruyla ilgili olarak, bu soruyu cevaplayabilecek insanlar evli olmaktan çok iki defa evlilik yapmış ve birinde aşkı diğerinde mantığı seçmiş insanlar olmalı.

Ben kendi adıma konuşursam; iş sevgi ile başladı ve geçen zamanla birlikte mantığa oturdu ve sonrasında evlenmeye karar verdim. Eşim ise önce mantık ile başladı, sonradan işin içine sevgisi dahil oldu ve evlenmeye karar verdi ancak bu iki durumda da ilişkisine başlayıp sonunda mutsuz olan ve ilişkileri bitmiş olan bir çok çift de oldu çevremde.

Çok mantıksal hesaplar yapıyorsunuz ve bir bakıma doğru ama mantığı yanlış yerlerde kurmayın derim. Birilerini mutlu etmek için ya da birilerinin mal varlığı göz önünde bulundurularak evlenmek sonunda pişmanlık getirebilir çünkü eşiniz dışında üçüncü kişilere karşı tavizler doğurabilir. Her şey kafanızda net olsa ve evlenmeye kararlı olup o haldeyken "hem evlenirsem x'de mutlu olur" ya da "hem varlıklar için de plan yapılır" gibi düşünseniz bambaşka.

Bir de hayat tarzı konusunda oscar'a katılıyorum. Yani evlendikten sonra aynı evdeyken eşinizin sadece dua ritueli bile belli bir zaman sonra sizin için itici olabilir. bunu salt din olarak düşünmeyin, size uymayan şey sizi mutlu etmez sonuçta, onun gibi düşünün ve durumları içinizde çeşitleyin.

Evlilik demek temelinde karşılıklı verilen tavizler üzerine kuruluyor ya siz ona uyum sağlıyorsunuz ya o size uyum sağlıyor ya da %100 mantık evliliği ise orta yol kendiliğinden bulunuyor. Bunu başaramayanarın ilişkileri de sürmüyor ve sonu hüsran oluyor. Uyum sağlarken severek uyum sağlamk var bir de küfrederek aşağılamak var. Karşilıklı anlayış ve saygı çok önemli. Bunları kafanızda oturtmadan karar vermeyin ve kendinizden emin olmadan da evlenme işine girmeyin derim.
0
foolrules
(20.05.22)
Parası için birisiyle evlenmek aşırı itici ve mutlu olacağınızı da sanmıyorum. Bence evlenmeyin.
0
kaptan maydanoz
(20.05.22)
1, 2 ve 3. avantajlar mantıklı, hatta 3. çok mantıklı :)

Kapalılık ve akp'lilik ne alaka dostum? her kapalı kadın ve ailesi akp seçmeni mi? sokak röpörtajlarını izlemiyor musun? Açık olup da hükümeti savunduğu gibi başörtülü olup da hükümeti eleştiren çok insan var. Bu konuda gereksiz bir çıkarım yapmışsın sanki.

Neyse, ben çok daha farklı bir noktaya getireceğim lafı;

Hani "evlilik aşkı bitiriyor" diye bir söz var ya, haklı ya da haksız bir söz bilemem. Ama evlilik kesinlikle seksi bitiriyor, haberiniz olsun tüm gençler ve evlenmeyi düşünenler.

Dünya güzeli/yakışıklısı, seksi, çekici, gerçekten sevdiğiniz ve aşık olduğunuz, mükemmel bir eş ve mükemmel bir insan da olsa evlilikte seks çok kısa süre içinde rutine bağlıyor.

Heyecan bitiyor, arzu ve ihtiras azalıyor, kısa bir süre içinde de seks sayısı azalıyor ve sonuç hüsran.

Ha seks olmadan da, az seksle de evlilik yürüyor ama eksik oluyor bir şeyler.

Niye anlattım bunu? Şundan dolayı;

"Gel zaman git zaman ben başkalarıyla birlikte oldum onunla da konuştum bir yandan. Sonradan baktım ki o kız dışında herkesle takılma kafasındayım. E o zaman bu kızla evleneyim kafasına geldim."

Biraz hovarda, biraz çapkın, sosyal ilişkileri başarılı bir erkeksen çok ciddi radikal bir değişiklik olacak evlenince hayatında, haberin olsun.
0
John Bloor
(20.05.22)
evliliğin sırrı, saygı, kim sana daha çok saygı duyuyor, kim senin için bir şey yapıyor, bunlar da önemli.
0
selam
(22.05.22)
Dostum “kızla aynı ilin aynı ilçesindeyiz” diye bir evlenme sebebi olabilir mi ya? :D saydığın sebeplerin hepsi geçersiz bence mutsuz olursun, mutsuz edersin, sonra gider başkasına aşık oldum diye duyuru açarsın birkaç sene sonra. Kızı daha çok tanıyıp sevmeye ya da sevmediğine emin olmaya çalışsan? Belki öyle bir kimya olacak ki aşık olacaksın, belki de kesin ve net olarak bizden birbirimize yar olmaz kararı vereceksin gönül rahatlığıyla.
0
pandispanya
(22.05.22)
(2)

Ne tür bir süpürge almayalım

spackinq
Sürekli temizlik işim olduğundan ikinci el bir süpürge almak istiyorum. Dikey model daha önce kullanmadim. Klasik süpürgelerden daha iyi mi? Klasik süpürgelerin motoru sanki daha kuvvetli gibime geliyor?Şu marka model çok iyi diye önerdiğini her türlü süpürge olur. Bütçe: Max 1000/1200---1500 TL (ik
Sürekli temizlik işim olduğundan ikinci el bir süpürge almak istiyorum. Dikey model daha önce kullanmadim. Klasik süpürgelerden daha iyi mi? Klasik süpürgelerin motoru sanki daha kuvvetli gibime geliyor?

Şu marka model çok iyi diye önerdiğini her türlü süpürge olur. Bütçe: Max 1000/1200---1500 TL (ikinciel)
0
spackinq
(20.05.22)
Dikey süpürgeler koltuk altına felan girerken eğilip bükülmesi zor oluyor diye biliyorum, bir de motoru el bölgesinde olduğundan ağırlık çok yapıyor tüm evi tek seferde süpürmek biraz kol ağrıtabilir. Haznesi daha küçük, ben bu seveplerden dolayı dikey henüz tercih etmedim ama basit bir şey döküldü yada hızlıca nir mutfağı süpürüyim yeter deniliyorsa alınabilir
0
esinikaybetmiscorap
(20.05.22)
Genel olarak klasik süpürgeler daha güçlü. Dikey modeller hızlıca alıp kullanmak, koltuk vs gibi yüksek yerleri süpürmek için güzel. Etraflı temizlik için standart süpürgeler daha iyi.
0
perferil
(20.05.22)
(5)

600bine kadar ev

sen nasıl bir insansın
SelamlarYatirimlik amacli düşünüyorum. hangi sehirden ilcelere bakmami onerirsiniz.
Selamlar

Yatirimlik amacli düşünüyorum. hangi sehirden ilcelere bakmami onerirsiniz.
0
sen nasıl bir insansın
(20.05.22)
İzmir.
0
jack of hearts
(20.05.22)
600 bine izmirde varoş mahallesinde çingenlerle göbek atarsın.
0
limonlu eksi
(20.05.22)
izmir seyrek
0
nuisance
(20.05.22)
eğer para nakitse İzmir Dikili'den arsa al.
fiyatlar son bir kaç yılda deli arttı ama bence daha da potansiyeli var.
0
teritori
(20.05.22)
İzmir Menemen diye daraltayım biraz daha aramanı. Cihat E. Çiçek diye Youtube'da çok sevdiğim bir abimiz var. Günlük ekonomi yorumu yapar, fonları inceler, ucuz kredi varken konutları kapın der. İzmir'de ikamet ediyor. Şimdi videoyu ve dakikasını bulmakla zaman kaybedemem ama geçen haftaki bir yayınında tam olarak bu konu hakkında konuştuğu için İzmir dedim, aklımda kalmış. Ben de ev arayışı içindeyim ve İstanbul'da bakınıyorum. İzmir'deki fiyatlara bakınca baya şaşırdım ucuzluğuna evlerin. Mesela hızlıca bir baktım, şunlar dikkatimi çekti:
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com
0
jack of hearts
(20.05.22)
(10)

Turkiye'de son 5-10 senede cikmis iyi yapimlar (izle,bak,dinle,oku)

ermanen
Turkiye'den pek bi uzak kaldim uzun sureler. Turkiye'den cikmis tek tuk filmler izledim sadece. Sizin onerebileceginiz iyi yapimlar/eserler neler var son 5-10 senede cikmis?Mesela:- dinlemelik sarki/turku/eser- izlemelik film/dizi/belgesel/klip/video- izlemelik komik skecler/videolar- okumalik kitap
Turkiye'den pek bi uzak kaldim uzun sureler. Turkiye'den cikmis tek tuk filmler izledim sadece. Sizin onerebileceginiz iyi yapimlar/eserler neler var son 5-10 senede cikmis?

Mesela:
- dinlemelik sarki/turku/eser
- izlemelik film/dizi/belgesel/klip/video
- izlemelik komik skecler/videolar
- okumalik kitap, bilimsel makale veya okumaya deger birseyler
- gormelik/bakmalik ne olursa belki internette

sanata ve bilime onem veriyorum daha cok.
gercekten komik/guldurecek seyler de guzel olur.
0
ermanen
(20.05.22)
son zamanlarda en çok gündemde olan tartışmaları takip edebilmek açısından gibi'yi izleyebilirsin mesela.
ayrıca gerçekten komik.

az önce onunla ilgili bir duyuruya cevap yazınca aklıma ilk bu geldi, aklıma geldikçe eklerim.
0
blatta hiberna
(20.05.22)
Film olarak:
İnsanlar İkiye Ayrılır, 2020
Kapıyı Açık Bırak, 2021

Yukarıdaki iki filmi yazdım aslında ama İstanbul Modern her sene şöyle bir şey yapıyor:
www.istanbulmodern.org
0
bartholomew87
(20.05.22)
film: sarmaşık
0
ted
(20.05.22)
son bikac senede aklinizda kalanlari da yazabilirsiniz. illa 10 sene onceyi hatirlamaniza gerek yok. hatirlarsaniz da ne guzel :)
0
🌸ermanen
(20.05.22)
Yapım yılını bilmiyorum, 10 seneden eski de olabilir ama Bornova Bornova filmi benim çok hoşuma gitmişti
0
encokbenisevinnolur
(20.05.22)
Nuh tepesi filmi.
0
halk
(20.05.22)
Bir Başkadır (Dizi - 2020)
Şahsiyet (Dizi - 2018)
+1 Gibi (Dizi - Güncel)

+1 Sarmaşık (Film 2015)
0
michael_knight
(20.05.22)
film/dizi geldi sadece. sarki, kitap vs. yok mu hic? :)
0
🌸ermanen
(20.05.22)
Orhan Pamuk kitap çıkardı, İhsan Oktay Anar kitap çıkardı. Sevdiğiniz yazarlardan zaten haberiniz vardır.
Son 10 yılda muazzam bir yeni yazar veya kitap gelmiyor aklıma.
0
michael_knight
(21.05.22)
Teoman eski bi ruya ugruna albumu
0
halk
(21.05.22)
(8)

Memur sınıfının çöküşü ne tarz sıkıntılar doğurur?

stillalive
En düşük memur maaşı 5400 liraymış. Yol,yemek, ikramiye,yardım vs. gibi şeyler yok bu adam yolunu,yemeğini kendi karşılıyor. Asgari ücret 4250 lira hali hazırda. Özel sektörde fabrikalarda ortalama işçi maaşları 9-10 bin lira. Erzak yardımı, ikramiye,yol, yemek gibi faktörlerde içerisinde.Memur taba
En düşük memur maaşı 5400 liraymış. Yol,yemek, ikramiye,yardım vs. gibi şeyler yok bu adam yolunu,yemeğini kendi karşılıyor.
Asgari ücret 4250 lira hali hazırda. Özel sektörde fabrikalarda ortalama işçi maaşları 9-10 bin lira. Erzak yardımı, ikramiye,yol, yemek gibi faktörlerde içerisinde.

Memur tabakasının yok oluşu ekonomi anlamında ne gibi problemler doğurur veya mevcut kamu düzeni, sosyolojik anlamda ne tarz sıkıntılar yaşanır?
0
stillalive
(19.05.22)
özel sektörde işçi maaşları 9 10 bin lira mı?
0
oldz
(19.05.22)
asgari ücretle çalışan işçinin hiç bir iş garantisi yok. ancak memurlar kpss’den ölene kadar her ay maaşlarını tıkır tıkır alacakları kesin bir sistemdeler. bu konforun bir bedeli tabii ki de olacak. mevcut kanunlar ve mevcut çerçevede işinden istifa edip özel sektöre geçen memur sayısı %1 bile olmadığına göre, memur kesiminin yok olması imkansız diyebiliriz. memurlar net gibi sitelere baktığınızda genel olarak insanların mevcut yönetimden memnun olduklarını gözlemleyebiliyorsun, neden memur kesimi yok olsun ki?
0
roket adam
(19.05.22)
Özel sektörde de belli meslekler dışında çok farklı değil. Memurlukta kafa rahatlığı var. Rahat çalışma ortamı ve iş garantisi var.
0
nvidia
(19.05.22)
Toplamda devletin giderini azaltir.
Kiralar duser pahalilik azalir.
0
divit
(19.05.22)
Memur sınıfının geliriyle orantılı satın alım gücünün düşmesini kastediyorsak bu her türlü rüşvet ve yolsuzlukları arttırır.

işten ayrılan memurlar için ayrıca deneyimli oldukları iş alanları kurtarıcı olabilir.

Diğer yandan gelirin yetersizliği ya da işten ayrılma gibi ekonomik zorluklar ve üstüne kredi gibi borçlar başka söylemek istemediğim şeylerle de sonuçlanabiliyor.
0
Erva
(20.05.22)
Yalniz memur maaslari Avrupa'da da acayip yüksek değil.
Benim esimin iki arkadaşı memur; biri adliyede biri polis.
Ikisinin maaşı benim maaşım anca ediyor. Ki onlarda ölene kadar alacaklari maaslar belli. Benim bir üstüm misal aylık bir 700 euro fazla alıyor. Memurlarda bu yok.

Neyse yani zaten normal olani bu gibi. Buna ek olarak yok performans görüşmesi yok kpi vs yok. Tatilleri belli, saatleri belli.

Özel işçi dediginiz adam, ki büyük ihtimal tecrübeli iscidir dümdüz yeni başlamış adam değildir, saatlerce ayakta, saatlerce vücuduyla çalışıyor. Memurdan yüksek alması normal.
0
logisticsmanager
(20.05.22)
Selamlar. Öncelikle özelde işçi maaşları 9-10bin değil. Orada bi karışıklık olmuş olabilir.

Memurdan ziyade orta sınıfın çöküşü sıkıntı. Zaten çöktü. Bu yüzden daha büyük skkıntımaeı önümizdeki dönemlerde göreceğiz. Memur sınıfı yok olmaz. Memurun iş garamtisi var. Tek farkları bu.

Kamu düzeni açısından rüşvet yaygınlaşır. Ama zaten hali hazırda her tüelü usülsüzlük almış başını gitmiş durumda. Anlatmaya gerek yok

Toplumsal düzen, yani sosyolojik anlamda, memur sınıfının çok da bir etkisi yok. Esas etki üni-yl okumuş olan özel sektörde çalışan kitlede. Tabi toplumsal düzenden kasıt ne, ona göre değişir.
0
mahone
(20.05.22)
memur tabakası yok olmaz ama alım gücünün düşmesiyle harcamalarını kısması domino etkisi yapabilir.
maaş garantisiyle görece daha rahat yapılan ev araba tatil vs. gibi harcamalar azalır, özellikle küçük şehirlerde esnafın zararına.
kamu düzeni içinse, örneğin istanbulda zaten var olan öğretmen açığı daha da artacak gibi görünüyor. büyükşehirlerde bazı kadrolarda sıkıntı yaşanabilir.
0
siyah gece
(20.05.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.