[]

Google Photos'u Nasil Kullaniyorsunuz

Yav kac yildi oldu akilli telefon alani su uygulamayi benim kadar kotu kullanan birisi daha yoktur heralde. Ben hep yerel Galeri app'lerini kullaniyorum ama gecenlerde ilk defa sync'i actim google photos icin. iyi ki de acmisim kisa bir sure sonra telefonum coktu. Her neyse asil konu burda basliyor.

Simdi google photos screeshotlari da camera folderinin icinde otomatik sync ediyor mesela bu sefer de google photos'ta bok pusur tonla screenshot doluyor.

asil soruma gelirsek: google photos'u aktif kullanan arkadaslar, gundelik galeri olarak da google photos uygulamasini mi kullaniyorsunuz? Zira ben o ekran goruntulerini local folderdan silsem bile cloud'da kaliyor bu sefer de. Siz photos app'i kullanip butun klasorleme, silme vs islemlerini ordan mi yapiyorsunuz ya da ben nasil yapmaliyim bi el atin lutfen :(

 
screenshot ya da download klasörü gibi klasörlerin senkronizasyonunu kapatabilirsin.


  • duster  (20.05.22 09:52:51) 
Kullanıyorum ve iyi ki var diyorum:)
Duster+1
Onun dışında soru olursa bekliyorum
  • kisa  (20.05.22 09:54:35) 
screenshot klasoru yerelde gorunuyor ama google photos'ta olmadigi icin kapatamiyorum malesef. ayrica asil sorum suydu:

google photos'u aktif kullanan arkadaslar, gundelik galeri olarak da google photos uygulamasini mi kullaniyorsunuz? Zira ben o ekran goruntulerini local folderdan silsem bile cloud'da kaliyor bu sefer de. Siz photos app'i kullanip butun klasorleme, silme vs islemlerini ordan mi yapiyorsunuz ya da ben nasil yapmaliyim bi el atin lutfen :(
  • bay b  (20.05.22 10:05:30) 
telefonda yerel galeriyi kullanıyorum. photos sadece bir yedekleme aracı benim için. her ay yaklaşık bir saatimi ayırıp gereksiz fotoğraf videoları da siliyorum.


  • teritori  (20.05.22 10:21:00) 
Fotoğraf silme işlemlerim için Google photosu kullanıyorum. Böylece buluttan da siliyor.


  • kisa  (20.05.22 10:52:16) 
valla kullanamıyorum şahsen. sanki yedekle dediklerimin hepsi yedeklenmiyor, o yüzden güvenemiyorum yoksa güzel bir şeye benziyor.

mesela telefonda sildiğim şey bulutta da silinecekmiş gibi hissediyorum.
  • baskin  (20.05.22 11:04:18) 
Google photos uygulaması ile telefondan silince buluttan da siliyor ama başka bir uygulama ile silerseniz bukuttaki kalıyor.


  • kisa  (20.05.22 11:05:30) 
başka galeri kullanmıyorum. yüz tanıma, nesne algılama özellikleri var. kendisi albüm oluşturuyor, fotoğraflardan animasyon, kolaj oluşturabiliyor.


  • inheritance  (20.05.22 11:24:02) 
Ayrıca albüm paylaşma özelliği de çok iyi.ornegin, Ali bin tun fotoğraflarını Ali ile paylaşırsınız ve isterseniz yeni çekilen ve içinde Ali olan fotoğrafları da otomatik yollar


  • kisa  (20.05.22 11:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.