[]

Rezonans

Muhterem Nicola Tesla'lar,
Ses dalgalarındaki rezonans durumu ile alternatif akımdaki rezonans durumunun ilişiğini kurabilmek mümkün mü? yoksa zaten var mı kesiştikleri bir nokta,her maddenin bir dalga boyu ve frekansı olduğundan bahsediyorsak bir ilişik frekans ve dalga boyları üstünden kurulabilirmiş gibi geliyor bana,nedir bunun aslı astarı?



 
İlişkinin temeli fiziksel evren değil arkasındaki soyut evrende. Belirli frekanslarda dalgalarda meydana gelen pik durumu zaten dalga fonksiyonlarının fourier fonksiyonu olarak incelenmesiyle gözleniyor. Bu dalgalar (ses ve elektrik için) filtrelenebilir,sample edilebilir veya genliği ile oynanabilir.

www.youtube.com

Videodaki köprünün hareketi de bir rezonans durumu ile açıklanmasına rağmen aynı ürünleri onun için ortaya koyamıyoruz. Bu yüzden fiziksel olarak rezonans durumu matematiksel olarak belirli bir frekansda bir dalganın genliğinin(gücünün) sonsuza gitme durumudur ve bunu fiziksel benzerliklerle açıklamak bence pek mantıklı değil.
  • spektrum9000  (27.05.14 22:56:59) 
Elektriksel rezonans doğrudan indüktans ve kapasitans ile ilgilyken, en babası ikinci derece diferansiyel denklemle ifade edilirken, fiziksel rezonans biraz daha farklı. Aynı metalin farklı şekillerde işlenmiş hallerinin bile rezonans frekansları farklı olabiliyor.

Helmholtz, Chladni ve Jenny'nin önemli çalışmaları var bu konuda. Bir incele.
  • alperz  (27.05.14 22:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.