transfer teklifi aldım manisa spor mu bayern münchen mi sorusu gibi olmuş bir nevi.
Türkiye'de üniversite eğitimi yerlerde şimdi bu bir gerçek. İTÜ'ye de gitsen TOBB'a da gitsen eğitim berbat. Bunu kabullenmek gerek.
Fakat TOBB mezunu mühendis diye bir tanım yok bu ülkede. Bak ODTÜ mezunu mühendis diye bir gerçek var, Boğaziçi mezunu diye bir şey var, İTÜ var ama TOBB yok. 2075 yılında falan olur o tanımlama. TOBB'da mühendislik okuyanlar alınganlık göstermez umarım.
Bölüme ot gibi gidip gelirsen mit diploman da olsa bir ton sorunla karşılaşırsın. Bölüme ot gibi gidip gelmemek de sana kalmış. İstanbul ve Ankara'nın bu konudaki imkanlarını karşılaştırmak bile yersiz. Yazılım konusunda bir çok büyük firma İstanbul'da ve bunlar okurken çalışan adamlarla dolu.
Bunun dışında üniversite tercihinde dikkat edilecek bir diğer husus da networking olayı. İTÜ mezunları İTÜ mezunlarını boğaziçililer boğaziçilileri koçlular koçluları, odtülüler odtülüleri tutar. TOBBluların piyasada bir etkisi yok henüz. Dolayısıyla bir ayrıcalığın olmayacak.
Ha tabii dediğim gibi Türkiye'de bütün üniversitelerin eğitimleri bok gibi. Kendini ne kadar geliştirdiğine bakar insanlar. Sen İTÜ'den ot gibi mezun olursun, sakarya'dan mezun olan adam gelir senin alınmadığın bir işe girer, olabilir yani. Eğitim kalitesi makası darladı üniversiteler arasında (iyi eğitim verenlerin hızla kötülere yaklaşmasıyla).
Dolayısıyla eğitim olanakları bilmem ne saçmalıklarını geçersek, networking, marka, İstanbul'da olma gibi sebeplerden dolayı İTÜ çok net ağır basar.
NOT: İkinci yabancı dili itü'de de öğrenebilirsin sorun yok. İtü'de de var dersleri.
Bir de itü'de bilgisayar ve bilişim elektronikten ayrılıp tek başına fakülte oldu. Araştırma zart zurt olanakları da çok daha fazla olacaktır diğer bilgisayar mühendisliği bölümlerinden.
Ders programının linkini de vereyim. Seçmeli derslere falan da bak. TOBB'la falan karşılaştır. Ne bileyim. Bana böyle bir ikilemde kalmak bile çok ilginç geliyor ya neyse.
www.sis.itu.edu.tr