[]

Memur sınıfının çöküşü ne tarz sıkıntılar doğurur?

En düşük memur maaşı 5400 liraymış. Yol,yemek, ikramiye,yardım vs. gibi şeyler yok bu adam yolunu,yemeğini kendi karşılıyor.
Asgari ücret 4250 lira hali hazırda. Özel sektörde fabrikalarda ortalama işçi maaşları 9-10 bin lira. Erzak yardımı, ikramiye,yol, yemek gibi faktörlerde içerisinde.

Memur tabakasının yok oluşu ekonomi anlamında ne gibi problemler doğurur veya mevcut kamu düzeni, sosyolojik anlamda ne tarz sıkıntılar yaşanır?

 
özel sektörde işçi maaşları 9 10 bin lira mı?


  • oldz  (19.05.22 23:40:43) 
asgari ücretle çalışan işçinin hiç bir iş garantisi yok. ancak memurlar kpss’den ölene kadar her ay maaşlarını tıkır tıkır alacakları kesin bir sistemdeler. bu konforun bir bedeli tabii ki de olacak. mevcut kanunlar ve mevcut çerçevede işinden istifa edip özel sektöre geçen memur sayısı %1 bile olmadığına göre, memur kesiminin yok olması imkansız diyebiliriz. memurlar net gibi sitelere baktığınızda genel olarak insanların mevcut yönetimden memnun olduklarını gözlemleyebiliyorsun, neden memur kesimi yok olsun ki?


  • roket adam  (19.05.22 23:41:07) 
Özel sektörde de belli meslekler dışında çok farklı değil. Memurlukta kafa rahatlığı var. Rahat çalışma ortamı ve iş garantisi var.


  • nvidia  (19.05.22 23:43:30) 
Toplamda devletin giderini azaltir.
Kiralar duser pahalilik azalir.

  • divit  (19.05.22 23:52:26) 
Memur sınıfının geliriyle orantılı satın alım gücünün düşmesini kastediyorsak bu her türlü rüşvet ve yolsuzlukları arttırır.

işten ayrılan memurlar için ayrıca deneyimli oldukları iş alanları kurtarıcı olabilir.

Diğer yandan gelirin yetersizliği ya da işten ayrılma gibi ekonomik zorluklar ve üstüne kredi gibi borçlar başka söylemek istemediğim şeylerle de sonuçlanabiliyor.
  • Erva  (20.05.22 00:17:31) 
Yalniz memur maaslari Avrupa'da da acayip yüksek değil.
Benim esimin iki arkadaşı memur; biri adliyede biri polis.
Ikisinin maaşı benim maaşım anca ediyor. Ki onlarda ölene kadar alacaklari maaslar belli. Benim bir üstüm misal aylık bir 700 euro fazla alıyor. Memurlarda bu yok.

Neyse yani zaten normal olani bu gibi. Buna ek olarak yok performans görüşmesi yok kpi vs yok. Tatilleri belli, saatleri belli.

Özel işçi dediginiz adam, ki büyük ihtimal tecrübeli iscidir dümdüz yeni başlamış adam değildir, saatlerce ayakta, saatlerce vücuduyla çalışıyor. Memurdan yüksek alması normal.
  • logisticsmanager  (20.05.22 00:35:15) 
Selamlar. Öncelikle özelde işçi maaşları 9-10bin değil. Orada bi karışıklık olmuş olabilir.

Memurdan ziyade orta sınıfın çöküşü sıkıntı. Zaten çöktü. Bu yüzden daha büyük skkıntımaeı önümizdeki dönemlerde göreceğiz. Memur sınıfı yok olmaz. Memurun iş garamtisi var. Tek farkları bu.

Kamu düzeni açısından rüşvet yaygınlaşır. Ama zaten hali hazırda her tüelü usülsüzlük almış başını gitmiş durumda. Anlatmaya gerek yok

Toplumsal düzen, yani sosyolojik anlamda, memur sınıfının çok da bir etkisi yok. Esas etki üni-yl okumuş olan özel sektörde çalışan kitlede. Tabi toplumsal düzenden kasıt ne, ona göre değişir.
  • mahone  (20.05.22 00:41:59) 
memur tabakası yok olmaz ama alım gücünün düşmesiyle harcamalarını kısması domino etkisi yapabilir.
maaş garantisiyle görece daha rahat yapılan ev araba tatil vs. gibi harcamalar azalır, özellikle küçük şehirlerde esnafın zararına.
kamu düzeni içinse, örneğin istanbulda zaten var olan öğretmen açığı daha da artacak gibi görünüyor. büyükşehirlerde bazı kadrolarda sıkıntı yaşanabilir.
  • siyah gece  (20.05.22 01:12:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.