[]

Nişanda giyilen takım ile düğünde giyilen takımın ne farkı var?

Gördüğüm kadarıyla düğünde giyilenin sadece yakası farklı, parlak bir görünümü var. başka bir farkı var mı acaba? teşekkürler




 
kural olarak bir fark yok. isteyen istediğini giyer. isteyen ikisinde de aynısı giyer. ama nişanda düz bir takım elbise giyiyorsunuz, düğünde smokin giyiyorsunuz.


  • co2s2  (20.05.22 16:14:25) 
Nişanda normal bir takım elbise giyilirken, düğünde smokin giyiliyor. Kural mı? Bilmiyorum. Haha. Ben de dahil olmak üzere, çevremdeki tüm arkadaşlarım böyle yaptık.


  • esece  (20.05.22 16:15:03) 
Valla eşim smokinden nefret eden bir insan olarak düğünde kendine uygun bir takım seçti; onu giydi. Normal takımlardan farklı olarak yaka iğnesi ve pantolon askısı/ kemeri taktı. Altına da düz bir sneaker giydi. (Kundura tarzı ayakkabıları da hiç sevmiyor çünkü)

Normalde düğünlerde herkes smokin giymeyi tercih ediyor ama bu bir kural değil tabii ki. İstemiyorsanız giymezsiniz.
  • fraise  (20.05.22 16:23:57 ~ 16:26:00) 
Tanıdık terzi varsa düz takımın yakalarına kadife diker. Düğmeleri afilli yapar. Damatlık olur. Düğünden sonra eski haline getirilip takım elbise olarak kullanılmaya devam edilir.


  • baal  (20.05.22 16:57:01) 
geleneksel bakisi soyleyeyim kendi fikrim degil ama mesela nisanda nisanli kadinin kiyafetine uyacak tonda bir takim giyebiliyorsun. mesela acik tonlar tercih ediyorsa ona uyumlu herhangi bir renk mendil vs match oluyosunuz uyumlu bi goruntu.
dugunde smokin gelinligin(yine geleneksel gelinlik denince ilk akla geleni soyluyorum) yaninda smokin daha afilli oluyor, daha cok yakisiyor. damatlik kategorisinde satilan seyler oluyor yani.

baal in dedigi seyin tersini yapabilirsiniz nisanlik olarak kendinize damatlik alin. ben ds damati bildigim icin ordan soyleyeyim orda yakasinda saten detay verilmis ama bu cikarimca dumduz ceket oluyor. yani boyle hem takim elbise kategorisinde hem damatlik kategorisinde kullanabiliyorsunuz. siz de nisanda takim gibi giyip dugunde damatliga cevirebilirsiniz ayri ayri almak istemiyorsaniz
  • ala09  (20.05.22 18:04:55) 
Abi altina sneaker veya spor ayakkabisi giyme ve asiri spor/dar kesim bir takim giyme de ne giyersen giy. Bence en onemli kurallar bunlar.

Bir de pacalari kisa duduk gibi slim fit pantolon... Kesinlikle ve kesinlikle giyme. Damadin ayak bileklerinin gozukmesi ceketin yakasindaki kaplamadan cok daha onemli bir sorun.
  • hot potato  (20.05.22 18:39:15 ~ 18:58:24) 
Bana saçma geliyor.
Birinde sade birinde cafcaflı giyinmek.
Eşim hwm nişanda hem de düğünümüzde okulda günlük giyindiği takım elbiseyi giyindi.
Ne gerek var ki almaya?
:))
Var işte.
Düğünden sonra da kuru temizleme yaptırdık okullar açıldı :))
  • kirmizipilotkalem  (20.05.22 22:39:01) 
Benim esim dugunde mavi bi takim giymisti. Yakasinda parlak bi kumas eklentisi vardi, belinde de kemer vardi. Ama yakadaki parlak kumas cikabiliyordu. Cikarttiginda normal takim oluyordu. Eger onceden plan yapilabilmis olsaydi nisanda da aynisini rahatlikla giyerdi. Zaten nisanda da lacivert takim giymisti.
Dugunde de ayakkabi olarak sneaker giydi bu arada. Gayet guzel ve rahat oldu. Kundurayi igrenc buluyor.

  • zimbirik  (20.05.22 23:33:10) 
Sadece yakada saten var ve dugmeleri degisik, %99'u boyle.

Mesela sen x'ten takim aldiysan bunu goturup damatlik yapin dersen damatliga ceviriyor terzileri.
  • divit  (21.05.22 02:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.