[]

Arabam olduğunu söyleyemiyorum

Sizinle yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.

Şimdi iyi bir devlet üniversitesinde okuyorum. Bunu söylememin amacı maddi durum ve yaş hakkında bir fikir edinmeniz.

Ben üniversiteyi kazanınca bir arabam oldu ne yalan söyliyim, çok şükür ilk senemin sonundan beri araba ile gidip geliyorum okula. Düşük seviye bir araba da değil. Ya bilmiyorum normal mi ama arabam olduğu bilinmesin diye çok şey yapıyorum. Okulun yakınlarına geldiğimde öndeki güneşliği dik bir şekilde indiriyorum ki kimse görmesin. Kendimi güneşliğin arkasında falan gizliyorum gerektiği zaman. Yani elimden geldiğince görünmemeye çalışıyorum. Yani bazı insanların bana karşı davranışı arabaya göre şekillenebilir diye korkuyorum. Bir erkek arabam var diye iyi arkadaş olabilir, "hee buna ben arada bir hesap falan da ödetirim, gideceğim yere arabayla bırakır bazen" diye düşünebilir. Veya bir kız benim arabam var diye bana sıcak davranabilir, "hee şu çocuğun arabası varmış" dedikoduları ile yayılabilir bu. Belki ben bir kızdan hoşlanırım, o kız da beni yolunacak kaz gözüyle görüp bana yalandan sevgi gösterirse çok üzülebilirim.

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama böyle çekincelerim var. Yakın arkadaşlarım (3-4 kişi) biliyor arabamı markasıyla falan. Bugün bir derste hoca sordu "okula arabayla gelen var mı" diye, ben söylemek istemedim. Sınıf içinde hiç konuşmamamın etkisi de büyük ama yine de istemedim çok. Biri söyledi okula arabayla geldiğini, herkes döndü baktı kim bu diye.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

 
hacı bu kadar takma ya maserati yok altında sonuçta :D hakkari üni değilse o okulda ki öğrencilerin %40'ında zaten araba vardır ha yoksa da bu dediğin gibi puştingenler hep yoktur, çıksa çıksa 5-10 tane çıkar. bu kadar dert etme yani rahat ol..

ayrıca araban varsa ve yakın arkadaşlarının evi yolun üstündeyse bırakacaksın dostum. bu en ana şoför kuralıdır. yoksa o puştingenlerden farkın kalmaz

edit: haaa maseratin varsa kapışırız reiiiiiis
  • GibsonRules  (02.12.13 21:22:32 ~ 21:29:13) 
benim de çok üst sınıf olmayan bir arabam-ız vardı, bir müddet geldim ama mevzu falan olmadıkça söylemedim, kimseye de bir yere bırakma teklifi falan yapmadım, en sonunda da bıraktım arabayı eve zaten.
bence yaptığın doğru.

  • suq  (02.12.13 21:23:47 ~ 21:25:57) 
Senin araban senin kararin


  • Idonthaveausername  (02.12.13 21:23:51) 
güzel bir şey bu davranışın,mütevazi bir insansın demek ki.ama şu da var,neden bir kadın seni yolunacak kaz olarak görsün.bu cümlenden bir kadın olarak çok rahatsız oldum.


  • rock n roll  (02.12.13 21:23:53) 
şimdi, seni tanımıyoruz. cimri misin bilmiyoruz, ya da insanlara çok önyargılı yaklaşan biri, ya da paranoya sahibi misin bilmiyoruz.

eğer sana araban var diye farklı davranacaklarsa, bu senin için daha iyi olur; kimin ne olduğunu tanırsın. sana yalan sevgi göstermeleri seni üzmemeli; daha çok seni insanlar hakkında aydınlatmalı. istemediğin kişiyle görüşmezsin olur biter; kimse senin arabana zorla binecek ya da seni omuzlarına alıp "aguilas! aguilas!" diye şeref turuna çıkartacak değil.

büyütmüşsün bence.
  • thracian  (02.12.13 21:24:21) 
@rock n roll o cinsten çok var hakikaten üniversitede ben birebir konuşmalara şahit olmuştum.

aguilas negras bence de söyleme, gören olursa da yalanlamazsın olur biter.
  • neferkitty  (02.12.13 21:25:32) 
Allah aşkına taktığın konulara bak. Sen kimin sana neden değer verdiğini anlayamayacak mısın? Açıkçası samimiyetin ve mütevaziliğin takdir edilesi ama araban olman çok anormal bir durum değil. Onun için bu tür şeyleri ciddiye alma bilen bilsin.


  • spektrum9000  (02.12.13 21:26:45) 
bırak yolsunlar be abicim. sen de onları yolarsın ödeşirsiniz :) takılma bu kadar.


  • fayfim  (02.12.13 21:29:32) 
aynı sebepler ve kaygılarla olmasa da ben de doğrudan söyley(e)mezdim, söylememeye çalışırdım gibi geliyor.


  • sanat guresi  (02.12.13 21:30:47) 
benim bi arkadaşım vardı
arabası vardı
onu tanıyana kadar arabasını hiç görmemiştim okula gelip giderken, tramvayla gelir sanırdım
neyse tanıştık ettik, arabası varmış, hee ii falan
allahı var çok kahrımı çekti. utanırdım bazen
başka bi arkadaşla bişe konuşuyorduk, o puşt 110 binliralık arabaya biniyo bla bla dedi

neeeyy o araba 110 binlira mı dedim?

benim gibi safsalak çoktur etrafında kasılma o kadar. :)
  • cecilia  (02.12.13 21:31:26) 
ben kendine güvensiz bir insan görüyorum şu duyuruda.
evet kızlar arabaları erkekleri kullanırlar sakın söyleme.

  • elbar  (02.12.13 21:33:44) 
haaa ayrıca söylemeden geçemeyeceğim kaz gibi yolunacağım diye birşey yok dostum. kızlar senin arabanı umursamıyor bile sadece ekstra bi 5 puan alıyorsun ve eve kadar bırakayım mı dediğinde oluuuur diyorlar ama cebine bir zararı olmuyor aksine sevişmiş oluyorsun


  • GibsonRules  (02.12.13 21:35:50 ~ 21:36:12) 
hacı senin işin çok zor. bu dünya için fazla iyisin. aradığın gibi birini bulma ihtimalin milyonda bir. o yüzden olduğu gibi olsun, tadını çıkarmaya bak.


  • icim urperiyor  (02.12.13 21:36:59) 
Hee yazmayı unutmuşum, bir de "zengin züppesi" olarak anılmak istemiyorum.
"Ne yaptın da öyle düşünecekler" demeyin, düşünebilirler. "Baba parası" sonuçta.

  • aguilas negras  (02.12.13 21:39:04) 
Babamla ayni düşünüyorsun, ilk sene istemedi, ikinci sene golfe razi oldu göze batmami istemedi, ve senin kaygilarinin olabileceğini dedi, gerçek dostluklar dişinda ilişkilere sebep olabilir diye, iyi bir araba almak için düşünürken kiz arkadasimi tanimak istedi mesela, derken simdi iyi bir şeyler almak uzereyim. Yani ilk zamanlar bu kaygilarin bence yerinde, en azından ihtimal var.


  • bir ileti paylastim  (02.12.13 21:39:16) 
İnsanların gözüne batıyor ayrıca ki bu anormal bir durum da değil, Türkiyede gelir adaletsizliği maalesef çok.

Öyle ananlar ve en azindan içinden düşünenler illaki olacak.
  • bir ileti paylastim  (02.12.13 21:41:08) 
Haa yine unuttuğum bir şey var. Aklımda bir sürü yalan var biri görürse söyleyeceğim. İlki "kuzenim bacağını kırdı, araba birkaç hafta bende". Diğeri de "bir komşum var, bazen akşamları işe gidiyor. Beni oğlu gibi sever. Arabasını bana veriyor bazen. Ben de onun arabasını yıkıyor ayda 2 defa" falan gibi.


  • aguilas negras  (02.12.13 21:41:37) 
Şu an gözümde düstun.


  • bir ileti paylastim  (02.12.13 21:46:27) 
abicim bir araban olmasını ne kadar büyütmüşsün gözünde. araba yahu altı üstü. kasma bu kadar.


  • fayfim  (02.12.13 21:48:10) 
hocam kusura bakma ama son mesajından sonra bi duygu sömürüsü falan sezdim sende :) bu kadar takma babacım araba alt tarafı


  • GibsonRules  (02.12.13 21:53:07) 
Senin araban yok araba senin sahibin olmuş farkında değilsin. İnsanlar haysiyetsiz mi ki seni sadece araban için değerlendirsinler? Hiç mi kendi kişiliğine, özelliklerine güvenmez insan?

''Benim çok güzel bi silgim var, ama kimselere söylemiyorum onu kullanmak için yalandan bana yanaşabilirler!%&Q*?''

Neyin paranoyası bu?
  • sadecece  (02.12.13 21:54:42) 
istanbul universitesi gibi bir yerde okuyorsan dogrusunu yapiyorsun. onun haricinde insanlarin senin hakkindaki fikirlerini asagi yukari anlayabilecek, olcebilecek yastasin, ha gun gelir yanilirsin, yanilmisim dersin. bu kadar pisirik olmanin manasi yok. araba hakkinda yalan soylemek filan de hos degil. ben mesela bir durum olsa, bir kere binsem senin arabana anlarim abi araba senin mi degil mi, sonra derim "bu herif niye bana yalan soyledi?". E ne noldu, kaybeden sen oldun ve mustehaksin bu durumda. Bu duruma sokma kendini. Paran var diye milletin gozune sokma tabii ki, guzel bir sey bu ama utanma da yani. Nedir abi, baban eroin kacakcisi mi, illegal bir yoldan kazanilan parayla mi alindi araba? Benim kendi arabam yoktu ama ozel okula gittim mesela, mahcup olduysam bir tek aileme karsi mahcup olmusumdur. Istedigim bolumu okuyayim diye gonderdiler. Yoksa bugun istemedigim bir bolumden itu mezunuydum belki, puanim bir halta yetmiyor degildi yani. Bir kisi de gelip yuzume "Sen ozel okulda okuosun, zengin picisin" diyemedi. (Ha, bir hocam tum sinifa bir keresinde bu mealde bir nutuk cekti ama zaten bos bir adamdi, cok sallamadim. Hocayla da papaz olmak istemedim). Diyene de "siktir git" derdim. Ailemin benim icin yaptiklarina sadece minnettar oldum, hic utanmadim. Utanacak bir sey de yok. Sana bu yuzden laf atacak adam daha iyi kosullarda yasamak istemiyor, senin daha fakir olmani istiyor. Amlarina koyayim ben onlarin, cok ayip ediyorlar. Rahat ol, bu kadar kasmana gerek yok.


  • fortisvita  (02.12.13 22:09:53 ~ 22:12:10) 
bence bu kimse arabama binmesin ya da kimse beni kullanmasın gibi düşüncelerinin dışa vurumu. hoş değil. tabi öyle de düşünebilirsin, senin bileceğin iş ama yine de paranoyakça geldi bana. umarım her arabası olan senin gibi düşünmüyordur..


  • sistem enkazı  (02.12.13 22:21:45) 
seninle ayni seyleri yasayan burdan bir arkadasim var.
hatta kendisi bunu yazamayacak kadar alcakgonullu birisi onun yerine ben yaziyorum:)
ama o daha cok yolcaklar diye deil de karsidaki insanlar ezilmesin diye boyle seyler yasiyomus.
ayrica kim seni niye yolsun o dusunce de cok sakat haci.
o konuda rock n roll a hak veriyorum.
etrafindaki insanlari 'benm parami malimi yicekler' diye goruyosan orda bi sakat durum var.
oyle insanlar elbet var ama onlari zaten 500 metreden anlarsin.
divit in dedigi gibi kimsenin gozune sokma. yeter.
  • rentts  (02.12.13 22:29:15) 
açıkçası bu mütevazilik değil. araban var diye kimseye üstünlük kurmayı düşünmediğine göre çekinmen gereken bi şey de olmamalı. ama belli ki derinlerde bi yerde kendini bu duruma düşürme korkusu yaşıyorsun.

bu arada insanın lüks arabası olması inan düşündüğün kadar özel, sıradışı bişey değil.

insanların seninle yaşayacağı sorun senin arabanın olması değil. senin bunu kendi kafanda konumlandırman olacaktır. ve istemesen bile bu olayı gözünde büyüttüğün çok çabuk fark edilecektir.
  • orpheus  (02.12.13 22:30:37 ~ 22:32:34) 
Dostum, bi yere gidilecekken "benim arabayla gidelim" demekten utanırsın... Ortamda onlarca kişi vardır onları bırakıp arabaya binemeyeceğin için sesini çıkarmazsın...
Araban olduğunu belirtip şov yapacak trafik, park, benzim fiyatları klişeleriyle espri kasmazsın...

Onun dışında zorlamışsın. Seni kullanmaya çalışana, "şurdan gir de bi de arkadaşa uğrayım." diyene siktiri çalarsın. "gerek yok la ben şurdan dolmuşa binerim" diyeni odasına kadar bırakırsın.

Onun dışında sırf arabayla olmuyor kız işleri. Hali hazırda çevresi olan bi insan değilsen "bu malın bile arabası varmış" der geçerler.
  • nickini vermek istemeyen uye  (02.12.13 22:33:26) 
çok önemli bir şeyi yazmayı unutmuşum. iş işten geçti tabi de.

ben nazara gelmekten falan da korkuyorum çok fazla. onun da etkisi var bu olaylarda.
  • aguilas negras  (02.12.13 23:15:32) 
Bence senin insanlara karşı aşırı önyargın var. Bu önyargıları çeşitleyebiliriz ama öyle. Zaten garip bir okuldan mezunsun, kişiliğinde bozukluklar oluşturmuş olabilir bu durum söylediklerimi ciddiye al. Söylememen, saklamak istemen doğal diyebiliriz ama ne bu böyle ayrıntılı düşünmüşsün kafanda, kurmuşsun da kurmuşsun. İnsanlar her zaman kötü niyetli olmazlar, böyle yaklaş onlara belki daha mutlu olursun.


  • damba  (02.12.13 23:30:46) 
araba be. bu kadar buyutme. bence sen kendini araban oldugu icin hatta orta uzeri bir arabaya sahip oldugun icin buyuk goruyorsun birazcik. alcakgonulluluk falan degil (en azindan bu kadari degil) utanman biraz normal olabilir ama bu kadari da, yalan soyleyecek kadari da degil.
sorarlarsa soylersin yalan soylemek seni yuceltmez aksine dusurur.

  • 65 derece  (02.12.13 23:37:01) 
Yolunacak kaz gozuyle kizlar da bakarlar erkekler de .vakif universitesinde olmamiza ragmen bana da okulda nasilsa parasi var diye sinsilikle birsey odetmeye calisan kisiler vardi . Anlamamis gibi yaptim odedim ugrasmamak icin birkac kez sonra uzaklastim ama.sen de kimin nasil biri oldugunu vakit gecirdikce anlayabilirsin.ha bir kiza asik olursun , maddi durumun iyiyse seni kullanir anlamazsin , anlasan da umursayamazsin o konudisi. Onyargili olmakta fayda yok, bu kadar kendini gizlememelisin .


  • coconel  (03.12.13 06:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.